Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ezen jót nevettem! Mert a tied, vagy bárkié itt számit, mi? Fõleg hogy egyik a másikat elmondja mindennek...
"Értelmes vita helyett, meg jöttetek a repülõ tárgyakkal, meg daniken scifijével."
A vita értelmes lehetett volna, csak egyeseknek köszönhetõen nem lett az.
"Olyan hogy ufo hívõ meg nincs, jó lenne ezeket elfelejteni."
Ez a "hívõs" dolog tényleg akkora ***, hogy azt már leirni nem lehet.
Jó, de hadjuk a személyesgedést, beszéljünk akkor "tudományosan". Bár Balumannak igaza van, a "tudományos" fogalom berkein belül nem lehet róla sokat beszélni, elõbb utóbb Sci-Fi lesz belõle.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Nagyjából két fõvonalon folyik a kutatás az idegen élet után. Az egyik primitív létformák után kutat és feltételezi, hogy sokkal több helyen alakulhat ki kezdetleges életforma, így könnyebb megtalálni.
A másik vonalon intelligens fejlett civilizációk után kutatnak, figyelik a rádióhullámokat, hátha ad valaki jelet, stb.
Szerintem a primitív létformák kutatása célravezetõbb, mivel sokkal több lehet belõle, szerintem könnyebb ilyet találni.
Nem hiszem, hogy ez elsõ eredmény egy idegen kultúrával való kapcsolat lesz, fõleg azért mert egyáltalán nem biztos, hogy létezhet kapcsolat olyan távolságokban. Az sem biztos, hogy valaha létezhet olyan technika amivel leküzdhetõk ezek a távolságok.
Biztos sokféle érv el fog hangzani, majd az idõ eldönti kinek volt jobb tippje.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Olyan hogy ufo hívõ meg nincs, jó lenne ezeket elfelejteni.
De hajrá, vess fel egy nyitott kérdést, hogy mirõl beszéljünk, tudományosan...
A valóságtól elrugaszkodott fantáziavilágoknak semmi köze a tudományhoz.
Az a baj, hogy tönkretettétek a topikot. Eleinte tényleg a földön kívüli életrõl volt szó, és képzeld nagyon sok a nyitott kérdés amirõl lehetne beszélni.
Értelmes vita helyett, meg jöttetek a repülõ tárgyakkal, meg daniken scifijével.
Még okkultist is intelligensebb mint te.
Eleinte még jó volt, aztán jöttek a hívõk, és telefosták faszsággal.
Am Daniken nem régész, a régészeti eredményekbõl, de fõleg a félretett régi iratokból, mítoszokból, legendákból merít...
Az egész sg-én ez lett a leglátogatottabb, legtöbb post-os földönkívülis topik 😊
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
100% ig egyetértek, ez így lenne valószínüleg..
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A jelenleg általánosan elfogadott történelem is fikció mégha több esély van, hogy nagyjából úgy történt. Az írók meg többnyire máshol is megállják a helyüket!
és a pszeudoarcheológia témakörû(😛) hozzászólásokat töröld ki ezentúl..
Van kedved tesztelni, hogy a Newtoni fizika a te nézõpontodból stimmel-e? Hátha rád nem is hat a gravitáció! Lépj le valahonnan magasról, aztán lássuk, hogy tudomány-e a gravitációs elmélet...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"Én továbbra sem értem, hogy ez mitõl áltudományos. A történelem kutatás és régészet is áltudományba tartozik?"
Szóhasználatra figyelj: nem menõ régész, vagy menõ történész, hanem kurva menõ ÍRÓ. Író irodalmat gyárt. Fikciót.
De látom ez téged nem zavar.
Amúgy ki találhatta ki ezt az álltudomány szöveget?
Ez hasonló mint az antiszemita,nézõpont kérdése...szerintem.
Daniken meg csak megpróbálja az emberek elméjét picit befogadóbbá tenni,az hogy ebben az országban nem sikerül azon nem csodálkozom😊
The occult roots of NASA
pszeudoarcheológia, ufológia, mitológia
na de innentõl ON: mikroszkopikus szintû életet akarok a Naprendszer
valamelyik földönkívüli égitestéén<#gonosz1>#gonosz1>
http://hu.wikipedia.org/wiki/Áltudomány
Lezárhatjuk ezt a témát?
2 féle képpen járhatunk utána: nyomait keressük (történelem, régészet, stb.), vagy vizsgáljuk (ehhez legalább látnunk, vagy érzékelnünk kell)
Tudományos szerintem akkor lesz, ha már vizsgáljuk, vagy teljesen egyértelmû nyomokat találtunk amit más tudományág is alátámaszt. Egyelõre még csak keressük ugyebár, tehát ez nem igazán lehetséges.
A fórum szabályzata alapján követelem, hogy a topik a földön kívüli élõlényekrõl szóljon<#boxer>#boxer>
Bár én is offoltam nem keveset, szánom bánom bûnömet<#whatever>#whatever>
ha van még hasonló ne legyél rest😊
szeretném ha ezen a vonalon menne a topik nem Dänikenékén..
Féreglyukakról tudományosan?
Most néztem utána ennek a Dänikennek, wikipedian ezt írják róla:
"Erich Anton Paul von Däniken (Zofingen, 1935. április 14.) svájci író, aki arról vált ismertté, hogy könyveiben és filmjeiben felvetette annak a lehetõségét, hogy a prehisztorikus idõkben egy magasan fejlett földönkívüli civilizáció tett látogatást a Földön. Könyveit 32 nyelvre fordították le, és kb. 62 milliót el is adott, ami lehetõvé tette, hogy egyike legyen a legsikeresebb íróknak."
Én továbbra sem értem, hogy ez mitõl áltudományos. A történelem kutatás és régészet is áltudományba tartozik? És valami nehezebben hihetõ lehetõség elmélet kitalálása?
A történelem nem bizonyítható, nem tudunk visszautazni idõben. Csak következtetni tudunk azokból amik ránk maradtak, azokból összeállítani hogy mi történhetett akkor. Az idõszámítás elõtti idõszaktól kezdve nem tudnánk feltételezni semmi "külsõ beleszólást", és sok minden logikus, az õskorban sem voltak olyan buták az emberek amíg nem alkottak civilizációt.
Szeretek kötekedni, fõleg úgy hogy én sem hiszem el azt, hogy itt jártak 😄 De a lényegen nem változtat, nem tudjuk sok mindennek a miértjét és hogyanját, sok mindenre nincs logikus válasz. Nekem is az a véleményem, hogy néhány dologra magyarázatot adna az hogy itt voltak, de több kérdést vet fel amikre még logikátlanabb választ kapunk.
Én már nem tudom mit gondoljak, mindenesetre ez nem hit kérdése, és úgysem lesz tudományosan elismerve sohasem, ha csak nem találjuk meg õket (de még akkor sem biztos, hogy ez el fog terjedni, és nem marad egy kiszivárogtathatatlan információ, illetve ha kiszivárog elfogjuk-e hinni). Ismét csak azt kérdezem, hogy ha leszállnának vmelyik nap, 1 TV élõben is kiér a helyszínre mielõtt eltûnnek, fel is veszik még a lényeket is, mi lenne? Bebizonyítanák, hogy ez egy trükkfelvétel, õket elküldenék a fenébe, nekünk meg könnyebb elhinni az azt cáfoló cikkeket amik eljutnak hozzánk.
OFF: Igen, valóban az! Én gyerekkoromban olvastam / láttam elég sok Däniken és Nemere mûvet, mégse lettem olyan elbaszott felnõttkoromra, mint itt néhányan... Tudni kell a helyén kezelni ezeket a dolgokat. Ma már persze már nem nagyon vennék ilyet a kezembe, mert nyilvánvalóan idõpocsékolás, de 5-6 évesen még érdekes volt.😊
+ ha beindul az LHC még egy csomó rejtély kiderülhet..
amit most olvasok könyvet (Paul Davies-The Cosmic Jackpot)
az élet kialakulásával foglalkozik az univerzumban,
és bizony RENGETEG tudományos érvet felsorol arra,
hogy CSAK a mi 3D-s kiterjedt dimenziókban lehet élet.
Däniken meg tényleg áltudomány, ezt mindeki tudja.
ettõl függetlenül tény, hogy izgalmas amit mûvel
és néha csábító eljátszadozni a gondolattal de sajnos csak
hatásvadász sci-fi amirõl szó van😛
tényleg, láttátok a Mars mentõakciót?
Kiegészíteném:
amiért mindenben hisztek ami hihetetlen és bizonyíthatatlan, ami meg hihetõ és bizonyított, az ellen meg megy a harc.
Így pontosabb. Néha olyan faszságokat képesek állítani, amit otthoni körülmények közt és eszközökkel 5 perc alatt meg lehetne cáfolni. De hát persze mi agymosottak vagyunk, ezt nem érthetjük.
Ti jöttök mindig azzal, hogy a tudósokat koboldok meg sárkányok szolgálatában állnak, és az a dolguk, hogy megtévesszék az embereket.
Persze az áltudományos oldalakon a színtiszta igazság fellelhetõ, és a sok hülye meg nem hiszi el, csak ti okosok.
Ezt képet ti alakítottátok ki magatokról itt a fórumon, nem kéne így rácsodálkozni a reakciókra. Szerintem nincs semmi meglepõ abban amit racionálisabb emberektõl kaptok, jogosan néznek titeket hülyének amiért mindenben hisztek ami hihetetlen, ami meg hihetõ, az ellen meg megy a harc.
Nem is kell válaszolnod, tudom miket írnál<#hehe>#hehe>
Neked folyton csak az utóbbi sikerül...😞
Tudod te szerintem nagyon jól, hogy mi a különbség a tudomány és az áltudomány között... Ahogy a SETI az tudomány, úgy a Däniken-féle faszságok az áltudomány kategóriájába tartoznak.
De mi is ezzel a baj? Semmi! A tudomány fejlõdik, a húrelmélet relatíve fiatal, majd meglátjuk, hogy kiállja-e az idõ és a bizonyítások próbáját. Most hülyének nevezed Maxwellt vagy Newtont csak azért, mert õk sem látták elõre a húrelméletet? Vagy mit akarsz mondani? Új dolgok, új elméletek folyamatosan jelennek meg, ennyi.
Az idegen civilizációs dolgot pedig szintén félreérted. Az angol könyvben az 'extraterrestrial' és 'alien' sztringek csak olyan kontextusban fordulnak elõ, ahol elmélkedik, valószínûségekrõl, lehetõségekrõl beszél - semmi konkrétum (honnan is lenne?) Ilyen tudományos elmélkedés rengeteg van, elég ha csak Sagan vagy Dyson munkáit említem vagy pl. a SETI programot.
Miért számít áltudománynak az, ha a múltban keresnek arra utaló nyomokat, hogy jártak itt valaha földönkívüliek, és hatással voltak az emberiség fejlõdésére, civilizációra? A történészet, régészet áltudomány-e?
Dr. Lukács Béla Friderikusz mûsorában a dimenziókról beszél, kb. a 15-20.perctõl érdekes
Nagyon nem úgy van, ahogy azt az átlagember képzeli, de a fizikusok is csak egymás között mernek ezekrõl nyíltan beszélni, ritka kivétel a belinkelt mûsor.
Mármint a ponty tusósok, akik a mi fizikusainkat jelképezik 😄
Õ kõkemény fizikus, aki a tudományt gyakorolja, nem pedig az általatok istenített áltudományokat.
Miután összeszedte magát a tudós, egy egészen elképesztõ történettel állna elõ. "Váratlanul kikerültem a mi univerzumunkból (a tóból), és bent találtam magam egy misztikus másik világban, vakító fényben, furcsa alakú tárgyak közt. De a legfurcsább az egészben az a lény volt, aki fogságban tartott. A legkevésbé sem hasonlitott egy halra. Megdöbbenve láttam ,hogy nincs semmi féle uszonya, de mégis képes mozogni. Meglepett, hogy a természet szokásos törvényei nem mûködtek ebben a msáik világban. Azután ugyan ilyen hirtelen újra a mi világunkban találtam magam" -mondaná a ponty tudós.
Ez a történet az univerzumon kívüli utazásról természetesen annyira bizarr, hogy a pontyok többsége elutasitaná, és a lehetõ legnagyobb szamárságnak tartaná"
A lényeg az utolsó mondatban van.