Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretném megkérdezni, hogy játszik e valaki magyarul a HOI3-al?
Nekem sajnos az oktatási résznél kiakad.
A játék eredeti.
MFR online baráti társaság http://autoklub.lapunk.hu/ GTR2
Nem éppen Blitzkrieg...
hiszen legyen bármilyen ravasz az ai, ha kevés az egysége, akkor abból egyet sem fog ledobni rám, míg ha van mibõl "pazarolni"...
Néztem teszteket de ott fpsket teszteltek win7 semmivel nem volt gyorsabb csak csak SLIvel egy picit.
May the force serve you well!
Nekem Win 7-en kb. 20-30%-kal gyorsabbnak tûnt a játék, ugyanazon a vason. (Athlon64 X2 4200+, 3GB RAM, 8600GT video)
Hangsúlyozom, hogy ez csak érzet!
Szerintem szerepe lehet annak, hogy a Win7 jobban kezeli a többmagos procikat.
Nekem akkor voltak lassulások, ha túl sok elem volt a gyártandók ill. a fejlesztés listájában.
Ahogy észrevettem azzal szüttyögött sokat, hogy kiszámolja a várható befejezési idõket.
Egyéb ablakokban kimondottan kellemes sebességgel ment.
Esetleg egy komolyabb modpack után, mint pl. a mod34 a HOI2-ben.
Különben nem tudom, hogy a lentebb leírt módszert hogyan befolyásolja a normal fokozat, mert nem kell hozzá sem IC, sem komoly háború, sõt a leadership pontok esetében is csak az változik, hogy pár ponttal kevesebb jutna a kutatásra...
Talán az Axis tábora nem olyan nagy, de itt a lényeg a világháború nélküli területnövekedésen van...
Tisztázás képpen, very easy fokozaton játszom. Mentségemre legyen mondva: egy erõsen béta állapotban levõ játék esetén nem akarom még magamat azzal szivatni, hogy az AI esetleges csalásai ellen harcoljak...<#awink>#awink>
A nyilvánvaló, és a fejlesztõk által is ismert hibákkal együtt is egy kiemelkedõen jó játék ez.
A strategy guidok elég hasznosak, de folyamatos tanulást igényel a játék.
Személy szerint én úgy játszom a németekkel, hogy tudtam-e volna jobban csinálni, mint Õk.
Az általam járt út:
Leadership pontok elosztása:
kezdetben 4+ pont a kémkedésnek majd ha már kialakult a kémhálózat (USA, UK, France, USSR, Austria, Poland, CZ stb) már lehet 3-ra levenni. Lejjebb nem éri meg, mert beindul az ellenfeleknél is a kémelhárítás, és semmi perc alatt lecsökkentik az aktív kémek számát. Ha megvan 1 országban a 10 kém, akkor visszaveszem a 1-2 (mekkora az ország) fokkal a kém küldés gyakoriságát, mert ekkor már a kémek csak csepptöltésen vannak.
Alap vetõen threat növelésen dolgoznak a kémeim, de ha 3-nál saját kéme van az országnak, akkor ezt csökkentendõ kémvadászatra teszem a saját kémeimet.
A diplomacy-ra viszonylag sokat fordítottam, mert a terveim csak így kivitelezhetõk.
"Influance"-olni kell az USA-t, Poland-ot, és CZ-t, hogy ne kerüljenek az Allies táborába. Ebben segítenek a kémeim is, hogy növelik a threat szintjüket. Ezen felül egyesével bevihetõk a következõ országok: olasz, magyar, National Spain, Yugo, török, argentin, brazil, stb...
Szóval kell ide a pont: 8+
Az Officer képzést-t nem szoktam teljesen levenni, mert kellemetlen helyzet is elõ tud állni, ha idõvel kemény haderõbõvítésbe kezdek, és elfogynak a tisztek. (100% alá megy a szintjük)
3-4 leadership pontot szoktak kapni.
Az összes többi meg megy a fejlesztésre.
Fontos az Education korai fejlesztése, mert ez az egyetlen fejlesztés, ami emeli a leadership pontokat.
Amit én találtam:
Meg lehet úszni Csehország és Lengyelország megszerzését egy kirobbanó háború nélkül is.
Amint lehet Rajna vidéket meg kell szállni. Anschluss megoldható 1937 eleje közepére, ha az elejétõl kezdve Support our party-t nyomunk az osztrákoknál. Ezután a Muncheni egyezményt csak 38szeptembere környékén szabad csak aktiválni. Eddigre egy csomó Axis tagot tudtam szerezni.
Mivel CZ vége okt-nov környékén lehetséges, nem érdemes korábban a Muncheni egyezményt eröltetni, mert mind PL, mind CZ semmi perc alatt Allies tag lesz, és akkor lõttek az egésznek.
Közvetlenül a Muncheni egyezmény után meg kell idítani a támadást a lengyelek ellen. Ennek hatására az End of CZ event inaktívvá válik, de amint megvan az annektálás, újra aktív lesz. Utánna meg szépen be lehet seperni CZ-t, mint jutalmat, mindenféle szövetséges hadüzenet nélkül.
Eredmény: 1938 végére a világháború kitörése nélkül is meg lehet szerezni Lengyelországot, és nem kell 2 fronton harcolni. Azért választottam ezt a módszert, mert az elfoglalt területek leadershipje, és IC-je is a segítségemre van a háborúra való felkészüléskor.
Kérdés:
Más is találkozott azzal a problémával, hogyha 1x needre rakjuk a termelést, vagy a leadership valamelyik csúszkáját, akkor inaktívvá válnak a csúszkák?
Sõt, nekem az is elõfordult, hogy a mentés visszatöltése után olyan csúszka is inaktív volt, amit korábban direkt nem bántottam....
Tudom, hogy vannak gondok az "autoslide"-dal, de konkrétan ez, vagy ez nálam egyedi?
egyébként lassan hétvége, és lehet reménykedni... 😊
Lengyel o. lerohanása
bámulatosan hosszú, viszont rengeteg diplomáciai játszódást vonultat fel a cikk.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Japánnal tolom, és ott 23 órától tart 12-ig a nappal (nyáron). Amióta mélyen behatoltam a SZU-ba és Mongoliába, elég nehéz követni a napszakokat. Tokyoban még verõvényes napsütés, Ulanbatorban meg már -50% Night penalty. :-(
De ahogy alant láthatod, a patchben lesz valami szembeszökõbb jelzés is.
Hi guys.
We're working on a 1.2 patch including fixing reported bugfixes and improving gameplay.
The goal is to have it released in late august, but may be first week of september.
Our goals includes.
- New autocontrols for sliders and trade agreements.
- Severe performance improvement.
- New mapmode for simplified terrain. (hoi2 style)
- Day&Night indications
- Cancellation of orders
- Revised Technology Setup for all scenarios.
- Improved Invasion & Theatre AI.
& of course, fixing reported bugs.
kosz az infot tiger.
beke.
mikor lesz patch? 😊 tud vki vmi friiisssseeet?