6647
-
breckinridge #2646 Ne haragudjál, de ez NAGYON nem állja meg a helyét. A német, a szovjet és az ameriakai haderő csapatainak zöme ezredszervezetű volt. Pl. német hadosztályban '39-ben 3 gyalogezred, 1 tüzérezred, 1 utászzászlóalj, 1 páncélvadász (páncéltörő) osztály stb. A gyalogezredek belül összfegyvernemiek voltak, de még a zlj-ak is. A szovjetek háború alatt álltak át a páncélos és gépesített csapataiknál a zlj-dd-ht szervezetre.
Nem az elnevezés a lényeg, hanem a szervezet. -
Adamfark #2645 Abban az esetben van értelme, ha olyan játékot csinálsz, mint én.
Én nem estem neki a szövetségeseknek '39-ben.
Ez esetben az egységek legyártása mellett lehet gyárat, infrastruktúrát, radarokat, stb. gyártani. Ezek olyan dolgok, amik viszonylag sok ideig készülnek, de kevesebb IC-t igényelnek.
Ezen felül a gyártásnál számításba kerül a tapasztalat penalty (biztos nem ez a neve, de most nem vagyok játékközelben). Ez az, hogy hosszabb ideig készül egy egység, de magasabb experience-el készül el.
Ha mobilizálod ezt az egységet, akkor a feltöltés már nem tart olyan sokáig. Tehát az egység 2 csillagos marad, de már frissen feltöltött katonákkal.
A Volunteer Armynak hatása van a manpower-re és arra is, hogy adott mennyiségű leadership pontból ténylegesen hány officer képződik.
Nekem sikerült még 38-ban elfoglalnom a lengyeleket a Világháború kitörése előtt.
Így Németországgal, Ausztriával, Csehországgal, Lengyelországgal együtt olyan mennyiségű manpower áll rendelkezésre, amit nem könnyű kimeríteni.
Ezen felül azért írtam, hogy az 1.2 után már nem gond az officerek 200%-on tartása, mert alapból megnövelték a szorzót a patchbe, hogy ellensúlyozzák a harcokban csökkenő létszámot. A Volunteer Army-nak a játék legelején van szerintem értelme, mert akkor még nincs háború, és 2-2,5 leadership ponttal folyamatosan termelve az officereket semmi perc alatt fel lehet tornászni a számukat 200%-ra. (Még úgy is, hogy folyamatosan gyártod az egységeket).
A háború előtt meg úgy is átállítod a politikát Service by requirements-re, és már akkor sem lesz gond...
Elnézést, abban a hozzászólásban az utolsó mondatnak így kellett volna szólnia:
"Igaz, hogy manpower sem nő annyira, de pl. az officer képzésbeli hátrányát is gyorsan be lehet hozni, pláne az 1.2-es patch után." -
sakkay #2644 Igen. Néha nagyon nehéz megelőzni a káoszt. Főleg a vezetési vonalak megtartásában. -
McCartman #2643 manualisan iranyitasz minden egyseget? -
#2642 Indonéziában van csak neki. Meg talán Holland Guyana...(Dél-Amerikában van.) -
Dns5000 #2641 Azt hogy tudom megnézni, hogy hol vannak gyarmatai egy országnak?
A hollandokna csak 25%ban foglatam el a victory pontjait pedig az egész ország megvan. Hol vannak a gyarmatai?
-
sakkay #2640 Hogyan lehet képet felrakni? Nagyon láma vagyok az ilyesmikben. -
sakkay #2639 Na hali! Megindítottam a Barbarossát 41.máj.22-én. Most jun.22 vagyok, kb 7-10 napba került áttörni a vonalakat nagyon kemény volt. Viszont 2 3 helyen ki tudtam nyílni , bár a gép nagyon! jól védekezett(VH fokozat). északon el is akadt a támadás de egy hete ott is átszakadt,délen viszont 22-23 nap alatt elértem Kijevet,és teljesen védtelen a legdélebbi rész. Az ok, egy 42! hadosztályos katlan létrehozása Magyarország északi határára ráfeszítve.Középen a nagy mocsarakat megkerülve próbáltam belehajtani az orosz egységeket. Közép északon nem tudtam tartani a tört. menetet(egyenlőre) délen meghaladtam. Ja igen, sem a magyarokat sem a románokat nem tudtam időbe behozni az axisba, az angolok miatt. De már közel állok. -
Dns5000 #2638 hmm azért nem telejesen mükszik 1 mezőt tovább mentek ott támadtak aztán még egy üreset aztan jött a várakozás a köv területnél ... -
Dns5000 #2637 Omg most jöttem rá, hogy a blitzkrieg attak mükszik, mint a 2.ben.
1.1c még nem működött.
Ha kijelolsz shiftel 1 utvonalat az egységeidnek, akkor nincs várakozás harc után amíg azon az útvonalon mennek.
Viszont mostmár support attakra is van várakozás ami eddig nem volt és nem is értettem miert nem.
-
juhaszvik #2636 ha esetleg elmagyaráznád, hogy mi az előnye ennek a volunteer army-nak, azt megköszönném. miért jó nekem a tartalékos egység? bevetni még nem fogom (nem tudom, vagy legalább is nincs értelme), csak a suppy-t eszi. ha későbbre időzítek egy feltöltött(ebb) csapat legyártását, vagyis kevesebb mobilization-nel számolva mondjuk egyszerre lesznek feltöltött állapotban, akkor nem a normális egységgyártás van előnyben azzal, hogy a későbbi gyártással esetleg még elcsíphet valamilyen fejlesztést, amit így utólag nem kell upgrade-elni?
az officer képzésről leírtat nem értem, ezt is kifejthetnéd. -
Adamfark #2635 Az AI nem cheatel, egyszerűen csak volunteer army beállításon van a Service by requrements helyett.
Ez gyakorlatilag 25%-os feltöltöttséggel hozza létre az egységeket. Na ezért kell ilyen kevés IC neki...
Most így végigböngészve nem olyan hülyeség az!
Sokkal kedvezőbb "áron" lehet tartalékos egységeket legyártani. Persze a Mobilization jóval hosszabb lesz, meg nincs értelme rögtön leveretni a csapatokat egy, már mobilizált ellenféllel szemben. Ugyanakkor a szükséges Hadosztályok már meglesznek.
Igaz, hogy manpower sem nő annyira, de pl. az officer képzés előnyét is gyorsan be lehet hozni, pláne 1.2 után. -
sakkay #2634 Ok! -
Adamfark #2633 Megnéztem: Át tudtam írni a '36 os kezdést 33-ra. Sajnos a 1970-es záródátumot még nem tudom tesztelni.
Ajánlott persze a módosítás előtt másolatokat készíteni az eredeti fileokról.... -
Adamfark #2632 Talán ezek megfejtések lehetnek, de még nem próbáltam... -
Adamfark #2631 Ez a "menetből harcolni" elv! -
Adamfark #2630 A modern hadseregekben (ez már a 2. Világháborúra is vonatkozik), ahol összhaderőnemi alakulatok vannak már nem alkalmazták ezredeket. A magyar hadsereg nem volt semmiképpen sem modern! Az ezredek általába homogén felépítésű (pl.csak gyalogos) egységek.
A dandárok kialakítása már sokkal jobban megfelelt a modern mozgó háborúknak.
A dandár rendelkezik saját támogató alegységekkel század, szakasz erőben
Jelenleg is van Magyarországon ezred, de az olyan, mint a légvédelmi Tüzér ezred. Speciális céllal hozták létre 1 bizonyos feladatra. Önállóan nincsen harcértéke, csak más magasabbegységekkel tud együtt dolgozni. Ugyanakkor értelme van ilyen létszámban speciális feladatokra fenntartani, mert ha egy adott terület (jelen esetben egyész Magyarország) légvédelmét századokra bíznák központi irányítás nélkül, az csak az erők szétforgácsolását jelentené.
Ez a modern hadseregekre vonatkozik. Természetesen az 1. Világháborúban ahol gyakorlatilag csak tüzérség, lovasság, meg gyalogság létezett egyszerűbb volt nagy homogenitású ezredek létrehozása, mert minek cifrázni....
Tehát még egyszer: én végig a modern hadseregekről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nincs alá, vagy fölérendeltségi viszony Dandár, és Ezred között. Mert vagy az egyik, vagy a másik van. -
#2629 Én az angolokat megszivattam 10 V1 rakétával, 4 nehézbombázoval, és jopár tengeralatjároval, igy angol ipar kb nem is létezik:P -
Pares #2628 Egyébként csak érdekességképpen megjegyzem, hogy London elfoglalása után Newcastle, utánna pedig Calcutta lett a fővárosuk. -
Pares #2627 Mint írtam, nagyon gyenge ellenállásba botlottam, csak a légierejük okozott némi gondot, meg legfőképp a flottájuk, azokkal is csak egyszer találkoztam, még 39-ben, akkor is a fél flottámat simán kinyírták, én meg nagy nehezen egy jelentéktelen hajójukat tudtam csak elsüllyeszteni. Szóval ennyit az angolok meg a németek flottájáról... -
Pares #2626 Ehez képest én angliában hihetelnenül gyenge ellenállásba ütköztem. 1 héten belül már Londont ostromoltam. Nagyon kevés egységük volt a szigeteken, és azt a keveset is körbevettem, és megsemmisítettem.
Egyébként valami igazság lehet abban, amit egy jóval előttem kommentelő írt, mely szerint a támadás irányát mindig 1-2-3 tartománnyal a front mögé kell állítani, tehát hogy nem minden támadás után megadni az irányt, és akkor tényleg nem kell annyit várakozni, bár az is igaz, hogy már az 5-ös szintet kutatom az Operational Level Organization technek... -
juhaszvik #2625 a tengeralattjáróban az a jó, hogy viszonylag gyorsan sokat lehet gyártani belőle, míg a nagyobb hajók esetében mire elkészül, már kb. elavultnak számít. de "egy az egy ellen" nem sok esélye van egy tengearalattjárónak. érdemes nagy mennyiségben vízrebocsátani őket.
az angolok ellen a legjobb fegyver maguk az angolok. hogy van annyi eszük, hogy a német terror elleni legfontosabb állam (legalább is akkor, 1940-ben) csak minimális védelmet hagy az anyaországban? -
zab #2624 Lenne egy kérdésem! Végtelen időre ezt is be lehet állítani?
választ előre is köszönöm
. -
Babylon56 #2623 de avval nem érek semmit emrt hiába irom át hogy a magyart vagy bármi mást inditson ela játék mindig vissza irja amgátol angolra, az első inditás után -
Rundstedt17 #2622 Én a szovjetekkel vagyok így :D -
sakkay #2621 Mély tisztelet, de sajnos tiltja a vallásom. Amúgy gratula. Ja és a Németek partraszállási előkészülete is mutatja (nézzétek meg az adatokat) ,hogy a legfelső vezetés egy pillanatig nem gondolta komolyan a partraszállást. Természetesen hihetetlen előny lett volna ha megcsinálják. -
Pares #2620 Egyébként Nagy-Britannia ellen az én leghatékonyabb tengeri fegyverem a tengeralattjáró. Hihetetlenül sok konvojt pusztítottam már el nekik. Próbáltam építeni nem is kevés hadihajót (minden fajtából...), de valamiért nagyon könnyű prédák a briteknek. -
Pares #2619 1940. Március 1. - Partraszállás Plymouth-ban és Portsmouthban, 9 hadosztállyal.
1940. Április 1. - Nagy-Britannia szárazföldi erői gyakorlatilag megsemmisültek.
1940. Április 20. - Elértem a sziget legtetejéig, már csak egy sziget van hátra északon, és az angolok egy jó időre eltűnnek a térségből...
(Egyébként én is anglia párti vagyok sok mindenben, pl.: foci, szal nem valami ellenszenvből mentem nekik. Csakhát muszáj volt először semlegesítenem a nyugati veszélyt, mert állandóan bombáztak, meg minden.)
-
tamas7878 #2618 nem lesz rá ideje -
tamas7878 #2617 A localisation mappában találod a nyelvi fájlokat -
sakkay #2616 Ja igen, de ez a legjobb.:-http://www.masodikvh.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=497&Itemid=312 -bocs ,hogy így, de nem értek a net-hez. -
sakkay #2615 -Igen... Az óriás fókuszpontoknál engedélyezem magamnak az alternatív történelmet. Pl. Moszkva, Sztálingrád stb.különben nem lenne értelme játszani. Most sokan mondhatnák, hogy mi értelme akkor? Az, hogy a történelmi lehetőségeket nem nagyon túlozva érjek mondjuk, Moszkva alá és akkor már csak a saját tudásom maradt(majdnem). De ezért kezdek 39-ben és nem 36-ban. Nehezítek,hiszen várniuk kellet volna a Németeknek. Természetesen amit az AI csinál másképp azt el viselem. Vagy például nem rohantam le Norvégiát, mert nagyon jó volt a viszony, de a FRANCIÁKNÁL NEM ADTA BE VICHYT!! pedig rohadt gyors voltam, tehát az egészet elfoglaltam. És Angliát soha semmilyen játékba nem rohanom le! Személyes okok. -
sakkay #2614 Hi-hi had legyek én is autentikus!1.-http://vmek.oszk.hu/01300/01340/html/fond04.htm 2.http://gamma21.freeweb.hu/mkatszervezetek.html stb. mint látod a példákból,(nem saját igazolásból raktam be) nem azt mondtam hogy rosszul mondod, csak azt hogy nem teljes. -
Brave89 #2613 sziasztok, lenne 1 olyan kérdésem, hogy hogyan lehet növelni 1 demokratikus államban( Magyarország) a háborút szorgalmazók számát?...elvileg 50%-nak kell lenni minimum de mindig pár %-al alatta van. -
Rundstedt17 #2612 érdekes az ai cheatel..... -
LESCO #2611 28 IC-vel gyárt most éppen 20 TP-t, 12 inf-t, 2 vadászt, 2 Tac-ot, 1 rombolót... LOL -
Sas55113 #2610 nálam HoI2-nél mikor elfogytak a victory pointos területeim , akkor kilépett ugy , mint ha a feladást nyomtam volna. Sajnos , pedig jó lenne egy olyan , hogyha kiannektálnak , de valamelyik szövetségesed utána felszabadít , akk visszakapnád az irányítást:)) -
juhaszvik #2609 ezek elég "komoly" IC-k. ha csak ennyi lenne én is gyártanám megállás nélkül (vagyis amíg van rá emberem). de ha képes ilyen mennyiségeket előállítani, hogy igazítja a manpowerhez? vagy abból is kevesebbet fogyaszt?
"Infantry brigade 0,72 IC
Fighter group 2,47 IC
TAC bomber 2,02IC"
eldobom az agyam...
mondjuk nekem gyanús, hogy ezzel akartak kompenzálni néhány AI-s hülyeséget. úgy gondolták könnyebb ezeket megbütykölni, mint hozzányúlni az AI-hoz. de ez csak tipp. -
juhaszvik #2608 lesz egy elég hülye kérdésem: mi történik akkor, ha az általam irányított ország megszűnik létezni? már játszok egy ideje paradox játékokkal (eu3, hoi2), de még nem történt velem ilyesmi, és érdekelne, hogy mi történik...
game over felirat? összegzés? vagy megy tovább a játék, csak nincs mit irányítani?
került már valaki ilyen helyzetbe? -
LESCO #2607 bocs, elfelejtettem, hogy TP már van neki 212 db. 39 január