Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha az lenne amit írtál akkor a mondatnak így kellet volna íródni:

van bizonyíték,legalábbis azok számára akik hisznek a létezésükben.

Aki nem fogadja el, annak bármilyen bizonyíték legyen az kézzelfogható, sem bizonyíték
"Az evolúció eléggé rácáfol az idegenek teremtettek minket sztorira. Még ha bele is gondolunk, elég ráérõs civilizáció az, ami mondjuk ledob egy egysejtût egy bolygóra és pár száz millió éven keresztül figyeli, hogy hogyan alakulnak ki belõle különbözõ fajok."

Megint félreértelmezed, mert nem errõl van szó. Ez az elmélet nem ezt magyarázza.

"A beleavatkoztak az emberi evolúcióba dolog már egy fokkal hihetõbb..."

Hanem ezt, vagy ehhez hasonlót.

"...bár nekem ez is elég meseszerû. Szeretném azt hinni, hogy a fajom, ha már olyan amilyen, legalább volt annyira király, hogy magától fejlõdött ki."

Már nem azért, de... na mindegy... Mellesleg van olyan király, hogy ki is irtsa saját magát.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"Nem tudom, de ti úgy gondoljátok, hogy van egy felsõbbrendû faj (akik csak úgy vannak), és egyszercsak unalmukban: basszus megteremtjük az embert, és eljátszogatunk velük?"

Rettenetesen félreértelmezed. Az elmélet létrehozói és hivei sem tudják, mi lehetett a motivációjuk. Ugyan úgy, mint ahogy a laboratóriumi egér sem tudja, mit és miért csinálnak vele. És az, hogy neked meseszerû, kb. semmit se jelent. Tróját is sokáig mesének hitték...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"van bizonyíték,legalábbis azok számára akik elfogadják a létüket"

ez nem bizonyíték, hanem hit
hiszem, hogy van Isten, tehát van..................

Walk the Talk.

"hogy bizonyíték hiányában maradok annál, hogy az idegeneknek semmi közük a földi élethez."
Arra hogy van közük hozzánk van bizonyíték,legalábbis azok számára akik elfogadják a létüket.Megértem és elfogadom azok álláspontját is aki szerint nincs bizonyíték.Ez így van jól.
Nem azért írogatok hogy másokat veszekedésre provokáljak vagy beszólásokkal idegesítsek hanem azért hogy megtudjam ki mit gondol a témáról.
Azért ez már másképp hangzik

Walk the Talk.

Szerintem azért nem volt még elõttünk értelmes faj, mert ez a fajta intelligencia nem szükséges a túléléshez. Az hogy nálunk kialakult valószínûleg csak a véletlen mûve.
pl.: a krokodilok már jóval elõttünk itt voltak és még ma is itt vannak
A "nincs közük hozzánk" teóriára az a bizonyíték, hogy nincs bizonyíték a "van közük hozzánk" teóriára.
Attól, hogy beledugod a dugót az üvegbe, attól még nem teremtettél a világon semmit sem, de még csak bort sem !

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

"DE nem teremtenek."
Rendben elfogadom.Maradjunk annyiban hogy jelentõs mértékben beleavatkoznak fejlõdésünk irányába.
Az hogy nincs bizonyíték mind két teóriára igaz.
"Talán az élettér a válasz."

Ezt jó hogy felhoztad.
Ezek szerint elgondolkodtál már hogy a 72%-ban Vízbõl álló bolygón a szárazföldi életbõl lett az értelmes.Miért nem a vízi világban alakult ki fejlett civilizáció.Minden létforma alkalmazkodik az õt körbevevõ környezethez.Tehát nem az lenne a kézenfekvõ hogy az értelmes élet a vízben fejlõdjön tovább? Kivéve az embert mert az magához alakítja.
Hogy miért nincs?
Talán az élettér a válasz.
Mi már így is lassan egy embermasszává változtatjuk a Föld felszínét.

Walk the Talk.

"A fõemlõsök korai evolúciójáról való ismereteink régészeti leleteken alapulnak"
A kulcsszó az alapulnak. Leleteken alapulnak, míg az hogy az idegeneknek közük van hozzánk a sci-fi irodalomra alapulnak. Érdekes feltevés, még elképzelhetõ is, sõt elég fantáziátlanok lennénk, ha még nem jutott volna az eszünkbe. Csak az a baj hogy nincs rá semmilyen bizonyíték. Persze az evolúció és a manipulálás nem zárja ki egymást, csak arról van szó, hogy bizonyíték hiányában maradok annál, hogy az idegeneknek semmi közük a földi élethez.
Azt hiszem önmagadnak válaszoltál.
Igen! Kisérletezhetnek velünk, kutathatnak, elpusztíthatnak bennünket, DE nem teremtenek.
Ha netán egy olyan példát szeretnél felhozni, hogy már mi is közel állunk ahhoz, hogy a szervetlent szervessé tegyük, akkor az bicegõs példa, mert akkor a mi tudósaink már készet próbálnak utánozni. Ha egyáltalán sikerül??
Ja, hogy a mesterséges intelligencia? Az ne ne haragudj már egy másik fejezet.

Walk the Talk.

Egyébként ha úgy gondolod hogy a természetes evolúció törvényszerûen értelmes élet kifejlõdéséhez vezet akkor nem értem miért nincs a Földön több tucat értelmes faj.Az értelmest nem a betaníthatóságra értem,hanem a tudatos gondolkodás,a tervszerû cselekvés valamint az Én tudat és a kommunikációs készség megléte.
Ne feledd el hogy az Õ utazásuk csak számukra tart rövid ideig, addig a Földön akár millió évek is eltelhetnek.(ha egyáltalán számít nekik az idõ).
Majdnem!
Azt hogy kísérletezgetnek, azt onnan tudom hogy mi is azt tesszük.Tudom hogy egyezmény tiltja a genetikai manipulációt,(az ember genetikai manipulációját)de sok van amit tiltanak és mégis csinálják.
Vissza térve Istenhez.Nevezheted Istennek de nem teológiai értelemben.Egyébként nézõpont kérdése.
Erre az evolúcióra gondolsz?
Részlet a Wikibõl"A fõemlõsök korai evolúciójáról való ismereteink régészeti leleteken alapulnak, amelyek azonban az idõben visszafelé haladva egyre töredékesebbek, így ennek megfelelõen az ismereteink is meglehetõsen hézagosak a régebbi idõkbõl."
<#eljen>

Walk the Talk.

Az evolúció eléggé rácáfol az idegenek teremtettek minket sztorira. Még ha bele is gondolunk, elég ráérõs civilizáció az, ami mondjuk ledob egy egysejtût egy bolygóra és pár száz millió éven keresztül figyeli, hogy hogyan alakulnak ki belõle különbözõ fajok. Nekem egy kicsit hihetetlennek hangzik. A beleavatkoztak az emberi evolúcióba dolog már egy fokkal hihetõbb, bár nekem ez is elég meseszerû. Szeretném azt hinni, hogy a fajom, ha már olyan amilyen, legalább volt annyira király, hogy magától fejlõdött ki.
Nem tudom, de ti úgy gondoljátok, hogy van egy felsõbbrendû faj (akik csak úgy vannak), és egyszercsak unalmukban: basszus megteremtjük az embert, és eljátszogatunk velük?
Félre ne értsetek, én is el tudom képzeni azt, hogy egy nálunk fejlettebb életforma kutat stb bennünket, de azt, hogy õk teremtettek..........hát egy kissé meseszerû.
Csak kettõnek van "joga" teremteni: Természetnek vs Istennek

Walk the Talk.

A Te következtetéseid szerint mégiscsak az Istenhez jutunk.

Walk the Talk.

Szia!
Valóban azonos nézeteket vallunk.
Bocs az elõzõ hsz patiang-nak szól.
Hali!
"A nem istenek embert teremtettek?"
Igen pontosan,ha van gyereked akkor te is megtetted.
"Kik teremtették a Földön hemzsegõ összes többi létformát?"
Hogy kik teremtették nem tudom.Nem biztos hogy hogy földön kívüli az elkövetõ lehet természetes evolúció de valaminek történnie kellet ha már kijöttek a vízbõl.
"És kik teremtették a nem isteneket?
Vagy õk mégiscsak ISTENEK ?!"
Csak is technika kérdése.Ha találsz egy olyan törzset ahol nem ismerik a tüzet,akkor egy öngyújtóval ,már Te vagy az Isten.Mi is így jártunk annak idején.Bizonyos dolgokat nem értettünk meg (Pl egy éjszaka felgyulladó reflektor)mert nem láttunk azelõtt olyat láttunk ezért aki felkapcsolta elneveztük Istennek.(Az isten megparancsolta a napnak hogy világítson este is)Tehát Istent mi teremtettük Õk csak kihasználták hogy Istenek lettek.
A további "kiteremtette a másikat" boncolgatására szerintem nem érdemes idõt fecsérelni mert emberi aggyal fel nem fogható távolságokra jutunk az idõben és a térben.
Elméletileg igen, csak úgy mint manapság az emberiség is kezd Istent játszani...

A nem istenek embert teremtettek? Kik teremtették a Földön hemzsegõ összes többi létformát? És kik teremtették a nem isteneket?
Vagy õk mégiscsak ISTENEK ?!

Walk the Talk.

Egyetértek. Azzal is, hogy Isten és csapata igazából földönkívüli. Én másik dimeziósoknak szoktam nevezni õket.... És pontosan õk teremtették az embert. Kísérleteznek rajtuk, ez tény. Már szinte mindenki tudja ezt, csak páran félnek szembesülni a valósággal, ezért inkább kitalálják azt, hogy a másik a nem normális. Természetesen azok a véletlenek sem véletlenek valójában, mert tudjuk, hogy véletlenek nincsenek. Ez is tény.

Az "érdekes" az gyenge kifejezés...

Looooser
az indiai Vimana Védákban is vannak érdekes utalások

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

A kövekkel kapcsolatban,hogy szerintem nem földi technika segítette egyik építmény létrehozását sem, és így kapcsolódik ehhez a topikhoz is,de kapcsolódik az általad indítotthoz is.De ez csak az én véleményem.
Amennyiben úgy érzitek hogy off a téma nyugodtan szóljatok rám.
Jó, most nem igazán értem, mire gondoltál, én csak annyit irtam, hogy az a topik pontosan ezt a témát feszegette 1000+ hozzászóláson keresztül, és ráadásul szerintem az õsi mitoszokról, rejtélyekrõl, titkokról, stb. ebben a topikban elmélkedni offnak számit, de hát ahogy érzitek.

Természetesen értjük mire gondolsz de kár annyi topikot nyitni.A Földönkívüli élet, a Piramisok és más megalitikus építmények,de még a vallás bizonyos részei,de még a SCI-FI irodalom is szorosan szinte elválaszthatatlanul egymáshoz tartoznak.Ezért ne vedd sértésnek ,de nem lenne jó mindent máshova írni miközben egy gondolatmenethez tartoznak.Egy példa:
Bár a topik a Földönkívüliekrõl szól mégis itt van pár szintén köves dolog. A baalbeki kõterasz,vagy Sacsahuaman kõfalai, Tiahuanaco Napkapuja.Olyan kövekbõl van felépítve a mai technológiával is szinte lehetetlen vagy lehetetlen bármilyen irányú mozgatásuk.Akkor mégis hogyan mozgatták õket?És természetesen Kik és miért készítették illetve hogyan készítették.Ismétlem nem azért nem írok (írunk) oda mert nem jó a topikod csak a dolgok egybe tartoznak,legalábbis én úgy érzem.
Nem rólad írtam, csak úgy általánosságban a kételkedõkrõl. 😊
Na nem önreklámozásból, de szerintem ennek a vitának/témának nem ebben a topikban, hanem itt a helye.
<#alien2>

A mai napig többnyire mindenki csak az egyiptomi piramisokkal van elfoglalva, közben meg a világ telis teli van furábnál furább épitményekkel, romokkal, stb (Puma Punku, Tiwanaku például). Néha olyan érzésem támad, hogy egyesek mintha ezekrõl a sokkal rejtélyesebb, máig megmagyarázhatatlan helyekrõl szeretnék elterelni a figyelmet.

CroftManor
Én nem azt mondom, hogy nem tudom elhinni, én csak felhoztam egy jó témát 😊 Engem mindig is érdekelt az ókori kultúra, meg minden ilyen egyéb. Én elhiszem, hogy õk építették.

Nothing is True, Everything is Permitted

A legvalószínûbb, hogy a Níluson úsztatták le a köveket. Rengeteg elképzelés született már, az építési módszerrõl. Az eddigi legújabb szerint a piramis már elkészült szintjeinek oldalát betemették és ezt a földkupacot rámpaként használták az újabb szintekhez. Amikor elkészültek szintrõl szintre kiásták, és ráhelyezték a kövekre a márványborítást. A köveket a bányákban azonos méretekben vágták ki, majd a helyszínen pontosan méretre igazították, hogy hozzáilleszkedjen a körülötte lévõ kövekhez.

Sajnos a ma embere már annyira hozzászokott a modern technológiához, hogy el sem tudja képzelni, hogy egy kis emberi leleményességgel és rengeteg munkával nagy dolgokat véghezvinni. Ebbõl vannak, a "nem tudom elhinni hogy ezt akkoriban megcsinálták".
CroftManor
Pont ez az, hogy hogyan! Mert a piramist alkotó kövek nagyon messzirõl kellett hogy származzanak, ugyanis nem volt a közelben kõbánya. Egyes vélemények szerint akkoriban lehetetlenség volt olyan messzirõl követ hozatniuk, itt több tonnás kõtömbökrõl van szó.

Az egyiptomiak építették, ez 100%. Rengeteg piramis van Egyiptomban és megfigyelhetõ rajtuk a piramisépítés fejlõdése, a korai kezdetleges lépcsõzetes piramisoktól egészen a profin megépített gízai piramisokig. Még a várost is megtalálták a gízai piramisok mellett, ahol az építõmunkások laktak. Találtak feljegyzéseket a munkabeosztásoktól, ellátmányozásról stb, meg ha jól emlékszem a munkások még a neveiket is bevésték a piramis belsejébe. Nem arról találgatnak, hogy akkoriban megépíthették-e vagy sem, hanem arról hogy hogyan. Mivel a pontos építési mód már rég feledésbe merült.
CroftManor
Mit gondoltok arról, hogy a piramisokat nem az egyiptomiak építették, hanem a földönkívüliek? A mai találgatások szerint, akkoriban lehetetlenség volt az akkori körülményekkel piramist építeni. Fõleg többet.

még nem érett az emberiség

Walk the Talk.

Egyes kutatók szerint (Biblából), amikor Mózes lehozta a két kõtáblát, azok nem ketten, hanem hárman voltak. Azonban Mózes azon felkiáltással, hogy azon levõ parancsolatokra még érett az emberiség, összetörte a harmadikat.

Walk the Talk.

Bizonyos feltételekkel egyetértek veled.
Szvsz is a Biblia olyan titkokat rejthet, melyek megfejtése még várat magára. De ugyanez vonatkozik más népek vallási, vagy más jellegû leírásaira is ( indiánok stb ).
Az "esetleges titkok" tudóinak pedig, a hatalmuk megtartása érdekében, eszük ágában sincs ezek, hogy ezeket megosszák velünk.(?!)
Azonban itt lép a színre a tudomány, melyben én végtelenül jobban hiszek mint bármely más hittel operáló emberkékben.
Ha a mostani tudomány szerint, még semmi bizonyíték sincs más esetleges életforma létezésére, akkor én azt elhiszem.
De ha kiderülne, hogy a tudomány valamely okból füllentget, megrendülne a feléjük való bizalmam.
Még csak annyit, hogy a Bibliai történetek lejegyzése nem az esetekkel párhuzamosan történt. Több száz év is eltelt a két esemény között. És ami szájhagyomány útján terjed, az nagyon képlékeny. Mindenki hozzáadja a maga habitusát. És mivel az emberiség nagyon "meseszeretõ", símán adódott az egykori megtörtént események misztifikálása.

Walk the Talk.

"Isten valójában földönkívüli volt"

Beletrafáltál a kellõs közepébe. És ez nem csak a Biblia Istenérõl mondható el. Elmondhatatlanul sok irásos bizonyiték van az Istenek nem is olyan misztikus, inkább csak meg nem értett, és sokkal fejlettebb technológiával rendelkezõ mibenlétére.

Erre és a hasonló témákra nyitottam ezt a topikot.

Vagy még egy "eget"rengetõ dolog,ha minden igaz amit leírtak.Arra gondolok hogy Isten valóban létezik azzal a különbséggel hogy nem Isten hanem egy idegen civilizáció küldötte volt.Az Ószövetség is utal ilyen dolgokra bár nem szó szerint.„Amikor aztán Mózes leszállt a Sinai-hegyrõl, kezében a bizonyság két táblájával, nem tudta, hogy ragyog az arca az Úrral való beszélgetés miatt” (Kivonulás könyve 34,29). A leírások szerint az Úr a felhõk közül szólt Mózeshez, de valóban csak a Tíz parancsolat volt a kõtáblán?(Sohasem tudjuk meg mert nem találjuk, a frigyládával együtt eltûnt.) Ezután Mózes hogy népét kivezesse Egyiptomból az Úr ketté választotta a Vörös tengert.Nem akarom belemagyarázni, de ha Isten valójában földönkívüli volt, megvolt hozzá az eszköze.Tehát ha igaz amit leírtak sok mindenre választ kapunk.Lehet hogy itt lenne az ideje a Biblia más szemszögbõl való értelmezésének.
Szerintem ezt akarták elrejteni a papok a középkorban, és mind a mai napig.
Természetesen ez az én magán véleményem,nem kell feltétlenül egyet érteni vele. A fent említett tények valódiságát nem tudom bizonyítani de más sem az ellenkezõjét.Nekem így elképzelhetõnek tûnik.
Hali!
Igen ,ez van a tankönyvekben, én is így tanultam de…..
"Lehet kiderülne hogy nem Isten teremtette a világot?"
Érdekes felvetés.

Walk the Talk.

Semmifélét. A római civilizáció bukásával járó anarchia során az oktatás megszûnt létezni és utána már senki nem akarta visszaállítani. A földesuraknak nem kellett a tudás, õk így is jól éltek, a jobbágyoknak szintén nem kellett, hisz nekik csak a földet kellett mûvelni, egyedül a papoknak volt rá szükségük, így csak náluk maradt fent az oktatás. Ráadásul nem is volt médium, amin keresztül nagyobb mértékben terjedhetett volna, hisz a könyvmásolás nagyon fárasztó és hosszadalmas meló volt, az átlag ember meg sem engedhette volna magának, hogy könyve legyen. Emellett az egyházi logika szerint mindent a bibliára kell visszavezetni, és minden következtetést ennek megfelelõen kell levonni. No meg az õ kezükben volt az örökösen ellentétes tudomány és vallás is. Immár mindkettõt õk irányították, ezt pedig nem akarták elveszíteni. Ráadásul minél tudatlanabbak az emberek, annál könnyebb õket irányítani.
Összefoglalva lehetett volna komolyabb oktatás, de az egyház ezt nem akarta, a többiek meg leszarták. Szerencsére a sötét középkor végével már változott a helyzet.