"Vámpír" a tömegsírban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
:-)
Kara kánként folytatom tanításom.
<#eljen>#eljen>
vagy mondjuk, túl szép lenne a hasonlat
nézel egy filmet a tv-ben mondjuk a natgeon valami érdekeset
és valami idióta marketingesnek köszönhetõen 2 percenként bejön valmai idióta reklám, megszakítja a gondolatmenetet, követhetetlen a mûsor... ha lenne lehetõséged, hogy sértegesd azt aki szennyezi a médiát, mert igenis a reklám vandalizmus! akkor te nem sértegetnéd? néha írsz okosságokat nem mondom... mondjuk olyanokkal villogsz amiket nekünk a töritanárunk a kis 45 perces periódusokba mind bele tudott sûríteni (eléggé elhivatott) de engem irritál, hogy valaki leír valamit, te meg lenyomorékozod, lehülyézed, egy az, hogy a f...sz kiváncsi rád amúgyis, nem elég, hogy a fórum felét uralod még kötekedsz is. nem kérdõjelezem meg a tudásod, sõt azt sem, hogy te mondjuk egy sikeres és remek ember vagy. de valahogy, szerintem nem a jó ajtón kopogtatsz, vagy jézuskrisztusnak érzed magad, vagy egyszerûen csak itt vezeted le azt, hogy kicsi a far.kad, vagy csal a feleséged, ennyi, neharagudj de valakinek ki kell mondania
Én és a sötét bugyrok. LOL :-))
Drága @!
Mondd, ma másként van ez????
Ha ma egy gazdag f.sz meg akar szerzi egy nõt, akkor megszerzi. Meg ugye, régen is, ha egy nõnek nem tetszett egy férfi, lehetett annak a világ minden kincse, akkor sem tette széjjel neki.
Nihil nove sub solum, mon ami!
valaki árulja már el hogyan lehet ezt az epikorusz nevezetû <#kocsog>#kocsog>-öt elnémítani, vagy valami, titeket nem idegesít? valahányszor feljövök ide olvasni azt látom , hogy ossza az észt. Nem vertétek még szájba téglákkal izibe? nem is az a baj, hogy ossza az észt, hanem már az egész rendszert befertõzte, beleköt emberekbe, a f....sz kiváncsi rá most nem azért, szavazzuk meg, hogy legyen már kitiltva könyörök ! thx
Én azonban most egy másik olvasnivalót ajánlok a tudásra éhes ifjúságnak, pláne, hogy vannak benne vérbõ történetek, szoknyavadászat is:
G. Casanova: Szökés az Ólombörtönbõl.
Hát, az inkvizíció velencei börtöne nem is volt olyan rossz hajlék, pláne, hogy meg lehetett szökni belõle.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
"In Ancient Greece, publicly-owned slaves were used by magistrates as police. In Athens, a group of 300 Scythian slaves was used to guard public meetings to keep order and for crowd control, and also assisted with dealing with criminals, handling prisoners, and making arrests. Other duties associated with modern policing, such as investigating crimes, were left to the citizens themselves.<10>10>
Before its decline, the Roman Empire had a relatively effective law enforcement system. When under the reign of Augustus the capital had grown to almost one million inhabitants, he created 14 wards, which were protected by seven squads of 1,000 men called "Vigiles," who guarded against fires and served as nightwatchmen.
If necessary, they might have called the Praetorian Guard for assistance. Beginning in the 5th century, policing became a function of clan chiefs and heads of state" (ez is wiki, az angol)
Házi feladat: a magyar rendfenntartó szervek története.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
„Bár ma már a történészi szakvélemények elsöprõ többsége szerint semmiféle autentikus bizonysága nincs efféle szokás létezésének a középkorban, a vita változatlanul folyik a közkeletû szóbeszéd eredete, értelme és fejlõdésének útja felõl, nem is beszélve a hiedelem szimbolikus jelentõségérõl.”
Valamit tudsz, de nem a pontosat.
Meddig volt érvényben a ius primae noctis, mondjuk csak Magyarországon? Egy évszámot kérek. Köcike!
Miért égeted magad?
A középkori kivégzések nyilvánosak voltak, nevelési és szórakozási céllal, ezen kár vitatkozni. Hogy ez jobb-e, mint ma az esti horrorfilm, az lehet vitatéma. Az nem, hogy a közbiztonság ma lényegesen jobb, mint akkoriban volt, tekintve például, hogy az elsõ rendõrség csak 1667-ben alakult. Egy tízmilliós országban, ahol évente kétezren halnak meg közutakon, négyszáz gyilkosság nagyon jónak számítana középkori mércével. Akkoriban a polgárok magukat próbálták megvédeni, több-kevesebb sikerrel, ahol a siker elsõsorban anyagi helyzet függvénye volt, beleértve azt is, hogy a nagy többség teljesen ki volt szolgáltatva az elõnyös helyzetben levõknek. Ha a földesúr megerõszakolta a szolgálóját, nem volt jogorvoslat.
A vámpír sztori amit elmondtam amellett kiáll a Dracula mese is + a Báthory legenda + a spártaiakat a leszármazottjainak mondják. (Helóták + fekete leves.)
Tények azok, hogy az összes rabszolga tartó volt és elõszeretettel falatoztak is belõlük.
Ez olyan mint hogy pár magyar címeren rajta van egy vagy több piramis.
Olvasottság + kevesebb lenézés. 😉
+ én nem csillagkapus lényekkel jöttem, hanem olyan "lényekkel" akik szerepelnek sok nép mondakörében. Max hogy te nem hallottál róluk az nem éppen az én hibám. A majákról még national geos film is van. + máig foglalkoznak vele kutatók. Nem SG-ból kell táplálkozni..
A majáknál pl az volt a szépség ideál ha valakinek hosszúkás volt a koponyája az egy isteni teremtmény volt vagy mi. Ezért a gyerekeiknek el is kötötték sokszor a fejüket, hogy úgy nõjön..