Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van bizonyíték,legalábbis azok számára akik hisznek a létezésükben.
Aki nem fogadja el, annak bármilyen bizonyíték legyen az kézzelfogható, sem bizonyíték
Megint félreértelmezed, mert nem errõl van szó. Ez az elmélet nem ezt magyarázza.
"A beleavatkoztak az emberi evolúcióba dolog már egy fokkal hihetõbb..."
Hanem ezt, vagy ehhez hasonlót.
"...bár nekem ez is elég meseszerû. Szeretném azt hinni, hogy a fajom, ha már olyan amilyen, legalább volt annyira király, hogy magától fejlõdött ki."
Már nem azért, de... na mindegy... Mellesleg van olyan király, hogy ki is irtsa saját magát.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Rettenetesen félreértelmezed. Az elmélet létrehozói és hivei sem tudják, mi lehetett a motivációjuk. Ugyan úgy, mint ahogy a laboratóriumi egér sem tudja, mit és miért csinálnak vele. És az, hogy neked meseszerû, kb. semmit se jelent. Tróját is sokáig mesének hitték...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
ez nem bizonyíték, hanem hit
hiszem, hogy van Isten, tehát van..................
Walk the Talk.
Arra hogy van közük hozzánk van bizonyíték,legalábbis azok számára akik elfogadják a létüket.Megértem és elfogadom azok álláspontját is aki szerint nincs bizonyíték.Ez így van jól.
Nem azért írogatok hogy másokat veszekedésre provokáljak vagy beszólásokkal idegesítsek hanem azért hogy megtudjam ki mit gondol a témáról.
Walk the Talk.
pl.: a krokodilok már jóval elõttünk itt voltak és még ma is itt vannak
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Rendben elfogadom.Maradjunk annyiban hogy jelentõs mértékben beleavatkoznak fejlõdésünk irányába.
Ezt jó hogy felhoztad.
Ezek szerint elgondolkodtál már hogy a 72%-ban Vízbõl álló bolygón a szárazföldi életbõl lett az értelmes.Miért nem a vízi világban alakult ki fejlett civilizáció.Minden létforma alkalmazkodik az õt körbevevõ környezethez.Tehát nem az lenne a kézenfekvõ hogy az értelmes élet a vízben fejlõdjön tovább? Kivéve az embert mert az magához alakítja.
Talán az élettér a válasz.
Mi már így is lassan egy embermasszává változtatjuk a Föld felszínét.
Walk the Talk.
A kulcsszó az alapulnak. Leleteken alapulnak, míg az hogy az idegeneknek közük van hozzánk a sci-fi irodalomra alapulnak. Érdekes feltevés, még elképzelhetõ is, sõt elég fantáziátlanok lennénk, ha még nem jutott volna az eszünkbe. Csak az a baj hogy nincs rá semmilyen bizonyíték. Persze az evolúció és a manipulálás nem zárja ki egymást, csak arról van szó, hogy bizonyíték hiányában maradok annál, hogy az idegeneknek semmi közük a földi élethez.
Igen! Kisérletezhetnek velünk, kutathatnak, elpusztíthatnak bennünket, DE nem teremtenek.
Ha netán egy olyan példát szeretnél felhozni, hogy már mi is közel állunk ahhoz, hogy a szervetlent szervessé tegyük, akkor az bicegõs példa, mert akkor a mi tudósaink már készet próbálnak utánozni. Ha egyáltalán sikerül??
Ja, hogy a mesterséges intelligencia? Az ne ne haragudj már egy másik fejezet.
Walk the Talk.
Azt hogy kísérletezgetnek, azt onnan tudom hogy mi is azt tesszük.Tudom hogy egyezmény tiltja a genetikai manipulációt,(az ember genetikai manipulációját)de sok van amit tiltanak és mégis csinálják.
Vissza térve Istenhez.Nevezheted Istennek de nem teológiai értelemben.Egyébként nézõpont kérdése.
Részlet a Wikibõl"A fõemlõsök korai evolúciójáról való ismereteink régészeti leleteken alapulnak, amelyek azonban az idõben visszafelé haladva egyre töredékesebbek, így ennek megfelelõen az ismereteink is meglehetõsen hézagosak a régebbi idõkbõl."
Walk the Talk.
Félre ne értsetek, én is el tudom képzeni azt, hogy egy nálunk fejlettebb életforma kutat stb bennünket, de azt, hogy õk teremtettek..........hát egy kissé meseszerû.
Csak kettõnek van "joga" teremteni: Természetnek vs Istennek
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Valóban azonos nézeteket vallunk.
"A nem istenek embert teremtettek?"
Igen pontosan,ha van gyereked akkor te is megtetted.
"Kik teremtették a Földön hemzsegõ összes többi létformát?"
Hogy kik teremtették nem tudom.Nem biztos hogy hogy földön kívüli az elkövetõ lehet természetes evolúció de valaminek történnie kellet ha már kijöttek a vízbõl.
"És kik teremtették a nem isteneket?
Vagy õk mégiscsak ISTENEK ?!"
Csak is technika kérdése.Ha találsz egy olyan törzset ahol nem ismerik a tüzet,akkor egy öngyújtóval ,már Te vagy az Isten.Mi is így jártunk annak idején.Bizonyos dolgokat nem értettünk meg (Pl egy éjszaka felgyulladó reflektor)mert nem láttunk azelõtt olyat láttunk ezért aki felkapcsolta elneveztük Istennek.(Az isten megparancsolta a napnak hogy világítson este is)Tehát Istent mi teremtettük Õk csak kihasználták hogy Istenek lettek.
A további "kiteremtette a másikat" boncolgatására szerintem nem érdemes idõt fecsérelni mert emberi aggyal fel nem fogható távolságokra jutunk az idõben és a térben.
Vagy õk mégiscsak ISTENEK ?!
Walk the Talk.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Amennyiben úgy érzitek hogy off a téma nyugodtan szóljatok rám.
Bár a topik a Földönkívüliekrõl szól mégis itt van pár szintén köves dolog. A baalbeki kõterasz,vagy Sacsahuaman kõfalai, Tiahuanaco Napkapuja.Olyan kövekbõl van felépítve a mai technológiával is szinte lehetetlen vagy lehetetlen bármilyen irányú mozgatásuk.Akkor mégis hogyan mozgatták õket?És természetesen Kik és miért készítették illetve hogyan készítették.Ismétlem nem azért nem írok (írunk) oda mert nem jó a topikod csak a dolgok egybe tartoznak,legalábbis én úgy érzem.
<#alien2>#alien2>
Nothing is True, Everything is Permitted
Sajnos a ma embere már annyira hozzászokott a modern technológiához, hogy el sem tudja képzelni, hogy egy kis emberi leleményességgel és rengeteg munkával nagy dolgokat véghezvinni. Ebbõl vannak, a "nem tudom elhinni hogy ezt akkoriban megcsinálták".
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Szvsz is a Biblia olyan titkokat rejthet, melyek megfejtése még várat magára. De ugyanez vonatkozik más népek vallási, vagy más jellegû leírásaira is ( indiánok stb ).
Az "esetleges titkok" tudóinak pedig, a hatalmuk megtartása érdekében, eszük ágában sincs ezek, hogy ezeket megosszák velünk.(?!)
Azonban itt lép a színre a tudomány, melyben én végtelenül jobban hiszek mint bármely más hittel operáló emberkékben.
Ha a mostani tudomány szerint, még semmi bizonyíték sincs más esetleges életforma létezésére, akkor én azt elhiszem.
De ha kiderülne, hogy a tudomány valamely okból füllentget, megrendülne a feléjük való bizalmam.
Még csak annyit, hogy a Bibliai történetek lejegyzése nem az esetekkel párhuzamosan történt. Több száz év is eltelt a két esemény között. És ami szájhagyomány útján terjed, az nagyon képlékeny. Mindenki hozzáadja a maga habitusát. És mivel az emberiség nagyon "meseszeretõ", símán adódott az egykori megtörtént események misztifikálása.
Walk the Talk.
Beletrafáltál a kellõs közepébe. És ez nem csak a Biblia Istenérõl mondható el. Elmondhatatlanul sok irásos bizonyiték van az Istenek nem is olyan misztikus, inkább csak meg nem értett, és sokkal fejlettebb technológiával rendelkezõ mibenlétére.
Erre és a hasonló témákra nyitottam ezt a topikot.
Szerintem ezt akarták elrejteni a papok a középkorban, és mind a mai napig.
Természetesen ez az én magán véleményem,nem kell feltétlenül egyet érteni vele. A fent említett tények valódiságát nem tudom bizonyítani de más sem az ellenkezõjét.Nekem így elképzelhetõnek tûnik.
Igen ,ez van a tankönyvekben, én is így tanultam de…..
Érdekes felvetés.
Walk the Talk.
Összefoglalva lehetett volna komolyabb oktatás, de az egyház ezt nem akarta, a többiek meg leszarták. Szerencsére a sötét középkor végével már változott a helyzet.