19778
-
#5966 ez kész:D -
#5965 jólvan akkor berakom addig ezt, míg esetleg valaki nem csinál hozzá ;) -
#5964 Kellyvel más szitu mind a többi románcal mert vele csak a freeplayben tudsz összejöni és ott is csak akkor ha másal nincs viszonyod addig csak vacsora meg egymás fényezése megy.
Ha csapattaggal van románcod a végsö öngyilkos küldi elött történik meg a dolog.
Ha renegát vagy paragon pontbol legalább a 60-70% megvan az elég hogy elsimisd a tali vs legio és a jack vs miranda vitát.
Ha ezekben a vitákban elveszted valamelyik lojalitását mert a másik pártját fogtad akkor már 90% felleti pont kell hogy vissza tud szerezni. -
Pares #5963 F.A.Q.-kat csak angol nyelven találtam, de igazából azok közül csak a Mass Effect Wikia-t tudom ajánlani. Igaz, nem tipikus FAQ, de minden információ a játékról, történetről, mechanizmusokról, statisztikákról, kasztokról, szereplőkről, stb. megtalálható az oldalon. -
#5962 Thane az egyik legjobb mass effect karakter, imo :) -
krisztajo #5961 Értem, de akkor ahhoz, hogy eljussak a vacsoráig mindenképp flörtölni kell vele női karival is? Ha így van, felhasználom haletetőnek.
Akkor elhalasztom Jack küldijét. De azt honnan tudom, hogy már eléggé meggyőző vagyok vagy sem??? Gondolom, példaképp karakternél ez számít. Van valami lehetőség arra, hogy ezt ellenőrizhessem? Vagy ez csak a példaképp pontoktól függ? És kb. mennyi kell?
Akkor az nem igaz amit az egyik srác írt, hogy most már Miranda mindenképp meghal?
Jack-ről nekem is az volt elsőre a véleményem, mint neked. A helyzet és szitu tette olyanná amilyen lett. Legalább érdekes karakter. Kíváncsi leszek, milyené válik, ha már eléggé megbízik bennem, hogy önmaga legyen!
Mirandával kapcsolatban is teljesen egyetértek. Túl rideg, ha vele beszélgetek mindig az az érzésem, hogy egy mosolygó maszkhoz beszélek. Remélem azért később Ö is más lesz.
Zaeed engem annyira nem fogott meg a többieket meg sajna még nem ismertem meg.
Thane-t nem kedveled?
Az viszont igaz, hogy meg sem közelítik a DA-s karaktereket összetettségben és egyéniségben sem. Nem csak Morrigan-t mondjuk Wynne-t sem. -
Pares #5960 Mass Effect 2 Coalesced Editor
Egy remek eszköz, ami megkönnyíti a modok készítését. Aki akar kisérletezni a moddolással, annak erősen ajánlom ezt a programot, hisz nem kell közvetlenül az .ini-kben babrálni (ami egyébként nem nehéz, hisz csak az értékeket kell átírni). -
torma1 #5959 ***SPOILER***
3.dik végigjátszásra gondoltam na ki akartam nyíratni a csapatomat meg magam hát csak nem sikerült. :( Pedig semmi fejlesztés a hajón,senki sem lojális csak Zaeed( Pont ő mentett meg) rossz döntések de csak életben maradt 3 emberem. 3-mat már az omega 4 átkelésnél elvesztettem. A többit a Begyűjtő bázison. Van valaki akinek sikerült hogy csak Joker maradt életben? Bár szerintem ha Légiót oda adom a Cerebiusnak meg nem veszem fel Zaeedet akkor 2 emberrel kevesebbel mehettem volna a végére. :) -
#5958 sorra szarnak be a szolgáltatük amik swf-eket tárolnak....
Felrakom ujból esetleg van már faq amit belerakjak? -
#5957 Igazából csak ezt használom.
-
Pares #5956 Látom a képek nem jelennek meg, szóval belinkelem őket:
ME1 N7 Armor
Blue Suns Armor -
Pares #5955 Még egy pár kép a moddolók munkásságából:
Ezek a képek és a modok mind a linkelt topikban találhatóak, a moddoláshoz szükséges dolgok leírásával együtt! Ügyes fickók ezek a modderek! -
#5954 ok:) -
#5953 Légió - egy geth -
Pares #5952 Ezt a topicot olvasgasd át. Itt találhatóak a képek és a linkek a modokhoz. -
#5951 ME1 import karaktert használok naná:) Direkt előtte kijátszottam az első részt.
1 kérdésem van a 2. karaktert majd a történet során szerzem meg? (már mint a csapat választó képernyőn a 2.) -
SaGa Jr #5950 Vagy nem. :)
Attól hogy haragszik még nem feltétlenül patkol el (meg aztán mit értünk haragvás alatt). Sőt ha nem lojális a végén az sem jelent automatikus elhalálozást neki, csak jó eséllyel nem fogja túlélni a végjátékot. -
#5949 Nem hiszem, hogy kihasználásnak minősül, ha Kellyt meghívod vacsorázni (legalább is semmi info arról, hogy más is történik a vacsorán kívül - nő karakternél meg pláne nehéz kihasználni, a halak etetését magától ajánljja föl)
Miranda szerintem most nem haragudott meg, csak nem ért veled egyet, hogy Jacknek megengedted, hogy a számítógépes rendszerben kutasson.
Akkor lesz veszekedés, ha megcsinálod Jack személyes külédijét - ezt halaszd addig, amíg nem leszel elég meggyőző, vagy szigorú.
Nem egyik, vagy másik mellé kell állnod, hanem akkor lesznek a párbeszédben olyan opciók, amelyekkel le tudod csitítani a veszekedő feleket (Jack-Miranda, Jackob-Miranda, Tali-Légio)
Nincs jelentősége, hogy visszakaptad a Fantom státuszt, Cerberus ügynökeként tekintenek rád, vagy nem törődnek azzal, hogy ki vagy.
Baka harci képességei nem rosszak, különösen, ha fel van fejlesztve (erős pajzs, magas életerő, másodpercenként 55 gyógyulás), erős harcos. Wrexel a stílusában nem versenyezhet, a párbeszédeiből a humor hiányzik, de ha megvan a Begubózás képessége nyugodtan használhatod tanknak.
Én is inkább Jack, Samara, Tali, Garrus, Zeed négyesvől választok csapatot a feledattól függően - Miranda jó csapatbónuszt ad, de ő túlságosan jeges, számomra nincs meg az a bája, mint Morrigannak. -
#5948 Na ez így nem igaz nálam se volt mindenki lojális mégsem halt meg senki a végén.
Csak tudni kell kit válasz a feladatokra, és aki nem lojális azt ne. -
Csak77 #5947 Nekem 34, szóval nem 30 a max. -
SaGa Jr #5946 Igen 30 a vége a fejlődésnek.
A másodlagos feladatokból úgy 3000-4000 XP körül lehet begyűjteni, a többi Xp mind a fő küldetésekből jön. -
#5945 A max szint 30. de ezt ínportált ME1 karakter nélkül nehezen hozod össze. -
#5944 Mennyi a max szint a játékba (30?). Mert 24 órája játszom és most vagyok lvl.21 és gyakorlatilag csak a csapatommal foglalkoztam eddig. -
#5943 :DDD hát néha elég olyan a srác, jó lenne néhány keményem megmozdulás. Így, hogy fullon van a paragon, asszem már virgoncabb lesz a játék utolsó szakaszában. Nem játszottam még végig, nem tudtam, mennyi idő lesz teljesíteni, de úgy látom, ha a 70%os bónuszt hagyom, a játék végére akkor is összejön, viszont akkor végig gaynek kell lennem. :DD -
Csak77 #5942 "Akkor az nem számít, hogy Miranda megharagudott rám Jack miatt?"
De, meg fog halni Miranda a játék végén. -
#5941 Hát lassan én is mindenkit beszervezek Már csak elvileg 1 karakter hiányzik a 2. De az meg zárolva van.
A hajó már full-ra van fejlesztve, a páncélok is. Fegyverek és prototipusok is majdnem mind. Mindenki lojális kivéve az utoljára felvett 2 karit akit az este vettem fel és már nem volt erőm velük foglalkozni (majd ma:D). De még csak most megyek a hajóra valami FF modulér.
Vicces volt azért mikor Mirandának segítettem a hugát megtalálni. Véletlen pont Jack-et vittem magammal:) A végén Jacknek még be is szólt az eggyik "őrnek", hogy tetszik neki a stílusa. Na de nem ez a lényeg hanem, hogy pont rögtön utána amint vége a küldetésnek a hajón összevesznek:D.
Ezt jobban is megcsinálhatták volna, hogy ne rögtön utána vesszenek össze hisz Jack is láthatta mi volt. Szerencsére szétválasztottam őket békésen. -
krisztajo #5940 Na akkor kezdem kapizsgálni. Szóval csak simán kilehet használni szegény Kelly-t. Lehet, hogy megpróbálom, bár én még nem vettem egy háziállatot sem.
Akkor az nem számít, hogy Miranda megharagudott rám Jack miatt?
Egyébként a meggyőzés kimaxolását hogy érted? Mindig álljak az egyik szembenálló fél mellé? És mi lesz a másik féllel?
Ha mondjuk Miranda mellé állok Jacob-al szemben akkor Jacob lojalitását buktam? Vagy azt is megszerezhetem? És Tali- Légio-nál is ez a helyzet?
Egyébként Miranda- Jack affér nem lesz? Mert láthatólag rühellik egymást rendesen.
Én most Jack mellé álltam, ezzel már elvágtam magam Miranda-nál vagy ez nem így működik? Vagy a lojalitást attól függetlenül ki mellé állok, mindenkinél megszerezhetem?
Én még mástól nem kaptam semmi speciális képességet, hisz nem lojális rajta kívül senki sem. Akkor várok ezzel, hogy lássam a többi milyen lesz.
És az számít majd később, hogy újra Fantom lettem?
Igen én Ashley-t áldoztam fel. Nekem sótlan volt a csaj, szerintem sokkal érdekesebb volt Kaidan karaktere. Wrex-et imádtam, úgy hallottam a mostani krogan hozzá képest sajnos eléggé gyengus lett.
Szóval küldi vezet a Gyárnegyedbe. Köszi így legalább már értem. -
readswift #5939 Külföldi fórumon g4yságosnak hívják a paragont :D -
#5938 Kelly a helyén van, az tuti. :) -
#5937 Őőő, nem rémlik, hogy történt volna bármi brutális. Annyit írt, hogy a hajóra küldött osztag elveszett... De néztem, hogy mindenki rendben van... A hajón is mindenki a helyén van...
Légio személyes küldetése még meg se jelent, csak az IFF-ért mentem. Most azt írja, hogy várjam, amíg az IFF-et előkészítik (asszem Miranda). -
#5936 Neked nem vitték el azonnal a legénységet Légio beszervezése után (előtt).
Szándékosan nem megyek most a hajóra, mert az első végigjátszásomban, amint megszereztem a keresett alkatrészt, már jöttek is a begyűjtők.
Balgán elmentem Légió személyes küldetését megcsinálni (többiekenek már megvolt), aztán irány az Omega4 relé, de Kelly így is belehalt a késlekedésbe. -
#5935 Fú, én rengetegszer fogtam magam vissza, amikor jó kis renegate lehetőségek voltak. De hát ez a Shepard most egy végtelenül jóságos... Nem hiába van fullon a pont már... :D -
#5934 Én inkább a munkásokat mentettem ki, el is ment Vido... Be is rágott picit Zaeed, de leoltottam. :D -
#5933 Persze, le lehet égetni. Pont azért kérdeztem, hogy Sentinellel mibe érdemes vágni. Mert a Warp önmagában édeskevés, legalábbis, amit Miranda csinál full Warppal (pedig vannak fejlesztések is) -
#5932 Renegate pontokért bunkónak kell lenni, de úgysem tudsz tökéletesen tapló lenni, úgyhogy jár a paragon pont is.
Egyébként a "világos oldal" képviselői is összeszednek jónéhány renegate pontot, s semmi gondjuk nem lesz, mivel két különböző skálán márik.
Olyan nincs, hogy valaki tökéletesen gonosz, vagy tökéletesen jó - a cél érdekében még egy pozitív karakter is gonoszkodhat.
Második végigjátszásomban paragon karakterrel veszi hagytam a finomító munkásait, hogy Zeed elkaphassa az üldözött bandavezért - 15 renegate pont, pedig ezért lehetett volna akár 50 is, vagy a krogan bolygón úgy gondoltam, hogy az a jó döntés, ha ferobbantom a nagypofájú krogan-csicskát.
Nem angyalt, vagy ördögöt kell játszani, a döntéseid összképe úgyis kihozza a karaktered valódi jellemét. -
#5931 Nyugi, jönni fognak a lojális küldik, csak végezz el pár küldit..
Zaeed egyből adja, a többieknek idő kell, de aztán mindenki segítséget kér tőled.
Nekem még 2 lojális küldetésem van hátra, most szerveztem be Légiót, és még Thain fiáért kell menni.
19. szintű vagyok, már full a paragon pontom. Renegate az első box felénél. Asszem most már lehetünk merészebbek is. :)
Egyébként Samara vs. Morinth.. Morinth választásáért 45 renegate pont jár. :)) -
#5930 Én semmiképpen nem akartam megölni Samarát, csak gondoltam, kipróbálom milyen, mert különben sose látom meg, mi történik. :)
A játéknak nem csak ez a hülyesége, hanem az, hogy újrainduló karival már az elején választhatod a plusz képességet, így nem kell várni vele, meg EZ-be sem kerül.
Ezen nagyon kiakadtam, mert a spec. képességet nagyon magasra értékeltem, főleg az EZ miatt. De aztán azért látom, bányászkodva, hogy nem 5000 EZ-en múlik a játék.
De ugyanígy mondható, hogy +25% fejlődés a 2. karakternek sem igazságos, mert semmi köze az előző karinak a következő játékhoz! Az importot még megértem, de ezek is mind olyan dolgok, amik plusz előnyökhöz juttatják az embert az alap balancehoz képest. -
#5929 Arra gondoltam, hogy Kellyvel nyugodtan el lehet jutni addig, hogy etesse a halaidat (egy vacsora után felajánlja), ezt a többi csapattag még nem teszi szóvá, de ha többekkel flörtölsz, akkor arra kérnek, hogy döntsd el kit szeretnél - semmi veszekedés, csak szólnak, hogy válassz.
Jack az egyik leghasznosabb csapattagod lehet, a lökéshullámmal hatalmas pusztításra képes.
Ha sokat beszélgetel vele meg is szelídítheted, kezdetben senkiben nem bízik, kifelé egy gonosz ribanc benyomását kelti.
Mirandáról derülnek majd ki érdekes dolgok Jackob kapcsán is, ne foglalkozz vele, csak a lényeg, hogy a meggyőzésed valamelyik irányban minél előbb maxold ki, lesz néhány vita a csapattagok között, ahol számít majd a meggyőzésed ( Miranda-Jackob, Tali-Légio)
Mindenkinek van személyes küldije, Kellyvel beszélj gyakran, ő szólni fog, ha valamelyik csapattagod látni kíván.
A speciális képességek közül egyet választhatsz magadnak, amit némi nyersanyagért bármikor lecserélhetsz - a pokolgránt sem rossz, ha ki van maxolva, de lehet nem arra van szükséged - a te döntésed, melyik szimpatikus.
Gyárnegyedbe Garrus küldetése kapcsán tudtok majd belépni, addig nem, s utána sem.
Ezek szerint nálad Ashley halálozott el az első részben, Keidan él, vele egy küldetésben találkozhatsz majd, s Wrex is előkerül egy másik helyszínen, de egyik sem csatlakozik.
-
Raito #5928 Grunt loyaliti küldetést sikerült már vkinek ugy megcsinálni, h csak renegade pontot kapott? próbáltam többféle képpen is a végét, de mindig kaptam renegéd / paragorn.t is 19et kb mindekettőből :S jobban örülnék 30 körüli renegade.nek :D
ha vkinek van valami ötlete, megoszthatná :D -
krisztajo #5927 Most megint elbizonytalanodtam. wedge azt mondja, teljes hűség kell.
Fantusz meg, hogy Kelly nem számít. Vagy ezt nem Liara-ra értetted Fantusz???
Ugyanis ez így megint nagyon logikátlan lenne. Kelly nem számít mindenki más igen?
Vagy Kelly fűzőgetése nem számít egyik csapattárssal való kapcsolatban sem?
Egyébként megnéztem, tényleg ott van az asztalomon a fényképe. De trükkös kicsit, csak akkor látszik, ha egész közel megyek és ezért nem vettem eddig észre. Mindig csak a terminálig mentem onnan meg még nem lehet látni.
Most szerveztem be Jack-et. A végén úgy döntöttem, ha már azt akarom, hogy segítsen, megérdemli a bizalmat. Pláne azok után, hogy megtudtam, hogy mit tettek vele!
Megadtam neki a jogokat az adatbázishoz, amit Miranda láthatóan zokon vett.
Ennek lesz következménye???
Egyébként akkor is belehetett volna szervezni, ha nem adok neki semmit sem?
Illetve érdeklődnék, hogy mi a helyzet a Haladó kiképzéssel?
Amikor Zaeed lojális lett új opció jelent meg a Pokolgránát. Ez most hogy van?
Mindenkitől tanulhatok valamit aki lojális lesz???
A többiektől mikor kapok személyes küldit? Zaeed küldijén kívül még nem kaptam senkitől sem. És egy ideje már nem érnek rá beszélgetni sem.
Voltam a Fellegvárban. Anderson egész normális volt bár titokzatoskodott egy kicsit Kaidan kapcsán. Talán vele is összefutunk??? Udina maradt ugyanolyan bunkó mint volt.
Viszont a Tanács eléggé seggfej lett, kedvem lett volna elküldeni őket melegebb éghajlatra.
Ehelyett inkább elfogadtam, hogy visszavegyenek, ha csak névleg is. Bár azt nem tudom, hogy lesz-e ez hatással bármire is a későbbiekben???
Az első részhez képest nagyon kicsi volt a bejárható tér. A Krogan aki halat szeretett volna enni nagyon tetszett és jó volt látni újra a gondnokokat is. Jól szórakoztam a boltosokon is a reklámozás kapcsán. A végén már mindegyik üzlet a kedvencem volt. Ezt így már tisztán átverésnek éreztem mégis minden egyes alkalommal példakép pontokat kaptam érte.
Viszont egy részre nem jutottam el, a Gyárnegyedbe. Nem találtam odavezető utat és gyorsközlekedésnél is szürke. Valamit kihagytam vagy oda csak később mehetek be???