19778
  • horpeti
    Jahh... Mondjuk infiltrator 2ben is bejön, csak beleuntam a felénél a sniperezésbe. :D Igaz, akkor még veteránon nyomtam.

De végülis most a cél a történet lesz, veteránon csinálok egy inflit, aztán heló, élvezni akarom :)
  • Calver
    amikor mész Tali-ért, abban a küldetésben találod meg, Haestrom a bolygó neve - de csak ha Hardcore vagy Insanity nehézségi szinten tolod. szóval állítsd át előtte a hajón ha össze akarod szedni.
    assault rifle (avagy rohampuska) a nyerő szvsz Sentinel-nek, talán ha valaki rá van kattanva, akkor sniper, shotgunok semmiképpen sem szvsz.
  • Hoz_Hun
    Amikor Taliért mész csapattagnak (második toborzás Horizont után). Viszont arra ügyelj, hogy a küldetés előtt állítsd át Hardcore fokozatra, mert különben nem lesz ott a fegyver!! (Abban a szobában lesz a földön ahol Tali van a küldetés legvégén. Vedd fel mielőtt Talival beszélsz.)
  • Calver
    protip: ME1-et Infiltrator és Vanguard uralja gyakorlatilag, arrafelé érdemes nézelődni, attól függően kinek mi jön be, tech vagy biotikus kari. Vanguard szerintem jóval szórakoztatóbb, főleg ha megfejeled Singularity bónusz skillel.

szegény Sentinel-ek meg ott a sor végén kullognak, pedig a második részben...
  • horpeti
    1ből importált karinál lehet változtatni az előtörténetet, vagy nem?

Most olvasom, hogy a földi születésű ME1 shepard renegate bonuszt kap, ugye a 2ben meg pont az a paragon...

A war hero rész legalább ugyanaz, de a 2nél mindkettőnek megfelelőnek kell lennie... Itt mit javasoltok? :)
    földi war hero a 2ben paragon, az 1nél meg renegate és paragon.
  • Pares
    Nincs sokkal több képesség, sőt, még azt se mondanám, hogy egyáltalán több van az első részben. Kasztok és képességeik. Ráadásul most mindegyik képességnek ugyebár 2 végleges verziója van...

Mindkét játéknak megvannak az "előnyei" és "hátrányai" és mindenki maga határozza meg, hogy mit minek számít. Persze amíg a valós tényeknél maradunk.

A Mass Effect 1 ugyan olyan különlegesen remek játék, mint a második része. A külömbség csak annyi, hogy pár rendszer "más" kidolgozást kapott (főleg az első rész utánni számos negatív reakció miatt, amik a játék bizonyos elemeire irányultak). Mindkét játék rendkívüli, de természetesen egyik sem tökéletes.
  • krisztajo
    Bocsi, hogy újra rákérdezek, tudom, hogy már volt róla szó. De elmondanátok pontosan hol, melyik bolygón, rendszerben és milyen esemény után lehet megszerezni a Geth Pulse Rifle-t???
    Nekem ez még nem egyértelmű (most megyek a Horizont-ra).
    És ez milyen típusú fegyver, rohampuska vagy soti?
    Csak azért kérdem, hogy milyen fegyvertípust válasszak pluszban az őrszem karimnak.
    Én hajlok a katona rohampuskája felé a lőszermennyiség és tűzerő miatt. Nem is tudom, hogy mit lenne még érdemes. Ti mit választottatok?
  • Hoz_Hun
    Nekem tök úgy rémlik, hogy még a Citadellás mellék küldiket is ki kellett hagyni, hogy majd Liarával legyenek megcsinálva különben nem lehet "megcsinálni" a kiscsajt.
  • Calver
    DAO klasszikus RPG, elég komoly taktikai résszel (mondjuk egy idő után ez oda egyszerűsödik még legnehezebb fokozaton is, h bedobsz pár tűzgolyót, majd lemészárolod a megmaradt 1-2 túlélőt), ezzel ellentétben a Mass Effect sorozat akció rpg - de mindkét játék gyakorlatilag a saját kis műfajuk csúcsa
  • CptObvious
    E miatt nem kell aggódni, mert ha ME1 karaktert importálsz, akkor lesz lehetőséged új kasztot választani és akár az arcberendezésed is átalakíthatod :P
  • Hoz_Hun
    Ezt nem lehet nekik felróni, mert az új tartalomra kellett koncentrálni. Mindezt úgy, hogy az egész illeszkedjen a harmadik részbe. Ha túl sokat akarnak megmutatni, az valahol visszaüt, ráadásul idő is ezt mind kidolgozni, leprogramozni.
  • Pares
    Kezdjük ott, hogy a DA eleve úgy készült, mint a Baldur's Gate szellemi utódja. A Mass Effectnek meg köze nincs a BG-hez (csak annyi, hogy a BW készítette), és nem is keményvonalas, klasszikus mechanizmusokat alkalmazó RPG-nek készült. Míg a DA a régi klasszikus RPG-k mechanizmusait próbálja visszahozni, addig a ME egy teljesen "új" műfajt hozott létre. De mindkettő szerepjáték, mivel mindegyikben egy karakter szerepébe bújsz, meghatározod jellemét, hatással vagy a történetre. Durván ennyi.
  • horpeti
    most felcsigáztál!! install!! :D
    Csak majd még megnézem melyik kaszt legyen, lehet felderítő leszek, hogy azt majd lehessen importálni akár. Még egy katonát nem tolok végig ME2ben. :)
  • horpeti
    Én nem ismerem DA-t, csak mondták, hogy ahhoz képest az ME kicsit más kategória a tiszta RPGnél. Akció RPG vagy valami..
    Na most nekem elsőre közepes fokozaton jó kis RPG hangulatom volt, a fokozat emelésével, és történet megismerésével inkább átment akcióba. :)
  • Pares
    Kik többen? Rendszeresen olvasom a hivatalos fórumot, de azok a többen csak egy-ketten lehettek, mert még külön topicot se láttam a bajodnak. Mindenhol az egyszerűbb döntést hozták? Nem ismétlem a jelzős szerkezeteim, de osszad már meg velünk, mik lettek volna szerinted a "bonyolultabb" vagy legalább a "jobb" megoldások!
  • Calver
    dehogy számít, csak az a fontos h először Therum-ra menj és mentsd meg a kis ártatlan pofikáját ha közelebbi kapcsolatba akarsz kerülni Liara-val. össz Noveria-ra vittem magammal, simán megvolt a végén.
  • AntiHero
    Nekem a Citadella jó így. Neked mi nem jó?
  • Sir Quno Jedi
    Semmit. Ha neked jó így, granulálok.
  • AntiHero
    Mer mit kellet volna változtatni? (A tanácsnál és Citadelanál)
  • Calver
    nem gagyibb, csak más. nem ennyire pörgős mint ME2-ben, fedezékrendszer csak dísznek van ott szvsz, viszont sokkal több képzettség és erő van, és sokszor viccesebbek mint az új verzióik - például Throw míg ME2-ben csak ellenfeleket tud elhajítani, az első részben tárgyakat is... és roppantul jó poén pl rábaszni egy fémkonténert Mr. Egydimenziós Batarianra

na meg nincs meg ez a kő-papír-ollé rendszer... minden második ellenfélnek van pajzsa, de így is hatnak rá biotikus képességek, ennek hála tipikus látvány, h 15 ellenfél lebeg a levegőben ártatlan arcot vágva

és mindezek mellett a pisztoly az über fegyver.
  • Hoz_Hun
    Egyben is csak az utolsó nagy csata előtt dugnak. Viszont ott jobban levetkőznek és szerintem jobban volt megcsinálva, de ugyan azt a videót nyomta mindenkihez csak a karaktert változtatva. Kivéve Liarát mert neki van némi...khm.. plusz képessége szex terén. Ja ott Ashley/Liara keblét is láthatod (oldalról hehehe). Viszont nics gond a párbeszéddel a főküldi után.... mert nincs utánna párbeszéd egyáltalán (vége játéknak nem folytathatod).
  • Sir Quno Jedi
    Mindenhol a könnyebb megoldást választották. Lásd. lerombolt Citadel, pár mondatos különbség a tanács megléte és halála között. Ezen többen kibuktak. Én elviseltem, de nem volt őszinte a mosolyom.
  • Hoz_Hun
    Még mindig nem jöttem, rá pontosan mit is vártál a játéktól. Azt körülbelül vágom, hogy a régi csapatot akartad volna. (A DA nekem nincs meg szóval abból hozott példát én nem értem.)
  • Pares
    "ráadásul ez nem is az"

Mármint a játék? Tévedés.
  • Pares
    Hadd már ezt a primitív szöveget. Én nem vagyok fanboy, és azt se írtam hogy te anti vagy, csak hogy a szöveged megfogalmazása annyira sarkítottan hamis, hogy az anti-k jegyeire hasonlít. Merthogy rohadtul sarkítottan próbáltad bemutatni a dolgokat, nem a valós fényükben. És barmilyen meglepő, messze nem vagyok mindentudó. Te kezdtél el jósolgatni a harmadik résszel kapcsolatban, hogy csak szar lehet vagy csak mégszarabb...
  • horpeti
    Jah, nagy motiváció volt Mirandát meghódítani! :)
    Viszont így hogy 1x megvolt, ez így gagyi. Azt hittem meglesz még a fő küldetés előtt jóval, és mondjuk minden küldetés után lenne szex... Erre szex, és rögtön mentünk is ... aztán meg nyomta a "ha nyugodtabb lesz az idő" szövegét... pff, nem értem. Ahelyett, hogy kapna az alkalmon. Talit meg nem volt kedvem a fő küldi után fűzögetni, gondolom ha elmegyek mellékküldikre, akkor mindig lehet folytatni a beszélgetéseket, és megpuhul (hisz már rögtön játszott a gondolattal, csak 1.re nyilván nem fog).
  • AntiHero
    De nem azt mondom, csak azt, hogy a Mass Effectet is megoldhatják így. Majd 3dvdt feltelepítünk a vinyóra és kész:D
  • Hoz_Hun
    Fölpróbálhatod Liarát. Csak az ME1-ben számít a románc szempontjából, mennyit megy veled küldire. Szóval ha akarsz benne valamit valakitől azt cipelned kell magaddal.
  • Sir Quno Jedi
    Kedves mindentudó. ÉN pl. annyira antifanboy vagyok, hogy KIZÁRÓLAG azért vettem aranyárban anno x360-at, hogy megjelenésekor játszhassak az ME1-gyel és LŐN (kétszer is megvettem azóta is, és már akkor többször végigtoltam), sokáig nem is volt más játékom x-re. Így ha azt óhajtod bebizonyítani, hogy TE fanboy vagy én meg hater, akkor nagyon eltájolódtál-e! :DDD

Szóval ÉN vagyok a fanboy, te meg picinkét el vagyol vakul(gat)va, de nembaj... :DDD
  • horpeti
    Pont erről beszélek... Sok értelme van gyorsfutásban végigvinni a gémet.. (csak azért, hogy pl. legyen import karid).. Ez már nem "játék"... csak gyorsfutás. :)))

Viszont a történet kedvéért valszeg nekimegyek az ME1-nek inkább, minthogy mégegyszer lenyomjam más classal az ME2-őt. Az legalább újdonság lesz, új történet... Aztán abból még lehet egy Me2 import is talán... hátha addig elfelejtem, mi volt. :D
  • horpeti
    Ami igaz az igaz, az utolsó küldit levettem veteránra, mert már untam a sok harcot, és érdekelt a történet, és nem a harcon akartam parázni. Sokkal jobb érzés volt.. :)

2-3.ra végignyomni ugyanazt, amikor már tudod, melyik sarokban ki van, az nem túl izgis (számomra), az már csak FPS feeling. Tehát újrajátszva tényleg csak a nehézségi fok, ami mozgathatja az embert.

Persze ez az én véleményem, sokadszor mondom, most ismertem meg az egész RPG jelleget (ráadásul ez nem is az:D), így erről így vélekedem. Ettől függetlenül a játék nagyon bejön még mindig. Izgis pl. most Sentinellel hardcoreon újfajta harcstílust megtanulni. De már "csak" erről szól a dolog. Ha meg kis fokozaton nyargalok végig, azt már nem élvezem, hiszen a történetért már nem játszom, hisz ismerem.
  • Pares
    Nekem a második rész után kissé szenvedős volt az első részt átvinni ismét (gyorsfutásban), többek közt az inventory rendzser miatt, meg hogy már kívülről fújtam a párbeszédeket... A harcok elmentek, csak éppen semmit nem tettek hozzá a játékhoz.
  • Hoz_Hun
    Jah csak nincs annyi helyem, úgy hogy nekem marad a cserélgetés.
  • Pares
    Mondom én.
  • horpeti
    Ettől félek. Bár ebből a szempontból lehet hogy még jobban lehet figyelni a történetre.
    ME2 nekem hardcoreon 2.ra már egy jobbfajta FPS játékra hasonlít.. A történetet ismerem, space-szel nyomom végig a dumákat, hogy menjünk már minél gyorsabban, amit már valamit 4x is hallottam (mert kezdtem több karit, csak nem fejeztem be:D). Így meg nincs sok értelme. :)
  • Pares
    Neked minden bajod van. A tipikus anti-fanboy jegyeit vélem benned felfedezni.

Persze, álomvilágban élek, mert szerintem igenis előjöttek a döntések az első részből, és tovább "folytatódtak" a harmadikba. Igen, teljesen idióta vagyok, meg vallásos meg mittomén...

• Sir Quno Jedi
    Lehet telepíteni HDD-re, ha akarod és onnantól csak induláskor nézi meg, hogy gyári lemez van-e bent, aztán megy kussba.
  • Sir Quno Jedi
    Az a rengeteg videóbetét miatt volt olyan hosszú. Ebben ilyenek nincsenek (és azok is középszarok, amik vannak).
  • Hoz_Hun
    Nem kell telepíteni. Betszed aztán megy. DVD cserélgetni kell játék közben. Az 1 DVD van kb az első toborzás végéig minden és az OMEGA 4 utáni részek. A 2 DVD-n a második toborzás tol az OMEGA4 ig minden beleértve az N7 küldetéseket is. Maga a galaxis és az űrállomások, városok (az összes opcióval) mindegyiken rajta van. Tehát csak a fő döntésvonalnál kell cserélni DVDt.
  • Pares
    Nem annyira rossz, csak sokkalta élvezhetetlenebb. Legalábbis szvsz.