• KranaZoli #209
    Sziasztok!

Sajnos tegnap sem volt időm arra, hogy vmennyire is komolyabban foglalkozzak a T-Mobile-s Mobil NET-el.

1.)

Bevittem a Stick-t a T-Mobile-ba ahol vettem (nem, nem azért mert balfasz lennék feltenni a FW-t, vagy szoftvert) - de mivel melóhelytől 10 perc így ez tűnt jobb megoldásnak.

Mondtam, hogy problémám van a 64 bites Vista alatt vele. 32 bites laptop-omra szépen felment. Mondtam, hogy Fórumokon olvastam róla, hogy a 64 bites OS-k támogatása nagyon szegényes és, akkor hogyan is van ez?!

- Igen! Valóban, 64 bites rendszerek még inkább csak tesztelési fázisban vannak a W'N'W szoftverek. Ami azonban van és tudnak adni az magyar és stabil.

Mondtam, hogy Nekem az is furcsa 2009-ben, hogy 64 bit miért problémás ill. az a legérdekesebb, hogy az embernek Fórumokat, külföldi oldalakat kell nézegetni ahhoz, hogy újabb FW-hez vagy szoftverhez jusson?!

- Válasz annyi volt, hogy képtelenség az összes OS driver-t és alkalmazását rátenni egy Stick-re.

Hát Én mondtam a szervízes "kollégának", hogy Én ebben semmi megoldhatatlant nem látok.

1.) a legelterjedtebb OS-k driver-eit és alkalmazásait igazán rá lehetne pakolni és nem hinném, hogy ebben a kategóriában az Mac-es OS-eket kell érteni

2.) de értsük bele azokat is! Beletenni egy 2-4GB-os SD kártyát és nincs az a driver, alkalmazás ami ne férne rá.

Inkább ez, mintsem az, hogy az ügyfeleknek vissza kell jönni FW frissítés és különféle driver-ek miatt.

(persze lehetséges, hogy Én látom szarul a dolgokat...)

Frissítették a FW-t, a 2.5.21Hd-s FW-re, lementették a régi tartalmát egy általam vitt Flashdrive-ra ill. rátették a magyar nyelvű 64 bites W'N'W Manager-t is.

Hazamentem, feltettem működik vele 64 bit alatt.
    Így most első körben erről a Pendrive-ról tudom telepíteni először a W'N'W Manager-t (32, 64 bit) majd Stick bedug és arról meg leszedi a 32, vagy 64 bites driver-t hozzá.

Ez így hát mit ne mondjak, kissé hüle egy eljárás, mert ha máshova megyek ahol 64 bites Vista-ra szeretném feltenni vihetem Magammal plusszba a Flash drive-t is :(

2009?!?!?!
    :O
    :(

2.) Amiket írtatok link-eket 64 bites W'N'W-hoz, azok közül Nekem 1et sikerült működésre bírnom úgy, hogy látta a Modem-t is. Ez egy GlobeTrotter alkalmazás volt, de dettó ua., mint a W'N'W Manager amit Ők feltettek.

Egyéb W'N'W szoftver Nekem nem akart működni a Stick-l. Mindegyik azt írta ki, hogy nincs eszköz csatlakoztatva.

(csak a 64 bitesen volt időm xarakodni vele....)

Most nem emléxem, hogy a linkek közül melyik volt az, amelyik feltett egy olyan W'N'W Manager-t, amelyikben volt sebességmérő/adatforgalom mérő (az volt a legkomplexebb alkalmazás) azonban ez sem látta az eszközt. Hiába választom ki Neki manuálisan az illesztőprogramot úgysem jó.

Amit a T-Mobile-ban feltettek azzal az a gondom, hogy nincsenek benne ezek a funkciók.

És lehet, hogy Én vagyok balfasz (de had legyen mentségem, hogy kevés időm volt!) Nekem nem sikerült 64 bit-es Vista alatt mással működésre bírnom csak azzal amit Ők tettek fel a szervízben.

Ehhez annyi tartozik hozzá, hogy azt is mondták, hogy azok közül egyik sem lesz jó Nekem. Először ezt szkeptikusan fogadtam, de pár alkalmazás után arra gondoltam, hátha mégis az igazat mondták :)

De az is lehet, hogy a sok-sok próbálkozás után már fent volt egy rakás W'N'W Manager maradvány a gépen és driver maradvány, ami miatt ez nem akart kerekebb lenni.

Talán még pár kört futok vele, de nem biztos, hogy lesz rá időm.

Bízom benne, hogy előbb-utóbb majd még lesz vki, vkik akik szintén 64 bites Vista alatt akarják használni és akkor majd kerekedik jobban is ez még ;)

3.) Amit Ők feltettek azzal jól működik így nem hiszem, hogy a sebességmérés/adatforgalom figyelés miatt új szoftver telepítéssel fogok bajlódni.

4.) Ebben így annyi kaki van, hogy így az embernek mindig nézni kell a NET-t, hogy van-e újabb FW, van-e jobb 64 bites szoftver, ....
    Főleg, hogy a T-Mobile a honlapra sem teszi ki :(

Eddig ebben szerintem gyengén muzsikálnak, mert mind a Voda, mind a Pannon kiteszi a FW és DashBoard frissítéseket, alkalmazásokat.

Nem teljesen értem, hogy T-sek miért nem....

Ha csak nem azért, mert jelenleg az 1 szem 32 bites ami 100% és a többi tesztelési fázisban van.

FW-t, persze ettől még igazán kipakolhatnák.

Magánvélemény!!!!