19778
  • koschwarz
    számomra shepard egy egyszerű, tökös humán katonagyerek, nem pedig egy ilyen varázsló vagy hűtőszerelő-műszerész
  • Optimus Prime
    OK, megnéztem most mivel vagyok. De nem vagyok 100%, hogy a 2 mássága miatt nem más kasztot választottam:
    Az én Shepradöm. :)
  • Doom 4
    Na ezzel nem értek egyet, mert a Vanguard az aminek a legegyedibb a játékstílusa szerintem.
  • Calver
    na még egyet:
  • Pares
    Sentinellel én is így vagyok. Elsőben semmi extra, kettesben viszont eddig ez a kaszt tetszett legjobban.
  • Calver
    első részben teljesen más a Sentinel. konkrétan ott, nos öööö... szvsz gáz. kap tech és biotic képességeket is, de valahogy mindenből a rosszabbakat, plusz hozzá még fegyvert sem tud normálisan használni... viszont második részben az egekbe feltápolták, főleg a tech armor-jával - az elején, mikor próbálgattam kasztokat, alig hittem a szememnek, hogy a régihez képest milyen pofátlanul jó a Sentinel

első részben amúgy Vanguard (ami kettőben nevetséges) meg Infiltrator (ami ász maradt) a két nyerő, attól függően h ki mit preferál - mindkettő pofátlanul erős, bár nekem a Vanguard sokkal szórakoztatóbb volt mindig
  • Optimus Prime
    Azt hiszem én Sentinelel kezdtem az 1-et, vagy Vanguard? A lényeg, hogy Tech és Biotic képességei is vannak. Így tényleg jobb, meg sok spéci képessége van, amitől látványosabb lesz a harc. De olyan pajzsot nem tudta létrehozni, mint amit ellenfelek is. Vagy azt nem is lehet?
  • Pares
    Az szerintem tény, hogy ennek a játéknak nem az az erénye, hogy a júzernek ultra esztétikus arcok megteremtését teszi lehetővé...
  • Doom 4
    Tudom, hogy mattock a legjobb a katonának főleg Inferno lőszerrrel, de már egyszer emg akarom szerezni azt a fegyvert ^^. Am Inflintatort én is bírom nagyon, viszont a Sentinel nem jött annyira be, nem tom miért, akkor inkább adept. Enginerrel egyáltalán nem játszottam, a Sentinellel meg a horiznotig jutottam, de valahogy, nem jött be. A többi kasztal semmi bajom . De tény, hogy Soldier-Mattock-Inferno lőszer és a legnehezebb fokozaton is simán veszel minden akadályt (persze ha állandóan időtlassítasz).
  • Calver
    próbáld ki amúgy nyugodtan a többi kasztot, nagyon más az egész harc része a játéknak - szvsz Sentinel-el pl sokkal pörgősebbek a harcok, mivel időlassítás ugye nincs, de tech armor miatt nagyon "tartós" vagy, és a szó legszorosabb értelmében mindenre van válaszod, nincs meg az mint más kasztoknál (legalábbis bónusz cuccok előtt), h előbb le kell vakarnod ellenfelekről egy "réteget" h sebezni tudd erőkkel... barrier/armor/hp? warp. pajzsok/robbanékony konténerek? overload. sok ellenfél egy kupacban? csapattárssal egy felkap (lift vagy gyakorlattal slam), warp belehajít, vigyorog a hatalmas robbanáson és szétrepülő ellenfeleken
    amíg cooldown-ok pörögnek addig meg mehet a golyózápor... na meg az, h még fedezékbe se úgy futsz, h majd onnan lövöldözöl ki, hanem mehet közben visszakézből pofáncsapod az ellenfeleket egy warp-al - ami leírva nem hangzik nagy extrának, de nagyon kielégítő látni futás közben a repülő kék gömböt és a nyekkenő ellenfelet

többi kasztnak is mondjuk vannak vicces kis dolgai, Infiltrator a másik amivel huzamosabb ideig játszottam, az meg ennek a tökéletes antitézise, aki nyugodtan lapít fedezékben, néha kidob egy-egy ajándékcsomagot és a legnagyobb félelme a világon annyi, h kifogy a lőszerből
  • koschwarz
    :DDDDD
    nem tudom, én próbálkoztam már az első részben is karaktergenerálással, de egyik sem jött be annyira, mint a default arc :D
  • koschwarz
    van benne valami. én speciel az első résznél (alap sheperd-del játszva) valahogy a karakter arca és az általam választott múlt alapján nem tudtam más lenni, mint "egyszerű" katona. ebből meg adódott a 2. részben is ez a kaszt. igaz, hogy tényleg csak annyit tud, hogy előveszi a mordályt és odadurrant egyet, de őszintén szólva (igaz még végig sem vittem teljesen) még nem találkoztam olyan helyzettel, ahol ez nem lett volna tökéletesen elég (tényleg, az ellenfelek sokszor csak rohamoznak előre, néha úgy tűnik, mintha megpróbálnának bekeríteni...).

hozzáteszem (tényleg minden akciójátékos múltam ellenére is) számomra ebben a játékban egyébként pont a harcok a legunalmasabb részek. sokkal jobban bírom a párbeszédeket, a küldetések felkutatását, a mászkálást a helyszíneken, meg a választásokat.

kicsit emiatt "félek" is a 3. résztől, mert a videók alapján eddig úgy tűnik, szinte csak ratatata-bummbumm lesz, de azért bízom az epikus történetben :D
  • Calver
  • Calver
    első részben valamennyire ez igaz is, bár irányítás miatt inkább csak boxon (PC kicsit körülményesebb társak képességeinek használata hotkey nélkül), másodikban... már közel sem annyira. először is társaknak repül -45% sebzés, másodszor ugye kasztok lecsupaszított verziót kapják csak meg társak, jobb esetben ha két hasznos képességgel - ami lófütyi ahhoz képest a pusztításhoz, amit Shepard tud véghezvinni.

szóval nem, szvsz egyáltalán nem mindegy, teljesen más lesz a játékmenet egy Sentinel-el (mintha egy atipikus mágust alakítanál valami másban, miután felszívott egy kád kokót) vagy egy Soldier-rel (Serious Sam, nagy adag lítium után). persze ízlések és pofonok - végigtoltam 3 kaszttal (a többit meg bottal se), ebből nekem baromira az jött le, hogy Soldier-rel minden helyzet megoldása ugyanaz - hagyd, hogy a fegyvered beszéljen, ami csak egy, nagyon-nagyon hangos szót tud, de legalább azt képes érthetően többször elismételni. nekem kevés, na.
  • koschwarz
    "a játék legunalmasabb kasztja"

őszintén: nem mindegy milyen kaszttal vagy? mivel lehet két társad, így pl. az egyik biotikus, a másik mérnök, és te adhatod ki az utasításokat, játékmenet szempontjából pont olyan az egész, mintha te egyben katona mérnök és bio is lennél.
  • Calver
    ezt?
    csak Soldier használhatja, ők választhatják a játék egy pontján... bár szvsz nem nagy szám, elképesztően pontatlan, Vindicator/Mattock sokkal durvább seggszétrúgást tud összehozni. na meg az sem segíti a publicitását, hogy csak a játék legunalmasabb kasztja durroghat vele.
  • Doom 4
    Azt tudja vlaaki, hogy hogyan lehet megszerezni azt a nagy piros színű gépfegyvert? Asszem valami LMG féleség.
  • Lacoka12
    köszi
  • Evoluti0N
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Legyen meg minden fejlesztés. Legyen mindenki lojális, vagy legalább azok, akiket magaddal viszel és azok, akiket a különböző feladatokra beosztasz. A csőbe menjen, Legion, Tali, vagy Kasumi, mindkét alkalommal a második csapat vezetője legyen Garrus, Miranda, vagy Jacob, a pajzshoz Samara vagy Jack és Mordinnal küldesd vissza a túlélőket.
  • Lacoka12
    hogy csináljam végig a öngyilkos küldetés anélkül hogy meghalna bárki?
  • Optimus Prime
    OK, kösz akkor már túlzásba vittem. :) Mint az RTS-ekben szoktam. Az elérhető upgrade-ek megvannak, biztos találok még, de arra is elég lesz szerintem. Az 1-nél is végigjártam mindent, akarok ilyen utimate charactert. Bár az 1-el ellentétben itt már begyűjtöttem pár Renegade pontot. :S
  • Evoluti0N
    Nem kell túlzásba vinni a nyersanyaggyűjtést, főleg, h nem éppen a legszórakoztatóbb része a játéknak. Fejlessz, amit tudsz és ha nem lesz elég nyers anyag vmihez, akkor legfeljebb gyűjtesz még. Habár a fél millió több mint elég szerintem mindenhez :). Az első végigjátszásnál mániákusan Kimerültre bányásztam minden bolygót, de tök felesleges volt. Mondjuk azért érdemes ha mást nem, akkor rápillantani a kimaradt bolygókra, h ne hagyj ki mellékküldit.
  • Optimus Prime
    Csak egy kérdés, bár általában nem kapok választ itt semmire. Mennyit számít a nyersanyag gyűjtés? Mert nem egy rendszert merítettem ki, fél millió felett van a 3 fő elem és 60000 körül az Eezo. Csak mert kicsit fárasztó a szkennelés, órákig tudom molyolni vele. :S
  • ferenc001
    Azért írta feltételes módban (meghalhatunk, és nem meghalunk, mint a DAO-ban) :)
  • 062020
    a Dragon age-ben is túl lehet élni
  • Bhalage
    dúúrva
  • penge96
    mint a WC-n...
  • ferenc001
    El lehet érni, de ahhoz direkt akarni kell.
  • Lacoka12
    a játék végén tényleg meg halhatunk mint a dragon age-be?
  • Pares
    Jó reggelt.
  • Lacoka12
    hát ez kész játék elején egyből meghalunk aztán meg feltámasztanak
  • Doom 4
    Ez nagyon jó!
  • ofp
    Ez lenne az? Felraktam most már jó lett, egyszer azért ránézhettek volna amikor csinálták. Persze így is örülök, hogy egyáltalán kijött magyarul a 3 már úgy sem valószínű, de valaki majd biztos lefordítja azt is.
  • PiszkosFred
    Igen, hibas, de ahogy Fenrir kollega is jelezte, ezen kivul mas baja nincs. Ha jol tudom a DLC-nek van egy nem hivatalos forditasa is (masok a kifejezesek), azt erdemes eloszedni valahonnan, hatha az nem bugos, bar kerdeses, hogy meger-e ennyi veszodseget a dolog.
  • Fenrir
    Nálam is ez van, de ez legyen a legnagyobb baja.
  • ofp
    Akik próbálták a Kasumi DLC-t azoktól kérdezném, hogy a karakterlap náluk is hibás?
    A mestertolvaj képességnél egészségbónusznak ilyet ír ki: +[UNRECOGNIZED DATA:EgészségBonus]% . Ki lehet ezt valahogyan javítani? Az angol verziónál nincs elírva semmi ott +20% bónuszt ír, gondolom nem befolyásol semmit, de azért nem bánnám ha normálisan lenne megcsinálva.
  • Pares
    Epic.
  • bendáj17
    jól nézz ki :)
  • zyggee
    na jó akkor így
    Liara
  • zyggee
    egy Liarás kép