Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi, hogy bele-vauvau.

"Macska, kutya, róka. Csak hogy a legközelebbieket említsem. Szerinted egy Whiskason tartott macska miért fog egeret? Pláne, hogy nem eszi meg?"
Ez ösztön, és nem hobby. A csirke menekül elõre, így õ támad.
A macska ha egy madzagot húzol elõtte, akkor is támad. Ösztönösen. De nem kedvtelésbõl.

"a Földön MINDEN faj önzõ"
Ezzel viszont maximálisan egyetértek.

\"Damnant quod non intelligunt.\"

Pluskast
Én mondjuk nagyon szeretek utazni külföldre és ha tehetném egész életemet mazzal tölteném, hogy idegen országokban utazgatnék és új embereket ismernék meg. Szóval egy galaktikus túristáskodásban is nagyon benne lennék 😊)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Anaid
Igencsak el lehetett keseredve...Én sok alkalommal szeretnék mostanság "elmenekülni", de nem ilyen szinten. Ember csak emberek között lehet igazán boldog, még akkor is, ha barátkozhat(na) más fajokkal. Idétlen példa:Imádtam a kutyusomat, de azért feleségül nem mentem volna hozzá...<#vigyor>

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Nem saját. Csak épp az X-akták egyik részét néztem, abból idéztem. (3x20-as rész)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Anaid
A hsz második része ugye nem saját gondolat?
Én spec nem szeretném. Szeretem az itteni embereket (na nem mindenkit, vannak unszimpik is) szeretem az otthonomat. Bár az igaz, hogy nem szeretek munka nélkül lenni én sem. Nem tudom miért lényeges számomra a munkahely és nem csak megélhetés miatt, talán azért is, mert közösséget jelent, meg plusz célt az életben....Ezt nem tudom szavakkal megmagyarázni...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Biztos sok dologban, ahogy az emberek is. Remélhetõleg a világ megismerhetõségében is.

"Tudom, hogy õrültségnek hangzik amit mondok, de azt akarom, hogy elraboljanak az idegenek. Gyûlölöm ezt a várost. Gyûlölöm a lakóit. Azt akarom, hogy elvigyenek valahova, ahol már ...már nem kell félnem a munkanélküliségtõl." :-)

Anaid
Valyon miben hisznek az ûrlények? Hamár ide is átjött a hitkérdés áttételesen...

Anaid
A fene...már keztem megörülni, hogy viccelni is tudsz...
Ne érts félre, nem kritizálok, de néha kell ám lazítani is, nem szabad mindig annyira komolynak lenni...(tudod magasabb a kockázata a gyomorfenélynek, meg sok egyébnek) Bár semmi közöm hozzá, bocs hogy belevaúzok..

sz4bolcs
863: "A technikai fejlõdéssel nem jár együtt automatikusan az önzõség feladása"

871: "A technikai fejletség még nem szûnteti meg az önzõséget."

:-))

Pluskast
Mondom a kereszténység csak 1 példa 😊 De említhettem volna az anarchistákat a zöldeket stb. Annyi fajta véleménykülömbség létezik, hogy soha nem lesz egységes az emberiség, ezért az önzés meg fog maradni mert az emberek nem szeretik ha "korlátok" közé szorítják õket (értem ezalatt példáúl, hogy egy idõ után elkerûlhetetlen lesz a születés szabályozás. Egyes embereknek majd megengedik, hogy legyen másoknak meg nem). Azon kívûl meg lesznek mindíg olyan érdekcsoportok akik gátolni fogják a fejlõdést (lásd mai olaj kartelek. Rég lehetne már környezet barát közlekedésünk de nincs mert ez egyes csoportoknak nem jó anyagilag). Vagy mondhatnám azt, hogy sokkal jobban járnánk ha a fegyverkezésre költött iszonyatos mennyiségû pénzt pl bele ölnénk az ûrkutatásba - csak, hogy témánál maradjunk - de nem tesszük mert az a nagyok szerint nem éri meg. Szóval én nem hiszem, hogy a technológiai fejlõdéssel arányosan megjönne az emberiség esze is.

Christiansen
igen, ez ma így van

de a kereszténység menekül, egyre kevesebb talaj van ahol megvetheti a lábát

az internet meg még csak 15 éves...

Pluskast
Nem hiszem. Ugyanis a technológiával szemben mindíg lesznek olyan csoportok akik szembe helyezkednek bizonyos elvek miatt. Pl kereszténység ellenzi a születés szabályozást és a génmanipulációt. Rengeteg hívõ pedig ezzel egyet ért. De ez csak 1 példa. Amúgy abban tökéletesen igazad van, hogy az önzés az evolúció "terméke".

Christiansen
Én a saját elméleteim plagizálom😛

szerintem az evolúció miatt van önzés és individualizmus..ezek
a túlélést szolgálják

de egy "fejlettebb" társadalom szembefordul az evolúcióval
(gyengék, elesettek védelme, születésszabályozás, génmanipuláció stb)
és ha az energiaforrások (amik a túlélés feltételei) mindenki
számára "végtelenek" lesznek nem lesz értelme önzõnek lenni

erre még rámegy párezer év exp. fejlõdés és olyan messzire juthat
egy társadalom amit most nagyon nehéz elképzelni..

Mivel nem ismerünk még más földönkívüli lényeket, akkor az eddigiekbõl levonhatjuk a következtetést, h nem tudjuk milyenek lesznek és mi fog történni.

Csupán csak lehetõségeket vázolhatunk fel jelenlegi, földi tapasztalataink és esetleg a képzeletünk alapján. Még pedig jó sokat.
És hát az ilyen tág lehetõségek felvázolása révén szerintem nem túl sokat haladunk elõre, max a scifi irodalomban.

dronkZero
Igen, meg a cápát is felsegítik, hogy levegõt vegyen. Meg az embert is. Delfinnél és embernél még be is jön. Halnál már kevésbé.

De, ez halálosan komoly, keress rá. Na jó, rákeresek neked.
"There is a record of a Bottlenose Dolphin off California killing a two-foot Leopard Shark (Triakis semifasciata), then supporting it at the surface (which raises doubts about tales of dolphins 'rescuing' human swimmers: perhaps balancing an object on the rostrum is merely a dolphin game, devoid of any altruistic motivation)."

"Van feljegyzés hogy egy palackorrú delfin Kalifornia közelében megölt egy 2 láb hosszú leopárd cápát, majd felvitte a felszínre. (Ami kétségeket kelt az embert mentõ delfinekrõl szóló mesékben: az is lehet, hogy ez az orron egyensúlyozás csak egy egyszerû delfin-játék, mindenféle önzetlen motiváció nélkül)"
Forrás

Nem itt olvastam elõször, csak most épp ezt találtam róla. Ahol eredetileg hallottam a dologról, ott csak említette a jelenséget, hogy "figyeltek már meg delfineket, ahogy sérült cápákat 'segítenek' felszínre". Gondolom nem ez az egyetlen eset a dologról.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Pluskast
Egyet tudok a csimpánzt.

Anaid
Õ, izé én olyanról hallottam, hogy a társukat segítik fel, hogy levegõt vegyen....
Semmi ilyen cápás sztoriról nem tudok. Nahát tényleg baromi hiányosak az ismereteim...Vagy mégsem? Te most viccelõdsz? Üdítõ változás a beszélgetésben...Most nem ironizálok, tényleg klassz. Nekem jobban tetszik ez a stílus...(nem kell mindent véresen komolyan venni, még egy tudományos fórumon is jól esik néha a lazítás...)

dronkZero
És ugyanez a delfin képes sérült cápákat "felsegíteni" a felszínre, hogy ott azok jól megfulladjanak.

Pluskast
Ééén? 😊 Csak nem te is valami hasonlót írtál? 😊

Anaid
Ja azért hadd ne hazudtoljam meg magam (kicist még vitatkozzunk, olyan régen vitatkoztunk<#vigyor>): delfin - képes cápáktól a saját épségét is kockáztatva egy embert is kimenteni, bár jellemzõen csapatban, pedig nem is ugyanaz a faj!

dronkZero
Np.

Anaid
Bocs, megint összevontam a most elolvasott hsz-ekre a bennem megfogalmazódott észrevételeket....Hú, kicsit nehézkes mindig visszalépkedni és külön-külön válaszolgatni...Mentségemre legyen mondva, hogy közben palacsintát sütöttem és kicsit kapkodósra kellett vennem a figurát...Komolyan bocs!

dronkZero
Macska, kutya, róka. Csak hogy a legközelebbieket említsem. Szerinted egy Whiskason tartott macska miért fog egeret? Pláne, hogy nem eszi meg?

Az a szólás ismerõs, hogy "róka a tyúkólban"? Na az azért keletkezett, mert ha egy róka a tyúkok közé kerül, akkor megöli MINDET. Kizárólag a gyilkolás kedvéért.

"Az önzés és az intelligencia között én nem látok összefüggést."

Hát látod én sem. Ezért mondtam, hogy a Földön MINDEN faj önzõ.
Kicsit furán hat, hogy ezt nekem válaszolod...

"A fegyverekrõl meg annyit, hogy miért megint csak technikai vonalon gondolkodtok?"

Tekintve hogy ha élienek idejönnek, akkor az szinte biztos, hogy valami technikai eszközzel fog történni. Persze elképzelhetõek testtelen, mélyûrben létezõ életformák is, csak azokat akkor meg nemigen fogjuk érdekelni...

Anaid
Légyszíves sorold fel azokat a földi fajokat az emberen kívül, amelyek hobbyból ölnek nem pusztán csak azért, hogy életben maradjanak. Egyébként az állatvilágban rengeteg példa van "önzetlen" sõt önfeláldozó viselkedésre.

Túlzottan emberként emberekbõl kiindulva közelítitek meg a kérdést...
Az önzés és az intelligencia között én nem látok összefüggést. A véleményetekbõl az következne, hogy ha van önzetlen "alapbeállítású" ember, akkor nem intelligens...Nem oké...
A fegyverekrõl meg annyit, hogy miért megint csak technikai vonalon gondolkodtok? Mentálisan is lehetnek fejlettebbek nem csak technikailag, sõt ahogy írva lett azzal is tisztában lehetnek, hogy esetleg nem vagyunk azon a szinten, hogy veszélyt jelenthetnénk rájuk...
Vagy annyira különbözünk tõlük, hogy érdekességnek tekintenek minket...Ki tudja...

Sci-fi kategóriás elmélet: tegyük fel, hogy befolyásolni tudják az ember tudatát, azaz cselekedeteit. Mi következik ebbõl? Nem érünk semmit fegyverekkel, hisz azokat is emberek irányítják. Na bumm. Pusztán hipotézis, de ha igaz lenne kihajíthatnánk az összes fegyverünket ûrszemétként...
Tudom, túlteng a fantáziám...nem baj, jó dolog a fantázia...

sz4bolcs
Ne plagizálj mán'!!! ;-)))

Anaid
Miért? Mert elgondolkodom rajta, hogy mi van ha igaz, nem alapvetõen rávágom, hogy hülyeség minden különösebb megfontolás nélkül? Én sosem mondtam, hogy minden ilyet elhiszek, de elgondolkodok az "érem mindkét oldalán".

dronkZero
Nem kell földönkívüliekig menni... A Földön is MINDEN faj önzõ. Nem emberi tulajdonság ez, hanem az élet szükségszerûsége.

Pluskast
Én úgy gondolom, hogy az ember (mint értelmes lény) mivel van saját "Én" tudata elve önzõ lény. Ez az önzõség sok mindenben megnyílvánúlhat anyagi, szellemi, magánéleti stb. formában. Ez lehet negatív és pozitív megnyilvánulás egyaránt, így többek között a birtoklási vágy is hozzá tartozik az "Én" tudatunkhoz. Namármost én nem hiszek egy olyan jövõben ahol minden hapy és nagyszerû mert az emberi önzõség mindíg fenn fog maradni valamilyen formában pontosan azért mert inteligens lények vagyunk. Namármost ha azt tételezem fel, hogy léteznek más értelmes civilizációk is akkor szerintem ez a "jelenség" náluk is létezik. Ergo én nem hiszem, hogy egy idegen civilizáció csak és kizárólag békés természetû lehet csak azért mert technikailag fejlettebb nálunk. A technikai fejletség még nem szûnteti meg az önzõséget.

Esplanade
kapzsiság, hatalomvágy ezek mind az evolúcióval alakultak ki (neveléssel talán módosítható de alma és fa esete miatt erre nincs esély)
ha valaki önzõ, törtetõ, "csak ÉN", az eltiporja a többit
ezt a való életben is tapasztalhatja az ember, a sajátjában és a politikában

szóval én nem gondolom hogy húde barátságosak az ottaniak
elpusztítani pedig mi se fogjuk magunkat, atomháborúban nem hiszek

Vagy tudják, h nem úgysem tudnánk nekik ártani<#miaz>

Mivel nem találkoztunk még velük bármi lehetséges. Ha majd találkozunk, akkor megtudjuk.

Mindenesetre a földi történelmet alapul véve (mert ezt már tapasztaltuk és a scifik is mind emberi dolgokra alapoznak), legjobb esetben is kibékültek egymással, de ha még õk sem találkoztak más fajokkal, akkor nem biztos, hogy annyira szeretnének minket. Meg a fejlettség is számít, lásd Amerika felfedezése. Elvégre kereskedni indultak oda is. Aztán ma már alig van õslakos. Legideálisabb az lenne számunkra, ha kb. azonos technológiai szinten állnánk, vagy mi lennénk fejlettebbek.

Fegyverük meg csak van, ha tudják, hogy találkozhatnak mással is (akit nem is ismernek), akkor tutira van. Az önvédelemért alapvetõen. Ha már idáig eljutottak, akkor csak nem olyan hülyék<#alien>.

sz4bolcs
Egy ilyen fejlett és békés civilizációnak is szüskége van minimum olyan eszközökre, amikkek megvédhetik magukat. Vagy asszimilálják a támadókat a kollekívába. <#idiota>

Szóval szerintem nem felejthetik el soha azt a fogalmat amég van esélye annak, hogy létezik egy "barbár" faj.

sz4bolcs
Jaj, ne keverjük már a kis szürkéket a magas zöldekkel.
Amúgy is: 2012 dec. 22. (...)

Christiansen
"Én azon szoktam agyalni, hogy egy nagyon fejlett civilizáció,
aminek egységes népe van és békében él(exponenciális fejlõdés felgyorsul,nincs ami lassítsa a kutatás-fejlesztés szektort, nincsenek energiaforrás problémák és háborúk stb.) vajon csillagközi felderítése során tart-e más népektõl olyan értelemben, hogy azok még lehet nem olyan fejlettek mentálisan mint Õk, és ezért nem békével közelednek feléjük..kell-e emiatt nekik fegyver(holott már alapvetõen a civilizáció "elfelejtette" ezt a fogalmat) vagy olyan hatalmasak, hogy
egy primitív népet amely még egymást gyilkolja mosolyogva végignéznek
ketrecében.."

Christiansen
ja, errõl írtam ám itt korábban😊

sz4bolcs
Nem jó. Abból indulsz ki, hogy a kapzsiság hiba. Ha képesek lennénk egy olyan technológiai ugrásra, hogy egy pillanat alatt más galaxisok lakóit igázzuk le, és hódítsuk meg a bolygóikat, akkor a terjeszkedés egészen addig folytatható, amég az utolsó civilizációt le nem igázzuk.
A technikai fejlõdéssel nem jár együtt automatikusan az önzõség feladása, ezt szerintem a történelem is jól példázza. Ez azért megérne egy beszélgetést.

Christiansen
az ilyen hozzászólások miatt lett a tudatlanságodon túl
az elméd épsége is megkérdõjelezve

Anaid
Hát látszik, hogy nem olvastál olyan (szerintetek fantazmagórikus, vagy nem?) észlelésekrõl, melyek gyógyulást eredményeztek...Ja totálisan pusztító szándék olvasható ki belõle, ugyi?

sz4bolcs
Vagy, hogy olyan fejlettek erkölcsileg, hogy föl sem tudod fogni, hogy miért pusztítanak el minket egy szempillantás alatt.

sz4bolcs
Tételezzük fel, ...hogy nekik bejött a kapzsiság. És a miénk a következõ leigázandó bolygó.

Anaid
Nekem akkor is jobban tetszik a "szegény primitívebb faj, majd igyekszünk segíteni nekik" verzió...

Na meg ott a kérdés, hogy a Föld egyáltalán alkalmas lenne-e számukra a létezéshez...
Néztem egy mûsort a National Geon, amiben azt taglalták, hogy lehet nem is szén alapú létformák létezhetnek csak. Érdekes volt. Gyakorlatilag rámutatott arra, hogy magunkból indulunk ki még akkor is, ha más létformákat igyekszünk találni az Univerzumban és lehet, hogy alapvetõen hibát követünk el ezzel.
Én is elfilóztam rajta, hogy kicsit olyan a Földet és a naprendszer körülményeit alapul venni és az egész Univerzumra vonatkoztatni, mintha egy amõba életébõl próbálnánk következtetni az ember szervezetének mûködésére...

Nem mindenki tanul a hibájából, attol hogy az ûrlények tõbbsége tanult a hibájából, még lehet hogy nem az összes. Szerintem az uralkodsás, hatalom mindenhol jelen van. Állatoknál az alfa him, régen nálunk a királyok, császárok, most meg a politikusok. Mindig lesz valaki/valakik akik uralkodnak, muszály valakinek irányitania. És a szolgaság is igen tág fogalom.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Anaid
Te emberként gondolkodsz...
Tételezzük fel, hogy fejlettebb ûrlény vagyok és a fajom keserves úton tapasztalta meg, hogy mit eredményez a kapzsiság, esetleg majdnem ki is halt miatta, megtanulták kiküszöbölni vagy mesterségesen kiküszöbölték a hatalomvágyat és kapzsiságot, mivel majdnem vesztüket okozta....Baromira nem valószínû, hogy eszükbe jutna leígázás. Mellesleg honnan a fenébõl veszi bárki, hogy nekik itt a Földön optimálisak lennének a körülmények? Na ez is egy sci-fi verzió...hogy tetszik?

Tételezük fel hogy most nem 2009 van, hanem egy ólyan kor amikor a technologia már olyan szinten van mint egy sci-fi-ben, és ha én lennék a civilizáció egyedüli, teljhatalmú uralkodolya ^^ (gondolom ez fejlett gondolkodású lényeknél szinte lehetettlen, hatalom megosztás stb, és nálunk igen elterjedt a demokrácia....). És ha találkoznék egy primitivebb fajjal, akkor azt leigáznám ha nekem, és népemnek haszna lenne belõle.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Anaid
Kivéve ha erkölcsileg is fejlettebbek, vagy ha ugyanúgy vannak pozitív érzelmeik mint nekünk...stb.

Christiansen
már így is szolgák vagyunk nem kellenek ehhez földönkívüliek..

Looooser
ha õk jönnek ide, akkor az azt jelentihogyfejlettebbekmint mi... akkor evidens hogy mi leszünk a szolgák....

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Jöhetnének már az idegenek, jók lennének rabszolgának. 😄

Heló mindenki
Bocs hogy csak így beleszólok de a fejlett élet alapja amai tudomány szerint a víz. Igaz hogy vannak ojan vegyületek amik átudják venni a víz szerepét de azok sokkal bonyolultabb szerkezetüek. Tehét ha földönkivüli életet keresünk fektéve hogy nem az talál meg minket akkor a víz után kell keresni.