Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
---
732: ""paranormális" jelenség hátterében a tudatlanság áll" hátszerintem meg a paranormális jelenség az amit az emberk nem tudnak felfogni, mert túlakarják nekik magyarázni, ahelyett, hogy csak elfogadnák, hgy igenis létezik...
---
733-"Ha a Föld mágneses tere manipulálva lenne rengeted madárraj zavarodna meg " ha valóan szuperinteligens faj,akkor abba miért nem gondlsz bele, hogy úgy figyelnek meg hogy kivonják magukat a térbõl, így maga a közedés is gyorsabbb mivel nincs tér nincs, nincsenk anyagok, nincs surlódás a sebesség bármekkora lehet... de ez csk egy tudatlan csög gondlat menete... és ebbe úgy ggondolj bele, hogy mertte nem ismere ezta technikát attól méglétezhet, nsemláttammég ausztráliát még is eltudom hinni,hogy tényleg létezik.
---
741-"nálam a "hogyan mûködik?" "miért van így?" "mi rá a magyarázat?"" akkor mondok egy másik szemlélet módot, amit amit jó lenne ha megpróbálnál, mertkb olyan vagy mint a a ló, akinek le van fdve a szem hgycsa egy irnyaba lásson,ez a szemléletód, az enym . Varázslat, és csoda létezik. Az, hogy megértjük hogy hogyan mûködik és mi a mechanikája,attólmég csoda marad,hogy ha nem értjük, ne kiáltsunk fel úgy hogy ez nem létezhet úgy ahogy van, fogadjuk el ahogyvan és kész, majd egyszer megértjük, ha meg kell értenünk....
---
747-iyen faj ha létezik, sosem vizsgála minket, inkább laborokban ülve istent játszanának....
---
748-igen ehhez rengeteget kell még gyúrnunk, de 1 ellöbb fogjuk megölni magunk, nem válaszolnának erre, mert eekre magunknak kell rájönnünk, 3 tuti magunkra haragítanánk õket és azt bizony nem élnénk túl....
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Mégsem lenne rossz, ha lenne ilyen faj és taliznánk velük, megkérdezhetnénk, hogy csinálták.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
az én személyes véleményem szerint egy olyan faj,
ami békében él, nem szenved hiányt energiaforrásokban, nem akadály elõtte az intergalaktikus utazás és gyarmatosítás, ismeri az univerzum törvényeit, akár tisztában lehet eredetével és még kollektív tudattal
is rendelkezhet..
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Ha létezik szuperintelligencia, remélem nem bánik olyan lekezelõen majd velünk, mint mi néha egymással, mert akkor tuti szívás lenne.
Lehet, hogy ilyen velem történt események miatt vagyok kicsit szkeptikus. Képletesen fogalmazva a tudomány elõbb bevágta az orrom elõtt az ajtót, mint én kételkedtem volna benne.
nálam a "hogyan mûködik?" "miért van így?" "mi rá a magyarázat?"
szerintem ez típus függõ
én amire nem találok magyarázatot abban szkeptikus vagyok
egyébként nem vetem el, hogy az idegenek nyomai itt vannak
Fermi-paradoxon több érdekes feltevést megemlít, amit a tudománynak vizsgálni kell
ilyen például a Neumann-, és Bracewell-szondák amibõl az következhet hogy valahol a naprendszerben egy idegen ûrszonda állomásozik.
sajnos még nem járt sikerrel a felkutatása
addig pedig többre értékelendõ a szombaton fellõt Kepler ûrteleszkóp, mert ez tényleg közelebb vihet az idegen élet megtalálásához azzal, hogy Földhöz hasonló bolygókat keres más csillagok körül.
pár évtized múlva talán azt is kimutatják hogy valamelyik exobolygón zöld esõerdõ van.
de az is lehet hogy SETI kutatók fognak hamarosan rádiójeleket, elmondásuk szerint 50 éven belül esedékes lenne, Drake formulát alapul véve
Olvasgatom a topicokat és gyermeki csodálattal gondolom, nocsak ez, az az ember mennyi mindent tud, tapasztalt amihez hozzá sem tudnék szagolni én spec. Adott területen okosabbak mint én. Viszont én is tudok valamit. Sajátom az a fajta bölcsesség, hogy bármennyit is tudnék, mindig sok olyan dolog lenne, amit más jobban tud, amiben más tapasztaltabb, amirõl nekem dunsztom sincs. Mindig lesznek események, melyeket nem érthetek meg és nálam okosabbak sem. Ez bölcsesség. Nem nézem le az emberi tévedéseket és nem kérdõjelezem meg, hogy olyan eseményekrõl egy ember, aki átélte, tapasztalta azokat többet tudhat, mint én aki csak kívülállóként kapott, vagy szerzett információkra hagyatkozhatom.
Én is olvastam eleget pl. arról, hogy ha léteznek is UFOk miért mindig a hülyéket látogatják meg. Nekem más a hozzáállásom ehhez a kérdéshez. Szerintem attól, hogy más dolgokat tapasztalt, mint én nem evidens, hogy hazudik és az sem hogy hülye. Következtetés elõtt fontos lenne jól megismerni az adott embert. Arról is olvastam, hogy egyeseknek érthetetlen, hogy pl. nem hatalmasokat, meg gazdagokat keresnek meg. Szerintem nem az. Mihez kezdene szegény ET a saját bolygóján pár zsák ötezressel? Meg ha nem akarnak leigázni minket minden ellenkezõ híresztelés ellenére sem, mit érdekelné õket az itt a hatalmat gyakorló emberek. Ez is a racionális gondolkodás egyik következménye szerintem. Egyesek képtelenek máshogy gondolkodni, csak a saját nézõpontjaikat veszik alapul. Hát nem túl logikus, hogy messzirõl ideérkezõ ûrlényeket az EURO, vagy a Dollár, vagy a Forint érdekelné. Az emberi gondolkodásmód kivetítése. Szerintem hibás nézõpont. Nekik biztosan nem ugyanazok a "földhözragadt" szempontjaik, mint nekünk embereknek.
Én is olvastam, hogy sokkal kissebbeket sikerült készíteni, de csak rövid idõre.
szerintem 10-15 év és megtudjuk itt is az igazságot
Azért az valahol jó pont nekem, hogy nem UFOt írok, hanem GVt, nem?<#nyes>#nyes>
legjobb példa erre a madarak, akik többszáz kilométerrõl hazatalálnak
emiatt ösztönszerûen, ráadásul úgy, hogy félálomban repülnek egy csomót😊
Abban biztos vagyok, hogy egy szuperintelligencia úgy figyelne meg
minket, hogy mi ne tudjunk róla. Bár ezt ma nem tudom elképzelni,
mert ahol anyag vagy energia van az látjuk/érzékeljük mûszereinkkel.
Ha a Föld mágneses tere manipulálva lenne rengeted madárraj zavarodna meg (katasztrófafilm sztájl😊
Én azon szoktam agyalni, hogy egy nagyon fejlett civilizáció,
aminek egységes népe van és békében él(exponenciális fejlõdés felgyorsul,nincs ami lassítsa a kutatás-fejlesztés szektort, nincsenek energiaforrás problémák és háborúk stb.) vajon csillagközi felderítése során tart-e más népektõl olyan értelemben, hogy azok még lehet nem olyan fejlettek mentálisan mint Õk, és ezért nem békével közelednek feléjük..kell-e emiatt nekik fegyver(holott már alapvetõen a civilizáció "elfelejtette" ezt a fogalmat) vagy olyan hatalmasak, hogy
egy primitív népet amely még egymást gyilkolja mosolyogva végignéznek
ketrecében..
a másik: tudományosan bizonyított hogy a legtöbb embernek szüksége van valamire amiben hihet
régebben ez a vallás volt, ma az ufók, horoszkóp, stb.
Érdekes egyezés szerintem az is, hogy az UFOkkal találkozott (állítólag) emberek majdnem mind fájdalomról, egyebekrõl számoltak be, amely érzeteket simán okozhat elektromágneses vagy egyéb anomália, vagy snassz bizonyos hanghullámok is. Mi van, ha tisztában vannak vele, milyen hatással van ránk mindez és nem akarják erõltetni? Csak néha elnéznek ide? Nem vagyok fanatikus UFO-hívõ. <#rinya>#rinya>Mielõtt megkérdeznéd<#rinya>#rinya>Csak elmélkedek.
a paranormális jelzõt a jelenségtõl, és egzakt jelentést adni neki.
UFO-s témakör: SZERINTEM képtelenség, hogy ûrhajók ezrei cikáznak a légkörünkben 70 éve, és ebbõl csak ilyen gyatra észlelések lehettek.
ha egy szuperintelligencia itt lenne, tuti teljesen láthatatlan lenne
mind a szemünk mind a mûszereink elõl
Többet nem fogok írni róluk. Senkit nem akarok felhúzni a nem tudományos "régi élményeimmel".
Mellesleg kapcsolódik a témához, ha jól olvasgattam az UFo észlelések jó részének helyszínén elõfordultak paranormális jelenségek.
Annak is utána olvastam, hogy nem értik, miért fordul elõ sok alkalommal UFO jelenség sportlétesítmények közelében.
Szerintem van egy hihetõ megoldás, ha feltételezzük, hogy UFOk voltak: ha a testük hasonló ahhoz, amilyennek leírták õket pl. kis szürkék, akkor nem csoda, hogy érdekesnek találják a sportot, fizikálisan másmilyenek. Minek érdeklõdnének annyira az után lásd "észbeli képességek", amiben felettünk állnak. Ha pl. nyaralni megyek én sem pl. mosógépeket akarnék nézegetni, azt nézhetem otthon is. Valszeg õk sem lennének ezzel máshogy: az érdekelné õket, ami nekik "érdekes" belõlünk és ez lehet, hogy nem pont az intelligenciánk. Húh, most megint sikerült nem tudományosat írnom. Bocsesz. De azért kicsit logikus, nem?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
nem kell paranormálisnak gondolni, olvass inkább utána!
a természetfeletti élményedet pedig elhiszem, és egyáltalán nem titulálom lehetetlennek, csak még ismeretlen területnek.
Így ki tudod szûrni, de ja vu-e vagy csoda.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
vannak megmagyarázhatatlan dolgok, tény.
de a tudomány ezt nem röhögi ki, hanem bizonyítékokat keres.
van erre egy jó példa: létezhet olyan, hogy egy tárgy valahonnan eltûnik,
és máshol megjelenik! és ez nem vicc, csak igen ritkán következik be
(a Galaxis Útikalauz Stopposokban volt erre egy poén😊
és tudományos magyarázata is van, ha érdekel leírom.
a tudományt a racionalitás és a logika viszi elõre, és a miért? jellegû kérdések.
Hallucinációnak, egyebeknek nevezitek, de én azt tapasztaltam, hogy késõbb valóságban is láttam, amit elõtte csak hallucináltam(szerintetek?). Az új dolgok felfedezõinek, tapasztalóinak degradálása vitte valaha elõrébb az igen tisztelt tudományotokat?
Én részemrõl befejeztem az eszmecserét, lehet, hogy jobb is, ha sosem fejti meg a tudomány, honnan ered, ha így állnak hozzá a tudomány hívei a kérdéshez.
A gombot az Úr nyomta meg, azóta csak max. nézelõdik.
Ez így már amolyan órásmester világkép, francia felvilágosodás😊
Einstein, Hawking, Hubble és még megannyi Nobel díjas zseni
biztos tévedtek, és még a laborban sem csináltak mini Õsrobbanást😄
mélyen vallásos vagy, hogy ennyire nem tetszik a tudomány?
Mert feltételezem "kézzel fogható bizonyíték" nincs. Mérhetõ, bizonyítható dolgokat várnak el "érthetetlen" esetekben. Laborban lemodellezték az õsrobbanást? Pontos méréseket végeztek? Vagy ezeket a dolgokat csak abban az esetekben várják el, amelyek nem "passzolnak" a képbe?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nahát, azért ezzel nem tudok eggyet érteni... Mármint hogy senki se kérdõjelezi meg.
Amit leírtam azok mind tények, régóta be vannak bizonyítva, és elfogadottak mindenki által.
Elõször is szarrá fagynánk, majd szétroppannánk, idõ sincs megfulladni😊
A Nap közelében meg semmi egyéb nem történne, mintha bezársz egy forró kazánba egy embert.."elõjön a szén"😞
Törvényeket alkotunk nem bizonyított tények alapján, de pl. a parajelenségeknél bizonyítékokat követelnek ugyanazon emberek, akik ilyen alkotott törvényeket elfogadnak. Csak kicsit ellentmondásos.
Mellesleg stabil....nos kinn védõruha nélkül az ûrben mennyire lenne stabil szerkezetû a testünk? Vagy a nap közelében? Szal, ami itt stabil az nem mindenhol stabil, és fordítva. A kémiai folyamatoknál sem mindegy, milyenek a körülmények, ha jól tudom.
amúgy ebben a pillanatban is több milliárd láthatatlan neutrínó halad át a testünkön, és mindenen, a Föld forró középpontján is minden akadály nélkül..
mivel minden egyfelõl indult, az anyag ugyanaz máshol is mint nálunk.
õsrobbanás -> nem az ürességbe robbant bele, vele együtt tágult ki a tér, a harmadik dimenzió kiterjedt, a többi felcsavarodott
az energia szétszóródik (anyag, antianyag)
lehûlnek a kvarkok, gluonok és az elektronok
lebomlanak kvarkok, megszületik a proton, neutron
egy perc múlva már összeállnak az atomok alkotóelemei
300.000 év után létrejönnek az elsõ atomok..
hidrogén, deutérium, berilium, hélium..elsõ anyagok..
(a törvények eddigre már "befagytak", a 4 erõ ami mindent mozgat:
gravitáció,gyenge és erõs erõk, elektromágneses kölcsönhatás)
ezután több milliárd év múlva hûlt le az anyag és sûrûsödött össze,
csillagokat alkotva, majd máshol bolygókat..
az elsõ csillagok halálakor születettek nehezebb anyagok,
majd újabb generációkkal még nehezebbek, és így tovább.
Egyre bonyolultabb vegyületek jönnek létre, de csak szépen sorjában
a periódusos táblázat mentén..
Pontosan mire is gondolsz?
De Mindegy. Most nem a filmrõl van szó...