6569
-
Saintgerman #3240 Vortex Energy, Ley Lines and Obelisks -
hihy #3239 Arany Laci, lacika:DDD -
hihy #3238 A Ley-vonalak rendszere
A teljes szülőbolygónkat behálózó energiarendszernek megvannak a jóval kisebb léptékű, de számunkra nem kevésbé érdekes „helyi” változatai is. Alfred Watkins munkássága nyomán ezek az energia-áramlási csatornák kapták a Ley-vonalak elnevezést.
Többféle néven hivatkoznak – kultúrától függően – ezekre az energia-csatornákra, mint pl. sárkányvonalak, ugarvonalak, tündérösvények, stb. A név különbözősége ellenére az közös bennük, hogy rajtuk ősidők óta ménhírek, dolmenek, kőgyűrűk, rendkívül régi épületek, mesterséges dombok, és ugyancsak mesterségesen elhelyezett, ingókövek találhatók. Mára már több tízezer ilyen vonalat tártak fel. Működésük pontos megismerése még gyerekcipőben jár, azonban Dr. Wilhelm Reich már odáig jutott, hogy az energiavonalak segítségével képes volt esőt előidézni., vagy éppenséggel eloszlatni a viharfelhőket. Halála előtt közvetlenül az űrhajózásban való felhasználhatóságukat kutatta.
A vonalak mentén elhelyezett ingókövek nemcsak iránymutatóként szolgáltak, hanem energia-fókuszáló szerepük is volt, hiszen pl. a pákozdi Pogánykő közelben 12, különböző erősségű Ley-vonal találkozik.
Meghatározott helyeken „gyógyító-köveket” állítottak fel tízezernél is messze több évvel ezelőtt élt őseink.
Ami különös, hogy az egész rendszer szinte él és lüktet, ahogy azt Dobogókőn, megfelelő Hold- és Napállásnál, bárki megtapasztalhatja.
A vonalak többnyire nyílegyenesen futnak.
Miként lehet megtapasztalni, hogy ezekben a vonalakban energia áramlik?
Az ilyen jellegű sugárzásokra érzékenyebb emberek beszámolnak róla, hogy az egyik vonalon állva kellemes bizsegést éreznek, a másik vonal esetleg éppen a fáradtság érzetét kelti bennük, a harmadik esetleg áramütésszerű zsibbadást okoz, míg a negyedik melegséget. A pontos kiváltó mechanizmus nem ismert még.
Igen fontos dolog lenne, ha e vonalak energetika működését pontosan felderítenénk, többé nem lennének ugyanis energia-gondjaink sem, hiszen közvetlenül bolygónk energiáját tudnánk megcsapolni. A kimerítés veszélye sem fenyegetne, mivel a Nap és a Hold folyamatosan újratölti a rendszert, mint valami hatalmas akkumulátort. A tiszta energia tehát kéznyújtásnyira van, talán mindössze néhány centiméterre tőlünk. -
hihy #3237 Te aztán titokzatos vagy. Bogozza ki az ember mit is akarsz mondani.
A közepén kezd:) -
Saintgerman #3236 Na, ha már a "felfogó képesség" ia szóbakerült..
Ezeknek az építményeknek a legnagyobb része - ha nem mind - a Föld Ley vonalainak a metszésére épültek. A ley vonalak pedig kevesebb mint 100 éve ismert a mai ember számára. Ti jól eldiskuráltok itt, hogy hogyan rakhatták a köveket egymásra, de ennek van-e a nagyobb jelentősége ?? Az, hogy a mérnökeinkel () nem tanították az oskolában, bizoínyíték-e arra, hogy nem is létezik ? És ha mégis létezik, akkor kinek hiányos a tudása ? A kőkorszaki szakinak, vagy a mérnökeinknek ? De ha már mégis van valami ezeken a pontokon, akkor mit akartak ott ? Uborkafát ültetni ? -
hihy #3235 Már ne haragudjál, de ő nem azt mondta, hogy biztos közük van hozzá, csak annyit jegyzett meg, hogy a mi felfogásunk nehézkes (főleg az enyém, hogy neked kedvezzek) elfogadni, hogy az akkori technológiával fel tudták építeni azokat. Mellesleg valóban furcsa, hogy oly körülmények között (magasság, távolság stb) olyan dolgokat vittek végbe, ami még ma is feladja a leckét.
Nos mielőtt lehülyéznél, én sem azt mondom, hogy alienek voltak a segítőink. Nincs rá semmiféle bizonyíték. Mert ha legalább írásos lenne. A tudósok még ma is vitatkoznak, hogy hogy hozták létre őket.
És nincs egyetértés. Akkor, hát köztünk hogy lenne.
Na barmozhatsz:)))) -
#3234 Szerintem engedd el...
:) -
Zero 7th #3233 A témát nem, viszont a hozzászólásaidat bármelyik, erről a témához kapcsolódó beszélgetésünkből idekopipésztelhetted volna, annyira megakadt a lemez.
Összehasonlításképp, négy év alatt egy történész diplomát meg lehetett volna csinálni, te meg egyetlen apró dolgot nem voltál képes felfogni.
Ezek után legyek még ontopik? Minek? Úgysem fogod föl, úgysem AKAROD fölfogni, mert egy agybaszott ufóhívő vagy, és nagyon-nagyon szeretnéd, hogy legyenek élienek, tények meg elmehetnek a picsába.
Tényleg elvárod, hogy ezek után bárki komolyan válaszoljon neked, miután négy éve bizonyítod a fejlődésképtelenséged? -
Pares #3232 Kezdjük ott, hogy nem én hoztam fel... De látom nem bírod megállni, hogy ne offolj tovább és személyeskedj. -
Zero 7th #3231 Ez nem fogja Pares-t megakadályozni abban, hogy három-négy hónap múlva felhozza ugyanúgy, ugyanazokat a hülyeségeit... -
#3230 Akkor ez rendben is van. :) Köszi a kiegészítést. -
savaz #3229 Bernard CornwellStonhenge c. könyve kb ezeket a kérdéseket járja körül és bár fikció, erősen támaszkodik a legfrissebb régészeti és eredményekre. A Stonehenge-hez tartozó falut ugyanis feltárták azóta.
Ezeket a megalitikus építményeket a neolitikumban azaz a csiszolt kőkorszakban építették. Ez azért is volt nagy forradalom, mert, míg pattintott eszközökkel nem túl hatékony fát megmunkálni, addig a csiszolt kőeszközökkel vállt nagy léptékben lehetővé a fa feldolgozása.
Azaz onnantól építettek faházat a korábbi galykunyhók helyett. Stonhenge-nek is számos fából készült előképét tárták fel, csak azok maradványai nem olyan látványosak (Woodhenge) -
Pares #3228 Ja ezen én is fennakadtam, mondom jó lesz az szomszédos naprendszernek is, de Index-cikkeknél az ilyen dolgok megszokottak... -
#3227 Azért a cikk tudományos mivoltát már az elején megkérdőjelezném:
"Egy új tanulmány szerint kevesebb mint egy a millióhoz az esélye annak, hogy olyan fejlett civilizáció létezzen a szomszédos galaxisokban, amik rádiójeleket tudnának sugározni."
Szomszédos galaxis?? WTF? Tudtommal a SETI a saját galaxisunkban keres idegen civilizáció után. -
Zero 7th #3226 Pl a gyíkos haverotok szerint P=1, tehát 100% az esélye, hogy van a környékünkön másik civilizáció, sőt, már meg is vagyunk hódítva. -
#3225 "Nem lett volna könnyebb a környező fákból kunyhót építeni?"
Miért gondolod, hogy nem tették meg? Ezt próbálom megértetni pár napja. Gondolod, hogy ez úgy történt, hogy egymásra raktak öt pártonnás követ, aztán csupaszon üldögéltek körülötte, amíg meg nem fagytak?
Nehéz elképzelni, hogy eredetileg a stonehengehez is tartozott egy viszonylag normális település kunyhókkal? Épp csak azok nem maradtak meg az eltelt hétezer év alatt, mert a fa elég vagy szétmállik, a kisebb köveket meg elviszik a népek a saját házukhoz, meg elhordja az erózió. -
hihy #3224 Egy matematikus kiszámolta, hogy egy öttalálatosra annyi az esély, mint amikor elindulsz Pestről kocsival, és Keszthelyig (ha jól emlékszem) eltalálsz egy vesszővel, egy botot az út szélén, s persze eltakart szemmel.
Az igaz, hogy a tudomány nem így dolgozik, de szvsz ekkora az esélyünk.
De az is igaz, hogy már volt ötös a lottón. -
Pares #3223 A SETI nem találja az idegeneket.
Mégis mekkora az esélye, hogy a környékünkön egy pontosan olyan szinten lévő civilizáció létezik, mint a mienk, tehát hogy rádióhullámokkal kommunikál (vajon ők is néznek tévét, vagy hallgatnak rádiót?). Mi van ha kétszáz évvel fejletlenebbek, vagy háromszáz évvel fejlettebbek és mást használnak? Ettől még lehetnek intelligensek. Szerintem a rádióteleszkóp a legszűkebb látókörű eszköz, amivel életet kereshetünk, bár igaz, hogy a lehetőségeink szűkösek. -
Pares #3222 De tudjátok mit, hagyjuk az offot, mert ez nem a földönkívüli életről szól. Jó legyek hülye meg primitív, kb. leszarom, Zero tőled úgyse hallottam mást az évek alatt, szóval nem kell ismételgetni magad. -
Pares #3221 Áh, had ne reagáljak, fárasztó vagy. -
Pares #3220 Megint kevered a szezont a fazonnal. Az egyik hozzászólásom Dél-Amerikára vonatkozott, a másik a kőkorszakra.
Mindegy, hogy mennyi ezer év telt el a barlangból kimászás óta, az első leletek ezek a hatalmas kövek. Mert hatalmasak, nézz rájuk. Épp eszű embernek szerintem nem jut eszébe, hogy ebből kéne építeni valamit, amikor ott a sok kisebb kő és fa, főleg hogy az ő kőkori technológiájukkal és mechanikai tudásukkal valószínűleg baromi nehéz lehetett, ahogy ők sem ismerték még a kereket sem. Ettől függetlenül úgy néz ki, hogy elég bátran mozgattak több tonnás kőtömböket, sokszor több százat is, ahogy azt pl.: Franciaországban is látni... Később is folytatódott, Baalbekben például, a talapzat hatalmas kövekből van, sokuk 3 méter magasságban is, a korai egyiptomban is még mindig hatalmas kőtömböket mozgattak, aztán náluk is idővel összementek a dolgok.
Mellesleg faszméregetés a kőkorszakban? Kinek mutogatták? A másik törzsnek? Az Isteneknek? Amikor még állítólag nem voltak más civilizációk, csak kisebb embercsoportosulások? Mellesleg ezek a modern épületek pár nagyobb darabból készültek vagy több kisebből? És hány ezer év technológiai fejlődés is van köztük?
"Nem történt ilyen, a növekvő népesség és a különböző fejlődési fázisban lévő civilizációk* ütközése miatt nem volt idő már arra, hogy évtizedekig építgessenek kurvanagy dolgokat. Ugyanis azzal voltak elfoglalva, hogy apró miszlikbe szabdalják egymást. És ezzel együtt is folyamatosan, a történelem folyamán megszakítás nélkül épültek a kinek-van-nagyobb-pöcse épületek, építmények."
Mert a kőkorszaki embernek annyi ideje volt a túlélés mellett száz tonnás kőbálványokat tologatni. Ez a két kép is, amit ide belinkeltél. Mi értelme van ennek? Nem lett volna könnyebb a környező fákból kunyhót építeni? Miért érte meg nekik ennyi nehézséget? Nem tudtak volna sokkal szebbet építeni kis alkotóelemekből? -
hihy #3219 Ezt persze minden egyes népírtó rendszerre értem. -
hihy #3218 Szerintem sem.
Akkor azonban szerinted a kommunizmus, mint úgy nem is volt rossz, sőt működhetne tovább, csak egyes vezetőik voltak a gyilkosok????? -
ManoNegra #3217 Ezzel csak az a baj, hogy nem létezik kollektív bűnösség. Vagy szerinted igen? -
hihy #3216 A második sor végére akart menni. -
hihy #3215 Hát igen, mert a kat egyház még most sem kért bocsánatot, csupán kisebb malőrnek tartja.
"Ettől függetlenül nem volt szép"---IGEN ez a találó kifejezés: nem volt szép
A nyughatatlan emberek pedig haljanak meg kínok-kínjával. Ennek így kell lennie. BRAVÓ!!!!!!
Így a fasiszták, a kommunisták stb sem voltak bűnösök, mert fognak magyarázatot adni tetteikre.
Idegen civilizáció nekünk?? Mi a töknek? Hogy az általuk átadott tudással még eredményesebben írthassuk egymást??? -
hihy #3214 "te vagy az egyik leghülyébb ember a világon, akivel valaha találkoztam"
Te egy oltári nagy hazudós vagy, mert a múltkor még én voltam, és leghülyébb, legnagyobb stb csak egy lehet. -
ManoNegra #3213 Az igaz, de Giordano Brunot sem a tudományos álláspontja, hanem istenkáromlás miatt ítélték el. Őt mondjuk a kálvinisták és az evangélisták is kiközösítették. Nyughatatlan típus lehetett, és igazából magának kereste a bajt. Ettől függetlenül nem volt szép, és nem a nyilvánvaló bűneit mentegetem az egyháznak.
-
Zero 7th #3212 Ja, és Giordano Bruno azért nem volt szép dolog, akárhogy is nézzük. -
Zero 7th #3211 Azért az életfogytig házi őrizet kicsit kellemetlen dolog lehet. -
Zero 7th #3210 Ez mondjuk nem teljesen igaz, pl Kína, ha akarta volna, sokszorosan leigázhatta volna a világot, de ők nem folytattak expanzív külpolitikát. A középkorban megépítették a világ legnagyobb hajóflottáját (hajók mérete és száma szempontjából), használták egy belháborújukban, aztán lebontották építőanyagnak.
A világ gyarmatosítása akarás kérdése is. -
Zero 7th #3209 Egyébként az a legnagyobb probléma, tudod, hogy már körülbelül négy éve hozod fel ugyanezt, négy éve magyarázom el neked ugyanígy, magadtól egy szájbabaszott történelemkönyvet nem nyitnál ki, és egész egyszerűen sem tanulni, sem használni az agyadat nem vagy hajlandó.
Három lehetőséget látok:
1. te vagy az egyik leghülyébb ember a világon, akivel valaha találkoztam
2. érzelmi szálak fűznek az idegenekhez, szeretnéd, ha jól meganálszondáznának, ezért nem vagy hajlandó felfogni
3. fizetnek neked ezért
Egyébként nem sajnálom leírni mindig ugyanezt, mert mindig vannak új emberek, nem baj ha ők is olvassák.
Csak közben olyan szegénységi bizonyítványt állítasz ki magadról, hogy már nekem ciki. -
Zero 7th #3208 Én csak azt nem értem, hogy ha ostobaságokból indulsz ki, miért várod, hogy összeálljon a kép.
"Van a kőkorszaki ember, aki épp elhagyja a barlangot,"
Barlang elhagyása: középső kőkorszak, ~13000 évvel ezelőtt
Első megalitikus építmények: mondjuk legyen ~11000 évvel ezelőtt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezek így néztek ki, olyan kurvára nem kifinomult, mit ne mondjak
2000 évvel a barlangból kimászás után! KÉTEZER!
Egyiptomi piramisok: ~4600 évvel ezelőtt, majdnem KILENCEZER évvel a barlangból kimászás után.
Maccu Picchu: ~600, azaz HATSZÁZ évvel ezelőtt
Kell még magyaráznom, miért hülyeség, amit beszélsz?
"valami totálisan elbaszottul illogikus módon kisebb kövek helyett bazinagy"
Neked körülbelül ötödször mondom, de továbbra sem sikerült felfognod, hogy ezt veheted emberi alaptermészetnek, gyakorlatilag civilizációs faszméregetés, _és_a_mai_napig_csináljuk.
"hogy értelmesebb kisebb alkotóelemekből megépíteni valamit"
Nem történt ilyen, a növekvő népesség és a különböző fejlődési fázisban lévő civilizációk* ütközése miatt nem volt idő már arra, hogy évtizedekig építgessenek kurvanagy dolgokat. Ugyanis azzal voltak elfoglalva, hogy apró miszlikbe szabdalják egymást. És ezzel együtt is folyamatosan, a történelem folyamán megszakítás nélkül épültek a kinek-van-nagyobb-pöcse épületek, építmények.
*letelepedett földműves vs vadászó-halászó nomád civilizációkra gondolok -
Pares #3207 A megalitikus korszak a kőkorszak végén, a földművelés megjelenése előtt vagy annak kezdetén jelenik meg, szóval előtte nem volt semmi. A barlanglakó ősember nevében is benne van, hogy nem épített, gyűjtögető és vadászó, vándorló életmódot folytatott. Hogy ebből hogy voltak képesek hirtelen úgy átszerveződni, hogy akár több ezer ember egybeálljon hatalmas kövek megmozgatására, sőt sok esetben precíz megmunkálására... Ehhez már szerintem sokkal fejlettebb kultúra kellett, ami szerintem arra is utalhat, hogy akár a kőkorszakban/jégkorszakban is voltak már szervezett civilizációk, amiket elmosott az idők szele (meg talán az időjárás), bár ez csak spekuláció. -
hihy #3206 Azt azonban nem tudom, ha nem vonja vissza, nem-e sok lett volna neki egy teljes sírhely egy hamu-urna helyett?? -
hihy #3205 Te vakoló vagy. Símítasz.
De mestere vagy. :)))) -
ManoNegra #3204 Galileiről volt szó, ő nem szenvedett egy percet se. Az akut kereszténygyűlöleteden meg sem itt, sem máshol nem tudok segíteni. -
hihy #3203 Az első mondatod pedig az áldozatokra nézve megalázó. -
hihy #3202 Na jó hagyjuk. Ha nem akarsz, vagy nem tudsz reagálni az akkori kérdésemre, akkor felesleges a lihegés.
Másik. A mostani hsz-ek mind tökre a topic témájába vágnak???? -
ManoNegra #3201 Csak a wikit nézd át, mennyit kellett "szenvednie" Galileinek a csúnya inkvizíció miatt... A kereszténység áldásos erőszakos térítése pedig a gyarmatosító folyamatok egyik következménye, nem pedig kiváltó oka. Az ok mindig elsősorban gazdasági és politikai volt.
A kérdésed meg nem sértő, csak nem tartozik a topik témájába. Ne offoljunk már itt tovább..