5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#7 Nekünk kb 50-60 darab van, köztük Depeche Mode, Fleetwood Mac, LGT, Verdi, és a Regélő. :) -
#6 Nekem meg meg van az osszes bakelit lemezem, neha meg hallgatom oket;) Olyan 2-300 db lehet. Az elso lemezemet meg 1980-ban vettem, 90 Ft-ert (Beatrice, Omega, LGT, Kisstadion koncert lemez):) -
#5 nekem is van díszként 3ilyen tartóban 40darab kb / tartó. jól mutatnak. leginkább a szüleim zenéi, meg az én gyerekkorom slágerei :)
mikimanó . stb. :] -
#4 apám gyűjtögette...rentgeteg van/volt...még orsós magnóhoz szallagon 1 pár sláger megvan még..
Mussorgsky, led zeppelin, kedvencem a Pink Floyd...
kiskoromban ezekre aludtam el...és hát hosszú évek során belevésődött eszembe...
hamarabb meghallgatom a Kraftwerk, Omega, Led Zeppelin vagy Pink Floyd-ot mint a mai tüc tüc zenét...
majd túrok elő néhányat... :) -
#3 Pörög a fekete lemez -
#2 faternak van vagy 100 db.....de az egészet átvette CD-re, úgyhogy egy része a padláson a többi meg a helyén porosodik :D Az összes 70-es, 80-as évekből van és mind külföldi :D -
#1 Sziasztok!
Nos hol is kezdjem. Először is nagyot néztem amikor láttam hogy nincs konkrétan bakelit lemezekkel foglalkozó topic itt a fórumon!
Pár hete nézegettem "a" licitálós oldalakat, és láttam hogy igenis van kereslet a bakelit lemezekre, főleg a régebbi ritkább darabokra! Felvetődött a kérdés a családban hogy volt-e a szülőknek bakelit lemeze! Jött is hamar a válasz, hohó, anyumnak volt bizony egy csomó, fennt van a padláson egy nagy dobozban:P
Ma lehoztuk az első felét, de a "dobozt" még nem találtuk meg tesómmal...Csak kb. olyan 40lemezt, ami szétszórva volt a földön a többi lom között.
Hát, van köztük minden! a 70es évek végétől kb. a nyolcvanak évek közepéig!
Hungária, Black Sabbath, Hofi, Beatles, Eltohn John, Santana, Abba, P-mobil, Edda, 100folk celsius, különféle disco válogatások (többek között One way ticket-tel), Korda György, Deep purple (smoke on the water, yeee) és még sokan mások:D
Nektek van otthon ilyen "örökség"? Még nemtudjuk hogy eladjuk-e vagy esetleg kirakjuk dísznek őket...
Egy kis retró láz:D
Csinálok majd képeket róla!
Remélem megtalálom a többit is!
Várom a kommenteket hogy ti hogy álltok ilyen téren (vagy esetleg a szüleitek)