Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Macska, kutya, róka. Csak hogy a legközelebbieket említsem. Szerinted egy Whiskason tartott macska miért fog egeret? Pláne, hogy nem eszi meg?"
Ez ösztön, és nem hobby. A csirke menekül elõre, így õ támad.
A macska ha egy madzagot húzol elõtte, akkor is támad. Ösztönösen. De nem kedvtelésbõl.
"a Földön MINDEN faj önzõ"
Ezzel viszont maximálisan egyetértek.
\"Damnant quod non intelligunt.\"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Én spec nem szeretném. Szeretem az itteni embereket (na nem mindenkit, vannak unszimpik is) szeretem az otthonomat. Bár az igaz, hogy nem szeretek munka nélkül lenni én sem. Nem tudom miért lényeges számomra a munkahely és nem csak megélhetés miatt, talán azért is, mert közösséget jelent, meg plusz célt az életben....Ezt nem tudom szavakkal megmagyarázni...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
"Tudom, hogy õrültségnek hangzik amit mondok, de azt akarom, hogy elraboljanak az idegenek. Gyûlölöm ezt a várost. Gyûlölöm a lakóit. Azt akarom, hogy elvigyenek valahova, ahol már ...már nem kell félnem a munkanélküliségtõl." :-)
Ne érts félre, nem kritizálok, de néha kell ám lazítani is, nem szabad mindig annyira komolynak lenni...(tudod magasabb a kockázata a gyomorfenélynek, meg sok egyébnek) Bár semmi közöm hozzá, bocs hogy belevaúzok..
871: "A technikai fejletség még nem szûnteti meg az önzõséget."
:-))
de a kereszténység menekül, egyre kevesebb talaj van ahol megvetheti a lábát
az internet meg még csak 15 éves...
szerintem az evolúció miatt van önzés és individualizmus..ezek
a túlélést szolgálják
de egy "fejlettebb" társadalom szembefordul az evolúcióval
(gyengék, elesettek védelme, születésszabályozás, génmanipuláció stb)
és ha az energiaforrások (amik a túlélés feltételei) mindenki
számára "végtelenek" lesznek nem lesz értelme önzõnek lenni
erre még rámegy párezer év exp. fejlõdés és olyan messzire juthat
egy társadalom amit most nagyon nehéz elképzelni..
Csupán csak lehetõségeket vázolhatunk fel jelenlegi, földi tapasztalataink és esetleg a képzeletünk alapján. Még pedig jó sokat.
És hát az ilyen tág lehetõségek felvázolása révén szerintem nem túl sokat haladunk elõre, max a scifi irodalomban.
De, ez halálosan komoly, keress rá. Na jó, rákeresek neked.
"There is a record of a Bottlenose Dolphin off California killing a two-foot Leopard Shark (Triakis semifasciata), then supporting it at the surface (which raises doubts about tales of dolphins 'rescuing' human swimmers: perhaps balancing an object on the rostrum is merely a dolphin game, devoid of any altruistic motivation)."
"Van feljegyzés hogy egy palackorrú delfin Kalifornia közelében megölt egy 2 láb hosszú leopárd cápát, majd felvitte a felszínre. (Ami kétségeket kelt az embert mentõ delfinekrõl szóló mesékben: az is lehet, hogy ez az orron egyensúlyozás csak egy egyszerû delfin-játék, mindenféle önzetlen motiváció nélkül)"
Forrás
Nem itt olvastam elõször, csak most épp ezt találtam róla. Ahol eredetileg hallottam a dologról, ott csak említette a jelenséget, hogy "figyeltek már meg delfineket, ahogy sérült cápákat 'segítenek' felszínre". Gondolom nem ez az egyetlen eset a dologról.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Semmi ilyen cápás sztoriról nem tudok. Nahát tényleg baromi hiányosak az ismereteim...Vagy mégsem? Te most viccelõdsz? Üdítõ változás a beszélgetésben...Most nem ironizálok, tényleg klassz. Nekem jobban tetszik ez a stílus...(nem kell mindent véresen komolyan venni, még egy tudományos fórumon is jól esik néha a lazítás...)
Az a szólás ismerõs, hogy "róka a tyúkólban"? Na az azért keletkezett, mert ha egy róka a tyúkok közé kerül, akkor megöli MINDET. Kizárólag a gyilkolás kedvéért.
"Az önzés és az intelligencia között én nem látok összefüggést."
Hát látod én sem. Ezért mondtam, hogy a Földön MINDEN faj önzõ.
Kicsit furán hat, hogy ezt nekem válaszolod...
"A fegyverekrõl meg annyit, hogy miért megint csak technikai vonalon gondolkodtok?"
Tekintve hogy ha élienek idejönnek, akkor az szinte biztos, hogy valami technikai eszközzel fog történni. Persze elképzelhetõek testtelen, mélyûrben létezõ életformák is, csak azokat akkor meg nemigen fogjuk érdekelni...
Túlzottan emberként emberekbõl kiindulva közelítitek meg a kérdést...
Az önzés és az intelligencia között én nem látok összefüggést. A véleményetekbõl az következne, hogy ha van önzetlen "alapbeállítású" ember, akkor nem intelligens...Nem oké...
A fegyverekrõl meg annyit, hogy miért megint csak technikai vonalon gondolkodtok? Mentálisan is lehetnek fejlettebbek nem csak technikailag, sõt ahogy írva lett azzal is tisztában lehetnek, hogy esetleg nem vagyunk azon a szinten, hogy veszélyt jelenthetnénk rájuk...
Vagy annyira különbözünk tõlük, hogy érdekességnek tekintenek minket...Ki tudja...
Sci-fi kategóriás elmélet: tegyük fel, hogy befolyásolni tudják az ember tudatát, azaz cselekedeteit. Mi következik ebbõl? Nem érünk semmit fegyverekkel, hisz azokat is emberek irányítják. Na bumm. Pusztán hipotézis, de ha igaz lenne kihajíthatnánk az összes fegyverünket ûrszemétként...
Tudom, túlteng a fantáziám...nem baj, jó dolog a fantázia...
ha valaki önzõ, törtetõ, "csak ÉN", az eltiporja a többit
ezt a való életben is tapasztalhatja az ember, a sajátjában és a politikában
szóval én nem gondolom hogy húde barátságosak az ottaniak
elpusztítani pedig mi se fogjuk magunkat, atomháborúban nem hiszek
Mindenesetre a földi történelmet alapul véve (mert ezt már tapasztaltuk és a scifik is mind emberi dolgokra alapoznak), legjobb esetben is kibékültek egymással, de ha még õk sem találkoztak más fajokkal, akkor nem biztos, hogy annyira szeretnének minket. Meg a fejlettség is számít, lásd Amerika felfedezése. Elvégre kereskedni indultak oda is. Aztán ma már alig van õslakos. Legideálisabb az lenne számunkra, ha kb. azonos technológiai szinten állnánk, vagy mi lennénk fejlettebbek.
Fegyverük meg csak van, ha tudják, hogy találkozhatnak mással is (akit nem is ismernek), akkor tutira van. Az önvédelemért alapvetõen. Ha már idáig eljutottak, akkor csak nem olyan hülyék<#alien>#alien>.
Szóval szerintem nem felejthetik el soha azt a fogalmat amég van esélye annak, hogy létezik egy "barbár" faj.
Amúgy is: 2012 dec. 22. (...)
aminek egységes népe van és békében él(exponenciális fejlõdés felgyorsul,nincs ami lassítsa a kutatás-fejlesztés szektort, nincsenek energiaforrás problémák és háborúk stb.) vajon csillagközi felderítése során tart-e más népektõl olyan értelemben, hogy azok még lehet nem olyan fejlettek mentálisan mint Õk, és ezért nem békével közelednek feléjük..kell-e emiatt nekik fegyver(holott már alapvetõen a civilizáció "elfelejtette" ezt a fogalmat) vagy olyan hatalmasak, hogy
egy primitív népet amely még egymást gyilkolja mosolyogva végignéznek
ketrecében.."
A technikai fejlõdéssel nem jár együtt automatikusan az önzõség feladása, ezt szerintem a történelem is jól példázza. Ez azért megérne egy beszélgetést.
Na meg ott a kérdés, hogy a Föld egyáltalán alkalmas lenne-e számukra a létezéshez...
Néztem egy mûsort a National Geon, amiben azt taglalták, hogy lehet nem is szén alapú létformák létezhetnek csak. Érdekes volt. Gyakorlatilag rámutatott arra, hogy magunkból indulunk ki még akkor is, ha más létformákat igyekszünk találni az Univerzumban és lehet, hogy alapvetõen hibát követünk el ezzel.
Én is elfilóztam rajta, hogy kicsit olyan a Földet és a naprendszer körülményeit alapul venni és az egész Univerzumra vonatkoztatni, mintha egy amõba életébõl próbálnánk következtetni az ember szervezetének mûködésére...
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Tételezzük fel, hogy fejlettebb ûrlény vagyok és a fajom keserves úton tapasztalta meg, hogy mit eredményez a kapzsiság, esetleg majdnem ki is halt miatta, megtanulták kiküszöbölni vagy mesterségesen kiküszöbölték a hatalomvágyat és kapzsiságot, mivel majdnem vesztüket okozta....Baromira nem valószínû, hogy eszükbe jutna leígázás. Mellesleg honnan a fenébõl veszi bárki, hogy nekik itt a Földön optimálisak lennének a körülmények? Na ez is egy sci-fi verzió...hogy tetszik?
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Bocs hogy csak így beleszólok de a fejlett élet alapja amai tudomány szerint a víz. Igaz hogy vannak ojan vegyületek amik átudják venni a víz szerepét de azok sokkal bonyolultabb szerkezetüek. Tehét ha földönkivüli életet keresünk fektéve hogy nem az talál meg minket akkor a víz után kell keresni.