Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pl. ezért se szálltak partra irl 41-ben a szövetségesek 😊
már megint a klasszikus probléma: miért nem történelemhû a játék. lehet hogy azért nem, mert a játékos sem az. nem ismerem a játék programozását, de felteszem az ai irányította ellenfél a játékos minden rezdülésére reagál valahogy, még valószínûleg arra is, hogy éppen light tankot kutat, vagy CAS-t. gondolom senki nem várja az ai-tól, hogy mindenképpen ragaszkodjon a történelemhez, ha a logika mást követel.
persze ha az ai butaságára célzol (felállt parti védelmet ostromolni, a légtér uralma nélkül pláne), akkor igazad van, azzal nem lehet mit kezdeni...
Aki regisztrálta a játékát, McCartman linkjén letöltheti a Supplementet.
Eddig két nagy problémám van a játékkal. Az egyik a diplomácia. Fõ hiánya , hogy nincsen optimalizálva. A másik: 41 elején járok ,elfoglaltam nyárra a franciákat, erre decemberben angol amerikai partraszállás. ez még nem baj """ de 3-rom hónapja tart! És nem sikerül nekik. Ja az amcsikat 1 évik toltam diplomáciában,de ez sem gátolta õket. A partraszállás úgy néz ki, hogy egyszerre csak egy egység áll harcban , és ha elfáradt visszavonultatom, a másik aki addig ott állt , átveszi. Szépen bombázom a flottáját elvagyok, csak hihetetlenül nem reális.<#shakehead>

Bocs, felületesen olvastam
link😊
A Supplementet késõbb adták ki, és sajnos még nem tette fel senki.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?s=a309ee6071b6505d6ce625b6eff31886&t=424980
A kérésem a Supplementre vonatkozott, ami St.G. kiegészítése.
A hq dolgot leírtam/írtuk korábban, és a strategy guide-ra is volt link.
Van értemne használni a HQ t?
Mivel tudnak töbet a csapatok ha van HQ?
Akinek van regisztrált játéka, lenne olyan szíves feltenni elérhetõ helyre a Strategy Guide Supplementet?
A hq-knál van egy zászlócska, azzal lehet célokat kijelölni.
A pontos mûködését meg nem mondom, sose bíztam ai-re.
Pontosítanék (csak hogy másnak is egyértelmû legyen):
Az elsõ két lépés azért kell, hogy ne fogyj ki az officerekbõl, de a hq létrehozása enélkül is megy.
Természetesen nem csak frissen legyártott hadosztályhoz lehet hq-t készíteni, hanem bármihez, ami fölé éppen nincs semmi rendelve. (Ilyenek az új egységek, vagy amiket leválasztottál).
Mindig eggyel magasabb szintû hq-t hoz létre (tehát division-nél corps hq-t, corps hq-nál army hq-t stb.).
Hogy lehet rábízni az ai-ra a csapataim irányítását, meg a légierõ irányítását is?

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

tttttom:
-A kutatásokban a csúszkáknál adj némi adagot az HQ-nak is.
-Majd várj egy kicsit.
-Ha már megvan a hadosztály vedd ki a rendszerbõl/Ha most gyártottad csak rakd le valahova.
-Kattints az egységre
-Menj arra a jelreami megjelenik a leválasztás után ilyen kis barnajelhoszzú, tégla alakú (eegen, próbálok magyarázni mert nem emlékszem a nevére).
-Kattints rá.
-És hopp, a közelben megjelenik egy HQ
valaki nem tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet létrehozni ilyen külön hadseregcsoportos HQ-kat?

Letöltõtem a hoi3-matt csak egy kicsit akaduzik és plusz kicsit lassú.
renegade-egyetértek a gyõztesé a hazugság joga- de azért nem kell mindent megenni
jsz-az ÉS nekem már 1 mérce
laden-az általad emlitett 2 könyvet én is alapmunkának tartom
nagyon izgalmas számvéber páncélosok a tiszántulon cimü munkája
ha olvassátok megdöbbentek hogy mennyit hazudnak a mai napig errõl az idõszakról
SZEG007
Várd meg a következö patch-et😛

Teljesen egyetértek. Bár egyéni perverzióból elolvastam pár könyvét, hát nagy élmény volt<#nevetes2>

OFF
Földinek egyetlen szavára sem lehet adni. Az én szakterületemrõl (nem 2. vh.) is írt "könyvet", ami egyszerûen iszonyatosan rossz, tele butaságokkal, pontatlanságokkal, blõdlikkel. Értékelhetetlen, borzasztó. Még ponyvának is rémes. Aki történelmet akar olvasni az messzire kerülje el. Ez egy jótanács.
Ha érdekel valakit a töri, nem a discoveryt kell nézni,(mármint sokat ne várj) és nem Földit kell olvasni. Javaslom történész urak munkáit. offffff

Jah elnéztem(nem axis xövit akarx hanem xövi békét),béke ki van zárva.

Nem tehetsz semmit,esetleg ha egy szövetséges országnak nagy lenne a threatje akkor a szövetségtõl is eltávolodnál,ez a új rendszer...

Pares:
Szerintem nem lehet békét kötni,csak ha elfoglalod az Összes szövetséges ország területeinek 95%-át. Különben nem adják fel. Úgyhogy készülj a hosszú háborúra, mert az erõ veled van<#vigyor4>
Olvastam scak nem tok segíteni. Nálam még nem volt ilyen.
Csak hogy fokozzam a hozzáértõk szimpátiáját a 38 as kampány felé:
Rajk a köztársasági elnök 😄😄
Számvéber Norbert: A keleti hadszíntér és Magyarország 1941-43
Számvéber Norbert: A keleti hadszíntér és Magyarország 1943-45
Ungváry Krisztián: Budapest ostroma
hadjuk abba az OFF-ot! Inkább azt mondjátok meg, hogy hogyan tudnák békét kötni a szövetségesekkel (vagy más néven a fél világgal...)? Mert ha rámegyek, hogy Peace, akkor azt írja hogy Impossible, és valóban, nem fogadják el a békeajnálatomat. Viszont ha rámegyek, hogy Join Faction (Mivel akkora Németország Threatje(223 körüli), hogy teljesen föltolódtam a háromszög tetejébe, bármit is csináltam...), arra meg azt írja ki, hogy Very Likely, és fölvesznek a szövetségesek közé! De nem szûnik meg a harc! A Szövetségesek tagja vagyok, látom az egységeiket, de háborúban állok velük! Légyszives segítsetek, mert már 3-szor beírtam, és nem is reagáltatok. Valami tipp kéne, hogy a nagy threat ellenére hogyan tudnék a németek felé csúszni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hamár a történelmi személyeknél tartunk, térjünk ki a játék ehhez kapcsolódó eventjeihez. Érdekes módon 38 közepétõl kezdve elkezdett adagolni egy rakás "váltsd le ezt a vezetõt vagy nagyon megnõ az elégedetlenség" eventet. Na igen. Én hülye módon le is váltattam a vezetõket és hopp, mit vettem észre? A vezetõk egyik fele azckép nélküli random lett a másik fele pedig kommunista. Pedig a KDNP a legnépszerübb.
Kisendre
Na ehhez is lenne mit hozzáfûznöm, de nem teszem, mert nekem köszönhetõen teljesen szétoffoltuk a topikot.
Itt a vége, fuss el véle. 😊

Köztudottan a gyõztesek írják a történelmet. Nem csak a hadvezérekkel kapcsolatban, de mint pl.: az Operation Paperclip értelmében azt az amcsik megtették. Ugyebár õk voltak az egyik gyõztes, így fogták a náci rakétatudósokat, új személyazonosságot adtak nekik, és amerikába menekítették õket, hogy segítsenek az amcsiknak az új sugárhajtású hajtómûvek és rakéták kifejlesztésében. Jobbára egytõl-egyig mind nácik voltak.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

elírtam: Földi

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

OFF:

hát szerintem a töri az egy izgalmas mese, és az írhatja aki legutóbbi valami nagyobb háborúban gyõzött. Én Reidert is Földesit is szeretem, pedig biztosan õk is ferdítenek. De ez pont azóta nem érdekel, amióta a discoveryn nagyjából hasonló mondatok voltak: "és bár Rommel jó stratéga volt, de mivel náci is, ezért nem volt nagy hadvezér"

ON:

várjátok meg a patcheket, meg a modokat

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

SZEG007
A.J.P. Taylor

Szerintetek Horthy is fasiszta volt, vagy csak a vezérkara. Csaknem volt olyan mint Hitler?<#wilting>
De azért megkérdezném, hogy ma már mit nem lopnak? Szinte minden új dolog lopott. <#vigyor3>

Egyépként érdekes módon még sosem olvastam igazán objektív mûveket. Nem ismer valaki egy ilyen írót?
Igaz. Elolvastam. Akkor inkább maradok Kurt Riedernél.
Kisendre
Aha, egy laikus számra valószínûleg (így nekem is), de a szakmai véleményeket tudomásul véve én már jó ideje hanyagolom a "munkásságát".
Ajánlom figyelmedbe ezt a kritikát.
Szerintem a szaknyelv lassan bevezethetné a szánalmas helyett a földipálos szót.<#vigyor3>

Szerintem Földi Pál nagyon is igaz könyveket ír. És igenis nem ócska szennyek. DE elismerem, hogy õ is követett el hibákat. PL. Zsukovot a könyveiben tehetséges hadvezérként írta le. Azonban késõbb megírta "Az igazi Zsukov" címû könyvét, melyben feltárja a valóságot egy olyan marsalról, aki hadügyekben szörnyen tehetségtelen volt és igazából nem nyert meg egyetlen csatát se (aki nem hiszi olvassa el a könyvet), viszont a katonáit szó nélkül beküldte a "húsdarálóba".
hello
Hogy lehet átálítani, hogy a térképen a hado.-kat ne azt a kocka jelentse. Engem nagyon zavar
Jah, és a szövetségesekkel se tudok békét kötni, egyszerûen "Impossible", ahogy írja, pedig már szint teljesen a tetejénél vagyok a háromszögnek...

SZEG007
szárazföldi csapatokat, és légi csapatokat szerintem türhetöen kezeli, bár itt is vannak vicces dolgok, de haditengerészetet ne bizd a gépre.
Kicsi portyázo alakulatokra osztja a hajoidat, belefutattja az ellenség komolyabb eröibe és szétamortizálja 1 honap alatt az egész flottát.

Egyébként valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám magam a Németek felé csúsztani a diplomáciában? Mármint az Align to Faction-ön kívül? Valami hatékonyabbat? Mert én is és a bábállamaim (Bulgária és Görögország) is rekordgyorsasággal sodródunk oda, ahova nem szeretném...

"Nem segített a "corrupted save"-nél és a lassulásnál 39 után..."
***Nekem segített...

Nekem a Save-jeim mentek tönkre, egyszerûen kifagyott a játék, ha be akartam tölteni. De pár száz hsz.-el ezelõtt volt egy kedves fórumozó, aki belinkelt egy kis fájlt, ami "megtisztítja" a save-jeid a szeméttõl, mivel minden egyes mentésnél egy hibás sor kerül bele, ami akár több ezerszer is megismétlõdhet, miközben csak 1x kéne ottlennie. Nekem 18 megás save-bõl csinált 4 megásat, a save-et érezhetõen gyorsabban tölti be, a játék is begyorsult nem is kicsit.

Na szóval innen letöltöd ezt a fájlt. Amikor kész, kimásolod mondjuk az asztalra. Azután megkeresed azt a save-edet, amit használsz (Vistán: C:\Users\admin\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Paradox Interactive\Hearts of Iron III\save games, Xp: sajnos nemtudom...), utánna jobbkatt, másolás, és beilleszted az asztlara, ha kész, a lemásolt save-ed egyszerûen ráhúzod a letöltött fájlra, mintha egy mappába akarnád beletenni. Amikor ráhúzod, kiugrik egy ablak (Vistán még egy kiugrik, ami engedélyt kér a mûveletre: Engedélyezés), utt katt az OK gombra. Kicsit várni kell, sajnos nem lehet észrevenni, nem ír ki semmit, hogy csinál valamit, de egy idõ után kiugrik egy ablak, hogy sikeresen kitisztította a save-et, és az asztalra helyezett egy SaveCleaned.hoi3 nevû mentést. Ez a mentésed tisztított változata, ezt kell bemásolnod a mentéseid közé, és a játékban ezt kell betöltened. Ennyi. Nem segített a "corrupted save"-nél és a lassulásnál 39 után...

Mindenkinek ajánlom a magasabb szinten h-vh való játszást , egész máshogy játszik a gép. A franciák olyan szépen és gyorsan álltak fel Párizs körül , hogy csak néztem. Már a h.- vh között is óriási a különbség.

ti amugy rábizzatok a gépre a hadsereg irányitását?
vagy csak védekezés esetén? (mennyire teszi jol a dolgát?)
paradox forumon olvasgattam ahogy áradoztak rola , hogy milyen konnyu dolguk van , a gép elfoglalja nekik egész Fro-t + ruszkikat , õ csak néha tologat jobbra-balra egy-egy páncélos hadosztályt.

'majd Tallinból küld egy gyalogos hadosztályt a Kongóhoz lázadást leverni...' ez tetszik.<#idiota>
Egyébként 1940 közepére erõsebb iparom és LP-m van, mint az US-nak:
IP: 490 (USA kb. 450)
LP: 37 (USA kb. 33)

A technológiai szintem magasabb bármelyik országénál. Ennek persze oka, hogy nálam a harci tapasztalat 50 körül van, ami nagyon sokat gyorsít sok fejlesztésen.