19778
  • SötétBarom
    "kihúzta a karót a seggéből" és "elkezdett embereket agyonverni vele".

:D
  • Pares
    Azt hiszem, Talinak annyi...

• horpeti
    Hát utánaszámolva egy nem teljesen fullos widow 1500-at sebez. Azért az elég sok.
    a Warp mondjuk 500-at. Azért az nem annyira rossz, de a cooldown miatt a percenkénti leadott sebzés nem egy eget verző, szétszednek, mire cselekedni tudok újra.

Honnan nézted ezt a részletes statisztikát? wikiből?

Úgy gondolom, hogy nem a sebző képességre kéne majd gyúrnom, mert nem az a kifizetődő tömeg ellen..1-2 enemyt meg persze leszedünk bárhogy.
    Hardcore/instanity fokozat.
  • Doom 4
    Hali! Na végre a kezembe foghatom a gyüjtői változatot. Azt szeretném kérdezni hogy az egyes DLc-ket (pl terminus páncél ami csak nem otm minél kaptam volna akkor ha azt akarom akkor nyugodtan felrakhatom a warezolt változat? Mert néztem van olyan hogy DLC pack amibe van csomo minden, ha azokat felrakom attol még tudok játszani vele ugye? Vagy lehetséges hogy kititlják az eredeti serialomat azt akkor kb semmire nem mek vele?
  • Calver
    na kérlek szépen... Widow alap sebzése (bármilyen bónusz nélkül) 368.3, és másfélszereset csíp armor-ra, na meg van csöppnyi extra sebzése fejlövésre, de senki sem tudja pontosan mennyi. ehhez hozzá a kasztból/A.Cloak/A.Rush-ból jövő bónuszok, a +50% páncél és fejlövés sebzés, társai... nem fogom kiszámolni. Heavy Warp alapból 200-at csíp, ennek dupláját páncélra, meg ugye annál is van biotic damage update... viszont nem fogy ki a lőszerből, és nem vezet ahhoz, h az ellenfelek a könnyeidet használják síkosítónak
  • Calver
    Garrus felengedett ME1 óta, úgymond "kihúzta a karót a seggéből" mondjuk másik kedves ismerős is hasonló utat járt be, és hirtelen személyiséget növesztett. (Tali)

[apro]btw bocs, ha offenzívnak jött le előző hozzászólásom, nem annak szántam - csak tényleg nagyon rühellem Jack-et .
  • krisztajo
    Vele még semmit, még nem tartok ott. Még csak most fogom beszervezni az első kör utolsó tagját. Még az eleje felé vagyok eléggé.
  • horpeti
    Samarával mit nyomatsz?
    Milyen fokozaton nyomod?
  • krisztajo
    Fantusz! Mint mondtam szerintem csak most volt gyenge. A Purgatórium börtönhajón szegény simán belegyalogolt egy nagy mech rakétasorozatába. De fegyvert a lehető legjobbat adtam neki amit lehetett. Remélhetőleg ilyen többet nem lesz. Miranda nem rossz, de Samara, Jack és Tali mellett nem biztos, hogy túl sokat fogom magammal vinni. Bár eddig harmadik emberként mindenhová ott cipeltem.
    Calver! Még ki sem próbáltam mit tud Jack. Majd meglátom, hogy muzsikál, az előtt nem írom le. Garrus nekem eddig még csak az első részben megszokott szöveget nyomta. Semmi poénos beszólás én akkor ezért nem is kedveltem. Meglátjuk később tényleg lazább lesz-e.
  • horpeti
    Pl. jön az a nagy ellenfél, ami shockwaveket nyomogat.. Abba igen erős bónuszos (+50% páncél + 50% headshot stb adrenalin rush) widow lövésekből is 3 kellett (nem tudom, mennyit sebez a widow alapból), egy ilyen 180-200 pontos sebzésű warpból kb. 15 kellhet... Az meg sok, nem hatékony ellene. :)
    Gondoltam pajzs ellen túltöltést, armor ellen warpot használok, de akkor ez rohadt nagy tévhit volt..
  • horpeti
    Nekem az volt a bajom, hogy hiába instant, akkor is baromi kevés megy le magából az egész ellenfélből.. Jó lenne olyan, hogy rányomom és fele meghal pl... De még az is lassú, ha kell várni 5-6 másodpercet, addig kinyírnak. :)

Jó tudom, lehet közben lőni... Majd megnézem a videót. Egyelőre nehezen tudom elképzelni, hogy pl. csak képességgel legyilkoljam őket. Warppal biztos nem fogom tudni, ill. nem mindet. :)
  • Calver
    Warp sebzése durván 20%-al kisebb armor ellen, mint Incinerate-é - viszont instant. szóval nem annyira jelentős a különbség, bőven jó Warp ilyen célokra.
    ezt nézd meg, kb bemutatja h lehet zúzni Sentinel-el - legalábbis szerintem a srác brutálisan jól tolja.
  • Calver
    Jack legfőbb képessége a harcias zokogás minden ellen, aminek bármi védelme (shield/armor/barrier) van, mivel a két "kőkemény" powerje közül ezek ellen egyik sem ér... semmit gyakorlatilag egy Vanguard erők alapján, avagy a szopóágon nevelkedett - és azt még meg sem említem, h Shockwave elől az ellenfelek szeretnek kisétálni . hozzá még az, hogy fegyverekből semmi kellemeset nem használhat... na meg ugye a nagy szerető személyisége... brrr de gyűlölöm azt a karaktert. valamelyik zseniális készítő csinálni akart egy "őrültet", és lett belőle egy idióta.
    Garrus viszont szvsz a legjobb segítő, használhatja a két legjobb fegyvercsoportot, övé a legtáposabb lőszer, valamint még hozzá extrába Overload-ja is van... valamint még laza figura is, remek beszólásokkal. (a csúcs talán az, amit Mordin személyes küldije közben elereszt)
  • Pares
    Én vagyok az utolsó ember a Földön, akinek a Rap bejön, de ez a szám, ez üt!

• Fantusz
    Garrusnál, de a többi harcos karakternél is sok függ attól milyen fegyvert adsz a kezébe, hisz ők főleg azzal harcolnak.

Jack lökéshulláma király képesség, látványosan röpködnek az ellenségek.
    Samara dekortázsába szerelmes lett a Shepardom, csatában is megállja a helyét az igazságosztó.
    Mirandáról nem szeretnélek lebeszélni, az egyik leghasznosabb csapattagod lehet, az első végigjátszásban ő volt velem a legtöbbet, de most hanyagolom.
  • torma1
    Ha valaki egy kis mixet akar. :)
  • horpeti
    Garrust én a csoportnak adott páncéltörő lőszere miatt vittem magammal... De valszeg egy jobb biotikával bíró társ hasznosabb tud lenni. Bár szeretem a tűzerőt.

A hülye húslábak a geth hajón, mennyire irritálóak.. Oda kellett volna vinnem Jacket, hogy takarítson, de nem azt tettem, majd legközelebb. :)

Samaránál melyik képességét használjátok fullon? A szingularitást? Az olyan jó?
  • horpeti
    De legjobb lesz, ha majd kipróbálom, mit reagálnak..
    Pl. lojális küldis előtti beszédkor is van válaszlehetőség: segítek, v. nem nincs idő... gondolom ha a renegátot választom, akkor morcog picit, de akkor is elmegyünk, megcsinálni....
  • krisztajo
    Igen valóban nem lehet minden szinten párhuzamot vonni a két játék között, hiába Bioware mind a kettő. A DA-nál arra aztán nem panaszkodhattunk, hogy a rövid játékidő ne engedte volna, hogy megismerjük a társakat. És lássuk a fokozatosságot jellemük, velünk való viszonyuk változásában. De ez nem baj! Nem kell a két játéknak ugyanolyannak lennie!
    Thane-ra és Samara-ra én is nagyon kíváncsi leszek. Jack-et én is magammal viszem, rögtön a következő csatába látni szeretném, hogy mit tud. Ha már ennyire mondjátok a lökéshullámot!
    Zaeed nekem nem szimpi még úgy sem, hogy megbékélt azzal, hogy a bosszúja nem teljesedhetett be. Ezt a Baka nevet még nekem is szokni kell, majd kipróbálom őt is.
    Garrus nekem eddig eléggé gyengusnak tűnik a harcban, de talán később jobb lesz.
    Miranda tényleg kakukktojás én sem szeretem az ilyen kemény emberkéket. Meglátjuk később milyen lesz. Arra viszont tényleg nagyon kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a régiek (Liara, Kaidan és Wrex).
  • Bhalage
    igy van, mind2 ugyanazert a celert kuzd, csak mas eszkozokkel

nem hinnem, hogy a renegat (teljesen) rossz lenne, csak mashonnan kozelit
    persze nem etikusak a kivegzesekxD, stb, de nem oncelu orult verengzesrol vna szo, hanem egyfajta hozzaallasrol

nekem nagoyn tetszett, hogy milyen kis szetcseszett arca lett mr shepardnak a jatek vegere
  • horpeti
    Az a része okés.
    Csak a hajón levő beszélgetések nem világosak számomra. Kellyvel pl. már az első percben lehet jópofizni, meg érdeklődni, meg stb. Pl. van ugye a flörtölős cucca, hogy ha hátraesne, mi lenne: paragon: elkapnám, és tetszik neki.
    Renegate: elejteném... na ezt még nem próbáltam ki, de gondolom nem lopom be a szívembe magam..

Meg hasonló szituk, amikkel ugye megismerkedem Mirandával is, stb... Akkor attól még, hogy renegát vagyok, nem leszarnom kell a társakat.. csak minden ilyen kellemetes beszélgetés után paragon pont jön... :)
  • MrAndree
    A renegát lényege sem az hogy bunkónak kell lenni mindenkivel, ő csak kicsit másképp szemléli a dolgokat mint a paragon. Társakkal ugyanúgy jóban lehet lenni könnyedén, csak renegát szemléletre neveled őket. Például paragon X helyen lebeszéli egyik társat hogy megöljön valakit, renegát meg bátorítja, hogy állj csak bosszút. Ennyi.
  • horpeti
    Vagy pont ez a lényege a renegátnak, hogy nincs egy spanja se, mindenki fél tőle, hozzá se mernek/akarnak szólni? :) És akkor ne is akarjak jó kapcsolatot, hisz egy igazi renegátnak nincsenek barátai?
  • horpeti
    Érdekelne, hogy renegát vonallal pl. hogy hódítjátok Mirandát, vagy Talit. Azért kedvesnek kell lenni ahhoz, hogy meglágyuljon, vagy nem? :)
    Én egyszer voltam nem kedves Jacobbal, amikor rákérdeztem hogy van e köztük valami Miranával, egyből le is rázott... Hát kell ez nekem?

Ha kedves vagyok vele, paragon, akkor meg összespanoltunk, tetszik az az összeborulós kézfogásosdi. :)
  • horpeti
    Mert pl. egyes beszélgetések után 2-4 paragon pontot kaptam a csapattagoktól, még a vége felé is. Most ha renegátul beszélek velük, akkor is jó lesz a viszony, mert foglalkozom velük, csak renegát pontot kapok?

Mert pl. van olyan válasz, hogy igen, érdekel mi van veled, meg olyan, hogy le vagy szarva... Azért nem hinném, hogy a kapcsolatépítést segíti az utóbbi... Lehet legközelebb kipróbálom, bár csak azért, hogy legyen nem, mert nekem nem jön be, inkább legközelebb bevállalom a merész húzásokat. mondjuk ott, ahol vagy renegát, vagy paragon húzás lehetséges, mindig a paragon a szimpibb, ergo azt választom, és a paragon pont nő. De van olyan helyzet (össz 2-3), ahol úgy tudok a renegát ágra kattintani bal gombbal, hogy nem következik utána paragon lehetőség (vagy jön mindig jobb gombos teendő, vagy a párbeszéd utána paragon meggyőzést is engedélyez).

Azért egy irányvonalat követni kell, hisz kell a max. csík, néhán kitérő belefér szvsz. Ha most úgy követem, ahogy akarnám, akkor olyan 90%on lennének a pontok a 100 helyett. Valszeg így is bőven elég meggyőző vagyok, de jó érzés, hogy maxon van. :)
  • horpeti
    Jól van, legközelebb már más lesz. De most játszom először, és pl. nem tudtam, mennyire kell tartani a dolgokat ahhoz, hogy meglegyen a kellő paragon pont, stb. Elhatároztam, hogy jó fiú leszek. Ha magamhoz mérem, akkor is inkább a paragon vonalat követem, de néhány merészebb húzással. Most már tudni fogom, hogy simán belefér, mert már most fullon vagyok, és még 4-5 küldi hátra van a végéig...
    Renegát kari annyira nem mozgat, de nekem azt valamiért nehezebb eljátszani, mert mindig bunkón válaszolni nem szeretnék... Meg a társakkal jó kapcsolatot kidolgozni renegát beszólásokkal sem tudom, hogy lehet-e.... lehet? Mert nem hinném, hogy attól lesz románc, hogy elküldöm a picsába... :D
  • Stockbauer33 #5981
    Megy ez tovább még jó sokáig
  • Hoz_Hun
  • Fantusz
    Rövid a játék ahoz, hogy minden csapattagot kellően megismerjen a játékos, pontosabban elégszer vigye magával a harcokba.
    Thane is egy érdekes személyiség, érdemes vele beszélgetni, harcban sem rossz, de nálam úgy alakult, hogy főleg nőket viszek magammal.
    Elsősorban Jack és Samara, akik jönnek, ha tudom előre, hogy szintetikus ellenfelek lesznek, akkor Tali jön Samara helyett.
    Jack lökéshullám képessége szerintem az egyik leghasznosabb, őt ritkán hagyom ki a csapatból.
    Zaaed pokolgránátja jó a páncélosok ellen, Garrust a régi szép idők emlékére elviszem néha, de ők amolyan töltelék tagok a három nőszemély elsőbbséget élvez.

Előző végigjátszásomban Bakát is többször magammal vittem, semmi gond nem volt vele, ha megvan a Begubózás képessége szinte agyonverhetetlen.
    Miranda volt akkor az állandó csapattag, vele sincs gond a harcban, de szerintem igenis rideg, nem csupán a profizmusa miatt olyan amilyen.
    Tőle annyi pozitívumot kaptam, hogy a Kaszás megsemmisítését helyeselte, a rejtőzködő férfi utasítása ellenére.
    Cerberus mocskában is elég mélyen ül, nem véletlen Jack és Jackob is Mirandával kerül szembe - én is vallom, hogy mindenki ízlésének megfelelően választ csapattagot, formál róluk véleményt.
    Egyedül Jack, aki változik, de ő is csak a főkarakterrel szemben, ha sokat beszélget vele.
    Miranda ugyanaz a jégcsap lesz a játék végén is, mint a kezdetkor volt, a Dragon Age-ban meglévő fokozatos jellemváltozások itt elmaradtak.
    (pontosabban csak az első rész szereplőinél érzékelhető - Kaidan, vagy Ashley, Liana esetében)
  • robotnyk
    Gruntot ferdítették erre.
  • hammerGT
    Grunt-ról lett Baká-ra fordítva. Elég gagyi.
  • [Rush]
    a krogan-t hívják úgy
  • Hoz_Hun
    Ki a franc az a Baka? Már többször láttam itt a forumon ezt a nevet. Játékban ilyan nevű egyén sehol sincs.
  • [Rush]
    nekem se firefox-al, se chrome-al nem megy, azért mondtam hoyg valami gáz van a szolgáltatóval ahova feltöltöttem...
  • krisztajo
    wedge! Nekem a vacsora a fényezés meg a haletetés elég lesz.
    A 60-70 %-hoz még igen sokat kell fejlődnöm, de nem hiszem, hogy gond lesz. Ahol csak lehet példaképként viselkedek. És még csak most megyek felvenni az utolsó csapattagot az első körből (lev. 8 őrszem vagyok).
    SaGa Jr! Jól van rábeszéltetek, ezután majd odafigyelek Kelly-re.
    Nálam még odébb van a lojalitás kérdése, még nem kaptam küldit egyik csapattagtól sem.
    Tehát az összeveszés Miranda és Jack között csak akkor következik be ha mindkettőjük küldijét befejeztem? Ezek szerint az egyikkel bármikor végezhetek?
    Végül is igazad van Miranda tényleg ilyen, csak általában furcsa az érzelemmentessége.
    Zaeed-nél sztorizni már én is jártam. De ezen kívül beszélgetni nem lehet vele semmiről sem. Ja azt is megjegyezte, hogy milyen belevaló csajszi Jack!
    Thane és Samara milyenek? Talán róluk meséltek a legkevesebbet.
  • Hoz_Hun
    Minek erőlködsz ezzel, nyugodtan vállalj be Renegade döntéseket is, ha jól esik. Semmi baja nem lesz Shepardnak, ha nő a Renegade szintje is.
  • Pares
    Nem értem.

A laptopomról simán bejön a banner, az asztali gépemről meg nem. Ugyan úgy mindkettőben Firefoxot, BetterPrivacyt és Adblock Plus-ot használok, valamint Flash Player 10-et. Az egyikben betölti, a másikban meg nem. Már próbáltam midnenhogy, sütik, gyorsítótár, semmi. Pedig nemrég még ment, és azóta nem változtattam semmit.
  • wedge31
    Ha jól emlékszem ez minden Bioware játékban igy volt hogy egyszere csak eggyel lehet kavarni.
  • SaGa Jr
    Az nem igazi flörtölés, nem szalasztasz el miatta senkit (nekem legalábbis mindig megvotl a vacsi Kelly-vel és utána bármelyik másik csajszit is meg tudtam hódítani probléma nélkül).

A flörtölgetés meg kimerül párszori beszélgetésben (miután felvettünk valakit dumálgassunk vele, mert elmondja róluk a véleményét). Aztán ha Samara felvételre kerül akkor újra dumálgatva Kelly kisasszonnyal fel lehet hívni vacsizni és utána bevállalja a haletetést.

Miranda max akkor hal meg a végén ha nem lojális és rossz feladatra lesz beosztva. Ha még nem is volt lojális akkor nem is tudod elveszíteni a lojalitást. Ez max akkor sikerülhet ha mind az ő mind Jack saját feladatát megcsináltad mert ezután mindenképpen összevesznek. Itt ha nem elég a meggyőzőerőd akkor egyik vagy másik mellé kell állnod, ezesetben aki mellé álltál az lojális marad a másik meg nem. Hogy visszanyerd a hűségét csak beszélned kell vele és meggyőznöd (na ehhez kell teljes P vagy R csík).

Jack ugyanolyan seggfej marad mint amilyennek megismerted, csak a karakteredhez egy kicsit normálisabban viszonyul, ám mindezeken felül marad ugyanaz a pszichopata, beszámíthatatlan ribi.

Miranda tökéletes ügynök. Nem rideg, csak távolságtartó, profi, nem keveri az érzelmeket a kötelességgel. Nincs ezzel semmi baj. A feladatát fontosnak tekinti, a harcokban elsőrangú segítség mi más kellene még? Ha megcsinálod a feladatát nyíltabb lesz mert már megbízik benned, de addig minek bájologjon?

Zaeed sok jó sztorit tud, komoly múlttal rendelkezik, érdemes meghallgatni amikről mesél.

De persze mindenki a maga izlésének megfelelően ítéli meg a többieket. :)
  • AntiHero
    Szóval ha Jackel már voltam akkor Kellyt bebuktam:(? Akkor inkább vissza töltöm a korábbi elmentésem:D