Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem véletlenül nem nyertük meg a 2. Világháborút, úgy, hogy meghódítottuk az egész balkánt...
Nem véletlenül lett a vége az a doni ütközetnek, ami. Lovakkal nem lehet páncélosok ellen harcolni.
Nyugodj bele, hogy a 3,8-as leadership pont kis eltéréssel (+-) hûen tükrözi az akkori Magyarország helyzetét.... <#shakehead>
A leadership pontoknak - tudomásom szerint - semmi közük nincs a victory pontokhoz. Minden tartománynak egyedileg meghatározott leadership pontja van, mint ahogy acéltermelése is. Az acéltermelésnek sincs köze a victory pontokhoz...
Jah és persze a pénzes rendszerben se lenne megmondva, hogy akkor 5öt tudsz fejleszteni és kész. Annyit tudsz, amennyit rászánsz.

Nah, de mindegy, a játék ilyen és kész, ezt kell megszeretni. Vszeg én se mérgelõdnék, ha gördülékenyen lehetne játszani vele...
Vagy ha elég pénzed van, átcsábíthatsz más országoktól. Pl amit most az USA csinál. Vagy ha diktatúra vagy, akkor az értelmiség hajlamos kivándorolni, ilyen volt 2. vhb elõtti években.

A pénz is bõven elég korlátozóerõ lenne, ahhoz is, hogy Kína ne nyomhassa le az egész világot (a pénzt is elõ kéne állítani vmibõl), de mégis vmivel rugalmasabb, mint ez elõre kiosztott leadership point és sztem vmivel realisztikusabb is

Fejlõdés sem akadály, uezt a skillfejlõdést meg lehetett volna oldani értelmesebben is, akár a techteamek benthagyásával.

Amúgy meg hiába tudsz a németekkel akár 30-at is fejleszteni, ha egyszer már a gyalogos nem 1 tech, hanem 4
Nem a kettõ közti külömbséggel van a gond, mert a külömbség az kb. reálisnak tûnik. Itt a mennyiségrõl van a szó. 3.80 Leadershipbõl SEMMIT se tudsz értelmes idõn belül csinálni. Se kémeket, se fejlesztést, se diplomatákat, tiszteket meg ugyább. Lehet mindegyikbe egy kicsit invesztálni, de akkor még 1948 végén is 1936-os teched lesz...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az viszont érdekes, hogy mivel a leadership pontok legfõképp a victory pontok határozzák meg, és a leadership pontok határozzák meg, hogy "mennyi okos van", ezért elméletileg a Szovjeteknek kéne lenniük a "legokosabb nemzetnek" vagy nem?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem, nem reális... Mégha csak a fejlesztésekre jutna 3.80, de a többivel mi van? Az officerek szóba se jöhetnek, Espionagera meg Diplomatic pontokra se jut értelmes mennyiség. A leadership mechanizmussal alapvetõen nincs gondom, csak azzal, hogy MO-t fájóan irreálisan mérték be technikai és egyéb szinten a környezõ országokhoz képest...

Szerintem ez a német 28, magyar 3,8 teljesen reális. Ez 7,3-szorosa a magyarénak.
Ma Németországot 83M ember lakja Magyarországot meg 10M...
Nem nehéz kiszámolni...
Egyetlen dolog hiányzik csak a kutatási rendszerbõl, mégpedig hogy lehessen "tervrajzokat" adni-venni, lopni. Mert a Technikal espionagenek jelenleg semmi értelme.
Jelenleg csak licencben való gyártás engedélyezett.
Azt hiszem ez (az officer) rendszerhez hasonlóan még tovább finomítható... A játékban benne van a lehetõség...

Szerintem gondold át még egyszer ezt a leadership rendszert!
Az "okosember" tökéletes megfogalmazás. Egy ország csak bizonyos mennyiségû okosemberrel rendelkezik.
Ezt való életben is csak az oktatás fejlesztésével (education) és területek (népesség) elfoglalásával lehet növelni.
A techteames rendszer pontosan azért nem volt reális, mert csak 5-6 csapattal tudtál csak fejleszteni a HOI2-ben, holott pl. a németek egyszerre nem csak annyi csapatot foglalkoztatnak a 2.VH elõtt.
Mellesleg ha csak pénzes rendszert csinálsz, akkor az is lehetséges, hogy mondjuk Kína lenyomja (a második világháború idején) az egész világot.
akinek megvan a gama regiszraja már és rakra ezt fel rapidsharerre légyszi
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=424980

May the force serve you well!

Az officersekre szinte sose költöttem leadershippet, mert pl. ha MO-val kezdek, alapból csak 3.80(röhej) lehet max a leadershipem, amibõl max 3 techet tudok 100%-osan fejleszteni, a többire meg megy a maradék. Nagyobb országoknál gondolom nem gond, mert igaz még nem nagyon játszottam nagyobb államokkal, de láttam, hogy pl.: németországnak is 36-ban már 28 vagy mennyivel kezd. Nos nem is kell mondanom, hogy mennyire irritáló dolog. Tudom tudom, ezzel lelassították a kis államok fejlõdését, de szerintem nem reális. Így ha nem foglalok el magamtól egyetlen victory pointos régiót sem, akkor még 45-ben is elsõ világháborús technikával harcolhatok, nem beszélve arról, hogy sok tech 5-6 hónapba is beletellik, jobbik esetben. Szerintem is kicsit javíthattak volna ezen, mert így muszáj háborúba mennem, hogy update-ölhessem rendesen a techeket...

Arról már nem is beszélve, hogy MO-t rohadtul alábecsülték tech szintjén, legalább is szerintem. Még egy csehszlovákiának is páncélozott harckocsiaji vannak, nekem meg alapból épphogy az Infantry ki van fejlesztve, 0 upgrade-dal...

Az igaz, hogy bonyolultabb lett, de sokkal reálisabb is. Ha egy nemzet például sokat foglalkozik a hajózás fejlesztésével és hajók gyártásával, természetes, hogy ezen a téren sokkal gyorsabban fog nõni a fejlõdés üteme is. Amúgy meg egy hyperrealisztikus stratégiában nem hinném, hogy az egyszerüségre törekednének . :-)
Jah és nem tudom ki hogy van vele, de az egész kutatási rendszer halál áttekinthetetlen és átérezhetetlen lett. Hoi2-ben az ember tudta, ha kikutatta az agrichemistry-t vagy a medium tankot, hogy az mit takart. Egy fejlesztésbõl egy volt és vmit adott, pl tudtál medium tankot építeni.

Ehelyett most van Education level 1-2-3-4-5-6-7-8 ami mind X %-ot ad az akármihez, meg van könnyû páncél level 1-2-3-4-5 ami levesz a sebességbõl és 0.33-at hozzáad a defencehez plusz még egy rakat törtszámot a tízmilliomodik tulajdonsághoz.

Ezek persze pontatlan és eltúlzott csak példák, de azért talán sikerült érzékeltetni mekkora kalap szar is ez így
Hát én jobban örültem volna, ha az officerek meg a leadership pointok kikerülnek a játékból, sztem baromira erõltetett. Nekem sokkal jobban tetszene egy pénz alapú kémkedés, diplomácia, kutatás kombó. Persze nem úgy mind a hoi2-ben, hogy Mo. is tolja 1000-el mindhármat. Kevés pénzzel, magas árakkal úgy beállítani, hogy még USA méretû országnak is el kelljen gondolkodni, mire költ. Ebbe a rendszerbe még a techteamek is beférnének, fejlõdõ skillekkel.

Ehelyett kitalálták az általános okosembereket, akiket csúcskákkal lehet elosztani... Játszhatóság szempontjából is olyan felesleges volt még egy csúszkarendszert betenni. De a legrosszabb, hogy gondolom nem akartak csak 3 csúszkát, ezért törték a fejüket, hogy mit lehetne még kitalálni, és bumm, megszületett az officerek gondolata... Javaslom legyenek még hadmérnökök is, és ha az õ %-uk nem 100, akkor legyenek lassabbak a seregek... Vagy jöhetnének még titkárnõk is.

De a legrosszabb az egészben, hogy a leadership point egy statikus jellemzõ, amit alig tud a játékos befolyásolni. Van az education, azt úgyis mindenki kutatja, lehet foglalni, meg a politikában állítani, amit úgyis mindenki megtesz. Ehelyett a pénzes rendszer sztem rugalmasabb lenne, mert pénzt lehet csinálni iparból (CG), lehet kereskedni és mondjuk politikai berendezkedéstõl is függhet (demokráciák elõnyben)
<#vigyor2>
Mára... <#nemtudom>
Mikorra várható az 1.2 patch?
Még nincs kint, de csöpögnek az infók az 1.2-rõl:
Úgy néz ki, hogy nem csak a sebességen dolgoznak, de finomítanak is a játékon. 1-2 aspektusból meg még bonyolultabb is lesz a dolog.
Johan a vezetõ fejlesztõ elárult pár dolgot a tisztikart érintõ újdonságokról. Összességében sokkal fontosabbak lesznek. A %-os értékek alapvetõen fogják befolyásolni a csapatok szervezettségét (org.) és utánpótlási képességét (recovery). A % határozza meg ennek a két értéknek a basic szinthez való viszonyát.
(ez reális). Az attack delayt is befolyásolni fogja: pl.: 0% - 3 nap késés
Mostantól a harcokban számszerûen is csökkenni fog a tisztek száma. (csodálkozom, hogy az 1.1ig ez miért nem volt)
Elvileg megemelik a tisztek kiképzésének a szorzóját is, hogy kompenzálni lehessen a harcokban elszenvedett veszteségeket, mert a mostani állapotban még akkor sem lehetne pótolni õket, ha minden leadership pontot az officers-re állítanánk.
A különbözõ egységek differenciálva lesznek a szükséges officerekben (szerintem eltérõ mennyiségre lesz szükség).
Az expedíciós haderõ esetében a küldõ félnél marad a tiszt utánpótlás feladat.
Szerintem ezek kimondottan hasznos újítások, mert eléggé megdöbbentett a különbözõ fórumokon, hogy mennyire nem foglalkoztak a játékosok az officerek kérdésével....

Forrás
Köszi
Rolika16
Igen.

Amivel az ejtõernyõseket szállitom?
Rolika16
Transport repcsivel. Meg talán kell hozzá valami technológia... Legalábbis kettõben kellett.

Repülõvel hogy lehet utánpótlást szállitani?
Ha minden igaz, alapban minden egység 30 napi supply-val rendelkezik.
Szóval elvileg ha korábban jól ellátott csapatokat kerítesz be, azok még bírják egy darabig.
Ha már korábban sem voltak rendesen ellátva mindenféle supply gondok miatt, akkor értelemszerûen hamarabb fogynak ki.
Simán meg lehet csinálni, csak nem agyatlanul mindig minden egységgel full támadva. Le volt már írva párszor, hogy célszerû csinálni.
Találkozott e valaki hasonló problémával? :

Bekerítettem egy hadseregcsoportot a lengyeleknél, el voltak vágva mindentõl tengeri szállítás se jöhetett szóba. Lengyelekrõl lévén szó az "air supply" kizárva különösen ennyire korán. Ennek ellenére még 2 hét múlva se kaptak a harcra bármiféle "out of supply" negativ bonuszt. Hoi 3 ban provinconként van supply annak megfelelõen ahogy oda szállitják, de azért 2 hét alatt elfogyhatott volna.
Akit a különbözõ nehézségi fokozatok érdekelnek az nézze meg a játék könyvtárában:
Hearts of Iron III\common\static_modifiers.txt

A ..._player végzõdésûek a játékos modosítói, a ..._ai pedig a mesterséges intelligencia mahinációja.

Módosítani nem ér, mert az csalás, és a játék lényegét veszi el!!!
(De ha valaki mégis belerondít az elõtte csináljon róla biztonsági másolatot!)

Az infrastruktúra fejlesztése jó megoldás, csak nagyon hosszadalmas. A kutatások között is vannak olyan projektek amik segítik a supply szállítást.
Japánnal Szovjetunió ellen partra szálltam Sevastopolban kb. 5-6 hadosztállyal és odaküldtem szintén 5-6 repülõ hadosztályt is. Az elsõ meglepi az volt, hogy már a kikötõt közvetlenül övezõ területekrõl sem tudtam továbbmenni a "waiting for supply"-miat. Aztán gondoltam egyet és hazaküldtem a hajókat a kikötõbõl és a repülõket is, miután a helyzet drámaian megváltozott. Egyszerüen nem bír el ennyi egységet egy ilyen kis terület, hiába van 200 convoyom és 99.999 supplyom.

Amúgy azt tudja valaki, hogy ha egy sziget termel mondjuk napi 5 energy-t, akkor a convoy-nál miért írja azt, hogy napi 10-et hoznak onnan. Ez minden convoy-al így van, mindent megdupláz.
Igen,csak mondjuk ha a nemet oldalt vesszuk Guderian,Rommel a franciak ellen tamadott egyfolytaban-ezt is le kellett volna modellezni ha mar annyira elethure akartak kesziteni a jatekot
Rolika16
Nálam sem kell várni üres területnél.

Nalam sem kell varni , ha üres területrõl van szó.
Én igen, többször is.

Üres területre mozgásnál nem kell várni. Legalábbis még sose tapasztaltam.
Van rá tech, amit ha kifejlesztesz, akkor tényleg csak 1 napot kell várni. Amúgy szerintem is hülyeség egy kicsit, fõleg az, hogy harc után ha üres ellenséges területre akarsz menni, akkor is sokszor van hogy 90 órákat kell várni... Jó, mégha lenne ott ellenség, és támadni kéne, de úgy, hogy nincs ott senki, csak menni kell elõre, mint az oroszok, oszt kész!

A hülye combat után 1 hét pihenés nem lesz javítva?
Tiszta hülység hogy aki csak support attackol annak nem kell várni.
És a villámgyors vonatozás is ki kéne venni a frissen elfoglalt területekre pláne ha kibaszott szar az infrastrukturája.
2. tök jól meg volt csinálva hogy 1napot kellett várni, de ha kijelöltél útvonalat akkor mentek tovább, igy lehetett hadmûveletet tervezni. De most semmi értelme mert akkor is várnak 1hetet ha útvonalat jelölsz ki.

May the force serve you well!

Nekem most olyant csinált partra szálltam Angliában elmentettem a játékot másnap visszatöltöttem már az Anglia belépet a tengelybe meglepõdtem de nyomtam tovább de 1943 - nál sajnos kidobál hibaüzenettel remélem a patch után jó lesz!
Elég csúnya az biztos. Jó lesz már a patch.

Normálon egész jól mentek a dolgaim, 38 augusztusában megvolt ugye ausztria, lengyelország és a müncheni egyezmény, axisban volt hollandia, belgium, románia, jugoszlávia, olaszország, a balti államok, svédország, norvégia és az usa is. Megtámadtam csehszlovákiát, erre megtámadtak a franciák. Ez még nem is lett volna gond, megállítottam õket, délen pedig az olaszok szépen elõre is törtek, viszont északon a franciák elfoglalták brüsszelt és kettészakították belgiumot. Gondoltam segítek nekik, meg onnan már közel is lesz párizs, de azok a terültek amiket a belgiumon átmenõ egységeim foglaltak el, azok belgiumhoz kerültek! Párizs is. Így aztán nekik adták meg magukat a franciák!
Ez valami bug vagy más magyarázat van rá?

valaki leirhatná magyarul is mit jelentenek az uj cuccok!
Ha minden jól megy, holnap kint lesz az 1.2!!!

1.2 is now in approval testing, and if it goes well, it should be out tomorrow.

Here's some random extracts from the readme..

- The interface now has buttons for zooming in/out without using the scroll wheel, with keyboard shortcuts (pageup/pagedown).
- Snappier intercepts of invasion fleets
- Drift due to threat is now scaled with country IC so a big country (like US) is more concerned with world politics, whereas smaller countries are more concerned with keeping their heads down and wont be as affected.
- Org damage is no longer scaled by strength of brigade compared to other brigades.
- There is now a minimum supply demand for small units so that long distances wont take all the supply tax.
- Names should now appear instantly if possible. (minor lockups possible at crap cards.)
- Removed several reasons for the game to go out of sync while playing multiplayer.
- Tracked down and removed several memoryleaks, which made the game sluggish the longer you played it.
- Added Naval, land and air doctrines for all scenarios

and much more.. about 400 lines of changes..
Ok . Mondtam, nem akarlak megbántani, csak sok stratégiával játszok(tam) és tapasztalatból mondom, a jobbaknál pl. EU sorozat, az ETW., RTW .stb egyszerûen nem is lehet az alap és a hard fokozatokat összehasonlítani, és nem csak a csalások miatt. Bár az EU sorozatnál kiírta a gép VH. fokon, hogy 50% bónusz az AI-nek nekem meg 50 % mínusz. Ennek ellenére állítom, jobban és ravaszabbul játszott a gép.(Bár ez azért erõs kifejezés érzem én) a bajom az , hogy néha így is nagyon hülye. És nem csak itt. De ha komolyan beszélgetünk ,kérlek próbáld hardon, és írd le mi a különbség ha van.(én csak H. és VH. beállításon nyomtam, várom a javítást) Köszönöm.<#vigyor4>

Rolika16
Fõleg lovashadosztályom van, de azok talán a legjobb egységek most.(Tapasztalat szempontjából...)

Rolika16
GAR-MIL egységeket használok helyõrségnek természetesen ! Megpróbálom, akkor ezt az utat kiépíteni. Amúgy hegyes vidéken lázadtak fel, és ott nem bírom visszafoglalni. Most vittem hegyivadász hadosztályokat, de náluk is ugyanaz...várják az ellátmányt.

SZEG007
Militia nem jo mert lassu Japokal mindenképpen érdemes Cavalary-ra gyurni, de vigyázni fejlesztésekkel, mert lassitják.

Elvileg légi úton is el lehet õket látni...
Én még japánnal nem voltam, de van egy supply nézet a térképen.
Elég, ha egyenlõre az adott egységedhez csinálsz egy jó supply vonalat, de ez hosszú téma...
Esetleg próbálj meg kevesebb supply-t fogyasztó egységeket ilyen feladatokra használni (Militia?)
Rolika16
Van itt valaki aki nyomott már Japánnal hadjáratot ? És el is jutott addig, hogy meghódította Kínát meg a többi "Kínai" államot ? Hát én most annektáltam mindent ugye...És jönnek a partizánok le is gyõzöm õket, de a területet ahol fellázadtak egyszerûen nem bírom visszafoglalni, mert azt írja ki egységeknél, hogy WAITING FOR SUPPLIES ! Na, és azt kérdezném, hogy ezzel mit lehetne kezdeni ? Környezõ területek infrastruktúráját kéne fejleszteni...? Vagy más megoldás is van ezenkívül ?

El lehet normálon is, én most fejeztem be.

Az elméletem szerint a 7-en azért megy jobban a játék, mert maga a program rosszul kezeli a több magos processzorokat. Ehhez meg hozzájön a WinXP ami nem kimondottan a többmagos megoldásairól híres... A sebességgel úgy is trükköztek a paradoxplázán, hogy kikapcsolták az egyik magot. Ilyen esetekben meglepõen, de sebességnövekedést értek el.
Sajnos a jelenlegi állapotban (pre 1.2) a grafikai megjelenítéssel is gondok vannak, de az ígéretek szerint ezen is változtatni fognak, és nem csak a grafika butításával...
Ezért nem írtam a harcról semmit. Viszont a nehézségi fokozat azt nem befolyásolja, hogy mikor lép hadba Anglia, vagy Franciaország. A leírtak lényege az, hogy Lengyelországot még azelõtt el lehet foglalni büntetlenül, hogy belépne a Szövetségesek táborában.
De "bizisten" ma kezdek egy normal nehézségû játékot, és majd jelentkezem.
<#gun>