Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem véletlenül lett a vége az a doni ütközetnek, ami. Lovakkal nem lehet páncélosok ellen harcolni.
Nyugodj bele, hogy a 3,8-as leadership pont kis eltéréssel (+-) hûen tükrözi az akkori Magyarország helyzetét.... <#shakehead>#shakehead>
Nah, de mindegy, a játék ilyen és kész, ezt kell megszeretni. Vszeg én se mérgelõdnék, ha gördülékenyen lehetne játszani vele...
A pénz is bõven elég korlátozóerõ lenne, ahhoz is, hogy Kína ne nyomhassa le az egész világot (a pénzt is elõ kéne állítani vmibõl), de mégis vmivel rugalmasabb, mint ez elõre kiosztott leadership point és sztem vmivel realisztikusabb is
Fejlõdés sem akadály, uezt a skillfejlõdést meg lehetett volna oldani értelmesebben is, akár a techteamek benthagyásával.
Amúgy meg hiába tudsz a németekkel akár 30-at is fejleszteni, ha egyszer már a gyalogos nem 1 tech, hanem 4
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ma Németországot 83M ember lakja Magyarországot meg 10M...
Nem nehéz kiszámolni...
Egyetlen dolog hiányzik csak a kutatási rendszerbõl, mégpedig hogy lehessen "tervrajzokat" adni-venni, lopni. Mert a Technikal espionagenek jelenleg semmi értelme.
Jelenleg csak licencben való gyártás engedélyezett.
Azt hiszem ez (az officer) rendszerhez hasonlóan még tovább finomítható... A játékban benne van a lehetõség...
Az "okosember" tökéletes megfogalmazás. Egy ország csak bizonyos mennyiségû okosemberrel rendelkezik.
Ezt való életben is csak az oktatás fejlesztésével (education) és területek (népesség) elfoglalásával lehet növelni.
A techteames rendszer pontosan azért nem volt reális, mert csak 5-6 csapattal tudtál csak fejleszteni a HOI2-ben, holott pl. a németek egyszerre nem csak annyi csapatot foglalkoztatnak a 2.VH elõtt.
Mellesleg ha csak pénzes rendszert csinálsz, akkor az is lehetséges, hogy mondjuk Kína lenyomja (a második világháború idején) az egész világot.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=424980
May the force serve you well!
Arról már nem is beszélve, hogy MO-t rohadtul alábecsülték tech szintjén, legalább is szerintem. Még egy csehszlovákiának is páncélozott harckocsiaji vannak, nekem meg alapból épphogy az Infantry ki van fejlesztve, 0 upgrade-dal...
Ehelyett most van Education level 1-2-3-4-5-6-7-8 ami mind X %-ot ad az akármihez, meg van könnyû páncél level 1-2-3-4-5 ami levesz a sebességbõl és 0.33-at hozzáad a defencehez plusz még egy rakat törtszámot a tízmilliomodik tulajdonsághoz.
Ezek persze pontatlan és eltúlzott csak példák, de azért talán sikerült érzékeltetni mekkora kalap szar is ez így
Ehelyett kitalálták az általános okosembereket, akiket csúcskákkal lehet elosztani... Játszhatóság szempontjából is olyan felesleges volt még egy csúszkarendszert betenni. De a legrosszabb, hogy gondolom nem akartak csak 3 csúszkát, ezért törték a fejüket, hogy mit lehetne még kitalálni, és bumm, megszületett az officerek gondolata... Javaslom legyenek még hadmérnökök is, és ha az õ %-uk nem 100, akkor legyenek lassabbak a seregek... Vagy jöhetnének még titkárnõk is.
De a legrosszabb az egészben, hogy a leadership point egy statikus jellemzõ, amit alig tud a játékos befolyásolni. Van az education, azt úgyis mindenki kutatja, lehet foglalni, meg a politikában állítani, amit úgyis mindenki megtesz. Ehelyett a pénzes rendszer sztem rugalmasabb lenne, mert pénzt lehet csinálni iparból (CG), lehet kereskedni és mondjuk politikai berendezkedéstõl is függhet (demokráciák elõnyben)
Úgy néz ki, hogy nem csak a sebességen dolgoznak, de finomítanak is a játékon. 1-2 aspektusból meg még bonyolultabb is lesz a dolog.
Johan a vezetõ fejlesztõ elárult pár dolgot a tisztikart érintõ újdonságokról. Összességében sokkal fontosabbak lesznek. A %-os értékek alapvetõen fogják befolyásolni a csapatok szervezettségét (org.) és utánpótlási képességét (recovery). A % határozza meg ennek a két értéknek a basic szinthez való viszonyát.
(ez reális). Az attack delayt is befolyásolni fogja: pl.: 0% - 3 nap késés
Mostantól a harcokban számszerûen is csökkenni fog a tisztek száma. (csodálkozom, hogy az 1.1ig ez miért nem volt)
Elvileg megemelik a tisztek kiképzésének a szorzóját is, hogy kompenzálni lehessen a harcokban elszenvedett veszteségeket, mert a mostani állapotban még akkor sem lehetne pótolni õket, ha minden leadership pontot az officers-re állítanánk.
A különbözõ egységek differenciálva lesznek a szükséges officerekben (szerintem eltérõ mennyiségre lesz szükség).
Az expedíciós haderõ esetében a küldõ félnél marad a tiszt utánpótlás feladat.
Szerintem ezek kimondottan hasznos újítások, mert eléggé megdöbbentett a különbözõ fórumokon, hogy mennyire nem foglalkoztak a játékosok az officerek kérdésével....
Forrás
Szóval elvileg ha korábban jól ellátott csapatokat kerítesz be, azok még bírják egy darabig.
Ha már korábban sem voltak rendesen ellátva mindenféle supply gondok miatt, akkor értelemszerûen hamarabb fogynak ki.
Bekerítettem egy hadseregcsoportot a lengyeleknél, el voltak vágva mindentõl tengeri szállítás se jöhetett szóba. Lengyelekrõl lévén szó az "air supply" kizárva különösen ennyire korán. Ennek ellenére még 2 hét múlva se kaptak a harcra bármiféle "out of supply" negativ bonuszt. Hoi 3 ban provinconként van supply annak megfelelõen ahogy oda szállitják, de azért 2 hét alatt elfogyhatott volna.
Hearts of Iron III\common\static_modifiers.txt
A ..._player végzõdésûek a játékos modosítói, a ..._ai pedig a mesterséges intelligencia mahinációja.
Módosítani nem ér, mert az csalás, és a játék lényegét veszi el!!!
(De ha valaki mégis belerondít az elõtte csináljon róla biztonsági másolatot!)
Japánnal Szovjetunió ellen partra szálltam Sevastopolban kb. 5-6 hadosztállyal és odaküldtem szintén 5-6 repülõ hadosztályt is. Az elsõ meglepi az volt, hogy már a kikötõt közvetlenül övezõ területekrõl sem tudtam továbbmenni a "waiting for supply"-miat. Aztán gondoltam egyet és hazaküldtem a hajókat a kikötõbõl és a repülõket is, miután a helyzet drámaian megváltozott. Egyszerüen nem bír el ennyi egységet egy ilyen kis terület, hiába van 200 convoyom és 99.999 supplyom.
Amúgy azt tudja valaki, hogy ha egy sziget termel mondjuk napi 5 energy-t, akkor a convoy-nál miért írja azt, hogy napi 10-et hoznak onnan. Ez minden convoy-al így van, mindent megdupláz.
Tiszta hülység hogy aki csak support attackol annak nem kell várni.
És a villámgyors vonatozás is ki kéne venni a frissen elfoglalt területekre pláne ha kibaszott szar az infrastrukturája.
2. tök jól meg volt csinálva hogy 1napot kellett várni, de ha kijelöltél útvonalat akkor mentek tovább, igy lehetett hadmûveletet tervezni. De most semmi értelme mert akkor is várnak 1hetet ha útvonalat jelölsz ki.
May the force serve you well!
Ez valami bug vagy más magyarázat van rá?
1.2 is now in approval testing, and if it goes well, it should be out tomorrow.
Here's some random extracts from the readme..
- The interface now has buttons for zooming in/out without using the scroll wheel, with keyboard shortcuts (pageup/pagedown).
- Snappier intercepts of invasion fleets
- Drift due to threat is now scaled with country IC so a big country (like US) is more concerned with world politics, whereas smaller countries are more concerned with keeping their heads down and wont be as affected.
- Org damage is no longer scaled by strength of brigade compared to other brigades.
- There is now a minimum supply demand for small units so that long distances wont take all the supply tax.
- Names should now appear instantly if possible. (minor lockups possible at crap cards.)
- Removed several reasons for the game to go out of sync while playing multiplayer.
- Tracked down and removed several memoryleaks, which made the game sluggish the longer you played it.
- Added Naval, land and air doctrines for all scenarios
and much more.. about 400 lines of changes..
Elég, ha egyenlõre az adott egységedhez csinálsz egy jó supply vonalat, de ez hosszú téma...
Esetleg próbálj meg kevesebb supply-t fogyasztó egységeket ilyen feladatokra használni (Militia?)
Sajnos a jelenlegi állapotban (pre 1.2) a grafikai megjelenítéssel is gondok vannak, de az ígéretek szerint ezen is változtatni fognak, és nem csak a grafika butításával...
De "bizisten" ma kezdek egy normal nehézségû játékot, és majd jelentkezem.
<#gun>#gun>