19778
  • Pares
    Nézzed már meg mire válaszoltam! Az a hozzászólásod még nem jelent meg, amiben azt írtad hogy neked nem a Hammerhead kell, így teljesen úgy hangzott a hozzászólásod, mintha azt hitted volna, hogy végleg kivágták, nem lesz több kocsikázás.
  • Sir Quno Jedi
    Vedd fel videóra a Mako ugrálós ME haterségedet és linkeld ide!!! :DDD
  • Pares
    Nem, nem hater vagy, csak elfogult az első rész irányába. Nem is lenne gond, ha nem valótlan dolgokat állítanál.
  • gfreak
    én úgy gyűlölöm a Mass Effectet, hogy arra szó sincs...ezért van csak a ME1 és ME2 fent a gépemen, mert hiába volt más játék, hetekig nem indítottam el, csak 'porosodtak' a winyón, mert muszáj volt jól felidegesítenem magam :DDDDD

mindegy, túlóra vége, eltolom a Mako-mat haza, aztán játszom inkább egy keveset...lehet hogy ME1-el, és (horrible dictum) csak Makoval fogok ugrálni jobbra-balra :DDDD
  • Pares
    Sokkal több értelme van a csapattársaknak, mint az első részben. Először is azért, mert mindenki másra specializálódik, más képességei vannak, másra hatékonyabbak. Elhiszem, hogy Casualon válogatás nélkül lehet menni, de Insanityn azért jól jönnek a speciális képességeik. Az első részben volt olyan végigjátszásom, hogy csak azért hurcoltam magammal az egyik emberem, mert ki akartam nyitni a széfeket.

Egyébként tökéletesen meg van magyarázva, hogy miért tudja a katona is kinyitni a széfeket, nem csak az engineer. Ha elolvasod a kódexet és a fejlesztéseket, akkor kiderül, hogy kódfeltörő programokat használnak meg az omni-tooljukat.

Aztán ott van az is, hogy mennyi értelme volt az első részben annak, hogy 99999 Omni-géled volt, szóval mindent kinyithattál vele, és a mini-játékok is ugyan azok voltak. Most azért valamivel jobbak azok is.

Nagyon is van a kasztok közt diferencia. Míg az első részbe abban tértek el, hogy az egyik kitudja nyitni a széfet, a másik meg nem, addig most az ellenfelek kiiktatásában vannak specializálódva. Egyszerűen valótlan állítás, hogy nincs külömbség a kasztok és a csapattársak közt...
  • AntiHero
    Makooooo kell
  • Fenrir
    Ha fejleszted akkor lesz benne egy berendezés ami a karakter arcán lévő sebhelyet tünteti el ami sok renegát mellett egyre jobban nagyobbodik és nyílik, plusz vörös lesz a szemed a sötétben(tiszta T-800-as), de paragon válaszok mellett halványul és beforr.

Értelme az, hogyha szeretnél egy nagyon renegát, de hibátlan arcú karaktert csinálni akkor azt csak ezzel csinálhatod.
  • Sir Quno Jedi
    Vigyázz, mer rád is rádfogja, hogy ME hater vagy! :DDD (tudod, szerinte csak ő lehet fanboy)
  • gfreak
    stílus kisbarátom, stílus nézzük hogy is festene a válaszom a te szinteden:

igen, hobbim az olvasás, te nem fogod fel hogy a Hammerhead az nem kárpotólja a Mako-s élményeket...de mindegy, ne is foglalkozz vele, hogy pontosan miket írunk, csak osszad a népet meg okoskodj, meg köpködj...remek fórumtroll vagy, de én többet nem etetlek...

majd ha veszed a fáradtságot hogy megtanulj rendesen kommunikálni, és nem csak felismerni bizonyos gyakori szavakat, amikre pavlovi reflexként savat okádsz, beszélgethetünk megint...
  • Pares
    Egyezünk meg annyiban, hogy minden Makózást élvező emberre jut legalább 15 Makózást gyűlölő ember (a hivatalos fórum topikjait elnézve). Külömben is, mégegyszer leírom, lesz neki utódja DLC-ben, csak azzal hála Istennek nem fog lehetni ilyen röhejes dolgokat csinálni.

Teljes mértékben megértem, hogy valakinek tetszett az ugra-bugra. Volt, amikor nagy unalmamban a 7. végigjátszás közepén csak szórakozásból próbálgattam, mire képes a szerkentyű, de a játék hangulatához egyáltalán nem illett az egész. Én szeretem "komolyan" végigvinni a játékot, és az, hogy rámkényszerítettek egy ilyen abszolút nevetséges dolgot...Hát nem voltam tőle boldog...
  • Sir Quno Jedi
    Mert nincs. A kezdő partival (miranda+jacob) végig lehet tolni a játékot, semmi sem kényszerít rá a váltásra, meg a specializálódásra. Nincs Mako, így nem kell gépész bele, nincs kaszthoz és skillhez kötött kódtörés, így oda sem kell, mitöbb ahelyett, hog yújabb gépészeti skilleket tettek volna be (mégiscsak egy sf játék), ehelyett végképp megszüntek mind. Pedig milyen érdekes lett volna, ha bizonyos dolgokat, javításokat, zértöréseket, kódtöréseket stb.-stb. csak megfelelő skill-el a GÉPÉSZ kari tudná megtenni. Pont, mint ahogy a paladin sem szúr hátba és nem lop, de a tolvaj sem trun-öli az élőholtakat, meg a harcos sem gyógyít, de a pap meg nem császkálhat vágófegyóval és túl nehéz páncélba stb.-stb.

A kasztok így értelmetlenné is váltak, főleg a csapattagoknál. Nincs köztük VALÓDI szakmai differencia, akár egyedül is mehetsz, uyganúgy meg tudnál mindent oldani.

Pedig lehetne csapdaállító skilleket is akár bevezetni stb., de neeem...
  • edios
    MAKO-s részeket nagyon élveztem, hiányoztak második részből:(
  • Pares
    Látom hobbid az olvasás. Mégha nem 3 hozzászólással lejjebb lett volna szó a Hammerhead DLC-ről...Vagy ha már végtelenszer nem említettük volna meg...még elnézném a figyelmetlenségedet.

• gfreak
    nyugi :D felfogjuk :D csak hiányzik :D és nem lebegő tankcsodát akarunk, hanem a jó öreg Mako-t...mert lehet hoyg a játékostársadalom fele utálta, a másik fele viszont imádta..személy szerint én igenis élveztem a Makoval mászkálni (bár jöhettek volna a férgek többször...vagy még pár honos létforma amik az életünkre törnek :D )

szerintem rendben volt kaszthoz kötnia hekkelést...azért egy talpas katona ne álljon neki decryptelni durva széfeket meg szekrényeket...ott volt viszont Tali, aki meg mindenképpen hasznos csapattag volt, egyik állandó kísérőm...na ő elég gyorsan felfejleszthető volt, hogy tudjál törni bármit...ha meg történetesen nem volt nálad, akkor igenis menj vissza érte és gyere a bolygóra megint...

az épületekkel egyetértek viszont, azt írtam az előbb is...jó szar volt, de megszállottan rongyoltam be mindegyikbe és söpörtem üresre :D

az XP számolást én is úgy fogom fel mint Sir Quno, de ez tipikusan félig teli/félig üres pohár esete :D

szebb lett, pörgősebb lett, de nem kellett volna mindenképpen megváltoztatni mindent ami az elődben máshogy volt (nekem a régi karakterfejlődés pl. teljesen megfelelt)
  • Pares
    Nyugodjon békében!

• Pares
    Ugyan már miért ne lenne értelme a kasztoknak? Te jó ég! Méghogy a skillek fele eltűnt! Bocsánat, de nemtudom, hogy most sírjak-e, vagy nevessek.
    Az abszolút értelmetlen/logikátlan fegyver pontosság/stb. fejlesztgetést kivették. Good riddance. Aztán van pár "skill", ami értelmét vesztette az új mechanizmus miatt. Valójában pedig több lett a használható/hasznos skillek száma, és sokkal élvezhetőbbek. Nézz utánna wikin. Nemtudom te hogy vagy vele (habár biztos pont ellenkezőleg), de szerintem sokkal jobb úgy, hogy 1-2%-os javulás helyett most sokkal nagyobb mértékben javulnak a képességeid. Az, hogy a fölösleges köztes pontokat kivették, és csak a hasznos skilleket hagyták meg + újakat tettek, szvsz remek lépés volt.

A Makózást meg hadjuk már. Nyugodjon békében, én nem kívánom vissza a régi formájában...
  • SötétBarom
    Mako RLZ
  • SötétBarom
    Én azért csináltam meg, mert arra számítottam, hogy a végjátékban valaki meg fog sérülni, és csak akkor éli túl, ha upgradeltem :DDDD
  • Sir Quno Jedi
    Szabadság, szerelem->MAKO!
  • gfreak
    veled vagyok, Mako DLC-t akarunk! Meteoresőzésben Geth Armatude-okat és Trasher Maw-okat irtani nagyon fasza volt (és a dupla xp sem kutya)...nekem nem volt bajom a hegymászással, thrusterekkel (kinek villant be még róla C64ről a Trooper? :D ) nyersanayagscanneléssel...ami monoton volt, azok a bazisok ahova behatolhattunk
  • horpeti
    Gyengélkedő meg minek? :D
  • Sir Quno Jedi
    - Így meg semmi értelme a kasztoknak, vagy a csapatodnak. Skillek fele eltűnt.
    - Erőd nem egyenlő azokkal az épületekkel amikbe be is mész.
    - A Mako fegyóiról beszéltem.
    - Többfée szintű védőruha volt a többféle biohazard-hoz, de valóban bugos is volt.
    - Voltak ellenfelek akiket Mako nélkül szinte lehetetlen volt kezdetben megölni, pláne olyan számban, ezért a fele exp az nem büntetés, hanem jutalom a dupla, ha mégis meg tudtad később ölni őket lábon.
  • Pares
    Persze, sokmindent lehetett volna mééég és mééég jobban megcsinálni, de gondolkodjunk reálisan. Nem lehet a végtelenségig dolgozni egy játékon, mert akkor tudjuk, hogy milyen sorsra jut. A Bioware így is emberfeletti munkát végzett a játékkal. Nem tökéletes, ahogy semmi más sem, és a harmadik rész sem lesz az, de eddig mindkét része a trilógiának messze kiemelkedik a minőség/látványvilát/történet/játszhatóság/egyéb szempontokat figyelembe véve az összes többi játék közül.

Tudjátok, vannak a számítógépes játékok, és van a Mass Effect...
  • Pares
    Milyen érdekes, én komplett az ellenkező dolgokat tapasztaltam és éreztem a játék során.

1. A hekkelés kasztokhoz való kötése nagyon lekorlátozta a csapattársak hasznosságát és kiegyensúlyozatlanná tette a csapatot. Ezt rengetegen panaszolták. Ha magad nem rendelkeztél a megfelelő képességgel, akkor vagy vinned kellett valakit, vagy egy csomó cuccot kihagytál, ami valljuk be, egyáltalán nem élvezetes.

2. A Tresher Mawok, bár minimális változatosságot hoztak a "semmibe", pofonegyszerűek voltak: csak körözni kellett a Makóval, és lőni, lőni, lőni... Azért akkora nagy élmény nem volt szvsz.

3. Erődök? Milyen erődöket hiányolsz? Volt össze-vissza 2db bázis modell, amikből az egyik érdekes módon belülről nagyobb volt, mint kívülről. Azok a repetitív bázisok voltak talán az egész első rész során a leges-leges-legidegesítőbb és leghangulatrombolóbb elemei a játéknak szvsz.

4. Az, hogy a Makoból kiszálva dupla XP-t kaptál, mégjobban elvette az értelmét az egésznek. Nem elég, hogy az egész Makózás a szó legszorosabb értelmében abszolút haszontalan volt, még fele annyi XP-t is számolt. Így ha ki akartad maxolni a karaktered, nevetséges módon minden ellenfélhez ki kellett szálnod, és saját kezűleg leszedni. Akkor meg mire az a nagy ágyú a Makora szerelve? Értelmetlen, nevetséges, rosszul kidolgozott és hangulatromboló. És itt érkezünk el a következő ponthoz...

5. Ha veszélyes környezetben voltál, akkor ugyebár egy speciális ruhát kellett felvenned, hogy biztonságosan mászkálhass. Nos nemtudom, hogy ez elkerülte-e a figyelmed, de nekem nagyon szúrta a szemem: elég volt, ha a csapatból csak egy ember rendelkezett "biztonsági ruházattal", és varázslatos módon mindenki védett lett! Hah!

6. A bolygók égboltja és a hátterek valóban szemetkápráztatóak voltak, sajnos itt a szépségük ki is merült, mert a terep, amit bejártál, mondanom se kell, hogy milyen volt...

"Nem megszüntetni kellett volna, hanem a terepet életszerűbbé varázsolni mind nagyságrendekben, mind passíbility-ben, mind önoszférában stb.-stb."

Nos valószínűleg azért nincs benne ez a második részben, mert egyszerűen nem volt rá idejük. Ehelyett kiadják DLC-ben. Inkább később, mint egy félkész szart, mint az elsőben.

"Kellett volna több változatsosság, több ellenfél, jobb fegyók, fogyó üzemanyag/energia, durvább ellenfelek/csaták, ellenséges és baráti járművek (most csak díszlet a sok jármű), sok-sok apró kis figyelmesség és plusz szolgáltatás (pl. fúró/kutató/jeladó tornyok telepítése Mako-val) máris kéjhömpöllyé vált volna a dolog. Ehelyett kivették az egészet a picsába. Granulálok!"

Ez mind egytől egyig benne van a második részben, szóval nem értem, miről beszélsz! Egy csomó apróságot és figyelmességet beletettek a második részbe, amiben az első rész hiányt szenvedett. A fegyvereket egyszerűen össze se lehet hasonlítani az első résszel! Most minden fegyver abszolút más, nem csak kinézetre egyedi mind, de tulajdonságokban is. Az első részben volt vagy 7 fegyvermodell + azok átszinezett másolatai. Dettó a páncélok. Bár most nincs sok belőlük, de minőségiek. A mennyiséget meg utólag pótolják ingyen DLC-kkel, mert valószínűleg nem volt idejük rá. A csaták intenzitásáról és az ellenfelekről egyszerűen nem lehet vitázni.
    Az egyetlen dolog, amit kivágtak a játékból, az a Makózást, de amint már 5000000x leírtuk, az időhiány miatt DLC formájában jön. Mit nem lehet ezen felfogni?
  • Fantusz
    Fórum azért van, hogy véleményt mondjunk, az pedig természetes, hogy nincs mindenki ugyanazon véleménnyel - ebből én sem csinálok problémát.

A ME1 fórumon is leírtam valamikor, hogy a Mako kilóg a játék világából, egy talajközeli sikló sokkal hihetőbbé tenné az úttalan-utas közlekedést, mint a nulladik maggal magyarázott falmászás, hegyormon pattogás.
    Ugyanakkor lehetett volna tovább lépni ezen a vonalon a ME2-ben:
    Shepard talál egy bányát, Cerberus munkásokat küld oda, a kitermelt nyersanyag bizonyos százaléka fölött a főhős rendelkezik.
    A nyersanyag mennyiség a kitermelés alatt fokozatosan növekedik, a bánya kimerüléséig.
    Mellékküldetésként beleférhetett volna egy-két bánya kalóz invázió, vagy metch lázadás miatti elvesztése, amit természetesen Shepardnak kell visszafoglalni.
    Nem töménytelen mennyiségű nyersanyag beözönlésére gondolnék, hanem egy szűkösen elegendő keretre, még egy nyersanyagtőzsde vonal sem lett volna idegen.
    Az unalmas szonda lövöldözés után beözönlő nyersanyag, s a szkennelés közben felfedezett anomália lehetőséget lebutításként értékelem.

Mégegyszer mondom, összességében nincs bajom a ME2 játékélményével, csak vannak számomra nagyon nem tetsző dolgok is benne (amivel esetleg másoknak nincs is gondjuk)
  • MerlinW
    "1.01 patch

* Megoldottuk a szaggató videók és kilépések problémáját az egymagos gépeken.
    * Az egymagos processzorral rendelkező felhasználók képernyője pályák betöltésekor, illetve filmes átmenetek és filmbetétek megjelenítése előtt pár másodpercre elsötétülhet.
    * Az egymagos processzorral rendelkező felhasználók egyes párbeszédek feliratainak megjelenítésekor pár másodperces csúszást tapasztalhatnak.
    * Kijavításra került a látszólag felvehető, valójában felvehetetlen lőszer hibája.
    * Kijavításra került a hiba, mely az összes kódex bejegyzést olvasottként tüntette fel akkor is, ha a játékos meg se nyitotta őket.
    * Kijavításra került a tartalom letöltése nyomán fegyverikon átrendeződéshez vezető hiba.
    * Kijavításra került a hiba, mely a küldetések befejező képernyője után nyomott F9 billentyűvel visszabutította Shepardot az 1-es szintre.
    * Kijavításra került a hiba, mely a jobb egérgomb átkonfigurálása esetén használhatatlanná tette a kameramozgatást a HUD képernyőn.
    * Kijavításra került a hiba, mely a 'használ' új gombhoz rendelése esetén zavart okozott a kódfejtő minijátékban.
    * Kijavításra került az a hiányosság, hogy a játék nem kért újraindítást, ha a felhasználó új EA Online fiókba jelentkezett be.
    * Kijavításra került a DLC filmbetétek futását megakadályozó hiba.
    * A járművek megfelelő irányíthatósága érdekében ajánlott a billentyűzetkiosztás visszaállítása az alapértelmezett értékekre.- Az ME1 mentés importálását mostantól képernyőüzenetek segítik.
    * A kísérők fegyverikonja többé nem változik a begyűjtő gépkarabélytól.
    * Kijavítottuk a hibát, mely a saját kiterjesztéssel nem rendelkező állományok megnyitását a Mass Effect 2 indítójához rendelte.
    * Kijavítottuk a hibát, mely a játék eltávolításakor Windows Vista vagy Windows 7 platformokon a Mass Effect 1 eltávolításához vezetett."

fordította: Exelsior
  • Pares
    Nincs semilyen lebutítási vonal. És nekem tetszett a szkennelés is, mindenkinek máshogy jött be. Tudod mit, szvsz sokkal élvezetesebb volt, mint a Mako, nem rontotta a hangulatot. Persze, a magyarázat, miszerint a miniatűr Mass Effect Core szinte súlytalanná tette a járművet, helytálló, csak pont a megvalósítás silány minőségű, míg a játék többi eleménél pont fordított a helyzet: remek megvalósítás, maximum szőrszálhasogatásos módszerrel lehet a magyarázatba belekötni (ha egyáltalán bele lehet).

Véleményem szerint a második rész mindenben a jobb irányba fejlődött. Gondolom te pont ellenkezőleg vélekedsz, de nem számít, hisz mindenkinek meg van az egyéni véleménye és az ízélése, remélhetőleg.
    Ennek ellenére az első rész is örök kedvencem marad, mert hihetetlen első benyomást tett.

Én csak azt remélem, hogy az olyan dolgokat, mint pl.: a sisakok levehetősége bárhol a játék közben, kijavítják a harmadik részre, mert ez néhol kicsit illúzióromboló tudott lenni. Külömben más dolog nem zavart a játék közben.

Talán még annyit, hogy a DLC-s cuccokat igyekezzenek beletenni az alapjátékba is. Bár most is csak időhiány és félkész állapot miatt vágták ki a végső játékból, hogy ne kövesség el azt a hibát, amit az első részben.
  • Calver
    30 gazdag bolygó kifosztása után építhetsz akár egy új Normandy-t is, annyi nyersanyagod lesz
  • Sir Quno Jedi
    Namost a Makozás jó volt. Most hogy nincs, egyből semmi értelme az engineer-nek, nodepláne a quarian machinist-nek (pláne, hogy már kódtöréshez, zárnyitáshoz sem kell). Nincs thrasher maw (csak egy, de az sem jön közel), nincsenek jó kis rajtaütések és colossusok sem, csak egyetlen darab, de erődök sicnsenek stb.-stb. Egy vicc így. Anno ha kiszálltál a Mako-ból lehetett lábon küzdeni dupla exp-ért, meg ha nem volt megfelelő szintű environmnetal suit-od, akkor kint szépen megmurdeltél lassacskán, csak a Mako védett meg. Volt is futkorászás, sietség néha. Lehetett látni meteoresőt stb., fantasztikus élmény volt.

Nem megszüntetni kellett volna, hanem a terepet életszerűbbé varázsolni mind nagyságrendekben, mind passíbility-ben, mind önoszférában stb.-stb. Kellett volna több változatsosság, több ellenfél, jobb fegyók, fogyó üzemanyag/energia, durvább ellenfelek/csaták, ellenséges és baráti járművek (most csak díszlet a sok jármű), sok-sok apró kis figyelmesség és plusz szolgáltatás (pl. fúró/kutató/jeladó tornyok telepítése Mako-val) máris kéjhömpöllyé vált volna a dolog. Ehelyett kivették az egészet a picsába. Granulálok!
  • Fenrir
    Második végigjátszásnál rögtön kapsz mindenből 50000 nyersanyagot (tehát nullelemet egyáltalán nem is kell keresni) és 200k kreditet ami bőven elég mindenre, ha csak nem költöd el rögtön fejlesztésre.

Én úgy vettem észre, hogy 50k nullelem és minden másból 200k elég is. A nagyon húzós csak a gyengélkedő (50k platina), a többi nem olyan vészes.
  • hollófernyiges
    "Attól függ mit értesz 100%-on. Azt, hogy a saját bónuszod 100% (vagy 70%, ha pl. a sebzést választja az ember), vagy pedig a csík, ami fentvan, az fullon."

Mikor áttalenteltem a végén, a 100% kék csík visszaesett vagy 40-ig, aztán amikor visszaraktam a pontokat szépen visszamászott fullra, úgyhogy sztem a csík a végleges értéket mutatja bónuszokkal, tokkal, vonóval.
  • Fantusz
    Nem szerettem a Makozást, mert valóban nevetséges volt, de azt legalább megpróbálták belemagyarázni, hogy a járműre szinte alig hat a grvitáció, a nulladik elemmel körülvett mag szinte súlytalan, ezért lehetelen emelkedőkön is képes felkapaszkodni.
    De a szkenneléshez képest a Makozás egy álom-tevékenység volt, szerencse, hogy importált akarakterek kapnak némi ásvány-bonuszt, de a mellékküldetések miatt így is rá kell nézni a bolygókar, legfeljebb a szondázással nem idegelem magam tovább.
    El lehet mondani, hogy van némi értelme a szekennelésnek, de egyeltalán nem szórakoztató tevékenység, ezen a téren sokkal többet vártam a játéktól, ennyit kaptunk.
    Összességében nem rossz játék a ME2, de nem kellene tovább haladni a lebutítási vonalon.
  • ZZ88
    Alapvonalon most játszottam végig, nagyon király ez a játék. A Bioware tudja a dolgát.
  • Pares
    Én pont ezt csináltam. Még a játék elején maximálisan leszkenneltem kb. 5 naprendszernyi bolygót, és az egész játék végéig untig elég volt a nyersanyag. Azt hiszem, csak Element Zero után keresgéltem egy kicsit, de a bolygó leírásokból könnyel kikövetkeztettem a Eezoval rendelkező bolygókat.

Valahol olvastam, hogy ha Eezo-ból kb. 40 ezer és az összes többi nyersanyagból 350-400 ezer bőven elég ahoz, hogy az összes fejlesztést, amit meg tudsz venni, kifejleszthesd. Egyébként sem ajánlatos túlzásba vinni a szkennelést, mert pénzbe kerül, amiből nincs sok, és vigyázni kell rá. Csak akkor szkennelj, ha szükség van rá, és annyit, amennyi szükséges.

A játék hátralevő részében csak "bolygókörüli pályára álltam", hogy elolvassam a bolygók leírásait, ha pedig volt anomália, akkor meg EDI azonnal figyelmeztetett. Az igazat megvallva sokkal jobban élveztem, mint a Makozást, mert elég nagy űr-mániákus vagyok, szóval a bolygók meg a naprendszerek jobb kidolgozottsága és jobb megfigyelhetősége nekem nagyon bejött. Meg az is tetszett, hogy a Normandiát is tudtam irányítani valamelyest.
  • Fenrir
    Igen, a Makozásnak főleg az volt a baja, hogy ahhoz képest mennyit töltöttél el a bolygók felderítésével szinte értéktelenek voltak a jutalmak. Ez a szkennelgetés legalább előrevisz téged valamiben, bár az egész játék alatt kb elég ha 30 gazdag bolygót learat az ember, hogy az bőven fedezzen minden fejlesztést. Az anomáliák jópofák, főleg ha még össze is vannak kapcsolva egymással (pl a robotgyáras küldetéssorozat), ilyen lehetne több is.
  • Pares
    Próbálnak a realisztikusságra vagy a realisztikusnak tűnő magyarázatokra törekedni. Sci-Firől beszélünk! Nem lehet minden reális! Sok minden elméletben lehetséges egyébként.

Pl.: A Citadella, mint építmény, nagyon is realisztikus. Hallottál már a Stanford-tóruszról és az ahoz hasonló konstrukciókról? Természetesen a jelenlegi technikával szinte lehetetlen lenne kivitelezni, de elméletben nagyon is lehetséges. Csak erőforrás kell hozzá.

A Mass Effect-Mass Relay technológia meg az egész játék alapját képezi. Egy kitalált anyag bevezetésével és elméleti fizikával magyarázták meg.

A MAKO kivétel. A bolygók kidolgozottsága és a Mako viselkedése egyszerűen röhejes volt. Össze vissza ugrálhattál vele. Gravitációtól teljesen függetlenül. 2km-es szakadékba probléma nélkül landoltál, utánna meg a 89 fokos emelkedőn fel tudtál mászni. Szvsz szar volt az egész. Eleinte még vicces volt, ahogy az abszurdan kinéző terepen ugráltunk mint a robot-kerekes-majmok, de egy idő után rohadtul irritáló volt. Nem azért, mert nehéz lett volna irányítani, vagy valami, hanem mert rohadtul nem illett a játék világához, hangulatához és a realisztikusságra való törekedéshez. Egyszerűen rossz volt belegondolni, hogy máshol nagy komolyan viselkedik a Galaxis hőse, aztán van ez a totál kopár, tűhegyes hegyekkel és 0 növényzettel rendelkező bolygó, ahol össze vissza ugrálok ezzel a szarral. Vicc.
    Én nem hiányolom, főleg hogy várható egy Hammerhead DLC, plussz ami jelenleg benne van a játékban- a szkennelős mini-game- sem kötelező csinálni (nem úgy mint a Makózás), és legalább valami hasznod is van belőle, nem pedig jelentéktelen medálokat gyűjtögetsz...
    Hagyjuk.
  • Fenrir
    Éreztem, hogy furcsa rajta valami, mégsem tűnt fel elsőre.

Forrás
  • horpeti
    Frászt. nekem első végigjátszásra is sikerült, minden további nélkül.. Paragonnal.
  • SötétBarom
    - .-

Mass Effect facts nazi.
  • SaGa Jr
    Izé... Ez a Warhammer 40000, Tau fajának Hammerhead tankja. Nem a Mass Effect 2 hover tankja. A kettőnek csak a neve azonos, bár az egyik AG tank a másik meg hover tank.