4171
  • ktem
    Hali!

Ma átjöttem én is!
    Én az adatkártyát választottam a 2Mbit-es feltöltési sebessége miatt.
    Majd szerdán kipróbálom, mert akkor jön az új PCI-Expresses Notim.
    Addig is, van valakinek tapasztalata ezzel a modemmel?
  • atila4
    Nekem 2 napja van és Kaposváron használom,de simán megy mindig 6-7 megával :D
  • jamby19
    köszi szépen!!!!!
  • vohanyi
    Tekintse meg egyenlegét a My T-Mobile segítségével, ahol minden kapcsolódó információt megtalál és általános előfizetőként akár teljes híváslistáját is lekérdezheti
    Aktuális egyenleg: 363 071.00 Ft
    Lezárt egyenleg: nincs adat
  • vohanyi
    My T-Mobile--regizel,többi adja magát!
  • jamby19
    Megmondod nekem,hogy pontosan hol lehet meglesni ezt??? Én még csak számlaismertetőt láttam,de az se az volt,csak csekk leírás.
  • vohanyi
    Nálam nincs szakadás!Firmware legfrissebb?Számla mindenkinek magas,én most 400eFt körül járok,tréék honlapján lehet nyomon követni!-persze a korlátlan opció miatt jóváírják.
  • jamby19
    User2008: Igazad lehet mert én is ezt tapasztalom.Valamikor azt írja "nincs jel" ledob MSNről.Újracsatlakozok 5percig megint OK.Valamikor lekapcsol, kihúzom,SIM-et kiveszem, vissza a SIM bedugom,kapcsolódik és megint OK minden hosszú időre.
    fiman28:Nem értelek kaptál te is magas számlát,mint én vagy honnan ez a magas szám??
  • user2008
    rájöttem a t "korlátozására". ha folyamatosan töltesz (pl. ftp) időnként elmegy a net. az arra pont elég, hogy megszakadj. ilyen formán a napokig tartó letöltést órákra korlátozza a rendszer. okos. :) persze, ez csak saját megfigyelés, nem szentírás.
  • fiman28
    Eddig nekem is simán megvolt az 5 M, csak mostanában kezdett lecsökkenni ennyire. A haverom olyasmit mondott, hogy kaposváron a 3G lefedettség lélegzős, minnél többen vannak fent, annál jobban csökken a lefedettség. Ő mondta, nem én, én nem értek ilyen szinten a dologhoz. De a gépem és a modemem nem mozdítottam el, szóval nem itt van a hiba. Maga a jelerősség zúgott vissza.
  • Petka
    Én a pannontól kapott samsung modemmel mértem 6Mbit/s-et. Csak simán a sticket bedugva... :)
  • vohanyi
    Ja és a seb. napszaktól függetlenül 6-6.7Mbit/s.
  • vohanyi
    Nálam a jelszint tartja a 23-at HSDPA-n,igaz 3 USB összedugva,így került optimális helyre!
  • fiman28
    Milyen jó, hogy nálam bepipálták a korlátlan opciót, mert különben 2.916.478.04 ft-ot kellett volna fizetnem, de így csak maradt 54 forint, amibe az sms hívásforg.infó kerül.
    Amúgy nálam, Kaposváron most majd 1 hete a térerő visszaesett, a jelerősségem is csak 13 körül van, a sebesség meg 2,5-3M nál ingadozik, teljesen mindegy, hogy milyen napszakban nézem.
  • KranaZoli #219
    Dear RolandX!

Én azt hittem Nekem jött a HSZ eleje.
    Mind1, hagyjuk!!!

MEA CULPA!
    Elnézést!!!!
  • vohanyi
    Figyelj a jobb alsó sarokra,nem Neked szólt!....
  • KranaZoli #217
    Ezt most Nekem írtad?!
    Nem értelek, komolyan.
    :(

Írtam, szigorúan Magán vélemény. De Én úgy gondolom, hogy 2009-ben nem az a módja, hogy XYZ OS-n tudd használni a Mobile NET-t, hogy cipelsz Magaddal egy flash drive-t, amin a driver-ek vannak.

A T-Mobile a Maga több milliós ügyfélszámával igazán megtehetné, hogy SD kártya a Stick-be, rajta a driver-ek, alkalmazások, stb...

Ne legyen fent mind, talán nem lehet, de akkor tegyék ki a weblapra.

Na, ha ezek közül mindegyik butaság, akkor szerintem Te vmit nagyon rossz oldalról közelítesz meg. Ill. mit gondolsz, miért írtam be a HSZ-eim?! Azért, hogy akinek Vista 64 bit-s problémája van, az tudja, hogy mi a megoldás. Ez a valós megoldás, probléma, nevezzük, ahogyan akarod. Nem 1 emberrel osztottam már meg azt amit a T-Mobile-ban kaptam és vhogyan egyik sem írta, hogy szerinte is az a legfrappánsabb út, hogy FW frissítésért, MAC OS X alkalmazásért a T-Mobile-ba kell menniük, sorszámot húzni, stb...

Tudod, itt Te fizetsz, Te vagy az ügyfél.
    Legalábbis így kell(ene) lennie.

Más: 64 bit és 4GB

Az, ha vki 4GB-nál és pl. egy 512MB-os VGA-nál 32 bit-es OS-t használ, arra meg keresztet tudok vetni. Ha ezt is rosszul látom, akkor egy világ fog bennem összedőlni.

DE! Én mindent elhiszek és igazat adok, ha megismerem az érem másik oldalát, hogy logikusan, egzakt módon elmagyarázza Nekem vki, hogy az Én álláspontomban hol van a hiba és miért megalapozottabb az Övé!

Ez ennyire egyszerű!

OS váltás?! Mi ezzel a probléma?! Váltok Én bármire, ahogyan eddig is megtettem és meg is fogom tenni a jövőben. Ez hogyan jött ide?!?!?!

Ha HSZ-d elejét nem Nekem szántad, de Én mégis így éreztem, akkor:

MEA CULPA!!!!!
  • RolandX
    Azért mert valaki egy járatlan utat tapos, még nem biztos, hogy így kéne reagálni. Eljön az az idő, mikor váltani kell operációs rendszert - még Neked is... Én spec mindig is méltányoltam a valós problémával küzködő, s arra megoldást kereső emberek lelkesedését.

Jolan84: Ha a wabes letöltésed jó, akkor a torrentnek is annak kell lennie, hisz' tudomásom szerint nincs külön korlátozva a p2p alkalmazások használata.
    Nem lehet, hogy éppen olyat töltesz, ahol kevés a seed/leeche arány és/vagy nem megbízható (zárt) torrent oldalról, hanem nyílt site-ról, mint pl piratebay, isohunt? Ezek köztudott, hogy jó oldalak, de nem a sebességükről híresek. Maximális sebességre garancia kizárólag a a zárt rendszerű, szerveres feltöltők esetén lehet. Én bh fanatikus vagyok, nekem ott még iylen gondom nem volt, viszont sok kisebb oldal van, ahol Kis Pista otthonról tölt fel valamit, ebben az esetben korántsem garantált a maximális sebesség, torrent technológia ide vagy oda...
    De ez már nagyon off topic, bocsi mindenkitől. :)
  • KranaZoli #215
    Amiket írtam Én is azért írtam, hogy hogyan működik!
    Ha "esetleg" vki 64 bit-s Vista-n próbálná használni.

Nem a jó driver-t tették rá :) Aranyosak ;)

Ha jó Neked amit leszedtél, akkor használd azt, Én is azt fogom használni, amit Ők tettek rá, 64 bites W'N'W Manager-t.

DE!
    Ha kellene ez és írsz vmi FTP site-ot, ahova fel lehetne tölteni, akkor szívesen feltöltöm.

Nem 1,2,3-ra :) Mert melóhelyen vagyok, de részemről megoldható a dolog. Nem néztem, de biztos nem vészes a mérete....

Ha kell, ide, vagy PÜ.

• fiman28
    Én is 64 bit-es vista alatt használom, én is visszavittem a modemet fissítésre, de még akkor sem a helyes drivert rakták rá. Így én leszedtem a Globe Trotter driverét, azt használom, még ha nincs is rajta adatforgalom mérő. Ezzel legalább nincs gondom, simán működik.
  • KranaZoli #213
    Jaaa!
    Értem ;)

Ez így ebben a formában, igaz!
  • Csak77
    Én a t-mobilnet felhasználókra gondoltam. Az pedig, hogy egy témában egy helyre összejön az összes témában járatos geek, még nem jelent semmit...
  • KranaZoli #211
    Miért is?!
    Lásd csak itt SG-n Vista (64) bit topic ;)
  • Csak77
    Azért azt tegyük hozzá, hogy 10000 magyar juzerből 2 használ 64bit-es vistát, 4GB memória ide, vagy oda... egyáltalán nem jogos a mormogásod!
  • KranaZoli #209
    Sziasztok!

Sajnos tegnap sem volt időm arra, hogy vmennyire is komolyabban foglalkozzak a T-Mobile-s Mobil NET-el.

1.)

Bevittem a Stick-t a T-Mobile-ba ahol vettem (nem, nem azért mert balfasz lennék feltenni a FW-t, vagy szoftvert) - de mivel melóhelytől 10 perc így ez tűnt jobb megoldásnak.

Mondtam, hogy problémám van a 64 bites Vista alatt vele. 32 bites laptop-omra szépen felment. Mondtam, hogy Fórumokon olvastam róla, hogy a 64 bites OS-k támogatása nagyon szegényes és, akkor hogyan is van ez?!

- Igen! Valóban, 64 bites rendszerek még inkább csak tesztelési fázisban vannak a W'N'W szoftverek. Ami azonban van és tudnak adni az magyar és stabil.

Mondtam, hogy Nekem az is furcsa 2009-ben, hogy 64 bit miért problémás ill. az a legérdekesebb, hogy az embernek Fórumokat, külföldi oldalakat kell nézegetni ahhoz, hogy újabb FW-hez vagy szoftverhez jusson?!

- Válasz annyi volt, hogy képtelenség az összes OS driver-t és alkalmazását rátenni egy Stick-re.

Hát Én mondtam a szervízes "kollégának", hogy Én ebben semmi megoldhatatlant nem látok.

1.) a legelterjedtebb OS-k driver-eit és alkalmazásait igazán rá lehetne pakolni és nem hinném, hogy ebben a kategóriában az Mac-es OS-eket kell érteni

2.) de értsük bele azokat is! Beletenni egy 2-4GB-os SD kártyát és nincs az a driver, alkalmazás ami ne férne rá.

Inkább ez, mintsem az, hogy az ügyfeleknek vissza kell jönni FW frissítés és különféle driver-ek miatt.

(persze lehetséges, hogy Én látom szarul a dolgokat...)

Frissítették a FW-t, a 2.5.21Hd-s FW-re, lementették a régi tartalmát egy általam vitt Flashdrive-ra ill. rátették a magyar nyelvű 64 bites W'N'W Manager-t is.

Hazamentem, feltettem működik vele 64 bit alatt.
    Így most első körben erről a Pendrive-ról tudom telepíteni először a W'N'W Manager-t (32, 64 bit) majd Stick bedug és arról meg leszedi a 32, vagy 64 bites driver-t hozzá.

Ez így hát mit ne mondjak, kissé hüle egy eljárás, mert ha máshova megyek ahol 64 bites Vista-ra szeretném feltenni vihetem Magammal plusszba a Flash drive-t is :(

2009?!?!?!
    :O
    :(

2.) Amiket írtatok link-eket 64 bites W'N'W-hoz, azok közül Nekem 1et sikerült működésre bírnom úgy, hogy látta a Modem-t is. Ez egy GlobeTrotter alkalmazás volt, de dettó ua., mint a W'N'W Manager amit Ők feltettek.

Egyéb W'N'W szoftver Nekem nem akart működni a Stick-l. Mindegyik azt írta ki, hogy nincs eszköz csatlakoztatva.

(csak a 64 bitesen volt időm xarakodni vele....)

Most nem emléxem, hogy a linkek közül melyik volt az, amelyik feltett egy olyan W'N'W Manager-t, amelyikben volt sebességmérő/adatforgalom mérő (az volt a legkomplexebb alkalmazás) azonban ez sem látta az eszközt. Hiába választom ki Neki manuálisan az illesztőprogramot úgysem jó.

Amit a T-Mobile-ban feltettek azzal az a gondom, hogy nincsenek benne ezek a funkciók.

És lehet, hogy Én vagyok balfasz (de had legyen mentségem, hogy kevés időm volt!) Nekem nem sikerült 64 bit-es Vista alatt mással működésre bírnom csak azzal amit Ők tettek fel a szervízben.

Ehhez annyi tartozik hozzá, hogy azt is mondták, hogy azok közül egyik sem lesz jó Nekem. Először ezt szkeptikusan fogadtam, de pár alkalmazás után arra gondoltam, hátha mégis az igazat mondták :)

De az is lehet, hogy a sok-sok próbálkozás után már fent volt egy rakás W'N'W Manager maradvány a gépen és driver maradvány, ami miatt ez nem akart kerekebb lenni.

Talán még pár kört futok vele, de nem biztos, hogy lesz rá időm.

Bízom benne, hogy előbb-utóbb majd még lesz vki, vkik akik szintén 64 bites Vista alatt akarják használni és akkor majd kerekedik jobban is ez még ;)

3.) Amit Ők feltettek azzal jól működik így nem hiszem, hogy a sebességmérés/adatforgalom figyelés miatt új szoftver telepítéssel fogok bajlódni.

4.) Ebben így annyi kaki van, hogy így az embernek mindig nézni kell a NET-t, hogy van-e újabb FW, van-e jobb 64 bites szoftver, ....
    Főleg, hogy a T-Mobile a honlapra sem teszi ki :(

Eddig ebben szerintem gyengén muzsikálnak, mert mind a Voda, mind a Pannon kiteszi a FW és DashBoard frissítéseket, alkalmazásokat.

Nem teljesen értem, hogy T-sek miért nem....

Ha csak nem azért, mert jelenleg az 1 szem 32 bites ami 100% és a többi tesztelési fázisban van.

FW-t, persze ettől még igazán kipakolhatnák.

Magánvélemény!!!!
  • vohanyi
    Kapsz 5Gb-nál is,ne törődj vele!
  • atila4
    Letöltöttem a windows 7-et és kaptam egy sms-t
    Tisztelt Elöfizetönk! Értesìtjük, hogy az Ön feldolgozott adatforgalma elérte a 2571 MB-ot 2009.01.21 18:53-kor. T-Mobile
    Most akkor nincs bekapcsolva a korlátlan nekem se?
  • jolan84
    A webes letöltéseim sebessége jó, a torrenten a feltöltési sebességem is jó... Csak az a fránya letöltés...
  • atila4

MA délután :D
  • RolandX
    Elég következetlen döntés volt kábelről mobilenet-re váltani, főleg torrent miatt... Kábeles esetén nagyon valószínű, hogy azért volt lassú a letöltésed, mivel a szolgáltatók egy része priorizálja az adatátviteli protokollokat és ebben a legalacsobb a fájlcserélőké, azaz a p2p (torrent, emule, dc++) Ez ellen egyet lehet tenni, egy jó és gyors proxy mögül netezel, ilyet azonban, ha csak nem mozogsz ilyen körökben nehéz találni. Ha csak torrentet használsz, akkor vannak erre "szakosodott' úgynevezett seedszerverek, amit x összegét havonta igénybe vehetsz; ebben az esetben a fájlmegosztó hálózaton a letöltést a szerver végzi, mig te onnan csak ftp-n keresztül töltesz le a saját gépedre. Ez mellett szólnak pro és kontra érvek is.
    Más.
    A jelenlegi problémádnál miszerint a mobilnettel nem tudsz "nagy" sebességet elérni tisztázni kellene, hogy csak torrent esetén nem, vagy webes letöltésnél is?
    Ha ugyanis mindkét esetben akkor lehet, hogy gyenge a térerősség, v. sokan vagytok az adott környéken és az ehhez hasonló okokra vezethetőek vissza...
  • Gery85
    Azért használom az E272-t mert több mint egy megabit a feltöltési sebessége és a pingje is jobb.Lentebb linkeltem sebességtesztet, ott meg tudod nézni.
  • KranaZoli #202
    Attyagatya
    Itt raklap dolog van....

Ez azonban érdekes:

Firmware update Updated firmware for your web'n'walk Stick.
    This firmware is only for use with the web'n'walk Stick (E170) and should only be used if advised by T-Mobile.

21/11/2008 (!)

Ha jól emléxem itt a 2008.Jún.17-i FW volt, mint legfrissebb említve. Egyenlőre bemegyek vele a T-Mobile-ba és megkérem Őket, hogy frissítsék a FW-t, ill. 64 bit ha lehet úgy, hogy a Stick-n legyen, ne külön médián....

No, eddig ebben a Pannon azért jobb, mert alapból jobb az alkalmazásuk, amivel eladják a Stick-t, ill. weblapjuk is sokkal beszédesebb, mint a T weblapja.

Pöppet furcsa, hogy holland és egyéb külföldi site-okat kell linkelgetni ahhoz, hogy 64 bit-n "korrekt" módon működjön :(

• jolan84
    HI all!
    Én körülbelül egy hónapja kezdtem el használni a mobil-net-et! Nagyjából meg vagyok vele elégedve, lévén szegeden használom, és itt elég konkrét sebességet tud produkálni! A problémám mindösszesen annyi (amiért igazából kábelről mobilra váltottam) hogy a torrentezés elég lassacskán megy, mondhatni szar... A trackeren aktív vagyok, a kliensem zöld pipás, mégsem tudom megközelíteni sem a 100kb/sec-ot :( Már elolvastam a tracker GYIK-ját, a szabályzatokat, az utorrent oldal idevonatkozó részét, de nem nagyon jutottam egyről a kettőre! Szóval, ha valaki tudna segíteni, vagy már volt hasonló cipőben, és megtalálta a megoldást, az légyszi írjon, iszonyatosan hálás lennék érte4!!!!
    Üdv!
  • RolandX
    Mivel pont holnap veszek még 2 GB ramot a gépbe, valószínű nekem is 64 bit-es oprendszerre kell átállnom, bár lehet előtte még próbálkozom boot.ini, /PAE kapcsoló és baráti körével, hátha érek el eremdényt, ha nem akkor marad a 64 bit - előbb utóbb úgyis át kell térni.
    Amíg nem találok konkerét megoldást, addig mazsolázz innen
  • KranaZoli #199
    Ezt nagyon szépen köszönöm, de ezt hogyan tudom rátölteni a Stick-re?!
    (mert bár Önmagában is hasznos, de ha nem tudom Magammal vinni és máshol rádugva 64 bites OS-re külön Flashdrive-n "cipelni" még a szoftvert is, ... macerás....)

Ill. ez "csak" a szoftver, gondolom a firmware-t is frissíteni kellene.

• KranaZoli #198
    Azt néztem, hogy Te a Huewai-s (vagy mi a rák a neve) modemet használod, ha jól emléxem. És elnézést, hogy még nem minden HSZ-t olvastam vissza. Meg fogom tenni!!!

Nekem is van egy ilyen modem-m, még a Voda-s időszakból. Az Nálam maradt, miután Tőlük is felmondtam :)

Ha lentebb nem találnám meg a választ rá, akkor miért ezt a modem-et használod a Stick helyett?!
    (olvastam, hogy ki lehet vhogyan kódoltatni, de miért jobb ez mind a Stick - márha ezért használod és nem másért!)

Ui. Én voltam Voda-s, utána Pannon-os, most T-Mobile-os.

A sebességgel Nekem gondjaim nem voltak, de mire a nagy sebesség és sávszélesség ha nem töltök le havi 500GB-ot, mert nem tudok?!

Ígérem, ha több időm lesz, visszaolvasom a HSZ-eket!

Köszi!
  • RolandX
    Windows Vista x64 driver
  • Gery85
    Nekem az van fent, de nem ezt a modemet használom. A legelső hozzászólásban leírtam,hogy mi a frissítések benne.
  • KranaZoli #195
    Nektek a legfrissebb szoftver van fent?!
    (firmware, Wab'n'walk Manager vagy GlobeTrotter - ki, ahogyan hívja...)

Ez mit tud?
    Ill. miket nem?

Ja, azért lehetne benne automatikus csatlakozás is!!!
  • user2008
    beírtam viccképpen a tudakozóba asszonypajtás nevét, erre kidobta a mobilnet számát. na mondom ez érdekes. felhívtam a számot... rendesen kicseng hát, hogy ez hogy van... a modem valahogy nem állt neki rezegni, meg a software se szólt, hogy hívnak de, ez hol csörög?