19778
  • sonka0
    Heló megint.Na a töltőképernyő befagyós gond tényleg megoldódott a nointro fixxel viszont a játék eleji videó amikor miranda meg a pali beszél,illetve a normandia támadása videó is tök rossz.:S 1 másodpercig megy utána 10 másodpercig nem.megint megy, megint nem.És még ha csak a videókkal lenne ez :S De mikor elkezdenék szaléadni a hajón Sheparddal akkor is ugyanígy folytatódik :S Próbáltam kodek nélkül,kodekkel,kodekkel de sehogysem jó :S
    Pls vki segítsen mert nagyon szeretnék már játszani :'(
  • Hoz_Hun
    Szerintem az ME2-ben egész jól összehozták. Persze a 3-ban nehezebb dolguk lesz.
  • Hoz_Hun
    Inkább csak kettő. Anderon-Udina nem nagy cucc megcserélni, csak néhány plusz dialógusra lenne hozzá szükség.
    Örülnék neki, ha ennek lenne valami hatása a ME3-ra. Nem gondolok persze túl nagy volumenü dologra.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, vagy torkonszarnak minket a 3. részben és a döntéseink, meg a csapattagjaink fabatkát sem érnek, vagy 13 különféle játékot kell írjanak, az meg elképzelhetetlenül nagyobb költség és idő.

Dragon Age-ben és ME-ben is sete-suta itt-ott a történet, mert valahogy bele kell gyömöszöljék a döntéseinket egy alapvetően FULL lineáris, vonalas sztoriba. Máshogy nem megy, ez tény.
  • Fantusz
    Ezek a variációk (megmardat, vagy elusztult a Tanács, Udina, vagy Anderson lett a képviselő) is hozzájárulnak ahhoz, hogy a Tanács nem kap fontos szerepet a játékban.
    Négy különböző történentet megírni luxus, márpedig, ha a Tanács lenne a kozpontban, akkor jobban szét kellene választani a szálakat a tagoktól függően.
  • Hoz_Hun
    Nagyon örülnék neki, ha ennek lenne valami jelentősége az ME3-ban. Lévén a Tanács és ez a hozzá állás csak akkor "vihető" tovább, ha valaki ME1-ből hozott karakterrel játszik. Tudtommal (de erősítsetek meg), ha nem import Shepardal toljuk az ME2-t, akkor az alap az hogy a Tanács meghalt és Udina a főnök (szóval full Renegade). Otthon leelenőrzöm, de a regényben (Mass Effect: Ascension) úgy emlékszem kitérnek rá, hogy a Tanács megmaradt és Anderson lett az emberi képviselő.
    Tehát bizonyos opció(k) csak akkor jöne (jönnének) elő ME3-ban, ha valaki egy ME1-ben kezdett karakterrel játszana.
  • Fantusz
    Rachni királynőt elengedtem, küldött is üzenetet egy ragyás asárival.
    Jóságos volt a Shapardom, de a Fejedelem elpusztítását fontosabbnak vélte, mint a Tanács dajkálását - az meg eszébe nem jutott a naívnak, hogy az egész Univerzumban nem találnak új tagokat, ha netalán ezek odavesznek (legalább annyi eszük lett volna, hogy Udinát meghívják vacsorára)

Asari kebeleket ne is említsd, a Shepardom teljesen bele szerelmesedett Samara kebleibe
  • Hoz_Hun
    Igen, sajnos sokan félreértik az ME1 végén ezt a döntést. Többen azt hiszik a Galaxis vagy Tanács megmentése között kell választani, ami hülyeség! Ahogy írtad; hajlandó-e a játékos embereket feláldozni idegenekért vagy sem. Persze, ha valaki utálja a tanácsot...

[egyébként azok rípör-ök ]
  • Hoz_Hun
    Semmi jelentősége nincs a Tanácsnak. Legalábbis az ME2-ben. Én még a Renegade karakteremmel is megmentettem őket (hehehe). Így éreztem helyesnek, nem tudom miért. Semmi egyéb pozitívuma nincs, mint hogy Anderson irodájában (hologram formában megjelennek) és lehet velük beszélni, de kb ugyan az a hozzá állásuk mint az ME1-ben. Persze azért hálásak és visszahelyeznek a Spectre státuszba (vagy nem, ha elküldöd őket melegebb éghajlatra).
  • Sir Quno Jedi
    Nem, az a döntés arról szólt, hajlandó vagy-e beáldozni esetleg az embereket a tanácsért és anagyobb összképért. Liara folyton.folyvást erről nyüszített, hogy mindenkinek van szerepe, az univerzum valamennyi értelmes lénye egyetlen egységes szervezetet képez és ennek a léte és fejlődése/integrációja a legfontosabb. Valószínűleg így is van és csakis így szállhatunk szembe ennek ellentételezésével a rájpörökkel. Ezért kell félretennünk a xenofóbiánkat és keblünkre ölelni rachni-t, krogan-t, asari-t (őket jóis), salarian-t, turian-t, vorcha-t, batarian-t, quarian-t, hanar-t, volus-t stb.-stb. :DDD
  • Doom 4
    Ok köszi szépen!
  • Fantusz
    ME2 impotnál meg az a gond, hogy csak folytatni lehet a karakter fejlesztését bizonyos szintig, nem lehet új kasztot indítani, azt csak ME1 karakterrel engedélyezi.
    Végigjátszottam katonával, beszivárgóval, de örszem, adeptus csak ugyanúgy ME1 import karakterrel indítható.
    A beszivárgóm pedig 30-as, ha azzal játszanék tovább lehet már szintet sem lépne - úgy meg pláne nem érdekes előröl kezdeni a kalandot.
  • Fantusz
    A játékban van jelentősége a Tanácsnak?
    Az én Shepardom akármilyen becsületes is volt elsősorban a Fejedelemre koncentrált, nem a Tanács megmentésére, így az odaveszett, da akik életben hagyták azoknál volt valami pozitív dolog a második részben.

Shepard kapott a Tanácstól egy Fantom kinevezést, utána jelentéktelenné vált a szerepük a történetben, a háttérben zajló aknamunkálatokkal hívták fel magukra időnként a figyelmet - ezért a Fellegvárat akarta megmenteni a Shepardom, nem a Tanácsot.
  • Fenrir
    Hmm, érdekes. FF alatt nem jelenik meg, de IE viszont simán megjeleníti.
  • Calver
    Long Service Medal (200k) + Rich Achivement (100k) + 9999999 kredit (30k?) a karakternél szvsz.
  • Hoz_Hun
    Ha megvan a Long Service Medal, meg mitudom én még mi kell hozzá, akkor 330K val kezdesz. Ha pedig ME2 import egy csomó mindent meg se kell venni, mert megvan (pl páncélok).
  • Hoz_Hun
    Xbox360-ra csak angol van. PC-t nemtudom.
  • AntiHero
    Érdekes nekem mindig elég a pénz. Bár én még csak ott tartok, hogy a "légiós" megvan. (+ mendenki megvan már a csapatból és mindenki lojális).

De eddig sose volt gond a pénz.
  • Hoz_Hun
    A Tanács életben maradása vagy sem számora egy kicsit érdekes kérdés. A Mass Effect regényekben semmivel nem célozgatnak a játékra a fővonalon kívül, tehát bárhogy játszottunk az passzol a könyv történetéhez. Kivéve a tanácsot: ők a könyv szerint megmaradtak.
  • robotnyk
    nekem tegnap nem jelent meg, ma igen :D
  • Fenrir
    Rajtam kívül amúgy mindenkinek megjelenik a banner? Nekem most már egy ideje csak nagy fehérséget mutat, pedig a legfrissebb flash player van fent.
  • Hoz_Hun
    Arra gondolok, hogy ez egy amolyan kompenzátor a Renegad játékosoknak, mert ME3-ban szerintem szívnak különben mint állat: nincs se Rachni, se Quarianok, se Geth (Paragonnak jobb esetben ők mind segíthetnek). Ezzel a döntéssel Cerberust erősítjük meg, akik talán előrukkolnak valami olyan technológiával, ami némikép kompenzálja az "elvesztegetett" haderőket. Ha valaki Renegade és robbantott is... nos majd kiderül.
  • Sound
    Jó csak az nem tiszta számomra, hogy (legyünk őszinték, utólag fogom megvenni a játékot), a R*zoros release 2x7 giga, amikor a MULTI3, 4+7giga. Esetleg az angol releasebe lenne más nyelvű szinkron is? Mind1, UKből már megrendeltem.
  • horpeti
    Jah, valószínűleg mások lesznek a barátok és mások az ellenségek. Kiváncsian várom, mennyire lesz sokszínű, én az 1essel nem játszottam, meg amblokk szerepjátékkal sem, de ez a 2. rész elég líneáris ágon ment végig, és ha ME1ből importálok, akkor sem lett volna nagyon más.
  • Swarczi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az még csak egy kezdetlege reaper volt, szal lehet hogy a végső kinézete nem egészen olyan(lett volna).
  • Swarczi
    Lehet, hogy a küldetzéshálózatot nem érintette, de a fajok az emberiséghez való hozzáállása ettől függ. Vagyis ez valszeg vissza fog ütni a 3. részben.
  • robotnyk
    a magyar kiadásban a felirat magyar, szinkronizálva nincs. én a warezhoz készült magyarító patch alapján csináltam a CEmhez angolosító patchet, 16 mega, átmásolod, felülírod, és kész. a hang eleve angol, a doboz, a kézikönyv, minden más eleve angol.
  • robotnyk
    lehet, hogy 1-2 elem ismerős, de logikus. a reaperek a harvestelt fajok formájára épülnek, és az első rész óta tudjuk, hogy ehhez élőlényeket használnak, és csak most tudtuk meg, hogyan.
  • Sound
    De nem az van, hogy az angol szinkron is hiányzik a magyar releaseből?
  • Fenrir
    A fejlesztések mindenkire vonatkoznak, ergó ha a klasszikus felállásban játszol (1 katona, 1 biotikus, 1 tech) akkor bizony minden fog kelleni.

Nekem megvan minden létező kedvezmény, ettől függetlenül nem lehet elég pénzt összeszedni.
  • Sound
    Nah most, hogy már biztos nem spoilerezek, jöttem sírni. Tegnap végignyomtam a játékot, és kicsit ki vagyok akadva a végén. Arra vagyok kíváncsi, hogy csak én idegesítettem fel magam ezen vagy sem. Human reaperről van szó. Hihetetlen csalódás számomra, hogy a játék végén egy k. T-101as terminátor ellen kell menni, amit egy mátrixból lopott cseppfolyósított ember testekkel táplálnak. Ez most komolyan egy vicc akar lenni? ME2 ME1-hez képest hihetetlenül jó, ME2 önmagába iszonyatos, egy percig se volt semmi bajom a játékkal egésszen a végéig. Az rendben van hogy a végén egy Reaper ellen kell menni, de az hogy ez terminátor kinézetű valami, számomra baromira degradáló.
  • robotnyk
    nem, de egyszerű a játékot "angolosítani".
  • Sir Quno Jedi
    Ez nem igaz. Mivel a fejlesztések általában a full csapatra vonatkoznak, így az összes fegyót kénytelen vagy pl. fejlezsteni, mert iszonyat hülye fegyókiosztása van a kariknak és attól, hogy te nem használod a kariddal, ők fogják. Ha tényleg vegyesen szeretnéd a csapatot használni, tudásuk szerint, akkor minden szir-szart ki kell fejlesztened fegyókra és páncélokra is.
  • KP27
    Persze. Amazon.com :D
  • Sound
  • KP27
    Szerintem elég, ha minden mellékküldit meg anomáliát megcsinálsz. Citadellán kapsz kedvezményt, ha segítesz reklámozni a boltokat. Omegán kapsz engedményt a kvariántól ha segítesz neki, és az elkor is ad kedvezményt. Tuchankán is kapsz kedvezményt az egyik helyen, ha írtod a pyjakokat, míg a másik helyen akkor kapsz kedvezményt, ha Grunt mellékküldiét megcsinálod, és Grunt már Urdnot klántag lett. Ezekkel így százezreket lehet spórolni, mert így általában 10-15000 kredittel olcsóbb egy fejlesztés.
  • Sound
    Minek KELLENE mindent megvenni? Szerintem pont jól van belőve a pénz tényleges értéke, oda kell figyelni, hogy mire költöd, olyan dologra nem kell elnyomni, amit úgy se fogsz használni.

Másik.

Itthon lehet kapni FULL angol Collector's edition-t?
  • Fenrir
    Ha minden főküldetést, N7, mellékküldetést és hűségküldetést megcsinálsz akkor sem elég a +200k bónusszal. Még úgy sem ha Legion-t leadod a Cerberus-nak 50k kreditért.

Értem én, hogy az ME1-ben sok értelme nem volt már a pénznek egy idő után amikor már 6 számjegyű lett, de most kicsit átestek a ló másik oldalára. Azt nem értem, hogy pl miért nem csinálták meg azt, hogy a kibányászott ásványokat el lehet adni aminek az értéke random módon változik ahogyan a kereslet is utánuk. Akkor lenne értelme kibányászni az n+1-edik gazdag bolygót, most viszont ha minden upgrade megvan amihez nyersanyag kellett akkor elveszti az értelmét az egész, hogy én a továbbiakban a felderítésen kívül még ki is termeljem onnan az ásványokat.
  • KP27
    így van. Kezdtem 200.000kredittel. Megcsináltam első pályát, aztán Garrust és Mordint beszerveztem. Közben mindent meghekkeltem hogy legyen kredit. Omegán megvettem az első fejlesztéseket. Megcsináltam az elején kapott két n7-es mellékküldit és Zaed küldetését. Aztán elmentem gyepálni a kollektorokat. Ekkorra összejött kb 300.000 kredit, amiből a citadelen való bevásárlás után maradt kb 2000 kreditem. Ahhoz hogy Illiumon meg tudjak venni mindent, ismét kéne megint vagy 300.000. És akkor még mindig ottvan Tuchanka is...
  • robotnyk
    tegnap én is befejeztem másodszor, 28 óra volt minden anomalys küldetéssel, az összes általam ismert mellékküldetéssel együtt. Zaeed nem volt lojális, de nem választottam ki semmire, így mindenki túlélte. furcsa, de nem volt elég, lehet megpróbálom még egy 3dik classal is. :p