Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem az elnevezés a lényeg, hanem a szervezet.
Én nem estem neki a szövetségeseknek '39-ben.
Ez esetben az egységek legyártása mellett lehet gyárat, infrastruktúrát, radarokat, stb. gyártani. Ezek olyan dolgok, amik viszonylag sok ideig készülnek, de kevesebb IC-t igényelnek.
Ezen felül a gyártásnál számításba kerül a tapasztalat penalty (biztos nem ez a neve, de most nem vagyok játékközelben). Ez az, hogy hosszabb ideig készül egy egység, de magasabb experience-el készül el.
Ha mobilizálod ezt az egységet, akkor a feltöltés már nem tart olyan sokáig. Tehát az egység 2 csillagos marad, de már frissen feltöltött katonákkal.
A Volunteer Armynak hatása van a manpower-re és arra is, hogy adott mennyiségû leadership pontból ténylegesen hány officer képzõdik.
Nekem sikerült még 38-ban elfoglalnom a lengyeleket a Világháború kitörése elõtt.
Így Németországgal, Ausztriával, Csehországgal, Lengyelországgal együtt olyan mennyiségû manpower áll rendelkezésre, amit nem könnyû kimeríteni.
Ezen felül azért írtam, hogy az 1.2 után már nem gond az officerek 200%-on tartása, mert alapból megnövelték a szorzót a patchbe, hogy ellensúlyozzák a harcokban csökkenõ létszámot. A Volunteer Army-nak a játék legelején van szerintem értelme, mert akkor még nincs háború, és 2-2,5 leadership ponttal folyamatosan termelve az officereket semmi perc alatt fel lehet tornászni a számukat 200%-ra. (Még úgy is, hogy folyamatosan gyártod az egységeket).
A háború elõtt meg úgy is átállítod a politikát Service by requirements-re, és már akkor sem lesz gond...
Elnézést, abban a hozzászólásban az utolsó mondatnak így kellett volna szólnia:
"Igaz, hogy manpower sem nõ annyira, de pl. az officer képzésbeli hátrányát is gyorsan be lehet hozni, pláne az 1.2-es patch után."
A hollandokna csak 25%ban foglatam el a victory pontjait pedig az egész ország megvan. Hol vannak a gyarmatai?
May the force serve you well!
1.1c még nem mûködött.
Ha kijelolsz shiftel 1 utvonalat az egységeidnek, akkor nincs várakozás harc után amíg azon az útvonalon mennek.
Viszont mostmár support attakra is van várakozás ami eddig nem volt és nem is értettem miert nem.
az officer képzésrõl leírtat nem értem, ezt is kifejthetnéd.
Ez gyakorlatilag 25%-os feltöltöttséggel hozza létre az egységeket. Na ezért kell ilyen kevés IC neki...
Most így végigböngészve nem olyan hülyeség az!
Sokkal kedvezõbb "áron" lehet tartalékos egységeket legyártani. Persze a Mobilization jóval hosszabb lesz, meg nincs értelme rögtön leveretni a csapatokat egy, már mobilizált ellenféllel szemben. Ugyanakkor a szükséges Hadosztályok már meglesznek.
Igaz, hogy manpower sem nõ annyira, de pl. az officer képzés elõnyét is gyorsan be lehet hozni, pláne 1.2 után.
Ajánlott persze a módosítás elõtt másolatokat készíteni az eredeti fileokról....
A dandárok kialakítása már sokkal jobban megfelelt a modern mozgó háborúknak.
A dandár rendelkezik saját támogató alegységekkel század, szakasz erõben
Jelenleg is van Magyarországon ezred, de az olyan, mint a légvédelmi Tüzér ezred. Speciális céllal hozták létre 1 bizonyos feladatra. Önállóan nincsen harcértéke, csak más magasabbegységekkel tud együtt dolgozni. Ugyanakkor értelme van ilyen létszámban speciális feladatokra fenntartani, mert ha egy adott terület (jelen esetben egyész Magyarország) légvédelmét századokra bíznák központi irányítás nélkül, az csak az erõk szétforgácsolását jelentené.
Ez a modern hadseregekre vonatkozik. Természetesen az 1. Világháborúban ahol gyakorlatilag csak tüzérség, lovasság, meg gyalogság létezett egyszerûbb volt nagy homogenitású ezredek létrehozása, mert minek cifrázni....
Tehát még egyszer: én végig a modern hadseregekrõl beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nincs alá, vagy fölérendeltségi viszony Dandár, és Ezred között. Mert vagy az egyik, vagy a másik van.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Egyébként valami igazság lehet abban, amit egy jóval elõttem kommentelõ írt, mely szerint a támadás irányát mindig 1-2-3 tartománnyal a front mögé kell állítani, tehát hogy nem minden támadás után megadni az irányt, és akkor tényleg nem kell annyit várakozni, bár az is igaz, hogy már az 5-ös szintet kutatom az Operational Level Organization technek...
az angolok ellen a legjobb fegyver maguk az angolok. hogy van annyi eszük, hogy a német terror elleni legfontosabb állam (legalább is akkor, 1940-ben) csak minimális védelmet hagy az anyaországban?
választ elõre is köszönöm
.
1940. Április 1. - Nagy-Britannia szárazföldi erõi gyakorlatilag megsemmisültek.
1940. Április 20. - Elértem a sziget legtetejéig, már csak egy sziget van hátra északon, és az angolok egy jó idõre eltûnnek a térségbõl...
(Egyébként én is anglia párti vagyok sok mindenben, pl.: foci, szal nem valami ellenszenvbõl mentem nekik. Csakhát muszáj volt elõször semlegesítenem a nyugati veszélyt, mert állandóan bombáztak, meg minden.)
"Infantry brigade 0,72 IC
Fighter group 2,47 IC
TAC bomber 2,02IC"
eldobom az agyam...
mondjuk nekem gyanús, hogy ezzel akartak kompenzálni néhány AI-s hülyeséget. úgy gondolták könnyebb ezeket megbütykölni, mint hozzányúlni az AI-hoz. de ez csak tipp.
game over felirat? összegzés? vagy megy tovább a játék, csak nincs mit irányítani?
került már valaki ilyen helyzetbe?
TP flotilla 0,25 IC
DD flotilla 2,42 IC
Infantry brigade 0,72 IC
Fighter group 2,47 IC
TAC bomber 2,02IC
Így nehéz lesz lépést tartani velük... 😞
356 TPjük volt a statisztika szerint...
háború kirobbantása: lényege az alacsony neutrality és a magas threat szint, kémek, eventek és bizonyos viselkedés befolyásolja õket.
kémek: már beszéltem róluk
Leadership pontrendszer: egy adott ország felhasználható agyainak mérõszáma (legalább is én így gondolom). a kémkedés, fejlesztés, diplomácia és a tisztikar "nyersanyaga". mennyisége országonként változik, továbbá tech-kel, politikai beállításokkal, valamint területek megfelelõ elfoglalásával az érték módosítható.
politika: itt vannak (balra lent) beállítások és "ügyvivõk", értelemszerûen, hogy mit hogyan (szerintem ezt nem kell részletezni).
fejlesztések: ennél inkább kérdezz te, de persze annyira nem bonyolult.
hadsereg felépítése: errõl majd valaki más biztos tart beszámolót, ha van rá igény...
milyen nemzettel vagy, mik a céljaid, stb.
az otthoni kémeket vagy hagyod kémelhárításon, vagy talán érdemes a neutralityt csökkenteni, esetleg (mik vannak még ott??) rule party-t erõsíteni(?), de azt mindenképp vedd figyelembe, hogy ha nem kémelhárítást választod, akkor megnõ a valószínûsége, hogy a gonosz ellen valami elitélendõ dolgot mûvel az országodban (fejlesztést, gyártást szabotál, lázídgat stb., olyanokat amiket te is megtehetsz vele).
a kiköltöztetett kémek feladata nagyban függ az adott ország felé irányuló szándékoktól. ha területi igényeid vannak az adott országgal szemben véleményem szerint érdemes csökkenteni a national unity-t (hogy a kialakult háborús helyzeten minél hamarabb megadják magukat), illetve befolyásolni threatot a háborús helyzet kialakulása végett. megmondom õszintén a különbözõ technikai, katonai egyéb kémkedéseket nem szoktam erõltetni. ellenben ha egy baráti országról van szó (vagy szeretnénk, hogy az legyen, vagy csak hogy ne legyen ellenség, legalább egy ideig), akkor érdemes az our(???) partyt erõsíteni. (ha valamit nem megfelelõen neveztem meg, valaki javítson ki)
Érdeklõdnék a kémeket hogy jó használni?
Azt lehet tudni hoi3-ban hol találom a nyelvi fájlokat, ha esetleg fordításra adnám a fejem? Vagy is konkrétan az a rész érdekelne, ahol a diplomácia menüt lehetne le fordítani a játékban. Már ha van ilyen és lehetséges egyáltalán!