19778
-
#2525 Én a Mass Effect 1-et annak idején Vanguard-al vittem végig !
Egész jó volt ! Lehet a 2-ben is az leszek ! -
nimfas #2524 esetleg úgy, ha gombonként felprogramozom a Logitech progijával :-D Mintha a bill-t nyomogatnám... érted.... -
torma1 #2523 Ohh az jól hangzik! Akkor lehet hogy Még sem Katonát inditok!
Amúgy szerintetek melyik a leghasznosabb kaszt??
És melyik a legrosszabb? -
#2522 lesz egy küldetés, ahol megtanulhatod még egy fegyver használatát - Assault Rifle, Sniper Rifle, Shotgun. én AR-t választottam. -
torma1 #2521 #2408-as hozzászólás -
torma1 #2520 Pont azt akartam ajánlani! :)
-
fixpont #2519 Targytalan talaltam egy jo oldalt:
http://www.annakie.com/me/frs.htm -
torma1 #2518 Sentinellel hogy tudsz gépkarabélyt használni??
Nem csak pisztolyt meg géppisztolyt tud használni? -
Masakari #2517 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mért?mit oldott meg és mit hozott elő???szerintem semmit -
fixpont #2516 Feltenne nekem valaki importalhato me1 savegameket? -
#2515 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mintha olyat említettek volna, hogy a teremtőjük képére akarták formálni. Szóval lesz még egy náluk is fejlettebb entitás,ami humanoid .De lehet keverem vmi korábban említett fajjal, talán Legion beszélt ilyesmit a geth-el kapcsolatban. -
#2514 nana! Sentinel-nek vannak messze minden közül a legtáposabb skilljei!
Tech Armor-ra minek akarsz te egyáltalán Barrier-t húzni? kb lehetetlen lelőni ha nem az ellenfelek géppisztolyával akarsz tangózni, ha lelövik repül minden körülötted, de még a sebzésedet is kegyetlenül megdobja.
képességekből kigyúrod Warp-ot, onnantól kezdve még nagyon lőnöd se kell, ha megfejeled Overload-dal (bár arra én nem nagyon pakolgattam mivel mindkét csapattársam is tudja) már a pajzsokra se... fegyversebzésre meg: vidd magaddal Miranda-t Cerberus Leader-rel és Garrus-t ha már lojális Squad Armor-Piercing Ammo-val (neki van a legjobb lőszere szvsz), akkor ilyen gondod sem lesz, főleg ha már tudsz használni Assault Rifle-t.
iszonyat vicces kis kaszt a Sentinel -
fixpont #2513 Nekem 2 emberem halt meg a vegen, meg lehet menteni elvileg mindenkit? Mindenki lojalis volt hozzam es az osszes szemelyes parbeszedet vegigvittem, ameddig mar mindenki azt mondta, hogy nem akar beszelni velem, mert dolga van. -
2bUs #2512 2magos a procim. -
Rentadar #2511 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyelőre nem tiszta, valszeg így "születnek a reaperek"( reaper tech + a ledarált fajok genetikai anyaga). Sajnálatos módon legalább annyi új kérdést vettett fel ez a rész, mint amennyit megoldott. -
krisztajo #2510 Nekem a magyar nyelvű kézikönyv kellene. Please valaki linkelje be!!!! -
#2509 Ha valakit érdekelne a zenéje
http://www.youtube.com/watch?v=LRLdhFVzqt4 -
Richardix #2508 nem ugyanarról beszélünk... aki az első részben készített velem interjút, amiben.. hát ő... az nem az... Emily Wong az akinek Fist fájljait kellett megszerezni... na mind1 visszameeka Fellegvárba, hátha most megtalálom. -
HJ #2507 Általában akkor van ez a hiba, ha 1 magos a processzor. -
ZoliJ #2506 Na gyorsan végigpörgettem a főszálat (azért csak azt, mert az első részből származó mentések ~100 km-re vannak tőlem, majd ha meglesznek, végigjátszom rendesen)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nálam gyakorlatilag kipusztult a csapat. Eleve Thane nem volt a csapatom tagja, mert amint lehetett elmentem a Collectors bázisra. Amikor átmentem a kapun, gyors egymásutánban meghalt Jack és Garrus. A 2. csapatot Mordin vezette, a tech spec pedig Legion volt. Legionnak levitték a fejét amikor zárta be az ajtót. Az én csapatomban a Miranda, Samara páros volt, illetve Jacob tartotta a biotikus mezőt.
A legénységet Grunttal küldtem vissza, ők vissza is értek békében.
Talit hagytam hátra, ő a végén holtan feküdt a földön.
A mezős menet végén a bogarak elvitték Samarát, így a Miranda, Jacob párossal vágtam neki a human reapernek. Az omlás után ott maradt Jacob, így Mirandával ketten futottunk vissza a hajóhoz. Összességében tehát Miranda és Grunt élte túl, illetve Mordinnal nem emlékszem mi történt. Ami nem tetszett, hogy bár Mirandával kavartam a mass relay használata előtt, a játék folytatásánál visszakerült a dolog az eggyel korábbi állapotba.
Akik lojálisak voltak hozzám (azaz megcsináltam a küldijüket): Miranda, Jack, Tali, Legion, Grunt, Mordin.
Amúgy miért is építették a Human-Reapert? Nem egészen értettem a szövegből.
-
torma1 #2505 Szerintem sem volt felesleges a tárgy lista! Jók voltak a fegyver fejlesztések!
A bolygó rohangálós rész jó hogy ki vették! Tényleg dög unalom volt egy idő után! A bolygón kutatni az ásványokat stb! A bolygó skennelés azonban jó volt. Jó hogy a törmelékez között is volt rejtett üstökös,hajó,stb -
torma1 #2504 Szia!
Itt az oldalon van egy link ahol az arcok vannak fent!
http://www.masseffect2faces.com/
Ezeket valahogy be lehet illeszteni a mentésekbe?? Vagy hogy lehessen velük játszani valahogy? -
TDantes #2503 Nem volt az felesleges. -
#2502 De ha egyszer felesleges, akkor minek? -
TDantes #2501 Minden normális RPG-nek része a tárgylista. -
#2500 Aztán. Nincs tárgylista. Minek az? Túl bonyolult volt. Nem lehet fegyvereket vásárolni. Szintén. Most, azt elvárni a játékosoktól, hogy két fegyver adait összehasonlítsák, majd a jobbat megvegyék ,az túlzás.
Teljesen felesleges volt az ME1-ben a teljes itemlista, arra volt csak jo, hogy 200 hordonyi omni-gellel futkosson az ember. Ha megvolt a kiprobalt csapatod (nekem Garrus es Liara volt) akkor az inventory kulon nyug volt; jott ezer item, amik altalaban mindig eladasra kerultek, igazi upgrade olyn surun jott, mint ME2-ben egy-egy weapon upgrade. Nekem tetszik, hogy inkabb az akciora helyeztek a hangsulyt, de izlesek es pofonok.
A Makos resz, a resource gyujtogetes, stb. szinten hala isten, hogy kimaradt. Az elso 5 perc vicces volt, utana dogunalom. -
2bUs #2499 hali, ,kérte a gém a physX-et is felraktam,elindítom új játék ,bejön egy fekete kép nyomom az egeret tudok lőni:D nejön a menü és ennyi
ma raktam fel zsír új ati drivert,vkinek lenne ötlete mi a baj? -
#2498 jaj szegény, én úgy képen töröltem :DDD amúgy ha jól emlékszem a hal mániás krogenek közelében volt.
-
#2497 Panaszkodtam, de attól ez a játék még Game of the year lesz így nálam január 28-án... Most elkezdtem egy új Mass effect 1-et, mert meg akarom menteni a tanácsot és ki akarom nyírni Wrex-et és ezentúl Kaydan-t fogom megmentani és kinyírom azt a nagy lényt is aki olyan furán beszél.... -
Masakari #2496 A story valóban nem kevés,de az ami az egész történetet érdemben előre viszi valóban rövid.A 3-ban valószinűleg ugyan úgy sodródni fogunk az árral mint az 1ben.De nekem így is tetszett a 2,már megbékéltem a rövid főszállal és második játszásra sokkal jobban élveztem a karakterek küldijeit,főleg azért is mert nagyon jól eltalált karaktereket sikerült alkotni(jacket mondjuk utálom,grunt meg unalmas,dlct meg nem raktam fel szóval az extra csákó nálam nem játszik) -
Rentadar #2495 Én minden létezö sideküldit megcsináltam, és nem is igazán értem, hogy mi itt a probléma. Ez a gyüjtögetés a story. Az 1-ben inkább olyan volt, hogy "storymissa van, figyeljé". A 2-ben sokkal jobban el vannak dugva a sztorielemek. Én pl. sidemissák közben is észrevettem nem 1-2 főszálhoz kapcsolodó utalást (Tali kiemelendő itt duplán is). Eleve azokat sem értem, akik már rohannak a végére, aztán csodálkoznak, hogy vége. Én személy szerint nem éreztem úgy, hogy kevés a story, ha az ember figyel arra, hogy mi történik, akkor igenis kap eleget.
Inkább az lehet, hogy az 1ben nagyon el voltunk kényeztetve, egy egész univerzumot mutatott be nekünk Bioware 0-ról. Persze, hogy fel kellett vázolni az alapokat, emiatt tünt úgy, hogy OMG mennyivel jobb a történet. -
SaGa Jr #2494 Úgy tűnik létfentartó szerep jut a Normandy fejelsztéseinek, legalábbis ezt tudtam meg a különféle külföldi fórumokból (igazságtartalmukat a kíváncsi játékosok maguk is letesztelhetik):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha nincs fejlesztett hull mikor átmegyünk az ominózus utolsó területre, akkor Jack meghal mikor találatot kap a Normandy és beszakad a hajó fala az alsó szinten.
Ha a pajzs nem fejlesztett, akkor a raktér szív és ezáltal Grunt halódik el, míg ha nincs fegyverzet bővítés, azt állítólag Garrus elvesztésében élhetjük meg.
Szóval akár tetszik akár nem, ezeket a fejlesztéseket muszáj lesz kirugdalni a társainkból és felrakni a hajóra (ezek a leginkább alapanyagigényes fejlesztések). Ha nincsenek akkor eleve csonka csapat megy az öngyilkos küldetésre. -
#2493 SMG-k pedig nagyon jok, foleg a Tempest :) legutobb is Mording + Miranda kisereteben mentem, es mindketten azt hasznaltak, insanity fokozaton is felelmetesen jol apritottak mellettem. -
#2492 Amikor kilépek a mass effectből automatikusan elmenti azt a részt, ahol tehát utoljára voltam. Ez most tényleg így van?
mert nem csináltam küldiket, hanem csak bebarangoltam az egész terültekete, és most oda visz vissza. -
#2491 Egyetértek. Jó volt, de lehetett volna jobb is... -
#2490 Így izgalmasak a harcok, mer gyorsan meg lehet feküdni és fegyókkal szart sem ér a karim. -
#2489 Azé jó is a sentinel, mer jók a skillek és jó a tech armor is soxor, mer marad. Ráadásnak jó szintetikusok és organikusok ellen is. Én már mexoktam (és jó sok para/renegade pont, mert duplázom már). -
SaGa Jr #2488 Jármű majd lesz (DLC-ben Hammerhead hover tank), páncélokkal lehet szöszölni, de csak a fő karakternél. A saját kabinban/lakosztályban lehet kinézeten változtatni és a felszedett cuccokat kombinálgatni. A fejlesztések meg automatikusan azonnal érvényesek lesznek mindenkire. Végülis ha stílusban olyan egetverően nagy eltéréseket nem is lehet kihozni, azért van variálási lehetőség. Azt mondjuk érdekesnek tartottam, hogy az első rész rejtett, csak konzol által előhozható páncéljaiba ebben a játékban bele lehet futni (például ha valaki áthozott mentéssel játszik és az asari lányt csábította el, akkor a kezdő videóban a hölgyemény egy ilyen páncélban feszít, de NPC-n is láttam már ilyen rejtett cuccot).
Fegyverek száma valóban lecsökkent, bár van két új kategória (SMG és heavy). Az alap nagyon gyenge, a fejlett meg jókora minőségi ugrás. Az eltéréseket meg a begyűjtött és kifejlesztett upgrade-ek jelentik amik ugyan szépek, csak semmi számszerű adat nem látható sajna. Azzal most sokra megyek, hogy teszemazt +50% damage, ha azt sem tudom mennyi az alap. :)
Mondjuk a pontosságot fejlesztő dolgok legalább látható hatásúak.
A skulók használatára ott vannak az ammor képességek. A megfelelő delikvenst magunkal hurcolászva, kimaxolva az illetőnek a lőszer képességét akár egész csapatra ható dolgokat is csinálhat (van ugye a gyújtó lőszer, fagyasztó, pajzs-mech romboló, páncéltörő, meg a speciális, karakter különlegességek mint a warp skuló Jack-nél).
Maga a lőszer dolog nem különösebben érdekel. Eddig túlmelegedés volt és ezt elősegítő/akadályozó dolgok, most "tár" van, ami nem tár, hanem igazából hűtőcella. Mivel van belőle annyi mint a szemét így megléte/nem léte nem befolyásol sok mindent szvsz.
Hogy konkrétan szükség van vagy sem a hajó fejlesztésére azt nem tudom. Én kifejlesztettem rá mindent, amiknek láthatóan volt is haszna (megmaradt a pajzs is, lőhettem az új csúzlival, a burkolat is jobban bírta). Talán ha valamelyik hiányzik a kritikus 3-4-ből akkor több harc vagy lerongyoltabb hajó/csapat lesz amit kapunk "jutalmul" a kihagyott, amúgy szerintem is feleslegesen ránkerőltetett, gyűjtögetés és fejlesztgetés miatt. Ezt speciel majd még kipróbálom.
Ugyanez a véleményem annak kapcsán is, hogy maga a játék érdemi része kegyetlen rövid. 5 feladat és azok sem hosszúak.
Az összes többi csak arról szól, hogy toborozzak és a beosztottak lekivilágát ápolandó, lessem kívánságaikat és teljesítsem vágyaikat. Zaeev esetében még megértem, ő kerek perec megmondja ez volt a szerződésének feltétele és lojalitást csak ekkor várjak tőle. Ez tiszta és elfogadható. Az már kevésbé hogy minden más delikvens előáll a maga egyéb bajaival (főleg azoknál zavaró ez, akik eleve lojálisak kéne legyenek a feladathoz és a karakterhez, meg azoktól is zavaró akiket mi vakartunk ki a szarból, netán valami új célt adtunk unalmas életüknek).
Az RPG rész megnyírbálásával kapcsolatos ellenérzésekkel is egyetértek, bár az őszintén szólva eddig sem estek túlzásokba az RPG elemekkel (ami úgy tűnik mindenkinek mást és mást jelent). Tökmindegy mire böktél, elég volt annyit tudni hogy felső válasz jófiú, középső semleges, az alsó meg keménylegényes megoldás felé visz. Fene nagy döntési szabadság mondhatom. :)
A ME2 elment még inkább a beszélgetős TPS irányába, nagy lépéssel távolodva a CRPG-től, egyre közeledve a történetorientált TPS felé. -
#2487 Hali!
Ezt már próbáltam, akkor valszeg megint a "csúcs-szuper ati driver2 baszakszik velem :(
Egy kicsit az RPG részről, persze szigorúan SZVSZ és csak minimális játékidő után:
Az megátszik hogy a játékot a hihetetlen szellemi magasságokba emelkedett nagyonnyugati pléjerek szintjére akarták hozni, ez sikerült is ...
Pár dolgot nem bánok, mint pl: az állandóan teli item listát amiből fél óra volt mire kimolyoltam mi nem kell ... meg a fegyverskillek fejlesztése sem hiányzik annyira ...
Viszont a fegyverek és páncélok fejleszthetősége és a lőszertipusok cseréje az hiányzik ... Az jó volt ...
Kiváncsi leszek mi lesz még ami nem tetszik majd benne ... anno sokat ralliztam a Mékóval, szóval majd meglátom mennyire fog hiányozni ...
Kiváncsi leszek ... -
krisztajo #2486 Betudnátok linkelni a magyar kézikönyvet? Én CE-t rendeltem és ahhoz minden angolul lesz. Viszont a kézikönyv magyarul kellene. Előre is köszi!