6569
12149940121232355297.jpg
  • Zero 7th
    Nem, a másik érveinek teljes hiánya zárja ki azt, hogy igazat adjak. Meg a tények, amikről én tudok, a másik meg nem.
    Tudod, egy vita már csak ilyen, ha nincsenek érveid, hiába várod, hogy elfogadják az állításaidat.

Például nézd ezt a másik nyomit, annyi az összes érve a legkézenfekvőbb, nem lehetetlen magyarázat ellen, hogy ő azt nem hiszi és kész. Hát akkor ennyit lehet kezdeni, ne hidd, maradj hülye.

Aztán van, akinek van hozzá gerince, hogy elismerje, hogy benézte, mielőtt témát vált (#2388), meg van, akinek nincs.
  • ManoNegra
    Nem zárja ki, de a magabiztosságod kizárja azt, hogy másnak igazat adj. A stílus pedig maga az ember.
  • Zero 7th
    Ja, ja, nyilvánvaló. Vagy tájékozott az ember, vagy tud gondolkodni. A kettő meg kizárja egymást.

Idióta.
  • ManoNegra
    Igen, ami annyit jelent, hogy egy pillanatra sem gondolkodsz el rajta, hanem mantrázod a bemagolt szöveget. Köszönjük emese.
  • Zero 7th
    Nem tudom, feltűnt-e, de veletek ellentétben én itt nagyrészt nem a seggemből rángatom elő, amit mondok, hanem próbálom veletek ismertetni a tudomány aktuális állását néhány témában.
  • cataflam02
    Fake vagy Igazi ?
  • ManoNegra
    ...
  • Zero 7th
    Ja, mondjuk rád rád is férne. Komolyan mondom, hogy neked értelmes, elfogadható gondolatodat nem láttam még az évek során, amióta itt látjuk egymást. Persze Saintgerman-t nem fogod behozni soha, mert ő még a beszólásaihoz is hozzá szokott fűzni néhány gyíkot, de azért látom, erősen hajrázol.
  • remark #2432
    Bocs, inkább mégse szólok bele ebbe a nagy katyvaszba, ami itt van.
  • Zero 7th
    Ja, nem, azok az egyiptomiak.

A kínaiak csak kompletten leszarják, egy mesterséges földkupacnál Kína az évezredek során kicsit nagyobb dolgokat is letett már az asztalra. Nagy Fal, agyagkatonák, Tiltott Város ilyesmi.
  • ManoNegra
    Jah, jól tolja. De nekünk milyen jó, csak idejövünk, megkérdezzük nagytudású zérót, és többé már nem is kell gondolkodni, instant adagolja a tudást!
  • ManoNegra
    A te kidolgozott elméleted sem kutya, hogy "a kínaiak azért titkolóznak, hogy a sok paraszt odamenjen, és tátsa a száját"...
  • Zero 7th
    Egyébként ez, hogy közlöd, hogy szerinted nem úgy van, és kész, mindenféle érv és alternatíva nélkül, ez kimeríti a fikázás fogalmát.
  • Zero 7th
    Tyúbazmeg, ez ám a kidolgozott elmélet!
  • Zero 7th
    Jó. És az nem tűnik egy kicsit sem agybaszott dolognak, hogy szerinted van egy VIRTUÁLIS világ, amiben belül a gyíkarcok mindenféle összeesküvésekkel irányítanak? Ennek úgy mégis mi értelme van? Ha ők tudják, hogy virtuális, akkor miért nem az igazit basztatják úgy, hogy itt "benn" nekik jó legyen?
    Ez bazdmeg még scifinek is szar. Ha ilyet olvasok könyvben, leteszem, és megjegyzem az író nevét, hogy többet ne fussak bele...

És mesélj, mire HASZNÁLOD ezt a tudást? Az értelmetlen balfaszságot az különbözteti meg a tudástól, hogy a tudás használható. Mondd, mire használod?
    Ugyan, ne is fáradj, tudom, hogy csak vetítetsz itt nagy képernyőre, mert ettől jól érzed magad.
  • Saintgerman
    Nem Zéró ! A vicc az, hogy a "balfaszságomból" egyedül csak a gyíkokat ragadtátok ki, holott talán annak van a legkevesebb jelentősége. A fő mondanivalóm az a világunkról való tévhitünk, és az, hogy miképp kerülhetünk ki az "akváriumból", melynek falait mi magunk emeltük...

Ennek semmi köze a vallásokhoz - épp ellenkezőleg, világossá vállik, hogy milyen szerepet játszik a 3D-s börtönben - ez egy életút, ahol mindig a magad mestere vagy és maradsz... Persze a te mentalitásoddal ez sosem fog menni...
  • Pares
    Nem fikáztam a régit, megint hallucinálsz. Szerintem nem azok az indiánok csinálták, akikre ráfogták a régészek, történészek.
  • Zero 7th
    Az offolás is hasonlóan jutalmazható ám.
  • Frank99
    szerintem itt is megérne egy misét, hogy kit kellene moderálni a személyeskedésért....
  • Zero 7th
    Oké. Tudományban ez úgy működik, hogy amíg nincs jobb elméleted, addig nem fikázod a régit.

Na, halljuk, szerinted ki csinálta és hogyan?
  • ManoNegra
    Egyáltalán nem nézem le őket, nem tudom miből gondolod.
  • Zero 7th
    A pihentagyú pappal ellentétben.

Egyébként ha jól tudom, hatezer a szám.

Az a vicc, tudod, hogy azt nem veszed észre, hogy a gyíkos balfaszságod pont ugyanilyen pihent, ha nem még pihentebb. Semmivel nem jobb a te vallásod, mint a kereszténység, sőt.
  • Zero 7th
    Lényegen nem változtat, nagyságrend ugyanaz.
  • Pares
    Nem hazudtam, csak régen néztem utána. A kisebb kövek, amiken a furatok láthatók, andezitből vannak, és nem vörös homokkőből. Vannak ott nagyobb blokkok is, száztonnásak, azoknak olyan vöröses is a színük. A kerék meg úgy jön ide, hogy nem igazán könnyű nélküle száztonnás blokkokat tíz kilométerre hurcolni ritka levegőben, kopár vidéken...
  • Saintgerman
    Hát ezt bezony elbasztad De még jó, hogy ézre vetted, mert az lett volna az eredményed, ami annak a pihentagyú papnak, aki kiszámolta a Bibliából, hogy 4 ezer éves a világ.

Egyébként a linkem arról szólt, hogy: Adott-e Enki tudást az emberiségnek, az Anunnaki törvények ellenére. Nem pedid a vizözönről, amit ugyanúgy félre lehet érteni mint a bárkát az "adatbank"-al összetéveszteni.
  • Pares
    Látod, már megint csinálod a hisztit, sehol nem írtam, hogy ezt ufókok csinálták, nem vagyok ennek az elméletnek a híve. De ezt is százszor leírtam, képtelen vagy, vagy inkább nem akarod felfogni. Azt meg megnézném, hogy valaki kőszerszámmal olyan precíz véseteket és kis furatokat csinált kitudja hány ezer évekkel ezelőtt.
  • Zero 7th
    Ez meg egyébként nem gránit, hanem vörös homokkő, ami kábé a legkönnyebben véshető kőzet a világon. Persze azért bepróbálkoztál behazudni gránitnak, mert olyan hülye vagy, amilyennek engem nézel, csak te tényleg.

Egyébként meg mi köze van a keréknek a kőfaragáshoz, zsenikém?
  • Pares
    Na, azért kötve hiszem, hogy az Özönvíz legendája mögött egy olyan áradás lenne, ami akár évente megismétlődhetett...

És egy kis érdekesség...

Hah! Egy Ufóban menekült meg... Lehet nem is a Földön játszódott le az egész.
  • Zero 7th
    Igen, lefutottuk ezeket a köröket, és már akkor sem, és azóta sem fogtad fel, hogy ehhez elég kitartás és idő. A gránitot gránittal meg lehet munkálni, de az inkáknak volt obszidiánjuk is például.

Az meg, hogy idebaszol egy képet, és közlöd, hogy márpedig ezt ufókok vésték, és ez fix, csak magadból csinálsz hülyét, nem gyengén.
  • savaz
    Mivel Ábrahám UR városából származott,
    a bibliába a mezopotámiai özönvíz monda kerülhetett be. Mezopotámia, a mai Dél-irak egy igencsak lapos terület, amelyet bővizű folyók szelnek át. Ezek a folyók a Tigris és az Eufrátesz, elég gyakran áradnak ki, ami elől a lapos területen nem volt menekvés. A folyószabályozások és az öntözés szükséglete teremtette meg azt az öszefogást, amiből az ottani kultúra kifejlődött.
  • Pares
    Itt a két kép amit akartam:

• dregnarr1 #2409
    Szerintem nem ebben a topikban kellene diskurálni róla, ha valaki beszélni kíván a dologról, akkor máshol legyen folytatva.
  • Pares
    Zérókám zérókám, látom megint kiengedtek. Azt magyarázd meg nekem végtelen bölcsességedben, hogy pl.: Puma Punku köveit hogyan és mivel faragták ki?

stb.

Megnézném, hogy ilyen gránittömbökbe fával meg kővel mit tudnának manapság kifaragni, és mennyi időbe telne. Ezek sokszor több száz tonnás kövek, és az ott élő indiánok még a kereket sem ismerték. Az fix, hogy ezt nem ők építették, hanem valamilyen fejlettebb eszközökkel rendelkező kultúra...

A múlt megoldatlan rejtélyei topikban százezerszer lefutottuk ezeket a köröket, és akkor sem te se és Molni barátod se meg senki más se nem tudod EGYETLEN egy épeszű magyarázatot adni rá, folyton csak a személyeskedést nyomtátok, élen a te bicskanyitogatóan primitív dumáddal.
  • remark #2407
    Máshogy képzelitek el azt, hogy mi az, hogy "özönvíz". Először ezt kellene tisztázni.
  • dregnarr1 #2406
    Nem arról van szó, hogy a víz "intelligensen" odament, pont fordítva kell nézni: amikor megtörtént, ott kellett lennie valakinek, hogy megtapasztalja és feljegyzés szülessen róla. Nyílván csak akiknél lezajlott, azon kultúra emberei írhattak ezekről feljegyzéseket, olyanok, akik részesei voltak, vagy hallottak róla.
    Egyébként az inkáknak is vannak özönvíztörténeteik.
    Az özönvíz idejét az elmélet kutatói nem a Bibliában állított időszakra teszik, jóval korábbra, de ez igazából lényegtelen.

Még egy megjegyzés a végére: Én sehol nem állítottam, hogy ezt vagy azt az elméletet/vallást/hitet támogatom/osztom, egyszerűen csak leírtam, hogy ezen elmélet kutatóti hogyan vélekednek a dologról, semmilyen személyes véleményformálás nem történt. Káromkodás meg személyeskedéskedés szükségtelen bárki irányába is.
  • savaz
    A szakirodalomban sehol sem említik, hogy a hatalmas kőterasz lenne több mint tízezer éves. Azt mindenütt római munkának tartják.A római templomok álltak ilyen típusú talapzatokon. A késő római korban szerették az ilyen típusú monumentalitást, elég megnézni Conatantinus bazilikáját a Forum Romanumon.

A neolitikus leletek csak cserépedényekből, kőeszközökből és csontvázakból álltak. A közel kelet tele van ilyenekkel, mivel eleinte főleg vályogból építkeztek. Ha egy ilyen házat leromboltak, csak elegyengették a talajt és építették rá a következőt. Az ilyenek településre alkalmas helyeken voltak (utak, víz etc), amit a folyamatos ráépítések dombbá növeltek, ami még előnyösebbé tette a helyet. Az ilyen helyeket tell-nek nevezik, sok közülük máig lakott pl.: Tel-aviv. De ilyen helyeken történtek a nagy ásatások pl Babilon, Assur, Trója. utóbbin a régészek máig vitatkoznak,hogy az egymás tetejére épült 8 város közül melyik lehetett az, amelyikről Homérosz írt.
  • Zero 7th
    Tudod, a víz már csak olyan, hogy megkeresi magának a potenciális energia minimumait. Olyat nem tudsz csinálni, hogy a lakott területekre pakolsz egy vízkupacot.
    Hogy gondolod ezt a "csak lakott területek" dolgot akkor?

Na meg az inkák már akkoriban is fenn éltek 3-5ezer méter magasan, az meg már Ararát-kategória. De ott van mondjuk Tibet, 21ezer éve lakott, átlagmagassága 4900 méter tengerszint felett. Körberöhögi az Ararátot.

Na jólvan, hagyjuk ezt a faszságot, nem akarok ekkora értelmetlen baromsággal foglalkozni. Tipikusan az az eset, amikor a hülyék okoskodnak. Faszom a vallásba, ezt műveli az emberekkel. Teljesen meghülyít.
    Erről beszéltem, hogy nemhogy nem kívánatos, hanem egyenesen káros a hit.
  • dregnarr1 #2403
    Igen sokan mondják, hogy bizonyos hegyek is ekkor keletkezhettek (akár napokon belül), így nem volt szükség ennyi vízre sem, egyébként már igen régóta feltételezik (azért mostanra már használhatnánk rá ennél bizonyosabb szavakat is), hogy a Föld mélyebb részein eszméletlenül nagy mennyiségű víz lehet.
    Pl.: http://www.purewatergazette.net/earthholdsmorewater.htm

A másik dolog, hogy a globális szót nem a Föld teljes felületére kell értelmezni, csak azokra a helyekre, ahol emberek voltak (valamelyest kisebb területre korlátozódik így a dolog), na meg ott van az is, hogy nem egyidejűleg volt mindenhol a víz, hanem egy folyamatot kell figyelembe venni, ami végigvonult mindenen.
  • Zero 7th
    Eh, elbasztam, borzalmasan pontatlan, ebből még le kéne vonni a jelenlegi hegyek térfogatát. Inkább hagyjuk.
  • Zero 7th
    Visszatérve kicsit a globális özönvízre... Azt úgy mégis hogy a francba gondolod?

Induljunk ki az Ararát magasságából: 5137 méter tengerszint felett.
    Árapály hatását elhanyagolom, nagyon megbonyolítja a számítást, és nem vezet pontosabb eredményre, úgyhogy egész Földre kiterjedő középvízállással számolok.
    A Föld felülete durván 510,072,000 km^2.
    Megszorzom 0.5137 kilométerrel: 262,023,986 köbkilométer víz.
    1000 kilogramm per köbméterrel számolva az 262,023,986,000,000,000 kilogramm víz.

Hová tűnt?