Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
a nat geo wild-en.

Christiansen
kezdõõõdik!

Esplanade
volt szó egy lézeres felvillanásos jelzési módszerrõl, errõl még nem hallottam, tud valaki errõl bõvebben?

Esplanade
ma 11-kor lesz egy mûsor, Földön kívüli élet a címe
nem tudjátok, ez régebbinek az ismétlése vagy új rész?

Anaid
ET telefonál haza: segítség, sok a hülyeség....<#alien><#conf>

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Hehe, ez tetszett!

Kedvenc szájtom: http://szabadforum.com

mirõl akarsz beszélgetni?
Christiansen
rátapintottál a lényegre

sz4bolcs
Ha nem értem, mire gondolsz, rákérdezek, nem pedig elkezdem magyarázni, hogy te nem érted, mire gondolok. Ez a különbség.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Anaid
Te se magyarázd, hogy meg kellene értenem az asszociációid. Nekesd se kell az enyémeket értened. Van aki érti.....

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Nem igazán érted ehhez a két filmhez köthetõ poénon.

Pontosabban: Egész addig kíváncsi lennék, amég valamelyik õrült hippi el nem enged egy fehér galambot. Aztán rohadtul megijednék. :-)
Remélem így már érted. Amég nem, addig meg ne magyarázd, hogy mit értek félre, és mit nem.

Anaid
Milyen stílus?
Szerintem az ilyen támadásokról szóló filmek pánik keltõek és fantazmagórikusak. Nem tom mért, de szerintem nem akarnának bántani minket....Hát, ki miben hisz. Szerintem nem bántanának minket. Ennyi.
Félreértetted, nem azért ijednék meg szerintem, hogy bántani akarnak, csak egy váratlan helyzettõl. Az ijedtséget én egy váratlan helyzetre adott spontán reakciónak tekintem, a félelem más kategória. Akkor is megijed az ember, ha elgondolkodik és pl. a saját gyereke hirtelen hangosan szól hozzá, pedig nincs benne semmi félelmetes....

sz4bolcs
Én elõször lennék kíváncsi, és csak utána ijednék meg.
Ez meg Függetlenség napja, vagy Támad a Mars stílus. 😊

Anaid
Juj. de sötét zsarus stílus...
Én elsõre valszeg vagy megijednék, de elmúlna és kíváncsi lennék, vagy megkérném, hogy csípjen meg finoman, hogy felébredjek. Bár dunsztom sincs, hogy kérném meg....
Kombinálva: féregjárat+ hajóból le teleport.Csudi élénk a fantáziám.
Egyébként nekem szimpik a "kis szürkékrõl" készült rajzok. Aranyosak.

sz4bolcs
Én rágyújtanék egy cigire, és merengõ tekintettel elgondolkodnék: Hmm. A führer nem halt meg, csak hazaköltözött. :-)

Christiansen
felejtsd el ezeket a dolgokat😊
a teleportálás szimmetriasértés. sõt, szingularitás is
energiamegmaradás stb-stb
de ha nagyon vadul elfajulva ezeket nem vesszük figyelembe,
az egyednek egy klónja jelenne meg A-ból B-ben más nulla személyiséggel és tudattal..

amit 832-ben írtam az viszont teljesen reális, bármelyik nap megtörténhet.

Anaid
Teleportálás? Azt se tudjuk mi fán terem, hogy szûrnénk ki a sok hullámból, meg jelekbõl? És mi van, ha valahogyan tudják akadályozni a jeleket? Nem valószínû, de ha igen?
Vhol olvastam, hogy elektromágneses erõt használnak, na az meg van itt is bõven, hogy lenne kiszûrhetõ?
Csak elméleti fejtegetés....

Christiansen
ha lennének intelligens földönkívüliek a közelben, és eljutottak volna
az idõben egy ponton oda, hogy rádiójeleket küldjenek,
hozzánk hasonlóan ez hamarabb történne meg sokkal-sokkal, mint egy intergalaktikus utazás. úgyhogy elõször a SETI szépen fogja majd jeleket,
és utána késõbb talán megjelenhetnek az ufók is szépen..
ha ez nem így történne, az gyakorlatilag féreglyukkal történõ utazást jelentene! a jeleket mindenképpen érzékelnénk. már olyan kicsi sugárzások és ívmásodperces elmozdulások (WMAP stb.) észlelésére
van lehetõség, hogy szinte lehetetlen nem észlelni a jeleket!
lehet, hogy ma már egy szuperintelligens fajról van szó, de a jelek amiket fejlõdésük során kibocsátottak régebbiek és hamarabb ideérnek..

Anaid
Tényleg, hogy reagálnánk le egyáltalán?
Ki hogy viselkedne? Vagyis mit tippel, mert valóságosan tuti nem jönne be az elmélet, de használjuk kicsit a fantáziánkat....

Érdekes beszélgetés.

Az olimpia megnyitóról meg annyit, hogy teljesen mindegy, hogy Hitler, Stalin vagy ki szerepel rajta, egy több fényévre lévõ civilizációnak ez semmit sem mondana, csak azt, hogy létezünk, hogy nézünk ki és esetleg hogy kommunikálunk.

Az viszont érdekes lenne, ha e szerint az olimpia megnyitó szerint idenavigálnának hozzánk, és az elsõ üdvözlõszavuk (amit ugyebár az olimpia megnyitóból tanultak) az a Heil Hitler lenne. Na akkor hogy reagálnának rájuk az emberek!<#idiota><#alien><#mf1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

itt egy beszélgetés: Aktív SETI - szabad-e üzenni? címmel

egyébként nekem az is elég lenne ha a prímszámokat küldenék 😊

Christiansen
jaja, innen jutott eszembe😊

Christiansen
igaz. az olimpia megnyitó beszéde volt

rádiójelet már korábban is küldtünk, az olimpia megnyitója a videó küldésért különleges a Kapcsolat címû film szerint
vagyis ha megkapják az adást akkor azt dekódolva visszaküldhetnek olyan képet és hangot amit mi "megértünk" vagy legalábbis lejátszhatunk

Anaid
Hát ja, bízzunk benne, hogy vannak annyira intuitívak, hogy kitalálják ez a békés szándékú üdvözlést jelenti nálunk...<#nyes><#nyes>
Remélem nem tudnak németül....(ha igaz a hír)

Christiansen
hát ahhoz képest, hogy az elsõ rádiófelvétel egyike amit az ûrbe bocsátottunk Adolf Hitler beszéde nem gáz egy integetõ Ádám és Éva 😊

Anaid
Javítás: ha õk
Mert mi olyan okosak vagyunk és mindig magunkból indulunk ki... Remélem nem szívjuk meg...

Anaid
Hát érdekes lenne, de szerintem nem lenne akkora probléma...Ha ék eljutnak ide akkor fejlettebbek technikailag, egyéb téren. Szerintem õk elõbb találnának erre megoldást.
Volt az az ûrszonda...beletettek, ha jól tudom képet rólunk ráadásul integetõset, na ahogy errõl egyszer beszélgettünk közöltem, remélem ez más fajnál nem a hadüzenet jele, mert akkor igencsak gáz lenne. Nálunk üdvözlést jelent, de ki tudja náluk mit....

Érdekes lenne egy ilyen találkozás. Nemtudom, mi lenne az elsõ lépés, ha találkzonánk egy ilyen nem beszélõ, nem látó teljesen eltérõ fajjal...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

a kutyasíp se hallható az emberi fülnek, mégis jelezhetünk vele a kutyának
gépekkel bármilyen hullámtartományból foghatunk és küldhetünk jeleket

hacsak nem telepatikus úton beszélgetnek (amire a földi evolúció még nem mutatott példát) akkor felvehetjük velük a kapcsolatott ha elõttünk állnak

Jah ,csak itt az a bökkenõ, hogy mi van, ha nincs szemük? Mondjuk ugy tájékozódnak, mint a denevérek, ultrahangokkal?

delfinekkel kifejlesztettek egy kommunikációs módot, színes elemi objektumokból áll (labda, kocka, stb.), pontos részleteket nem tudok
vagy a matematika nyelvén, mert az egységes mindenhol

Jah, de arra kiváncsi lennék, hogy hogyan komunkikálnánk egymással. Egy olyan fajjal, ami mondjuk csak ilyen kerregõ csattogó hangot tud kiadni, amit mi nem, akkor azokkal hogyan? Csak irásban vagy jelekkel valószinûleg. Na és ha egyáltalán nem is olyan módon komunikálnak, mint mi? Kijönnének az ûrhajóból, és mindenki csak csöndben bámulna, mint borjú az újkapura... Az lenne a nagy LOL. Egyébként meg szerintem mi õket az anyabojgójuk szerint neveznénk el, én legalábbis... (Sziriusziak, Kentauriak...) <#idiota>

Szerintem ha leszállnak, rögtön el is nevezzük majd õket zergeknek, vagy protoszoknak...

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ez így van, de nem szálltak még le, legalább is én nem tudok róla😄

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Akkor Földönkivüliek, és kész. (Elgondolkoztam, hogy ugyebár ha ide leszállnak, akkor már többé nem földön-kívüliek, mert a Földön vannak, szal Földönkivüli csak az lehet, akinek nem volt kedve utazni, és inkább otthon maradt...)<#zavart1>

Az is jó elnevezés, de ha a földönkívüliekrõl általánosságban beszélünk, nem mondhatod rájuk, hogy ufonauta, ahogy az embereket sem nevezheted általánosságban ûrhajósnak, buszsofõrnek, vagy utasnak.
Az ufonauták otthon maradt rokonsága egyszerû jómunkás földönkívüli, és mi itt általában róluk szoktunk beszélni.

Anaid
Nincs benne semmi, ilyesztõ, szerintem csak arra céloz, hogy lehet fejlettebbek nálunk....Ha meg nem akkor Little...(bocs ha nem jó a helyesírás, de nem tok angolul.)<#nyes>
Oké, viccet félretéve...ufonauták, jó elnevezés.

ufonauták

Elég paranoid elnevezés lenne 😄

Anaid
Nem jutott volna eszembe, hogy ezt jelenti...
Jó akkor nevezzük õket Big Brother-nek<#nyes>

én úgy értettem, hogy szerény véleményem szerint

Anaid
Az a rövidítés nem azt jelenti szevasz? Nem elköszöntél?

Lelépsz?

Anaid
szevasz.

Földönkívüliek vagy idegenek találóbb lenne.
Mondjuk nem csoda, hogy nincs rendes nevük, ha még senki nem találkozott velük😄
Mindenesetre a járgányukat jogosan le lehet ufózni, õket nem szvsz.

Anaid
Hogy kellene õket nevezni?
Pl. a "kis szürkék", meg egyéb elnevezésekkel?

sejtettem, de nem szeretem, mikor leufózzák szegényeket