6647
  • Babylon56
    végre!

Már egésznap erre vártam
  • hup
    Végre!:)
  • tamas7878
    Kijött az 1.3-as patch!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Babylon56
    Mobilizáció azért számit sokat mert akkor a dandárjaid tejesen feltöltődnek emberel (3000). Míg aki nincs mobilizálva annak függ az aktuális sorozási törvényétől is a dandárok ember száma, lehet akár 800 fős is ebben az esetben pedig több mint 3x túlerővel támadsz.

Mentésben a keres evvel a kifejezéssel: name="" Ahol ezt meg találod ott nézd meg, hogy a hozzá tartozó kapcsos zárójel között nincs-e véletlenül valahol egység név vagy nemzetiség meg jelölve mert ha van akkor azok még létező egységek. Ha nincs akkor az egész kapcsos zárójel közti részt törölni kell! Mentésed mérete visszaáll a játék kezdeti méretére és még mindig lassú a játék akkor más problémád lehet. Ha mérete még mindig több (Mb-l) nagyobb akkor még vannak ilyen egységek. Keres tovább!
    Nekem 15Mb a játék elején a mentések mérete! Bár én DiDay's Unique Units Mod 1.2.1 használom plusz hozzá fűzve több másik módot.
  • Vardar
    No, sikerült a modot megoldani, viszont 39 van és kb. 3 hónap alatt bedaráltam Magyarországgal a jugókat. Ezt nem akarom elhinni. Ennyit számít az, hogy mobilizáltam a seregemet? Meg miért olyan okos az AI, hogy a határra kerek 1 darab egységet rak?
    Babylon én keresem a mentésben, de nem találom ezeket a részeket pedig már nekem is iszonyatosan belassult. Az 5 mp/nap már csak álom. Az elsüllyedt névtelen hajókat megtaláltam, de a névtelen szárazföldi egységeket és repülőket nem.
  • Vardar
    Modot, hogy kell aktiválni, mert nem tudom?
  • tonio14
    Ahogy nézem még mindig nem adták ki.. csüt helyett.. "The patch is never late.." LOL :D
  • Cefre
    thx
  • Babylon56
    Ha konvojok müködése automatikusra van áltva akkor a gép majd küldi az után potlást ahogy szükség lesz rá vagy lesz szabad kikötő (ami a tied)
  • Cefre
    Hello
    Az a gondom h az USA t támadom de csak a kikötő mellett közvetlen van utánpótlás hogy tudom megoldani a csapatok ellátását?
  • hana1
    "2-ben gyakran volt olyan, hogy a tengeri csatáknál (akkor is ha csak CV és CA volt a flottámban) az ellenségnek meg volt BB-je, az ütközetnél 1km távolság volt, a flottám meg sz...pott. Fordítva (gépnek volt CV-je, nekem nem) a távolság akár 120km is volt, ami nagyon idegesített....."

Ez a doktrinák miatt volt és nem véletlen...
  • juhaszvik
    tengeri ütközetekben nem vagyok otthon, próbálom a vegyesen (- submarine) összeállított flottámat (német) együtt mozgatni a transzporterekkel, egyébként pedig védekezésre fogni őket. két komolyabb ütközetem volt 36 és 42 között, abból az egyikben az angolok voltak nagy fölényben, a másikban már én, és ennek megfelelően alakultak is. de majd most jönnek az amik. szóval nincs komoly ötletem.

egyébként basszus, most vettem észre, hogy USA independence guarantee-zik Canadával, pedig az volt a tervem, hogy elfoglalom Canadát, és onnan támadom az Amikat, így viszont nem fog menni. de legalább már van szárazföldi terület a brit bábállamomnak köszönhetően a közelben.
  • soulless42
    Szerintem mindenki nagyon várja már...
    Viszont a hajókkal kapcsolatban lenne egy kérdésem, hordozókra, vagy csatah.-ra érdemes ráállni? Akarok majd az amikkal is kezdeni, de a HoI 2-ben gyakran volt olyan, hogy a tengeri csatáknál (akkor is ha csak CV és CA volt a flottámban) az ellenségnek meg volt BB-je, az ütközetnél 1km távolság volt, a flottám meg sz...pott. Fordítva (gépnek volt CV-je, nekem nem) a távolság akár 120km is volt, ami nagyon idegesített.....
    Ez itt is lehetséges/gyakori? Vagy már a CV-k 'okosabbak'?
    köszi
  • tonio14
    Tényleg jó lenne végre, ha kijönne... Valóban tegnapra ígérték?
    Akkor szerintem ma már mindenképpen kint lesz.
  • ptamas88
    hát úgytűnik mégse ma jön ki az 1.3 patch :(
  • Vardar
    Amúgy a kezeléstől én is idegileg kikészültem. Csinálnék hadtesteket, erre nem tudok merge-t használni, egyesével kell parancsokat osztogatnom a hadosztályoknak. A másik meg, hogy amikor még nincsenek elhelyezve, hozzá tudom rakni a főparancsnoksághoz a légvédelmi dandárt, de ha már letettem, az istenért se megy.
  • juhaszvik
    thx :)
  • ptamas88
    lehet őket hozzárendelni akkor is csak elég trükkös módon.
    vidd ki a hajókat a kikötőből és utána a repcsikkel jobbklikk a hajón és van oylan funkció hogy rebase to carrier asszem. na ezek után már rendesen fog menni és ha a hajkat visszaviszed a kikötőbe akkor is megmaradnak a repülők benne :)elég furcsa megvalósítás de a lényeg hogy lehetséges
  • juhaszvik
    jó, beismerem én voltam a hül-ye, amiért nem néztem meg rendesen, de elkövettem azt a hibát, hogy legyártottam az air carriereket, és gyártottam mellette CAG-okat is. de nem együtt. elkészültek a hajók és a repülők, de sehogy sem tudtam őket összepárosítani. aztán később vettem észre, hogy van egy kis pipálós négyzet a gyártásnál, amivel CAG-ot lehet hozzájuk rendelni. azt hiszen ezt hívják tanuló pénznek...
  • kiboko
    ha igaz ma jön ki az 1.3 patch
  • Vardar
    Nekem 4. Akkor nekem még jobb is. Viszont az tényleg idegesít, hogy ha a fülek között ugrálok akkor befagy.
    Akkor válts fél éves periódusra. Én most Magyarországgal finom hangolok, zseniális a játék, csak érteném teljesenXD
    Egy modot, hogy kell beizzítani? Mert se a NewNations-t, se a pogessort nem tudom működésre bírni.
  • juhaszvik
    elképesztően lassú, másodpercenként 2-3 órát halad előre a játék (vagyis egy nap 8-12 mp), ami harci helyzetben nem akkora probléma, de nulla akció mellett, kicsit unalmas. és ugye időben ehhez jön még ha bármit csinálok.

a havi váltogatást azért nem tartom jó ötletnek, mert nekem úgy tűnik, hogy kell egy kis bemelegedési idő a kémeknek, de lehet, hogy csak képzelődöm. viszont csináltam egy két puppetet, és javult a dolog, 1-2 havonta kémekkel vissza tudok 1 %-ot tolni az NU-n. talán 4-5 havonta váltok...
  • McCartman
    hát ha EU 3 jol ment rajta , illene ennek is.:)
    csak optimalizalnak rajta még előbb-utóbb.
  • Vardar
    Athlon X2 5050e, nem valami combos, de az EU III meg a HOI2 is prímán repül rajta, ez meg... Akkor az ajánlottnál írják le, hogy 3 GHZ felett legyen az órajel vagy valami... Azt meg ma olvastam, hogy nem kezel több magot a motor
  • McCartman
    nalam f@szán megy 1.2vel is , azért kell hozzá egy jobb gép , még ha nem is nézné ki az ember belőle.
  • Vardar
    Nem raktam fel, bétákat nem szeressem. Mértem, kikapcsolt vízzel és fákkal 6 mp egy nap, kikapcsolt "tündérekkel" 5. És ha rákattintok egy gombra befagy vagy 5 mpre, aztán a térképen látom a gyártott hadosztályokat... Szóval van még mit optimalizálni, remélem a végleges 1.3 segít minden bajunkon.
  • ptamas88
    felraktad az 1.3 beta patchet és úgy tűnik még mindig lassúnak vagy 1.2 vel ?
  • Vardar
    Váltogasd havonta. Diplomáciára nem szoktam költeni. Amúgy neked gyors? Mert nekem még minidg rohadt lassúnak tűnik.
  • juhaszvik
    na megint sikerült leülnöm játszani. megvertem a szovjeteket, így megkaptam a Kaszpi-tenger vonalától nyugatra eső területeket (kb. 1942 jan.), majd tavasszal jött a brit-szigeteki invázió, és 42 nyarára megadta magát az egész angol mindenség. és hát jött a dilemma: annex vagy puppet? elsőre ugye egyértelmű lenne az annex, de ez elképesztő nagy hajóhad és viszonylag nagy sereg elvesztését jelentette volna, míg IC, manpower már nem számít (tömkeleg nyersanyag, IC: 730, manpower 1200, havonta +50), leadership az ami fáj, de valamit valamiért. Így lett még egy brutális szövetségesem.
    Következő célpont: a belga gyarmatok és dél-afrika. most (1942 dec1) dél-afrikában vagyok és elég lassan tudok előrehaladni, valahogy nem az igazi az ellátás. ha itt végzek irány kanada, nem allies, de ha elfoglalom, akkor az amiknak akik szintén nem allies, esélye sincs.

egyébként a fő dilemmám az, hogy a kémekkel elhárítsak otthon, vagy national unity-t tartsam szinten, mert kb havonta menne le 1%-ot, a kémek meg megeszik a fejlesztéseimet. valakinek ötlete?
  • Fasiszta
    Én is szeretném letölteni.
  • curse86
    Légyszives osszátok meg velünk a 1.3 béta patchet.
    Köszi
  • Dns5000
    nice valaki rakja fel valahova akinek le tudja szedni
  • Tiger20
    Na ma jött ki public 1.3 Béta patch HOI3-hoz, jövőhéten pedig állítólag a teljes verzió is elkészül.
    Beta Patch 1.3 for download.

Sajnos csak azok számára érhető el ez a topic, akik megvették és bereggelték a játékot Paradox fórumon. Esetleg akinek van hozzáférése, felrakhatná valahová és belinkelhetné ide :))

Rengeteg dolgot javítottak, bővebben:
    Diplomacy and Intelligence
    Combat and Units
    Production and Supplies
    Misc Gamebalance
    AI
    Setup and Database
    Interace Improvements
  • errorwww
    Ma sajnos már betölteni se hajlandó egy elmentést se. és valamiért újat kezdeni se lehet. mindig lefagy :s
    1.2patch van
  • Babylon56
    Igen én már találkoztam úgy oldotam meg hogy a termelési sorba átálitotam a sorendjét majd vissza az első helyre utána már le tudtam rakni.
  • errorwww
    Hi emberek!
    Találkozott már valaki olyannal,hogy a legyártott egységeket nem tudja lerakni? Elkészülnek rendben, aztán se az ikon nem jelenik meg, se magától nem rakja ki őket a térképre....
    Igy kicsit problémás lesz játszanom úgy érzem :P
  • Babylon56
    Nálam a meg semmisítet egységek főként Japánok és Lengyelek voltak. Németekkel játszok, de ahogy írtam N-kina szará verte japánt ezért sok kis egységük eltűnt.
    Nekem a 36-ban egy nap 4 másodpercig tartót most 39-ben 24 másodperc miután ezeket ki töröltem a sebesség ugyan úgy vissza ált 4 másodpercre!
    36 elején egy mentés 15Mb törlés előtt a mentet fájlok 35Mb voltak törlés után vissza ált 15Mb. Szóval nálam tejes mértékben minden vissza ált normális sebességre és méretre!
    Mentésben nagyon nem is kell keresni ezeket a sorokat, mert egy helyen vannak egy más után kb 3/4 részénél!
  • Dns5000
    A fő probléma, hogy folyik a memória. A lefoglalt memóriát nem szabadítja fel. Ezért egy idő után nagyon belassul.
    Ha símán ujraindítjátok a saved game piszkálása nálkul, akkor is be fog gyorsulni.
    Nem hiszem, hogy a névtelen egységek kitörlése sokat jelentene mert nem semmisítesz meg olyan sok egységet, hogy komoly hatása lenne.
  • Vardar
    Húú, hát ez rohadt lassan pörög. Na miket kell kikapcsolni, hogy begyorsuljon a drága? Víz, fák, zene kikapcsolva, mi kell még?
    Ja igen és hogy van ez a HQ rendszer? Már így elsőre szinte mindenről van sejtésem, letisztult csak ahogy alapból felépülnek a hadosztályok, hadtestek azt nem értem. Pl a HQ-mhoz miért nem tudok hozzáadni gyalogságot?
    Ha több tisztem van mint kellene akkor az bónusz?
  • Babylon56
    Pontosabban hogy miylen részeket is kell törölni be másolok ide egy ilyen részt:

air={
    id={
    id=158693
    type=4713
    }
    name=""
    base=4986
    movement_progress=0.000
    path={
    5520 11225 5389 5366 5307 11228 11932 5020 }
    location=5543
    is_prioritized=no