6569
-
hihy #3080 Ki állította, hogy véletlen? Hol olvastál ilyent? -
hihy #3079 Még egy sor: ebben semmi véletlen sincs, így kellett történnie
Egy labda sem esik véletlen felfelé. -
hihy #3078 Igazából az én véleményem az, hogy semmi sem történik ok nélkül. Az, hogy az univerzum olyan felépítésű amilyen, azt bizonyos törvények szablyák meg. Ha léteznek más univerzumok, akkor ott elképzelhető, hogy más törvények uralkodnak, és ott az a vitathatatlan. Az, hogy ez egy "Valakinek" a tudatossága, számomra távoli. Inkább elfogadom azt, hogy, ha az ősrobbanásból indulunk ki, amelyben még az akkori törvények uralkodtak, így a később "létrejövő" természeti törvényeknek is az alapja volt. Vagyis egymásra épültek, egymástól elvomatkozhatatlanok. S számomra, az, hogy ez nem egy "Tervező" által létrejött valami, nem csak, hogy nem rideg, hanem csodálattal tölt el. -
ManoNegra #3077 Kérdezzétek uwut ő tuggya! -
Pares #3076 De hogy ezt az egész rendszert mi teremtette? Az ok-okozati viszonyt lehet hogy nem is lehet alkalmazni, lehet hogy ez mindig is volt, nincs kezdet, nincs vég, csak "szintek" és öröklét. -
Pares #3075 Az lehet, nem vagyok kvantumfizikus. Az, hogy az univerzum teremtőjét mi teremtette... Talán több univerzum is van egy magasabb szintű térben, ahol ütköznek és így keletkeznek? De ez sem válaszolja meg. Lehet hogy az egész világ felépítése fraktál-szerű. Tehát felfelé és lefelé is végtelenszer lehet menni... -
#3074 Azt értem, de akkor valahogy annak a valaminek is keletkezni kellett, ami létrehozta. Nem?
Egyébként szerintem azért érzed ésszerűtlennek, mert csak felszínesen ismered a témát. (nem, én se vagyok kozmológus) -
Pares #3073 Én arra válaszoltam, hogy ésszerű vagy nem az. Lehet, hogy megmagyaráz szinte mindent (a jelenlegi ismereteinknek megfelelően), de hogy nem ésszerű az egész, az tuti. Az hogy mi áll mögötte, azt csak találgatni lehet, teljesen a mi érzékelési határainkon kívül áll szerintem. -
#3072 „Valami áll mögötte”
-az megvan, hogy ha így magyarázod, azzal a keletkezés problémáját csak egy lépéssel hátrébb toltad, de ettől még ugyanúgy fennáll? -
Pares #3071 Az lehet hogy magyarázatot ad, de nem ésszerű szerintem se, hogy a nagy semmiből hirtelen, semmilyen különös oknál fogva valami legyen. Valami áll mögötte, univerzumok ütközése, vagy mittudomén, de az tuti, hogy nem a semmiből lett valami. Azt is hamarabb el tudom képzelni, hogy az univerzum fluktuál, tehát periodikusan összeomlik és kitágul, időben végtelenszer. -
Pares #3070 Ez eléggé nyilvánvaló dolog. Az ősembernek nem adsz atomfegyvert, mert úgy használja majd, mint a bunkós botot. Ugyan ez nem csak a technológiára igaz, hanem a kommunikáció felvételére is. Ahhoz is el kell érni egy bizonyos szintet, hogy egy akár több ezer éve létező, csillagok közt utazó fajt megértsünk. -
uwu420 #3069 Egyébként tök felesleges állást foglalnod az ősrobbanás elméletét illetően, a te véleményed úgyse számít, mert az egy fizikai elmélet, és csak azoknak mond valamit akik értenek a fizikához annyira hogy értékelni tudják. -
uwu420 #3068 Ez nem hit kérdése. Eddig ez a legésszerűbb magyarázat, sok jelenségre magyarázatot ad, és ahogy lenni szokott, sok új kérdést felvet. -
Saintgerman #3067 A méhek is csak azért teszik a dolgukat, mert azt hiszik, hogy minden a legnagyobb rendben megy. Persze lehet, hogy vannak köztük is, akik gyanút fognak, mert nem hiszik, hogy az értéktelen cukor a szorgos tevékenységük eredménye. Persze ez náluk is összesküvés-elmélet kategória. A tudomány náluk is előírja, hogy ilyen tudományosan nem létezik ! Bozonyítsa be valaki, hogy van olyan, hogy méhész ! Képtelenség !! De ha még lenne is értelmes civilizáció a mi rajunkon kívül - mondanák a méhek - (tanultjai) mért nem jönnek ide és mutatkoznak be nekünk ? Az meg, hogy méhész, az meg már az összesküvés-elméleteknek is a legalja, csak ijeszgetik vele a méheket.. -
ManoNegra #3066 Abszolút fura, hogy egyesek valami előzmény nélküli céltalan robbanásban hisznek, ami amúgy tök véletlenül történt. -
uwu420 #3065 Fura mi? -
#3064 Tudom nem értesz vele egyet de én valahogy nem tudom azt elfogadni, hogy azok a komplex és egymással összefüggő rendszerek amiket jelenleg ismerünk a világűrrel kapcsolatban pusztán csak a véletlen műve. Nem vagyok templomba járó ember és nem hiszem, hogy a Bibliában leírtak igazak (illetve lehet, hogy részben azok csak eredetileg teljesen mást jelentettek illetve máshogy történtek) de akkor sem tudom elképzelni, hogy ebben az egész rendszerben nincs tudatosság. Pl multiverzum elmélet. Szinte felfoghatatlan (legalábbis nekem) de mégis úgy tűnik, hogy igaz. Ez is pusztán csak véletlen? Ez nekem túl rideg:) -
ManoNegra #3063 Na persze. A tudományos magyarázatban nem hisznek, hanem az úgy van. Ahhaaa... -
hihy #3062 Helyesebben nem egyet, hanem számtalant. -
hihy #3061 Bazz te is félreértettél.:(((
Tudomány NEM kábít, hanem elmagyaráz, megértet valamit, mégha olykor tévútra is kerül. De általában korrigálja magát. A tudomány soha nem állította magáról, hogy a tuti tudás birtokosa, hanem mindig az előző alapokon nyugszik, javítva azok hibáit. Pl csillagászat.
A kábítás azokra vonatkozik, már bocsi, akik nem "értik" a tudományt, és el kezdik gyártani a számukra emészthető teóriákat.
Nem bántom a hívőket, de könnyebb megérteni, hogy egy "Valaki" teremtette a világot, mint a tudományos magyarázatokat.
És igaza immovable-nak. A régi bejáratott hit helyett elkezdtek egy új vallást, "istent" imádni. -
hihy #3060 Nem, nem és nem!!!
Te félreértetted amit ki akartam fejezni. Én spec arra gondoltam, hogy sokan, talán az emberiség 3/4-e vagy még több is, nem képes, vagy nem akarja befogadni a tudomány által nyújtottakat, és elkezd elméleteket gyártani, melyek, ha realitás talaján mozognának talán még vitaalapnak is megfelelne. De nem. Hanem olyan, már ne haragudj, butaságok jönnek elő, hogy az már szinte fáj.
Nem akarlak bántani, de te sem az emberiséget véled bűnösnek az általa elkövetett bűnökért, hanem kreálsz egy fantom valamit, valamiket. Nem a gyíkok a gonoszak, hanem mi emberek. -
#3059 Ok részben értem mire gondolsz de azért a tudomány nem csak kábít. Mármint persze lehet vele embereket kábítani és elhitetni, hogy ez az ő érdekükben történik de azért technológia nélkül még mindig valahol a barlangban élnénk és a tűz körül ülnénk :)
A #3055-ben írtakkal egyet értek. Éppen ezért nem tudok azonosulni azzal az elgondolással, hogy mi emberek képtelenek voltunk piramist építeni. Tudom, tudom, hogy sokaknak más a véleménye de én hiszek az emberi elme találékonyságában és abban, hogy őseink nem voltak hülyébbek mint mi:) -
Saintgerman #3058 .. nálad már dereng.. -
Saintgerman #3057 Azt, ami az ézékelési tartományunkon túl esik, az nincs benne a "tudományban" sem, tehát nem is létezik. Így példának sem lehet felhozni, mert amúgy sem értenénk.. Ezért esett a választás a méhekre.. -
#3056 Van benne valami. Elég körülnézni a sok alter blogon, ahol a jelenlegi - amúgy valóban bonyolult - tudományt sem értik sokan, így elkezdenek gyártani alternatív magyarázatokat.
Erre a filmek rátesznek egy lapáttal. MIB, Matrix, X-files, stb. Régen a vallás volt, ma már inkább gyíkemberek, konteó, homeopátia és társaik a katyvasz. :) -
hihy #3055 Lehet, hogy pesszimista vagyok, de én úgy érzem, hogy igazán mérhető haszon nem fog származni az emberiség számára, ha találkozunk egy nálunk nagyságrendekkel magasabb szintű civilizációval. Egy bizonyos fejlettség eléréséhez fokozatosan kell eljutni. Meg kell érteni az előzményeket, különben egy nagy káosszá válhat az egész. Majdnem olyan, mintha egy ősembernek elmagyaráznák egy sejt felépítését. Persze figyelmesen fog hallgatni, de ott vége.
Nekünk magunknak kell fokozatosan eljutni mind magasabb szintre.
Szvsz. -
#3054 Misztikus és kábító? :D -
hihy #3053 Náluk a füst olyan, mint az embereknél az a fránya tudomány.:DD -
hihy #3052
"leihatnák magukat a sárga földig,"--a sárga virágporig
Akkor lesz baj, ha rádöbbenek, hogy le vannak igázva. Lesz ám majd csipkelődés.
-
#3051 Ez ott bukik meg, hogy mi nem esünk a méhek érzékelési tartományán kívül. Ha így lenne nem kellene őket elkábítani füsttel és nem csípnék meg az embert. -
uwu420 #3050 Tényleg nagy szemétség.
Szegény méheknek nincs idejük szórakozni, mert folyton az embereknek kell termelniük a mézet. Pedig nap mint nap leihatnák magukat a sárga földig, vagy járhatnának színházba ha nem kéne robotolni. -
#3049 Apa kezdődik. -
Saintgerman #3048 A hangyákkal ugyan nem, de a méhekből már csináltunk is haszonállatokat...
Aljas módon elkábíjuk őket és az értékes táplálékukat sz@arra cseréljük...
A kérdés csak az, hogy létezhetnek-e olyan entitások, akik a mi érzéktartományunkon kívülről valami hasonló nem igazán barátságos trükkel manipuláljanak minket ? -
Pares #3047 Mi sem akarunk a hangyákkal kommunikálni, legalábbis a többségünk nem... :D -
Koppixer #3046 Talán ez lesz a nyerő kombináció:
Ártalmas -> Láthatatlanok számunkra -> Szándékosan rejtőzködnek -> Direkt ártó szándék -> szolgáikká tesznek (tettek...) + (dez)információs veszély -
hihy #3045 Bár, hogy megesznek bennünket (?!) -
hihy #3044 Mik a lehetőségek:
-
hihy #3043 Az UFO szvsz lehet fórumtéma, mivel vannak olyan dolgok, melyek magyarázatra szorulnak. De, hogy rögtön az itt lévő alienekre húzzák rá, melyre viszont igazán semmi bizonyíték sincs, szerintem, már húzós.
Bár jó lenne tudni, hogy mit nem tudunk, amit lehet, hogy mások tudnak. -
#3042 Lehet fémtelér vagy fémmeteorit, ami -ahogy írják- a puhább kőbe volt ágyazódva, aztán az erózió előhozta. Vagy simán egy fémcsepp ami jöhetett a szétrobbanó skycraneből is akár. -
Pares #3041 Úgy néz ki, mintha kiállna a kőből, és a teteje mintha tükröződne, nagyon kitűnik a környező kövek közül. A Curiosity darabkája lenne? Nem úgy néz ki, meg aztán arrébb is landolt, bár nem tudom, mennyi métert tett meg a landolás óta. Kíváncsi vagyok, hogy ez mi lesz.