4171
  • KranaZoli #513
    Mond azt Nekik, hogy még aktív a MobilNET-ed is :)
    Utána meg ez utóbbi lemondásánál hivatkozz arra, hogy Őket választottad vonalas NET-nél is ;)
  • Csak77
    Az is T lesz, már ha tényleg be fogják kötni. Én sem szeretnék 2 szerződést, havi 10-12e netre kicsit sok.
  • KranaZoli #511
    Kitől lesz az ADSL és milyen?!
    Megértelek... Szerintem el fognak engedni, nem fognak ezzel pöcsölni...

Nekem szükséges, mert laptop-hoz, vidéken, utazás közben csak ez jó ;)
    2 szerződéshez meg csóró vagyok :)
  • Csak77
    Huh, holnap jönnek kötni az adsl-t, ha minden jó lesz, végleg búcsút mondok a mobilnetnek. Remélem még benne leszek a 15 napban...
  • Aspyrin
    Hivatalos álláspont:

A T-Mobile korlátlan opciójának aktiválása esetén a forgalmi keret korlátlan, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb, nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a T-Mobile jogosult a sávszélességet csökkenteni. A T‑Mobile ugyanakkor ilyen esetekben is garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél -, illetve minimálértékeket.
    Fontos! Az internet-hozzáférés a felhasználók által megosztottan használt korlátos hálózati erőforrásokra (elsősorban rádióspektrum) épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele minden más felhasználó számára negatív felhasználói tapasztalatokat eredményezhet a szolgáltatás igénybevétele során. A hálózati erőforrások túlzott igénybevétele ronthatja a hálózat teljesítményét és ezzel a szolgáltatás minőségét.

A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati irányelvekkel összhangban a T‑Mobile fenntartja magának a jogot az adatforgalom időszakos vagy állandó lassítására. A lassítás nem jelenti a letölthető adatforgalom mennyiségének korlátozását. A számlázási ciklusban fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata esetén a T‑Mobile rugalmasan, a hálózat aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerű használatát, az esetek 80 %-ában garantált le- és feltöltési sebességek biztosítását. A számlázási ciklus lezárultával a T‑Mobile megszünteti a forgalomlassítást.

• fiman28
    Tudom, csak én a haverom sim kártyáját raktam be a modembe, amihez ugye másik szám is társult, s akkor egyből kiderült, hogy hol a gond.
  • user2009
    ja, valaki telefonált már be, hogy mi újság a 7 nappal???
  • user2009
    vagy az se
  • vohanyi
    Bocs,de nem SIM kártya csere oldotta meg,hanem SZÁMCSERE!!!
  • fiman28
    Hát remélem elkapják a töküket, mert az az első lassításos lépésüknél még nem élt a módosított aszf, és a hálózati leterhetséget is el lehet felejteni, mert fura az a hálózat, ahol egy sim kártya cserével elmúlik az a bizonyos leterheltség.
  • vohanyi
    Kárpótlásként,aki a vodától jött át:GVH csak előveszi,tavalyi júliusi balhétól kezdve : Cikk !
  • Aspyrin
    Az bizony elképzelhető :)
  • KranaZoli #501
    Most ahol Én vagyok, ott per pillanat 17-es a jelszint ezt a Manager kiváló jelszint-nek hozza. Viszont a le és feltöltési értékek azok teljesen jók. Sőt sokkal jobbak, mint Bp-n 17-es jelszint mellett (mármint ahol Én vagyok).

Talán itt kevésbé foglaltak a cellák ;)
  • Aspyrin
    Így van, Tapolca központjában egyaránt elérhető bel -és kültéri 3G, viszont valóban egy részén nem található lefedettség, illetve a tőle észak, észak-nyugatra fekvő településeken sem, egyelőre :)
  • KranaZoli #499
    Bocsánat!!!

RajZol!
  • KranaZoli #498
    Köszönöm szépen!

Pannon-ál ilyen volt az USB Stick-m és igen, abba lehetett tenni SD kártyát.

Szerintem lehetséges, hogy pont ezért hozták be ezt az eszközt, mert gondolom nem Én voltam az első és utolsó aki panaszkodott, hogy így ez a mobil NET nem egészen mobil, ha még külön pendrive kell egyéb OS-k esetén. Ez a korrekt megoldás szerintem. Így a lehetőség adott, hogy az eszközzel együtt vidd az általad használt OS-hez tartozó driver-t és Web N Walk Manager alkalmazást. (bár amennyire Én tudom Linux OS alá még nincs Nekik szoftverük...)

Megérdeklődöm ezt a cserét, vagy vásárlást.

Ha cserébe nem is mennek bele (de azért igyekszem majd ;) ha nem kérnek túl borsos árat érte, akkor beruházok egy ilyen eszközbe.

Hát vonaton Bp -> Tapolca elég sok helyen előfodult, hogy bontotta a NET-et és jelszint semmi nem volt. De összességében azért jól produkált az eszköz és T.

Mivel Pannon-al és Voda-val is vannak tapasztalataim, azt kell mondanom, hogy ebben még van mit fejlődnie a T-nek.

Viszont amiben kellemesen csalódtam az az, hogy Tapolcán bent lakásban hozza a 3600/350 Kb/s sebességet úgy, hogy jelszint 15-16 között mozog. Mivel csak a Stick-hez adott rövid USB kábelt tettem el, így egyáltalán nincs optimális helyre helyezve az eszköz. (azért ez mégsem 2-3 USB kábal az ablakban)

Razjol :)

Értem. Aha, ez eléggé hasonló.
    És nem lenne rossz ez az 5 nap / 50GB adatforgalom, sem

• RajZoL
    Tehát
    Tehát adod 50 gigát amit 5 nap alatt lehetett elhasználni napi 10 gigás limittel
    Ami a nap végén megmaradt az ráadtak a következö napra, amivel többet használtál azt levonták. S ezt görgették 5 napos ciklusokba
    Lényeg az volt hogy öt egymást követö napon nem lehetett a forgalmad több mint 50 giga
    Tehát ha elsö nap 49 giga akkor 4 napra jutott 1 giga 5 nap ismét 49 giga +amit még nem használtál el a maradékból

Most is ez van csak havi elszámolással
  • Gery85
    De meg lehet próbálni megvenni függetlenül is.
    Ez a magyarországi Huawei kirendeltség:
    Budapest, Hungary
    Nepfürdo utca 22, A Bldg., 12th Floor, 1138 Budapest, Hungary
    Tel: 0036-1-5552300
    Fax: 0036-1-5558989
  • Gery85
    Tudtammal ez microsd kártyával bővíthető,tehát lehet pendriveként is használni, valamint a mostani stickhez képest gyorsabb a feltöltési sebessége és fel van készítve firmware csere utána a 5,76mbites feletőltési sebességre is...(majd ha ki lesz építve).

Sajnos a cserebere nem tudom hogy hogyan zajlik,de mivel nem is adják ingyen új előfizetéshez sem, ezért szerintem pengetni kell hozzá.
  • KranaZoli #494
    Nem rapidozom, ezért érdekelne, hogy mire gondoltál!

1.) Tyíjj, ez igen. Vonaton: Jelenlegi jelszint 19-es
    Velencénél. Idáig naggyon kaki volt :( NET-es rádió-t sem tudtam hallgatni :( Pedig a Stick az ablakban :D
    De hozhattam volna hosszabb USB-t is és akkor kilógathattam volna az ablakon ;) (mármint a Stick-et :)

Ez egy érdekes teszt lesz....

2.) Ez az új Modem annyiban érdekelne, hogy ez olyan, mint a Pannon-nál is volt. Ebben van SD kártya hely. Vagyis bele lehetni tenni egy SD kártyán a 32/64 bites driver-t.
    Le lehet ilyenre cserélni a Stick-t?!
    Vagy ilyet nem lehet?!

(Mindenesetre, megkérdem ezt is levélben Tőlük... Ezt mondtam bent is a T-ben, hogy Nekem ez a problémám, hogy mivel Mobil NET-ről van szó és a Stick-t egy 64 bit-es OS-ű laptopra akarom kötni, akkor meg vagyok lőve egy 2. pendrive nélkül :((( - és Én mondtam Nekik, hogy mennyivel barátibb lenne egy SD kártyás modem - lásd Pannon ;)

Remélem csak a jót fogják átvenni ;)

Ez a Stick egyéb paramétereit tekintve milyen a Stick-hez viszonyítva?!

(ill. ha minden igaz, erre lehet külső antennát csatlakoztatni. Legalábbis Pannon-os ugyanilyen stick-re lehetett. Ez asszam most utazás közben nem is jönne rosszul ;)
  • RajZoL
    Ize vagyis ilyen volt, mivel most mar havi limit van ott is
  • RajZoL
    Olvasgatom a 7-napos vitát
    Én ezt úgy értelmeztem mint a rapidshare premiumon a forgalmi limitet igaz ot 5 napos de teljesen logikusnak tunik /szamomra/

Aki rapidozik az szerintem tudja mirol beszelek
  • Petka
    ezaz, végre nem kell harcolnom az adatkártyáért :D
  • Gery85
    Új modem a T-mobil kínálatában

Más néven ez a huawei e176

* HSPA/UMTS 850/1900/2100MHz
    * GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz
    * Support 2Mbps (5.76Mbps ready) HSUPA and 7.2Mbps HSDPA services
    * Receive diversity(UMTS 2100/1900/850MHz)
    * Support SMS Service
    * Micro SD Card Slot
    * Plug and play
    * Support Windows 2000, Windows XP, Windows Vista and Mac Operating System

• KranaZoli #489
    Engem most az érdekel, hogy holnap vonatozok cirka 200km-t, kíváncsi leszek, hogy vonaton milyen lesz a NET :)
    Ill. vidéken milyen lesz a sebesség, ... ;)

• user2008
    felhívnám én őket, de nincs t-mobile-os kártyám... az általam írtak óta, még mindig az a kérdés, honnantól számít a 7 nap ügyfelenként, illetve nullázódik-e a számláló 7 nap után. t mellett szóljon, egyszer felhívtam az ügyfélszolgálatot... a voda, és a pannon ingyenes elérhetőségéhez képest sokkal, de sokkal jobb. segített a hölgy mindenben, sőt, az ő általa javasolt tippek kipróbálását is készségesen megvárta, és még ezen felül intézkedett is az ügyemben. nem éreztem azt a "lerázós" hangnemet amit a másik kettőnél.
  • KranaZoli #487
    Teljes mértékben egyetértek!
    Én nem azt mondom, hogy azt a jó édes anyámat, ... kezdetű beszélgetésre gondolok ;)

Ill. lehetséges, hogy T üszije teljesen más, mint pl. Voda, Pannon üszije volt, de felhívtam Őket és ua. a kérdésre más és más választ kaptam :(

Ebben a fórumban is volt olyan, aki azt írta, hogy szerződés megkötésekor azt mondták Neki, hogy nem korlátozzák, hanem elzárják a csapot. Csak picit kell szerintem visszaolvasni. Már nem emléxem, hogy ki írta, de gondolom Én(!) Ő sem úgy kérdezte T-ben, hogy azt a jó édes anyámat ;)

No, talán ráveszem majd Magam és fel is hívom Őket ;)

Azonban, ha vmit megírsz és úgy kérdezel rá dolgokra, természetesen a megfelelő választékos hangnemben :) és pl. tértivevényes levelet írsz, személyes viszed be T-be, hogy választ kérsz rá, akkor nem telefonon hívnak fel, hogy ez a válasz, hanem írásban.

Azt meg az ember elteszi és később még jól jöhet.

Engem, mivel már másik 2őt megjártam (mert extrém felhasználó voltam) és ott sem az a cél vezérelt, hogy meghágjam az ÁSZF-t, de alig bosszantó, ha pl. hó közepétől nincs NET pl. 14 napig...

Én csak a félre értelmezésektől és félre értésektől szeretném Magam(!) megkímélni. Ehhez pedig a legautentikusabb forrás úgy érzem Ők és ez Nekem a 1430-t jelenti.

De attól még Ők is adhatnak korrekt választ!
  • Aspyrin
    Ha gondolod tedd meg. Én abban sem vagyok biztos, ha 2x egymás után kérdezed meg, ua. a választ fogod kapni ;)
    Hivatalosan nem adhat téves infót az ügyintéző, mert ez reklamációhoz vezethet, ezt pedig viszonylag gyorsan ki lehet vizsgálni, hiszen a hívásokat minden esetben rögzítik. Célszerű türelmesen és kedvesen kommunikálni, higgyétek el, sokat javíthat az ügyintézés menetén, ha így álltok hozzá.
  • jamby19
    Ez jól hangzik
    Én is kérdeztem tőlük,a korlátlan net korlátosságától,minek minősül a youtube.És korrektül válaszoltak 4-5napra rá.
  • KranaZoli #484
    Ha gondolod tedd meg. Én abban sem vagyok biztos, ha 2x egymás után kérdezed meg, ua. a választ fogod kapni ;)

Az Én elméletem az, hogy erre fogják azt mondani, hogy nem a számlazárást veszik alapul és nem úgy számolják a 7 napot, hanem relatíve. 7 nap egymás után és teljesen mind1, hogy ez melyik 7 nap egy hónapban, ...

Én azt csinálom első körben, hogy írok majd egy mail-t a T-Mobile ügyfélszolg-ra és kérem, hogy magyarázzák el Nekem, hogy mit is jelent majd ez gyakorlatban, Nekem aki betartani szeretném az Ő általuk hozott "játékszabályokat" és nem "meghágni", ill. félre értés, félre értelmezés miatt elvágni Magam 14 napra a NET-től, ill. ha elvágom, akkor ugyanígy ott a kérdés, hogy mi is a korlátozás! Mert az sem teljesen világos! Nem az érdekel, hogy feltételes módban LEHET, hogy korlátoznak, hanem már megjártam más szolgáltatónál ezt az utat és itt nem szeretném, újra. De ha mégis, akkor milyen sebességkorlátozás lép érvénybe, ...

Ezt megírom, de szerintem csak 7vgén, vagy jövő héten.

Azt már tudom, hogy ezt normális hangnemben kell tenni és kérdezni és úgy, hogy Én nem vagyok se szakember, se ÁSZF szakértő, de egy ügyfél, aki tájékoztatást kér.

Ezzel majd jelentkezem!
  • user2008
    felkell hívni az ügyfélszolgálatot, és konkrétan meg kell kérdezni, hogy mikor indul a számlálás, és nullázódik-e a számolt időszak kezdetén lévő első nap után 7 nappal. ez minden. és, akkor tudja mindenki, hogy pl. számlazárás utáni napon kezdődik a 7 napos ciklus, és, hogy utána, ha lejár a 7 nap, ismét kezdődik-e. mert ugye azt még senki nem kérdezte, hogy és ugyan mikortól kezdik számolni a 7 napot! tárgyhó elsejétől? tárgyhó első munkanapjától? számlazárástól?...?
  • vohanyi
    Egyetértek! Ámen!
  • KranaZoli #481
    Mondjuk 1 vmit meg lehet tenni. Mégpedig azt, hogy nem az 1430-t hívni, hanem vagy e-mail-t írni, vagy kinyomtatni és személyesen bevinni T-be és kérni a válaszukat abban, hogy Nekem, mind halandó állampolgárnak mit is jelent ez a majdani változtatás.

Ui. a szerződést megkötötte már az ember, és nem vagy köteles érteni és értelmezni ezt az egy sort, vagy ha nem világos, akkor kérni az Ő állásfoglalásukat abban, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban, ill. összeírni a lehetséges verziókat és kérni Őket, hogy Ők mondják rá az Igen-t, vagy Nem-t az egyes verziókra.

Szerintem választ is adnának rá, választ el lehet tenni és később, ha vmi nem úgy alakul ezt elővenni.

De letisztázni a bizonytalanságot, talán ez lenne a legjobb mód.

Hm?!
  • vohanyi
    Nem ezen variálunk úgymond,hanem a 7 egymást követő napon,ill. az elmúlt 7 nap...nem ua.!Értelmezés kérdése,egyelőre csak ők tudják...!
  • jamby19
    Szerintem a 2.) a legkorrektebb,leghasználhatóbb.
    Mondjuk szerintem őket nem érdekli hogy használod fel azt a 20GB-ot mert ki van fizetve havi díj-al,nah meg elég magas az ügyfélszámuk is.Szóval 1hét,vagy 1nap alatt 20Gb.És ennyi.Ezután meg értelemszerűen korlát.
  • KranaZoli #478
    Szerintem(!) most már ezzel kezdem, mert Én lehetek hüle ;)

1.) Ha 1 nap alatt 20GB, akkor korlátozni fognak. Szintén, ha 1,2,3 stb... napon belül 20GB, akkor korlát.

2.) 1 hét. Szerintem ez így nem jó. Inkább legyen 7 nap.
    Ha 7 nap alatt használsz el 20GB-ot és állandóan ehhez tartod Magad, hogy 7 nap alatt ne menj 20GB fölé, akkor Én(!) nem tudom elképzelni, hogy korlát lesz.

3.) Én úgy érzem ezen van a hangsúly, hogy arra törekedni, hogy az elmúlt 7 napban (és ez teljesen relatív) soha ne menjen az adatforgalom 20GB fölé. Erre tettem be a NetWorx program képet. Ott azt állítja be az ember, hogy küldjön figyelmeztető üzit, hangot, stb... ha az adatforgalom eléri a 15GB-ot (20GB-ot) 5-6-7 napon belül. Mindig az aktuális naptól kell érteni visszafelé a 7 napot. Így valóban nem lehet letölteni 15GB-ot 1 nap alatt, ha pl. előző 2 nap is letöltött az ember 10GB-ot.

4.) A gyakorlat majd annyiban fog ezen változtatni, hogy igen, pont ez lesz a nagy probléma, hogy ezt a megfogalmazást sokan sokféleképpen fogják értelmezni és sok lesz a panasz. A felmondás az utólag módosított ÁSZF-re hivatkozva. Így még az is elképzelhető (szerintem!), hogy 03.01-ig, vagy utána változtatni fognak ezen, mert belekötnek majd az ellenőrző szervek a T-be is, hogy félretájékoztatás, ...
  • jamby19
    Pár dolgot nem értek.Ha a szerződésbe azt írják,hogy 7nap alatt 20Gb utána korlát,akkor miért van az,hogy valaki azt írja ha 1nap alatt lenetezem a 20Gb úgyse jó(elméletileg utánna jönne a korlát ugye).Meg,hogy úgy se lehet,hogy 1héten kiegyenlítetten használom fel a 20Gb-ot.Egyiket se lehet,vagy akkor most mi??
  • KranaZoli #476
    Értem Én, hogy nagy itt a kavarc a fejekben (Én is igyekszem mindenki álláspontját értelmezni és megérteni) de ezt vhogyan Én nem tudom másképp értelmezni csak úgy, ahogyan még páran itt.

"Szolgáltató a hálózat túlzott mértékû használatának minősíti,
    ha az Előfizető adatforgalma hét egymást követő naptári nap alatt meghaladja a 20 GB-ot."

Namost, hogy ebből hogyan jön ki a havi 20GB, azt sehogyan sem értem.
    Szeretném érteni ezt a logikát is, de nem megy :(

Én Magam részéről annyit tudok ehhez hozzátenni, ami szerintem logikus (hangsúlyozom, szerintem!!!) írtuk itt a NetMeter ill. NetWorx progikat. (de vannak még ilyenek)

Ha ezzel kontrollálom, hogy az adatforgalmam ne érje el soha 7 egymást követő nap a 20GB-ot, akárhogyan is nézem Nekem ez mindenhogyan kb. 80GB/hó.

Már azon gondolkozom, hogy felhívni a T-t, összegyűjteni a kérdéseket, feltenni egy ügyintézőnek, kihangosítani a telefont, felvenni a beszélgetést, lementeni mp3-ba, feltenni vhova, ahol mindenki meg tudná hallgatni, hogy hogyan is lesz az amaz
  • user2008
    vohányi! nem tudom, nem is értem. illetve, értem, de nem tudom. majd meglátjuk miről szól a fáma
  • user2008
    torrent-ezőknek: az új opera (lehet, hogy a régebbi is, csak nekem új dolog) viszi a torrent file-okat. nem kell telepíteni utorrent-et, bittorrent-et, semmit. max. sebességgel tölt, szuper! véletlenül jöttem rá, telepítettem a utorrent-et, de nem kellett, mert egyszercsak láttam, hogy az opera már szedi. megjegyzem, sokkal előbb érte el a max. sebességet, mint a kifejezetten erre a célra tervezett programok. meg ugye megspóroltam egy telepítést is ezek után.