4171
  • Gery85
    értem én,hogy miről beszélsz
  • Fabio Capello
    vohányi, asszem te kérdezted, a max letöltésim eddig 1900 volt, ami sacc 2 mbps lehet (speedtest szerint)
  • KranaZoli #551

Ja, Nekem pl. a legjobb megoldás az lett és ezt bárkinek tudom ajánlani, hogy az ablaknál belülre ragasztottam tépőzáras rögzítő bizbaszt. Nem tudom mi a pontos neve.

Olyan mint a tépőzár és hosszú méterben lehet venni :)

Az USB Stick-re meg a másik felét. De természetesen ilyen megintcsak nem tudom mi a neve ragaccsal, amit könnyű eltávolítani.

Így az ablaknál (ahol Nálam) legjobb a jelszint is tudom tök könnyedén pakolászni ;)

Ha vki nem érti, nem csodálom
  • Gery85
    Dugd be a modemet egy usb hosszabbító kábelbe és pakolásszad jobbra balra a szobában úgy,hogy közben megy a letöltés.
    Biztos találsz olyan pontot ahol gyorsabb lesz.
  • jantshee
    Helló!

Segítsetek nekem! Most akarok internetet váltani, mert lejárt a szerződésem. Tegnap óta tesztelem a T-mobile internetét, de semmivel sem gyorsabb, mint a jelenlegi. 2 Mbit/s. Pedig rajta vagyok azon a térképen, amely jelzi hogy merre van 3G/HSDPA szolgáltatás. Ami elvileg 7,2 Mbit/s.

Vidéki kisváros, tehát a felhasználó sem lehet olyan sok.

Előre is kösz,

Jantshee
  • RajZoL
    Köszönöm
    Egyébként nekem a filezilla jött be :)
  • vohanyi
  • KranaZoli #546
    Nincs azzal gond!
    Nekem 23-as jelszint mellett kb. ennyit tud:

Valószínű Te is olyan vagy, ahol kb. ennyit lehet kihozni belőle.
  • Csak77
    Szerintem FTP-re legjobb a FlashFXP, abból is inkább a régebbi 3.4.0 verzió. De persze tulajdonképpen teljesen mindegy.
  • vohanyi
    Akár 2 napig is egyfolytában tölt...-Total Commander Ultra Prime 4.6--király!
  • RajZoL
    Kérdés

Ftp kapcsolat mennyire stabil
    Time-out meg hasonlók?

• Aspyrin
    Sajna a sebesség erősen függ a felhasználók számától is, elképzelhető, hogy a környékeden mindenki ugyanazon a tornyon lóg.
  • vohanyi
    Mennyi az a lassú?Átlagban 6-6.5Mbit/s-al jön a cucc,napszaktól függetlenül,ha kihasználom a teljes sávszélt!
    web'n'walk manager tökéletes:firmware:2.5.21HD-2008.jun.17.
    Jelerősség:25.
  • Fabio Capello
    No, nekem is megvan a t-mobilos net, de egyelőre a névleges 7,2 helyett eléggé lassúnak tűnik (1-2 ezer speedtest szerint)

érdemes valami más programot használni, vagy lefedettségi gond lehet? (újpest)
  • Aspyrin
    Szia!

1. Hűséget csak kötbér kifizetése esetében tudsz lemondani, próbáld meg "átadni" ismerősnek, barátnak, rokonnak, hátha valaki átvállalja
    2. Ha szerencséd van, az új lakhelyeden találsz esetleg EDGE lefedettséget is, hangyafasznyival több, mint a semmi
    3. Tájékozatlanságod elég erős, ne járasd le magad mindenféle hivatalos szervnél ;)
  • Cortinarius
    Sziasztok!

Remélem, a hozzászólás nem offtopic, ha pedig volt már róla szó, előre elnézést kérek, hogy nem olvastam végig a topicot....

Szóval T-Mobile HSDPA (per pillanat, itt, ahol most lakom) mobilinternetem van, eddig tökéletesen meg is vagyok vele elégedve. Azonban úgy néz ki, hogy hamarosan olyan helyre költözünk, ahol a szélessávú netet a T nem teszi lehetővé, csak a GPRS alapút. Ami nem is lenne baj, hiszen ADSL-lel meg tudnám oldani szélessávon az internetelérést.
    A gond az, hogy a nyamvadt mobilinternet-előfizetést két év hűségre vettem. Azaz 2010 májusig nem mondhatom vissza, illetve visszamondhatom, de az 50 000 pénzembe kerülne.
    Kérdés, hogy volt már valakinek hasonló tapasztalata? El lehet ezt intézni a T-nél valahogy (ott azt mondták, hogy sajnálják...) vagy nyugodjak bele és fizetgessem másfél évig a havidíjat a majdnem semmiért? Egyáltalán, a GPRS internetkapcsolat használható valamire vagy lassú, mint a tetű?
    Én úgy érzem, a szolgáltató hibájából (nem tájékoztattak, hogy a HSDPA nem mindenütt elérhető, és lehet, hogy én vagyok naiv, de ezt komolyan nem tudtam, azt hittem, ahol térerő van, ott az is van) károsítva vagyok vagy leszek, és gondoltam rá, hogy a fogyasztóvédelemig megyek, de előtte érdekelne, van-e valami tapasztalatotok hasonló helyzetre.

Előre is köszi.
    Cortinarius
  • user2009
    többnyire a tűzfalon kell nyitni egy forward port-ot, és az ott megadott portot kell beírni a torrent-kliensbe is, plusz manuális ip is kelletik néha. ha így nem megy, akkor maga a hálózat nem engedi. a helyzet kb. ugyanaz, mint a dc router mögül rész...
  • KranaZoli #536
    Én 1általán nem torrent-ezem :o
    De érdekelne, hogy mit is jelent a kérdés, mert Én azt sem értem
  • Gery85
    Valaki rájött már,hogy hogyan lehet aktívnak lenni pl utorrent alatt? Vagy ez lehetetlen?
  • KranaZoli #534
    Na, Én ezek már túlvagyok, túlvoltam és Én is ennyire jutottam :(

Egyenlőre még nem írtal vissza az eposzomra, de biztos fognak, abban feltettem többek között azt a kérdést is, hogy várható-e, hogy a 64 bites szoftver megközelíti majd tudásban a 32 bites.

Ne sírjatok a 32 bites szoftver full extrás a 64 bites verzióhoz képest :)
    Az annyit tud, mint amit Gery most belinkelt :)

Azonban Pannon-nak megvolt ám a 64 bites verzió is a korrekt alkalmazással ;)
  • Gery85
    Na, sajna amit belinkeltem utoljára,azt nem engedte rátenni a modemre, nem tudom miért, mert ez a modem fajtája.
    Viszont találtam egy másikat ami ráment...viszont cseverből-mederbe, mert itt nem a T-mobile a hülye, hanem a globetrotternek van ilyen szar programja.
    Mutatom az újat...röhögséges:

Tehát tök ugyan az mint ami a t-onlinenak van.
  • Gery85
    Ha valaki mégis kísérletezni akar: az előző link másik modemé: ez a helyes link!!!!!
  • Gery85
    Holnap kipróbálom majd, addig ne tegyétek fel. nekem nem gáz ha megmurdál a modem, úgyse használom.
  • Gery85
    Itt van a modemhez az eredeti frimware
    Dc unlocker
  • Gery85
    Nem, semmit nem változtattam
  • KranaZoli #528
    Te beköltöztél vmelyik toronyba, vagy cellába?!
  • Gery85
    Igen, látom ott a modemet.

HUHUHUHUHUHU
  • KranaZoli #526
    Ugyanilyen volt a Pannon-é is :)
    Én próbáltam ezt rátenni a Stick-re (igaz csak 64 bit alatt) , de Nekem nem jött össze.

Nem találta az eszközt.

Én arra gondoltam, hogy azért mert a Stick másképp működik mint pl. az E272-es, vagy az újabb SD kártyás modem.

Gondolom E272-nél itt látsz eszközt, míg Stick esetében nincs:

• Gery85
    Az enyém így néz ki.
    Mondjuk ez E272-n van, de biztos van dashboard a wnw stickre is.

Körülnézek,hogy mit lehet rárakni!
  • KranaZoli #524
    Ne sírjál!
    Nekem 64 bites Vista-n ez van:

Na!
    Eeeez fapados. Ezen lenne mit orvosolni!
  • Csak77
    Ezt a web'n'walk manager progit nem szokták fejleszteni? Vagy melyik a legújabb verzió? Nekem a 2.6.0.285 verzió van.
  • Gery85
    Kiváncsi vagyok hogy mit fognak írni!
  • KranaZoli #521
    Igen, jogos!
    Az a része kopipaszta miatt maradt bent, még Pannon-os levélből
    Várjuk a választ! Ha megjön, természetesen azt is megosztom Veletek.

Ill. ha majd több időm lesz, a legelegánsabb formája ennek a személyes átadás T pontban, vagy tértivevényesen.

Bár mivel nem panaszról van szó, így bízom benne, hogy válaszra fogják méltatni.
  • Aspyrin
    A jelszavad soha ne add ki írásos formában, ez csak telefonos ügyintézéshez, illetve neten keresztül történő szolgáltatások eléréséhez szükséges.
    Egyébként szép lett :P
  • KranaZoli #519
    Sorry, hosszú lesz, de ennyire tellett Tőlem (most :)
    E-mail-ben elküldve!

Tisztelt Magyar Telekom Nyrt!
    Tisztelt T-Mobile Ügyfélszolgálat!

xxxxx óta vagyok bizonyosságal mondhatom eddig teljes mértékben elégedett ügyfelük és egyben felhasználója az Önök által szolgáltatott Mobil Internet szolgáltatásnak.

És sok-sok éve legalább ennyire elégedett T-Mobile (céges) mobil előfizetőjük.

Mobil Internet telefonszámom: yxcysxcsd
    Hozzá tartozó jelszavam: sdfsdcyxc

Jelen levelemben pár olyan kérdésre szeretnék Önöktől választ kapni, melyek megfogalmazódtak Bennem és bár számítástechnikai területen dolgozom évek óta, nyílván az Önök szolgáltatását tekintve "szaktudásomat" csak a szakbarbár jelzővel tudnám jellemezni.

Ezért kérem Önöket, számomra az egyetlen autentikus, hiteles és elérhető forrást, hogy szíveskedjenek választ adni a Bennem megfogalmazódott kérdésekre, "kétejekre" és kicsit rendbe tenni a fejemben kialakult káoszt.

Először kezdeném a könnyedebb lélegzetvételű probélmáimmal:

1.)
    Szerződésem megkötése után derült ki, hogy az USB Stick nincs felkészítve 64 bit-es operációs rendszerrel való együttműködésre és az eszköz firmware-e sem volt naprakész. Ezt azonban a szerződés megkötés helyszínén (Westend CityCenter-ben lévő márkakereskedésük) szervízes kollégájuk orvosolta. Én akkor csak azt sérelmeztem egy kicsit, hogy nevezzük nevén a gyereket, ha már egyszer van neve, Pannon Gsm Mobil Internet szolgáltatásában létezik olyan eszköz, melyhez adott a lehetőség (opcionálisan és egyedileg) SD kártyát helyezni, mely megoldja az embernek azt a problémáját, ami Nekem is van (és biztos, hogy lesz is még ilyen és volt is ilyen) , hogy állandóan hordoznom kell Magammal egy második Pendrive-ot, amely a 64 bites operációs rendszerrel való együttműködést teszi lehetővé. Bár ez a megoldás járható út, azonban sok hibalehetőséget és egyben bosszankodást rejt(het) Magában.

Örömmel tapasztaltam, hogy már az Önök kínálatában is elérhető olyan USB Stick, mely rendelkezik ezekkel a paraméterekkel.
    SD kátya bővítő hely.
    (gondolom, talán részben ezért is bővítették termék palettájukat. Nem hinném, hogy egyedi eset lennék :)

Egy ilyen eszközzel sokkal kényelmesebben, felhasználó barátabb módon oldható meg a Mobil Internet használata, több fajta operációs rendszerrel rendelkező számítógépek, notebook-ok esetében.

Információt kérnék Önöktől, hogy milyen módon, milyen lehetőségem van Nekem arra, hogy a jelenlegi Web'n'walk Stick-em helyett (legjobb esetben) ilyen eszközre szert tehessek. (van-e lehetőség cserére?! Ha nem egyéb más alternatív megoldás: kedvezményes vásárlás, stb...)

Új modem a T-mobil kínálatában

http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&storeId=2001&productId=117991&langId=-11&parent_category_rn=null&viewAssocProd=0

2.)
    Értesültem róla, hogy 2009. március 1-től módosulni fog a jelenleg hatályban lévő ÁSZF-ük.
    Jómagam nem tartom a legjobb ÁSZF elemzőnek és szakértőnek és talán meg is bocsájtják eme "hiányosságomat", hogy Nekem mindig problémát okoz az "ilyen" szövegek értelmezése, gyakorlatba(!) való átültetése. De úgy érzem ezzel szintén nem vagyok egyedül :)

Természetesen igyekszem értelmezni és a Tőlem telhető forrsásokból választ kapni ezekre a kérdésekre, módosítások lényegére a gyakorlati felhasználás terén, de éppen ennek köszönhető az is, hogy ezt a módosítást ahány ember, annyi féle képpen tudja és képes értelmezni.

Beidézem az érintett bekezdést a módosított ÁSZF-ből, mely némi fejtörésre ad(hat) okot:

"A hálózat korlátos erőforrásainak a túlzott mértékû igénybevétele esetére vonatkozó rendelkezés módosul: Szolgáltató a hálózat túlzott mértékû használatának minősíti, ha az Előfizető
    adatforgalma hét egymást követő naptári nap alatt meghaladja a 20 GB-ot. Túlzott mértékû használat esetén a Szolgáltató jogosult 14 napra az Előfizető letöltési sebességét lassítani.

IÁSzF 3.5.1. (4)"

http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/ugyintezes/aszf/20090128_20080129.pdf

Hangsúlyozni szeretném, hogy Mobil Internet-ezési szokásaim nem arra épülnek, hogy "meghágjam" az Önök által biztos logikusan meghozott döntéseket, hanem éppen ellenkezőleg Én betartani szeretném a játékszabályokat, melyekkel azonban úgy érzem nem vagyok teljes mértékben tisztában :( Talán mondhatom, hogy rajtam kívül álló okok miatt.

Viszont ügyfélnek, ügyfélnek érzem Magam, akinek megvannak a Maga jogai és kötelességei és ebbe bele tartozik az információ kérés és tájékozódás "joga" is.

Megkérem Önöket, hogy legyenek szívesek ültessék át Nekem a fenti bekezdést a gyakorlati felhasználás területére, ami "életszagúbb", mint egy ÁSZF bekezdése.

Mikre kell majd odafigyelnem a módosult ÁSZF beveztése után Internet-ezési szokásaimban?!
    És legyenek szívesek mindezt azért megtenni, mert úgy érzem Önhibámon kívül is "képes lehetek" Magam olyan szituációba hozni, hogy a 14 napos eshetőleges korlátozás hívószámomra is bevezetésre kerül.

Munkámház elengedhetetlenül szükséges a Mobil Internet, de természetesen nem csak arra használom ezt a lehetőséget, és ami a legfontosabb NEM csak Én(!) használom ezt a szolgáltatást.

Ismerősökkel sokat beszélgettünk róla, hogy vajon hogyan is kell értelmezni a fenti módosítást.
    Ennek részleteibe nem szeretnék belemenni ezért kérem szépen Önöket, hogy beszédesebb és átlag ember számára is értelmezhető módon adjanak Nekem választ arra, hogy mit is jelent valójában majd ez a módosítás!

Pár értelmezés a teljesség igénye nélkül:

a.) Naptári hetekben lesz számolva a hét nap, ebben a hét napban nem szabad túllépni a 20GB-os adatforgalmat, utána nullázódik egy számláló és a második naptári héttől kezdve újra indul a 20GB, majd számlazáráskor mindez kezdődik elölről....

b.) Nem naptári napokban fogják számolni a hét napot, hanem hét egymást követő napról lesz szó és teljesen független a naptári héttől. Mivel előre nem lehet adatmennyiséget számolni mindig az fog számítani, hogy az adott naptól visszamenőlegesen számolva 7 nap adatforgalma elérte-e, meghaladta-e a 20GB-ot.

c.) 20GB lesz 7 napra, melyet mindenféle korlátozás nélkül lehet használni. Ha az ember elhasználta a 20GB-ot és mindezt pl. 3 napon belül, akkor koráltozni fogják a sávszélességet.

Ezt a felsorolást még lehetne folytatni, de Én ebben a levélben ennek most nem látom értelmét.

Kérem Önöket, hogy kb. a fenti módon "fordítsák" le Nekem, hogy a beidézett bekezdés alatt mit is kell majd érteni.
    (a példákat főképp ezért írtam, szerintem ez az a megfogalmazás, amit Mi átlag emberek értelmezni tudunk)

3.)
    Bármennyire is igyekszik az ember azon lenni, hogy betartsa a játékszabályokat (ÁSZF) előfordulhat olyan eset, hogy ez nem jön össze. De az is megeshet, hogy sajnos túl kell lépnie az embernek a 7nap/20GB-os adatforgalmat. Például akinek munkaeszköze a Mobil Internet és pl. operációs rendszereket kell letölteni az Internetről, több gépet, laptop-ot Mobil Internet-en keresztül frissíteni. Alkalmazásokat, stb...

Ami szintén nem világos Számomra az a korlátozás!

Tfh.: 50GB-ot kell forgalmaznom 3 napon belül. Nem tehetek mást, munkához kellett ekkora adatmennyislget forgalmaznom. (hangsúlyozom, most kirívó példát írtam szándésokan) A módosított ÁSZF szerint ebben az esetben hívószámomra sebességkorlátozást vezethet(!) be a T-Mobile. Tfh, mindez meg is történik. Mi a korlátozás mértéke és ideje?! Konkrétan mi az az érték ami ebben az esetben még rendelkezésemre fog állni (sebesség és idő) amivel és ameddig használni tudom Mobil Internet előfizetésem.

4.)
    És egyben utolsó kérdésem.
    A 32 bites verziójú Web'n'Walk Maganer alkalmazásban lehetőség van sebesség mérésre (ellenőrzése) és számlázáshoz (úgy tudom koránt sem pontos adatforgalmi adatokra), de egyfajta letöltött-feltöltött adatmennyiség kontrolláló eszköz is az ember rendelkezésére áll.

Ezek a hasznos opciók azonban hiányoznak a 64 bites verziójú alkalmazásból. (Windows operációs rendszerre gondolok)

Várható-e a közel jövőben, hogy a 64 bites alkalmazás is támogatni fogja ezeket a szolgáltatásokat?!

Köszönettel: Kranabeth Zoltán

telefon: dfsdfsdf
    e-mail: sdfsdfsdfsdfsdf
  • Aspyrin
    Nem hinném.
  • peje77
    Tehát most irigyelnünk kellene?
  • Aspyrin
    Az ászf változásról már a hivatalos megjelenés előtt is tudtam, napokkal a közlemény előtt ;)
  • Aspyrin
    Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a honlapon még a régi info is szerepel ;)
  • vohanyi
    'Aspyrin' ezt nem tudom miért másoltad be,alap szöveg,és elavult,pláne március 1-i ÁSZF változás miatt!