6569
12149940121232355297.jpg
  • Susarc
    "mennyire fedik a valóságot szerintetek" ezt kb. senki sem tudja még a film készitői sem....talán egyszer majd megtudjuk lehet 1 áv múlva lehet 200 év múlva:P:) annyi bizonyos,hogy már annyi tudatlan nincs mint mondjuk 20 évvel ezelőtt volt......

• Newfronter
    Tényleg, ha már itt tartunk. Az Ősi idegenek c. dokumentumfilm sorozat mennyire tekinthető reális felvezetésnek? Mert azért látni benne marketing, vagy túlzó dolgokat. De a benne elhangzottak mennyire fedik a valóságot szerintetek? Nem vagyok tudós, történész stb... hátha ti többet tudtok.
  • Pares
    Világszerte szinte minden nép mitológiájában megtalálhatók az égből jött Istenek, akik valamikor pusztítottak, valamikor tanítottak, valamikor egymással háborúztak, valamikor az emberekkel... Az óind eposzok például hatalmas háborúkról, repülő városokról, számtalan fajta repülő eszközről és mindenféle szuperfegyverekről írnak...
  • Susarc
    kezdjük azzal az egyszerű gondolattal,hogy egy primitiv népcsoportnak anno egy középkori ember is ISTEN volt.....vagy az ausztrál őslakóknak az angolok stb. stb......tehát véleményem szerint a mostani ismert vallásaink simán Istenithettek egy fejlettem idegen NEM FÖLDI civilizációt.....én ebben hiszek!
    A fehér szakállas Istenben meg Mohamedben meg Mózesben nem igazán.....ami a templomokban folyik az nekem szánalom kategória
  • Pares
    Ez már változik, hiszen egyre több olyan felfedezés van, miszerint a földi baktériumok a földihez képest elképesztően extrém körülményeket is kibírnak, sőt szaporodnak. A vallások meg szerintem könnyedén megmagyarázzák majd az egészet, csak nehogy valamiféle hittérítő hadjáratokba torkolljon a dolog, ha az idegenek fejletlenebbek nálunk... (na és persze fordítva...)
  • Pares
    Arra hamarabb lesz bizonyíték, hogy nem vagyunk egyedül, mint arra, hogy egyedül vagyunk, hiszen utóbbi megállapításra csak az egész univerzum részleges átkutatása után juthatunk...
  • Newfronter
    Előbb-utóbb csak lesz bizonyíték erre vagy arra egyértelműen, és vége lesz a dilemmának. :)
    Régen én hittem ebben is meg abban is, viszont egy fordulatnak köszönhetően csak a tudománynak, és a megismert dolgoknak tudok hinni, na meg persze a földön kívüli élet lehetőségében is(szerintem nem ellentmondás, de itt ezt nem kell magyaráznom). De hogy milyen lehet egy másik intelligens életforma, azt elképzelni sem tudom. Meg amit te is mondtál, hogy azt sem tudjuk hogy mi mennyire vagyunk intelligensek, mint faj, a többihez képest, akikről semmit sem tudunk.
  • hihy
    Igaz. Azonban a tudósok között is nagyon sok csak a földi feltételekkel való élet létrejöttét tudja elképzelni. Bár arra még nincs bizonyíték, hogy más alapon is keletkezhet élet, de a természet már rengetegszer bebizonyította, hogy csak felületesen ismerjük.
    Meg talán, ezzel nem akarok senkit bántani, bizonyos vallások ezt nem "akarják" lehetővé tenni, hiszen akkor a hit egy része omolna össze. Az Isten az Embert teremtette önön képmására, s ha az idegenek még nálunk is fejlettebbek , sőt teljesen más alapon jöttek létre, akkor ők mi? Már mint szerintük.
    Dilemma. Ezért a járt utat járatlanért el ne hagyd elv érvényesül sok esetben.
  • Pares
    Szerintem ilyen ember manapság már nem nagyon van. Csak a részletekben megy a vita...
  • hihy
    Talán ez válasz azoknak, akik tagadják a Földön kívüli élet lehetőségét: link
  • savaz
    Az a ház tuti nem orosz.
    A 1943-ban a KGB még nem létezett, de már akkor ilyen filmeket tudtak csinálni:filmhíradó

Ha a közelkép ennél homályosabb (pláne, ha amúgy dátum és másodperc kijelzés van rajta), akkor az azért van, hogy elfedje a gyanús részleteket.
  • Stockbauer33 #2869
  • savaz
    A bemutatott videón a pilótafülkéből felvett anyagon egy amerikai ACES II katapultülés látható, valszeg egy F-15-ösbe építve. Innentől már nagyon kamunak látszik.

Kettővel lejjebb:
    A Fox csatornát már sokszor rajtakapták, hogy erősen manipulálják a bemutatott anyagokat:
    Statisztika torzítása,
    Még a Wikiben is benne van

Mindenesetre egy ilyen csatorna vehette volna a fáradtságot, hogy több helyről is megpróbálják felvenni, ezáltal kiszámolják a méretét és sebességét, netán kerítenek róla egy élesebb fotót. Lehet, hogy megcsinálták, csak úgy már nem volt annyira érdekes. Ha nekem lenne ilyen lehetőségem, hogy elkaphatok egy UFO-t akkor nem hagytam volna annyiban. Tuti világhír és üzleti siker, ha utánajárnak. Szóval ugy gondolom Itt jön be az UFO hívők összeesküvése, az igazságot (kb hogy valaki szórakozik) elhallgatják, de azért, mert akkor már nem lenne érdekes.
  • Stockbauer33 #2867
  • EJECT
    Ufó London felett
    Lehet hogy volt már de én még csak most láttam.
  • Stockbauer33 #2865
  • hihy
    És miért akartál sírni?
    Mert fogatlan, vagy mert teherbe esett?
  • cataflam02
    Remélem senki lelkesedését nem törtem le :)
    Én személy szerint biztos vagyok abban, hogy a galaxisunkban több 100 intelligens életforma lehet.. de amikor hülyeségekkel rontják a valós kutatást.. pl az alábbi hír, vagy a Máunika só ahol elrabolták a fogatlan piri nénit és teherbe ejtették.. akkor a sírás kerülget.
  • cataflam02
    Nem kell várni a cáfolatra.. már lassan fél éves a hír.. és már akkor is csak a bulvármédia költötte át.
    Az eredeti cikk 1852-ből

• Palinko
    hogy állapítják meg? radiokarbon nem játszik sztem fémeknél mert nem szenesednek....

meg a másik, hogy alumínium bár csodálatos fém nem az a nagyon ellenálló amiből űrhajót készítenék, még komolyabb vadászgépet se lehet belőle aminek azért kisebb erőket kell kibírnia egy űrhajóhoz viszonyítva.
  • Pares
    Kíváncsi vagyok, hány napot kell várni a cáfolatra...
  • hihy
    Legalább már valami igaz is lehetne:

"Svájci tudósok negyedmillió évesnek találtak egy alumíniumtömböt - az emberiség csak 1825 óta készíti.
    Földönkívüliektől származó alumíniumot találtak?
    Ufómaradvány vagy mérési hiba?

A kérdéses tömb egy romániai, Nagyenyedtől nem messze található kőbányából került felszínre még 1973-ban. A lelet 90 százalékban alumíniumból áll, míg a maradék 10 százalékot szilícium, cink, ólom, ón, cirkónium, kadmium, kobalt, bizmut, ezért és néhány morzsányi gallium teszi ki.

A román tudósok az eredmények láttán nem hittek a szemüknek, ezért svájci tudósok segítségét kérték, azonban a lausanne-i kutatók is megerősítették, hogy a fémdarab 250 ezer esztendős.

Gheorghe Coha - ahogy az Austrian Times fogalmaz - Románia vezető ufókutatója, nem meglepő tehát, hogy elképzelése szerint a fémtömb a Földön kívülről származhat, egy nagyon régi ufó darabja lehet. "Ha ez az anyag nem készülhetett a Földön, akkor logikailag az univerzum más tájáról kellett jönnie." "
  • Stockbauer33 #2858
  • commissioner
    Bob Lazar

Lázár Robi? :)
  • Nemzsidó
    "Egyébként meg idegenek igen nagy valószínűséggel vannak, de hogy kapcsolatba lennénk velük, arra szinte nulla esély van."

Hát persze. Azért "idegenek", mert nem ismered őket. Így nem sok esélyed van tudomást szerezni róluk, ha ők nem akarják.
    Aztán ott vannak az ISS lakói. Azok is földönkívüli élőlények, és szinte biztos, hogy nem fogsz velük megismerkedni. Csak azért tudsz róluk, mert elmondták, hogy ott vannak. Pedig nincsenek. Hogyan is férne bele egy csillogó gombostű-fejnyi pöttybe ott az égen nem egy, de több ember?
  • Zero 7th
    Egy ilyen videót összerakok neked három óra alatt. Azt is beszopod tövig..?

Nem kell válaszolni, tudom hogy igen.
  • Stockbauer33 #2854
    1;Értem én, csak leszarom. :)
    2;Nem kell válaszolnod, igazam van.

N A R X I S aláírásából :)

Ezt+ csak úgy ajándékból
  • Zero 7th
    Na igen, persze az nyilván nehezebb és fárasztóbb, mint hülyeségeket hinni...
  • Stockbauer33 #2852
    oké :)
  • Zero 7th
    Ja, csak az a baj, hogy nem igaz egy sem.

Egyébként meg öregen is lehet valaki hülye, tanulni meg soha nem késő.
  • uwu431
    Rengeteg dolgot el lehet titkolni, de azt hogy milyen a körülöttünk lévő világ, lehetetlen.

Én is szeretem a sci-fit, Icke világát is csípem valamilyen szinten, de nem értem hogy vagy képes komolyan venni. A sci-fi nem olyan dolog amibe hinni kellene, az addig jó amíg szórakoztat. Ha nagyon rákattansz, bekattansz. Nagyon alattomosnak és társadalmilag veszélyesnek tartom egyébként a sci-fi és a vallás ilyen típusú összevegyítését, legalább annyira elítélendő mint a távgyógyítás, meg a jóslás. Egyészséges emberekre nyilván nem veszélyes, de eléggé tönkre tudnak menni emberek akiknek problémáik vannak az ilyen misztikus fanatikus őrületektől. Amíg csak ártalmatlan hobbi addig OK, de a paranoia családokat tehet tönkre.

Egyébként meg idegenek igen nagy valószínűséggel vannak, de hogy kapcsolatba lennénk velük, arra szinte nulla esély van.
    Nincs okunk azt feltételezni hogy itt vannak, minden esetről amiről konkrét infó van, bebizonyosodott hogy csalás. Csak a kétségek közt lebegő találgatások és mendemondák tartják életben a témát. Erre mindig lesz igény, ezért sose fog megszűnni. Csak a bizonyosság és a hiszékenység együtt képes éltetni ezt az egészet.
  • Stockbauer33 #2849
    szia Láttuk sok-sok írásod és tugyuk h te nagyon tucc
  • immovable
    De sok a mesehívő itt is.
  • Saintgerman
    .. épeszû ember nem is azon tanakodik, hogy ufok vannak-e, hanem azon, hogy a kormányok mért tartják tikokban talán azért, mert ők maguk is a befolyásuk alatt állnak ?
  • Tau Tang Wou
    Én az óriáscsontvázakról beszéltem, nem az ufókról.
  • Stockbauer33 #2845
    Hát ebbe most nagyon nemenjünk bele mert nehogy véletlenül te nyisd fel a 43 éves szememet ebben a témában hogy mithigyek v mitnem de a kedvenc dumám a kétkedőknek ha a sok ufó észlelés és bejelentésből 1 igaz akkor vannak :D
  • Tau Tang Wou
    De ugye nem hiszed el?
  • Stockbauer33 #2843
    :) passz.Én is csak könyvből ismertem őket (Zecharia Sitchin : A 12. bolygó)Így most kánaán nekem h lát6om az óriásokat
  • Tau Tang Wou
    Az miért van, hogy ezekről az óriáscsontvázakról nincs egyetlen videófelvétel sem?
    Mindig csak képek (meg a photoshop)...
  • Pluskast
    Még jó hogy ez egy filmből van....