6647
  • Sir Stuky
    Jól látom amit leírtál?
    Vagy elfoglalod az egész országot, vagy az eredetit állítod vissza?
  • I.C.ram
    Hoi3ban nem lehet. Kivették ezt a lehetőséget. Nem tudom, miért.
  • Sir Stuky
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hogyan lehetne területet követelni.
    Hadban állok Ausztriával (egyébként Magyarországgal vagyok), a felét már elfoglaltam, de a fenéért sem tudok területet követelni tőlük. Mindig ott a peace gomb, de az csak a háború előtti állapotot állítja vissza.
    Tudna valaki segíteni?
  • tttttom
    Hello!

Valaki tud segíteni?

Keresek egy jó FPS-RTS keverék játékot amivel lefoglalhatnám magam. :D

Valaki nem tudna valamilyen címet(ket) mondani? :D
  • Babylon56
    Azt át lehet irni valahol hogy ne csak 99999 nyers anyagot tudjunk tárolni?
  • hana1
    ez bizony így van
  • Babylon56
    Az mitől lehet hogy amikor elfoglaltam Angliába Londont a Doveri konvojom napi 60000-t hozot be per nap pár nap erejéig. Talán a ha elfoglalom valakiknek a fő városát meg kapom az ott tárolt nyers anyagokat is?
  • breckinridge
    Próbálta már valaki a franciákkal?
    A '36-os indulásal a franciákkal próbálkoztam. Kevés IC, kevés fejlesztés, de viszonylag nagy hadsereg, Maginot stb...
    A háború '39 tavaszán kezdődött. Addig a következőket tettem:
    - belga határon 2-es erődsor
    - belga határon 8 területen 8x4 gyho, amelyekben 3 gyalogezred és egy támogató (AA, AT, Eng, Art), ezek 8 hadtestben, kettesével hadseregben, azok kettesével hadseregcsoportban, tehát 2 HDSCS, 4 HDS, 8 ht
    - Maginot-ban 9 területen 1-1 gyho (3 gye+1támogató), hármasával hadtestben, azok egyesével hadseregben, egy HDSCS
    - egy tartalékhadsereg, 4 hadtestben: 3 közepes, 3 könnyű pcho, 2 lovasho, 4 gyalogosho

Furcsa háború nincs, folyamatosan támadok Badenben és Svábföldön, fél év alatt kb 20 német ho-t kerítettem be. Most nagyjából egyenlőek vagyunk. A német elfoglalta Hollandiát, Belgiumot, de a határon nem tudnak betörni. Én játszom továbbra is a bekerítősdit, megsemmisítősdit, már egyre jobb hatásfokkal. Sokáig mehet ez így, de nem látom a végét. BEF-et nem kaptam, néhány belga ho átjön majd, de nem tudom irányítani őket, tehát megbízhatatlanok. Most '39 tele van.
  • juhaszvik
    remélem, hogy csak ennyi a gond. viszont okoz némi ellentmondást, hogy ezek az egységek még csak a balti államok területén vannak... de remélem csak ennyi a gond... most megyek és utánanézek (egyébként 0 azaz nulla transport repülőn van, majd valahogy megoldom).
  • Pares
    Kilépni ki lehet, diplomácia menüben az (azt hiszem) Leave Alliance vagy valami ilyesmivel. Kirugatni nem lehet.
  • Babylon56
    Högy lehet szövetségből ki lépni vagy valakit ki rugatni!?
  • Pares
    Több mint valószinű, hogy supply gondokkal küzködnek. Ha nincs supply, akkor csak hazai (elfoglalt, birtokolt) területen tudnak mozogni, de támadni nem tudnak... Oroszországnak rettenetes az infrastruktúrája (mocsarak, erdők, nincsenek utak, stb.), szóval próbáld meg a transport repülőgépeiddel (amikkel az ejtőernyősöket is tudod ledobni) supply-t küldeni nekik...
  • juhaszvik
    segítség: elkezdtem támadni a szovjeteket (bár ez lehet, hogy mindegy), ami a probléma, hogy bizonyos csapataim nem hajlandók támadni. kb egy hónap alatt sikerült körbe kerítenem két nagy területet, és most indítanám a katonákat, hogy kiürítsék a katlant, de északon nem hajlandók elindulni a katonáim. olyan, mintha nem ellenséges lenne a terület, és támadás helyett megjelenik az x a területen. mozogni tudnak ezek az egységek, csak támadni nem. már vagy egy hónapja ott állnak, szó sincs semmilyen delayről. fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj. valakinek ötlet? vagy történt már hasonló?
  • Lehel88
    mi van halott a fórum? nov első hetén 1.3
  • Lehel88
    itt http://pogessor.pcdome.hu/hoi3.html
  • BF109
    na az nem!
  • kiboko
    hol tudom letölteni a pog-hoi3. 1.2 modot?
  • Babylon56
    Hogy lehet kilépni egy szövetségből? Magyarokal vagyok de ki akarok lépni a tengelyből hogy lehet vagy mit kell csinálni?
  • juhaszvik
    elvileg jogos, hiszen egy hq is valami 3000 embert foglalkoztat...
  • ptamas88
    és volt elég manpowered ?
  • BF109
    a hadosztályok saját területen voltak. aztán egyszercsak magától megoldódott a dolog. most már tudok hq-t létrehozni. ki érti ezt?
  • juhaszvik
    ha már lenne felette egy egység, akkor nem szürke lenne a gomb, hanem egy detach volna a helyén.

egyébként nincs ötletem, hogy mi lehet a gond. nem lehet, hogy valami olyan területen van az egység, ami el van zárva a... (tiszt)utánpótlástól?
    próbáld ki más egységgel, hogy kiveszed hq alól és akkor mi történik. szerintem a 94 % az nem vészes, egyszer én is eljutottam 90 % környékére, de nem rémlik ilyen probléma...
  • ptamas88
    nincs véletlenül már egy hq az egység felett ?
  • BF109
    sziasztok!
    vajon mér nem tudok hq-t felállítani? (szürke a gomb) kevés lenne a tisztem? 94 % a tisztek aránya. ez a gond vagy más?
  • ptamas88
    hét ha megnézitek a játék könyvtárában event nincs rá semmilyen és decision közt sincs se USA nak se japánnak ilyen. tehát ez csak a játékoson múlik. ha hadat üzensz az USA-nak akkor belép az allies-ba és ennyi.
  • McDouglas
    Ahogy én tapasztaltam, nincs Pearl Harbour event. Én már 2x játszottam a japcsikal, de még sose jött fel semmi.
  • juhaszvik
    az első két próbálkozásom során a republic spain állt nyerésre, az elsőt meg is nyerte, a másodikban már beavatkoztam, és végül nyertek Francoék.
    harmadszorra (amit most játszok) viszont a national spain verte laposra teljesen egyedül a másikat, annál is hamarabb, hogy becsábítottam őket az axisba. szóval jól variálgat a gép.
    national china érdekes választás. én most legutóbb japánt húztam be elég hamar, amit azért gondoltam hogy jó ötlet, mivel elég korán háborúzik, és a háború (főleg, ha távol van) jót tesz az iparnak és más egyébnek a megfelelő politikai beállításokkal. de gondolom a kínaiakkal is ugyanez lehet a helyzet.
    viszont arra figyelj, hogy az anschluss előtt ne kezdj el így háborúzni, mert ha jól emlékszem akkor feltétel az "at peace". persze ha eléggé lent van a neutrality... :)
    nekem sikerült a törököket is becsábítani, de a finneket még nem (41 márc), ami ugye pont fordítva történt a történelem során. remélem elég szovjet katonát le tudnak majd kötni, mivel pont most akarom indítani a barbarossát.
    adnék egy tippet, mielőtt elkezded a nagy háborút, szállíts egy kevés egységet Gibraltárhoz, mert nálam sokat keménykedtek a spanyolokkal a britek.

ja és nem tudja valaki, hogy "Pearl Harbour"(=amerika beszáll a háborúba) mennyire fix a játékban? mert a hoi2-ben eléggé az volt. nem volt szövetséges japán, nem piszkáltam az amikat, hanem pont hogy influenceltem őket, de ennek ellenére menetrendszerint beálltak az alliesbe az adott pillanatban. a hoi3-ban is így van? mert lassan aktuális lesz a dolog. mondjuk elég távol van az ideológiai három szögben az USA a szövetségesektől (talán egy kicsit hozzám vannak közelebb, de max néhány mm-rel), viszont japán az axisban van. elég gázul állnak ázsiában, a Koreai-félszigetre szorultak vissza, szóval ha csak választós event, akkor én a helyükben kihagynám... :(

McCartman a fejleményekből várom a további beszámolót... :)
  • thantalas
    Delay:
    1, van egy tech amivel lehet csökkenteni : Land : Operational Level Organization
    2, ha több parancsot adsz egy egységnek... kijelölöd jobb klikk a következő területre + ezután Shift klikk az azutáni területre... folyamatosan támad nincs delay - természetesen ha egyesével adsz parancsot akkor van delay

Gyarmatok... igen szét kéne választani az országokat: GBR + FR anyaország elesik, gyarmat tovább harcol... a kis országok: Belgium + Hollandia az anyaország elesésekor kapitulál...

Gyors hadosztályhoz elején L.Arm max M.Arm de vigyázz ne fejlessz támadóértéket és páncélt mert az lassítja
  • McCartman
    en is elovettem most kicsit a jatekot , kezdtem egy ujat a DiDay's moddal.
    Paradox forumon olvastam amint arrol panaszkodtak , hogy a spanyol polgárháborúban mindig a republikánusok nyernek. nem tudom nálatok hogy megy , nálam mindig a nacionalistáknak áll a zászló ill. ők kerülnek sokkal előnyösebb pozícióba. (külső segitségek nélkül)
    Igy ment ez most is , bár egy kicsit felpörgettem a végjátékot , így elfoglaltam egy nagyobb darabot a keleti partszakaszbol , 2 kikötővel , kevés nyersanyaggal. (ezt amugy már sehogy sem tudom visszaadni nekik?:D)
    '37 juniusat irjuk most , a tengelyben az olaszok , magyarok , Francoék és.. nacionalista Kína.:) kivancsi vagyok mit hoznak majd össze Japán ellen.
    Finnországra és a törökökre megy még influence , de elég lassan közelednek.:S
  • Snipa
    aki eredetivel jatszik online metaserveren legyszi irja le a tapasztalatait! erdekelne hogy stabil a kapcsolat, van csuszas az idoben vagy sem stb stb...

elore is koszi!

• juhaszvik
    ha 36-os kampányt kezdek 38-ig nem nagyon gyártok semmi olyat, ami különösebben enné a manpowert, csak tengeri és a légierőt gyarapítom, így mind a manpower mind a supply meg tud szaladni.
    ha folyamatosan gyártol az sem gáz, hiszen az semmilyen befolyással nincs arra, hogy havonta mennyi embered termelődik és ez a lényeg...
    bár ha az elején elmulasztottad a Ruhr-vidék megszállását, az lehet valamilyen hatással a mozgósításra...
  • Mortael
    hogy lehet az, hogy németekkel '36-os kampány kezdetnél 39-re csak 200 manpowerem van, de ha a 39'-es kampányt simán elkezdem, ott 800??? nekem 200 fölé sose ment a manpower...valami eventet elmulasztottam, vagy miért van ez? annyival több egységet nem gyártok, szóval nem értem a különbséget...
  • hana1
    Hungary: claims on Nationalist China
    ez miért bug? kell nekünk is gyarmat... :D
  • juhaszvik
    kedvenc bugok:
    Hungary: claims on Nationalist China
    Turkey: at war with Yugoslavia, allied with Yugoslavia
  • juhaszvik
    (folytatás előző)
    ezután nekiálltam a Barbarossa megtervezésének. a megmaradt manpower felhasználásával még gyalogosokat és páncélosokat gyártattam (persze hagytam úgy 200-at a veszteségek pótlására).
    kinéztem magamnak egy kiszögellést a román határtól kicsit északra. ha a Fekete-tengertől elindulva bekeríteném ezt a területet, akkor a határon felálló szovjet seregek jó egyharmadát kiiktatnám, és ugye nem kell részleteznem, hogy a szovjet sereg módszeres és hatékony elkoptatása mennyire fontos. az egyetlen gond az a fránya Románia volt, amely egyébként is úton volt a bal alsó sarokba a diplomácia háromszögében. így hát katonák az egykori jugoszlávia és lengyelo. (+ a magyarok is kaptak segítséget) területéről elindultak Romániába, akik eleinte ellenkeztek, de mikor minden VP-s területüket megszereztem megadták magukat. hát, hát... (magyaroknak is jutott terület)
    Ezután az északi részen kerestem valami megoldást. a balti államokhoz nem nyúltak a ruszkik, így ott nézelődtem. Egy kis csücsökben, az egykori lengyel határnál láttam, a megoldást, de Litvánia kicsit zavart, úgyhogy hipphopp elfoglaltam (vártam egyébként 40 őszéig, hogy nem-e kell az oroszoknak, mert azért a balti államok bekerítése megint csak egy szép kis falat lenne).
    Ezután eszembe jutott, hogy valaki azt mesélte, hogy nem tudta megtámadni a britek egyik bábállamát.gondoltam legyen hát így: elfoglaltam Lettországot és Észtországot, de előbbiből pupetet csináltam. így északon egy kétszeres bekerítést tudok majd indítani három pontról.
    most itt tartok 41 márc 18.-a, mindenki a határon (kb 1,4 millióan). szerintetek elég, ha egy területet 10 ezer embernyi katonaság fed le (sarkalatos pontokon több)? csak mert így tudtam (remélem) elég átütő erőt elhelyezni az áttörésekhez és a bekerítésekhez.
  • juhaszvik
    hétvégén megint volt időm egy kicsit járszani, ezért a történet folytatódik:
    a francia határtól viszonylag hamar (1,5-2 hét) eljutottam a fővárosba, és amint a katonáim csizmái Párizs utcáit tapodták, jött a kapituláció és a Vichy-kormányzat, aminek a spanyol és olasz kollégák annyira nem örültek, hiszen már övék volt majdnem az ország fele. furcsaság, hogy a német területeken maradt olasz és spanyol egységek az enyémek lettek (így járt egy magyar csapat is). gondoltam exped.force-ban visszaküldöm őket, de aztán inkább befogtam őket területőrzésre.
    küldtem egy páncélos hadosztályt a gibraltári affér felszámolására, míg a berlini sereg (értsd keleti had) visszavonatozott Németországba, pontosabban Ausztriába, ahol szépen felállt a Jugoszláv határokon.
    Eközben csak próbaképp a Lamanche-csatornához vontam össze a flottámat (jórészt tengeralattjárók), de olyan fülest kaptak az angoloktól, hogy alig bírtam kimenekíteni őket. így hát a brittek gyors leveréséről ideiglenesen lemondtam (és egy halom hajót beállítottam gyártásra) a bitburg hq seregének jórészét is a jövőbeli keleti fronthoz szállítattam, akik menetközben elfoglalták Dániát is.
    Eközben (39 ősz) megindult a Jugoszlávia elleni offenzíva, kb 2-3 hét alatt megvolt a győzelem, de a pofátlanok nem adták meg magukat és inkább Bene(mínusz lux) államok példáját követték.
    Valamikor 40 tavaszán az olaszok hadat üzentek a görögöknek, Athénban voltam 2 hét alatt, mire jött a kapituláció és a részarányos annektálás.
    (folyt.köv.)
  • Pares
    Ajánaltos biztonsági mentést is csinálni a felülírott fájlokról, mert ha később bibi van, akkor nem kell újratelepíteni...
  • ptamas88
    fogod azokat a mappakat amiket kicsomagol es bemásolod a játék főkönyvtárába. ne ijedj meg azon, hogy ott ugyanolyan nevű mappák vannak mert azokat írja felül. tehát amikor megkérdezi a rendszer h felülírja e őket akkor nyomd neki h igen mindet. aztán elindítod a játékot és tádááám
  • Fasiszta
    DiDay's Unique Units modot hogy kell fel rakni.
  • torcyemperor
    kosz szepen!
    biztos ki fogom probalni, eddig vmi jo modra vartam (na meg az 1.2re, most meg tovabb az 1.3ra) :D
    szanalmas h ki mertek adni a jatekot ugy, hogy tudtak meg kell 2-3 honap teszt mire vegleges lesz...