19778
-
#6528 fújd ki béka, FÚJD KI -
Pares #6527 Ne feledjük a külömböző utalásokat az ősi fegyverekre vagy háborúkra, mint például a Klendagon nevezetű bolygón található óriási becsapódási "kanyonra", amit egy elképzelhetetlenül erős Mass Accelerator fegyver okozott:
Klendagon's most striking feature is, of course, the Great Rift valley that stretches across the southern hemisphere. What is most fascinating about the Rift is that it does not appear to be natural. The geological record suggests it is the result of a "glancing blow" by a mass accelerator round of unimaginable destructive power. This occurred some thirty-seven million years ago.
Mit is írnak a végén? 37 millió éve? Haha! Igen brutális dolgok mehettek végbe 37 millió éve. Reaper pusztítás, Bolygó robbantás, stb. Miért van olyan érzésem, hogy ezek mind összefüggenek? Valami szuper fegyver, ami mondjuk Dark Energy-t használ, vagy egy szuperfejlett ősi (Fény Angyalai) faj.
Már várom!
-
Pares #6526 Nem kell ide Isten... The Beings of Light... Hmmm. Remélem lesz benne valami ilyen. Valami igen Nagy, Megabrutálisan Epikus, Beszaratós videókkal megfűszerezve. A végén olyan érzést beletáplálva a Galaxis fajaiba, hogy még így is milyen kicsik, még a Reaperek se baszakodhatnak a Fény Angyalaival... Öcsém...
-
Pares #6525 A Reaper dologra visszatérve:
Tudjuk, hogy minimum 37 millió éve tart a ciklus. Azt is tudjuk, és bizonyítékok is vannak rá (ME1 és ME2 bolygó leírásai), hogy számtalan értelmes faj létezett a Protheánok előtt is természetesen, amik közül voltak (pl.: 37 millió évvel ezelőtt) olyanok is, amik tudtak Reapert ölni. Mivan, ha egy ősi technológiával fogjuk őket kiírtani? Vagy összekombináljuk a Collector bázist, a Dark Energy-t és egy ősi technológiát, adj Isten egy, az ismeretlenből visszatérő ősi, idegen faj fog segíteni!
Apropó, ősi, idegen faj, ami képes felvenni a harcot a Reaperekkel:
Az első részben volt egy bolygó, névszerint Klencory, melynek leírásában egy igen érdekes történetet írnak le:
Klencory is famously claimed by the eccentric volus billionaire Kumun Shol. He claims that a vision of a higher being told him to seek on Klencory the "lost crypts of beings of light." These entities were supposedly created at the dawn of time to protect organic life from synthetic "machine devils."
Érdekes, nem? Egy, a Reaperekkel egy idős faj, a Fény Angyalai, akiknek az élet "szintetikus gépszörnyektől"(Reaperek?) való megvédése a célja?!
Reapers vs. The Beings of Light
Gyerekek, most egy igen epikus jelenet jár az eszemben. Éppen a végső küzdelem folyik. Totál vesztésre áll minden, ekkor megjelennek ezek a Fény Angyalai és szétrúgják a Reaperek valagát. Húúú, azthiszem lesznek itt még szájtátós meglepetések... -
#6524 Hmm... Lehetséges, bár nem olvastam el akkor majd utána nézek itt a fórumban, ha esetleg meg tudnád mondani, hogy mennyire mennyek vissza a fórumban az sokat segítene. -
Kimi23 #6523 10.01 patch
* Megoldottuk a szaggató videók és kilépések problémáját az egymagos gépeken.
* Az egymagos processzorral rendelkező felhasználók képernyője pályák betöltésekor, illetve filmes átmenetek és filmbetétek megjelenítése előtt pár másodpercre elsötétülhet.
* Az egymagos processzorral rendelkező felhasználók egyes párbeszédek feliratainak megjelenítésekor pár másodperces csúszást tapasztalhatnak.
* Kijavításra került a látszólag felvehető, valójában felvehetetlen lőszer hibája.
* Kijavításra került a hiba, mely az összes kódex bejegyzést olvasottként tüntette fel akkor is, ha a játékos meg se nyitotta őket.
* Kijavításra került a tartalom letöltése nyomán fegyverikon átrendeződéshez vezető hiba.
* Kijavításra került a hiba, mely a küldetések befejező képernyője után nyomott F9 billentyűvel visszabutította Shepardot az 1-es szintre.
* Kijavításra került a hiba, mely a jobb egérgomb átkonfigurálása esetén használhatatlanná tette a kameramozgatást a HUD képernyőn.
* Kijavításra került a hiba, mely a 'használ' új gombhoz rendelése esetén zavart okozott a kódfejtő minijátékban.
* Kijavításra került az a hiányosság, hogy a játék nem kért újraindítást, ha a felhasználó új EA Online fiókba jelentkezett be.
* Kijavításra került a DLC filmbetétek futását megakadályozó hiba.
* A járművek megfelelő irányíthatósága érdekében ajánlott a billentyűzetkiosztás visszaállítása az alapértelmezett értékekre.- Az ME1 mentés importálását mostantól képernyőüzenetek segítik.
* A kísérők fegyverikonja többé nem változik a begyűjtő gépkarabélytól.
* Kijavítottuk a hibát, mely a saját kiterjesztéssel nem rendelkező állományok megnyitását a Mass Effect 2 indítójához rendelte.
* Kijavítottuk a hibát, mely a játék eltávolításakor Windows Vista vagy Windows 7 platformokon a Mass Effect 1 eltávolításához vezetett.
-
#6522 Sok féle megoldás kínálkozik a lezárásra.. Lehet, hogy reaperék csak a tejútrendszerbe járnak vissza rendszeresen aratni, mert egy másik galaxisban olyan HC organikus arcok vannak, aki simán szájbahugyozzák őket..
Az is lehet, hogy újrakonfigurálják a citadellát, és egy másik galaxisban keresnek segítséget/ találnak valami istentelen durva fegyvert (vagy magát istent, simán el tudok képzelni valami vallásos jellegű befejezést is)..
Hipermaximegabrutálepikus befejezés: valahogy instabillá teszik a galaxis magját, és rárobbantják az egész tejutat a ríperekre :DD
Majd az epilógus kifejti, hogy ennél hősiesebb tett nem történt még soha. -
Pares #6521 *földi -
Pares #6520 Talán azért nem hasonlít semmire se a főbossz, mert az nem is olyan repülő Reaper. Arra nem gondoltál, hogy eleve nem olyan nagy, mint egy igazi Reaper (azok a gigantikus hajók), szóval valószínűleg csak valami föli katonai egység, lehet kicsit nevetséges, de szó szerint Terminátor? Korábban már kimerítően kifejtettem, miért van szükségük a Reapereknek földi egységekre, és miért nem bombázhatják szét az összes bolygót eszetlenül. Pontosan azért, hogy legyen hol kialakulnia vagy továbbfejlődnie az új életnek, szóval hogy ne szakadjon meg a "Ciklus"? -
#6519 ne legyen egyetlen egy lojális csapattársad sem, valamint egyáltalán ne fejleszd a hajót, úgy tuti ez fog összejönni
amit azért nehéz összehozni, mivel ugye muszáj küldetéseket csinálnod, és akkor már miért ne lojalitás küldiket csináljon az ember "N7" mellékküldetések helyett? -
#6518 Igaz hogy ott van különbség de azt mondom, hogy bizony ez a terminátor még csak távolról se néz ki úgy mint a többi, formájára tekintve. De amúgy ahogy olvastam a hozzászólásokat, valaki írta hogy ő egy régi faj felbukkanására szavaz, nem biztos hogy hülyeség de nem hiszem. Szerintem (ha feltűnt nektek) az egész játék a Tejút rendszerben a mi galaxisunkban játszódik. De a videó végén a belinkelt kép után látszik hogy felülről, kívülről jönnek, szóval szerintem inkább egy másik galaxisból jön majd a segítség. -
#6517 Nem lojális hozzád senki, késve mész át az omega 4 relén és nem fejleszted az űrhajódat. -
#6516 És ezt hogyan lehet előhozni? Mit kell ahhoz ennyire elrontani?
Nálam ugye mindenki életben maradt, mindenki kiszedtem a romok alól, én megmentettem Talit a zuhanástól, aztán Tali engem, amikor a gépre értem (tehát nem Joker kapott el, Jóker csak lőtt)... hm. :D -
#6515 Mondtam :D -
Pares #6514 Csak akkor lehet importálni a harmadik részbe, ha _legalább_ Shepard túléli. Magyarán ha mindenki meghal, kivéve Shepardot, akkor importálhatod a karaktert. Ha viszont Shepard is meghal, akkor nem. -
Pares #6513 Igen, mindenki -beleértve Shepardot- meghalhat. Ám amint azt a fejlesztők elárulták, az a mentés érthető okokból nem lesz importálható a harmadik részbe. Egy ilyen szituáció esetén már a második résszel vége a történetnek, és megpecsételődött a Galaxis sorsa. Végítélet Napja. Game Over. -
#6512 Nos úgy tudom meghalhat Shepard és lehet tovább vinni az ME3-ba, lehet úgy alakítani a főszáll menetét. És csak a többszöri végigjátszás miatt próbálom ki hogy és miként alakul a történet ez alapján.
A Reaper egy ősi faj akik olyan útra tértek vagy már eredetileg is paraziták voltak. Akik ötvenezer évente visszatérnek a galaxisba hogy az ott épp fejlődő fajok Dns-ét és magát a faj egyes lényeit magukba olvasszák vagy egy új Reaper egyedet hozzanak létre. Vagy egyedei kis részét genetikailag megváltoztatva "üres héjként" őket szolgáló lényként használva. Ezzel persze kipusztítva a fajokat. -
#6511 így -
Pares #6510 Márcsak azt figyelembe véve, hogy jópár Alliance hajó kellett ahoz, hogy Sovereign-t elpusztítsák, már az eleve kizárja egy frontális támadás/védekezés sikerességét... -
Pares #6509 Ha figyelembe vesszük a tényeket, hogy a galaxis organikus és szintetikus lényeinek nemhogy a technikai, de valószínűleg még a létszámbeli fölényük sincs meg jelenleg, akkor egészen biztos, hogy nem frontális, egy az egy elleni harcban fogjuk legyőzni a Reapereket (ha egyáltalán legyőzzük őket). Persze ez nem zárja ki a lehetőségét egy elvakult, csőlátású, kivégeznikevéslenne Council által "vezetett" egyesült támadásnak, ami egész biztos kudarcba fulladna.
A megoldás szerintem egy titkos, új fegyverben, vagy inkább természeti jelenségben rejlhet. Emlékeztek Tali küldetésén a Sötét Energiára (Dark Energy, elméletileg valós energia)? Az arra való utalásokra? A haldokló csillagra? Merem állítani, hogy ennek lesz köze a Reaperek megsemmisítéséhez.
Ha nem, akkor valami más, esetleg a megőrzött Collector bázisról kifejlesztett szuper fegyverrel fogjuk őket megleckéztetni.
Mindenesetre egész biztosan olyan fegyver lesz, ami egyszerre vagy legalábbis egyszerre rengeteg Reaper kivégzésére lesz képes.
Ha egyáltalán fegyver lesz az, ami elpusztítja majd őket.
Mindenesetre én bízok a Bioware fantáziájában, eddig még nem csalódtam bennük.
-
#6508 Sztem Shepard a végső harcnál halhat meg, mikor azt a böhömnagy Reaper féleséget kell legyőzni. -
#6507 Nos ez a történet és a benne lévő csavar(ok) a Mass Effect alapja úgyhogy ez várható a harmadik részben is. Én szerintem egy régebbi faj megjelenésére szavazok akiknek megvan a technologiájuk hogy elzavarják vagy megtizedeljék őket. -
#6506 És az miért jó? Kiváncsi vagy, hogy reagál az ME3?
Hogy halhat meg Shepard? nekem ha meghal, kritikus küldetés vége... De azt nem lehet importálni ME3ba, csak végigjátszást gondolom. Vagy úgy csinálod, hogy annyira szar a hajó, hogy meghal spehard is a végén? :) -
#6505 Az milyen már hogy jön egy 30-as éveiben járó porhüvely lény aki legyőzi a több százmillió éves több ezer vagy millió Reaper-t.Na akkor tényleg elrúgazkodunk a valoságtól.
Ja és ha hagytad meghalni? Én most ép egy olyan karaktert alakítgatok ahol csak Joker éli túl. -
#6504 Tudatlan vagyok, mert nem játszottam végig ME1-et, és nem is olvastam el nagyon az előtörténetet. Lehet inkább be kéne fognom, és olvasni...? :)
Amúgy már érdekel a történet is, nem csak a rambózás... A rambózás insanityn úgyis megmarad épp ha játszik az ember, ha nem, addig tud agyalni a történeten is. :) -
#6503 Én azt nem értem egyébként, hogy mi ez a Reaper.. Mert az az óriás Reaper bébi egy össze eszkábált cseppfolyósított emberi "elemből" álló terminátor külsejű gépezetnek tűnik. Mintha valaki össze építette volna.
Vagy az összes reaper ilyen óriási, és ők rakták össze ezt is? Vagy ezeket pl. a collectorok rakták össze, és a Reaperek csak irányították őket. Vagyis a Reaper az lehet, hogy fizikai megjelenésében csak egy program, vagy valamilyen más létforma,és testet építtet magának? (ami mindig különböző)
-
#6502 Azért az mindenesetre elég evidens, hogy a harmadik részben nem John Rambo-ként fogjuk lecafatolni a reaper-eket egyenként, hanem valami elég (remélem ütős) nagy csavarral lesz megoldva, véleményem szerint van akkora mértéktelen fantázia a Bioware-os srácokban, hogy kiagyalják, sőt, már ki is van az agyalva jó ideje, nem véletlen lett trilógia ( ezerszeres hála Istennek!!)
Végtére is, szerintem nagyon nagy "állzuhanás" várható a ME3-tól!!:P -
#6501 SPOILER
Az az állomás ha megsemmisíted a végén, az a Reaper-ek által módosított Protean faj űrállomása. Amit szerintem is egy Reaper irányított legalábbis a végén a videó arra enged következtetni. De a nagy falat az a Reaper flotta lesz.
Amin eddig leírva filoztam én is hogy ha még csak több ezren is vannak, mivel és hogyan győzhetünk le őket. Mert amit eddig megismertünk technologia és flotta erre nem képes az biztos.
Úgyhogy valahonnan le kell akasztani egy akkora flottát, vagy valami technologiát ami legyőzi őket. -
#6500 MINIMUM 37 millió évesek, valószínűleg bőven több százmillió éve léteznek. a "halott" Reaper, ahonnan az IFF van, az 37 millió éves. -
#6499 Majd jön Shepard... :D -
#6498 Most a Mass Effect wiki-n olvasom hogy elvileg 37 millió évesek a Reaper-ek.
Az ha az ötvenezer éves ciklusú visszatérést veszem akkor majd 740-szer tértek vissza "learatni" az itt éppen kialakuló fajokat.
Ennyiszer nem tudták őket nem hogy elpusztítani de még csak megállítani vagy lelassítani sem. Azért az durva. -
#6497 Ugye jól jött le nekem, hogy a collectorok főcsávóját (amelyik mindig Hírnökként bemegy másik testépbe - "i take the direct control" vagy vmi hasonló) is egy másik faj irányítja távolról (Reaperek)? Vagyis ez tényleg csak egy kis állomás volt, amit sikerült megszüntetni, de a nagyfalat még hátravan... ? :) -
#6496 Hotomi
"Majd 35 millió éves a Reaper faj, vagy még több, szerintem nem ezren hanem milliárdnyian vannak"
Akkor meg mit akarunk mi a százat sem elérő hadihajóinkkal? Bár mondjuk az durva lenne ha tényleg ennyien ide jönnek, akkor nem lesz elég a harmadik részben csak társakat toborozni.
Sir Quno Jedi
Nem vitatkozom, szerintem voltak amiben fejletebbek voltak volt amiben nem.
És igazán nem is tudjuk milyen technologia veszett oda és hogy mekkora volt a flottájuk. De szerintem ami a gyengéjük volt az volt az erősségük hogy egy egységes társadalom és flottájuk volt. Nem úgy mint ezek a fajgyűlölő emberiség, a felsőbbrendűnek képzelt Asarik, a miénk a legerősebb flotta Turians, a leigázzuk a galaxist Krogan egymással acsarkodnak ahelyett hogy készülnének a Reaper invázióra. -
#6495 Szerintem ha a képet nézed pont hogy van mindegyikben valami másság,eltérés.
Amiről szó is van hogy úgy szaporodnak és valószínű úgy táplálkoznak hogy felfalják vagy feldolgozzák az adott időszak faj(ok) egyedeinek Dns-ét a sajátjukkal. Így megmarad egy kicsi az eredetiből is és lesz egy kicsi az új fajból is. Ezért is térnek vissza a galaxisba rendszeres időközönként, hogy ahogy a nevük is mutatja learassák a galaxis fajainak egyedeit.
SPOILER
A végén azért is hasonlít egy embere a Reaper bébi. -
#6494 Namármost egy relét építettek vissza a Citadel-re. Ez volt civilizációjuk csúcsa. Ettől függetlenül, mint mondtam, nem volt olyan sokszínű a fajuk, sem a technológiájuk.
A jelfogadást nem konkrétan ők kapcsolták le, hanem beleavatkoztak a keeperek alapprogramjába (akik szintúgy egy régebben leigázott faj átalakított leszármazottai). Emlékeim szerint legalábbis.
Ők csak adtak egy nyúlfarknyi esélyt végső kihalásuk előtt egy majdan létrejövő organikus fajnak (gyk. nekünk), igazi hősök voltak, akik vissza jöttek anno a Citadel-re. -
Hotomi #6493 Majd 35 millió éves a Reaper faj, vagy még több, szerintem nem ezren hanem milliárdnyian vannak.
Egy kérdés: Baráti tűznél meghalnak a társaink? Mert mostanában szokásuk, hogy miközben szóróm az ellenbe az ólmot belerohangálnak a torkolat tüzembe. Első részben imádtam amikor a társaim az ellen helyet engem lőttek, most a második részben meg folyamatosan rohangálnak előttem -
#6492 A Protean-ok fejlettségét szerintem jelzi a jeladók építése az hogy tudták a relék működésének alapját sőt építeni is képesek voltak, majd kikapcsolni a Keeper-ek Citadel relé bekapcsolásának jelét. Vagy Liara-t fogvatartó pajzs amit még Saren sem tudott áttörni. Vagy maga a Ilos bolygó minden Protean technologiával. -
#6491 Jaj bocsánat Pares véletlenül válaszra nyomtam.
Mengéztem az odlalt már csak arra lennék kiváncsi hogy játékon belül hol tom megnézni a defense-t? A másik meg hogy olyan válasz nincs a végén hogy a Cerberussal maradunk? Mert én is úgy vagyok vele, hogy kell a segítség de eléggé szimpatikus a Cerberus. Ami viszont nem illik a képbe a Reaperekkel hogy a végén mondják hogy úgy fejlődnek/szaporodnak hogy más fajoktol lopják az ötletet. Na de ah megnézitek a képen is látszik nagyjából 1formák. De az amivel harcolunk az nagyon nem illik a képbe. (Kicsit X-men-es benyomásom volt róla, ott voltak olyan nagy robtok) -
#6490 Nem biztos, hogy a Protean-ok sokkal fejlettebbek voltak, mivel ránk később csapott le sovereign, mivel az első próbálkozásai kudarcot vallottak, mert a Caretaker-ek nem nyitották meg a Citadel Relay-t maguktól a Reaper flottához, mikor jelzett nekik. Így neki kellett állnia tervet kidlgoznia, mivel ahhoz már túl fejlettek voltak az organikus fajok, hogysem a frontális támadást megkockáztathatta volna. A terv és végrehajtása rengeteg időt és erőforrást igényelt és mindvégig egyedül volt kénytelen cselekedni, mélységes titokban.
Így több időt kaptunk a fejlődésre, mint a Protean-ok, illetve a fajok sokszínűsége is segített (pl. a biotikusok elterjedése is), ami anno nem volt jellemző, valszeg. a Protean-ok voltak a dominánsak. -
#6489 Na én arra leszek kíváncsi hogy fogják megvédeni a galaxist a Reaper flottától (miről még azt se tudjuk mekkora, pár tucat vagy több száz)
Hopp e kép alapján több száz vagy ezer is van:
link
Egy széthúzó egymással rivalizáló fajok, akik tudomást sem vesznek a Reaper-ről. Egyedül az emberiség egy része veszi komolyan és a Geth-ek tudnak róluk.
Ha összeszedik a négy legerősebb faj flottáját, a legnagyobb hajók száma nem éri el a százat sem és fele akkorák mint egy Reaper. Bár a Geth flotta nagyságáról még nem tudunk semmi biztosat.
Nézünk szembe a ténnyel a Protián-ok sem tudták őket megállítani, pedig másfélszer nagyobb hajóik voltak mint a legnagyobb Aszari hajó, és ha más nem a flottájuk egységesebb és nagyobb volt. Meg jóval fejlettebbek is voltak mint bármelyik mostani faj.
És semmi nem garantálja hogy happy end lesz a vége.