19778
  • penge96
    Hát ez a karakterek mennyiségéből is látszik! (Ha jól emlékszem, az első részben 6, míg a másodikban alapból 10(?) társ áll a rendelkezésünkre.)
  • Pares
    Te megint miről beszélsz? Első részben fontos szereplő? Akkor biztos más játékkal játszottam mint te. Mert az enyémben csak addig volt fontos szereplő, míg átadta azokat a hangfájlokat. Ennyi. A jelenet meg pont úgy volt jó, ahogy volt.

Szvsz a második részben sokkal jobban ki vannak dolgozva a karakterek és a történetük.
  • Fantusz
    Szerintem meg Tali az első részben fontosabb szereplő volt, mint most, s nem véletlenül kedvelték meg.
    A második részre egy valóban jelentéktelen mellékszereplővé silányították, s a "hőn áhított" romantikázás is egy szomorú kabaré - ettől megkímélhettek volna bennünket.
  • penge96
    Jézus, felmentem és tényleg xD:

Quote: Posted 01/12/10 06:57 (GMT) by IccaRa
    Tali is a cutie.

LPPrince Posted: Tuesday, 12 January 2010 07:00AM
    I swear, I will make love to that Quarian Princess.

Damn it, this Prince needs his Princess!

TheKingofRedLions Posted: Tuesday, 12 January 2010 07:04AM
    I like Tali, and she like me back! And she showed me her boobies and I like them too!
  • penge96
    Én meg Mirandába xD
  • SZEG007
    mondom néz fel hivatalos bioware community site-ra és minden második ember konkrétan szerelmes Taliba.
  • penge96
    Amúgy tényleg vicc, mert ha megnézitek Tali az első részben k*rvára de mellék szereplő volt, a 2. részre meg olyan kis cuki lett, és a játék elején is lehet vele találkozni... Nah meg mikor a Gépházban beszélgetnek Shepard-del...egyik pillanatról a másikra milyen közvetlen lesz, nem?xD
    Meg a mi Shperdünk sem tom hogy gondolja hogy majd ő Talival boldogan el fog éldegélni... szal azért ez hagy kivánni valót maga után...
  • SZEG007
    hát eléggé bugyután nézne ki:)
  • penge96
    De tényleg ha nálam Jack alapból fel dobta a pacskert akkor ha majd importálom a mentésem a ME3-ba akkor értelemszerűen ő semmiképpen sem lesz benne, igaz?
  • Fenrir
    Amúgy nem tudom, hogy mi ez a fene nagy Tali és kvarián őrület, én már az első részben sem szerettem őket. Annyira erőltetik az ME2-ben, hogy ők milyen elesettek, segítségre szorulnak, hogy már néha eléggé zavaró. Talit annyira nem szeretem, hogy az ő beszervezését és hűségküldijét hagyom mindig utoljára mert annyira nincs kedvem megcsinálni.

Thane és Samara küldetései számomra sokkal jobbak mint Talié.
  • Calver
    dehogy utálom én Jacob-ot, csak kicsit személyiséghiányosnak tartom, ennyi. egy papírmasé karakter. a beáldozás pusztán mindenféle gonosz filmes klisékből és egy jó adag morbid humorból ered, ettől függetlenül nálam mindig túlélte.

btw én annyira nem fogadnék rá, hogy Mordin küldetésének akkora szerepe lesz a harmadik részben - legalábbis tippem szerint a jelenlegi csapat közül jó páran nem fognak visszatérni, és az elhalálozási esélyek alapján Mordin is köztük lesz. hasonlóan komoly esélyesek szvsz Jack (ó jajj de szörnyű), Thane (mivel ő amúgy is haldoklik), és valószínűleg Zaeed se, bár ő nem elhalálozás okán.
  • SZEG007
    Amugy mivel van több választási lehetöség mondjuk Miranda, Zaeed, Samara, Jack küldijében mint Jackob küldijében?
    Jack: Aresh meghal vagy sem ennyi
    Samara: Samara, vagy Morinth ennyi
    Zaeed: Santiago lelép, vagy meghal ennyi
    Miranda: beszél a hugával, vagy sem ennyi
    Jacob: fater meghal helyben, vagy börtönbe kerül ennyi

cáfoljatok meg de nagyjábol minden lojálitás küldiben csak két választási lehetöség van
  • penge96
    Egyébként csak szerintem marha idétlen a férfi Shepard majom vigyorgása?xDDD
    Komolyan akárhányszor meglátom elkezdek röhögni annyira "szánalmasan" van megcsinálva xD
  • penge96
    Naa nyugi van :) Nagyon kevés az esély rá hogy a Kvárik fogják megmenteni a világot...maximum asszisztálnak, itt egy sokkal összetetteb dologról lesz szó.
  • SZEG007
    Azért mert Jacob-nak nem olyan különleges multja van mint a többi karakternek máris utálni kéne, meg beáldozni a utso küldetésnél?

Tali küldetésével öszehasonlitani Jacob küldetését azért nem kéne eleve a sok ezren bioware forumokon Tali miatt sirtak az utobbi két évben és ez nagyon meg is látszik a játékon hisz talán Tali küldetése lett a legrészletesebben kidolgozva valoszinüleg ennek a küldetésnek, valamint Mordin küldetésének lesz legnagyobb befolyása a 3. részre.
    Félek is hogy az elavult quarian flotta fogja megmenteni a galaxist következö részben, csak azért mert annyian nyávognak Bioware forumon.Ami természetesen baromság, hiszen hiába van egy nagy flottájuk, ha a hajok nagyrésze elavult vannak összesen 17 millioan(ennek ellenére visza akarják hoditani a szülöbolygojukat lol)

Most komolyan ezek fognak beleszolni a reaperek elleni küzdelembe?? Amikor ott vannak az emberek, turianok kitudja mennyi koloniával, legerösebb flottával. A quarianok meg csak egy porszem a galaxisaba és totál felvannak fujva a második részbe csak mert bioware forumon tetszett az embereknek a kis titokzatos ártatlan cuki kis Tali...
  • Fenrir
    Többféle megoldások léteznek, minden attól függ, hogy mi merre tereljük az aktuális karaktert. Lásd Miranda, Jacob, Garrus, Samara, stb.

Ami egyáltalán nem rajtunk áll az Baka küldetése.
  • Calver
    hát azért ezt nem mondanám... hasonlítsd össze Tali és Jacob küldetését - elég nagy különbség van a kettő között. az előbbiben gyakorlatilag minden a játékos döntéseitől függ, míg az utóbbiban max egy B-kategóriás mellékszereplő vagy.
  • Fenrir
    Egyik hűségküldetésben sem Shepard a főszereplő, mi csak addig eljuttatjuk az aktuális karaktert.
  • Calver
    *van más lehetőség
  • Calver
    és most olvasom a Mass Effect wiki-n h tényleg... hoppá. akkor fogalmam sincs én hogy hoztam ezt össze, mindkétszer az öngyilkos jelenetet láttam, nem is tudtam h van lehetőség...

mindenesetre kösz az infot, akkor #6868 második mondata sztornó
  • KP27
    Calver, van lehetőség rá, hogy otthagydd a népének.
  • Calver
    szvsz az a játék egyik legrosszabb mellékküldetése. miért? mert Jacob benne a főszereplő, Shepard csak asszisztál - ez pedig régi nagy hiba. ha a játékos semmit nem tud alakítani a történeten - és itt bizony ez van - akkor bizony elég hamar tele lesz a töke, és nem fogja élvezni.
    na meg a vége annak a küldetésnek végképp undorító... adunk neki egy pisztolyt h "nemes halált" haljon? szívem szerint lelőttem volna mint egy kutyát, vagy otthagyom a "népének" h tépjék darabokra miközben Shepard egy farkasvigyorral az arcán nézi, ahogy apuci végre megkapja amit megérdemel...
  • Calver
    plusz ne feledjünk Jacob-bal kapcsolatban egy örök igazságot: "Mindig a feketék halnak meg először!"
    aminek belegondolva engedelmeskedik is, merthogy ugye ő jelentkezik a szellőzőkbe mászkálásra, ami biztos halált jelent a kis pofikájának, és így feltápolt hajó esetén ő lesz az első hulla sajnos a legtöbb játékos nem követi ezt az utat, pedig... nem mintha egy nagy személyiséget vesztenének. vagy egyáltalán személyiséget.
  • Pares
    Csak annyi biztos, amennyi a már jelenleg is játékban lévő hangfájljaiból és az Illiumi hirdetésekből kiderül: valami ember nőci, meglehetősen jó tolvaj képességekkel...
  • penge96
    Amúgy tudunk valamit az új DLC-s kariról? A kasztját vagy valamit?
  • KP27
    még. majd a harmadik részben lesz.
  • Fenrir
    Az a plusz 4 szint semmit sem befolyásol, sem a kezdőpénz sem a plusz nyersanyag, csak megkönnyíti a kezdést. Enélkül is simán játszható a játék.

Azt viszont sajnálom, hogy nincs ME1 mentésem, mindet töröltem akkor amikor leszedtem a játékot.
  • Fantusz
    Importált karakternél nem elhanyagolható előny a plusz 3-4 szint, és a jelentős ásványianyag, kredit támogatás sem - utóbbit ME2 végigjátszás után megkapja a következő karakter, de a plusz szinhez mindenképpen importált karaktert kell indítani.
    Nagy jelentősége talán nincs, de hangulatikag jót tesz a játéknak, ha a karakter saját döntéseinek megfelelően folytatódik a történet, s ha van ME1-es karakter el lehet indítani különböző kasztokban, egyedül múltat, s nemet nem enged változtatni a játék.
  • Fenrir
    Nem, vannak kulcsmomentumok amiket az első rész mentéséből figyelembe vesz (pl, Vrex-et megölted-e, meghalt-e a Tanács, Ashley vagy Kaiden halt meg, volt-e románcod Liara-val) és ez fog a másodikban pár helyen tükröződni. Amúgy egyik sincs túl nagy befolyással a játékra.
  • Police88
    Most úgy tolom h az elsőrészes karakteremet hoztam át,de ha új karaktert kezdek akk el tom dönteni h mik történtek az egyben vagy h zajlik ez?
  • horpeti
    Vazeg ez eszembe se jutott, hogy a csajt dominálom meg, nem a krogant... de nekem így kényelmesebb volt, hogy akkor a kroganek se jöttek addig, amíg a puszipajtás mechkel tartottak kézfogót. :D
  • penge96
    Hát jah, amúgy nagyon sokszor van az hogy kiderül a csapattársunk egyik családtagjáról hogy vmi meggondolatlan dolgot tett vagy akart tenni. pl.: Miranda, Jacob, Tali, Thane, Samara...
  • horpeti
    Igazad van, csak én még mindig a "régi" játékokban élek, amiket akár évekig is játszottál... :)
  • PeeTeR
    jogos.. bar szerencsere apu megkapta ami jart neki :DD
  • Fenrir
    Amúgy Jacobé az egyik legszomorúbb hűségküldetés, kissé még sajnáltam is a végén.
  • penge96
    Köszi a tippet!
  • Fantusz
    Nem, csak normálisabb, mint a parancsnoka, oktalanul nem gyilkol elmebeteget (úgyis felrobban a kócerájjal)
  • baaka
    Amikor Jack-nak kell segíteni a küldetés végén találunk egy túlélőt aki felismeri jacket! Megy a duma meg minden és azt a parancsot adom Jack-nak, hogy ölje meg erre ő visszapofázik, hogy neki nem mondhatja meg senki, hogy mit csináljon!

Elvesztette volna a lojalitását?
  • KP27
    érdemes nyomni egy skill újraelosztást miranda vagy jack küldetése előtt. utolsónak kell hagyni valamelyiket. és előtte a passzív tulajdonságod a +100%ot paragon/renegade pontot adó változattá. Ha megoldottad a konfliktust visszaképezheted magad a másik fajtára, ami csak +70% ad, de több fegyver meg képesség bónuszt ad.
  • penge96
    Ennek több oka is van:
    1. Jacket nem tudtam volna, mivel megint nem volt alkalmam semleges választ választani a Miri-Jack "párbajnál".
    2.Jacob szerintem teljesen felesleges, sehova sem vittem magammal, nem is beszéltem vele pedig órákat töltöttem el a csapattársaim megismerésével de Jacob nagyon sablonos...
    3. Mert kell egy kis dráma. xD