6569
12149940121232355297.jpg
  • uwu200
    Valaki meg azt állítja hogy ahhoz, hogy íjjal átlőj egy elefántot úgy hogy a nyílvessző még repüljön is utána, csak egy elég erős íj kell és egy képzett ember. És az ilyen hülyék mindenhol ott vannak és állítanak dolgokat.
  • Pares
    Vagyis de, végigolvastam amit linkeltél, csak amikor leírtam, akkor még nem jutottam a végére. :D
  • Pares
    Nem olvastam el mindet, de amibe beleolvasgattam, hát csalódnom kellett egy kicsit ezekben az ún. szkeptikusokban... Teli van személyeskedéssel, és gyakorlatilag annyi az összes argumentumuk, hogy de hát szerintem ez hülyeség. Talán egyedül csak az X Y kromoszómás dologba tudtak belekötni valamelyest, bár az igazat megvallva, én a videón kívül nem olvastam el Pye oldalát, állításait, elméletét. De ez így nagyon gyenge próbálkozás. Gondoltam, hogy na most majd minden egyes részét debunkolják. Mellesleg honnan tudtad kapásból, hogy nem áll szándékában a korrekt tájékoztatás? Vagy csak előítéletes vagy egy csöppet. Hoppá.
    Mindez nem jelenti azt, hogy egyetértek mindennel (mint ahogy azt le is írtam korábban), amit mond. Elég kevés az infó mindkét állításra szerintem, egyik félnek sincs olyan argumentuma, amivel hitelesebben állítaná a másik ellenkezőjét.
    Mellesleg mit tudod te, hogy én miken rágódom?
    K
  • polarka
    Az 1 dolog, h mit gépelek le és az más dolog, h miket olvastam el. Valóban nem fektettem bele sok időt, mert a videóból is kitűnik, h nem áll szándékában a korrekt tájékoztatás és a szokásos féligazságokkal jön. Így a nagy izgalom miatt, inkább kételkedést váltott ki nálam. S rövid utánakereséssel látszódott is, h nem alaptalanul.

A wiki nem rossz kiindulásnak (források is megvannak jelölve), ha neked nem elég annyi, akkor senki nem tart vissza, h utánaolvass máshol is. Gugli még mindig a barátod (csak néha vicces dolgokat ajánl). De ha nub vagy még a hoaxerekkel kapcsolatban, akkor segítség: a kételkedők álláspontját rendes formában nem fogod megtalálni a csalók oldalain.
    Pl. NESS | skepticblog | Progeria

Mellesleg meg (sztem) minden mitológiában vannak félistenek. Sztem inkább ezen, általánosabb kérdéskörön kéne rágódj, mint speciálisan a Bibliában szereplő nephilimeken.
  • karajjj
    csak önjelölt
  • Zero 7th
    Nono, táltos nem forgatja a Bibliát, de egyébként az is pap, a szó tágabb értelmében.
  • uwu200
    Le vagy maradva, a menők táltoshoz járnak.
  • Pares
    Hihetetlen, hogy Te mindig alul tudod magad múlni!
  • Zero 7th
    Igen, valóban, sokkal inkább a Bibliának hiszek én is, mint az orvostudománynak. Ha bajom van, nem is orvoshoz megyek, hanem paphoz.
  • Pares
    Én azért nem intézném el ennyivel. A wikipedia nem mindig objektív forrás (főleg a vitalapot olvasgatva), a képek meg nem jelentenek semmit, mivel az egyetlen, amiben megegyeznek a koponyával, az az, hogy nagy a fej mérete. A videóban több dolgot is megemlítenek, ami radikálisan eltér a normális emberi koponyától. És bár én sem hiszek 100%-ban a videónak, de azt is megemlíti, hogy 2 fogat találtak a koponyával, és azokból egyértelmű, hogy felnőtt volt az illető.

Mellesleg meg a Bibliában is benne van feketé-fehéren, hogy az angyaloknak nem hogy csak tetszettek az emberi nők, de háltak is velük, és ezeknek a nőknek gyerekeik születtek tőlük...

• polarka
    izzadság szagú
    enwiki | hydrocephalus képek
  • SirAlo

Ehez mit szoltok? a dns teszt szerint az apja nem ember volt
  • Pluskast
    Egy olyan bolygón ahol meg vannak a feltételek értelmes élet kialakulására, létezik evolúció is. A világegyetem elég hatalmas ahhoz, hogy ne csak mi legyünk az egyetlen faj. Már ha ez igaz (szerintem az) akkor minden egyes értelmes lény fejlődési szakaszon megy/ment keresztül. Honnan tudod, hogy csak mi vagyunk az egyetlenek, akik ilyen fejletségi szinten vannak? Lehetnek olyan fajok is a galaxisban, akik még az sem tudják, hogy mi az a világegyetem vagy, hogy egyáltalában létezik olyan, hogy űrhajó. Minden életforma evolúciós fejlődésen megy keresztül. Ugyan ez igaz bármely civilizációra is. Ha feltétel nélkül elfogadjuk, hogy léteznek nálunk fejlettebb lények, el kell fogadnunk azt is, hogy léteznek velünk egy szinten vagy technikailag, társadalmilag "alacsonyabb" szinten lévők is. Márpedig akkor ők sem okosabbak, mint mi. Véleményem szerint sajnos a civilizáció kikerülhetetlen velejárója a háború. Pares; ez még a hangyák, méhek társadalmára is igaz, és biztos vagyok abban, hogy ugyanúgy - amennyiben komplex fejlett és értelmes civilizációról beszélünk, ahogy írtad - ők is átalakítják a saját környezetüket és felhasználják, kihasználják a bolygójuk adta lehetőségeket.
  • Pares
    Szerinted egy méhekhez/hangyákhoz hasonló faj ugyan olyan vagy hasonló társadalmat alakít ki, mint mi emberek? Mellesleg valószínűleg egy intelligens méhkas szerű társadalom sokkal hatékonyabban képes dolgozni az erőforrásaival.
  • patiang
    "az infók valóban tőlük származnak."------>forrás?
  • Saintgerman
    A földönkívüliek szerint kevés a földihez hasonló primitív civilizáció él az egész Universumban. Szinte mind előrehaladodtabb a földinél. Abban pedig egyedülálló a Föld az egész galaxisban, ahol egy és ugyaz az a faj irtja egymást. Egész egyszerû oknál fogva. Az elkorcsosított human faj oly mértékben vak, hogy még azt sem képes látni, hogy a bolygón él egy eredeti/honos faj, aki két táborra ossza őket, és okot keres az állandó ellentétre és háborúzásra. Az emberek szemét kezdettől fogva hályog fedi, képtelenek látni a mozgató kezeket...
    De állandó hádorúzás folyik az egész galaxisban is, mivel akik itt reprezentálva vannak közöttünk ebből a fajból, ugyanazok az egész galaxis felett is megakarják szerezni az ellenőrzést... nem, nem olvasok fantasztikus regényeket, az infók valóban tőlük származnak...
  • Pluskast
    Vagy az is lehet, hogy pont ugyan olyan a gondolkodásuk - rövid látóak és önpusztítóak - mint amilyen a miénk. Ha van rajtunk kívűl létező civilizáció, akkor az szerintem hasonló fejlődésen ment/megy keresztűl mint mi. Nyílván komplex társadalommal rendelkeznek, így hasnló problémák létezhetnek ott is mint akárcsak itt. Ha már háborúzni tudnak akkor ők sem mások mint mi.
  • Cef
    Azért félnének mert vagyunk. Versenytársat jelenthetünk valamikor a jövőben. Igazából ez megint attól függ, hogy az idegeneknek milyen a gondolkodásmódja, milyen a társadalmuk, milyen szokásaik vannak stb.

Lehet, hogy csak annyik lennénk mint nekünk egy pók. Hirtelen ránk néznek: Úristen! Lecsap. Mivel nincs összehasonlítási alapunk, nem tudjuk megmondani, hogy az emberiség milyen fajnak számít. Szeretjük magunkat jóra és rosszra képes,de főként jóra fajnak ábrázolni. Pedig elég önpusztítóak és rövid távon gondolkodók vagyunk. Lehet, hogy egy idegen faj számára mi lennénk maga a gonosz.

De az is lehet, hogy volt már rossz tapasztalatuk más fajokkal, ahol vagy ők okozták egy tőlük fejlettebb faj vesztét valamiképpen, vagy egy fejletlenebb faj csinálta velük majdnem ugyan ezt.
    A mi logikánk szerint semmi értelme nem lenne félni tőlünk, inkább lenéznének minket, de nem tudhatjuk, hogy hogyan gondolkodik egy idegen.

A félelmet igazából azért írtam, mert szerintem egyedül csak az lehetne a kiirtásunk oka.
  • Anaid
    Miért félnének tőlünk?
    Fejletlenebb, más körülményeket igénylő faj....mi okuk lenne a félelemre?
  • Pares
    Idejönnek 'oszt eljátszadoznak velünk Ragadozó-módra.
  • Cef
    Elegendő lehet, de nem biztos, hogy beérik ennyivel. Ha mi találnánk egy fejletlenebb, értelmes fajt és képesek lennénk odamenni, vagy valamilyen formában felvenni velük a kapcsolatot biztosan megtennénk. De ezek csak mi vagyunk, egy idegen faj nem biztos, hogy úgy gondolkodik mint mi.

Az írásod többi részével hellyel-közel egyet értek. De az egyes pontot kihúznám. Nem túl valószínű, hogy kellene nekik a bolygónk. A világűr tele van vízzel és más erőforrásokkal, ha képesek kivitelezni egy több fényévre lévő bolygó leigázását akkor arra is képesek, hogy ezeket az erőforrásokat kiaknázzák, amiért harcolni sem kell. Élettérnek a mi bolygónk valószínűleg nem lenne megfelelő, mert az idegenek szervezete félthetően más körülményeket igényel mint ami itt a Földön van.
    Annak már nagyobb a valószínűsége, hogy azért akarnának kiirtani bennünket, mert félnek tőlünk.
  • Mirk
    Erre a megfigyelés is elegendő lehet
  • Anaid
    Elfelejtetted az érdeklődést, a kíváncsiságot mint lehetséges okot. Pedig elég kézenfekvő. Mi emberek is érdeklődéssel figyeljük "fejletlenebb fajok" életét, fejlődését. Nem kell messze menni példáért.
  • Mirk
    Valószínűnek tartom, hogy létezik a Földön kívül élet valamilyen formában.
    Annak, hogy velünk emberekkel felvegyék a kapcsolatot, igen csekély az esélye.
    Alapesetben két oka lehetne annak, hogy egy idegen civilizáció kapcsolatot létesítsen a miénkkel.
    1. Kell nekik a bolygó, a víz, az elefántok, a hamburger, akármi. Ebben az esetben nyilván a helyi bennszülöttek nemkívánatosak és kiirtandóak(mi emberek ezt már igen sok példával alátámasztottuk). Persze lehet hogy szuperpacifisták az idegenek de nem valószínű. Egyikünk sem szeretné, hogy ez előforduljon.
    2. A második lehetséges ok az lenne, ha a miénk fejlettebb civilizáció lenne, melytől tanulhatnának, de ez nyilván képtelenség, mivel aki ide tud jönni az univerzum akármelyik sarkából, az jóval fejlettebb nálunk.

És igen, sajnálom de nincs 3. Nincs harmadik eset amit mindenki vár a nagy "segítsünk a kis béna embereken, mi a jótékony és csodálatos ufók".
    Ugyanis ez teljesen abszurd. Tegyétek fel a kérdést: miért is vándorol ki egy civilizáció a világűrbe? Természetesen az első és leglogikusabb válasz, hogy azért mert élőhelyet keres magának. Ez az elsődleges, a többit most nem részletezem.
    Tehát átszerkesztem földi metaforába:
    Egy végtelen sivatag közepén éldegéltél Te és a kis családod amíg ki nem száradt az oázisod vagy egyéb baj nem történt veled. Elindulsz új otthont keresni, de hatalmas és végtelen a sivatag és nagyon kevés az oázis. Találsz végre egyet, de látod, hogy már foglalt, valami kis primitív lényeg nyüzsögnek benne. Te mit tennél? A legvalószínűbb, hogy odamennél az akármilyen ágyúddal és kidurrantanád őket a helyükről, elvégre Neked és a családodnak nagyobb szükségetek van rá. A másik valószínűtlenebb eset, hogy hagyod őket és továbbállsz, de persze ez is előfordulhat. És a legképtelenebb és valószínűtlenebb eset, hogy összebarátkozol velük, megtanítod őket, hogyan kell építeni a legújabb és fejlettebb OázisKereső 2.1-es gépedet amivel te is már évezredek óta kutatsz a sivatagban, hogy majd ha a kis majmok felfejlődnek elvegyék tőled még azt is amit esetleg megtalálnál. Egyéb konfliktusokról, nem barátságos fogadtatásról már nem is beszélve.
    Szóval, nem nem hiszek a harmadik típusú találkozásokban. De el tudok képzelni ilyen esetet is, ha majd érdekel valakit leírom, hogyan is.
    Aki nem ért velem egyet azzal örömmel vitába szállok :)
  • patiang
    Nem tudom az emberek között, összehasonlítva az értelem nagyságát, előfordulna-e ilyen? Egyszerűen hihetetlen.
  • ManoNegra
    Kutyamentő kutyáról is ;-(
  • ManoNegra

Mother Bird Symbolism
  • ManoNegra
    Asszem 4 hét a bitangnak.
  • Anaid
    Egyébként az "átmenetileg" mennyi időt jelent?
  • Anaid
    Ja, bocsesz, most néztem a jelecske jelentését....
    Mindegy, azért az idézet teljesen igaz....:)
  • ManoNegra
    Bannolt embert nem túl nagyvonalú megszólítani!
  • Anaid
    Ki mondta, hogy úgy kajálnak mint mi? Mi van, ha egy fejlettebb fajnak sajátos módszerei vannak a létfenntartásra és már nem kell érte más fajokat elpusztítania, ha kellett egyáltalán...
    Ha úrlényekről van szó miért földi viszonylatokban gondolkodsz?
    Ma olvastam egy ilyesmi idézetet:"Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal, amely létrehozta." (Fizikai tárgyú könyvben, hova jutottam...:):))
  • patiang
    Nesze neked értelem:((((
  • ManoNegra
    Kérdezd a defineket, és azokat akik gyilkolják őket.
  • patiang
    De azért nehogy félreérts. Én tisztelem és szeretem őket. De, ha annyira intelligensek miért mennek vissza minden évben arra a helyre, ahol halomszámra gyilkolják őket? S a Földön több ilyen is van.
  • patiang
    Sőt az NG-n láttam, hogy ha más csoportok találkoznak még halálos támadás sem ritka. Hogy miért van, erre nem tudtak feleletet adni. Még a delfinek sem!
    Ez azért is érdekes, mert ha vadászatra indulnak, összefognak a családok.
  • ManoNegra
    "Kínoznak", de nem hallottam delfin holocaustról, sem delfin atobombáról, olajáztatta tengerről amit delfinek okoztak, és arról sem hogy az egyik fiúdelfin fáhozkötözte a delfinlányt, és felgyújtotta!

Hanyagoljál engem legyélszíves!
  • patiang
    Jaaaaaaa!
  • Zero 7th
    Eheh. Ehhehe. Kisebb delfineket _KÍNOZNAK_ _SZÓRAKOZÁSBÓL_ a palackorrúak, de ne zavarjon.
  • patiang
    "A majmoktól is éppencsak különbözünk"---aha, Te erre gondolsz. Ravasz.
    De mivel többesszámban írtam Te is részese vagy.