19778
  • Fantusz
    Begyűjtő részecske sugárvető univerzális fegyvernek mondható, le tudod vele szedni a pajzsot-páncélt, s ha ez megtörtént nem ellenfél többé a bazi mech, de a kroganoknás, a végén a kaszás baby ellen is használható.
    Természetesen idő kell a védelem lekoptatásához, a művelet alatt néha fedezékbe kell húzódni a regenerálódáshoz.
  • robotnyk
    class spec skilleknél van bonus paragonra/renegadere.
    a másik kettőre a válasz nem, és nem.
  • Samspye
    Hali!

Tudja valaki hogyan lehet viszonylag hamar elég magas vagy max paragon/renegade pontokat szerezni? Ha Zaed lojalitását nem tudtam megszerezni :S (nem a kék szövegre kapcsoltam) akkor később még meg el lehet érni? És ha összevesztem Jack-el az ő bizalmát vissza lehet szerezni?

Köszi!
  • Calver
    ollé
    minden fegyver és fejlesztés helye leírva pontosan, gondolom ez kell neked
  • Sir Quno Jedi
    Jah, kicsik ellen jó, de azokra én mindig sajnáltam az ammo-t... :DDD
  • Fpocok
    IFF az egy küldi lesz, hogy szedd fel az IFFet. Ilyenkor mindig arra a küldire gondolunk. Barrier meg egy védőpajzs, de nem egyenlő a shieldel.
  • KP27
    missile launcher akkor jó, ha sok ellenfelet kell kilőni, de nem táposakat. igaz hogy nem sebez sokat, de magától keresi a célt. pl van egy mellékküldetés ahol egy földön fekvő kvariánt kell megmenteni, egy rakás varrentől akik tápláléknak nézik szegényt. akármilyen társat és fegyvert próbáltam egy kettő mindig odaért, hardcora és afelett az alap hp-n kívül armorjuk is van. aztán missile launcherrel a közelébe se tudtak menni. még céloznom se nagyon kellett.

viszont heavy mech ellen szart sem ér.
  • Sir Quno Jedi
    Én is megcsináltam az anomálákta, de a végső csatába nem vittem a cain-t, mert nem elég univerzális.

Persze muris fegyó én a fullos gunship ellen próbáltam ki valamék küldiben (nem a Garrus-osban) és úgy hogy tök mellélőttem, mert kimozdult, hátulról úgy szedte le a robbanás, mint a legyet. EGy lövés a cain-ból és KO. Kár hogy keveset lehet használni ezt a fegyót, mert haláli poén. Pl. szívesen nyomnám vele husk-okat, mint a trailer-ben, de mivel alig van hozzá ammo... ehhh... így nem fáni.
  • krisztajo
    Sir Quno Jedi! Köszi, jók kis lista, így már tényleg okosabb lettem. Én a fejlesztett rakétavetőt és a fagyasztófegyvert vittem eddig. De mondjuk még nem próbáltam ki egyiket sem. Próbálom tartalékolni a lőszert későbbre, gondolom majd kelleni fog a végén rendesen.
    Nem gondoltam volna, hogy az alap gránátvető ér a legtöbbet. Neked is köszi Fenir!
    És a bazi nagy mech-ek ellen meg a Horizont-on megjelenő repülő izék ellen (gondolom lesz még bőven belőle) is a gránátvetőt vigyem?
    Egyébként a repülő bigyó is azért regenerálódott mert szemből lőttem? Azt is oldalról kell?
    Fpocok! Én őrszem vagyok, úgyhogy álcám nincsen. Ezért sem gondoltam a sniper-re.
    A Colossus ellen biztos jól fog jönni a tipped!
    Most már csak két kérdés, bocsi láma vagyok, de már annyiszor írtátok és nem tudom miről van szó olyankor. Mi az az IFF és a barrier?
    Bocsi, de miután én magyarul játszom nekem ezek nem mondanak semmit sem.
  • KP27
    Összejön. Én így vittem magammal 2 lövésre való lőszert az utolsó ellenségre. Mondanom sem kell mennyire lerövidítette a dolgot. Normal vagy veterán fokozaton szerintem két lövés elég. Insanity-n azért kell még lőni bele.

De ehhez szerintem kell az is, hogy az anomáliákat megcsináldd, mert ott azt hiszem az alap öt upgrade mellé kapsz még egyet vagy kettőt.
  • Fpocok
    Jaaaa... az mondjuk igaz :)
  • Sir Quno Jedi
    Gondolod, nem tudom?! De szemből murisabb!
  • Fpocok
    Annak nem szabad neki menni szemből, jobb meg bal oldalt oldalba lehet kerülni. És akkor nem is regenerálódik.
  • Fenrir
    Jah, akkor mindegy :)
  • Sir Quno Jedi
    Illetve a Cain-ból is lehet két lövésed, ha összes nehézfegyó ammo upgrade megvan és viszed a heavy weapon spare ammo tároló lábpáncélt magadon. AKKOR talán összejön a 200%, ami két lövés a cain-ból.
  • Sir Quno Jedi
    Nyemszeretem a dlcket, úgyhogy "nem tudom" mirű beszélsz :D :DDD
  • Fenrir
    Én a gránátvetőt ajánlom, az a legjobb szinte mindenhova.
  • Fenrir
    A lángszóró jó a Húsbábok ellen, én az IFF megszerzésekor direkt azt vittem, ette őket mint az állat.
  • Sir Quno Jedi
    Colossusnak neki mentem szemtől-szembe! Szép csata volt, így korrekt! Pláne, hogy a spanjai is hemzsiznek! :DDD Szinte minden fegyóm kifogyott ott, nem beszélve a medigel-ről. :DDD
  • Fpocok
    Inflitratorral, ha elérsz a collector hajóig, akkor lehet választani egy geth snipert, amit amúgy csak legion használhat. De ha itt azt választod akkor te is tudod, és rohadt nagyot sebez, de csak egy lőszer egy tár.

Elvileg amikor elkezdesz lőni, addig még egy rövid ideig stealthben vagy. Amíg még abban vagy, addig még nagyobbat sebez. 1sec kb, nem számoltam. Assaultból egy fél tárt bele lehet küldeni kb.

Hát a colossus, az csak egyszer van, simán felmentem jobb oldalt, és onnan kilőttem valamelyik gépfegyveremmel.
  • Sir Quno Jedi
    Heavy Weapons:
    M-100 Grenade Launcher - ez erős, sok töltényt lehet cűgölni, csapatok ellen ideális, jó választás
    ML-77 Missile Launcher - szart sem ér, gyenge, nem ajánlott
    M-622 Avalanche - néha jó, néha senkire sem hat a fagyasztása, én nem ajánlom
    M-920 Cain - ebből csak egy lövésed lesz, ergó főellenfelek ellen általában nem jó (mert lehet, hogy több fézisban kell őket kinyúvasztani), kicsik ellen meg felesleges, mert baromi lassan tudsz lőni és közben lerohannak
    Collector Particle Beam - jó fegyver, ajánlott is lehet, mert univerzálisan minden ellen jó, főleg az eredeti gazdái ellen, csapatok ellen nem jó
  • horpeti
    cloacknál csak az nem volt szimpi, hogy ha bementem, mindig a társakra ment rá az ellenfél.. de hál istennek, amikor kimentem belőle (hamar, hiszen lőttem), akkor újra engem akart. Így lehetett ingáztatni. :D
  • horpeti
    Igen, a widow az, amelyikben egy lőszer, meg a legelső fegyó a mantis(?)
    Geth sniperről nem tudok, geth pulse rifl, amelyik assault rifle, gépkarabély.

2. alap a sokat lövő viper.

Jah, így értem, nem rossz, főleg, hogy nem untad meg. :D

Cloacknál úgy olvastam, hogy csak a legelső lövés a nagyobb damage. Ez igaz? vagy mondjuk van fél másodperc, amíg nagyobb a lövés, és akkor assault riflenél mondjuk lehet többet lőni. Én az utóbbit tapasztaltam, viszont az előbbit olvastam guideban.

colossus az ilyen hosszú nyakú féreg, ami javítja magát. Tali kiszabadításakor.
  • krisztajo
    Igen én is erre gondoltam, amúgy is szoktam a pályák elején a biztonság kedvéért menteni.

Everybody! Egyébként nehézfegyverből mit érdemes magunkkal vinni?
    Sosem tudom jól választok-e. Most kaptam meg a Begyűjtők lézerpuskáját.
    Mindig az a legjobb amit utoljára kapok vagy ez nem feltétlenül igaz?
  • Fpocok
    Ja bocs, akkor kevertem a snipert. Azt hittem a widow az amelyikben egy lőszer van, de akkor az lehet hogy a geth sniper? Mindenesetre ja a második alappal mentem.

A láthatatlanságot maxra, hogy 8 secig bírjam. Incinerate maxos sebzés, maxi idő lassítás zoomnál, maxos disruptor ammo, és egyet raktam a fagyasztos lőszerre. És plusznak az ammo piercienget tanultam mag, az is squad.

Hát végig toltam első részt, azt import, második hardcoreon, és import me2 után insanityn.

A horizontonosra találtam egy jó módszert. Balra a nagy részben van egy platós kocsi, vagy valami ilyesmi, oda felküldöm társakat, aztán meg kicsit közelebb csalogatom robotot, mögé megyek, úgy hogy a robot a társaim és köztem legyenek, és akkor stealth, lövök lövök, ha kijöttem stealthből akkor fedezék, aztán megvártam míg megint van steath, bemegyek, lövök, bújás :P

colossus az melyik?
  • Sir Quno Jedi
    sebzés a lényeg sniperpukinál vaze! :D
  • horpeti
    nemtom, azokra, amik erősebbek a többinél, pl. Colossus, meg a horizonton az a izé. :D Azoknak több az armor, stb.

Jah, alapsniperrel mentél. Szerintem nem jobb, mint a widow, hisz ugyanolyan gyorsan lő, ugyanannyi golyó fér bele majdnem, viszont az assault az előnyösebb lehet.

Inflivel milyen skillekkel vitted végig insanityn? 1. végigjátszásra, vagy már ME2 importtal?
  • Fpocok
    Boss? Milyen bossokra gondolsz? Én nem használtam heavy weapont semelyik bosshoz insanityn. A köztes részek, amikor simán jöttek nehezebbek, mint a bossok.

Én infiltratorral nyomtam, az assaultot vettem fel a collector hajón, és azzal a sniperrel mentem, amelyikben asszem 12 lőszer van. Az sokkal jobb, ha kivan talentolva a sniperzoom idő lassítás, mint a widow.
  • horpeti
    soldierrel.
  • horpeti
    Nehézfegyvernek melyiket érdemes magunkkal vinni bossok ellen? Tudom, ez bosspec is.

Hardcoret úgy vittem végig, hogy a részecskebegyűjtőt használtam shield ellen, meg asszem a collector hajón is a sok kis nyomi ellen, hogy hamarabb haljanak, armor ellen meg a headshot minden bónuszos widowt.

Na most ez sentinel esetén már eleve nem játszik, inflintatornál még gondolkodom a widown elég alap lenne, bár ez játékstílusfüggő. És akkor oda inkább már nehézfegyó kell.
  • horpeti
    Szerintem a kézikönyvekben, és guideokban (wiki mass effect2) bennevan minden.
  • Fenrir
    Ezt én értem, de engem az érdekelne, hogy melyik küldetésben milyen és mennyi fejlesztést lehet összeszedni. Hogy esetleg körbe kell-e néznem még egyszer mert elhagytam valamit.
  • rexsimus
    Assault Rifles:
    M-8 Avenger Assault Rifle - Kezdő fegyver.
    M-15 Vindicator Battle Rifle - Garrus toborzó küldetése közben.
    M-76 Revenant Machine Gun - Collector hajó.*1
    Geth Pulse Rifle - Tali toborzó küldetése közben, csak hardcore vagy insanity nehézségi szinten.

Sniper Rifles:
    M-92 Mantis Sniper Rifle - Kezdő fegyver.
    M-97 Viper Sniper Rifle - Thane toborzó küldetése közben lehet felszedni.
    M-98 Widow Anti-Material Rifle - Collector hajó vagy Legion segítségével a Normandy-n.*2

Heavy Pistols:
    M-3 Predator Heavy Pistol - Kezdő fegyver.
    M-6 Carnifex Hand Cannon - Mordin adja neked a klinikán.

Submachine Guns:
    M-4 Shriken Machine Pistol - Kezdő fegyver.
    M-9 Tempest Submachine Gun - Tali toborzó küldetése közben.

Shotguns:
    M-23 Katana Shotgun - Kezdő fegyver.
    M-27 Schimitar Assault Shotgun - Samara toborzó küldetése közben.
    M-300 Claymore Heavy Shotgun - Collector hajó.*3

Heavy Weapons:
    M-100 Grenade Launcher - Játék elején lehet felszedni.
    ML-77 Missile Launcher - Kutatás Normandy-n
    M-622 Avalanche - Kutatás Normandy-n
    M-920 Cain - Kutatás Normandy-n
    Collector Particle Beam - Horizon-on lehet felszedni.

* A Collector hajón meg lehet tanulni egy új fegyver típus használatát, vagy felvenni a következő fegyverek egyikét. A fegyverek kaszt specifikusak
    1 - Csak Soldier(katona).
    2 - Csak Soldier és Infiltrator(beszivárgó).
    3 - Csak Soldier és Vanguard(élharcos).

DLC fegyverek:
    Collector's Assault Rifle - Collector's Edition DLC.
    Incisor Sniper Rifle - Digital Edition DLC.
    M-490 Blackstorm Projector - GameStop DLC.
    M-451 Firestorm - Zaeed lojalitás küldetése alatt.

Helmets:
    N7 Helmet - Increases health by 5%
    N7 Breather Helmet - Increases health by 5%
    Kuwashii Visor [Omega] - Increases headshot damage by 10%
    Death Mask [Tuchanka] - Increases negotiation bonus by 10%

Chest:
    N7 Chestplate - Increases power damage by 3%
    Capasitor Chestplate [Citadel] - reduces the delay before your shields start regenerating by 10%
    Aegis Vest [Citadel] - Increases health by 5%
    Shield Harness [Tuchanka] - Increases shields by 5%

Shoulders:
    N7 Shoulder Guards - Increases weapon damage by 3%
    Amplifier Plates [Illium] - Increases power damage by 5%
    Strength Boost Pads [Omega] - Increases melee damage by 25%
    Asymmetric Defense Layer [Tuchanka] - Increases health by 5%

Arms:
    N7 Guantlets - Increases health by 3%
    Heavy Damping Guantlets [Tuchanka] - Increases shields by 5%
    Off-Hand Ammo Pack [Citadel] - Increase spare ammo capacity by 10%
    Stabilization Gauntlets [Omega] - Increase weapon damage by 5%

Legs:
    N7 Greaves - Increase shield strength by 3%
    Stimulator Conduits [Omega] - Increase storm speed by 10%
    Life Support Webbing [Citadel] - Increase health by 10%
    Ordinance Packs [Omega] - Increase spare heavy weapon ammo by 10%

DLC Armor Sets:
    Blood Dragon Armor [Bonus from Dragon Age: Origins] - Increases power damage by 15%, Increases shield strength by 10%
    Terminus Assault Armor [Preorder Bonus] - Increases storm speed by 10%, Increases shields by 15%, Increases all weapons reserve ammo by +1
    Inferno Armor [Preorder Bonus] - Negotiation bonus of 10%, Increases power damage by 10%, Increases storm speed by 10%
    Collector Armor [Collector's Edition Bonus] - Regenerate 10% faster, Increases storm speed by 10%, Increases health by 20%

DLC Armor Helmets:
    Umbra Visor [Dr. Pepper promotional item] - Increases power damage by 5%
    Recon Hood [Dr. Pepper promotional item] - Increases weapon damage by 5%
    Sentry Interface [Dr. Pepper promotional item] - Increases shield strength by 5%

A fellelhetőséghez íme némi segítség (bolygó/állomás, bolt neve - áru neve és bonusza):
    Illium, Gateway Personal Defense - Amplifier Plates (+5% shield)

Tuchanka, Ratch's Wares - Stabilizing Gauntlets (+5% shield), Asymmetric Defense Layer (+5% Health), Shield Harness (+5% Shield)

Citadel, Rodam Expeditions - Off-Hand Ammo Pack (+10% ammo), Aegis Vest (+5% health)

Citadel, Cirta Foundation - Life Support Webbing (+5% health)

Továbbá van még vásárolnivaló Omega boltjaiban is (itt szerezhetőek be többek között a visor ami +10% damage-t ad fejlövésnél, itt kapható a gatyó ami +10% storming-ot ad, itt vehető meg az a mellvért amitől hamarabb kezd töltődni a karakter pajzsa).
  • Fenrir
    Bocs a spamért:

The Geth Pulse Rifle is an assault rifle from Mass Effect 2.

Picked up during Tali's recruitment mission at Haestrom on Hardcore or Insanity difficulty setting. The rifle can be found in the same room Tali is in, after destroying the Geth Colossus. Difficulty should be changed before landing on the planet.
  • Fenrir
    Amúgy nincs véletlenül olyan leírás, hogy melyik küldetés pályáján mit lehet összeszedni? Pl fegyver, pénz, fejlesztés, nyersanyag. Eléggé körbe szoktam nézni, de gyanítom, hogy még így is hagyok ott néha cuccokat.

A ME wikijén még nem találtam ilyen leírást, de hátha valahol van.
  • Fenrir
    Ments a pálya elején és ha esetleg nem találod meg akkor töltsd vissza. Amúgy emlékeim szerint eléggé egyértelmű helyen van, nincs bedugva a legkisebb sarokba.
  • krisztajo
    Fpocok, Horpeti! Köszi, akkor azt hiszem eldőlt mit választok plusz fegyvernek. Remélem én megtalálom elsőre.
  • Fenrir
    Ez volt nekem is, de miután végeztem a főküldetéssel és a credit lista végén folytattam a játékot utána megszűnt ez a hang és normál töltéshang volt.
  • Fpocok
    Szerintem nem arra gondolt, hogy ott választani kell, hanem hogy máshol is van, ahogy te is írod.

A geth assault rifle, a talis segitős qstnél van.
  • horpeti
    fel lehet venni a widow-t is, meg a geht pulseot is, máshol kell mindkettőt. Legalábbis nekem mindkettő volt. :)