6569
12149940121232355297.jpg
  • remark #2480
    "Továbbá nincs olyan, hogy a tudomány valamit elfogadni kötelez. Az ilyen kiszólásokon látszik, hogy a leghalványabb lila fingotok nincs, miről szól, hogyan működik a tudomány, mint intézmény."

Nem olyan laikusok mondják, mint én, hogy a tudománnyal az a baj, hogy csak azzal foglalkozik, csak azt kutatják, ami meg van "engedve" nekik. (Ha tudod hogy működik a tudomány, akkor tudod azt is, hogy mit jelent ez a szó, hogy "engedve".)
  • remark #2479
    De ez az ő konteója, és az nem ugyanaz.
  • Zero 7th
    Az is ott van mondjuk, hogy a felépítmény 98%-a mészkő.

Elképzelhető, hogy a franciák nagyon pechesek voltak, vagy hogy a folyosók környezetét kihagyták a kőfalból, aztán homokkal töltötték ki a nyers kövek és a folyosó csiszolt kőlapjai közti hézagot, vagy az is, hogy tényleg homok a belseje, és a wiki téved. De még az is elképzelhető, hogy a főnök volt nyomulós, és mondott egy nagyot, hogy bevágódjon az akkor még nyilván nem 80 éves csajnál.

Nem tudom, ezt a 98%-ot hogyan állapították meg.

De például vannak ilyen rajzok is:

ahol a kamra melletti lyukak elég gyanúsan nem kockásak.
  • patiang
    Olvastam olyan "hiteles" bizonyítékokat is, melyek szerint a köveket levitációval mozgatták a helyükre.
    Az indiánok a szabálytalan alakú kövek létrehozásához kőzetolvasztó technológiát alkalmaztak.

És meg is van a magyarázat.pl ha nem tudjuk pontosan a világ keletkezését, a legegyszerűbb magyarázat: az Isten

Oly nehéz elfogadni azt a tényt, hogy az Ember maga az isten, és a sátán egyszemélyben? (ezt nem vallási értelemben használtam) A kor fejlettségében szinte bátmit megteremt, de el is pusztít egyben
  • patiang
    "A belső részeken a kváderek közti hézagokat kőtörmelék, sőt homok tölti ki."

forrás
  • patiang
    Ő felhozott egyetlen egy dolgot, melyet nem tud hitelt érdemlően bizonyítani. Ez azonban azon a tényen, hogy ez csak egyetlenegy baki, a többiek hülyeségek tömkelegét nyomatják. És érdekes Te tőlük nem kérsz tutit az állításaikra.
  • Zero 7th
    Leírtam egy számomra hiteles forrásból származó információt. Azt kezdesz vele, amit akarsz.

Ha nem igaz, nekem az sem baj. Ha bebizonyítod, hogy így tutira nem lehet, akkor megvonom a vállam, közlöm, hogy tévedtem, van ez így, azt' ennyi. Nekem nem esik ez nehezemre, meg nem kötnek érzelmi meg vallási szálak hozzá, hogy ezt a verziót akarjam igaznak látni.
  • ManoNegra
    "Észérvekkel" Egyelőre még csak bekonteózott egy olyan homok elméletet, amit egy nénitől hallott, de előtte a kis haverjával sem egyeztette le...
  • patiang
    Kíváncsi vagyok meddig bírod észérvekkel ellensúlyozni a sötétséget.
    Drukkolok neked. Én már belefáradtam.
    Ők többen vannak, és erősebbek.
  • ReszegKoldus
    Ez így igaz
  • ManoNegra
    Igazad van, tényleg nem tudom, ezért nem is okoskodok, inkább az okoskodóktól kérdezek.
  • Zero 7th
    Ez mégis hol, és milyen logika alapján tévedés?

Már megint az van, hogy érved semmi, a pofád meg nagy.
  • Zero 7th
    Nem tudom, feltűnt-e, de ezt a kifejezést szarkasztikusan használom minden seggből előrántott, alaptalan fantazmagóriára.

Nekem aztán tökmindegy, hogy nem tudod és csak lázadsz a "hivatalos"* magyarázat ellen (ez például csak szimplán ostobaság), azt hiszed, hogy az ufók építették (Dänikenmajmolás), vagy csak a gyíkok csinálták ilyenre a mátrixot (pszichózis).

Egyébként meg visszakérdezgetés meg faszkodás helyett akár le is írhatod, hogy szerinted hogy volt, csak gondolom vagy fingod nincs, vagy félsz, hogy rajtad fog röhögni a topik többi látogatója is.

*Ez a piramisok esetében duplán fals, mert egyrészt a tudomány nem egy hivatal, hogy a tudományos magyarázat "hivatalos" legyen, másrészt meg ugye az egyiptomi hatóságok ténylegesen hivatalos álláspontja az az, hogy nem tudjuk, hogy hogyan építették.
  • ManoNegra
    Egyébként mennyire jellemző már ez?

Mondasz egy orbitális faszságot, aztán amikor rájössz, hogy tényleg az volt, akkor nem egy "bocs, benéztem", hanem rögtön át agresszív támadásba.

Na, ezt nevezem gerinctelen szaremberségnek.
  • ManoNegra
    Miről beszélsz?
  • ManoNegra
  • Zero 7th
    Egyébként mennyire jellemző már ez?

Mondasz egy orbitális faszságot, aztán amikor rájössz, hogy tényleg az volt, akkor nem egy "bocs, benéztem", hanem rögtön át agresszív támadásba.

Na, ezt nevezem gerinctelen szaremberségnek.
  • ManoNegra
    Ebben igazad van. :D
  • Zero 7th
    Szerencsére nem attól függ, hogy valami igaz-e, hogy te elhiszed vagy nem.
  • Zero 7th
  • Zero 7th
    Meg fogom kérdezni a nénitől, ha legközelebb beszélek vele. Mondta a nevet, aki benn volt a konferencián, de őt nem ismertem, ki is ment a fejemből azóta a neve.
    Ha jól emlékszem, a tudományos lap nevét is tudta, az, meg az évszám alapján vissza lehet majd keresni.

Addig kezeld úgy a dolgot, mint egy sztori.

De egyébként teljesen logikus, ésszerű, és semmi nem zárja ki a dolgot. De te, ha akarod, hiheted azt, hogy ufók csinálták.
  • ManoNegra
    Sajnálom, de ez nem győz meg, hazudtál.
  • ManoNegra
    Ki mondta hogy ufók építették?
  • ManoNegra
    Egyet mutass.
  • savaz
    Figyu!
    Tudom nem tökéletes, de ránézésre elég korrekt a dolog. Nem lehetne, hogy elolvassátok ezt:
    A Gizai Nagy Piramis- Wiki szócikk
    Aztán ez alapján vitatnátok, hogy ufók építették-e vagy sem és direkt baxták el az oldalak párhuzamosságát 3,5 fokperccel.
  • Zero 7th
    Csak ezen az oldalon is ismertem be tévedésem.

Tőled ilyet még konkrétan SOHA nem láttam.
  • Zero 7th
    Egész Egyiptom, de mondjuk Magyarországon a Duna-Tisza köze is homokkal van "töltve". Az oda épített házak hogy nem omlanak be? Meg hová? Meg miért? Meg hogy a francba gondolod ezt, úgy igazából?

Az óvodások hogy nem omlanak be a homokozóba?

Ugye érzed, mennyire értelmetlen volt ez a kérdés?
  • Zero 7th
    Nem, tudod ez olyan, hogy a "tudomány jelenlegi állása" más szavakkal úgy is mondható, hogy a "jelenleg rendelkezésre álló legjobb minőségű ellenőrzött információ".

Ha ez nektek baj, sajnálom, de akkor ezzel magatokat minősítettétek.

Továbbá nincs olyan, hogy a tudomány valamit elfogadni kötelez. Az ilyen kiszólásokon látszik, hogy a leghalványabb lila fingotok nincs, miről szól, hogyan működik a tudomány, mint intézmény.

És a legnagyobb vicc az egészben az, hogy szememre vetitek, hogy nem saját gondolataim. Mintha nektek az lenne. De nem, az ilyen ufós faszságos oldalakról a netről, Dänikentől, hasonló fantaszta barmoktól felszívjátok sok baromságot, aztán idehánnyátok. Azzal megfejelve, hogy ezekben az idióta eszmefuttatásokban lévő önellentmondásokat fel sem fedezitek. Ennek fényében meg elég röhejes, hogy még én nem gondolkozom.

Egyébként meg nem vagyok régész, hogy felfedezéseket tegyek a területen. Erős a gyanúm, hogy ti sem vagytok régészek, nem a piramis körüli ásatásról meg a perui hegyekről írjátok a hozzászólást.
    És ez már csak olyan dolog, hogy egy témához akkor tudsz érdemben hozzátenni, ha minden egyéb a témáról tudható dolgot már ismersz. Na, ettől álltok kurva messzire, és amíg nem jártok ott, addig ez csak partvonalról beleugatás, meg szellemi maszturbáció. A tudományos kutatómunka nem úgy néz ki, hogy leülsz a kocsmába, és két feles közt kitalálod.

Ti itt, ebben a témában soha a büdös életben nem fogtok új információt nyújtani, ez olyan biztos, mint a halál. Ez nem új ösvény, ez egy nagyon régi, nagyon széles, hülyék által keményre taposott sztráda, ami sehová nem vezet.
    Viszont legalább elképzelheted közben magadról, hogy mennyire nagy gondolkodó vagy.

Ugye azért nem baj, ha ezt a magatartást én szánalmasnak és megvetendőnek tartom?
  • ManoNegra
    Ez egyébként teljesen úgy hangzik, mint egy konteó...

"Megígértették velük, hogy nem verik nagydobra. Publikálták az eredményt egy kisebb tudományos lapban. És ennyi."

• ManoNegra
    Akkor már csak a forrás kell, ez hogy "hallottam" kevés! Akár még el is hinném (bár a járatok kérdése még mindig itt van, azokat is körbeépítették kővel?), de mivel te állítod, ezért nem. Bizonyítsd légyszíves.
  • Zero 7th
    Nem a régészek, hanem az egyiptomi hatóságok meg a sajtó.

Egész véletlenül egy magyar mérnök Egyiptomban járt(ha jól tudom, a '60-as években), amikor egy francia mérnökcsoport engedélyt kapott vizsgálódni. Összehaverkodott velük, és megengedték, hogy velük menjen a konferenciára, ahol elmondják az egyiptomiaknak, hogy mit találtak. Megfúrták az egyik piramis egyik belső folyosóját, falat, plafont. Minden lyukból homok kezdett peregni.

Megígértették velük, hogy nem verik nagydobra. Publikálták az eredményt egy kisebb tudományos lapban. És ennyi.

Azóta senki nem kap engedélyt furkálni. Pár éve volt egy felvetés, volt itt cikk róla SG-n, hogy valamiféle betonból van a belseje. Na, konkrétan azoknak sem engedték meg, hogy fúrjanak.
    Na, miért nem engedik összefurkálni a műemléket, ha nem azért, mert felesleges, új információt már úgysem kapnának? Hm?

Mindenesetre a sztorit egy 80 éves mérnöknénitől hallottam, akinek egy régi főnöke volt ott Egyiptomban. Nincs okom kételkedni a szavában, nem az a kamuzós fajta.
    Na meg egyébként eléggé logikus is, tökfelesleges annyi követ kitermelni és melózni vele elbaszóttmód sokat, ha elég megpakolni homokkal, azt' csá.

Ja, pluszban alátámasztja az elképzelést az is, hogy távol-keleten vannak ókori épületek, ahol úgy védekeztek a földrengés ellen, hogy egy komplett szintet megtöltöttek homokkal, és ez hatékonynak bizonyult. És hát a piramisok meglepően jól bírják a földrengést, jobban, mint egy tiszta kő épület (az ugyanis megrepedezik, szétcsúszik).
  • ManoNegra
    Na, benned mekkora az a nemlétező gerinc?
  • savaz
    Szerintem egy Geobat 4 rádiótávirányítású repülő.
    A felhőkből látszik, hogy valójában nincs túl messze.
  • ManoNegra
    Szóval azt állítod, hogy:

"Kívül kövekből rakott külső fal, belül a kamrák kövekből szintén, a két kőréteg közt meg homokkal van feltöltve. Nem az egész kő, nehogy azt hidd."

Akkor a járatok hogyhogy nem omlanak be ott ahol "homokkal van feltöltve"??

• gogandmagog
    Mi sem teszünk mást, csak nem kizárólagosan azokat a kutatási eredményeket, nem ugyanazokat a következtetéseket olvassuk, vagy hozzuk meg magunk, mint amiket Te böngészel. Saját gondolati eredményeid, saját agyadból kipattant megoldásvariációid pedig nem nagyon találom, csak mások észrevételeit sorolod, mégpedig olyanokat, amiket a tudomány ma elfogad, s elfogadni kötelez. Az egyféle, a "rendszer által ajánlott" szemléletmód magadra vonatkoztatva jó, könnyen magyarázható, "bizonyítható" is, csak nem visz előre. Engedd, hogy mások más utakon járjanak, ne fogd vissza az általad tévutakra tévedetteknek mondott gondolkodókat sem, mert lehet, egy lépésre vannak a megoldástól, melyből majdan Te is profitálhatsz. Sok esetben nem a tudósok fedeztek fel világraszólót, alkottak nagy dolgokat, hanem a laikusok.
  • Pares
    Addig fogsz nyomizni, amíg valaki megint nem küld el a banamákra. Utána milyen néven regisztrálsz majd? "A hetedik részeges nagy nulla"?
  • Pares
    Egy egész topikot teleírtam az elméletemmel és az érveimmel, amire te köpnyi-nyelni nem tudtál, csak személyeskedni körbe-körbe. Ne fárassz.
  • ManoNegra
    Én sosem voltam veled paraszt, ellenben te velem már nemegyszer, ráadásul még csak igazad sem volt.
  • ManoNegra
    Nem tudom kire gondolsz, hogy nem látja be, de az nem érv, hogy a régészek már rég tudják hogy és miért épült a piramis, csak nem mondják meg azért, hogy menjen a paraszt. A kínai piramisnál sem magyarázat az, hogy letettek már a kínaiak az asztalra ezt-azt... Ezek csak sima bunkó lekezelése annak, akivel beszélgetsz.

Arról azért linkelhetnél valami forrást, amiből azt állítod, hogy homokkal töltötték fel a piramisok réseit.
  • Zero 7th
    És hát ugye megint a sértődéses hattyú halálánál tartunk. Hozzászokhattál volna már, hogy minél nagyobb hülyeségeket beszélsz, annál parasztabb vagyok. Ez ilyen. Ne legyél arrogáns hülye, én sem leszek bunkó paraszt. Egész normálisan el tudtam beszélgetni az itteniekkel, amíg meg nem érkeztetek ti seggfejek, és el nem kezdtetek személyeskedni.

Nem baj, amíg ezzel foglalkozol, addig sem dől belőled a hülyeség.