Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most írjam, hogy belõlem "Julcsa néni" lett? Valószínûleg senki se hinne nekem. Igen, sok ember alapból elveti, vagy kineveti azokat, akikkel valamikor élete során történtek valós dolgok. Ezért titkolják sokan el azt, ha valami történik velük, mert akkor már egybõl azt mondják rájuk, hogyha beszélnének róla, hogy nem normális az illetõ és hogy diliházban a helye. Max akkor ébredne fel végre a társadalom, ha nem csak titkos látogatások lennének egyes embereknél a földönkívüliek részérõl, hanem mondjuk az égen cirkálna mondjuk 1400 ûrjármû.

Looooser
csak mi van akkor ha egyszer valamelyikünkbõl valós történések miatt "Józsi bácsi" lesz, az oké hogy elbeszélgetünk itt az idegenek témáról, de nem hinném hogy bármelyikõtök elhinné ha holnap egy srác beírná ide hogy "srácok, tegnap..hát..ö... találkoztam egy idegennel, nem az ûrhajóját láttam hanem magát az idegent" nem kiröhögnétek vagy azt mondanátok hogy bizonyítsd. nem mindenki tudja bizonyítani a dolgot, akár elvbõl, akár társadalmi rétegbõl kifolyólag (értsd elv: van aki nem vesz kamerás mobilt, társadalmi rétegbõl: nem tud kamerás mobilt venni) ám de ha sokkot kap hirtelen eszébe se jut elõvvenni a fényképezõt vagy telefont, meg ha észül is videó, mi lenne a reakciónk? "tök j ó jelmez, tök szupi számítógépes efekt. akár hogy szidhatjuk a médiát ezt már belénk nvelték...

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

...sajnos ez az igazság.

Végre egy okos ember! Örülök. 😊

Igaz, a dokumentum film nem adott konkrét választ, ahogy Te fogalmaztál, rám hagyta döntést, viszont remekül kielemezték az összes "reális" és ismert lehetõséget, érveket és ellenérveket is felsorakoztattak, ami nekem nagyon tetszett azok után, hogy az idegenekkel kapcsolatos, fõleg UFO észlelésekkel foglalkozó dokumentum filmek többsége vagy ebbe, vagy abba az irányba elfogult.

Kötve hiszem, hogy az elit nem tud semmit se az UFO jelenségrõl. Nagyon jól bevált taktika, hogy a sok szemét közepette, amit a média az emberek arcába okád, néhány igaz információt is belekevernek, így teljes az információs káosz. Van sok olyan is, ami igaznak tûnik, közben szemét, és meg eshet az is, hogy szemétnek tûnik, miközben igaz. "A Kód neve: Merkúr" c. filmet láttad-e? Az információk teljes titokban tartása pedig úgysem lehetséges, legalább is nem hosszú távon. Mindig akadnak szivárogtatók, akiknek különbözõek a motivációik, és sokszor nagyon nem járnak jól azzal, hogy titkos infókat közöltek le. Jó pár ilyen bennfentes emberke látogatta meg idõnek elõtte a túlvilágot, mert elõadást tartottak a kormányok titkos, piszkos kis dolgairól. Néhányuk elõadását meg is néztem, és ha nem tudnám, hogy késõbb brutálisan meggyilkolva találták meg õket vagy "véletlen" baleset következtében haltak meg, akkor nem is vettem volna õket komolyan. És hogy nem túl feltûnõ-e ez az egész "láb alól eltevõsdi"? Szerintem ezzel is keverik a szart, bizonytalanságot keltenek (a túl szép hogy igaz legyen esete).
Nagyon bonyolult a helyzet. Egy dolog egészen biztos: a média rendelkezik a legnagyobb hatalommal ezen az égitesten. Aki a médiát tartja a kezében, az a Világot és az embereket tartja a kezében. Úgy hülyítik az embereket, ahogy csak akarják. Ezért soha senki nem lehet biztos a dolgában, aki nem bennfentes, és nem közvetlenül onnan belülrõl kapja az infót.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jó mindegy, hagyjuk, félreértettelek akkor. Én kérek bocsánatot.

<#nemtudom>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az NG foglalkozott Phoenix-i dologgal, de õ is rád bízta a döntést.
Magyarázd meg miért csinálnak ezekbõl az ügyekbõk a kormányok, a tudomány, a média "kabarét". Nem tudnak semmit??? Vagy tudnak, csak így akarják elviccelni, hogy ne jöjjünk rá az igazságra? És azt akarják, miért szivárogtatják ki?
Olyan frankón leírtad: #1235

Walk the Talk.

Mondd légyszi mi van veled?????
Én Neked adtam igazat, és erre Te felfortyansz????? Mit mondjak, dobtam egy hátast. Ki a tököm mondta, hogy Te elvakult ufo-s vagy???
Én SEM vagyok anti-ufo-s.
Amúgy meg Te is tudod, hogy a közbeszédben nincs külön ufo, és földönkívüli, csak UFO van.
De, ha gondolod: bocsi, bocsi, bocsi
<#integet2>

Walk the Talk.

Na meg sok más ember is. Miért kell egyfolytában "ufózni"? Hagyd ezt ki, légy oly szíves, mert nem vagyok kíváncsi az ilyenekre. Most nem feltétlenül azonosítatlan repülõ tárgyakról van szó. Ugyanakkor az, hogy nálunk évmilliókkal fejlettebb civilizációk is létezhetnek a galaxisunkban, egyáltalán nem zár ki semmit (most tegyük félre azt, ki mennyire hisz bennük), sõt.

De hogy külön kitérjek erre a folyamatos anti-ufó piszkálódásodra: egyáltalán nem tartom magam ún. "elvakult ufó-hívõnek". Sok esetben, sõt (sajnos?) többnyire hamisak az állítások, valójában valami átverés, kitaláció, optikai csalódás, szenzáció hajhászásról van szó. Ezek többnyire elõbb-utóbb ki is derülnek.
Azonban van néhány (jó pár) eset, amik jellegükben is teljesen elkülönülnek a többitõl (például a hivatalos szervek által rögzítettek), és amiket nehéz megmagyarázni, vagy eddig nem is tudtak megmagyarázni, vagy eleve, nem is akartak megmagyarázni (hallgatnak). Szóval azért ez közel sem úgy van, mint ahogy sok szkeptikus szeretné látni, hogy minden csak kitaláció, hülyeség.
Az is figyelemre méltó dolog, hogy annyira bagatellizált és nevetségessé tett téma lett az egész, köszönhetõen a médiának (szándékosan?), hogy aki komolyabban elkezd ezzel foglalkozni, az a karrierjét kockáztatja, és azonnali kemény kritikának van kitéve. Nekem személy szerint nagyon úgy tûnik, hogy egyes érdekkörök nagyon nem szeretnék, hogyha a Zufókból komolyabb téma alakulna ki.
Van néhány meglepõ kivétel azért, amikor nagy meglepetésre objektívan képesek egy esetet megvizsgálni (például a már lentebb említett Phoenix-i fényekrõl szóló dok. film), és valójában valami érdekes dolgot vesznek elõ, nem pedig a könnyen cáfolható, Józsi bácsi által mesélt eseteket vesézik ki tizenöt ezredszerre is.

Errõl ennyit.

De azért ugye nem mernéd feltenni rá az életed?
Nem is kell.

Walk the Talk.

Arra gondoltam, hogy egy összeesküvést mi itt nem fogunk kitárgyalni.

Walk the Talk.

Anaid
Én önmagammal egyetértésben vagyok ezen területen, csak rámragadt az itteni divat, hogy érvelni kell próbálni...😊😊😊

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Egy pisztolygolyó volt a tettes😊
Ki húzta meg a ravaszt a érdés, vagy hogy voltak-e "felbújtók"? Vagy másra gondolsz?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

az a baj, hogy pont ezeket hagyják figyelmen kívül a fundamentalista ufosok😞((

Walk the Talk.

Rip
Uh, de jókat mond! Köszi a linket!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Azt sokan elfelejtik, vagy csak nem veszik figyelembe, hogy egy idegen civilizáció akár évmilliókkal is megelõzhet minket fejlettségben. Lehet, hogy számukra mi, emberek annyira primitívek vagyunk, hogy még észrevenniük is nehezükre esik, holott birodalmuk kellõs közepén vagyunk. Ez az egész olyan, mint amikor a hangyaboly mellett autópályát építenek. Szerintetek a hangyáknak mennyi fogalmuk van arról, hogy mi emberek, egyáltalán létezünk? Vagy hogy egy hatalmas autópálya épül csak pár méterre az õ bolyuktól? Még ha tudnák is, hogy létezünk, érzékelnének minket, észrevennék az autópályát, netán még azt is tudnák, hogy mi az, akkor se várhatnák azt, hogy mi emberek felvegyük velük a kapcsolatot, és átadjuk nekik a technológiánkat. Mit is szokott az emberek többsége csinálni egy hangyával? Eltapossa, néhányan meg tanulmányozzák õket. Nos mi a helyzet, ha mi emberek vagyunk a hangyák?

Bõvebben ebben a videóban!

http://w3.hdsnet.hu/mars/1marsm.html

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Idézet: akinek van bent kutyája játssza le neki 😊 állítólag reagál rá 😊 nekem nincs kutyám, kipróbáltam volna már.

Hát az én kutyám (német juhász) toszott rá.

Walk the Talk.

Walk the Talk.

"Szerintem biztos, hogy vannak "ufonauták". Nagyobb a valószínûsége, mint annak, hogy nincsenek."-----------látod itt is önmagaddal nem vagy bizonyosságban

Walk the Talk.

Én ezt: "igazat....................?!" azért írtam így, mert szvsz még az "isten" (kisbetûvel) sem tudja az igazat. Az hogy most e pillanatban egyedül vagyunk-e(értelmesek) az ûrben, kétesélyes.
Az emberiség mint felsõbbrendû valami, csak pár ezer éve egzisztál a Földön. A világegyetem több millárd éve. Vajon mennyi civilizáció pusztulhatott ki elõttünk ilyen vagy olyan okokból. A tudósok felállítottak egy "képletet", mely szerint minden faj attól függõen, hogy milyen "égési intenzitással" rendelkezik, elõbb-utóbb kihal. Az ember pedig elég gyorsan felhasználja az életterét.
A másik kit nevezünk értelmes fajnak? Az emberiség 1/5-ét akik szerencséjükre olyan helyre születtek, ahol adott minden. S a többiek, akik, ha egyszer ráébrednek, hogy nekik is annyi kell. Csak gondolj bele!
A lelkekben pedig úgy, hogy azok tovább hordozzák az életben szerzett, ahhoz szükséges tapasztalataikat, nem hiszek.
Az összeesküvés pedig azért összeesküvés, hogy azt ne a Pali néni, meg Julis bácsi tárgyalja ki.
Ki ölte meg Kennedy-t????????????

Walk the Talk.

Anaid
Az egész életünk tele van hazugságokkal, meg titkolózással. Gondolj bele, mennyi mindent nem mondanak meg neked. A fõnököd, vagy kollegáid fizetésétõl kezdve, hogy kivel csalt meg a barátnõdön át, a ki hogyan húzott hasznot belõled életed során kérdésekig. Ha tudsz gondolkodni azt is tudod, hogy több az átverés és a titok, a hazugság, mint elsõ blikkre tûnik. Az, hogy te nem tudod életed során hányszor vertek át nem azt jelenti, hogy sosem.😊😊😊

Anaid
Az igazat?
Huh, az igazság fontos, de álltalában azért vannak viták, hogy bebizonyítsák, hogy KINEK van igaza és sajnos sok esetben a vita közben már nem is annyira lényeges, mi az igazság...😞 Ilyen sok ember fontosabb a nehogy beégjak, meg lejárassanak annál mi az igazság...Ez van.
Mellesleg, ha szellemek alatt lelkeket értesz, akkor én is hiszek benne. Na akkor most meg fogjátok nekem magyarázni az igazságot? Nem kérek belõle köszönöm, úgy is sokszor akarták már elhitetni velem, hogy a döglött ló alszik. Attól még lehetek okos, meg szorgalmas, lehetnek jó ötleteim...stb., hogy tudok hinni is. Nem hiszem, hogy ahhoz, hogy bármely okos mondatomat okosnak találják ( kontra is igaz, vanakelvetélt ötleteim, mint mindenkinek) le kellene tagadnom, hogy hiszek dolgokban. Ha ezt várnák el, az már diszkrimináció lenne, az pedig úgy tudom tilos. Hit alapján különbséget tenni ember és ember között. Szerintem biztos, hogy vannak "ufonauták". Nagyobb a valószínûsége, mint annak, hogy nincsenek.
Az összeesküvés elméletekhez meg annyit, ha fejlettebbek lehet, hogy el tudják titkolni a látogatásaikat, esetleges tudományos, mentális módszerekkel, csak nem minden mûszernél, embernél mûködik. Na meg ha nem tudjuk egy helyzetben mit kellene mérnünk, hisz nem ismerjük a természetét, vagy még nincsenek is hozzá megfelelõ mûszereink, akkor cumi. Ezek a "magyarázatok", hogy nem mérhetõ..stb. még nem elégségesen bizonyítják azon véleményeket, hogy nincsek és nem kerültek kapcsolatba emberekkel. Csak azoknak elégségesek, akik azt hiszik az univerzumban mi vagyunk mindenben a csúcs.

Számítógépes szimuláció alapján kimutatták, ha az emberiség most sutty kihalna, akkor csupán pár millió év kellene ahhoz, hogy még csak nyomunk sem maradna.

Walk the Talk.

Véleményünk =
Csak nem biztos, hogy egészséges az, ha csak egy egy irányban kutakodunk. Pl UFO

Walk the Talk.

Nem gondolkoztatok el azon, hogy ha valami szupertitkos, akkor hogy a seggbe tudunk mi egyszerû pöcsök ezen elqurvaanyázni?

Walk the Talk.

A hozzászólásodhoz még had tegyek hozzá annyit, hogy ebben a témában a vakon elfogultak döntõ többségében a szkeptikusok, akik egy kézlegyintéssel képesek az egészet elintézni, a nélkül, hogy kicsit elgondolkodnának és utána néznének az egésznek. Ugyanis itt nem egy vagy két gyanús írásról van szó, hanem összevetve több százezer oldalnyi õsi dokumentum forog szóban.

Röviden tehát:

Ki az elfogult? Aki keresi az újfajta értelmezést, vagy aki dogmatikusan kitart az öreg mellett és elvet és kiröhög minden újat?

Még jó, hogy ilyen finoman, visszafogottan élcelõdtök😊))))

Walk the Talk.

Látod ezzel nincsenek tisztában sokan.

Walk the Talk.

Én is ugyanezt mondom, de azért nem biztos, hogy ennyire egyszerû a képlet megoldása. Vélem, hogy ez egy végtelen ismeretlenes egyenlet.

Walk the Talk.

Persze, fordított esetben már a modiknál nyivákolnál.

És Te?
<#wilting>
Én délután megyek, ha esetleg visszakérdeznél.

Milyen titokról beszélsz, Te szerencsétlen? Semmi titokról nincs szó. Minden csak a szöveg értelmezésén múlik.

Félreértés ne essék, akik ilyen jó barátok mint mi ketten azok között ezek az apróságok nem minõsülnek személyeskedésnek.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Egyébként halottak napja van.
Miért nem vagy a temetõben ahelyett hogy itt írkálsz?
Csak meghalt valakid aki miatt felemelhetnéd a segged nem?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Akkor meg mit írkálsz róla, ha úgyis mindenki tudja?

Egyébként neked is jó kurva anyádat😄

Az egyetlen titok az egész írásban maga az írás értelme. És ez is csak számodra titok...

Az a lényeg, hogy ezt tényleg szupcsinagy titok, és te mégis tudod, mer olyan thetséges vagy.

Imádom az ilyen szupertitkos dolgokat amirõl a világ másik felén, egy tök fura nyelven egy nyílvános fórumon beszél minden ember fia aki erre jár😄

"Nem mellesleg ez a meg nem értett technika nem kell, hogy feltétlen földön kívüli legyen!"

<#eljen>

"Bár egyáltalán nem biztos, hogy jól járnánk az ismeretséggel."

Ugyanerre a következtetésre jutott egy 1960-as jelentés, amit itt már emlegettem: NWO - #31232.

Van pár érdekes megállapítás benne, mint pl. hogy akik számára legnehezebben feldolgozható lenne nálunk fejlettebb élet vagy technológia vagy bármi más felfedezése, azok pont a tudósok, kutatók. Na most ha ez mind így van, akkor érdekes helyzet állt elõ, mert olyan emberekre bíztuk valaminek a felderítését/felfedezését, akik nem akarják azt az adott valamit megtalálni... És ha nem akarják, akkor nem is fogják.

Érdekes az is, hogy ezt történelmi tények bizonyítják, hogy egyes földi kultúrák/társadalmak nem voltak képesek fennmaradni egy náluk fejlettebb, vagy általánosságban: tõlük jelentõsen különbözõ kultúrával történõ találkozás után. Magyarul, ez egy elterjedt, és tudományosan igazoltnak tûnõ tény, hogy túl nagy változást nem képes elviselni a civilizációnk.

Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy maga az 1960-as jelentés felteszi a kérdést, hogy ha mindez így van, akkor jogos a kérdés miszerint az esetleges felfedezésekbõl milyen körülmények között és mennyit lehet nyilvánosságra hozni annak érdekében, hogy a stabilitás fennmaradjon?

És még egyszer kihangsúlyoznám, hogy a fentiek általánosságban értendõek, tehát egy új technológiai vívmányt ugyanúgy nem szabad ezek alapján elhamarkodottan nyilvánosságra hozni, mint egy nálunk fejlettebb faj létezését.

Viszont van Megasztár a TV-ben. Az úgy látszik semmilyen mennyiségben nincs káros hatással a civilizációnk stabilitására, legalábbis a "döntéshozók" szerint.

Az az egyesek például én lennék. Én azt mondom, hogy többségében az Isteni csodák leírásai valamiféle meg nem értett technika akkori szókinccsel való megmagyarázása (Ezékiel például). Gondolj csak bele mit képzeltek az õserdõkben a bennszülöttek, amikor elõször repülõgépet, rádiót, fehér embert láttak?!

Nem mellesleg ez a meg nem értett technika nem kell, hogy feltétlen földön kívüli legyen!

Looooser
"Én értelek Téged. Hiszen mindenki arra vágyik, hogy ne legyünk egyedül az ûrben."
hmmm csak gondolj bele itt van ez a szaros pici ország, a te méreteidhez képest kurva nagy, nos nagyítsuk fel, itt van ez a szaros pici föld, a méretét ismerve, és a jelenleg általunk ismert univerzumhoz képest kurva kicsi, és 6 milliárd ember plusz pár milliárd egyéb élõlény éli.... szerintem ez kevés.... biztos vannak még, bár kérdés az hogy miért jönnek ide, vagy rácsesztünk és igaz az elméletem, már nincsenek körülöttünk, mert vagy egy nagy háború vagy egy nagy járvány kipusztította õket, akkor viszont be kéne népesíteni... Dugásra fel 😄

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Nem figyelted meg az NG-t, hogy õ igazában soha nem foglal állást. A döntést rád bízza. Pl a vallásban is.

Walk the Talk.

És, hogy tudnának õk beilleszkedni, ha van egy etnikun amelyik már 500 éve él Európában, és nekik sem sikerül <#rinya>

Walk the Talk.

Amúgy pedig a bibliai leírásokat is UFO megfigyeléseknek tartják egyesek. Pl Illés szekere stb
És én tudod erre azt mondom, minden lehetséges, de ne vak elfogultan foglalkozzunk valamivel.
Vannak akik a szellemekben hisznek, s magyarázd el nekik az igazat....................?!

Walk the Talk.

Én értelek Téged. Hiszen mindenki arra vágyik, hogy ne legyünk egyedül az ûrben. Bár egyáltalán nem biztos, hogy jól járnánk az ismeretséggel. Hiszen, ha õk nem a téren keresztül repülnek, hanem pl idõkapun stb, volna-e olyan tudós, aki egyáltalán az alapokkkal tisztában lenne. Mert mi rohadt fejlettnek hisszük magunkat, de egy hangya is rohadt fejlett egy baktériumhoz képest. És azért mint már említettem, melyik felfedezett benszülött törzs járt jól azzal, hogy egy fejlettebb civilizáció felfedezte õket. Pedig mind a kettõ ugyanahhoz a fajhoz tartozik. Most ne a coca, meg a popsi cólát hozd elõ. Ez persze sarkítás.
Ezekben az UFO esetekben az a bajom, hogy vannak akik rögtön összeesküvéselméletet fabrikálnak.

Walk the Talk.

Nem is olyan régen láttam a NatGeo-n egy dokumentum filmet a Phoenix-i fényekkel kapcsolatban. Nagyon részletesen kielemezgették az esetet, szemtanúk, (elméleti)fizikusok, mérnökök meg egy csomó szakértõ hozzászólt, felvázoltak pár lehetõséget (hadgyakorlat, rakétaelhárító lövedék, ejtõernyõs lámpácskák vagy mik, amiket a repcsikbõl hajgálnak ki, ja, és persze az optikai csalódás és az atmoszferikus jelenségek sem maradhattak ki, stb.), és a végén (számomra meglepõ módon) arra a következtetésre jutottak, hogy gyakorlatilag fogalmunk nincs arról, mi is lehetett valójában. Vagyis mindegyik lehetõségnek meg volt a maga gyenge pontja, vagy kizáró oka. Kivéve ugyebár az egyike lehetõséget, tehát hogy egy idegen civilizáció ûrhajója volt. Arra semmilyen épkézláb ellenérvet nem tudtak (nem lehet) felmutatni, csak olyanokat emlegettek, hogy hogyan is tudnának ideutazni, meg minek, meg ilyesmik, de aztán ezeket az ellenérveket (hatalmas meglepõdésemre) saját maguk elvetették, állítva hogy attól, hogy a mi fejlettségi szintünkkel érthetetlen, attól még nem lehetetlen (mint a barlanglakónak az atomreaktor).

Na most ott van még az a bizonyos felvétel a 11 gyorsan repülõ fényrõl, amit a Mexikói légierõ pilótái vettek föl. Erre nem tudom, mi a hivatalos cáfolat, de szerintem nagyon érdekesek.

Anaid
Viszonylag egyszerû példa, hogy értse mindenki, mire gondolok: egy kocsit "lekap" a trafipax, fel sem merül senkiben, hogy szar volt a trafi, lazán büntethetnek. Készítenek egy felvételt, amin látszik vagy hallatszik "vmi furcsa" hangok, árnyak, fények...stb mindegy, az elsõ kérdés: Nem mûszaki hiba? Ezt így végiggondolva akkora az ellentmondás, hogy józan paraszti ésszel végiggéndolva kapásból feltûnik és kicsit nevetséges is. Ami máshol bizonyíték ezen a területen nemigazán akarják elfogadni. Miért nem, mert félnek. Félnek kijelenteni, hogy ok, dunsztunk sincs... Nem tudom miért gondolják, hogy bárki okosabbnak tûnhet, ha egyszer sem hajlandó beismerni, hogy ezt nem tudom. Pedig mindenki tudja, hogy egy ember sem tudhat mindent, hát nem szégyen. Illúziót kergetünk többször, mint észrevesszük. És félünk, ennyi.