6569
12149940121232355297.jpg
  • ManoNegra
    Én hiszem hogy okosabbak nálunk, Te tudod hogy nem.
  • patiang
    Mit?
  • patiang
    Visszatérve: akkor lehet, hogy ők maguk mesélték el a tudósoknak.:))
  • ManoNegra
    Te tudod.
  • patiang
    Itt megadom magam: "Az ember intelligensebb a delfinnél, igaz, éppencsak – derült ki egy kutatásából. A delfinek agya ugyanis erősebben barázdált és nagyobb felületű"

De ez a éppencsak éppen elég. A majmoktól is éppencsak különbözünk, de az pont egy hatalmas különbség.
  • ManoNegra
    http://www.nyest.hu/hirek/az-ember-csak-kicsit-intelligensebb-a-delfinnel

Itt azt Írják, hgy barázdáltabb mint az emberé, máshol meg azt olvastam, hogy térfogatra is nagyobb, csak testsúlyszázalékban számít kisebbnek.
  • patiang
    Hm, nem értem örömöd.
  • patiang
    Na szóval az intelligencia nem az agy nagyságától, hanem annak barázdáltságától függ. Hiába van valakinek óriási agya, attól még lehet szellemileg alultáplált.
    Einstein-nek közismerten kis agya volt. Csak a felülete mint a háborgó óceán.
  • ManoNegra
    KÖSZÖNÖM!! Zero! A hangyák se önzők!
  • patiang
  • ManoNegra
    Azt tudom, hogy a delfin agya nagyobb mint az emberé, tehát nem vagyok biztos benne, hogy csak az ösztöneik vezérlik őket. Semmi nem indokolja hogy inteligensebbek lennénk mint a delfinek csak azért, mert mondjuk például ők nem pusztítják a környezetüket, és nem is ölik egymást.
  • patiang
    Ezt úgy hívják, hogy ösztön. A madár, vagy bármely embertől különböző élőlény nem azt mondja: basszus most meghalok, csak a fiókám ne.
    De ahogy Zero 7th mondja: "fajfenntartás"
    Ugyanez van a hangyáknál is, például.
  • patiang
    Ugye nem magadtól kérdezel ilyen hülyeséget???

De azért, hogy tiszta legyen: kutatók mondták. De, hogy ők honnan tudják, meg ne kérdezd, mert összekarmolom magam.
  • ManoNegra
    Amúgy tényleg, mit vársz a madárfajtól? Hozzon létre embervédő szervezeteket??

Én ugyan nem tenném a helyükben!
  • remark #2146
    Arról volt szó, hogy lehet egy faj akkor válik fejletté, ha az egyedei önzetlenek. Mert lehet, hogy rájönnek, hogy a faj maga akkor érheti el a legtöbbet, ha nem irtják egymást, hanem segítik. De ekkor nem a faj önzetlen (tehát a faj maga érvényesülhet más fajok kárára), hanem az egyedei. Avagy: egy faji szintű önzetlenségről van szó.

De: ha egy faj egyedei rájöttek, hogy akkor válhatnak fejlettebbé, ha összefognak egymással, akkor ha ez a faj egy másik fajjal találkozik, akkor lehet ez az alap mentalitása és kiindulhat ugyanebből: fogjunk össze a másik fajjal, és úgy együtt többre jutunk.
  • ManoNegra
    Az lehet, de én legalább nem kurvaanyázlak le...
  • Zero 7th
    IGEN. Te is, csak hülye vagy, hogy felfogd. Nem baj, nem kell mindenkinek érteni a világot. További szép estét.
  • ManoNegra
    +t
  • ManoNegra
    Te amikor a gyereked elé ugrasz hogy felfogd a golyó (nem nézem ki belőled ) akkor a fajunkat mented??

Birka
  • Zero 7th
    Igen, ezt hívják fajfenntartásnak. Hányszor írjam még le, mire felfogod?

A faj szempontjából hogy a picsába ne lenne már önzés? Melyik másik fajt segíti ezzel? Semelyiket, saját magát: önző.
  • ManoNegra
    Honnan tudod? Mondták a delfinek?
  • ManoNegra
    Az a szerencsétlen madár az ÉLETÉT TESZI KOCKÁRA A FIÓKÁJA ÉLETÉÉRT!! És ez számtalan helyen előfordul az állatvilágban. Ha ez számodra önzés, akkor soha nem fogok veled egyetérteni ebben!

Azért mert neked ezt mondták, hogy azé' csinálja me' önző, arról én nem tehetek.

• patiang
    Hát persze, hogy nem biztos, hogy fejlettebbek lettek volna. Én csak egy külső behatást akartam érzékeltetni. Azonban, hogy valójában mi lett volna a fejlődés iránya, innen még száz öregasszony sem tudná megmondani.
  • Zero 7th
    Látom nem érted. Nem baj, nem kell. Azért azzal legyél tisztában, hogy hülyeséget beszélsz. Ez PONTOSAN a faji szintű önzés, amit tagadni próbálsz. Mindent megtesz, hogy a faj túlélje. Bármi áron.

Megszokhattam volna már, hogy a logikus gondolkozás és a dolgok helyes értelmezése nem az erősséged.
  • ManoNegra
    Igen, fajfenntartás, de ez egy kódolt önzetlenség az egész állatvilágban, hiszen sokkal sebezhetőbb, ha utódot nemz. Mindezt "önzetlenül", ösztönösen cselekszi. Ebből a szempontból a nyugati fejlett világ embere kezd hasonlítan egy önző nem is tudom mihez, lásd: szinglihordák, karrier, valósitsd meg önmagad, és társai.

Remélem addig amíg ilyen az emberek hozzáállása a többi emberhez és élőlényhez a bolygón, addig nem is jutunk el más planétákra! Mi van, ha csak arra várnak az "idegenek" hogy levetkőzzük ezeket a rossz értelemben vett állatias ösztöneiket. Mihelyt megtettük, lehet ogy örömmel felveszik velük a kapcsolatot.

Van olyan jó példa, mint a lézerpityus holivudi csoda...
  • Zero 7th
    És sérült cápákat is szoktak így kinyírni. Ez csak egy ösztön.
  • Zero 7th
    Ebben egészen biztos lehetsz, hogy nem. El sem kezdődött náluk a technikai fejlődés, őskori szinten voltak, tízezer év lemaradásban. Vadászó-gyűjtögető nomád fejlettségi szinten.
    A létszámuk sem lenne nagyobb, annyian voltak, amit ez az életmód lehetővé tett. Mezőgazdaság és állattenyésztés nélkül nem lehet nagy népességet elérni.
    Egyébként ez is lett a vesztük, az európai ember rengeteg betegség ellen ellenálló lett, amit a háziállatoktól kaptunk el. Az indiánok állattenyésztés hiányában soha nem találkoztak azokkal a betegségekkel, amit az európaiak hurcoltak be, nem volt meg a védettségük, és bele is haltak a járványokba nagyon durván.
  • Zero 7th
    Nem érvként hoztam fel, hanem példára a halálos naivitás témában. Reménykedni abban, hogy egy másik értelmes faj nem hódítani jön, borzalmasan veszélyes.

Az meg nem faji szintű önzetlenség, hanem fajfenntartás. Éppen homlokegyenest az ellentéte. Az egész arra irányul, hogy a faj túléljen.
  • patiang
    Nem legenda, csak annyi a különbség, hogy ők nem az embert mentik, hanem náluk, mivel tüdősök, ösztönösen a víz fölé emelik a borjút. S hát egy ember hasonlóképpen viselkedik.
  • patiang
    "bolygó kiírtása nehezebb"--mi már kezdünk benne mesterek lenni

Az nem biztos, hogy az idegen lények, akik esetleg új lakóhelyet keresnek, megpakolnak pár hajót felnőtt egyedekkel. Lehet, hogy csírákkal, vagy mit tudom én mivel, telerakják a bárkát, és ha jó, akkor milliók kezdik el új életüket.
  • patiang
    Ezért is fél a tudósok egy része a kapcsolat felvételétől. Ha nem fedezzük fel Amerikát, lehet, hogy az indiánok már magasabb színvonalon állnának mint mi. Lehet.
    És többen is lennének, mint most.
  • ManoNegra
    Már megbocsáss de a függetlenség napját mint példát felhozni itt a tudományos szekcióban az álmoskönyv szerint sem jó ómen. Magyarul faszság!

Ha egy bizonyos madárfajtán belül minden egyed alkalmazza ezt az ösztönös viselkedést, az nem faji szintű önzetlenség?
  • Zero 7th
    "Faji szintű önzetlenségre a földi élővilágban nincs példa. "

Olvas, értelmez, utána ír, lehetőleg ne faszságot. Köszi.
  • ManoNegra
    Nem. Bár tényleg youtube, egy madár anya nekiment a macskának a fiókája védelmében, és sajnos nem élte túl. Itt likelték a humiariba mint poénvideót. Egyébként is létező jelenség, hogy törött szárnyúnak tettetik magukat, ha a fészektől akarják elcsalni a ragadozót. Sőt, láttam olyan videót is, ahhol a bölénycsorda kergetett szét oroszlánokat, egy fiatal állat miatt miatt.

• ManoNegra
    Lehet hogy csak legenda, de embert mentő delfinekről is hallottam.
  • uwu200
    Aha, mintha én is láttam volna a lyutyubon, amint egy kiscsirke kitekerte a saját nyakat, hogy a kutyusnak legyen mit ennie.
  • ManoNegra
    Az embereknél előfordul.Az igaz hogy ritka, de létezik önzetlenség. Az állatvilágban is megtalálható az anya és kicsinye közti kapcsolatban az önfeláldozás.
  • Zero 7th
    Bármi elképzelhető, csak én szeretek a tényekből kiindulni. Faji szintű önzetlenségre a földi élővilágban nincs példa. Egyetlen egy sem. Nem célszerű az ellenkezőjét kiindulási alapnak tekinteni.

Különben úgy jársz, mint az idióták a Függetlenség Napjában: "Köszöntünk, távoli testvéreink!" - várost elpusztító halálsugár.
  • remark #2122
    És akkor mi van, hogy ha egy bizonyos fejlettség elérése pont hogy az önzetlenséget követeli meg...
  • Zero 7th
    "Abban lehet bízni, hogy egy bolygó kiírtása nehezebb dolog mint belakni egy alkalmas bolygót."

Ebben én nem vagyok teljesen biztos. Technikai fejlettség különbségétől függ a dolog. Ha nem tudunk nekik ártani, és biológiailag olyanok mint mi (szénalapú, oxigént lélegző létforma), akkor szerintem olcsóbb a háború, mint a terraformálás. Többek közt nem kell millió évet várni a légkörre, van kaja is egyből, stb.