6647
  • Fasiszta
    Hogy lehet a modot felrakni a játékra.
  • McCartman
    DiDay's Unique Units modot ajánlom én is.:)
    (esetleg nezd meg az AI improvement packot , nekem nem jött be)

@Babylon56: Silent lawyer miniszterrel is tudod csökkenteni lassan , de biztosan.
  • juhaszvik
    1. eventek csökkentik, de más ötletem nincs
    2. ez engem is érdekel :)
    3. két dolog jelzi a hozzád való kapcsolatát, az egyik, hogy ha már tagja vagy az egyik odalnak, akkor a diplomaticsnál a háromszögben milyen távol esik tőled (a te háromszögcsúcsodtól), és ha ráviszed az egeret a zászlajára, akkor kiírja, hogy mekkora sebességgel driftel (sodródik???) az adott irányokba. a másik a relation, ez látszik a diplomaticsban és az intelligence-ben is. bár hogy ez pontosan mitől változik abban nem vagyok biztos, mert pl. az USA-t 36 óta folyamatosan 3 éven keresztül befolyásoltam, és a relation: -130.
  • juhaszvik
    ctrl+jobb klikk a célterületre, és kiválasztod, hogy strategic deployment (vagy redeployment?). a hoi2-höz képest ez annyival jobb, hogy itt nem tűnik el a térképről az egység.
  • Babylon56
    4. A counters-ket nem lehet valahogy tejesen eltüntetni hogy csak egységek rajzai látszodjanak?
  • Babylon56
    Volna pár kérdésem remélem, tud valaki segíteni benne.
    1.Semlegeséget mikkel lehet csökkenteni a (hírszerzésnél:semlegesség csökkentésén kívül)?
    2.Hogy lehet olyan HQ-t létre hozni, ami a termelés fülnél is meg jelenik mint feltöltendő HQ és, hogy lehet területeket kapcsolni a HQ-hoz mint például a Berlini HQ-nak van?
    3.Ha befolyásolok, egy országot hol látom, hogy hány ponttal tudtam eddig befolyásolni?

Válaszokat elöre is köszönöm!
  • ptamas88
    DiDay's Unique Units...ez elég jó mod szerintem. csak sajnos még nem működik rendesen a moddir így minden modhoz kell egy külön mappa a játék összes fájljával:(
  • torcyemperor
    valaki ha tud, kuldje mar el egy mar kesz es (felig)fasza modnak a nevet,elehetoseget stb.
    nagy szukseg lenne mar egy jora :D
    hoi2ben TRP volt kedvencem :)
  • lackoka25
    hogy kell vonatra rakni a sereget?
  • BF109
    van event a cseheknél, a müncheni egyezmény meg az első bécsi is. (de szerintem nem szabad hadban állni hogy felajánlja)
    én 1939 08-nál tarok a németekkel. velem vannak a spanyolok, portugálok, olaszok, szlovákok. sajnos a magyarok igen messze vannak a szövetségtől viszont a lengyelekkel szövetségesek, úh. lehet le kell rohannom Mo-t, sajnos.
  • Pares
    Nemrég (amikor még betudtam lépni rendesen a fórumra) linkeltem ide pár modot, az egyik a Hungarian improvement mod 0.85 volt. Az összes pártot, politikust kijavítja (nevek, ideológia) plussz hozzá is ad egy párat...
  • juhaszvik
    (folyt. előző)
    Egy kicsit megerősítettem a Maginot-vonallal szembenálló erőimet majd két fő csoportot hoztam létre Belgiummal és Hollandiával szemben. A tervem ugyanis az volt, hogy Luxemburg és Belgium elfoglalásával elvágom a hollandokat (ugyanis nem szövetségesei a belgáknak, ergó nem támadnak). de mielőtt elindítanám az újabb harcokat, gondoltam lejjebb tekerem a térképet, és megnézem mire jutottak szövetségeseim.
    Majdnem leestem a vezérkari székemről: az olaszok és a spanyolok már Fr.o. kb egynegyedét efoglalták dél felől, és folyamatosan törnek észak felé. Ügyes fiúk ezek, le a kalappal. Ám a spanyolok kicsit benézték a dolgokat, mert a brittek egy komolyabb csoportot tettek partra Gibraltárnál, amivel csak nem tudtak megbírkózni, sőt még 3 területet is elfoglaltak plusszban. Annyit tudtam tenni értük, hogy küldtem segítségül bombázókat és néhány vadászgépet (saját írányítás alatt).
    Mindezeken felbuzdulva kiadtam a parancsot a támadásra.
    Hát nem volt könnyű falat, se Belgium, de még Luxemburg sem. A kritikus pontokon szép számban álltak fel, és csak hosszú ütköezetk után sikerült áttörni a védelmet.
    ám nem hiába én voltam a hadvezér. közvetlen a támadáskor észrevettem, hogy a maginot vonal egyik pontján nincs védelem, mert éppen átcsoportosítottak (vagyis már elment az egyik, de még nem ért oda a másik). na mondom fiúk, ezt nem hagyjuk annyiban. rögtön elindítottam a katonákat, de nem csak oda, hanem a két szomszédos területre is, hogy a szomszédok ne érjenek oda időben. áttörtem a maginot-vonalat, hahaha :)
    beküldtem vonaton az embereket, és aztán három irányban (a kétfelé szakadt védelem bekerítése érdekében, és párizs felé) indítottam el őket.
    most itt tartok: elfoglaltam belgiumot (majd egy hónapig tartott), két irányból török Párizs felé, keleten már összeértem az olaszokkal, a spanyolok még mindig nem bírnak a britekkel (sebaj, majd ha odaérek...) ellenben észak-afrikában elég szépen terjesztkednek, tengeren odavissza harc folyik az angol haditengerészettel, a RAF kezdeti lelkesedése alábbszállt az irányában, hogy szétbombázza az iparomat és a nyersanyagaimat.
    aztán a slusszpoén: jött az üzenet. Communist China belépett a szovjetek mellé. vagyis hadban állok egy országgal, aminek szovjetúnió a szövetségese.
    de valamiért nem akar támadni. még. szóval gyorsan le kell tudnom ezt a nyugati hadjáratot.
  • juhaszvik
    (folyt. előző)
    Ugyanis az volt a tervem, hogy ápr.1.-én kapnak egy kis humoros hadüzenetet. Szépen fel is álltam a határokon, a repülők odakészítve a reptereken, tengeralattjárók Danzignál, a kis felvidéki német csücsökben is kuporogtak a katonáim (persze mindenhol tisztes, egy területnyi távolságban a határtól), mire jön az üzenet, hogy Poland mobilizing. mondom akkor legyen kezdjük. Megy a hadüzenet, indulnak katonák, repülők, mindenki, csak két hq és az alá tartozó 2×4 divízió (azt hiszem divízió, ebben nem vagyok túl jó) a nyugati vidékeken.
    valahogy a diplomatics részen kattingattam, amikor azt veszem észre, hogy Poland az alliesben...??? pedig majdnem középen volt a háromszögben az ellőbb még...
    gyorsan strat. redep. azt a nyolc egységet a francia határra (persze kémekkel a belgákat és a hollnadokat is távoltartottam az alliestől), és hál istennek odaértek, mielőtt megindultak volna a franciák.
    a lengyel hadjárat elég döcögős volt, 35-40 napig is eltartott, viszont annak jó volt, hogy kitanuljam a katlanstratégiát. a kis felvidéki csücsökből meg volt Lodz,így a magyarok nem jutottak VP-hez, csak néhány területet szereztek. az annektálás után a csapatok kaptak 1 hét pihit, aztán két csoport kivételével mindenki vonatraszállt, és elindult a nyugati frontra, katonáim csak sejtették, hogy mi vár rájuk, mikor a naplementét nézték... (folyt. köv.)
  • juhaszvik
    kb egy hónap kerülgetés után végre megint nekiálltam a német 36-os kampánynak.
    szóval egy kis saját történelem: minden a spanyol polgárháborúval kezdődött, ám eddigi játékaimmal ellentétben, most maguktól megnyerték National Spain-ék, hamarabb mint ahogy behúztam őket az axisba (szóval gyorsak voltak a fiúk). Addigra már az olaszok meg a magyarok is pajtások voltak. Amerika folyamatos influence-t kap, mellette Ausztia és Japán.
    Kémekkel sodortatom távolabb az alliestől a cseheket és lengyeleket.
    38 elején Anschluss, és kb ugyanekkor belép az axisba Japán, ami ugye automatikusan háborút jelent vagy 3-4 távolkeleti országgal, törvények hozzáhangolva. :) Következő célpontok az axisba csalogatáshoz: Törökország és Finnország.
    Vártam, hogy lesz valamilyen event a csehekkel (egyébként van?), de 39 jan.-ig nem jött, úgyhogy az addigra a határokra felsorakozott seregek megindultak, és magyar támogatással 14 nap alatt elfoglalták az országot.
    Felvidék a magyaroké lett, kivéve a jobb szélső három tartomány, ami pont jól jött nekem Lengyelroszág ellen. (folyt.köv.)
  • Babylon56
    Briteknek miota van 44-ben atom bombájuk?
  • Lehel88
    jah és az csinál valmit hogy alignálom magam pl németekhez? az erősíti a szélső jobboldali pártokat?
  • Lehel88
    azok annyira nem érdekelnek:D még a történelemhűség miatt nem lehetne módosítani Horthy vezér politikai hovatartozását mondjuk államfőknek semlegesnek kel lenni de mindegy szal hogy a Nemzet egység pártja legyen a pártja Szálasinak meg a Nyilas párt.
    MNSZP nemtom hogy volt e ha igen akkor sem párt formájában de helyette belehetne rakni a Német Volksbund szervezetet ez olyan állandó 6-8%os népszerűséggel bírt mozgalom volt hasonló mint a Szudéta németek pártja a csehszlovákoknál
  • Pares
    Játékon belül sehogy. Mert a kedves fejlesztők kihagytak bárminemű eventet vagy akármit, ami egy nem demokratikus nemzetnél teljesen lehetetlenné teszi az uralkodó ideológia megváltoztatását.

Mondjuk ha figyelembe vesszük, hogy te, mint az ország vezetője, miért akarnád saját magad megbuktatni, akkor logikus, hogy nem lehet.
    De azért valami eventet betehettek volna, hogy vmi krízishelyzet, lázadás vagy akármi jön létre, ami átveszi a hatalmat. Érdekesebb lenne.

Egyébként ha van kedved a játék fájljaival mesterkedni, akkor elég könnyen meg lehet változtatni minden politikai cuccot benne, de nemtudom, hogy ez mennyire egészséges a mentéseidre nézve...
  • Lehel88
    szerintetek hogy lehet a Nyilaskeresztes pártot hatalomra juttatni?
  • Lehel88
    húúúúúúú hát szinte mindent Argentína épp olyan helyzetben van hogy kell erős haditengerészet és légierő, ipart és a páncélosokat hanyagolhatod meg a gyalogságot picit még nagyon jó potenciális ellenfélnek jöhet dél afrika
  • Fasiszta
    Csak mit fejlesszek .
  • Lehel88
    zúzd le Dél Amerikát kezdetnek nemrossz:D
    majd csatlakozz a németekhez
  • Fasiszta
    Valaki tud argentinával valami stratégiát mondani.
  • iziglen
    Közben én is rájöttem, hogy így kell csinálni, de ez a 2 év tehetetlenség borzasztó akkor is!
  • Lehel88
    én finnekkel kitudtam járni:P
    kiegyenlítettem a gazdaságot ritka ásványokból a felesleget eladtam majd a németekkel kereskedtem energiaügyben az elején felnyomtam a kémek számát 10re max leadershippel pár nap alatt hogy huzzák le a neutralitit majd utánna az ipar két teljesítménynővelő fejlesztését fejlesztettem folyamatosan 39ig már a 41es szinten volt mindkettő ez +15% ipar és addigra lement 70re a neutraliti és változtattam a civil laws-on seregeimet feluningoltam pár tüzérségi dandárral és kaélia környékére csoportosítottam őket 39 felénél mobilizáltam minden hadosztályt feltöltöttem és maradt időm pár militia hadosztály és helyőrség képzésére hogy védjék a mannerheim vonalat még ellentámadásra is képes voltam ezen a fronton:D leszorítottam az oroszokat karéliánál elfoglaltam a tengerig mindent majd az elején murmanszkot 3 hadosztállyal így nem maradt utánpótlásuk:D szép lassan összeroppantotam őket és ennyi persze normál fokozaton
  • iziglen
    1.2-vel használom a játékot. Egyre jobban utálom. Gondoltam Finnekkel nyomom 36-tól, de olyan szar helyzetben indulnak hogy az már abszurd. Vagy suppliest vagy Consumer Goodsot termelek, mert a kettő kielégítésére nem futja a 9 gyárból! Economic Laws-ot nem lehet állítani, mert csak Full Civilian Economyt enged. Magyarul kaját vagy fogyasztási cikkeket adok a jónépnek. Ennyire szarul szerintem nem álltak a finnek soha a történelemben! :) Kíváncsi leszek mikorra lesznek képesek a Paradoxosok a szarjukból várat építeni!!!
  • lackoka25
    annyit változtattam rajta hogy amikor elérhető volt az annektálás átkapcsoltam ai contror ra és beadta a gyalogosokat
  • soulless42
    én nem kaptam semmit, az 1.2 után sem....
  • lackoka25
    Az volna az észrevételem hogy eddig amikor annektáltam az osztákokat nem adott egységeket de most kezdtem egy ujjat az 1.2 vel és láss csodtát.amikor annektáltam ausztriát adott 1 hegyivadász és vagy 7 gyalog hadosztályt valaki járt még igy?
  • Babylon56
    támadás tipusa
  • Sas55113
    Ide is kirakhatnád Pogessoréknak.
  • Babylon56
    Én részben lefordítódtam a játékot magamnak, de nagyon kezdetlegesen, na meg hibásan! De még mindig jobb, mint ha folyamatosan szótárral a kézben kéne játszanom. Viszont aki tud angolul és van egy kis szabad ideje és szívesen átnézné, kijavítaná, annak szívesen oda adom! Aki segítene esetleg az MSN-n vegyen fel: [email protected]
    Jelenleg az események(event) és a technológia leírásain kívül minden magyar.
  • Pares
    Hát ja.
  • trallala0123
    Ha jól tudom, akkor a játékban magában a jobb felső részen ott vannak az alap IC-k.
  • Lockheed
    Hol vannak definiálva az egyes nemzetek IC értékei? Nagyon kíváncsi lennék a kezdő értékekre pontosan számokkal összehasonlítva a nagy nemzetekét egymáshoz képest...
  • Rundstedt17
    Elég unalmas lehet így a játék....
  • Pares
    Na, végülis 1940 tavaszára sikerült anektálnom: Csehszlovákiát, Romániát, Albániát, Bulgáriát és Görögországot...

Viszont lenne pár megjegyzésem:

Az Axisban még mindig csak Németország van, se Japán, se Olaszország nem (tudott) csatalkozott hozzájuk. Megnéztem, és ezerrel nyomják az Influencet egymásra mind a hárman, mind a hárman a háromszög jobb alsó sarkában vannak (velem együtt), mégse csatlakoznak. Én is ott vagyok, és nekem is impossible-t ír ki. Túl nagy lenne a Threat-em? Vagy az bekevert, hogy szövetséget kötöttem a Lengyelekkel? Na mindegy, asszem mostmár nincs is szükségem a németekre.
    Csak az a baj, hogy egyedül az Anchsluss volt az az event, ami bekapcsolt. A Világháború se indult be egyik fronton se, stb...
  • sakkay
    Háááát...na most mit kezdjek a full autóval. A vh. fokozat meg nagyon más hidd el. De ha kijön a patch kipróbálom. Bár a 44-es óriás sz***s Németekkel sokkal jobban vonz. Kíváncsi vagyok meddig bírom. Valakinek esetleg ezirányú tapasztalat?
  • geo91
    őket kérdezd
  • Dns5000
    ez normálon volt de a barbarossa is normál