Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
És így csak Szeptember 1.-én támadtam meg õket.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
sakkay: A beforgatós, bekerítõs, megsemmisítõs módszert szokom én is használni (pl.: a háromnegyed lengyel hadsereget bekerítettem Danzig és Lodz között, aztán mentek is hadifogolynak vagy mittoménhova...). A baj csak az volt, hogy számomra nem jó helyre vonultak vissza, ha érted mire gondolod, mivel az egész holland határ mentén szétálltak. Egyszerûen nem tudtam õket bekeríteni anélkül, hogy a hátamban ne maradt volna pár egység. Ezt mondjuk ügyesen megcsinálták...
1 hónapba és 1 hétbe tellett, hogy elfoglaljam nyugat EU-t. Ez soknak számít? Viszont meg kell jegyeznem, hogy én 36 óta rohadtul nem a hadsereg létszámára gyúrtam, hanem a fejlesztésre. Szinte csak repülõket, páncélosokat meg hadihajókat gyártottam, gyalogosokat nem is. Viszont annál inkább fejlettebbek voltak.
Volt olyan is pl.: hogy egy darab, 9000-emberbõl álló hadosztályt küldtem 20000 francia katona ellen, és pár nap alatt tönkreverték õket, mindenféle támogatás nélkül, igaz, 39 elejét írták, nekem meg 41-42-es technikával voltak felszerelve a katonáim.
A létszámhiány csatákban nem okozott gondot, inkább a taktikai manõvereknél, amikor túl nagy volt a terület, nekem meg nem volt elég katonám, aki elfoglalja azt, vagy nem voltak elegen a bekerítéshez...
Na mindegy, így is bedaráltam fél Európát, a következõk az Angolok, aztán a Szovjetek. De oda már jelentõsebben több katona fog kelleni. Tanultam.
Tényleg, valami jó tippet tudtok adni, hogyan kezdjem el a Sea Lion vagy a Barbarossa hadmûveletet?
Legalábbis nálam így volt.
Olyannyira, hogy szövetséget kötöttek 38 júniusában! Ez kicsit keresztül húzza a számításaimat. Úgy látszik, túlságosan távol tartottam a szöviktõl a lengyeleket, kb középen vannak az axis és az allied közt. Most kénytelen leszek annektálni Mo-t. Csak azok meg szövetségben vannak az olaszokkal is, akiket még nem hívtam meg az axisba, mert mindig hülyeségeket csinálnak (GB-vel háborúznak minden féle felkészülés nélkül, stb...) Na ebbõl most mit hozzak ki???
Ha megtámadom a lengyeleket, akkor hadba kerülök a magyarokkal meg az olaszokkal is?
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Újra alkothattad francia országot, miután legyõzted az angolokat, támogathattad egyiptom függetlenségi háborúját, a fehér orosz szovjet csapatokat, akik fellázadtak Sztálin ellen (x db szovjet hadosztály oroszá változott és harcolt a vörös hadsereg ellen) stb, stb.
Azóta sem volt olyan jó mod egyik HOI-hoz sem :-(
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
de az is lehet, hogya csak késik az event... (ha már a spanyol polgárháború is máskor van...)
Elõször is, muszáj kiiktatnom a hollandokat, mert már a franciákra tervezem a támadást, de 2 holland csapat még mindig ott van a hátam mögött, valami kis szigeteken, hollandia legészakibb részén, és alig birom õket legyõzni, 13000 friss emberrel, miközben halomra bombázom meg minden. Mellesleg a gyalogosaim fegyverei 1-2 évvel meghaladják korukat... Egy teljes hadosztályt muszáj rájuk áldoznom... Ez röhej.
Bocs, hogy megkérdõjelezem az állításod, de hogy VH. fokozaton 2 hét alatt keresztül masírozol a Benelux államokon, azt nagyon nehezemre esik elhinni.
1939. április elején kezdtem a támadást mindkét irányba, a lengyeleket legyûrtem a hónap közepére, de a hollandokat... május eleje van, és még mindig harcolok velük.
Nemcsak hogy lassúak a csapataim, sokat kell várni támadás után, de a holland csapatok irreálisan szívósak. Legalább 2 hete már utánpótlás meg minden nélkül szinte csak visszavonulnak, és még mindig bírják...
Az, hogy mekkora súlyú legyen az anyaország elfoglalása, végül is könnyen módosítható (és mint az ilyen dolgok közül sokat, ezt is olykor félrebalanszolták), csak a victory pontos tartományokat és azok értékét kell bütykölni.
Amit szeretnél, hogy pl. a holland hadsereg megadhassa magát (reális is lenne, nekem is tetszene, szó se róla), azzal az a baj, hogy a jelenlegi mechanikával nem igazán oldható meg szvsz.
---Itt indokoltam hosszan, aztán rájöttem, hogy mégis 😊 Egy Vichy-hez hasonló eventet beiktatva végül is meg tudnák csinálni, hogy az anyaország hadserege és területei megadják magukat (annex vagy emigráció ahogy most is), a gyarmatok pedig tovább élhessenek esetleg.
Igaz 36 végére már legyártottam plusz 12 gyalogos divíziót meg 2 fejlesztés is megvolt a gyalogosoknak, így szinte sétamenet volt Jugoszlávia elfoglalása. (kb 2-3 hét) Mivel a jugoszlávok semmit nem fejlesztettek és a hadseregük is iszonyat szar állapotban volt.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
170 óra alapból, a 3. szint ha jól emlékszem 1940-es, ezután már nagyon lassan megy a fejlesztés, nem éri meg csinálni 2 évig, és akkor még mindig 100 órát vársz. 1942-re kifejlszted a 4. szintet, akkor még mindig 3 napig állnak a csapatok. Ez szerintem is irreális, mert egy olyan csapat, ami a hrcok után nem vesztett sokat emberben és org-ban, az miért ne támadhatna tovább egy nap pihenés után. Ha meg tönkreverték, vagy nagyon amortizálódott, akkor úgyis tovább tart a strenght és az org feltornázása, mint 1-2 nap, és úgysem vetem be, mert csak mégjobban tönkreverik.
Az egész játékmenetbõl ki lehetne venni ezt a fejlesztést, mert a harcoló csapatoknál már amúgy is van késleltetés amiatt, hogy vesztenek embert. Ez a késleltetés egy okból reális, hogy egy harcban szétzilálódott csapatot újra hadrafoghatóvá kell szervezni... De erre meg ott van az organization mérõszáma...
ezt valahogy nem tartom történelemhûnek (a várakozást). és miért függ ez a technikai szinttõl? hiszen még a magyar gyorskocsihadosztály (azt hiszen így hívták) is "ment-harcolt-ment-harcolt" üzemmódban haladt elõre a keleti fronton, pedig theory szintjén is biztos el voltunk maradva a németektõl...
nem értelek. a valóságban a belga gyarmatok tényleg nem adták meg magukat. de ha csak annyi a problémád, hogy pl. Belgium elfoglalásakor a tehetetlen belga sereg miért nem adta meg magát (és fel a területeit), az már inkább játéktechnikai kérdés, hiszen ilyen lehetõséget nem tartalmaz a játék. szerintem amit csinál a gép az történelemhû (itt, ebben a helyzetben).
tényleg, megmaradt a Vichy-kormányos mizéria Franciaországgal?
amúgy a lassú haladáshoz nincs hozzáfûznivalóm, de valaki nem azt írta (bocs, ha rosszul emlékszem), hogy a megfelelõ tech-kel le lehet csökkenteni 24 órára a várakozást. én egyfolytában fejlesztem ezt a theoryt, remélem 39-re elérem ezt a szintet...
Ha valakit nagyon zavar a csata utáni késlekedés, akkor a technologies könyvtárban van egy land doctrines nevû txt fájl. Abban alul megkeresi az "operational_level_organisation" nevû scriptet, és átírja az "attack_delay = 24" órát akármennyire. Pl 50-nél minden fejlesztési szint csökkent 50 órát a 170-bõl. Így 3-as szinten már csak kb 20 órát kell várni a támadások után. Persze az ellennek is csaökkenne, ha fejlesztené, de mivel az AI nem fejleszt sem theory-t sem doctrine-t, (bug...) ezért ez csalásnak minõsül.
mondjuk arra figyelni kell, hogy mínuszba ne menjen, mert akkor nem tudom mi lesz. Programozó nem vagyok...
Romániát sikeresen el tudtam foglalni 1937 nyarán 15 hadosztállyal, miközben tartottam, sõt, elõre is nyomtam a frontot 4 hadosztállyal a Görögök ellen.
Ezután egy extra kemény csatában elfoglaltam Dániát, aki a Csehek szövetségese volt.
Itt csak Dánia déli szigetén tudtam invasion-t végrehajtani, így 30 napom volt a sikeres támadásra, után nincs több supply. Végül 3 hadosztály és 2 szárnyból álló tac folyamatos bombázása után sikerült elfoglalnom Dániát és vele Ízlandot és Grönlandot is. Legalább lesz honnan indítanom majd az inváziót az US ellen. ;-)))
Most van az unalom szakasza (teljes 1938). Kb. a Német hadsereg 80%-a van nekem, ebbõl 2+2 hadosztály tartja Ízlandot és Grönlandot, amiket biztosan megpróbálnak majd elfoglalni, valamint 1 hadosztály Krétát. 155 IC-m van, 4 gyártás alatt és már várom a háborút, hogy el tudjak foglalni egy iparosodott országot, ahol majd IC-re állítom a megszállást. 16 kutató projektem fut, már legyártottam 3 csatacirkálót és így tudom effektíven kutatni a csatacirkáló tech-eket (összesen 7 project, de szerintem 1938-ig kb. 3-4-szer), valamint nemsokára legyártok 3 kísérõ anyahajót, ezeket is tudom majd kutatni (összesen 4 projekt, de szerintem kevesebbszer)
Eddig doktrinákat kutattam, sajnos nem tudtam mindet 1938-as szintre hozni. A gyalogság szinten van, a közepes harckocsi majdnem.
A kutatásban még le vagyok maradva a "nagyok" mögött, de nem túlzottan. A szárazföldi erõim szerintem jobbak, mint a németek, a haditengerésztem csak 1940-41 körül lesz elég erõs.
Stratégiai célok:
- Oroszország nem cél, már most is sokkal több nyersanyagom van, mint IC-m. Ha elfoglalom, az sem ad túl sok IC-t... Mindenesetre veszélyesek, ezért folyamatosan gyártom a gyalog hadosztályokat, megnézném akár most is, hogy kinek állna a háború, ~40 hadosztályom van a Budapest hadszintéren, havonta 2-3 készül.
- Ázsiát érdemes elfoglalni és bárállamokat gyártani, hadd kínlódjanak ellenük az ellenségeim...
- Anglia elfoglalása lenne az igazi cél, de ehhez nagyot kellene alakítanom és nincs elég IC-m. De ha sikerülne egy beachhead-et elérni, akkor annyi navy-m van (lesz), hogy a transport feladatokat megoldjam.
a finneket 36 jan 1-tõl befolyásolom és igen-igen messze vannak még attól h axis tagok legyenek :-/
ha haza érek megint újrakezdem ugyanis olasz szövetségeseim igen gyengék. összesen 60 szárazföldi ezredük van, ami lópikula.
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
A lengyeleket nyilvánvalóan csatlakozni fognak a szövikhez, ha nem befolyásoljuk õket, mivel a német agressziók (anschluss, stb) és a SZU felé irányuló területi követelésük miatt csak az allied marad nekik 38-39-re, és villámgyorsan oda fognak húzni. Ha viszont befolyásoljuk néha, és folyamatosan figyeljük a mozgását, valamint a már szövi tagok threat-jét növeljük, akkor simán távol lehet tartani õket 39-40-ig.
és mi ezzel a probléma? a benelux államok, ha jól tudom áttelepítették a kormányukat Londonba, és vittek mindenkit aki számít, vagyis aki adhatná a leadership pointot. így reális. vagy nem?
Mrgtámadni úgsem fognak, Ha meg te támadod meg õket, teljesen mindegy, hogy szövetségesek már, vagy sem...
Az anyaországot függetleníteni kéne a gyarmataitó. Amint írtam, a holland hadsereg 4 nap "harc" (inkább visszavonulás) után megadta magát, nem számított nekik, hogy van egy kurvanagy sivatagos gyarmatuk afrikában vagy mittoménhol... Legalábbis nem úgy tûnik. Szóval úgy kéne megcsinálniuk, hogy az anyaországot a gyarmatoktól függetlenül tudom annexálni, mert ennek így most nem sok értelme. Hiába foglalom el Eindhoven meg Amsterdamot, a két VP-s tartományukat, a hadseregük addig harcol, amíg a tengerbe nem szorítom õket. Hát reális ez? Nagyon nem. Mit számított akkor nekik, hogy létezik egy gyarmatuk a világ másik felén? Semmit.
Az anyaország elfoglalásának hatalmas (ha nem végzetes) érvágásnak kéne lennie. Persze megértem, hogy egy GBR vagy FR, aminek hatalmas és rengeteg gyarmatai vannak, még simán nem adja meg magát, nadehát egy Belgium meg egy Hollandia... Álljon már meg a menet...