19778
-
#18498 "kifejlessz mindent"
- fegyverek / páncélok / biotikus mindenes tekintetében ezek leginkább csak a harcot könnyítik majd meg. De ha egy-kettő hiányzik is, gondolom végigvihető a játék..
- Hajó fejlesztések: olvastam, hogy ha nincs meg valamelyik akkor nem lehet túlélni valamelyik küldetést a vége felé (nyilván IFF körül / után). A fegyveres fejlesztések 5 szintűek is lehetnek, de arra még nem jöttem rá, hogy a hajófejlesztések egyszeriek-e vagy szintjeik vannak ezeknek is?
Eddig nekem megvan:
- 1 db Normandia fegyverzet fejlesztése
- 1 db Normandia páncélzat fejlesztés
- 1 db Orvosi ellátó fejlesztés (hegeltávolítás) igazából baromság de az elején ezt nem tudtam..
- 1 db keresőszkenner fejlesztés (bolygó scan) nem vettem észre különbséget
- 1 db meghajtó fejlesztés (üzemanyag max kapacitás 1500-ra)
ennyi.
Ezen kívül másról nem tudok eddig...
A halaim meg megdöglöttek, pedig sok drága jószágot vettem már.. :(((
-
#18497 Ha nincs importált állásod és mindenféle dlc-id akkor nincs rá pénzed, hogy kifejlessz mindent. -
#18496 én bírom, hogy KELL gazdálkodni. mert ami az első részben volt, az csak dísz, félbehagyott valami volt, hogy a végére rengeteg felhasználatlan pénzünk maradt. -
#18495 nem, egy idő után 2 szintenként kapnak pontot csapattársak. -
#18494 Ezt nem értem.
Eddig mindenki együtt lépett szintet, most viszont már Miranda se kapott pontot egy szintlépés után... előtte meg talán Garrus járt így..
Elvileg 2 pontot kellene kapniuk nem?
Automatikus szintlépés nincs bekapcsolva.
Valami bug? -
#18493 összeadódnak a fejlesztések - figyeld meg a fegyverek nevét, változik tőlük. -
#18492 Az pedig úgy olvasom 30 sajnos..
Más: több helyen lehet venni horribilis összegekért fegyver fejlesztéseket. Azért relative drágán mivel ME1-ben semmit nem kellett érte küzdeni, hogy a játék közepére 2 millió credited lazán legyen itt meg bohóckodok 100 ezerrel és 50 ezerbe fáj egy nehézpisztoly fejlesztés.
Kérdés:
Ugye nem pazarolhatok el pénzt olyan fejlesztésre ami már a birtokomban van csak nem fizettem ki a kidolgozását? Azaz ha megvan pl. a "nehéz bőrszövet" akkor nem vehetek véletlenül sem ugyanolyat egy boltban feleslegesen, elverve ezzel 50ezer kreditet feleslegesen? -
ferenc001 #18491 Kicsit újrafogalmazom, mert félreérthetően írtam: a Colletor Ship még nem az IFF volt ugye, mert azt te döntheted el, mikor mész az IFF-ért. De amint belekezdesz a "szerezd meg IFF-et" küldetésbe, onnantól van még egy dobásod. Szóval amíg nem indulsz el Chandana (vagy mi a neve annak a kutatónak) után, addig annyi küldetést csinálsz, amennyit akarsz.
És igen, újrakezdheted, megmarad minden, de a max. szinthatár nem tolódik ki. -
#18490 Ha végigviszem a játékot mondjuk 20. szintig, újrakezdhetem ugyanezen profillal? Szintem és képességeim megmaradnak? csapattagok szintje is automatikusan az enyémre ugrik? -
ferenc001 #18489 Az még nem az IFF-es küldetés, az majd később lesz. -
#18488 Köszi!
Az a gondom, hogy a cigarettás ember behivatott, és elküldött a Collector shipre. Nem volt lehetöségem nemet mondani, de ha betöltöttem az elözö állást ott a csillagtérkép nem nyílt meg mivel a cigarettás várt már rám a kommunikációs teremben. Végeztem a Collector shippel, majd a cigissel közöltem, hogy szarok én az IFF-re, csapatot akarok építeni. Na most kb 5 csapattag hiányzik, alig van kész bármi is (lojalitás küldetések) de már küldene az IFF-ért. Van még idöm több küldetéshez vagy most már csak 1-re?
Vagy ez a sürgetés csak az IFF után lesz? -
#18487 Morcosqtya epic az avatarod :D -
#18486 Köszönöm!
-
Llew #18485 Hallod morcosqtya nem vagy egyszerű eset:)
Cerberus Network:
Dettó 576-ban vettem, kb. két hónapja, nálam benne volt, de ahogy látom megoldódott.
Fegyver választás:
direkt írtam, hogy
"Ha a fegyverek mellett ott van, hogy 2-3-x választási lehetőség, akkor a lenti választ gombra kattintva dönthetsz arról a csoporton (pisztoly, gépkarabély, nehézfegyver, stb.) belül melyiket használja."
Lényeg, hogy azért csak rájöttél
Új kérdések:
1. Majd idővel ahogy a sztori előre halad bejutsz oda is.
2. Nem halál az sem, de érdemes figyelni és néha tankolni. Nem nagy ügy.
Omega után én elkezdtem összeszedni a többi csapattagot, hogy legyen kiből válogatni, vagy elmegyek a Fellegvárba. Egyetlen küldetés van ahol számít az idő, ahogy Calver is írja lejjebb. Érdemes az előtt lezavarni mindent.
3. 30 szondát elég jól be lehet osztani. Én csak a "gazdag"-nak jelölt bolygókat szoktam lebányászni "átlagos"-ra. Értelem szerűen csak oda lősz szondát, ahol a legmagasabb az adott elem szintje. Kivéve talán a null elem, mert az ritka. Mass wikin megvan, hogy melyik elemből mennyi kell, azon felül nem érdemes kutatni, max mellékküldetésekért, de az meg csak egy pillanat. Illetve ha gazdag karaktert importálsz át az első részből, akkor rögtön a kezdéshez kapsz egy csomó nyersanyagot, amiből egy darabig elfejlesztgethetsz. -
#18484 1. történet majd visz oda, h beszélj Omega "főnökével"
2. ha elfogy üzemanyag, nyersanyagokból bezabál egy kicsit és elpattan reléig
sürgetés az elején nincs, ha meglesz egy bizonyos cucc, aztán lesz
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!minimálspoileresen: IFF-ért ne menj el Collector hajóra, amíg nem akarsz gyors finálét, előbb fejezd be lojalitás küldetéseket, mert utána EGY küldire lesz még időd.
3. ehh... csak akkor szkennelj, ha muszáj nyersanyagok miatt. legszörnyűbb része a játéknak
és kapcsolódó képregény:
-
#18483 Ez tegnap megtörtént, kalandos volt, hogy live chat-en 2 percenként szétkapcsolt és már a 3. adminisztrátornak sikerült leírnom a teljes problémát.
Ott már csak linkeltem egy frissen készített fotót az eredeti játékról és egy dátummal és személyes üzenettel aláírt papírról, a kódról és a lemezekről, valamint az íróasztalomról ahogy kérték.
Nem akadékoskodtak, manuálisan aktiválták a cerberust.
Fegyverek: köszönöm, igazatok volt, megértettem csak a magyar fordítás nem annyira egyértelmű.. vagy én bonyolítottam már túl... :)
Újabb kérdéseim:
1. Omega-n a VIP részlegbe és a magánszobákba nem tudtam bejutni, gondolom ez amúgy is csak mellékszál lett volna vagy némi loot.
2. Ez a bolygóközi relés utazás elég érdekes, még kicsit mélyvíz, mi van ha elfogy az üzemanyag? End game, Shepardék éhenhalnak a hajón vagy megeszik egymást? :)) (itt Joker jelentős hátránnyal indulna a túlélésben..)
Omega után hová érdemes menni?
Van valami "sürgetés" (time pressure) a történetben vagy ugyanolyan mint ME1-ben, hogy gyakorlatilag a fő vonal (Novéria, Vermár, Iliosz stb) mellett akkor csinálom meg a küldetéseket amikor jól esik? (valószínűsítem, hogy igen, csak érdekességképpen mondom, hogy az első részben a fő vonal címe a "versenyfutás az idővel" volt. Én viszont igen kényelmesen röpdöstem mindenféle csip-csup bolygókra, elég ráérősen szöszöltem, ennek ellenére Saren és a Reaper-ek türelmesen vártak rám.. :))
3. Ez a bolygószkennelés egyébként igen hosszadalmas folyamat..
A 30 probe eleinte soknak tünt, hát nem az... kb 12-15 szondát lövök egy bolygóba. Az sok? -
#18482 Esetleg írj az EA supportnak vagy használd az Origin Live Chat funkcióját. Szerintem, ha megadod a játék kulcsát adnak egy Cerberus kódot. -
#18481 ahol több fegyver van jelezve, ott nyomj rá a "választ" gombra, akkor jön fel az ablak ahol konkrétan tudsz választani. egyébként automatikusan megkapod te és a csapattársak a jobb fegyvereket. én egyedül a nehéz fegyvereknél szoktam variálni. -
#18480 Láttam én is hogy két opció, na de melyik a másik? :-)
Mert az ég világon semmi nem változik, a kis fel le nyilak a szélén se csinálnak semmit és ahogy elnézem nálad is a listában csak 1 shotgun van viszont 2 opció. Hol a másik???
Cain-ból meg 5 opció de csak egyet látok a képen.. külön gomb meg nincs amivel váltani lehetne..
-
#18479 "A két DVD van benne, a kettes fekete tokban, a játék kódja beragasztva, plusz egy színes lapon a Cerberus kód. Elsőre én is azt hittem valami reklám anyag."
Na nekem ugyanez, de esküszöm nem volt benne semmilyen színes lap!!!!
576-ban vettem, ez az:
Mass Effect Value Games + Cerberus (hátlapon direkt írja!)
Most átcsesztek, vagy rossz a borító vagy csomagolási bug.
Egyébként fóliás zsír új volt. -
Llew #18478 Igen, minden nehézfegyverbe ugyan az a "ládás" lőszer kell, és attól függően melyik van nálad, annak tárkapacitásához igazodó mennyiség lesz a dobozban. -
#18477 Szerintem minden verzióhoz jár a Cerberus kód. A CE-hez több cucc van, de az más.
Bár utánanéztem a ME2 oldalán és ezt találtam:
Limited Edition Cerberus Network card granting access to bonus content
Akkor nekem mázli, hogy kaptam a Steames verzió mellé?
A spéci fegyverek tényleg macerásak. Én csak pisztlyt vittem, mint az 1-ben is, majd mikor jött az új fegyverkezelési skill (vagy mi) akkor shotgun. A Cerberus shotty tényleg cool. Meg a rakétavető és a fagyasztó. Ja, és a heavy pistol. -
#18476 kösz az infot...nem értettem, hogy miért nem működik, de most már oké, asszem ötvenvalahány százalékon áll most a fegyver. a sima nehézfegyver ammo kell bele?
nekem pont a villámszóró tetszik a legjobban. a nehézfegyvereket csak nagy robotokra használom, és a villámszóró elég jól leszedi a pajzsukat, bár kevés bele az ammo alapból. -
Llew #18475 Az előbbiben elcsesztem a kép linket. morcosqtya itt válthatod a fegyvereket:
-
Llew #18474 © hanta #18469
Nekem is van, és abban a verzióban is van aktiváló kód.
A két DVD van benne, a kettes fekete tokban, a játék kódja beragasztva, plusz egy színes lapon a Cerberus kód. Elsőre én is azt hittem valami reklám anyag.
morcosqtya üzenetére (#18470)
Vagy fegyverszekrénynél vagy a küldetések előtt felfegyverezheted a csapatot. Miután kiválasztottad kit viszel magaddal kapsz róluk egy listát. Ott kiválasztod a tagokat és láthatod milyen fegyverek vannak náluk:
http://tinyfistsoffury.com/wp-content/uploads/2010/07/uxRef004.jpg
Ha a fegyverek mellett ott van, hogy 2-3-x választási lehetőség, akkor a lenti választ gombra kattintva dönthetsz arról a csoporton (pisztoly, gépkarabély, nehézfegyver, stb.) belül melyiket használja.
'koschwarz' üzenetére (#18472)
Az m290 cain csak akkor működik, ha 100%-on áll, ennél fogva kb. küldetésenként egyet lőhetsz vele. Illetve a vége felé, ha már kimaxoltad a nehézfegyver tárkapacitását, akkor kettőt. :) Éppen ezért szerintem használhatatlan, vagy nagyon ügyesnek és szerencsésnek kell lenni, hogy éppen akkor lőj vele, mikor az ellenség nagy számban egy csomóban van. Ráadásul lassan is tüzel, így előfordulhat, hogy mire fedezékből kilépve elsütöd, addigra téged is szarrá lőnek.
Viszont, ha már fegyver használat, akkor én a Cerberus féle "Villámszórót" (ARC Projector) nem igazán tudom használni. Ez is marha lassan sül el, így szétlőnek mire én tüzelek.
Úgy egyébként ki melyik nehézfegyvert preferálja? Általánosságban melyik a legjobb? Én korábbi játékban az M-100 gránátvetőt, meg később a begyűjtő sugárfegyvert használtam leginkább. Előbbi jó, mert területre hat, utóbbi meg erős pontos és nagy a tárkapacitása már alapon is.
-
#18473 Azt csak akkor tudod használni ha van hozzá elegendő lőszer !
Amint eléred a 100 ammo-t máris tüzelhetsz vele de mivel ez a játék legerősebb és legpusztítóbb fegyvere felér egy kisebb nukleáris robbanással és ammot is nagyon ritka hozzá ezért én csak akkor használtam ha valami nagyobb BOSS jött a játékban illetve az ME 2 végén a föbossnál ! -
#18472 erről jut eszembe: az m290 cain nehézfegyvert hogy a túróba kell használni? akármit nyomok, semmi nem történik. -
#18471 akkor tudsz választani, ha van lehetőség rá. tehát mittomén "shotgun"-ból van legalább két típus. akkor zöld színű, egyébként szürke. -
#18470 No, sikerült telepítenem a 3 fegyvert tartalmazó "Firepower" dlc-t.
A személyes konzolban ki is tér rá (e-mail), hogy megkapom őket és megtalálom a fegyverszekrényben, ám ott nincs...
Hol lehetnek ezek?
A másik az, hogy a fegyverválasztásnál semmi nem történik, pedig több helyen is (fegyverszekrények stb) rákérdez a csapattagok fegyverválasztására.
Ugyanazok vannak, meg lehet őket nézni de nincs "kiválasztás" vagy valamilyen opció.. -
hanta #18469 Ha erre a verzióra gondolsz, hogy ezt vetted meg, szerintem ebben nincs Cerberus kód. Szerintem az csak a gyűjtői változatban volt benne. Így azt külön kell megvenned 1200 BioWare pontért, ami 15 dollár. -
#18468 sajnos így egyetlen DLC-t sem tudok telepíteni.
Vicc, hogy megvettem a játékot jogtisztán, és cseszhetem, mások meg letöltik torrentről és a kalózverzióval vidáman feltesznek mindent...
Gratulálok, legyünk becsületesek. -
#18467 Hát ez az őrjítő, hogy a tokon ez áll:
"AKTIVÁLD A CERBERUS HÁLÓZATOT: egyszeri hozzáférési kódot találsz a csomagban az online cerberus hálózathoz: ezen keresztül további tartalmakhoz juthatsz hozzá."
Ehhez képest mi van a tokban:
2 db DVD (telepítés +egyik a játékhoz)
1 db fekete papírtok amiben a Disc Two van
1 db matrica a játék reg kulcsával.
Ennyi.
Hol a Cerberus??? -
#18466 ITT jelölve mi felirat, mi nem. Ezekből úgy látom 4 van, ami érdekes lehet, mert sztori DLC. A többi csak custom kütyü.
A Cerberus kód a tokban kell egyen, az enyém Steames, ahhoz a DLC fülön volt. Kapsz érte 5 DLC-t! Zaeed karaktre+mission, Normandy mission, Cerberus armor-fegyver, Firewalker jármű és missionök és egy spéci fegyver - amit én nem bírok használni. :) -
#18465 Sentinel, a.k.a. őrszem a legszórakoztatóbb és legváltozatosabb szerintem.
Infiltrator (beszivárgó) sem rossz, de nagyon más a kettő játékstílusa - őrszemmel halálos nyugalommal lerohanod az ellenfelet, arcukba vágsz egy warpot, fedezékbe ugrassz, majd amíg pörög a cooldown megszórod őket "ólommal"... ezzel ellentétben infiltrator lapít fedezékben, és a puskájával mesterséges lélegeztetésben segít az ellenfeleknek. (avagy új lyukakat nyit a koponyájukon, ahol oxigénhez juthatnak ) -
Llew #18464 jav.: ahhoz van rajongói felirat -
Llew #18463 azért ez így nem teljesen igaz, mert egyesekkel trükközni kell, hogy felmenjenek a magyar játékra
'morcosqtya' üzenetére (#18461)
1. Ami magyarul megjelent ahhoz van gyári felirat, mint a játékhoz, ami meg angolul jelent meg, ahhoz van nem rajongói felirat
2. Azt hiszem igen, de nem vagyok benne biztos. Külön kód kell hozzá szerintem nem a játék kulcs, de a dobozban ott kell legyen.
3. Van pár ingyenes is, de a java fizetős (pontozós).
-
Evoluti0N #18462 Minden dlc kompatibilis a magyar verzióval. Az angolul megjelent dlc-khez készültek minőségi rajongói fordítások, melyeket a Magyarítások Portálról le tudsz tölteni. -
#18461 1. Mely DLC-k elérhetőek magyar felirattal? (a magyar verzióm van meg a játékból)
Olvasom, hogy egyes angol nyelvűek nem kompatibilisek vele.
2. Cerberus network egy account mint a Bioware vagy a Steam vagy a Battle.net, csak a mass effect termékkulcs kell hozzá?
3. Cerberus networkről ingyenes (magyar) DLC is letölthető vagy nagyrészt Bioware pontok kellenek hozzá? -
#18460 Mostmár mindegy, beszivárgó (infiltrator) lettem. -
bendáj17 #18459 jó kis kasztok vannak én voltam katona, őrszem, harci adeptus mindegyiknek van erőssége meg gyengesége.