6569
-
remark #2520 Látom te még mindig ott tartasz, hogy a vitapartneredet minősítgeted. Foglalkozz mással, mondjuk a valóság megismerésével, jobban jársz, hidd el. -
remark #2519 Riporter:
- A Harvardon jelezni kell az anyagi összeférhetetlenséget?
John Campbell, Elnök, Harvardi Közgazdaságtan Tanszék:
- Nem tudok róla.
- Ön elvárja, hogy jelentsék a külsõ munkákért kapott javadalmazásokat?
- Nem.
- Ön szerint ez nem gond?
- Miért lenne az?
- Egy kutatóorvos ír egy cikket, amiben ez szerepel: "A betegség kezeléséhez ezt és ezt a gyógyszert kell felírni." Kiderül, hogy az orvos a keresetének 80 százalékát a gyógyszer gyártásából szerzi. Ez nem zavarja önt?
- Úgy vélem, valóban fontos szerepeltetni a... Nos, szerintem ez kicsit más, mint azok az ügyek, amikről itt beszélgetünk, mivel... (ez a mondat vége, itt tanácstalan, üveges tekintettel néz a kamerába)
Szóval akkor befolyásolja-e a tudomány menetét az, hogy ki finanszírozza a kutatásokat, vagy sem? -
Zero 7th #2518 De, csak konteós körökben. Aki tényleg ismeri a tudomány működését, az nem aggódik, mert tudja, hogy hogy mennek a dolgok.
Egymilliószor el lett neked ez magyarázva, szánalmas, hogy még mindig nem fogtad fel.
Az meg, hogy vigyorogsz a kifejezésen, gyönyörűen látszik, hogy azt sem tudod, hogy mi az, amiről véleményt mondasz.
A tudomány az egy módszer. Az egyetlen módszer, hogy a világunkról információt szerezzünk. Semmi más nincs. Soha nem is volt.
És idő kell ahhoz, hogy rendesen működjön. Nem megy azonnal. Aki ezt várja, meg a tévedhetetlenséget, az egy idióta. -
remark #2517 Ha ismernéd a "tudomány működését" (az egyébként micsoda? ), akkor tudnád, hogy ez egy olyan probléma a tudománnyal kapcsolatban, amit már sokan sokfelé felvetettek. És nem, nem konteós körökben. De persze egyszerűbb engem szidni, mint tájékozódni kicsit. -
Zero 7th #2516 Heh, nem megy az életteremtés? Szar ügy is az, ha már ilyen korban sem áll fel, fogadd őszinte sajnálatom! :P :D -
#2515 -
Zero 7th #2514 Ha ismernéd a tudomány működését, akkor tudnád, hogy amit leírtál, az hatalmas baromság, csak a sok fasz konteó már átmosta az agyad. Minden ostoba szélhámos ezzel takarózik, amikor az idióta elképzeléseinek cáfolatára nem kap pénzt. Vagy csak simán, ha nem is AKAR korrekt kutatást végezni, akkor is ezt hazudja. Lásd csak kis hazánkból Égelyt, gróf Spanyolt, a bioptron lámpás faszpicsát, meg hasonlókat.
Teljesen bevett módszer ez a gyakorlott csalóknál. Akiknek a képzelgéseiket úgy szeretitek... -
Saintgerman #2513 Én pedig az eső 20 perc után azt, hogy a "vendég" ugyan közel jár az igazsághoz, de amint mindenütt, itt is kimarad az otthoni infók közül Lemuria (Mu) megemlítése, holott a Föld honos (legősibb hi-tec) lakói kontinense volt. Így nem lehet tiszta képet kapni a Föld történetéről, ugyanis a két faj konfliktusának az eredménye a mai emberiség problémája... -
#2512 Én minden részt láttam már tényleg nagyon jó csak ajánlani tudom! -
#2511 Ha egyiptom, mit szoltok ehez a musorhoz? Van sok resze es sok erdekes: -
#2510 Dehogy is. Csak hangosabbak. :) -
gogandmagog #2509 Az általad értelmezhetetlennek tartott hsz-emben csak e topik keretei között próbáltam megmaradni, ahhoz illeszkedni, mivel az első számú földönkívüliek, idegen élőlények maguk a teremtő istenek. Máshol más variációk is előkerülnek. -
patiang #2508 -
gogandmagog #2507 Ja, és ez a folyamat egyúttal létrehozza a tűz elemet is.
A föld és levegő elemek megteremtéséhez már kellhettek az istenek, vagy beavatkozók. -
gogandmagog #2506 Nem véletlenül említettem a durranógáz-lehetőséget.
Tudniillik, egy ilyen elegy tulajdonsága, hogy a reakció során a két gázból víz keletkezik, s a nagy térfogatú gázok töredék mennyiségű vízmolekulákká olvadnak. Ennek során pedig vákuum jön létre, azaz az űr. Ha pedig nincs több anyag, mely kívülről kitöltheti a maradék teret, csak az ősvíz bomlása, és annak szennyeződései tehetik azt meg.
Te se pusztán a H-ra és az O-ra gondolj, csak a folyamatra. -
commissioner #2505 "A teremtéstörténetek (legtöbbje)szerint a világ keletkezésekor már létezett a víz."
Még szép, hogy létezett! De "víz" alatt nem a H2O-ra kell gondolni, hanem arra a szilárd közegre, amiben halad az elektromágneses- és anyaghullám, vagyis amiben létezünk (legalábbis a testünk). Csak hát, régmúlt korok egyszerű channelingesei a hétköznapi vízre tudtak asszociálni, mikor szavakba akarták önteni a leírhatatlan látványorgiát a teremtéstörténetről... -
patiang #2504 -
gogandmagog #2503 Vagy csak egy "puki" volt a semmibe?
Durranógáz a nagy ürességben, mely reakciója során dirr-durr megjelent a víz... abban megjelent a hullám, a rezgés képessége, majd öntudatra ébredt mint isten, és kialakult az élet. -
gogandmagog #2502 A teremtéstörténetek (legtöbbje)szerint a világ keletkezésekor már létezett a víz.
Akkor ébredt öntudatra az isten, s kezdett teremteni. De azt senki sem tudja, még az istenek sem, hogyan, mikor, s milyen módon keletkezett a víz.
Első anyagként mindenki a hidrogént említi, az oxigén kialakulásához kellett némi idő. Vagyis az első csillagot nem a legfőbb teremtő teremtette? Sőt, ha belegondolunk, az első nap neutroncsillag is lehetett, egy proton és eszméletlen sok neutron. HIDROGÉN IZOTÓP
Lényeg a lényeg, minden teremtéstörténetnek lehet, vagy van alapja, itt a legismertebb a Biblia, a szerint az isten elválasztja az égi és a földi vizeket de nem ő teremti. Vagy itt van az egyiptomi Nun: "Nun volt az őselem, az ősvíz formájában létező istenlény", de a Kalevala is ezzel kezdődik.
Valami sántít a teremtéstörténetekben, ez nem lehetett az első teremtés, hanem egy sorozat sokadik része. Az élet ezek szerint mindenhol a vízhez kötődik, így a vízözönlegendák nem pusztítást, hanem teremtést, újrateremtést írhatnak le, s a "nagy bumm" is csak egy "nagy megfolyás", egy "nagy magfolyás" :) lehetett. Így már érthető a genetikai beavatkozás is.
Vagy elvetitek a feltevést?
-
remark #2501 Hát annyi időm nem tudom mikor lesz, hogy ilyenekre reagáljak... -
patiang #2500 Na, hogy béke legyen: TE nem vagy csürhe!!!!!! -
ManoNegra #2499 Csak azt, hogy úgy támadtál nekem, ahogy azt mástól kifogásoltad. Szálka gerenda esete. De tényleg hagyjuk inkább. -
patiang #2498 Most ezzel mit akarsz?? -
ManoNegra #2497 #2494 -
patiang #2496 Hidd el nem a személyedet akartam kivesézni.:))
-
patiang #2495 "Valami magyarázata van, csak nem ismerjük."
ÓRIÁSI!!!
S ezzel mindent megmondtál. Talán be is lehetne fejezni.
-
ManoNegra #2494 Akkor olvasd végig még egyszer. Nem fogok magyarázkodni, amikor a saját gerendádat sem találod... -
ManoNegra #2493 Pedig csak úgy nem csinál az ember semmit sem, főleg nem egy ilyen nagy munkát. Valami magyarázata van, csak nem ismerjük. -
patiang #2492 Nem Téged neveztelek csürhének, hiszen nem csak Te voltál a hunyó.
Én csak a párhuzamosságot akartam szemléltetni.
Máséban a szálkát!! Magaméban a gerendát?? -
patiang #2491 Nem biztos, hogy érdemes értelmet keresni. Nagyon sok olyan dolog létrejött a világon, melynek igazából nem sok értelme.
Az, hogy nem találtak a kamrákban tetemeket, még nem biztos, hogy nem arra a célra készült. De ki tudja, hogy a politikában mik játszódhattak le már abban az időben is. Csak vedd példának mostani oly uralkodókat, ki vagy már negyven éve élet-halál urai voltak, s egyszer csak az ő fejük felett leng a pallos. De volt ilyen több. Mint Napoleon, Hitler stb. Igaz más-más módon, de a történések nem homogének. -
ManoNegra #2490 Köszi, hogy csürhének nevezel. -
ManoNegra #2489 Ember lehetett bőven, és a fáraónak is lehetett akkora vagyona, amiből meg tudta valósítani, de Hérodotosz szerint húsz év alatt húzták fel, ami igen csak szép teljesítmény. Igaz Hérodotosz amikor írta, a piramis legkevesebb 2000 éve állt már. Engem inkább az érdekelne, hogy miért építették? Miért fordítottak erre ekkora erőforrásokat, amikor tulajdonképpen "üresen" maradt. Mi értelme volt? -
patiang #2488 Olvastam miről írt ő, és miről a többiek.
Hát mit mondjak. Olyan mint, amikor az egyik NWO hívő mondta: figyeljétek meg, amikor a szkeptikus csürhe nekünk ront.
Nos hasonló történt is. Zero csupasz maga volt, a többiek kezdték elmeállapotát boncolgatni. -
patiang #2487 Ide azért nem sorolnám az olyan építményeket, mint pl a piramis. Mert igenis rendelkezhettek olyan matematikai, mértani alapokkal melyek lehetővé tették a felépítésüket. Nem beszélve az akkor szinte "korlátlanul" rendelkezésre álló idővel, emberanyaggal.
Remélem az emberanyag hivatkozással nem fogsz vitatkozni.
De, ha mi nem értjük az ő gondolkozásukat, akkor egyből elő a jó öreg alien, UFO.
Nézd, én is el tudom képzelni, hogy szerepet játszhattak életünkben, de egyenlőre nincs bizonyíték. -
patiang #2486 "Életet nem tud."-----NA, NA Az idő nagy úr. Ha az emberiség mostani fejlettségi szintjét nézed, akkor már is egy vitaalapot generálsz. Ha visszamész az időben, és előre kezdesz haladni, "érdekes" módon ez a fejlődés szinte hatványozódik. Pár évvel ezelőtt klónozás??? No ne már. És most fogalmad van (vagy nekem) mik történhetnek titokban???
S mi lesz, lehet 10-1000 év múlva??
-
ManoNegra #2485 "Oly nehéz elfogadni azt a tényt, hogy az Ember maga az isten, és a sátán egyszemélyben? (ezt nem vallási értelemben használtam) A kor fejlettségében szinte bátmit megteremt, de el is pusztít egyben"
Olyannyira nehéz, hogy el sem fogadom. Az még rendben, hogy bennünk lakozik az Isten, és a sátán is, de hogy ezek mi lennénk? Az meg hogy bármit tud teremteni, nem igaz. Életet nem tud. (szerencsére) -
remark #2484 "Egy rendszeresen visszatérő példakép, mind a forradalmárok, mind a korai misztikusok, a fiatal Karl Marx és a Lenin-korabeli oroszok számára, Prométheusz volt. Aki ellopta a tüzet az istenektől, hogy az az emberiséget szolgálhassa. A prométheuszi forradalmár hit nagyban hasonlít ahhoz az általános modern elképzeléshez, mely szerint a tudomány majd kivezeti az emberiséget a sötétségből a fénybe."
A tudomány az egyben egy hitrendszer alkotóeleme is. -
remark #2483 Rendszeresen olyan dolgokat hoz fel, amit nem tud bizonyítani, de mivel az a saját elmélete, így a legnagyobb magabiztossággal és a legalpáribb módon ugat le másokat...
...esetleg ha annyit megtenne, hogy ugyanolyan türelemmel, nyugodtsággal és nyitottsággal áll mások elméleteihez, mint ahogy elvárja hogy mások álljanak az ő elméleteihez, akkor nem lenne itt (sem) semmi baj. -
remark #2482 "Leírtam egy számomra hiteles forrásból származó információt. Azt kezdesz vele, amit akarsz."
Hát ezzel a hozzáállással nem vagy egyedül... -
remark #2481