6569
-
hiper fizikus #3360 Én szlovákul jobban tudok mint angolul. Majd akkor írok neked ide szlovákul, és meglátjuk, hogy menyire fogsz orulni neki!!!
-
#3359 Ja, hogy te komolyan kérdezted? Hát ezt a stílusból nem igazán sikerült leszűrni.
Egyébként az adott regénynek is van köze a feltett -izé...- kérdésedhez, de nem magyarázom hogy mi, mert azzal elspoilerezném a sztori egyik fontos csattanóját. -
hiper fizikus #3358 ??? -
#3357 :DDDDDDd
Vacsorát ne csináljon neked? -
Zero 7th #3356 Érdekességképp említettem meg az egészet, de össze is foglaltam magyarul. Ennyire voltam hajlandó. Innentől kezdve keresgélj te, én értem angolul is. -
hiper fizikus #3355 Angolul van. Nem tudok angolul. Úgy emlékszek, hogy egy nagyon érzékeny eljárással kapták a képet. Keresgélned kellene a Googleval a magyar források kozott is. -
Zero 7th #3354 http://www.newscientist.com/article/dn23248-giant-milky-way-bubbles-blown-by-black-hole-merger.html
Ez március hetedikei elmélet, még friss, ropog. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez történt, most keresik a nyomait, a szétszórt csillagokat. Azt írja a cikk, hogy a mi galaxisunk befogta ezt a törpegalaxist, pályára állította, közben leszakadtak róla a csillagai. Aztán spirálpályán belehuppant a mi fekete lyukunkba.
Ha az övezet a galaxisunk magjához tartozik, és töknormális dolog, akkor más galaxisok magja körül is kéne látnunk ilyet. Azt nem tudom, látunk-e. Gondolom nem, mert az lesöpörte volna a fenti elméletet azonnal. A kérdés az, hogy csak nem látunk ilyet, vagy nincs is? -
#3353 nem értek annyira hozzá amennyire szeretnék. de mégis ez a magyarázat így ránézésre logikusabbnak tűnik. galaxisok ütközését érdekes lenne szilárd anyag ütközés nélkül megúszni :D -
hiper fizikus #3352 Láttam én ezt a képet valahol talán a http://hirek.csillagaszat.hu/ portálon. De ott arról volt szó benne, hogy a galaxisunk magjához valami ovezet tartozik, ez a lila két gomb és nem torpegalaxis utkozésrol van szó. -
#3351 és erről engem a galaxys meg sem kérdezett hogy beütközhet ide :S :DD -
hiper fizikus #3350 A hipertér elméletre gondolsz? -
hihy #3349 Az sem biztos, hogy a Nagy Bumm a végleges megoldás. Nagyon leegyszerűsít bizonyos dolgokat. Ez nem az én véleményem, hanem tudósoké, akik egyre újabb, és újabb elméletekkel állnak elő. -
hiper fizikus #3348 Túlzottan optimista vagy. A galaxisok utkozésénél a két galaxis kozott anyagi híd is képzodik, olyan kivágódás. Ha mi épen ebbe az anyagi hídba kerulunk, akkor nekunk befelegzett.
-
Zero 7th #3347 Ja, törpegalaxis volt a másik az elmélet szerint, nem pedig egy azonos kategóriájú, nagy spirálgalaxis, mint a miénk. -
Zero 7th #3346 A Nagy Bumm nem egy pontból kiáramlás, ott bukik az egész gondolatmenet.
Egyébként meg lehet, hogy nem kell feltételes módban beszélned, a jelek szerint a galaxisunk éppen túlélt egy másik galaxissal való ütközést. És a legaranyosabb az egészben, hogy a központi fekete lyukak találták el egymást pont telibe.
Legalábbis ez is egy elmélet arra, hogy miért látják ezt:
-
uwu420 #3345 Attól még hogy tágulás van, összeütközhetnek.
Mondok egy példát, hogy megértsd.
Ha mondjuk kipukkan egy lufi, ott is a benne lévő levegő nyomása az ép lufi nyomásáról a légköri nyomásra esik le. A benne lévő gáz "szétszóródik" mint a galaxisok, de ettől még a gázmolekulák ütköznek egymással, hiszen van nyomásuk.
A példa sajnos nem tökéletes analógia, sok egyéb szempontból nem hasonlít a két jelenség, de talán arra jó lesz, hogy elszakadj a téves feltételezésedtől.
Amíg nem ismered kellő részletességgel az elméletet kár tippelgetni arról hogy mi sorozatos meg mi nem az, ezek a találgatások semmire s e jók. Biztos baromi megnyugtató hogy képesnek érzed magad, hogy te is felvázolj valamit amit lehetségesnek gondolsz, csak ennek így semmi értelme, szinte biztos hogy hülyeség ami ezekből kijön.
Nem azért jutott idáig a fizika mert vaktában elméleteket állítottak fel.
Az ősrobbanás elmélete se úgy született hogy jött egy okostojás, és kinyilatkoztatta hogy szerinte ez történt.
Nézz utána mi az a fizikai modell. Csinálhatnál is egyet, mondjuk egy egyszerűt, egy földön fekvő kőre. Aztán gondold át újra amiket írtál. -
Nemzsidó #3344 A galaxisütközések nem túl ritka jelenségek. Ugyanakkor figyelmen kívül hagyják a "nagy bumm" irányultságát, amely feltételezné az egy pontból való kiáramlást, s így azt is, hogy a galaxisok ha ütköznek, azt csak úgy tehetik, ha az egyik galaxist utoléri egy gyorsabban mozgó társa, mely valamivel később keletkezett az időben. Ez viszont tudományosan nem igazolható állítás. Ami azonban biztos, hogy ütközések vannak, sőt többszörös ütközések is. Ezen ütközéseket nem úgy kell elképzelni, mintha két autó ütközne, szinte kizárt, hogy két csillag egymásba rohanjon egy ilyen esemény kapcsán. Ráadásul időben (a mi időnkhöz mérten) is nagyon elhúzódó ez az "ütközés". Talán észre sem vennénk egy ilyen "áthatolást", hacsak nem a központi maggal találnánk szembe magunkat. Tehát a fentiekre visszautalva, inkább lehetséges egy többszörös és folyamatos "bumm-bumm-bumm" az általunk ismert és ismeretlen tér bármely pontján, mint az egyetlen keletkezés. A valódi katasztrófahelyzet az lenne, ha a közelünkben jönne létre egy újabb "bumm". (A teremtés-hívek szempontjából nem szimpatikus ez az állítás.) Ugyanakkor magyarázná a galaxisok "össze-vissza" irányú mozgását, oldalirányú ütközéseit, szembetalálkozásait.
Nézz utána talán ezeknek: Roger Penrose (Oxford), WMAP (Wilkinson Microwave Anisotropy Probe),BOOMERANG kísérlet, stb. -
hiper fizikus #3343 Nem egészen értem a link ajánlatodat. Nincs benne galaxis utkozés és csak valami sci-fi konyvrol van szó benne
! -
#3342 Tessék. -
Itt a második rész
Földönkívüliek felfedése: Közel azonos földönkívüli holttestet találtak Oroszországban és Dél-Amerikában 2/2. -
hiper fizikus #3340 Szia mindenkinek, nektek is az UFO-knak is, ha ők is olvassák!
Mivel rendszeresen vannak a világurben galaxis utkozések galaxissal, ezért minden civilizáció veszélyben van ami valamelyik galaxisban található! Ajánljatok ehez a hozzászólásomhoz valami URL linkeket!!!
-
#3339 -
hihy #3338 Olvastam róluk.
Nekem ázsiai juhászom van -
#3337 neked se volt még huskyd.... -
hihy #3336 Azt hiszem félreérthető viccet engedtem meg magamnak.
Ezért bocsánatot kérek mindazoktól, akik ezt esetleg magukra nézve megalázónak tartják.
Nem volt ilyen célom. -
Zero 7th #3335 Kivéve, ha úgy gondolják, hogy ők a falkavezérek. De ez nem a kutyapszichológia topik. :P -
hihy #3334 Pont itt van a kutya elásva. A kutyák engedik, hogy vezessék, sőt megvezessék őket.:)) -
hihy #3333 -
Zero 7th #3332 Én csak azt szeretném tudni, hogy ennyi ésszel hogy vagytok még életben? Persze, mondjuk enni meg baszni a kutyák is tudnak, de ez a szint szerintem már kéne, hogy hátráltasson a mindennapi életben... -
Koppixer #3331 Nem gyatra, mert szándékosan adnak hírt magukról, közvetett módon. A Teremtő tervének megfelelően, meghagyva a választás lehetőségét: aki nem kíváncsi rájuk, az nem fog tudni róluk, avagy rajtad áll, hogy bekapod-e a "piros pirulát"... -
hihy #3330 Viszont elég gyatra a tudásuk, ha mégis tudunk róluk. -
Saintgerman #3329 csak az érzékhatárainkon túl, amit ök maguk árnyékoltak le... -
Susarc #3328 föld/víz alatt? másik dimenzió? -
Saintgerman #3327 Ha nem mondod azt, hogy nem lehettek itt, akkor most hol vannak ?
Vajon miért akarták eltitkoli előlünk, hogy itt voltak azzal hogy eltrakarították maguk után a nyomok nagyrészét (pl a hybrid lények csontvázait) de már az építményekre nem maradt "idejük" ?
Megmondom hol vannak. Itt. Sosem mentek el... -
hihy #3326 Nem azt mondom, hogy esetleg nem lehettek itt idegenek. Bár erre semmi bizonyíték, azonkívül, hogy azokra az építményekre, melyek akkori felépítése számunkra felfoghatatlan egyből az idegen jelzőt ragasztják.
Azonkívül az emberi faj mindig szeretett egy, vagy több felette álló lényt "alkotni", melyekre feltétlen tisztelettel, alázattal tekintett, és a "megmagyarázhatatlant" megmagyarázhatóvá tette, teszi. -
Susarc #3325 azzal ugye tisztában vagy,hogy jópárszáz/ezer évvel ezelőtt az emberkék nem rendelkeztek ilyen foku tudással mint mi és zsigerből "ISTENI" jelzőt ragasztottak minden olyan dologra amire nem találtak magyarázatot...ergó akár igaz is lehet,hogy a múlt évszázadok "ISTENI" dolgai simán lehettek földönkívűliek művei:P -
hihy #3324 te is nem --nem törölve -
hihy #3323 "Nem kevered te véleten a dolgokat csak azért, mert az "igazán tudományos" dolgokat a főmédiában véled megtalálni ??"
Örökösen a mainstream mediát emlegetitek. Ilyen még nincs, mert a világ politikai, gazdasági berendezkedése nem homogén. Az általad említett tudományos oldalak emészthetősége sokaknak, rettentő sokaknak emészhetetlen. Ezért hát olyan oldal felé fordulnak mely számukra közérthetőbb. Pl te is nem az emberiség órdítóan aljas viselkedését, egy a "rérszetekről" elképzelt hüllőkre ruházzátok. És így azután mi mossuk kezeinket, hiszen a reptilek az aljasok. De hasonló történik a vallásokban is, csak más szereplőkkel. Sokkal "könnyebb" elképzelni egy teremtést, mint egy tudományos magyarázatot, annak ellenére, hogy a tudomány soha nem mondta még ki, hogy ez a végső igazság. -
hihy #3322 "hihy&co"----köszi, köszi! nagy vagyok!!
A Hold történetet nehéz lett volna megjátszani az akkori viszonyok között. Tehát számomra nem vita, ellentétben a tornyokkal, ami a szememben egy gyalázatos valami lehetett.
Azt mondod fősodratú média. Mert szerinted egy, az emlegetett alternatívok az igazság bajnokai?
Pár rész megnéztem az "Ősi idegenek" sorozatból. Először volt pár pillanat, hogy, tényleg, nem-? De amikor már nem tudom hányadikba belepislantgatva az összes vallási, építkezési, mondai, meg még a tök tudja milyen régi történetek mögé az alieneket, az esetleges szuper ősi civilizációkat teszik, már sok, gyomornehezítően tömény. -
Saintgerman #3321 Egy holdraszálást, vagy egy 9/11 el nem tudnak elég profi módon megszerkeszteni, pedig milliárdokat költenek rá !!
Na most szerinted kik költik akkor a milliárdok milliárdjait az ilyen oldalakra és mi céllal ?? Hol van a költségvetés ??!!!
Talán csak arra pazarolnák a pénzt, hogy hihy&co-t megvicceljék??
Ha igen mi cállal ?? Nem elég nagy befektetés volt a BlueBeam projekt, amit még be sem vetettek ??
Nem kevered te véleten a dolgokat csak azért, mert az "igazán tudományos" dolgokat a főmédiában véled megtalálni ??