6569
12149940121232355297.jpg
  • uwu200
    Jelenlegi fizikai ismereteink alapján a hatalmas távolság elszigetel. Lehet hogy soha nem fognak idegen fajok találkozni, még akkor sem ha esetleg tudomást szerzünk egymásról. Aztán lehet ám hogy lehet teret ugrani, meg hasonlók, de egyenlőre nem úgy tűnik.

Ha a jelenlegi ismereteink alapján kolonizálást kéne tervezni, az csak nagyon sok emberöltős terv lehet, nagy létszámú csapattal. Sok száz generáció élné le az életét egy országnyi méretű hajón mire akárhova is odaérne. És ha ez így van, a beugrós "vótam" jellegű látogatások ki vannak csukva. Ha valaki ide akar érni, az nagyon akarni fog itt lenni... gondolom nem kell részletezni, lényegébe ugyanaz amit te elképzeltél.

Abban lehet bízni, hogy egy bolygó kiírtása nehezebb dolog mint belakni egy alkalmas bolygót. Ráadásul kicsi az esélye, hogy a kolonizálók ugyanazt a légkört, ugyanazt a nyomást, ugyanazt a felszíni gyorsulást, stb. szeretik mint mi.

Az idegeneknél el se tudom képzelni mi újság, de pár millió év múlva szerintem az emberiségnek simán célja lehet minden ezredik évben elindítani egy önfenntartó kolonizáló hajót, messze a végtelenbe, hogy a faj fennmaradhasson valahol, vagy akár sok helyen...
  • Zero 7th
    Pedig arra igencsak kicsi az esély, hogy ne úgy legyen. Bármely lény, amelyik a saját ökoszisztémája csúcsára jut, az szükségszerűen pont ugyanolyan önző, mint mi. Különben nem ő jutott volna a csúcsra. Innentől kezdve nem sok jó várható egy esetleges találkozástól, ha mi vagyunk a bennszülöttek...
  • patiang
    Én max hiszek az "idegenekben", csak nem biztos, hogy adottak a feltételek, hogy kapcsolatba is tudjunk velük lépni. Fejlettségi szint, más fejlődési forma, idő, távolság, meg még ezeregy dolog. De ne legyen igazam, és ne úgy kezeljenek bennünket, mint mi emberek az általunk felfedezetteket.
  • forrai
    Tagadjunk meg mindent, és higgyünk mindent el!
    De miért?
    Hát miért ne?
  • forrai
    Másfelől, mert mindennek van tudata, mégpedig különféle összetettségű, hát én is úgy gondolom, hogy létezhet fejlettebb tudatú egyed.
    Direkt nem lényről beszélek, mert a kettő nem takarja egymást.
    Leonardo csak "rámutatott" valamely embernek nem megismerhető Istenre.
    Michelangelo pedig le is festette.
    Azóta neki hiszünk. Pedig írva így vagyon..."Ne csinálj magadnak..."
  • forrai
    Láttam tennap egy filmet, ahol az amcsik elismerték, hogyan hülyitették a népet
    egy titkos repülő miatt, hogy az UFO. Vagyis nem alien, hanem ismeretlen.

Az alien hit nagyon kapóra jön sokaknak, akik fegyverkeznek, de én még eggyel se találkoztam.
  • patiang
    Én??
  • Pares
    Szánalmas patiang.
  • patiang
    De, hogy biztos legyél: igen.:)))
  • patiang
    Hát most erre mit mondjak??

De a válasz: ITT
  • Frosty01
    ez most ugye valami ironikus vicc akar lenni, ugye? mond hogy igen. kérlek. könyörgöm.
  • ManoNegra
    Irásos forrás??
  • gothmog
    Van az úgy.
  • patiang
    Csak az a baj, hogy mind a kettő balkéz:)))))
  • patiang
  • gothmog
    Most mér' mondod? Mikor több dokumentumfilm is készült már ezekről!
  • patiang
    Nehogy azt mond már, hogy ez egy hazugság. Nem tehetsz ilyet!!
    Ez egy origi bizonyíték, az már biztos.
  • GyuriX2572
    hallottál már olyanról, hogy "video editing" ?
  • patiang

most tagadják le, ha van bőr az arcukon
  • Anaid
    Na azon, hogy az összes probléma erre vezethető-e vissza vitatkozhatnánk...
    Hiába tabulsz te szorgalmasan csak a jelenlegi tudáshalmazt állíthatod magad elé maximumként, ami nem az összes infó. Nem tudod belőle összerakni az egész mindenséget. A mai tudás is hiányos, a mérési eredményeket pedig korlátozzák a lehetőségek és a mérőeszközök. Törődj bele.
    Példa egy idiótától:-) : bizonyítsa be nekem vki, hogy az agyam egy bizonyos idegsejtje részt vesz a rövidtávú memóriám működésében.Nem tudja senki bebizonyítani, nincs rá megfelelő vizsgálati módszer. Ettől lehet igaz? Lazán....
    Szvasz.
  • Zero 7th
    Mint ahogy azt már többször is említettem, a Drönk az egy kocsma a Vásárhelyi kolesz alagsorában: A Drönk honlapja

Az én nickem meg Zero.

A 7th meg egy Battlefield klán, 2004 óta, ha esetleg az is megzavar, vagy nem érted.
  • Pares
    Jaj ne. Dronk tezsvír visszatért.
  • patiang
  • Zero 7th
    Az összes ilyen probléma arra vezethető vissza, hogy tanulni nehéz, hinni meg nagyon könnyű. És az emberek túlnyomó többsége a könnyű utat választja.
  • patiang
    Max igazad van, a idióta szót kihagyva. Szvsz, s mások szerint is egy un "UFO vallás" van kialakulóban. Nagyon sokan Jézus helyettesítőjét látják az alienekben. Míg egy hívő embernek sem lehet elmagyarázni egy vallás kétségeit, addig ez az idegenek várás ugyanezt az állapotot tükrözik. Az USA-ban annyi pezíciót nyújtottak be az emberek, hogy vallja már be a kormány az "igazat", hogy végül kénytelen volt reagálni. Kíváncsi lennék, hogy az orosz, kínai, vagy más kormányokat miért nem bombázzák ilyen kérdésekkel. Az UFO-k már az 50-es években tudták, hogy a többi nemzet lószar? Az amcsi az über? S hiába is adnak is ki bármilyen hivatalos közleményt, a többség győz. Itt az SG-n is. Jönnek azzal, hogy hazudnak, elhallgatnak mindent, a Hold túloldalán emberi telepek működnek, a Mars növényekkel, értelmes lényekkel, állatokkal teli. S hiába mondják a tudósok egyöntetűen, hogy még nincs 100%-os bizonyíték, a messiás várás sokkal erősebb. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy az emberiség jól fog járni az új kapcsolattal. Bár ne legyen igazam.
    Úgy néz ki, hogy az összes csillagász, tudós meg van vezetve???????
  • Zero 7th
    Enyhén kevered a szezont a fazonnal. Az semmilyen szempontból nem összeesküvés, hogy van-e víz a Marson.

Ha bizonyítékok vagy értelmezhető információ NÉLKÜL kezelsz valamit tényként, akkor szimplán idióta vagy, nem pedig idióta összeesküvés hívő. Tekintve, hogy a NASA az egyetlen, aki ilyen információk birtokában lehet, amíg ők nem közlik veled ezeket, addig minden feltételezésed alaptalan spekuláció kategória. Az csak szerencse, ha végül eltalálod. Nem is túl nagy, 50% esélyed van rá.

Csak hogy tisztázzuk a fogalmakat...
  • Pluskast
    Ezt a részt is elolvastad?

" A lap szerint egy helyi szkeptikus fizikus azt gyanítja, hogy az egy méter magas űrlényekről szóló történet egy Silas Newton nevű szélhámos agyszüleménye – ő adta a sztorit az FBI-ügynök szájába, és a sajtónak is beszélt róla annak idején. Newtont 1952-ben csalás miatt letartóztatták és el is ítélték."
  • Yoda001
    "a méretarány kicsit gyanús, de egyébként léteznek. Kis szürkének hívja őket a közvélemény. ~90cm magasak. Aki hitetlenkedik, annak javaslom az FBI hivatalos weboldalát. Az űrhajózás 50. évfordulójára közzétettek egy csomó UFO aktát. Hivatalos jelentéseket, tanúvallomásokat. http://index.hu/tudomany/2011/04/11/ujabb_bizonyitek_az_ufok_letezesere/ http://vault.fbi.gov/hottel_guy/Guy%20Hottel%20Part%201%20of%201/view "
  • clarck
    Igen!Megegyezik a véleményünk.
  • Pluskast
    Kamu. Millió ilyet találhatsz a neten ez is csak egy hamisított bábú semmi több.
  • clarck
    Ez egy régebbi hír.de kíváncsi vagyok ki mit gondol róla.
  • clarck
    Nagyon régen volt egy 1959ben után nyomott csillagászait könyvem.Ott a szerző még úgy írta le a Marsot, mint valóban élettel rendelkező bolygót.Idézni már pontosan nem tudom de valami olyasmi volt benne hogy, A Marson látható zöldes, barnás területek valószínűleg fák, illetve növények lehetnek.A barázdák pedig folyók ,folyamok.Azt tudjuk hogy van víz a Marson mivel látjuk a sarki jégsapkákat,és a NASA 2008-ban be is jelentette.
    A képekről annyit,hogy az emberi agy hajlamos bizonyos alakzatokat túl reagálni.Pl ha sokáig nézel egy eddig érdektelen tárgyat, képződményt,(felhő) akkor előbb utóbb elkezd hasonlítani valamire.A Marson a fény viszonyok rengeteg ilyen alakzatot produkálnak.Sajnos ezt nem tudom másként meg fogalmazni, ez a belemagyarázás.De akadnak olyan dolgok is amit a fény-árnyék, viszonnyal nem lehet megmagyarázni.
  • Pares
    Fáradt vagyok ahhoz, hogy felsoroljam őket, de számtalan példa van fura ojjektumokra a Mars felszínén. Ha érdekel, akkor ITT minden furcsaságról találtok infót.

Mellesleg ezen az oldalon már ÉVEK óta azon ment a spekuláció, hogy a Marson lehet folyékony víz, legalábbis néhány kép erősen erre utalt, de addig "idióta összesküvéselmélet-hívő" volt mindenki, aki ezt állította, amíg maga a NASA nem jelentette ki...
  • patiang
    NA!!!
  • patiang
    Sztem Aranyosit békén kellene hagyni, mert még feldühüdik. És olyankor az "ilyenek" nagyon veszélyesek:)))
  • clarck
    Nem tudom hogy színezték a felvételt de önmagában fekete fehérben is elég fura.Olvastam Aranyosi László honlapját szerinte nem maradtak le az oroszok.
  • patiang
    Még van amit nem értek. (persze sokat) Egyszer olyat olvastam, hogy a kémholdakról gyufa nagyságú tárgyakat meg lehet különböztetni, meg azt ha valaki rágyújt(?!) Vagy az csak mese volt?
    És, ha nem, akkor miért nem használják másutt is ezt a technikát?
  • patiang
    Azért azt jó lenne tudni, hogy a videót manipulálták-e, vagyis, hogy a tárgynak ténylegesen annyira elüt a színe a környezettől?
    Másik amit nem érte. Gondolom, százan megnézték a felvételeket a NASA-nál mielőtt közkézra adtál volna. Bizonyára észrevették. Akkor viszont hogy adhatnak táptalajt elképzeléseknek, miközben egyenlőre azt állítják, hogy nincs nyoma életnek? Én itt a volt életre is gondolok. Furcsa.
    Kár, hogy a ruszkik lemaradtak, hátha kettőből többet tudnánk.(?!)
  • clarck
    Igen! Mintha talpas és sarkos kiképzésű lenne .Nekem úgy tűnik mintha üreges volna.A videóhoz a [flash] tagek között lévő URL címet kell bemásolni
    Szerintem ott volt és úgy keresett rá de valószínűleg mint ahyogy említetted nem kötik az orrunkra.A videó alatt van egy link ott több ezer kép megtalálható a mit a Spirit készített.
  • clarck
    Na ez a videó nem jött be.Be kell másolni a keresőbe.