Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem a régészek, hanem az egyiptomi hatóságok meg a sajtó.

Egész véletlenül egy magyar mérnök Egyiptomban járt(ha jól tudom, a '60-as években), amikor egy francia mérnökcsoport engedélyt kapott vizsgálódni. Összehaverkodott velük, és megengedték, hogy velük menjen a konferenciára, ahol elmondják az egyiptomiaknak, hogy mit találtak. Megfúrták az egyik piramis egyik belsõ folyosóját, falat, plafont. Minden lyukból homok kezdett peregni.

Megígértették velük, hogy nem verik nagydobra. Publikálták az eredményt egy kisebb tudományos lapban. És ennyi.

Azóta senki nem kap engedélyt furkálni. Pár éve volt egy felvetés, volt itt cikk róla SG-n, hogy valamiféle betonból van a belseje. Na, konkrétan azoknak sem engedték meg, hogy fúrjanak.
Na, miért nem engedik összefurkálni a mûemléket, ha nem azért, mert felesleges, új információt már úgysem kapnának? Hm?

Mindenesetre a sztorit egy 80 éves mérnöknénitõl hallottam, akinek egy régi fõnöke volt ott Egyiptomban. Nincs okom kételkedni a szavában, nem az a kamuzós fajta.
Na meg egyébként eléggé logikus is, tökfelesleges annyi követ kitermelni és melózni vele elbaszóttmód sokat, ha elég megpakolni homokkal, azt' csá.

Ja, pluszban alátámasztja az elképzelést az is, hogy távol-keleten vannak ókori épületek, ahol úgy védekeztek a földrengés ellen, hogy egy komplett szintet megtöltöttek homokkal, és ez hatékonynak bizonyult. És hát a piramisok meglepõen jól bírják a földrengést, jobban, mint egy tiszta kõ épület (az ugyanis megrepedezik, szétcsúszik).

Na, benned mekkora az a nemlétezõ gerinc?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Szerintem egy Geobat 4 rádiótávirányítású repülõ.
A felhõkbõl látszik, hogy valójában nincs túl messze.
Szóval azt állítod, hogy:

"Kívül kövekbõl rakott külsõ fal, belül a kamrák kövekbõl szintén, a két kõréteg közt meg homokkal van feltöltve. Nem az egész kõ, nehogy azt hidd."

Akkor a járatok hogyhogy nem omlanak be ott ahol "homokkal van feltöltve"??

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Mi sem teszünk mást, csak nem kizárólagosan azokat a kutatási eredményeket, nem ugyanazokat a következtetéseket olvassuk, vagy hozzuk meg magunk, mint amiket Te böngészel. Saját gondolati eredményeid, saját agyadból kipattant megoldásvariációid pedig nem nagyon találom, csak mások észrevételeit sorolod, mégpedig olyanokat, amiket a tudomány ma elfogad, s elfogadni kötelez. Az egyféle, a "rendszer által ajánlott" szemléletmód magadra vonatkoztatva jó, könnyen magyarázható, "bizonyítható" is, csak nem visz elõre. Engedd, hogy mások más utakon járjanak, ne fogd vissza az általad tévutakra tévedetteknek mondott gondolkodókat sem, mert lehet, egy lépésre vannak a megoldástól, melybõl majdan Te is profitálhatsz. Sok esetben nem a tudósok fedeztek fel világraszólót, alkottak nagy dolgokat, hanem a laikusok.

És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévõ népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.

Addig fogsz nyomizni, amíg valaki megint nem küld el a banamákra. Utána milyen néven regisztrálsz majd? "A hetedik részeges nagy nulla"? <#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egy egész topikot teleírtam az elméletemmel és az érveimmel, amire te köpnyi-nyelni nem tudtál, csak személyeskedni körbe-körbe. Ne fárassz.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én sosem voltam veled paraszt, ellenben te velem már nemegyszer, ráadásul még csak igazad sem volt.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem tudom kire gondolsz, hogy nem látja be, de az nem érv, hogy a régészek már rég tudják hogy és miért épült a piramis, csak nem mondják meg azért, hogy menjen a paraszt. A kínai piramisnál sem magyarázat az, hogy letettek már a kínaiak az asztalra ezt-azt... Ezek csak sima bunkó lekezelése annak, akivel beszélgetsz.

Arról azért linkelhetnél valami forrást, amibõl azt állítod, hogy homokkal töltötték fel a piramisok réseit.

És hát ugye megint a sértõdéses hattyú halálánál tartunk. Hozzászokhattál volna már, hogy minél nagyobb hülyeségeket beszélsz, annál parasztabb vagyok. Ez ilyen. Ne legyél arrogáns hülye, én sem leszek bunkó paraszt. Egész normálisan el tudtam beszélgetni az itteniekkel, amíg meg nem érkeztetek ti seggfejek, és el nem kezdtetek személyeskedni.

Nem baj, amíg ezzel foglalkozol, addig sem dõl belõled a hülyeség.

Nem, a másik érveinek teljes hiánya zárja ki azt, hogy igazat adjak. Meg a tények, amikrõl én tudok, a másik meg nem.
Tudod, egy vita már csak ilyen, ha nincsenek érveid, hiába várod, hogy elfogadják az állításaidat.

Például nézd ezt a másik nyomit, annyi az összes érve a legkézenfekvõbb, nem lehetetlen magyarázat ellen, hogy õ azt nem hiszi és kész. Hát akkor ennyit lehet kezdeni, ne hidd, maradj hülye.

Aztán van, akinek van hozzá gerince, hogy elismerje, hogy benézte, mielõtt témát vált (#2388), meg van, akinek nincs.

Nem zárja ki, de a magabiztosságod kizárja azt, hogy másnak igazat adj. A stílus pedig maga az ember.

Ja, ja, nyilvánvaló. Vagy tájékozott az ember, vagy tud gondolkodni. A kettõ meg kizárja egymást.

Idióta.

Igen, ami annyit jelent, hogy egy pillanatra sem gondolkodsz el rajta, hanem mantrázod a bemagolt szöveget. Köszönjük emese.

Nem tudom, feltûnt-e, de veletek ellentétben én itt nagyrészt nem a seggembõl rángatom elõ, amit mondok, hanem próbálom veletek ismertetni a tudomány aktuális állását néhány témában.

cataflam02
Fake vagy Igazi ?

One more story

Ja, mondjuk rád rád is férne. Komolyan mondom, hogy neked értelmes, elfogadható gondolatodat nem láttam még az évek során, amióta itt látjuk egymást. Persze Saintgerman-t nem fogod behozni soha, mert õ még a beszólásaihoz is hozzá szokott fûzni néhány gyíkot, de azért látom, erõsen hajrázol.

Bocs, inkább mégse szólok bele ebbe a nagy katyvaszba, ami itt van. <#hawaii>

Ja, nem, azok az egyiptomiak.

A kínaiak csak kompletten leszarják, egy mesterséges földkupacnál Kína az évezredek során kicsit nagyobb dolgokat is letett már az asztalra. Nagy Fal, agyagkatonák, Tiltott Város ilyesmi.

Jah, jól tolja. <#nevetes1> De nekünk milyen jó, csak idejövünk, megkérdezzük nagytudású zérót, és többé már nem is kell gondolkodni, instant adagolja a tudást!

A te kidolgozott elméleted sem kutya, hogy "a kínaiak azért titkolóznak, hogy a sok paraszt odamenjen, és tátsa a száját"...

Egyébként ez, hogy közlöd, hogy szerinted nem úgy van, és kész, mindenféle érv és alternatíva nélkül, ez kimeríti a fikázás fogalmát.

Tyúbazmeg, ez ám a kidolgozott elmélet!

Jó. És az nem tûnik egy kicsit sem agybaszott dolognak, hogy szerinted van egy VIRTUÁLIS világ, amiben belül a gyíkarcok mindenféle összeesküvésekkel irányítanak? Ennek úgy mégis mi értelme van? Ha õk tudják, hogy virtuális, akkor miért nem az igazit basztatják úgy, hogy itt "benn" nekik jó legyen?
Ez bazdmeg még scifinek is szar. Ha ilyet olvasok könyvben, leteszem, és megjegyzem az író nevét, hogy többet ne fussak bele...

És mesélj, mire HASZNÁLOD ezt a tudást? Az értelmetlen balfaszságot az különbözteti meg a tudástól, hogy a tudás használható. Mondd, mire használod?
Ugyan, ne is fáradj, tudom, hogy csak vetítetsz itt nagy képernyõre, mert ettõl jól érzed magad.

Nem Zéró ! A vicc az, hogy a "balfaszságomból" egyedül csak a gyíkokat ragadtátok ki, holott talán annak van a legkevesebb jelentôsége. A fô mondanivalóm az a világunkról való tévhitünk, és az, hogy miképp kerülhetünk ki az "akváriumból", melynek falait mi magunk emeltük...

Ennek semmi köze a vallásokhoz - épp ellenkezôleg, világossá vállik, hogy milyen szerepet játszik a 3D-s börtönben - ez egy életút, ahol mindig a magad mestere vagy és maradsz... Persze a te mentalitásoddal ez sosem fog menni...

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Nem fikáztam a régit, megint hallucinálsz. Szerintem nem azok az indiánok csinálták, akikre ráfogták a régészek, történészek.

Az offolás is hasonlóan jutalmazható ám.

Frank99
szerintem itt is megérne egy misét, hogy kit kellene moderálni a személyeskedésért....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Oké. Tudományban ez úgy mûködik, hogy amíg nincs jobb elméleted, addig nem fikázod a régit.

Na, halljuk, szerinted ki csinálta és hogyan?

Egyáltalán nem nézem le õket, nem tudom mibõl gondolod.

A pihentagyú pappal ellentétben.

Egyébként ha jól tudom, hatezer a szám.

Az a vicc, tudod, hogy azt nem veszed észre, hogy a gyíkos balfaszságod pont ugyanilyen pihent, ha nem még pihentebb. Semmivel nem jobb a te vallásod, mint a kereszténység, sõt.

Lényegen nem változtat, nagyságrend ugyanaz.

Nem hazudtam, csak régen néztem utána. A kisebb kövek, amiken a furatok láthatók, andezitbõl vannak, és nem vörös homokkõbõl. Vannak ott nagyobb blokkok is, száztonnásak, azoknak olyan vöröses is a színük. A kerék meg úgy jön ide, hogy nem igazán könnyû nélküle száztonnás blokkokat tíz kilométerre hurcolni ritka levegõben, kopár vidéken...

Hát ezt bezony elbasztad <#zavart1> De még jó, hogy ézre vetted, mert az lett volna az eredményed, ami annak a pihentagyú papnak, aki kiszámolta a Bibliából, hogy 4 ezer éves a világ.

Egyébként a linkem arról szólt, hogy: Adott-e Enki tudást az emberiségnek, az Anunnaki törvények ellenére. Nem pedid a vizözönrôl, amit ugyanúgy félre lehet érteni mint a bárkát az "adatbank"-al összetéveszteni.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Látod, már megint csinálod a hisztit, sehol nem írtam, hogy ezt ufókok csinálták, nem vagyok ennek az elméletnek a híve. De ezt is százszor leírtam, képtelen vagy, vagy inkább nem akarod felfogni. Azt meg megnézném, hogy valaki kõszerszámmal olyan precíz véseteket és kis furatokat csinált kitudja hány ezer évekkel ezelõtt.

Ez meg egyébként nem gránit, hanem vörös homokkõ, ami kábé a legkönnyebben véshetõ kõzet a világon. Persze azért bepróbálkoztál behazudni gránitnak, mert olyan hülye vagy, amilyennek engem nézel, csak te tényleg.

Egyébként meg mi köze van a keréknek a kõfaragáshoz, zsenikém?

Na, azért kötve hiszem, hogy az Özönvíz legendája mögött egy olyan áradás lenne, ami akár évente megismétlõdhetett...

És egy kis érdekesség...

Hah! Egy Ufóban menekült meg... Lehet nem is a Földön játszódott le az egész.

Igen, lefutottuk ezeket a köröket, és már akkor sem, és azóta sem fogtad fel, hogy ehhez elég kitartás és idõ. A gránitot gránittal meg lehet munkálni, de az inkáknak volt obszidiánjuk is például.

Az meg, hogy idebaszol egy képet, és közlöd, hogy márpedig ezt ufókok vésték, és ez fix, csak magadból csinálsz hülyét, nem gyengén.

Mivel Ábrahám UR városából származott,
a bibliába a mezopotámiai özönvíz monda kerülhetett be. Mezopotámia, a mai Dél-irak egy igencsak lapos terület, amelyet bõvizû folyók szelnek át. Ezek a folyók a Tigris és az Eufrátesz, elég gyakran áradnak ki, ami elõl a lapos területen nem volt menekvés. A folyószabályozások és az öntözés szükséglete teremtette meg azt az öszefogást, amibõl az ottani kultúra kifejlõdött.
Itt a két kép amit akartam:

Szerintem nem ebben a topikban kellene diskurálni róla, ha valaki beszélni kíván a dologról, akkor máshol legyen folytatva.

Zérókám zérókám, látom megint kiengedtek. Azt magyarázd meg nekem végtelen bölcsességedben, hogy pl.: Puma Punku köveit hogyan és mivel faragták ki?

stb.

Megnézném, hogy ilyen gránittömbökbe fával meg kõvel mit tudnának manapság kifaragni, és mennyi idõbe telne. Ezek sokszor több száz tonnás kövek, és az ott élõ indiánok még a kereket sem ismerték. Az fix, hogy ezt nem õk építették, hanem valamilyen fejlettebb eszközökkel rendelkezõ kultúra...

A múlt megoldatlan rejtélyei topikban százezerszer lefutottuk ezeket a köröket, és akkor sem te se és Molni barátod se meg senki más se nem tudod EGYETLEN egy épeszû magyarázatot adni rá, folyton csak a személyeskedést nyomtátok, élen a te bicskanyitogatóan primitív dumáddal.

Máshogy képzelitek el azt, hogy mi az, hogy "özönvíz". Elõször ezt kellene tisztázni.

Nem arról van szó, hogy a víz "intelligensen" odament, pont fordítva kell nézni: amikor megtörtént, ott kellett lennie valakinek, hogy megtapasztalja és feljegyzés szülessen róla. Nyílván csak akiknél lezajlott, azon kultúra emberei írhattak ezekrõl feljegyzéseket, olyanok, akik részesei voltak, vagy hallottak róla.
Egyébként az inkáknak is vannak özönvíztörténeteik.
Az özönvíz idejét az elmélet kutatói nem a Bibliában állított idõszakra teszik, jóval korábbra, de ez igazából lényegtelen.

Még egy megjegyzés a végére: Én sehol nem állítottam, hogy ezt vagy azt az elméletet/vallást/hitet támogatom/osztom, egyszerûen csak leírtam, hogy ezen elmélet kutatóti hogyan vélekednek a dologról, semmilyen személyes véleményformálás nem történt. Káromkodás meg személyeskedéskedés szükségtelen bárki irányába is.

A szakirodalomban sehol sem említik, hogy a hatalmas kõterasz lenne több mint tízezer éves. Azt mindenütt római munkának tartják.A római templomok álltak ilyen típusú talapzatokon. A késõ római korban szerették az ilyen típusú monumentalitást, elég megnézni Conatantinus bazilikáját a Forum Romanumon.

A neolitikus leletek csak cserépedényekbõl, kõeszközökbõl és csontvázakból álltak. A közel kelet tele van ilyenekkel, mivel eleinte fõleg vályogból építkeztek. Ha egy ilyen házat leromboltak, csak elegyengették a talajt és építették rá a következõt. Az ilyenek településre alkalmas helyeken voltak (utak, víz etc), amit a folyamatos ráépítések dombbá növeltek, ami még elõnyösebbé tette a helyet. Az ilyen helyeket tell-nek nevezik, sok közülük máig lakott pl.: Tel-aviv. De ilyen helyeken történtek a nagy ásatások pl Babilon, Assur, Trója. utóbbin a régészek máig vitatkoznak,hogy az egymás tetejére épült 8 város közül melyik lehetett az, amelyikrõl Homérosz írt.
Tudod, a víz már csak olyan, hogy megkeresi magának a potenciális energia minimumait. Olyat nem tudsz csinálni, hogy a lakott területekre pakolsz egy vízkupacot.
Hogy gondolod ezt a "csak lakott területek" dolgot akkor?

Na meg az inkák már akkoriban is fenn éltek 3-5ezer méter magasan, az meg már Ararát-kategória. De ott van mondjuk Tibet, 21ezer éve lakott, átlagmagassága 4900 méter tengerszint felett. Körberöhögi az Ararátot.

Na jólvan, hagyjuk ezt a faszságot, nem akarok ekkora értelmetlen baromsággal foglalkozni. Tipikusan az az eset, amikor a hülyék okoskodnak. Faszom a vallásba, ezt mûveli az emberekkel. Teljesen meghülyít.
Errõl beszéltem, hogy nemhogy nem kívánatos, hanem egyenesen káros a hit.

Igen sokan mondják, hogy bizonyos hegyek is ekkor keletkezhettek (akár napokon belül), így nem volt szükség ennyi vízre sem, egyébként már igen régóta feltételezik (azért mostanra már használhatnánk rá ennél bizonyosabb szavakat is), hogy a Föld mélyebb részein eszméletlenül nagy mennyiségû víz lehet.
Pl.: http://www.purewatergazette.net/earthholdsmorewater.htm

A másik dolog, hogy a globális szót nem a Föld teljes felületére kell értelmezni, csak azokra a helyekre, ahol emberek voltak (valamelyest kisebb területre korlátozódik így a dolog), na meg ott van az is, hogy nem egyidejûleg volt mindenhol a víz, hanem egy folyamatot kell figyelembe venni, ami végigvonult mindenen.

Eh, elbasztam, borzalmasan pontatlan, ebbõl még le kéne vonni a jelenlegi hegyek térfogatát. Inkább hagyjuk.

Visszatérve kicsit a globális özönvízre... Azt úgy mégis hogy a francba gondolod?

Induljunk ki az Ararát magasságából: 5137 méter tengerszint felett.
Árapály hatását elhanyagolom, nagyon megbonyolítja a számítást, és nem vezet pontosabb eredményre, úgyhogy egész Földre kiterjedõ középvízállással számolok.
A Föld felülete durván 510,072,000 km^2.
Megszorzom 0.5137 kilométerrel: 262,023,986 köbkilométer víz.
1000 kilogramm per köbméterrel számolva az 262,023,986,000,000,000 kilogramm víz.

Hová tûnt?