6569
12149940121232355297.jpg
  • Pares
    Azzal egyet értek, hogy a hülyeségeket nem kell belinkelni, ami egyértelmű fake, az nem kell ide, de azért nem 100% hülyeség az UFO téma sem szerintem.
  • hihy
    Mehet megint a találgatás.
  • hihy
    Talán ők lesznek az első [URL=http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20130204-mars-one-rovarokat-fognak-enni-az-elso-marslakok.html]" földönkívüli élőlények "[/URL]
  • gothmog
    Ezzel csak az a baj, hogy az exobiológia olyan szinten elméleti tudomány jelenleg, hogy az átlagember szintjén tényleg nem áll többől, mint filozofálgatásból, meg olyan felvetésekből, amiknek bármelyike lehet igaz vagy hamis és megfordítva.
    A hozzáértők szintjén meg az egész téma olyan unalmas az átlag számára, hogy alig van valaki, akit öt percnél tovább foglalkoztatna. Pár évente van egy-egy hír, ami a témára irányítja a figyelmet néhány napra (hol egy meteorit a marsról, hol egy baktérium amiben arzén van foszfor helyett), aztán annyi.
    Szóval ha elküldöd a hibbantakat meg az ufóhívőket, akkor ez egy csendes topik lesz. Más kérdés, hogy ami most van, az sem jó.
  • gothmog
    Szerintem meg simán csak ki kellene egészítened a fejlécet, például így:

És máris egyértelmű lenne, hogy mit szeretnél.
  • gothmog
    LINK
    Még szerencse, hogy a saját szabályaid rád nem vonatkoznak.
  • Susarc
    nem nézet csak gondolatok és eszmefuttatás...majd ha te tudományosan bizonyitékokkal alátámasztod a te nézeteidet majd akkor szólj szerintem....
  • Susarc
    a FÖLDÖNKIVÜLI ÉLŐLÉNYEK topikban vagytok.....tehát még mindig csak a rosszindulat ami a hozzászólásaitokban van,mert egy ilyen topikban fölösleges bármilyen tudományról beszélni....hiszen javarészt csak feltételezés az összes gondolat ami itt megfogan!

A témainditó pedig lehetne kedves és leállithatná a "hülyéző" gyerekeket ne az adminnak kelljen! köszönöm
  • Zero 7th
    Az elbaszott nézeteid miatt, és a szólásszabadság jogán.
  • uwu420
    Aki nem képes felfogni hogy az áltudományok és összeesküvéselméletek csak az emberek szórakoztatására valók, de semmi valós tudományos eredményt nem képesek produkálni, az hülye.
  • Susarc
    miért lennék hülye és te milyen jogon hülyézel le?
    inkább ezen kéne elgondolkodnod....
  • High end PC #3029
    Az exobolygók (Föld típusú bolygók) és exoholdak (más bolygók körül keringő , Földhöz hasonló környezetű holdak) utáni kutatások a csillagászat tudományát képezik.
    Az asztobiológia pedig, ahogy a nevéből is kitűnik, részben a csillagászat, és részben a biológia tudományát karolja fel.

Tehát ha a Földön kívüli élet kereséséről beszélünk, a csillagászat (ami pedig legnagyobb részében alkalmazott fizika) nélkül az ember meg van lőve. Itt is küldtem ismeretterjesztő hivatkozást asztrobiológiával foglalkozó könyvről, privátban is ismeretterjesztő csillagászatról, többet nem tudok már tenni, ha tényleg érdekel a téma, akkor hajrá! :)
  • Zero 7th
    Nem, az, hogy megmondják neked, hogy hülye vagy az nem azért van, mert okosnak akarja magát érezni az illető, hanem azért hogy tudj róla. Mert a jelek szerint még senki nem mondta ezt el neked, valószínűleg udvariasságból. Na de most, hogy tudod, tehetsz is ellene, mondjuk tanulással. Sosem késő.

Persze ha neked kényelmesebb besértődni és hülyének maradni, az már a te döntésed.
  • Susarc
    nem akarok vitázni veled,de ezeket a Csillagászat / ha van ilyen/ topikban lenne indokolt beírnod...még mindig a földönkívüli élőlényekről szól ez a topik és úgygondolom itt igenis megfordúlhatnak ezek a kérdések az ide tévedők fejében...
    Aki pedig úgy akar okosabbnak tűnni,hogy másokat ledegradál.....

• High end PC #3026
    Felejtsd el mindezt a marhaságot, amit összeszedtél eddig a bulvármédiából, és többet ne olvass és ne vegyél ilyen szenny, témában tanulatlan emberek által írt legalja tanulmányokat, cikkeket, összeesküvés elméleteket, igazi tudományos szakmai publikáció, vagy akár csak egy ismeretterjesztő jegyzet, vagy könyv sajnos még nem volt a kezedben, ez messziről látszik, de még az általános és középiskolai szinten is komoly hiányosságok vannak. Kezdve avval az alappal, hogy a Hold nem bolygó. Ha tényleg érdekel a téma, elmész az ELTE ásvány- és kőzettárába, ott nagyon szívesen megmutatják neked a kollegák a Hold kőzeteket, amiket az egyetem kapott, elmondja neked az épp ügyeletes föltudományis hölgy, hogy mit érdemes tudni róluk, hiszen ezért van ott (minden hétköznap 10 és 16 óra közt nyitva van, cím: XI.kerület, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pázmány Péter Sétány 1, Déli Épülettömb), vagy elmész a Polaris Csillagvizsgálóba, amit lentebb belinkeltem (III. ker., Laborc u. 2/C, Mizser Attillát keresd, ő a főtitkára az Magyar Csillagászati Egyesületnek, nagyon kedves és készséges ember), ott nagyon szívesen megmutatják számodra Holdat, vagy más bolygók holdjait, van egy 2 méteres tükrös távcsövük, és nagyon szívesen és készségesen válaszolnak minden kérdésedre, hisz nem kutatók, amatőrcsillagászok, ez a feladatuk, hogy a nagyközönség felé nyissanak, én viszont ilyen értelmetlen legalja bulvár médiákból összeszedett tudásanyagú vitákba, amiket ki akarsz csikarni, nem fogok belemenni, ne haragudj.
  • Pluskast
    Esetleg pénzhiány? Az USA az egyetlen ország aki ma képes emberes Holdra szállást kivitelezni, de ugye mint tudjuk a NASA költségvetése évről évre kevesebb. A szenátust nem érdekli a Hold. Egyébként meg rengetegszer tervben volt már, hogy ismét küldenek embert a Holdra sőt a Bush kormányzat még tervbe vette azt is, hogy állandó bázist építenek. Szóval szándék volt rá de a politika sokszor közbeszólt.
  • Susarc
    Ugyan miért lenne bugyuta kérdés,hogy mi az oka annak,hogy hanyagolják a Holdra az expedíciókat? kb. az emberiség legnagyobb teljesítménye,hogy eljutottunk egy másik bolygóra! Az lenne a minimum,hogy ezt a planétát töviről-hegyire megvizsgálják erre volt pár holdra szállás és ennyi?már mindent tudunk?

Te milyen iskolát végeztél? és mi a foglakozásod,hogy ennyire profinak hiszed magad? mert te is csak linkekkel dobálózol...

Nem is beszélve arról,hogy a topik a FÖLDÖNKÍVŰLI ÉLŐLÉNYEKKEL foglalkozik és nem az asztofizikával...tehát amit válasznak szántál az nem állja meg a helyét ebben a topikban....
  • hihy
    Igazad van.
    Tudom, hogy a linkelésem hülyeség volt.
  • High end PC #3022
    Akkor légyszíves ne ide ömlesszétek a bulvár médiát, vannak nagyon jó csillagászatról, és asztrofizikáról szóló igazi tudományos publikációk, ha már a tudományról beszélünk, vagy esetleg ha már a szakmai cikkek túl nehéz olvasmányok, léteznek ismeretterjesztő könyvek is a témában, szakcsillagász szerzőktől, vagy vannak a nagyközönségnek szóló, közérthető nyelvezetű előadások egyetemi, akadémista természettudósoktól a Polaris Csillagvizsgálóban, amiket távcsöves bemutató kísér, és megmutatják szívesen a Holdat, a bolygókat, vagy az ő holdjaikat is távcsőben.
    De ezek a szenny havilapok szintjén levő hírek és összeesküvés elméletek nem ilyenek, tudom, hogy könnyebb bemenni az újságárushoz ilyen szenny lapokért, és kényelmesebb áltudományos weblapokat olvasgatni, de akkor kérlek szépen ezt ne a tudományos topikba szórjátok, erre van dedikált felület.

Valamint azt is tudom, hogy az SG fóruma távol áll az igazi tudományos fórumoktól, ahol a bulvármédia hívei sosem jelennek meg érthető okok miatt, de maga az SG hírportál hírei és cikkei a főoldalon mégis valódi tudományos publikációk (olyanok, amiket fent belinkeltem) fordításain és ismeretterjesztő szöveggé alakításán alapszanak, vagyis a tudományoknak a nagyközönség felé irányuló kommunikációján, tehát valahol a portál, ha nem is szakmai, de mégis jó tudományos ismeretterjesztő portál, de sajnos a fórumai evvel ellentétben elég keményen a bulvármédiát képviselik a kommentelők nagy részének áltudományos és bugyuta hivatkozásai által.
  • immovable
  • uwu420
    Szerintem ne bánd!
    Nem rosszabb a helyzet mint máshol, ide bárki írogathat.
    El kell fogadnod, hogy a népességnek csak nagyon kis része az amelyik képes érdemben tudományos témákról vitázni. A nagy többség meg kirekesztve érzi magát, viszont igényük volna a vitára, és persze véleményük is van, azért jól telefossák az ilyen topikokat a hülyeséggel, nincs menekvés, nagyon sokan vannak.

A tanulás nehéz, aki gyerekkorában nem tanult meg tanulni, annak már késő, ezt a lemaradást nem lehet behozni. A jó pap is holtig tanul, de csak ha már tudja hogy kell. Megjegyezni lehet dolgokat, de a tudományos gondolkodáshoz több kell. Egyáltalán nem meglepő, ha alulművelt társaink könnyen és gyorsan elérhető válaszokat keresnek, hogy ők is egyenrangúnak érezhessék magukat. Nagyképűen hangzik, de ez az igazság, egy egész iparág épült már ki hogy kiszolgálják a butaság keltette hiányérzetet.
  • hihy

A baj csak az, hogy a butaság mindig előnyben van.:((((
    Nem baj, hogy megnyitottad a topicot.
  • gothmog
    Ez épp ugyanakkora mint a googleearthé.
    Tudom hogy nem számít, és tudom hogy nem érdekel. Mert neked nem ez a problémád. De mindegy is.
  • gothmog
    Viszont így néz ki.:

Na?
  • Susarc
    mert lófax a felbontása és fekete fehér....és a hold 3/4-e hiányzik pusztán csak azért.....
  • Susarc
    tehát innen

ekkorát lehet zoomolni

illetve

mondjuk ide:

És ez csak a civil használatra kiadott verzió...tehát nem katonai nem titkos stb. stb. nagymamától unokáig bárki használhatja....
  • gothmog
    csakhogy én nem ezt linkeltem. miért nem azzal példálózol??
  • Susarc
    egyszer majd kezdj el gondolkozni is.....
  • Susarc
    http://www.360cities.net/london-photo-en.html

vs

ez a max felbontás---> LOL erre szoktam azt mondani,hogy a hülyék a másik oldalon laknak....

• dregnarr1 #3011
    Én csak röhögni járok ebbe az alfórumba, jól szórakozom, Humiari szintjét simán hozza:)
  • gothmog
    Vagy Exy1?
  • gothmog
    Te vagy az, Okkultist?
  • Susarc
    többször leirtam,hogy nem tudom....viszont azt amit "tudunk" elég érdekes tálaják a "hozzáértők" számomra józan parszti ésszel elfogadhatatlan amit most irok le 48x ,mert egyszer sem voltál képes felfogni agyilag,szóval hogyan van az,hogy egy bolygóra ami relative közel van és Óóóóóóóriási fejlődés volt mikor "holdra szálltunk" akkor miért hanyagolják 50 éve a további kutatását ennek az égitestnek...Miért nem láthatunk róla szinvonalas fényképeket igy 2013 ban mikor még a szomszéd kisleány is 10 megapixeles fényképezős 2 "Gigásprocis" nagysebességű internetes telefonnal megy ovodába...te meg linkelgeted ezeket a 2 ft-ot nem érő gagyi szinvonalu hivatalos oldalakat amivel a szennymédia tudásodat próbálod alátámasztani....
    Laikusként csak ránézek azokra a fotókra és tökéletesen látszik,hogy egy olyan kőzet vagy burok van a felszin alatt ami borzasztóan kemény és valami furcsa véletlen folytán az összes meteorit becsapódása sacc/kb csak egy bizonyos mélységig hatol be a hold felszinén....nekem ez sem gömbölyű

szóval ezen gondolatokkal a fejemben úgy vélem bármilyen infó amit a te "hivatalos,tudósaid/szervezeteid" állitanak igencsak sántitanak...
  • gothmog
    Tehát? HA az általánosan elfogadott értékek a hold/mars stb. légkörére nem igazak, akkor mit állítasz, valójában mi van ott? És AZT az állítást mivel tudod alátámasztani?
    Figyelek.
  • High end PC #3006
    Vicces, hogy a tudományos szekcióban a nagyrészt legalja bulvárszintű ismeretanyaggal és összeesküvés elméletekkel felvértezve jelennek meg nagyon sokan -tisztelet a kivételnek-, szörnyű olvasni egyes hozzászólásokat, sokszor tudománynak nevezve az áltudományt, már bánom, hogy anno megnyitottam itt a topikot, nem igazán ez volt a célja.
  • gothmog
    Ez nem érv, ez személyeskedés.
  • Susarc
    már válaszoltam a faszságodra "a TV2-n RTL-en meg az ATV-n is ugyanazt a faszságot hallod "HIR" gyanánt.... gondolom te ezeket is elhiszed hiszen ezek "függetlenek"....."
  • gothmog
    Várom a te érveidet.
  • gothmog
    Link
  • Susarc
    akkor várom épitő jellegű véleményedet a témában