19778
  • Fenrir
    Igen, mivel a mentések kulcselemeit fogod átvinni csak a 3-ba.
  • GreyWarden
    És a végén, amikor választhatok, hogy importálni akarom, extra krdedittel stb. akkor az mi a tökömre jó? Kezdek egy új játékot az ME2- vel? Én folytattam a játékot, mindkét féleképpen ugyanúgy importálhatom a 3- ba?
  • ferenc001
    Ugyanúgy lehet feltölteni, ahogy a többi nehézfegyvert: energiacellákkal.
  • GreyWarden
    És kérdeznék valamit. Az m 920 cain fegyver használatához, hogy töltsem fel 100°%- ra? Nekem 50- en van és nem tudok lőni. Láttam vdeót, ahol 120- on volt? Ezt, hogy befolyásolhatm? Negyon erős tűzereje van és jól jönne, segítsetek lécci. :)
  • ferenc001
    Többször mondták a fejlesztők, hogy ha Shepard meghal, akkor nem lehet majd importálni a háromba.
  • GreyWarden
    EvolutiON: Azt a mentést is lehet importálni a harmadik részbe, ha Shepard meghal. Csak valami új Shepardal kezdesz nem a tiéddel, ez még ködös, de valahogy így lesz, mert az nagyon gáz lenne, ha az ember két részen keresztül küszködik, a végén pedig nincs hatással a világra Shepard tettei... szal lesz import, minden döntés, csak a kari nem.
  • Lacoka12
    én a cd galaxisnál vettem
  • Botond #18371
    64 bites win7en simán fut nálam, igaz steames verzió.
  • Lacoka12
    megvettem a mass effect 2-őt és elakarom inditani a játékot erre azt írja ki hogy a program müködése leált windows 7 64 rendszerem van de a barátom gépén se ment az meg xp rendszer akkor a játékkal van a gond vagy a gépemmel?
  • bendáj17
    így van én Garrust választottam mind kétszer.
  • ferenc001
    Miranda, Garrus, Jacob a három, akik veszteségek nélkül vezethetik a második csapatot.
  • Tails
    Itt egy végigjátszásom ahol sikerült mindenkit megmenteni de kelly leolvadt :D

• Tails
    Igen mivel Jack már nem volt lojális ezért elbénázta az eröteret és a hibájából ilyenkor más is meghal. Amúgy Jack jó erre a feladatra hogyha megvan a loyál küldije.

A legénységet csak akkor mentheted meg ha időben utánuk sietsz, hogyha legiont csak legutoljára veszed fel, aztán ha eltünik a legénység akkor egyből utánuk eredsz, bár nemtudom, hogy olyankor legion küldetését még meg e lehetne csinálni, mert énis csak most próbálok egy karit 100% osan vinni hogy mindenki túlélje.

A csapatok vezetésre sem mindenki alkalmas, azt hiszem ha Jacket választod az első körben akkor valaki mindenképpen meghal, ha pedig a második körben akkor jack fog meghalni mindenképpen még akkor is ha megvan a lojál küldije. Miranda Zaed Garrus-t meg még nem tudom kit lehet küldeni vezetőnek.
  • Krisztofer45
    már végig játszottam szóval nekem már nem :)
  • Llew
    Olvasd el, megtudod.
    HA csak úgy érdekel, akkor erről (SPOILERES):
    http://dzsejt.sfblogs.net/2010/12/31/mass-effect-felismeres-revelation/
  • Krisztofer45
    Hali Mass effect - Felismerés ez a könyv miról szól??
  • Optimus Prime
    Valaki tudja, hogy scannelés után, ha kiakarok lépni az sc-pa - hacsak mással nem lehet - miért nem engedi? Úgy értem bármin nyomhastok nem tudok kilépni, csak Alt+Tab-bal tudom kilőni. Hétfő ta most fordult elő először, de már 2x is.
  • PiszkosFred
    Nem az elso eset lenne a tortenelemben, hogy Shep meghal, majd par honap mulva ujra hadba indul megmenteni a vilagot :)
  • Llew
    Ezek a befejezési variációk érdekesek.
    Hogy lehet Kellyt megmenteni, ha a legénység egy része meghal? Én nem siettem, így egy részüket elvesztettem. Többek között Kellyt, meg a szakácsot, viszont Dr. Chakwas megmenekült. Vagy ez random? Zaeed vitte ki őket, ő ott is maradt, de a túlélőket kijuttatta.
    Befelé Garrus vezette a 2. csapatot ott nem is volt baj.
    Bent Jacket választottam magam mellé erőtér fenntartó biotikusnak, de Jacob, aki kísérő volt meghalt.
    Kifelé már nem emlékszem ki vezette a kettes csapatot, asszem Miranda, de Jack aki vele volt, meghalt, pedig akció közben még beszéltem is vele rádión, hogy erősen támadják őket.
    Bakker most jövök rá, hogy ez azért alakulhatott így, lehetett mert utálták egymást, mivel a vita során Miranda mellé álltam. (Még jó, őt akartam becserkészni. Jack tiltakozott is Miranda ellen indulásnál, mikor azt beszéltük, hogy ki legyen a kettes vezetője befelé) Lehet, ha nem Miranda a parancsnok, vagy nem egy csapatban van Jackkel, akkor utóbbi túléli? Na most már mindegy. A következő végigjátszásban, majd más variációkat választok, aztán kiderül.
    Összességében a 3 halottból kettő nem volt lojális, lehet ez is befolyásolta.
  • Soldiers
    jah értem akkor annak kb nem sok értelme van
  • Evoluti0N
    Sehogy. Ha meghal Shepard, akkor ott ér véget a történet, azt a mentést nem tudod importálni a 3. részbe.
  • Soldiers
    faszom jó sok befejezése van ennek :)
    csak akkor ha meghal Spepard akkor hogy fog kötődni a 3. részhez??
  • Tails
    Úgy lehet kinyirni shepardöt, hogy a lehetö leggyorsabban végigrohansz a játékon. Az elején összeszeded az első 4 csapattagot, aztán a többit + legiont.

Aztán ha megvan a reaper iff, azoknak a csapatagoknak kell megcsinálni a loyális küdetését akiket késöbb kinyirsz. Pl Jacobot ki lehet nyirni loyális küldivel ha beküldöd a csatornátba. De lehet trükközni is, pl megcsinálod miranda és jack loyális küldetését, de amikor összevesznek akkor jack mellé állsz, de a végén jack meghal mert nem volt a hajó upgradelve stb. Aztán ott van grunt aki szintén könyen ki lehet nyirni ha ő vezeti a második körben a csapatot, az a lényeg, ha nem megfelelö embert raksz valamelyik helyre az meghal. Ha a legénységed nagyobb része meghal nem lesz aki felhúzzon a normandira és te is meghalsz.

Amúgy a végén amikor elrabolják a kollektorok a legénységet, ha egyböl utánuk mész akkor megmentheteted az egész legénységet nem csak Kellyt meg a doktor nőt. Viszont ha nem küldesz valakit melléjük hogy megvédje öket akkor így is meghalnak. Ha elhalasztod az utazást akkor a legénység fele meghal mire odaérsz. Vagy ha rossz embert küldesz vissza velük akkor is meghalnak, ezt én sem értem pontosan...
  • Soldiers
    Srácok 1-2 kérdésem lenne

hogy lehet olyan befejezést hogy Spepard ne élje túl?
    a végén csak Kellyt meg a doktor nőt lehet megmenteni vagyis ők kerülnek csak vissza a hajóra??
  • bendáj17
    persze miután végig vitted az Arrivalt felajánlja hogy importálod a karaktert majd a 3-ba vagy folytatod még :)
  • Llew
    Akkor tényleg jól dönthettél. Nekem a legénység fele oda lett, és három embert vesztettem az akcióban. Szerencsére senki igazán fontosat, vagy olyat, akit különösen sajnálnék.
  • Optimus Prime
    Tegnap fejeztem be újra az ME1-et és arra gondoltam milyen nagyszerű játék is, mennyire személyre szabható, van súlya a választásnak, interaktív és reális. Mai nappal az ME2 után ezeket a dolgokat újra kellett gondolnom.
  • Evoluti0N
    Az Arrival után is tudsz utazgatni, csinálni az esetleg kimaradt mellékküldiket.
  • Soldiers
    na végigvittem én is a játékot már csak az arrival küldi maradt ha azt végig viszem akkor továbbra is tudok utazgatni vagy akkor végleg vége?

Na nállam nem halt meg senki nem tudom hogy mit csináltam jól vagy rosszul na mind 1, pedig még maradt 1 hajó fejlesztés amitt nem vettem meg!!

Majd újra kezdem és nem fejlesztek a hajóra semmit majd meglátom mi lesz :D
  • Llew
    Igen az, a feladatok között asszem úgy jelenik meg, hogy fogj bele az öngyilkos küldetésbe. A Normandia meg támadása után adja be. Az Arrival szerintem - elsőre mindenképpen - érdemes legutoljára hagyni.
  • Soldiers
    Sracok az utolso kuldi az a kelj at az omega 4 relen?? Azert kerdezem hogy a arrival kuldit mikor kell megcsinalni
  • bendáj17
    meglátjuk mi lesz. Szerintem vagyis nekem Tali volt mindig az utolsó, tudod a kabinodban van egy kis kép akivel romantikáztál és ott lehet hívni attól függ kivel. Nálam Tali van, de Miranda is megvolt ,meg Liarával is jót beszélgettünk. :) Ki tudja, addig majd én is még egy párszor végig viszem.
  • Llew
    Kíváncsi leszek, hogy oldják meg, mert
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Liara ugyan a illiumi üldözés után szóvá tette, hogy ha Mirandával kavarok, akkor miért faggatom őt Feronról. Viszont utána mikor áthívtam a hajóra, akkor azért nem volt olyan nehéz elfeledtetni vele ezt az apró botlást.
    Ha a készítők következetesek - az eddigiek alapján azok - akkor inkább Miranda fog berágni, mert a történtek után fura lenne, ha Liara mégis csak meggondolná magát. Bár akkor Mirande estében is figyelhettek volna erre, hogy legyen legalább egy utalása, reagálása a SB küldetést követő esetleges látogatás során Liarára. Na, majd meglátjuk mit okoskodtak ki.

Akkor, ha jól értelek végig vihető a dolog úgy, hogy Miranda + Tali + Liara? Vagy utóbbi kettő vagy-vagy opció Mirandát követően?
  • bendáj17
    Igen hatással lesz a 3-ban hogy kivel romantikáztál az elsőben és hogy hűséges maradtál-e vagy nem. A talis eset nálam is előfordult, először mirandával jöttem össze majd a végén Talival is :D
  • Llew
    Na, végeztem. Végigvittem LotSB-ot és az Arrivalt is. Előbbi nagyon jó volt, utóbbi egynek elment. Kasumi és a SB a legjobb DLC. Most, hogy befejeztem viszont azon az állásponton vagyok, hogy újrajátszás esetén a SB-est inkább a fő küldetés előtt viszem majd végig. Viszont lenne a küldetés befejezése kapcsán pár felvetésem, kérdésem:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Férfi Sheparddel játszom, és az első részben Liarát választottam. Aztán most a második részben össze jöttem Mirandával. Viszont a SB után ismét közel lehet kerülni Liarához (vicces volt, amikor megcsókolta a légzőmaszkos sisakot:)). Aztán meg mikor az ember "visszalátogat", akkor áthívhatja a csajt a parancsnoki kabinba egy italra (legalább átöltözik, nem úgy, mint Miranda), aminek a végén megbeszéljük, hogy hűségesek maradunk, és felidézzük a régi emlékeket.

Na, most a kérdésem az, hogy van ennek valami hatása? Mi lesz ennek a folytatása a ME3-ban? Mert utána kíváncsiságból átmentem Mirandához, de semmit nem reagált rá. Csak a szokásos egymás agyát húzós párbeszédet lehet vele lenyomni, mintha még nem feküdtünk volna le. Ez utóbbira egyébként figyelhettek volna, mert bosszantó apróság. Ahogy az is, hogy Talit is húztam, de hiába nem őt választottam, még mindig lehet vele arról csevegni, hogy nem akar második lenni, és rendezzem a dolgot Mirandával.
  • Optimus Prime
    Üdv! Nekem a Steames verzió van van meg, épp nézem a DLC-knél van két kulcs egyik a játék a másik a Cerberus. Csak azt reggelem a BioWare honlapján és oké?
  • Doom 4
    Ebbetud valaki segíteni? Főleg azzal van a bajom, hogy angol és nem minden tiszta, a második kommentben.
  • bendáj17
    fraps-sal nem írja ki? egyébként nem tudom
  • lightjack
    Hali. Lenne egy kérdés: hogy tudom kiíratni az FPS-t a játékban?

Másik: Mostanában valamiért elkezdett jócskán akadozni a Mass Effect, hosszú akadásokat csinál, aztán megy megint. Fogalmam nincs mi lehet a baj. Ti tapasztaltatok ehhez hasonlót valaha is? Configom: Nvidia Geforce 8600GT Silence 256MB DDR3, AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2,19GHz, 1,50 GB RAM.
    Tudom hogy ez nem ME1 fórum, de itt több az élet:>
  • Doom 4
    Okés köszi!