Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Desiderata
azért annyit lehet tudni hogy az ember is azért vált emberré mert felegyenesedett és a két keze szabaddá vált, tudta másra használni

ebbõl kifolyólag azt is lehet feltételezni hogy a technikailag fejlett idegeneknek is finom munkára képes végtagjaik vannak
a polipszerû csáp nem sorolható ide szerintem
Murder3
Persze mert az ember annyira hülye hogy nem képes viszonyítani csak amit látott szóval.
Amit még nem láttál(vagy nem hallottál róla) azt nem is tudod hogy létezik.
Szóval az ember nem lesz képes csak a maga körül létezõ dolgokra építeni és mivel a sok balpénisz aki 1 kis pénzt akar csikarni tök nyilvánvaló h az idegeneket is az emberhez fogja hasonlítani mivel akiben felmerül a kérdés az a tudata alatt reméli és szeretné is hogy az emberhez hasonlítson tehát olyan legyen mint mi(vagy hasonló)

Most teszem azt ha vki azt mondaná láttam 1 ufót ami 18 feje volt és 30 keze és kiálló scápjai polipszerû tapogatói most ennek az embernek vagy a szoksásos nagy szemû ksi orrú-s embernek hinnétek el?

Látjátok miylen hülyeség nem tud az ember úgy elképzelni 1 földönkívülit ami ne hasonlítana is bármennyire a földön élõ élõlényekre egy kicsit is.
Tehát még minimálisan sem tudunk valós képet alkotni róluk mivel 1 nem tudni léteznek-e 2. fogalmunk sincs hogy nézhetnek ki.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Jah.
Mondjuk elsõ ránézésre én is vmi endoszkópos felvételnek láttam, csak a csatornafalra hasonlító részek eltereltek ettõl, meg gondoltam csak tudja már aki felteszi, h hol filmezték és nem kamuzik.

mila69en
nah végre valaki😄 keresgéltem minden felé hogy miféle scope lehet ez a kamera mozgásán látszik, hogy nem ember cipeli, de nem találtam semmit!

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

http://hvg.hu/Tudomany/20090702_eszak_karolina_raleigh_mohaallat_fereg.aspx

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Engem a nyálkás baktérium/gombatelepekre emlékeztet.

mila69en
humorosból totyikból

aranyos😊

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

sz4bolcs
Bizooony!!

"Ütöttem egy hazafutást. A hatvanegyediket. Az pedig rekord!"

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Janis Joplin! 8) Ezt nem is tudtam, csak most kerestem rá.

valakit kifelejtettél a 27-esek klubjából😊

NeverwinterKING
és minden jó baseball játékos.

\"You are fucking crazy people!\"

sz4bolcs
Minden nagy mûvész földönkívüli volt.

sz4bolcs
Mint Hendrix, és Morrison, meg Cobain is.. 😄

Mint Elvis?

qetuol
lol

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

sz4bolcs
Ma hajnalban hazaköltözött egy. RIP..

http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/06/25/rejtett_ocean_a_szaturnusz_holdjan/

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

A végén azért vannak intelligensebbnek tûnõ lények is. De mindegy, mivel rámutat, mennyire más élõlények alakulhatnak ki...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Pluskast
A filmet láttam de az max olyan értelmi képességekkel rendelkezõ élõlényekrõl szól mint az ausztrál vad kutyák....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Egyszer már volt belinkelve ide, az Alien Planet c. dokumentumfilm szól errõl a problémáról.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azok a beszámolók sokkal többet árulnak el az emberekrõl mint az idegenekrõl 😊 Aki még nem tette volna, olvassatok Lem-et, jó sok lehetõséget felvet hogyan futhat zátonyra az antropomorf gondolkodás. Vagy egy részletesebb állattankönyv is bírja tágítani az ember fantáziáját, az hogy ebben a formában vagyunk itt, eléggé a véletlenen múlt.
Senki nem gondolja, h feltétlenül úgy néznek ki mint mi. A sci-fikben bár elterjedt az antropomorf ábrázolás, koránt sem biztos, h csak olyanok vannak és mutatnak azokra is példákat.

Pl. egy vízzel borított bolygón lehetne polip szerû élõlény. A csápokkal is megbírnak ragadni tárgyakat.

"Akkor miért gondolja akárki azt hogy kb hozzánk hasonlóak?"

A sok beszámoló miatt amiknek a hitelessége kérdéses. De elindítja az emberi agyakat, az meg sose baj.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Pluskast
Lehet, hogy lehetséges, de. Ha egy hasonló bolygót nézek mint a Föld - szén alapú élet - akkor kell, hogy legyenek bizonyos hasonlóságok is. Nem azt mondom, hogy mindenben hanem bizonyos dolgokban is. Valszeg mi sem vagyunk egyedi planéta és feltehetõleg létezik hasonló bolygó mint a miénk. Nem mennék most abba bele, hogy nagyobb vagy kisebb gravitáció. Viszont ugye az ember azért lett képes civilizációt felépíteni mert olyan a test felépítése amilyen. Valahol olvastam - asszem a nat geof havi lapban - hogy az emberi kéz a föld legkifinomultabb és precíziós "mûszere". Olyan bonyolult, komplex és finom mozdulatokra képes amire egyetlenegy más faj sem. Nélküle a mai értelemben vett civilizáció nem létezne. Ha bele gondolok ez igaz is, hisz rengeteg eszközünk épületünk nem létezne. Szóval én azt mondom, hogy mi is csak egy általános nagy szabályrendszer részei vagyunk és azért lett civilizációnk mert az evolúció ezt a fizikai formát tartotta a legjobb megoldásnak ebben a környezetben. Ergo hasonló környezetben létezhet megegyezõ fizikai jegy egy másik intelligens faj esetén.

Murder3
Ezt nem értem miért?
Jó esetbe több milliárd féynévnyire vannak tõlünk akkor az nem lehetséges hogy ott teljesen más a fejlõdés.

Nagy valószinüségel vannak nálunk fejletebbek, és primitevebb élõlények is. Elég nagy az ûr. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Pluskast
Egyáltalán nem biztos, hogy ránk hasonlítanak, és egyáltalán nem biztos, hogy fejlettebbek nálunk. De viszont ha bele gondolok bizonyos fizikai jellemzõknek hasonlatosak kell lenniük. Mondjuk a kar, kéz megléte.

Murder3
Engem egy dolog foglakoztat ezzel a kérdéssel.

Azt válaszolja már meg vki hogy tegyük fel léteznek.
Akkor miért gondolja akárki azt hogy kb hozzánk hasonlóak?
Mert mindenki kis zöld meg orrtalan nagy szemû stb. rõl beszél meg hogy sokkal fejlettebbek.
Miért kellene hasonlítaniuk ránk minimálisan is?
Ennyi erõvel a kutya sem olyan mint mi és mégis egy bolygón élünk.
Meg miért kellene fejelttebeknek lenniük?

elrepültek

polluxware
merre vannak az ufffók? <#awink>

Faji/közösségi szinten persze azok is önzõek, de egyedi szinten pld már nem. De a közösségi önzetlenség aztán már kivetülhet, sokan adományoznak pénzt a gorillák megmentésére, pedig az õ vagy közvetlen környezetük életére soha nem lesznek befolyással (most arra ne térjünk ki hogy emberiség-szinten nagyobb a hasznunk a gorillák életterének elpusztításából-legalábbis rövid távon), a lényeg az hogy valaki lemond az erõforrásai egy részérõl egy másik, indifferens faj kedvéért.
dronkZero
Sztem mozogj, mert legkésõbb záráskor elzavarnak a ketrec elõl... 😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Pluskast
Igen de a farkas falka vagy a méhkas is önzõ, mivel saját érdekeiket - a túlélés miatt - elõbbre tartják mindennél. Ha egy közösségbe tartozol akkor ugyan azok a céljaid. Megvéded a másik egyedet de azért teszed, hogy a közösség túlélje az elõtte álló megpróbáltatásokat. Az emberi társadalom is ilyen. Én védem a családomat az országomat az ellenségtõl és aki ártani próbál a neki azt megpróbálom minden eszközzel megállítani. Ez az evolúció lényege. Belénk van kódolva az önzés a túlélés miatt és ez a legkisebb élõlénytõl a legnagyobbig benne van.

Sztem igen, térdelj le és kezdj imádkozni 😊
sz4bolcs
Akkor most mozogjak, ha oroszlánnal találkozom, vagy ne?

qetuol
"A ragadozók többségénél ösztönös, hogy a mozgó élõlényt öli. Nem kedvtelés nála, hanem "így van kódolva"."

kódolva? hmm.. nem lehet h azért öli a mozgó élõnyét, mert a nem mozgó már halott? márminthogy általában. és ha elvétve találkozik egy álhalott mozdulatlan élõvel, akkor perszehogy azt hiszi hogy halott, mert általában így van..

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

"A ragadozók többségénél ösztönös, hogy a mozgó élõlényt öli. Nem kedvtelés nála, hanem "így van kódolva"."

Ha valóban kódolva lenne akkor elég hamar kialakulna a zsákmányoknál a nemfutó magatartás, mert az ilyeneket nem ennék meg. Az ilyen elõre bedrótozott viselkedés inkább a rovarokra jellemzõ, a macskák/rókák/oroszlánok azért növesztenek akkora agyat hogy prioritásokat tudjanak rendelni a dolgokhoz és felülbírálhassák a reflexeket (btw az oroszlános eseted inkább a vérszomj/kedvtelés elméletet támasztja alá)
De ez a téma kicsit offtopic itt.

Az egyed önzõsége nem feltétlenül következik az evolúcióból, ugyanúgy benne van a farkasok együttmûködése vagy a méhek önfeláldozása is. Stratégia kérdése.
sz4bolcs
Akkor kicserélheted az írásomban a fajt egyedre is akár.
Ha egy önzetlen viselkedésforma segíti az egyed sikeres túlélését, akkor az is az evolúció része.

dronkZero
Ja, és egyébként az evolúció elmélete rengeteg önzõ viselkedésformát megmagyaráz. Ezt az oroszlánosat is.

dronkZero
Szerintem ez hibás megközelítés. Ugyanis egyetlen élõlény sem a faj érdekeit tartja szem elõtt, hanem a _sajátját_. Ez ugyan legtöbbször egybeesik, de a döntések az egyén szintjén születnek. És önzõek.

Például a faj szempontjából tökmindegy, hogy konkrétan melyik oroszlánkölyök éri meg a felnõttkort, de az adott oroszlán hím bizony kinyírja a kicsiket, ha nem a sajátjai.

Christiansen
Én meg úgy értettem, hogy az önzõség az evolúció következménye,
a szûkös energiaforrások miatt.
Ha nem lenne hiány, nem lenne önzõség
az embernél ez még kialakulhat

sz4bolcs
Nem hiszem, hogy az önzõség ennyire alapvetõen része lenne az evolúciónak. Az önzõségrõl az evolúció elmélete nem mond semmit. Ha az önzetlen viselkedés segít hozzá egy fajt a fennmaradásához, akkor az is lehet az evolúció része.

Pluskast
Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi is az unverzum részei vagyunk, és ha nálunk létezik az önzõség - köszönhetõen az evolúciónak - akkor ez más bolygón is létezik. Az alapvetõ egyetemes törvények szerintem mindenütt egyformák.

Csak három macskám van. Gyerekkorom óta macskamániás vagyok.
Ha megfigyeled, a macska egyáltalán nem közömbös, mikor mozgatsz elõtte valamit. Csak éppen más fontosabb neki. 😊
De atttól még figyeli.
Megvan nekik is az az idõszak, mikor vadásznak. Ha késõ délután/estefelé teszed ezt, vagy hajnalban, mikor "vadászidény" van, akkor mindenre kap.
Ha a déli szunyókálás ideje van, akkor csinálhatsz te bármit vele, nem érdekli.
De ez sem simán "van kedve/nincs kedve". Ez ösztönös megintcsak.
A macskák óriási erõt tudnak kifejteni a testméretükhöz képest. Így rengeteg alvásra van szükségük. És perzse az alvásnak is megvan a maga ideje. Ösztönös náluk, hogy ha tudnak, alszanak. hiszen nappal amúgy sem elég hatékonyak a vadászatban. Az õ idejük a szürkület.

Amúgy nem csak rókával igaz, hogy megöli a közelében lévõ mozgó/menekülõ élõlényt. A nagymacskák is megteszik. Pl. egy természetfilmen láttam, hogy a tûz elõl menekülö vadak elfutottak az oroszlánok mellett. Azok meg öltek, amit csak bírtak. Mert mozgott. Viszont volt pár zebra, meg antilop, amelyik nem futott (talán meg voltak zavarodva, vag yhasonló), így azok simán elsétáltak az oroszlánok mellett. Azok rá se bagóztak, mivel nem voltak éhesek.
Csak azok a vadak érdekelték õket, amelyik menekült. A többi nem.

Egyébként ugyanezt használja ki nagyon sok madár is. Mikor a ragadozó a fészek közelébe ér, akkor õ eljátsza a "vergõdõ madár" színjátékát. A ragadozó meg ugyebár a mozgó, ugráló, vergõdõ példányt választja, és nem a mozdulatlan fiókát; mégha az könnyû préda lenne is.
Egyszerûen a ragadozó ösztöneit használja ki a felnõtt madár, és így védi meg a fiókáit.
De gondolom láttál te is ilyet már párszor.

A ragadozók többségénél ösztönös, hogy a mozgó élõlényt öli. Nem kedvtelés nála, hanem "így van kódolva".

\"Damnant quod non intelligunt.\"

"A macska ha egy madzagot húzol elõtte, akkor is támad. Ösztönösen. De nem kedvtelésbõl."

Van neked macskád? 😊 Ha olyan kedve van egy papírgalacsint is végigpofoz a házon, ha meg nincs akkor az egérszagú mûegeret is hiába húzgálod az orra elõtt. Ez játék, kedvtelés, nem automatikus ingerválasz.
A róka a tyúkólban nem ilyen egyértelmû, mert a természetben nem nagyon fordul elõ hogy annyi könnyen elejthetõ zsákmány nyüzsögjön körülötte amennyit meg sem bír enni, úgyhogy érhetõ reflex ha mindegyiket zsákmányul akarja ejteni. Ezzel párhuzamosan viszont ott van a l'art pour l'art vérszomj is.
Christiansen
na igen, jogos!

az lent az igencsak optimista elméletem😊
egy olyan faj mint ami pl. az A.I.-ben látható szuperintelligencia, kollektív tudat és hasonló böszmeségek 😄d

sz4bolcs
Én is akartam válaszolni arra a hozzászólásra.

Elég, ha a nagy fejlõdésben összeakadunk egy másik fajjal, ami önzõ.
Nem nehéz kitalálni, hogy megpróbáljuk megvédeni, ami a miénk. Máris elõjönne az önzõség. Ha nem, akkor pusztulunk. --> Evolúció kiszelektálja a "férgesét". Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy valaha teljesen kontrollálni tudjuk az evolúciót, mert a szelekció bármi miatt bekövetkezhet, ami képes egy fajt kiirtani. És ugye semmi nem tart örökké.

Bár mégsem teljesen.
A harc mindig megmarad. Valami ellen biztos. Szerintem.

Ezzel is egyetértek.