Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs szemtanú. http://latogatok.hu/news.php?extend.2219 itt olvashatsz róla.(Biztonsági okokból 30 napig nem linkelhetek)
"Vagy inkább az van, hogy csak azzal lehet foglalkozni amihez van adat.
Az ilyen látogatásos legendák, meg ábrándozás Atlantiszról tudományos munkához kevés."

Én inkább olyanokra gondoltam, amik az elmúlt évtizedekben történtek és van róluk adat. Pl hogy mi is történt pontosan Roswellnél, vagy más hasonló esetnél. Újrakezdeni az egész kivizsgálást a nulláról, meghallgatni a még élõ szemtanúkat, visszanyomozni kik voltak a résztvevõk stb. Tudom hogy ez lehetetlen, meg titkosított, meg a tények is eléggé elferdültek az ufóhisztéria miatt, meg egyebek csak azért jó lenne.

Walk the Talk.

"photoshop pályázat"---------------még mondja valaki, hogy ezek nem megdönthetetlen bizonyítékok <#falbav>

Walk the Talk.

dronkZero
Látom az érvelés továbbra sem az erõsséged.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Eheh. Az ugye nem zavar, hogy a 0:14-nél és 0:58-nál lévõ kép az egy photoshop pályázat harmadik helyezettje? Ha kicsit lassabb lenne a felfogásod az átlagosnál, akkor mondom, hogy ez azt jelenti, hogy tudjuk, hogy azt a képet ki, mikor, miért, hogyan készítette. Ez egyben magával vonja azt a kellemetlen tényt is, hogy nem valódi, amit ábrázol.

De ha elég erõsen hiszed, akkor még esetleg valósággá válhat, szóval ne add fel!

dronkZero
Az, hogy te a "sárkány" szót használod minden repülõ, pikkelyes szörnyetegre, az nem azt jelenti, hogy ezek ugyanazok. Nálunk gonosz a sárkány, négy lába van, denevérszárnyai, és egy jóllakott, nagy testû gyíkra hasonlít, a kínaiaknál meg inkább egy hosszú, négylábú kígyó, szárnyak nélkül, és szerencsét hoz. Nem ugyanaz a két dolog. Az az állítás, hogy ugyanazt kitalálták a világ különbözõ részein, egész egyszerûen nem igaz. Amerikai indiánoknak, ausztrál õslakosoknak van sárkányuk? Vagy valamijük, ami sárkányként azonosítható?

A tûzokádás, repülés meg... Honnan is ismerjük ezeket a sárkányokat? Népi hagyományok, mesék, történetek, plusz a vallások sztorijai, amik ugye szintén korabeli népszerû mesék és sztorik írásos gyûjteménye. Na, akkor képzeld magad annak a helyébe, aki még nem tud a sárkányokról, és ki kell találnia valami borzalmas szörnyet, hogy megmagyarázza, hogy az a két hajórakomány indiai kendervirág hová is tûnt. "Hátbazmeg, kuuurvanagy volt! Pikkelyes dög, hatalmas agyarakkal, és karmokkal! És TÜZET okádott, egy pillanat alatt égetve le a hajót!" "És te, Béla, ez úszott?" "Neeeem, repült bazze! Naagy denevérszárnyakon!" "Húúúgeci!"
Sokkal esélyesebb szitu.

<#idiota> OMG, nem vagy semmi ember! Ismét sikerült magad alulmúlnod.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mit szóltok hozzá?
Nem, nem kötelezõ.
Looooser
1:00-tõl csak súgok hogy a 2003-mas Adobe PhotoShop verseny gyõztes kép 😊 welcome on the internet

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ha már a csontvázaknál tartunk... Valakik igen csúnya tréfát ûznek velünk, óriások hamis csontvázait ásták el világszerte...
RACE OF GIANTS found in India

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

szerintem is, már azon okból is, hogy süthetnek szalonnát😊)

Walk the Talk.

Looooser
hát hozzá állás kérdése, még mindig azt mondom hogy túl nagy a multi verzum szóval valahol biztos létezhetnek ilyen élõ lények is...

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

"tûz okádás?
repülés?"
Az emberi képzelet végtelen.

Walk the Talk.

Az ásatás nem mindig azt jelenti, hogy ásnak is. Nagyon sok lelet közvetlenül a felszín alól került elõ. Az meg szinte bizonyos, hogy akkori emberek között is voltak átlagon felüli intelligenciával rendelkezõk, aki le tudtak vonni bizonyos következtetéseket. A sámán a többiek "tudatlansága" miatt lehetett felsõbbrendû.

Walk the Talk.

Looooser
ácsi, a dinók csak csontok, esetleg mocsarakban találni teljes maradványokat pikkelyekkel de azok is régen kiszáradtak és elég mélyen vanna, ergó nem tudhatott mindegyik törzs arról hogy pikkelyesek...
tûz okádás?
repülés?

dronkZero
Dinoszaurusz koponyák. Amikbõl meg van az egész világon, mindenfelé. Egyéb kérdés?

Hasonló téma a küklopsz. Az meg elefánt.

Looooser
bár csak lennének *.* legalább sárkányok....
és de vág! minden õsi kultúrában van "csillag ember" vagy nevezd ahogy akarod, de sárkány vagy olyasmi lény is van még a legelszeparáltabb törzsnél is, nah ezt hogy magyarázzátok??? háhhh
szerintem léteztek, csak kiirtották õket és a Vatikán eltusolja... vatikáni össze esküvés elmélet rulz

dronkZero
Oké, kicsit túloztam.
De azért ugye nem lenne _kötelezõ_ légi úton szállítani? 😊

"Bocs, de ez csak egy sûrûn emlegetett faszság. A Nagy Piramist pillanatok alatt fel tudnánk építeni akár az Antarktisztról származó, légi úton odaszállított sziklákból.
De lehetne szó akármelyik másik nagy ókori kõkupacról."
Ez így nem igaz!
Az An-225-ös a világ jelenleg legnagyobb méretû és teherbírású (250 tonna) repülõgépe, de ebbõl mindössze egyetlen példány létezik.Ennél jóval nagyobb súlyú kõtömbök (menhirek)vannak.Be sem tudnád tenni a gépbe a gép jelentõs átalakítása nélkül aztán még fel is kellene vele szállni.
dronkZero
Igen, meg mondjuk lehet, hogy nem tenne jót a világnak, ha az összes kicsinyes kurva, megalázott seggfej, meg egyéb bosszút forraló hülye tisztában lenne vele, hogy a vudubaba meg a szemmelverés nem mûködik, és más, valóban hatásos módszerekhez folyamodna... Lehet, hogy mérhetetlen emberi hülyeség nélkül sokkal rosszabb lenne a közbiztonság...

De, ha nincsenek boszorkányok, törpék, varázslók meg hétfejû sárkányok, akkor mi a szart ér az élet. Csak gürizni, gürizni. Már ha van mit.
Azért jó az "elszállóknak", hogy legalább addig sincsenek jelen.

Walk the Talk.

dronkZero
"A Földön számtalan olyan építmény létezik, melyek felépítése ma nehézségekbe ütközne."

Bocs, de ez csak egy sûrûn emlegetett faszság. A Nagy Piramist pillanatok alatt fel tudnánk építeni akár az Antarktisztról származó, légi úton odaszállított sziklákból.
De lehetne szó akármelyik másik nagy ókori kõkupacról.

Az egy dolog, hogy nem tudjuk, hogy _õk_ hogyan voltak rá képesek, és hogy konkrétan milyen technikát használtak, de ma eszközökkel bármit összehasonlíthatatlanul egyszerûbben és gyorsabban meg tudnánk csinálni, ami a történelem folyamán valaha épült. Ja, és jobban is sikerülne a késztermék, mint az eredeti.

BINGÓ

Walk the Talk.

dronkZero
Nagyon egyszerû ennek a pszichológiája: az embereknek úgy nagy átlagban a faszuk kivan a saját szaros kis hulladék életükkel, és minden ostobaságot hajlandóak bemesélni maguknak, amitõl jobbnak látszik a világ.

Na meg vannak a találékony gecik, akik meg abból élnek, hogy adják a hülyék alá a lovat.

Ezzel nagyjából le is lehetne egyébként zárni az összes UFÓs, szellemes, egyéb kitalált faszságos témát, de hát ezt ugye a hülyék soha nem fogják elfogadni.

Azért nekem az furcsa, hogy mi emberek nem vagyunk képesek elviselni nagyságunkat. A Földön számtalan olyan építmény létezik, melyek felépítése ma nehézségekbe ütközne. De akkor nem volt a mai értelembe vett határidõ, jelenvolt az embertömeg stb, ja és az emberi értelem.
Nos, a mai emberek egy része nem ad lehetõséget az akkori embereknek a dicsõségre. Csakis alienek voltak. Csakis végtelenhez csakis😞(((((
De mégegyszer, én vetem el az idegenek által történõ beavatkozást sem.

Walk the Talk.

De a hithez, meseszerû dolgokhoz sok is😞(

Walk the Talk.

Erre mondom én, hogy kopíroznak esetleg, hiszen bizonyára nem nulláról indultak. Amire Te hivatkozol, az-az eset más tudósok által (nem én), megkérdõjelezett.
Tudósók mernek kételkedni az eredményeikben. Vannak olyan tökösök.

Walk the Talk.

Nem hinném, hogy valamiben is szenvedek. Szerintem. Én Istenre mint fogalomra gondoltam, hiszen Isten(ek) számtalan létezik(het), de a NAGY Természet csak egy. És, ha nem élõt teremtünk, az gyártás, esetleg utánzás.
S amit én is szinkron mondtam: "saját képe" a kinézetén kívül vonatkozhat akár az elméjére, az intelligenciára is

Walk the Talk.

Vagy inkább az van, hogy csak azzal lehet foglalkozni amihez van adat.
Az ilyen látogatásos legendák, meg ábrándozás Atlantiszról tudományos munkához kevés.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Looooser
de, nem ég olvastam hogy laboratóriumi körülmények között létre hoztak egy új baktérium törzset, ergo istenként teremtettünk, gyakorlatilag minket is megteremthettek így..

"Mert ugyebár azért jó "tudományos" fogadtatásra nem számithat manapság az, aki kellemetlen >>kérdéseket és elhallgatott, nyilvánosságot nem kapó témákat<< idéz fel."

Szerintem itt inkább az a gond, hogy olyan elméletekkel állnak elõ, amikre nincs megdönthetetlen bizonyíték. Persze a tudósok ellenelméleteire sincs mindig, de õk a sajátjaikat az eddigi ismeretekre alapozzák. A másik oldal véleményei meg gyakran egyfajta "ezt látom mert ezt akarom látni" szintû magyarázatok.

"Nameg persze a globális média mintha "valakinek" a fegyvere lenne, megpróbálja nevetségessé tenni a földönkivüli élõlények témáját a mindenféle ökörséggel, a komoly dolgokat meg nem emlitik meg."

Azért nem annyira lenézett téma, ott van a SETI, az exobolygókutatás, a különféle idegenekkel kapcsolatos tudományos feltevések. Csak az esetleges idelátogatásokkal nem szeretnek foglalkozni mert a rooswelli ufóhisztéria óta eléggé kényes téma, fõleg hogy még nem találtak megcáfolhatatlan bizonyítékokat. De azért ehhez az elvakult ufóhívõk is jócskán hozzájárultak, gyakorlatilag a saját témájukat járatják le folyamatosan. Az, hogy a média még rá is tesz egy lapáttal az nem meglepõ, mert jó sztori, és hülyét lehet belõlük csinálni, a média meg szereti az ilyesmit. Ezért van az, hogy az a tudós, aki szeretne elismert lenni, inkább nem foglalkozik ezzel a témával. Ami nagy kár.
"félreértelmezett utalások és jelek áltudományos írók által még inkább kiforgatva"
Itt azokra gondolok, akik szerint a Nasca vonalak földönkívüli leszállópályák, és minden számunkra kissé fura ábrázolásba ûrhajókat meg idegeneket magyaráznak.
Nem az a baj, hogy kérdéseket tesznek fel ezekkel kapcsolatban, hanem az, hogy nem nagyon veszik figyelembe a tudósoknak a véleményét, akik az adott területtel foglalkoznak. Sõt, elõfordul, hogy kritizálják is a tudósokat, hogy nem igaz, hogy nem látják, amiket õk látnak. Ráadásul szinte minden eddig talált bizonyítéknak ellent akarnak mondani. Egy-két meg nem értett apróság miatt ésszerûtlen lenne az eddig felállított, megmagyarázott képet lerombolni. De abban egyet értek, hogy ezeket kutatni kell, és magyarázatot kell rájuk találni.

"elkészitéséhez való utmutatót is megadták"
Igen, tudom állítólag még õriznek is néhány kisebb vimanát eldugott kolostorokban. Nekem ennél a résznél csak az a fura, hogy ha megvan az útmutató, miért nem készített még senki sem ilyet.

"A denderai hiergolifák virág+virágillat-magyarázatán a mai napig röhögök"
Az nekem is erõltetett, de azért az õsi lámpaizzó magyarázat is elég cifra.

A dogonokat azért hoztam fel, mert tudták, hogy a szíriusz kettõs csillag, holott ez innen a Földrõl nem látható.

"De vajon hallottál-e Bep-Kororotiról? Vagy a Tollas kigyó körüli
"mesékrõl""
Utánnukolvastam.
A tollas kígyó körüli mesékben semmi furcsaságot nem találtam.
A Bep-Kororoti már elég érdekes volt, a mai szkafanderre hasonlító ruhába öltözött isten, akinek pusztító fegyvere volt és tûzcsóvával ment fel az égbe. A többi része a sztorinak eléggé "szokványos"(emberi feleség, gyerek, stb.), de a furcsaságai miatt felkerült nálam az elgondolkodtató történetek listájára.

"Netán Talosról?"
Talosról már igen, mint õsi görög robot. Nekem kicsit erõltetett modern belemagyarázás.

patiang, te fogalom zavarban szenvedsz. Elõször is én nem a mennyországi Istenrõl beszélek. Másodszor meg a teremtést nem csak úgy lehet értelmezni, hogy a semmibõl létrehozok valamit, hanem pl. úgy, hogy egy létezõ dolgot módosítva létrejön egy másik, új dolog. Harmadszor pedig a "saját képe" a kinézetén kívül vonatkozhat akár az elméjére, az intelligenciára is.
Mellesleg én a labor egereket csak azért hoztam föl, hogy összehasonlitsam az õ és mi szituációnkat, tehát hogy mennyit érzékelünk, mennyit fogunk föl a világból... Hogy te miért kevered ide, azt nem értem. Csak úgy, mint azt se, hogy szerinted miért csak az igazi Isten és/vagy a természet teremthet életet?!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

És az valóban elképzelhetõ, már ha olyan fejlettséggel rendelkeznek, hogy beavatkoznak az életünkbe, hiszen már mi megtesszük a génmanipulálást a magunk szintjén.

Walk the Talk.

Szvsz a XXI-ik század embere bõven übereli õket.
Azok a butaságban csak kulloghatnak mögöttünk.

Walk the Talk.

Ja és ezért mondtam elõtte, hogy TEREMTENI csak kettõnek van lehetõsége: Istennek vs Természetnek
Ki-ki belátása szerint.

Walk the Talk.

Azt hiszem illõ, hogy a saját képére szavakat ""-be teszed.
Már ha van.(?!) Mármint Õ.

Walk the Talk.

Mint már mondtam, arra hajlok, hogy esetlegesen "laboratóriumi egerek" legyünk, de mi a saját egereinket SEM mi teremtettük.
Különbség. Érzed?

Walk the Talk.

"Nem olvastam mindegyik áltudományos irot, de akiket olvastam, és akiket az ún. "archeológusok" kritizáltak az áltudományosságukért, azokat maximum csak kiröhögni tudom..."

Mármint az "archeológusokat" röhögöm ki...

(A denderai hiergolifák virág+virágillat-magyarázatán a mai napig röhögök)

"félreértelmezett utalások és jelek áltudományos írók által még inkább kiforgatva"

Nem olvastam mindegyik áltudományos irot, de akiket olvastam, és akiket az ún. "archeológusok" kritizáltak az áltudományosságukért, azokat maximum csak kiröhögni tudom... Itt nem az irok forgatják, ki, legalább is nem azok, akiket én olvastam, hanem azok kavarják a szart, akik "kritizálnak". Mert ugyebár azért jó "tudományos" fogadtatásra nem számithat manapság az, aki kellemetlen >>kérdéseket és elhallgatott, nyilvánosságot nem kapó témákat<< idéz fel. Nameg persze a globális média mintha "valakinek" a fegyvere lenne, megpróbálja nevetségessé tenni a földönkivüli élõlények témáját a mindenféle ökörséggel, a komoly dolgokat meg nem emlitik meg.

Ha megnézed a másik topikba linkelt dokumentum filmet, akkor ott nagyon nagyjából összefoglalják a témát... De messze nem ennyi az egész.

"Viszont van kettõ ami igazán említésre méltó: az afrikai dogon törzs történetei a szíriuszi látogatókról és az indiai írások repülõ szekerekrõl és hasonlókról."

Repülõ szekerek? Nem repülõ szekerekrõl irtak õk, hanem repülõ erõditményekrõl, városokról, amiknek elképesztõ, sci-fibe illõ tulajdonságai voltak. Soknak a méreteit is megadták, valamelyiknek az elkészitéséhez való utmutatót is megadták, és még sorolhatnám. A dogonok meg messze nem az egyetlen bennszülött nép, akik égbõl jött lényekkel vették fel a kapcsolatot (pl.: hopi indiánok, maják, kinaiak is irnak égbõl jövõ sárkány-királyokról, stb.)

De vajon hallottál-e Bep-Kororotiról? Vagy a Tollas kigyó körüli "mesékrõl"? Netán Talosról?

"Ismerem én is az õsi irodalmi elméleteket. De a legtöbbjük eléggé no comment: félreértelmezett utalások és jelek áltudományos írók által még inkább kiforgatva. A suméros nibirus a személyes kedvencem, azon mindig tudok nevetni."

Mondjuk én még véletlenül sem a Nibirura gondoltam...

Ismerem én is az õsi irodalmi elméleteket. De a legtöbbjük eléggé no comment: félreértelmezett utalások és jelek áltudományos írók által még inkább kiforgatva. A suméros nibirus a személyes kedvencem, azon mindig tudok nevetni.

Viszont van kettõ ami igazán említésre méltó: az afrikai dogon törzs történetei a szíriuszi látogatókról és az indiai írások repülõ szekerekrõl és hasonlókról.

A dogon törzs szerint halszerû utazók érkeztek a szíriuszról, a nommo-k, akik átadták a tudásukat az embereknek. Itt az az érdekes, hogy ez a viszonylag primitív törzs ismerte a naprendszer bolygóit, ráadásul a szíriusznak is naprendszert tulajdonítottak, ráadásul tudták, hogy a szíriusz kettõs csillag(hogy a szíriusznak tényleg vannak-e bolygói még nem tudni). Viszont itt is felmerült a gyanú, hogy a dogonok hitvilágát tanulmányozó kutatók Griaule és Dieterlein meséltek a helyieknek a szíriuszról és õk kavarták össze a dolgokat, vagy pedig egy korábbi expedíció expedíció során hallottak róla.

Az indiai eposzok is érdekesek amik említést tesznek repülõ csészealjakról(egy õsi leírás szerint Nagy Sándorék is láttak egy hasonlót mikor Indiában hódítgattak), rakétaszerû tüzes dárdákról és atombombaszerû pusztító fegyverekrõl, de szerintem sokkal valószínûbb ,hogy ezeket a dolgokat csak mi képzeljük bele.

Ez a két dolog, ami el tud gondolkodtatni, hogy talán jártak itt régen idegenek(nem génmanipuláltak, csak jártak), csakhogy ezeken kívül erre se nagyon van más bizonyíték, és valószínûbb, hogy csak az õseink fantáziája volt túl élénk, no meg persze a miénk. De akkor is elgondolkodtató.
OK ! Na ezt lehetne itt kibelezni, mármint, hogy Isten saját képére teremtett minket, mert szerintem itt egy gigantikus félreértés/félrevezetés van.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Na igen! Ez egy nagyon fontos tény! Csak a vita nem olyan szinten van egyenlõre, hogy a részletekrõl beszélgessünk...

Ez korrekcióra szorul, ugyanis az eredeti írásokban mindig többesszám volt, tehát istenekrôl volt szó...

"A kulcsszó az alapulnak. Leleteken alapulnak, míg az hogy az idegeneknek közük van hozzánk a sci-fi irodalomra alapulnak. Érdekes feltevés, még elképzelhetõ is, sõt elég fantáziátlanok lennénk, ha még nem jutott volna az eszünkbe. Csak az a baj hogy nincs rá semmilyen bizonyíték. Persze az evolúció és a manipulálás nem zárja ki egymást, csak arról van szó, hogy bizonyíték hiányában maradok annál, hogy az idegeneknek semmi közük a földi élethez."

Óriásit tévedsz! Ez az elmélet abszolút nem a sci-fi, hanem az õsrégi irodalmon alapul. Bocs, de mondhatok én neked bármit, ez a hozzászólásod elárulja, hogy fogalmad sincs az egész elméletrõl. Számtalan irásos és tárgyi lelet létezik, ami alátámasztani látszik az elméletet. És pont a sci-fi irodalom meritett az elméletbõl, nem pedig forditva.

"Igen! Kisérletezhetnek velünk, kutathatnak, elpusztíthatnak bennünket, DE nem teremtenek."

Na és miért nem? Azt hallottad-e, hogy Isten a sajátképére teremtette az embert?