6569
12149940121232355297.jpg
  • Pluskast
    Mármint arra gondolsz, hogy létezett egy háború az idegenek és az emberiség között és mi buktuk be? Ha ezt igaznak fogadom el akkor hol van ennek a háborúnak a nyoma? A másik kérdés ami mindjárt felvetődik bennem, hogy ha már akkor több ezer esetleg 10 ezer évvel ezelőtt leigáztak minket akkor most miért nincsenek itt nyíltan? Ha akkor megvolt a technikájuk arra, hogy uralkodjanak felettünk akkor x ezer év után csak még fejlettebbek nem? Miért van szükségük a háttér irányításra amikor direkt képesek lennének az ellenőrzésre. Ha csak a saját történelmünket nézzük - mármint az emberiségét - a hódító mindig maximálisan kihasználta a hódítása gyümölcseit. A spanyolok nem azt tették, hogy oda mentek kiirtották az indiánok egy részét aztán elhúztak onnan. Egy hódító háborúnak pont az a célja, hogy leigázzam a másik népet és megszálljam az országát. Nekem mindig az a legnagyobb bajom és számomra mindig ott hibádzik ez a földönkívüli dolog, hogy ha akkor idejöttek és itt éltek közöttünk és segítettek vagy éppen leigáztak minket akkor miért mentek el? Csak mert az emberiség fejlettebb lett? Mihez képest? Ők még inkább fejlődtek. Már ha ezen logika mentén maradok.
  • immovable
    Nem kell kipróbálnom ahhoz, hogy tudjam igazam van. Rossz lehet neked mindig falakba ütközni, de lassan majd meg szokod. :)
  • SirAlo
    Na es ezek micsodak ?
  • SirAlo
    Es azt se felejtsuk el hogy piramis nem csak Egyiptomba van hanem szinte az egesz foldon, Boszniaba , Kinaba, Egyiptomba ( ugy tudom erdelybe is van) es ezek a nepek nem lehettek kapcsolatba egymassal megis ugyanolyan epitmenyeket huztak fel csak ugy szorakozasbol:)
  • Saintgerman
    És mi volt az a másik név ?
  • gothmog
    Persze hogy el. Csak másik név alatt.
  • Saintgerman
    Egyszer már elmondtam ?
  • gothmog
    Mondd csak el mégegyszer, mi fog történni pontosan idén decemberben?
  • Saintgerman
    Ez viszont igaz. De gondolj csak bele, ha egy háború után a győztes írja a történelmet, egy földi beavatkozás után nem a beavatkozók írnák e a Föld történelmét ?
    Ha ez a verzió lenne igaz, mit tanítanál meg a teremtményeiddel ?
    Nem inkább eltitkolnál e előlük minden tudást, és csak azt engednéd tudatni velük, ami a te érdekeid kiszolgálásához szükséges tudniuk ?

Itt vannak ezek a piramisok is. Már a legocsmányabb nyögést nyüszítést is felhasználják a valóság eltitkolására, holott egyedül az ember tudatlanságán múlik a nem meg(nem)értése. Azon, hogy a világot beakarja skatujázni az ő érzéktartományába, a piramisok pedig egy azon túli világ entitásainak az eszközei...
  • ManoNegra
    Köszi!
  • ManoNegra
    Egy ekkora mindenttudótól mindig nagy öröm tanulni, úgyhogy hallgatlak!
  • Pluskast
    Ez egy jó kérdés. Sok elmélet létezik. Itt egy érdekes oldal, sok dolgot meg lehet tudni.
  • Pluskast
    Nem tudom mire gondolsz, nem értem, hogy milyen többlet észről beszélsz. Ha esetleg elmondanád akkor lehet megérteném amit mondani akarsz. Amúgy meg e kérdésben lassan eljutunk a hithez. Mi az, hogy amiből minket tanítanak? Honnan tudod, hogy amit te igaznak vélsz az valóban az is? Attól, hogy te még azt hiszed, nem biztos, hogy igaz is. Ez persze fordítva is igaz. Szóval ez megint csak hit kérdése....
  • uwu410
    Egy ilyen munka elég erőforrás igényes, azon a technológiai szinten csak egy ereje teljében lévő birodalom képes ilyesmit kitermelni.
    Ha ismernéd a történelmet nem lepődnél meg rajta hogy miért pont akkor épültek akkora építmények, és később miért nem.
  • Saintgerman
    És ezt kipóbálnád minden további nélkül a te gyerekeden is ? (ha esetleg lesz)
  • Saintgerman
    Csak még azt nem mondtátok meg, hogy a koponya térfogatával hogyan kerül bele több ész ?
    Hogy nem voltak hibridek ?? Mi magunk is hibridek vagyunk ! Persze ez nincs benne azokaban a könyvekben, amelyekből titeket oktattak. És tudjátok miért ? Mert azoknak a könyveikből oktatnak, akik a beavatkozást elvégezték.
  • ManoNegra
    Lehet hogy lebecsülés, de nem sokkal utána már nem tudták reprodukálni, és még ma is problémás lenne, feltéve a egyáltalán szeretnénk akkora piramisokat építeni. Az egyébként kiderült hogy miért épültek, és miért olyan a tájolásuk amilyen? Hérodotosz meg nagy meseíró hírében áll, és amúgy sem korabeli forrás...
  • immovable
    Főleg, hogy a koponyát gyerekkorban bárhogy torzíthatod, mivel nincs összeforrva a csontozat hosszú évekig. Az agyvelő pedig simán idomul a megváltozott geometriához károsodás nélkül.
  • Pluskast
    Mi ebben a hülyeség? A kínaiknál gyakorlatilag Mao-ig divat volt a nők lábának zsugorítása. Vagy ott van az a dél - ázsiai nép (sajnos nem jut eszembe a nevük) akik megnyújtják a nyakukat fémkarikákkal. Ehhez képest miért is hülyeség az emberi koponyatorzítás? Ráadásul egy rakás ilyen emberi koponyát találtak a régészek világszerte akik nem földönkívüliek vagy még csak nem is hibridek voltak, hanem egyszerű hétköznapi emberek.
  • immovable
    Biztos gyíkok voltak, mint Süsü. -.-
  • Saintgerman
    .."koponytorzítás deszka lappal"..
    Ezt a hülyeséget amit idelinkeltél el is hiszed Zero ? Netán már próbáltad te is a csecsemő fejét satuban formálni ??
    De még ha elképzelhető lenne is, attól, hogy deformálódik a koponya, ész még nem kerül több bele. Ezek a lenyek pedig félisteni tulajdonságokkal rendelkeztek az akkori emberek szerint.
  • Pluskast
    Herodotoszról biztos hallottál. Elég részletesen ír a piramisok építéséről., ráadásul rengeteg információt akkor még létező papírusz tekercsekből merítette. Abban igazad van, hogy gyakorlatilag alig vagy szinte nincs is semmilyen feljegyzés a piramisoknál az építkezésekről. De más tárgyi leletek amik az építkezésekhez kapcsolódnak léteznek, így pl a nemrég - a piramisok közelében talált - feltárt piramisépítők sírjai, vagy Saqqarában, a Médum-i piramis ahol megtalálható ma is egy rámpamaradvány, ami egyértelműen bizonyítja az emberi kéz általi építést. Mindenkinek szíve joga hinni bármiben, még abban is, hogy a piramisokat nem mi emberek építettük, én azonban nem hiszem, hogy a piramisokat földönkívüliek építették volna. Ez saját fajunk lebecsülése.
  • SirAlo
    Ha megerkezik a DNS vizsgalat kiderul:) ez meg friss video, yotuben azt irajak hogy az ev masodik felen publikaljak
  • Zero 7th
    Van. Lehet ilyet csinálni az ember fejével, nem olyan hatalmas rejtély ez.

Koponyatorzítás
  • Yoda001
    erre van már valami magyarázat, vagy tipp, bármi?
  • SirAlo
    Es a 3000 ev alatt nem keszitettek semmi leirast a piramis epiteserol?
  • SirAlo
  • commissioner
    Ez még nem zárja ki azt, hogy az egyiptomiak csak "beköltöztek" a piramisokba (felhasználva azokat a saját kultúrájuk szerint, mit sem sejtve arról, hogy eredetileg kik és milyen céllal építették őket).
  • Pluskast
    Ezt nem tudom honnan veszed. Lásd Dzsószer fáraó lépcsős piramisát amiben benne volt a múmiája. Szakkarában rengeteg múmiát találtak amiket kisebb nagyobb piramisokba helyeztek el. Amúgy azért azt sem érdemes elfelejteni, hogy nem a három ismert piramis volt az első amit felhúztak az egyiptomiak. Látható fejlődési úton mentek keresztül a tumulustól a masztabán át a lépcsőzetes piramisoktól majd a végén ismert Keopsz Kephrén Mükerénosz piramisig. Tudom, hogy nehéz elhinni de már abban az időben képesek voltak az emberek ilyet építeni és ezt a technikát nem egyik napról a másikra tanulták meg hanem úgy kb. 3000 év alatt.
  • Zero 7th
    Nyilván a rajzok korát eszükbe sem jutott a régészeknek vizsgálni, mi?

Meg az is egy életképes és épeszű feltételezés, hogy az egyiptomiak gondoltak egyet, és telepingálták az ezer éve ott álló piramist... aztán visszazárták szépen a kamrákat.

Az meg nem nagy rejtély, hogy miért csak elrejtett sírokban találtak bármit is. Elég hülye egy sírrabló az, aki egy piramist nem vesz észre. Viszont domboldalban áskálni meg nem fog nekiállni, ha van ott sír (és van), azt nem sírrablók találják meg.
    Azért ennek a belátásához nem kell túl sok ész, asszem.
  • SirAlo
    a rajzokat kesobb is fel lehetett rajzolni a piramisokba, es en ugy tudom hogy a mumiakat sirokba talaltak nem a piramisba
  • Pluskast
    Meg esetleg még úgy is, hogy feltárták a nagy piramisoktól nem messze megtalált építők városát is.
  • Pluskast
    Őőőő mondjuk úgy, hogy találtak azokban hieroglifákat uralkodók neveivel akiknek a cselekedeteit leírták, plusz múmiákat is?
  • Zero 7th
    Boszniában nincs piramis.
  • SirAlo
    Szerintem az egyiptomi piramisok is regebbiek mint amennyire gondolnak, a Boszniai piramisba talaltak egy fa szerszamot vagy hasonlot es onnan tudtak bemerni a korat, de az egyiptomi piramisok korat hogy mertek be? (szerintem azok csak talalgatasok)
  • Susarc
    azt is olvastam:) wikipedián:P ,de inkább az én forrásomnak hiszek:))
  • REALista
    Én nem ezt olvastam róla de mindegy.Mások a forrásaink úgy látszik...:D
  • Susarc
    történelemkönyvek...római/görög birodalom stb.

azok nem dombok hanem ősrégi piramisok amik 6-8000 évvel idősebbek mint az egyiptomi társaik....és rovásirásokat találtak bennük......
  • REALista
    Kíváncsi lennék az előző világnézetedre ha az pár domb letudta rombolni...:D
  • Susarc
    Megnéztem vagy 8 órányi videóanyagot a Boszniai piramisokról és aztkell,hogy mondjam az eddigi világnézetem alapjaiban omlott össze:P

Mármint a civilizáció erdete /rómaiak-görögök stb./ most úgyvagyok vele,hogy itt valami kurvára nem stimmel a világunkban.....

A magyarok helye a világtörténelemben is rengeteg kérdést vetett fel bennem.