19778
  • horpeti
    Hali,

Teljesen jó a dolog, amit mondasz, csak egy megjegyzés: 30. szintűnek kell lenni ehhez.
    Pl. én hardcoreon kezdtem sentinellel, és felvehetem dominatet, de mire az jó lesz (hisz nem árt fejleszteni a többit sem), meg a társak is, addigra épp vége lesz a játéknak (ugye fejlesztések se ártanak:D). Bár igen, itt a dolog, hogy instanitynak nem 1. szintűvel kéne rámenni.. Hardcoret sikerült soldierrel "simán" teljesíteni 1. végigjátszásra.
    2.ra legalább +25% TP van. :D De instanityhez valszeg kevés ez is. :)
  • Fpocok
    Én a geth assault riflét, valamiért csak a második végigjátszásnál tudtam megszerezni, amikor insanityn mentem. Azóta azt használtam végig. Nagy tár, sok lőszert tudsz magaddal vinni, nagyon jó!
  • Fpocok
    Sajna nem. Egyszer lehet csak választani, ha másodjára mész arra, akkor simán elmegy mellette.
  • herczeg
    ugye ha olyan osztállyal játszom ami nem tud minden fegyvert használni akkor a collector hajón tudok választani +1 fegyverosztályt.
    kérdésem, hogy ha végigviszem a játékot és ugyanezzel a karakterrel újrakezdem, akkor ez a plusz egy fegyverjártasság megmarad-e illetve választhatok-e megint valamit a collector hajón?

(pl sentinellel első körben azt választom hogy sniper riflet is használhassak és másodikban meg a widow snipert)
  • krisztajo
    Hoz_Hun, Calver! Köszi, így már tiszta. Akkor jól gondoltam, hogy mit érdemes választani. A sniper-en egy pillanatig elgondolkodtam, de a minimális tölténymennyiség miatt hamar lebeszéltem magam. És ez a Geth Pulse Rifle assaulst rifle (rohampuska) legalább vagy valami másféle?
  • Skynet
    Kasumi-s dlc-ről lehet már valamit tudni? Mikor jön? Köszi!
  • Evoluti0N
    Lol jelentkezett egy hülye bug a játékban most a 2. karimnál. Abban az esetben ha nem vmelyik DLC-s páncélt használom, hanem az alap N7-est, akkor az összes töltődésnél (kivéve a liftezést a Normandián) szívdobogás hallatszik. Elég zavaró tud lenni egy idő után.
  • Prof William
    A Reapes - hogy lett magyarítva? Remélem nem "Kaszások" - nak.

Valahol le van írva hogy milyen döntésünk eredményeként ki hal illetve nem hal meg? Nem szeretném a legjobb embereimet elveszteni, csak azokat akiket nem kedvelek. :)
  • xblades
    Nahát kösz.
  • Calver
    óó szarkazmus, édes. ettől függetlenül tévedsz.
  • Calver
    ollé
  • xblades
    Tudja valaki honnan lehet letölteni az első rész különböző mentéseit?
  • Fpocok
    Szerintem egy bizonyos megcsinált küldi után, akár mellék, akár fő küldi.
  • Caine
    +1 Tipp:
    Néha észre lehet venni, hogy bizonyos ellenségek nem lépnek át bizonyos pontot (pl. ajtó) ezt érdemes pofátlanul és gátlástalanul kihasználni, főleg ha van warp, incenirate vagy concussion shot, amikkel lehet kanyarban lőni ... :D:D:D
  • Caine
    Nem is erre gondoltam, ez világos, hanem arra, hogy pl. mikor dobja be a Horizon küldit? Ha megvan az összes besorozandó (tehát a mellékekkel lehet szöszölni), vagy mondjuk 8 küldi után, teljesen mindegy, hogy kit soroztál be és hogy főküldit csináltál vagy sem.
  • Fpocok
    Csináld nyugodtan a küldiket ahogy akarod. De amikor bejön a küldi hogy menj az IFF-ért, akkor arra ne menj, előtte csinálj meg mindent amit akarsz, és akkor bünti nélkül folytathatod IFF-el, ha megcsináltad összes mellék küldit.
  • Caine
    Arra még mindig nem jötem rá, hogy a fő szál a fő küldetésekkel megy tovább (sorozások) vagy a mellékküldetések is előre viszik, tehát lehet-e szórakozni büntetlenül a mellékküldikkel, vagy egy bizonyos szám után ha tetszik, ha nem megy tovább a fő szál.
    Ez ugyan insanityn nagyon nem mindegy ...
  • Fpocok
    Na látom nem csak én voltam ilyen hülye :P

-A társakat én mindig hátul hagytam, hogy ne halljanak meg, ugyanakkor tudd használni képességeit
    -Azok a nagy darab repülő robotok nagyon nagyot sebeznek, ott nagyon sokat szenvedtem. Igazából nem is tudom, hogy csináltam volna meg, ha nincs cloakom.
    -Gruntosat én is úgy csináltam, hogy megvártam míg egyesével jöttek, én az ajtón kívül álltam.
    -Nukeot vittem magammal, és ha egy óránál többet szarakodtam egy résszel, akkor nem féltem használni, pl utsó küldin kétszer is.
    -Thane és Miranda a legerősebb szerintem. A két warppal szétkaptak nálam mindenkit.

Ami nagyon necces rész volt még, az amikor jön a lebegő robot a bolygón, illetve amikor az jön megint a collector hajón. Ott még jön több add is, az nagy szopás volt.
  • Caine
    Valami gond lehet velem mert nekimentem insanityn is ...
    Alapvetően nem is olyan nehéz, de van egy két kulcs csata, ami rendesen meg tud izzasztani.
    Idáig három végigjátszáson vagyok túl, (Infiltrator, Sentinel, Soldier). Most kezdtem Insanityn az importált lev30-as Sentinellel, Dominate bónusz skillel. Néhány tipp azoknak, akiknek szintén elment az eszük :))) Egy része saját termés, egy része másé - főleg a netről - de nagyon haználhatóak:
    - Mindig használj fedezéket (kell ezt mondani?)
    - A csapattagokat ne hagyd magukra, mert maguktól segg hülyék
    - Érdemes körbenézni, kipróbálni új taktikákat, mert néha egészen jó megoldásokat lehet találin
    - A YMIR mechek szeretnek beragadni ide-oda. Ha sikerül őket valahova beszorítani, akkor utána szépen agyon lehet csapni őket valamilyen képességgel (minek bele a lőszer)
    - A throw már 1-2 szinten is nagyon hasznos (gyakorlatilag sűrűbben lehet ellőni, mint ahogyan felállnak, már az elején is), főleg ha egy Krogan warlordot tudsz a szakadékba dobni vele :)
    - Néha vannak olyan helyzetek, ahol - szégyen a futás, de hasznos - el lehet futni az ellen elől. Ha sikerül elérni a következő csekkpontot, akkor nyert ügyed van, mert visszatöltésnél nem lesznek már ott ...
    - Sokszor van a játékban, hogy egy helyen végtelen ellenség jön. Érdemes kitapasztalni, hogy mi állítja meg az újratermelődést, mert így sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint ha újratermelődnek (általában vagy el kell fogalani egy területet, tehát odamenni, esetleg lelőni/felrobbantani valamit)

Sokat olvasgattam én is utána a neten, mielőtt nekimentem az insanitynek és úgy döntöttem, hogy a dominate lesz a leg megfelelőbb bónusz képesség (eddig bejött) és ehhez vagy egy infiltrator kell (mert van már neki ai hack és így egy kézben van a két irányító képesség), vagy pedig sentinel, mert ő tudja legjobban leverni a shiledet, berriert, armort, van mindegyikre képessége. Az utóbbi lett a választás, már csak a tech armor miatt is.

Egy két cinkesebb helyzet és hogyan oldottam meg. Másoknak lehetnek más taktikái, szívesen olvasom:
    - Légtisztító/Mordin: akkor elég hehéznek tűnt, de egyszerűen csak ledaráltam a csókákat, olyan harmadszorra össze is jött. Olvastam, hogy ha nem kapcsolod be a légtisztítókat, csak lenyomod az ürgéket mind két oldalon, akkor utána ment a közepénél és elpatkolás esetén csak a közepéről kell újrakezdeni
    - Grunt besorozása (bossfight): Itt ugye van egy tápos blue sun tiszt, egy YMIR mech, meg olyan 6 Krogan Warlord. Itt kicsit mázlim volt, a korganokat egyenként becsaltam az ajtón és a lépcsőről lewarpoztam őket, nem túl ötletes, de hatásos. Utána már egyszerű volt, mert dominate a BlueSun tisztre és megtette nekem azt a szaívességet (na jó, segítettem benne), hogy hazavágja a YMIR-t. Utána érdemei elismerés mellett nyigdíjaztam :)
    - Jack kiszabadítása (bossfight): Na itt szívtam rendesen, ugye köcsög hátul, 3 erőtér generátor és egy tonna blue sun, ráadásul durván spawnolnak. Tök véletlenül jöttem rá, de nagyon jól működött.
    Mindenkit bezavarni fedezékbe, de ez talán alap. Mihelyt fellövi a generátorokat elrohantam jobbra (mielőtt még az ajtón kijönnek a bluesun kecsegek) és lelőttem az első generátort. Visza a fedezékbe. Aztán a lent középen lévőket kicsit megtépázni és máris mehet rájuk a dominate, gyönyörűen kinyírják egymást, közben lelőttem a középső generátort is. Mikor elfogytak középen, szépen lelőni a bal oldali generátort és leküldeni a társakat középre, ott biztonságban vannak.
    Innen már egyszerű a dolog, ha jól és gyorsan csináltd, nem volt egy respawn se (főleg nem a hátad mőgőtt). Szerintem itt a három generátor lelövése állítja meg a respawnt. Nekem legalább is nem jöttek többen.
    Ez után dominate a fent lévőkre, akik elkezdik lőni egymást és a fő köcsögöt. Inenntől kezdve lehet foadásokat kötni, hogy te lövöd le, a társaid vagy a saját emberei. :D:D:D imádom a dominatet :D

Kb. itt tartok most, izzadás megy rendesen, de a sentinel a dominattel nagyon bejön, az ellen saját magát irtja ki, nem egyszer volt, hogy a társak kivettek egy kis kényszer szabit, én meg ott maradtam 3-4 ellennel, ahol két kövés és kinyúvadsz. Azért meg lett, szerencsére kiderült, hogy eléggé utálják egymást titokban és halálra lőtték egymást ... :D:D:D
  • cikasz
    Hát én az összes területet 100%-ra vittem , de nem kaptam medált :) Mondjuk valami explorer vagy ilyesmi :)
  • [Rush]
    Igazából Exportnál, Image-ra nyomtam nem Movie-ra, de eddig nem volt vele próbléma, ha movie-ban exportáltam...fura...
  • Fenrir
    Végre megy nálam is

Mi volt a gond?
  • [Rush]
    Banner kicserélve (ty Kandurex)!!

FAQ benne, ha másikat akartok majd szóltok, azért van lenn a név->Katt, privát üzenet....

Rush
  • Hoz_Hun
    Nekem van benne vinyó, de nincs ennyi helyem. Vagyishát lenne, de minek telepítsem fel. Eleinte tartottam tőle, de tényleg nem zavaró.
    Majd visza kell tenni a első DVD mikor átmész az Omega 4 Relayen.
  • Hoz_Hun
    Baszki tényleg!! Most hogy mondod, csak az Asari Achievement miatt kell cipelni. Romatikus opció miatt csak dumálni kell vele a főküldik után. Jó hogy csak úgy tizen akárhányszor vittem végig...
  • baaka
    Én is XBOX360-on játszok a gémmel! Nincs vinyó a boxon szóval nincs feltelepítve a hdd-re a játék! majdnem megvolt a toborzás amikor cserélni kellett a 2. dvd-re de nem volt zavaró! Akkor kicseréltem azóta pedig a 2. dvd-t használom! Ennyi!

Sokan azt hiszik hogy állandóan cserélgetni kell és rohadt zavaró, de ki kell ábrándítanom azokat akik ezt gondolják!
  • Calver
    de nem kell magaddal cipelni
    2 hete vittem végig az első részt, összesen egy küldetésre vittem magammal, így is megvolt a végén. magaddal cipelni csak akkor kell, ha Asari Ally achievementet akarod, amúgy elég ha a hajón dumálsz csak vele.
  • AntiHero
  • horpeti
    Höhö, majd kiderül. :)
    Annyira rohanni nem akarok, ha már 1x játszom, akkor végigélvezem... A dugás úgy látom úgyis csak a végén lesz, addigra jól telelesz úgyis már, amennyit beszélgetek vele. :D
  • torna
    e-casting
  • Pares
    Ez az új DLC-s elég jó.
  • Hoz_Hun
    De figyelmeztetlek: ME1-ben egy naív kis p*csa... ezért vidd magaddal, amikor kinyírod az anyját, had eddződjön
  • Hoz_Hun
    Akkor a Mission rövid leírása:
    - Eden Prime pályán végigrohansz...
    - Citadellán csak a főküldit csinálod meg (később viszajösz Liarával).
    - Ha megvan a Normandy egyből elhúzol Therum-ra Liaráért. Utánna cipeled magaddal és folyamatosan dumálsz vele.
    - Akció, akció, akció (ahogy tetszik)
    - Főküldi (előtt)... dugás
    - Akció
    - Vége főcím
  • horpeti
    Akkor tehát hogy fektetem meg minél előbb Liarát? :D Ez lesz a mission. :D
  • horpeti
    Ezt most annyira nem értem.. Minden esetre akkor 1es karihoz a legjobb paragon beállítást alkalmazom, aztán majd kiderül, mit hoz a 2. :)

Meg beleolvastam a skillekbe, stb, már most zsong a fejem, mennyi van.... :D
    Akkor asszem inflivel elkezdem, aztán majd úgyis rájövök, mivan. :D
  • readswift
    Hát igen, a shotgun kurvajó volt ME1-ben, itt meg egy rakás szar pl .
  • Hoz_Hun
    Hoppá! Ez az egyben létrehozott karakterre vonatkozik.
    Az importált Shepard előtörténete az ME2-ben ugyan az mint előtte volt. Induláskor arányosítva kapsz Renegade/Paragon pontokat attól függően, hogy játszottál az egyben.
  • Hoz_Hun
    Hogyne. A karakter szerkesztésnél meg kell határoznod a háttértörténetet több pontból összerakva. Van némi Renegade/Paragon ráhatása, de ez leginkább a hátértörténet specifikus küldetésre (minden hátértörténethez egy aspektusához jár egy küldetés) vonatkozik. Természetesen egy játék alatt csak azt a küldetés kapod meg, ami ahoz a hátértörténethez jár.
  • Calver
    nem, nem lehet, csak kasztot és külsőt.
    ha War Hero vagy, lehetsz akármilyen származású, mindenképpen paragon leszel - csak a kapott pontok mértéke függ a származásodtól.
    konkrétabban itt
  • horpeti
    jé, még mázli, hogy hardcoreon játszottam, ilyen tippeket nem is tudtam. :D Sokat segített a soldiernek, gyakorlatilag alapfegyver lett a widow mellett. :)