Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze szegény lengyelek erre máshogyanan emlékeznek
meg idáig talán a HOI I kivételével, az összes paradox játékban benne volt, hogy akár összeválogathatod magadnak a követeléseidet
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Mi arról beszéltünk, hogy reális-e, hogy egy ország nem adja meg magát, ha az európai anyaországbeli területei elvesznek.
a bugokat már írták (háború után is megmarad a hadi ipar, sõt, nem kapod meg a bad boy pontokat (most már nem így hívják, de nem ugrik be) sem.
a júgokat pik-pak el lehetett foglalni, de:
-nem hozhatod létre a tagállamokat
-ha annexálod és utána hozod létre puppetként, akkor nem adják oda a magyar területeket
-ha limit war-t választasz, akkor sem lehet velük békét kötni, csak annex (pedig jó lett volna egy kijárat a tengerre)
na majd az 1,4 körül
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Az egyetlen megoldás az az, amit trallala0123 a 2474-es hsz.-ben felvázolt, az meg olyan, amilyen, mivel sok egységet emészt fel. De az egyetlen elfogadható megoldás, sajnos.
Csak azt nem értem, mi abban a logikus, hogy ha egy páncéloshadosztály megindul, és még szinte ütközet sincs, mert a hollandok máris futnak, akkor nekem miért kell megálnom, és várnom sokszor 90 órákat? Jó, mégha egy nagy csata után! De így? Ráadásul csata után nem tudok bevonulni az ellenség nélküli területre, mármint arra betudok, amit éppen elfoglaltam, de utánna meg kell várni a várakozási idõt, még üres területre se lehet menni...
Csak ezt az egyet javítanák ki... whááá
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
és lehet, hogy tudom tartani a francia határt, de stratégiailag azért mégsem ugyanaz. és ez ugye egy stratégiai játék. 😊
arra egyébként nincs valami lehetõség, hogy az axisba behúzott protugáloknak a lelkesedését kicsit felpiszkáljam? ugyanis összesen van 2 szárazföldi egységük, és valami kis hajóflottájuk.
érdekes módon a lengyelek igen távol álltak a háromszög felsõ sarkától aztán hiphop a szövetségesekhez csapódtak 39 nyarára :-S
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
remélem erre lesz vmi megoldás mert ez a 3 nap pihenõ nagyon lelassítja az offenzivát, pedig a villámháborúnak épp az volt a lényege hogy páncélosékekkel és légi fedezettel gyorsan áttörni a front gyenge pontjait, bekeríteni és megsemmísíteni, de a hosszú pihenõ miatt a páncélosaim nem bírják bekeríteni az ellent, kicsusszannak :-S
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Azt probaltak kitalalni , mi befolyasolja , ki elott kapitulal egy elfoglalt orszag. Paran arra tippeltek , hogy annak az orszagnak adja meg magát aki épp a surrenderhez szükséges 'utolso' VPt érõ régiot elfoglalja.
ez igy elég szarul hangzik..:S
alliestõl távoltartom csehországot, a lengyeleket és a benelux államokat.
Aha 😊 Pl. a briteket tekintve mond az valamit, hogy India? Észak Afrika? Délkelet-Ázsia? Van ott erõforrás rendesen. Apró városkák, mint Kairo, Bombay, Szingapúr? A teljes gyarmati hadsereg? Plusz a világ egyik legnagyobb flottája?
Na és akkor még a nemzetközösségbe tartozó országokat nem említettem.
Szélsõséges példa a brit, oké, de a többi ország lehetõségeit sem szabad lebecsülni.
És ezert nem lehet jobban kiaknázni az elfoglat területet.
Hollandiában csak a nagyobb városok 25% volt europában.
Mennyi idõ lenne levinni 90%ról 25%re a unityt?
May the force serve you well!
Másrészt teljesen reális, hogy ha egy nemzetnek kontinensnyi területei vannak máshol, hatalmas városokkal, megfelelõen mûködõ bürokráciával, hadsereggel, flottával, stb, akkor nem feltétlen adják meg magukat.
Úgy rémlik, hogy a britek pl. el voltak szánva, hogy ha britanniát elvesztik, akkor is folytatják a háborút.
Persze elképzelhetõ, hogy egy ilyen csapás megtöri az ország egységét, és megadják magukat - pont errõl szól a national unity.
Úgyhogy ez a része speciel teljesen rendben van. (Van úgyis elég, ami miatt lehet nyavalyogni 😊 ).
Ugye milyen eszement újításokat tudnak kitalálni?😛
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
1. Lengyelország hihetetlenül szívósnak igérkezett a (z idejüket jócskán meghaladó) páncélosaim ellen. De nem is ez volt a gond, mert egy csata nem tartott többet pár napnál. A gond a csapatok mozgásának sebességében rejlett. Csak április 14.-ére sikerült megadatásra bírnom a lengyeleket (kis magyar segítséggel, elfoglalták Lwow-ot...). Én kb. úgy számoltam, hogy átrobogok a lengyeleken, de egyszerûen nem voltak elég gyorsak az egységeim...
2. Luxemburg is elég szívós volt, majd egy hétig harcoltak...
3. Hollandia és Belgium... Április 14.-e (Márc. 22-én indítottam a támadást) már majdnem teljesen el van foglalva, jelenleg Amsterdam és Brüsszel van ostrom alatt, a gond itt is csak a csapatok sebességével volt, meg fõleg azzal, hogy minden támadás után 3-4 napot kellett várni...
Nos mondanom se kell, hogy egy 1938-ban bevetett (1940-41-es szintre fejlesztett) páncéloshadosztálynak nem értem, miért kell ennyit várni, minden egyes támadás után. Ez egyszerûen nem jó így...
Vagy fogták az összes páncélosukat és végigmentek a tengerig?
Május 10-tõl 27.ig elfoglaták belgiumot és hollandiát. És hadják elmenni az Angol és a megmaradt hadseregeket. 17 nap.
A játékban 2x támadhasz ennyi idõ alatt.
Csinálj tömeghadsereget! Gyárts rengeteg gyalogost! Csak gyalogoshadosztályokat 3 ezreddel. Majd a csapataidat 2 részre oszd!
1. Rész:
Gyengébb hadosztályok (pl. lovas és graisson alapegységek meg régebbi gyaloghadosztályok) az egyikk szárnyon területenként 1 hadosztállyal. Ezek csak védekezésre használd!
2. Rész:
Erõsebb hadosztályok (pl. újjabb gyaloghadosztályok, és a már meglévõ tankhadosztályok. Területenként 6db. A felállítási sorrend területenként: (ha 1 területröl 2 vagy több területre kell támadni, úgy az egységek száma is arányosan növekszik)
1. Hullám:
2 gyaloghadosztály elõször támad, áttori és elfoglal egy területet. Ezután pihen a 3. hullám végéig.
2. Hullám:
Miután az 1. hullám elfoglalja az adott területet, A 2. hullám 2 gyaloghadosztálya Support attackkal megérkezik az elfoglalt területre. Majd támad a következõ területre. Miután elfoglalta pihen a következõ 1. hullám végéig.
3. hullám:
Miután a 2. hullám elfoglalja az adott területet, A 3. hullám 2 gyaloghadosztálya Support attackkal megérkezik az elfoglalt területre. Majd támad a következõ területre. Miután elfoglalta pihen a következõ 2. hullám végéig.
Ezek körforgásszerûen ismétlik egymást. Így folyamatos marad a támadás.
Biztos nem adják meg magukat az anyaorságban mert a benszülöttjeiket nem foglatad el.
Mégis a logika ebben?
Ha van több ezer kilóméterre egy gyarmatod az miben tudna segíteni?
Ingább a benszülöttek jól fellázadnak ha az anyaországot elfoglaták.
1. supply számlálóm lefagyott. piros, és kb napi 130-cal kellene csökkenie, de meg sem mozdul. egyébként 99999-en van. azt tudom, hogy feljebb nem mehet, de le miért nem?
2. vége lett a spanyol polgárháborúnak, azaz megszünt a háborús helyzet, de a politikai beállításaim megmaradtak, azok amelyeket csak akkor lehetne választani, ha háborúban lennék. persze ez sem zavar nagyon... 😊
Az org növelõ tech-ek ezeknél a füleknél találhatóak, és azok is egyszerre csak bizonyos egységtípusok org-ját növelik.
- Minor országokkal nehezebb lenni, mert alapból "kemény" megszállásra teszi az annexált országokat, tehát sok IC-t ad, de szinte semmi LP-t és MP-t. Ezt jó lenne állíthatóvá tenni a politika képernyõn...
IC-t lehet építeni, LP-t és MP-t nem...
Szóval átírtam a játékban és "enyhe" megszállás van a saját játékomban, sok LP és MP, valamint alig valami IC.
Persze ez durván változtatja a játékot, mert eddig hatalmas IC-m volt, állandó nyersanyaghiánnyal küzdöttem, most meg nincs nyersanyaghiány, mert IC is alig van.
A land AI-t átírták a strategic redeployment gyakori használatára, valamint betettek egy delay-t is a strategic redeploymentre.
Ezzel az AI nagyon sokkal gyengébb támadó és erõsebb védõ lett.
Támadni nem nagyon tud, mert állandóan vár a delay-re, de mindig idõben befoltozza a lyukakat a vonalain.
Lengyelország lerohanása 19 3inf+1art hadosztállyal nagyon kemény volt, sokkal nehezebb, mint az elõzõ patch-nél. A theatre AI teljesen képtelen lett volna végrehajtani, mert az a 19-bõl 7 hadosztályt a hátország biztosítására hátrahagyott volna és 13 hadosztállyal támadta volna meg Lengyelországot... (Meg persze követelt volna még 20 hadosztályt, amire nincs MP...)
Az AI a légierõt nagyon jól használja, Lengyelországnak 1936 végén 2 vadász és szerintem kb. 4 taktikai bombázó szárnya van, nekem pedig 1 int és 1 tac. Gyakorlatilag végig sikeresen elkapta a tac-t és az õt védõ int-t. Nekem pedig kevés esélyem volt az õ 4 tac-ja ellen, tehát a hadosztályaim állandóan bombázva voltak. A hadjárat végére elkészült a 2. int-em, amivel sikerült valamit javítani a helyzeten.
Szóval az 1.2 Patch óta kézzel kell irányítanom, legalábbis 1936-37-ben mindenképpen.
Az AI is tud gyõzni pl. Bulgária ellen, akiket le lehet nyomni 6-10 hadosztállyal is...
Románia és Görögország szövetségben van ebben a játékban, ezért egyszerre kell lenyomni õket 19 hadosztállyal, még nem tudom, sikerül-e.
A tervem az, hogy a Görögöket tartom 4 hadosztállyal és a Románokat lenyomom 15-el gyorsan. Majd meglátjuk...
A kézi irányítás legnagyobb baja, hogy nem látom, hogy melyik hadosztály vár a delay miatt és melyik vár, mert nem kapott parancsot. Így kézzel nagyon macerás háborúzni, AI-val meg nem nagyon lehet...
steamen reinstallaltam hoi3at, nincs launcher sehol, illetve a letoltott 1.2 update nem talal installalva jatekot.
tudna nekem vki adni egy tomoritett updatet, vagy egy launchert ami mukodik steam mellett is?
kosz.
Ebben a részben annyi csak a változás, hogy most már a national unity-t csökkentve esetleg kevesebb vp-t is elég elfoglalni, mint a korábbi részekben.
A nagy gyarmatosítóknak, mint a britek, hollandok, portugálok például, sok pontot érõ gyarmataik is vannak. Csak szólok, hogy náluk se számíts arra, hogy az anyaország elfoglalása után megadják magukat 😊
amúgy sikerült már 36 õszén axisba hívnom a national spaint (németekkel), így most (37. feb) néhány bombázóval támogatom õket, de ami fontosabb, hogy háborúban vagyok (+IC, politikai beállítások), anélkül, hogy bárki is bombázná az iparom, és elég lassan halad elõre a háború. 😊
Sokkal több minden van alapból kifejlesztve. Érdemes újrakezdeni...
elinditom ezt az eu3 style inditoablakot es update utan, start gamenel megker h telepitsem a jatekot, mert o azt sajnos nem talalja.
.
na most azonnal reinstall lesz
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=424980
nem talalom sehol....
Anschluss: 36.01.01-tõl 10 kémmel nyomatni kell a 'Support Our Party'-t Ausztriában, és simán megvan.