19778
  • AntiHero
    Majd lesz 4dvd mint anno a Lost Odissey
  • Sir Quno Jedi
    Semmi-semmi. Azt hittem komoly emberekkel, komolyan csevegünk, de szerencsére Pares lelkes ömlengése ráébresztett, hogy itt maximum én próbálok komolyan hozzáálni a témához, mások már erősen a hit és vágyálom szintjén mozognak. Már nincs kérdésem/meglátásom a témában. Nektek semmiképp, felesleges. :D
  • Hoz_Hun
    Nem gagyibb. Egyszerűen csak 600x több opciód van a páncélzathoz, fegyverekhez és nem kell a hűtőcellákkal tökölnöd (viszont túlmelegszik a fegyó ha sokat lődözöl). Van egy inventorid, amit telepakolhatsz fegverekkel, páncélokkal, upgradekkel és MINDENKINEK ebből osztasz. Tehát nem kapják meg a csapatársaid egyből a cuccot, csak, ha nekik is találsz/veszel. A páncélzatnál számít mit viselhetsz (nem megy rá mindenkire ugyan az). Viszont raklapnyi páncélból válogatatsz. stb, stb, stb
  • Pares
    Ezen a téren rettenetesen nem vagyok járatos: az XBOX360-on hogyan működik a játék telepítése? Azt tudom, hogy rendesen van HDD-je, mégis azt hallottam valahol, hogy cserélgetni kell a DVD-ket. Vagy csak azoknál, akiknek 20 gigás vinyóval van?
  • horpeti
    Pedig itt olvastam a fórumon, amikor visszaolvastam ("nincs is harcrendszere") vagy valami hasonlót. :D
  • readswift
    "Kicsit félek, azt hallottam a harc gagyibb. :D"

Aki ezt mondta az 1
  • Sir Quno Jedi
    Jah, bocsi, látom totál álomvilágban élsz. Jó felébredést kívánok majd az ME3-ban! :D A lepényhal meg utoljára... :D:DD
  • horpeti
    Kicsit félek, azt hallottam a harc gagyibb. :D
    Egyébként talán nem is baj, egyszerűen hardcoreon is már azt veszem észre, hogy nem is a játékra figyelek, hanem csak a harcra, a nehézségi fok annyira elnyomja a többit... Veterán fokozaton meg a történetre figyelek,meg a párbeszédekre, míg a harc az izgis, de nem veszi el a figyelmem 99%át.. :)

De lehet csak nem olyan sokat kéne játszani, mint amennyit játszottam az elmúlt időben, hanem mindig csak 1-1 küldit. :P
  • Hoz_Hun
    Az egyet nyomd végig, ajánlom. Nem fogsz csalódni. :)
  • SZEG007
    http://www.thesixthaxis.com/2010/01/20/mass-effect-3-will-be-on-360/
  • Pares
    Megjelenítéssel nem lesz gond. Az elfoglalt hellyel lesznek gondok. Grafikailag én nem kívánok többet, de az garantált, hogy a harmadik rész még a másodiknál is jóval többet fog foglalni, és azt a rengeteg, több DVD adatot nemtudom, hogy hogyan kezeli egy XBOX360. Nem kényelmesen, az biztos.
  • Pares
    Külömben is, már régen, kb. 2 éve is mondták, hogy Ashley-nek/Kaidan-nak nagyobb szerepe lesz a harmadik részben, ezért nem lehetett velük olyan rugalmasan bánni a másodikban.

Túl sokat vársz, az a baj. Ez egy trilógia, van egy története, amit te kisebb nagyobb döntésekkel befolyásolsz. Ezek olyan döntések, amiket te az egész trilógián keresztül tapasztalni fogsz, és nem olyanok, hogy az elsőben hozol egy döntést, a mádodikban megtapasztalod, és vége, aztán hozol a másodikban egy döntést, és a harmadikban megtapasztalod, és vége...
  • SZEG007
    márpedig el fog futni Xbox360-on mert ezt már leszögezték a készitök.
  • Hoz_Hun
    Na de nem értem, mit vártál? Csak a csapat tag opció a gond?
  • Pares
    Ember! Vedd már észre, hogy amiket leírtál, azok is attól függenek, hogy mit csináltál velük az első részben!
  • Pares
    Ja, szóval akkor egy csiga is tud egy Mass Effecthez vagy Dragon Agehez hasonló sztorit írni és ilyen világot kitalálni, minden gond nélkül?! Hah, tényleg milyen hülye vagyok.

Arról van szó, hogy attól, hogy te nem tudod elképzelni, hogyan fogják megcsinálni a döntéseket a harmadik részben, az nem azt jelenti, hogy egy profi csapat, valószínűleg előre kidolgozott vázlatokkal nem tudja megoldani. Maximum úgy 4 DL-DVD-re fér majd csak rá. Kötve hiszem, hogy a következő rész is el fog futni egy XBOX360-on. Szerintem már a köv. generációsakra fogják csinálni, bármi legyen is az. Én nem aggódom, és főleg nem ilyen módon...
  • Sir Quno Jedi
    Nem, amit írtam AZ ÚGY VAN! Én tényeket írok, te meg nem. Ezen kár vitatkozni.
  • Sir Quno Jedi
    Mondok nektek nagyszerű példát a Bioware féle "rugalmas" sztorira:

DA-ban kipróbáltam nemes törpe hercegnővel (is), majd ugye száműztek, hogy "megöltem" a bátyámat, pedig a másik bátyám volt. Amint esélyem volt, mentem is vissza, DE a támogatóm (akit én is támogattam és mikor elmentem elhitte nekem, hogy a bátyám volt a gyilkos és amúgyis most a halálos ellenfele) nem fogad, mert nem bízik idegenekben, természetsen a bátyám sem fogad és mindekttőnél uyganúgy végig kell csinálni a lojalitás küldetéseket, mint bármelyik áégrólszaakdt utcáról beesett PC-vel (elf-fel már megtettem előtte). Tök gázosak a párbeszédek, mert mindenhol elismerik, hogy én vagyok a hercegnő, fel is ismernek, de a bátyám és a támogatóm NEM. RÖHEJ. Legjobb, hogy bevágódhatok a bátyámnál és utána engednek beszélni vele és akár kedvemre megölhetném (én személy szerint megesküdtem rá, ez becsületbeli, személyes, családi ügy), miközben mindketten tudjuk, hogy ő árult el és halálomat akarta (persze megtámadni nem lehet, nekünk kell királyt csinálni belőle). Mondom VICC. -1pont
  • horpeti
    Jah.. Hát majd lehet hogy végigtolom az 1et is, bár így 2 után nem nagyon van kedv. :) Bár már 2.ra sincs igazán kedv nyomni, hiszen a történetet ismerem, igazán már csak a harcon van a hangsúly, hogy másfajta karival és nehezebb fokozaton csinálom.
    Alapjában véve mást nem fogok csinálni akkor sem, ha pl. renegátként viszem, igazán nagy fő döntés csak néhány van, annál meg úgyis megvan, mit szeretnék.. full másik ágat nem nagyon akarok csinálni, poénból (pl. megsemmisítem az eretnekeket és meg is hagyom a begyűjtő bázist)... :)

Szóval max. marad a harci kihívás, de az meg "csak harc"...
  • Pares
    Nemtudom mit fejtsek ki, egyszerűen alaptalan dolgot írtál... Importálj egy Full Neutral, Full Paragon meg Full Renegade karaktert más más döntésekkel, és meglátod a külömbséget.

A csapattársaid viselkedése meg azért valamelyest érthető ha elolvasod a képregényeket és novellákat. Plussz Liarával ha alaposan elbeszélgettél, akkor kiderül, mi a baja.
  • Hoz_Hun
    Azért, mert ha nem import Shepardal nyomulsz akkor alapban meghalt a Tanács és f*sz Udina a bigboss. Aki fogad az a régi haver Anderson és akik utálnak azaz új ember alkotta Tanács (ha jól tudom egyáltalán nem is fogadnak). Ők nagyobb debilek mint az Alien Tanácsnokok voltak. Tudtommal még a Spectre státuszba sem helyeznek vissza (nem mintha számítana, mert az ember Tanács lezüllesztette azt). Aki bejön még idegesebben valószínüleg az Udina. Igazi önző szemétláda.
    Ha valakinek ez tetszik, hát akkor tessék... részemről az eredeti Tanács beválasztott Andersonnal sokkal szimpatikusabb (és még a Spectre státuszom is megmarad).
  • Sir Quno Jedi
    Meg lehet vele "szexelni", de az nem szex, hanem kiégeti az agyadat és meghalsz. Ennyi kb. Viszont ha nem szexelsz vele és élve maradtok, akkor elvileg a következő részben okozhat változást (vagy nem).
  • horpeti
    sok renegát pont és Morith spec. képessége. Kinézetre ugyanolyan lesz, mintha Samara lenne, felveszi a ruháját. :D a csöcseit nem néztem, hogy ugyanakkorák-e, mert hamar visszatöltöttem.
  • Sir Quno Jedi
    - egy-két levél/email -> tizenkét másodperc beírni a text-et az editorjukba
    - egy-két kóbor NPC emlékeztetésnek -> tizenkét perc, autogenerált arccal, némi felvett hang/alapmozdulat még pár napot elvihet
    - egy-két új dialógus itt-ott, hogy azé érezzük, hogy faszacsávók vagyunk -> pár nap, mer fel kell venni

Húha!
  • Fantusz
    Nem kizárt, hogy a harmadik részben is új csapattagokat, sőt új szövetségeket kell toborozni.

Csapat tagja lehet:
    Hannár kommandós
    Volus fejvadász
    Rachni katona
    Vorcha pap
    Batári kutató
  • horpeti
    Elég olcsó a szonda meg az üzemanyag is... azért az nem horror ár.. a hüyle rágcsáló 8ezerért, na az luxus. :D
  • Hoz_Hun
    Hmmm... Mire számítottál? Szerintem jól megoldották, hogy az első részben hozott döntéseink nem változtatják meg radikálisan a játékot, hisz akkor 25 DVD-re se férne rá. Hogy-hogy mindenki más halott, vagy ratyi? Értelem szerűen Ashley/Kaiden nem lehet a játékban mert vagy ez vagy az nem él (Wrex szintén) attól függően, hogy mit döntöttünk az első részben. Azt nem várhatjuk el, hogy minden variánsra játszható karakter legyen. Én örültem, hogy olyan szinten visszaköszöntek, ahogy azt a játékban látjuk. Egyedül Liara lóg ki a sorból, de ő meg gondolom a románc opció véget került ki (nekem speciel nem hiányzik). Milyen egyéb kihatást szeretnél? Mi olyan történt, ami radikálisan változtat a jelenlegi felálláson? Rachni is szóba hozzák, van egy csomó levél az ME1-s melléküldetésekről is, sőt még egy NPC-vel is találkozunk Omegán. Szerintem jól egybefűzték a történetet.
  • AntiHero
    Tényleg. Akartam kérdezni.

"- mi lesz a Samara/Morinth választás eredménye"

Itt ha a Morinth választom akkor mi lett volna? Samarat választottam.
  • Sir Quno Jedi
    Te tényleg ennyire hülye vagy??!? Miyen fantáziáról beszélsz?! Eddig a DA, ME1-ME2 full lineáris sztori. Ide hogy jön az én fantáziám vaze!??! :DDD
  • AntiHero
    F5 majd F8 az elején nem tudsz menteni ezért azt végig kell szenvedni amíg fel nem robban a hajó.
  • Sir Quno Jedi
    Kifejtenéd akkor, hogy a múltbéli döntéseink az előző csapatunkkal kapcsolatban, hogyan befolyásolt bennünket?! Mit gondolsz miért Talit és Garrust választották ide?! Mert velük nem lehetett sem románcunk (Kaidan, Ashley, Liara), sem fel nem áldozhattuk őket (Kaidan/Ashley), sem meg nem ölhettük/ölethettük őket (Wrex). Így Tali és Garrus AKKOR tehát tutira él és nem volt velük románcuk, ergó tutira bevehetők az új csapatba is.

Akinek ez nem esik le, az VAK!

Hovatovább Liara egy fagyos jégtömb lett és ad pár ruppótlan melléküldit, Wrex ha halott még tetszik is a Krogan-eknek, hogy milyen fasza csávók vagyunk, hogy kinyírtuk, Kaidan/Ashley elküld bennünket anyánkba a Cerberus miatt BÁRMIT is teszünk és kb. egy cut-scene erejéig basztatnak bennünket (dögöljön meg mind). És?!?!? Ennyi. NULLA!
  • Pares
    Még jó hogy nem te írod a játék történetét. Nem jó a fantáziád.
  • Pares
    Akkor feltételezem, mi ketten más játékkal játszottunk... Nem írom, hogy Epic Fail a hozzászólásod, mert még zokon vennéd. Így szerényen megjegyzem, hogy a lehető legnagyobb mértékben nem értek egyet.
  • Pares
    Idézem a Mass Effect Wikia-t:

"however, probes cost credits, and it is much easier to find sufficient resources to get all desired research upgrades than it is to find sufficient credits to buy all desired upgrades from stores."
  • Pares
    Nem értelmetlen. Csak semmit se kell túlzásba vinni. Mármint a szondák és az üzemanyag is benzinbe kerül, szóval ha nem szükséges, akkor nem kell minden egyes bolygót leszkennelni, és főleg nem 100%-ra. A szkennelés azért van, hogy nyersanyagokat szerezzél az upgrade-ekhez. Ha többletben vagy, akkor fölöslegesen ne szkennelj, mert azis sok pénzedbe kerül. Egy végigjátszás során rengeteg kreditet rámehet a szondákra, főleg ha az összes bolygót le akarod szkennelni 100%-ra. Mondom, nem szükséges és senki sem kényszerít rá. Nekem nem volt gondom se nyeranyagokkal, se pénzel, mert ésszel és előre gondolkoztam...

Egyébként van egy nagyon jó ok arra, hogy miért nem lehet eladni a nyersanyagokat: mert akkor ugyan ott lennél, mint az első részben, csak fegyverek és páncélok helyett platinát, eezot, irídiumot meg palládiumot adnál el.

Szóval jól van ez így.
  • horpeti
    bazz én úgy vittem végig, hogy a tanáccsal nem is beszéltem... Elmentem a tanácshoz, de csak egy ismerős jött ki elém, aki mondta, hogy mennyire nem szeretnek.. Aztán kijött egy másik tag is, aki még jobban haragudott.... Aztán nemtom, visszamentem, mert nem láttam, hogy tovább lehetne menni be... Hoppáá.. :)
  • horpeti
    Érdekes okfejtés. Kiváncsi vagyok, hogy a játékba mennyire tudják beleépíteni ezt a rendszert. Ha képesek megcsinálni, hogy ennyire teljesen más legyen a szitu renegát, paragon ág esetén, akkor le a kalappal. Persze nyilván lesz egy alaptörténet, ami a full új karakternél van... De most már egyre inkább érdekel, és lehet várni 2 évet.:D
  • Fantusz
    Ha ennyit kinlódol vele egyszerűbb tiszta lappal indulni.
    Windows reinstall.
    Codec, DirectX, VGA driver, Windows hiba, meg még ki tudja mi minden lehet a bogara - én ha ilyennel kerülök szembe (szerencsére nem jellemző) egy-két sikertelen javítási próba után az egész rendszert újra rakom, nem szenvedek tovább vele.
  • Sir Quno Jedi
    Mit hoztak össze?!?!? Csak Tali és Garrus használható, mindenki más vagy halott, avagy a legratyibb NPC szintjén csúszkál!? Ha ez összehozás, én megeszem a kalapomat. EZ a torkonszarás kategória. A fősztorira konkrétan SEMMILYEN hatással sincsenek ezúttal múltbéli döntéseink a csapattal kapcsolatban. NULLA, zéró, nada! Ez gáz szvsz.
  • Sir Quno Jedi
    Durva spoilerek is lesznek!!!

.
    .
    .

- lesznek-e Rachni-k, hogy segítsenek, vagy bajt keverjenek
    - lesz-e háború a Geth és a Quarian-ok között
    - letelepednek-e a Quarian-ok
    - Tali apjának kutatásait hogyan használják fel a Quarian-ok
    - a szakadár Geth-ek életben maradnak-e, átíródnak-e, átállnak-e a testvéreikhez és ezután átértékelvén azok tapszatalatati a Geth mégiscsak a Reaper-eket kezdi szolgálni, vagy az organikusok mellé áll (netán hazaengedik a Quarian-okat), esetlge nagyívben szarnak az egészre, vagy önálló hódításokba kezdenek az új technológiai tudásukkal, vagy a reaperek őket is leigázzák belülről egy vírussal stb.
    - a Krogan-ok közt ki lesz az uralkodó ház és vajon segítenek-e a végső csatában
    - a tanács él-e és Udina, vagy Anderson az emberek feje (ez számtalan döntést megmásíthatna)
    - Wrex, Liara, Kaidan, Ashley visszatér-e, lesz-e komolyabb szerepük (+románc)
    - mi lesz a Samara/Morinth választás eredménye
    - mi lesz a Collector bázissal, ha nem pusztítjuk el, vajon indoktrinálja az ott lévő kutatókat, az Illusive Man felhasználja-e majd ellenünk is, kapunk-e valós új technológiát belőle, vagy elpusztít bennünket
    - mi lesz Grunt krogan csodakatonából, aki genetikailag "tökéletes" és faja jövője (lehet)
    - segít-e Solus legyőzni a genophage-et, vagy pont az ellenkezőjét teszi
    - vajon hogyan mászhatunk ki ebből a szövetségi hős->cerberus terrorista lejtőből
    - hogyan készül el a Citadel, lesznek-e új védelmi rendszerei, mivel készülnek az Asari-ak, meg a Turian-ok (vagy a Salarian-ok)
    - mi történt az igazi Harbringer-rel (mivel a végén ugye halljuk, ha figyelünk, hogy őtőle is visszaveszik az irányítást a halála előtt, azaz, felette is valaki távolról uralkodott, ergó ő is csak valaki bábja volt)
    - ki (mi) valójában az Illusive Man és mit akar
    - kik/mik vagyunk valójában halálunk óta és meddig tarthatjuk ezt fent
    - milyen egyább "munkái" voltak Mirandának rajtunk kívük és azok mit csinálnak most

És még sorolhatnám.