19778
  • horpeti
    Én Zaeeddel és Mirandával megyek egyelőre insanityn, megvolt Horizont elég egyszerűen (bár vicces volt, amikor a 2 nagy darab Ivadék és húsláb között szaladgáltam 10 percig (társak halottak, és spórolok a medigéllel:D), aztán szépen lassan megöltem őket... :D

De majd Garrus lesz a társ, ha lesz páncéltörője lesz és olyan a pálya, a sniperrel jól bánnak a társak, megéri használtatni velük. Jobban, mint az assault rifle.

Hamvasztás is tök jó, Zaeed küldijét csináltam utoljára, és ott inkább azt nyomtam, mint dominatet. Persze dominate is jó, de néha hasznosabb, ha megdöglenek, meg aztán rádobva a csávóra, sima célpont 3 másodpercig. :D
    Végre meglett Mi hack is 2es szintre, megyek Taliért. :D Majd kiderül mennyire lesz húzós.
    A collector hajótól előre félek, húzom, ameddig lehet... :D

• Fantusz
    Smara és Morinth között lehet választani, Mordin és Thane akkor is a csapat tagja lesz, ha nem szimpatikusak, s nem azok.
    A dokinak annyi pozitív szerepe van, hog a begyűjtők ellen kiagyal valami álcázást, Thanevel csak többen vagyunk - egyiket se sokszor vittem magammal.
    Mondjuk ezt szinte mincsen csapattagról el lehetne mondani, hogy azon túl, hogy adnak egy-egy ötletet a Normandia továbbfejlesztésére, bármelyikük nélkülözhető, ez sajnos éppen Talinál a legszembetűnőbb, neki szinte csak szintetikusok ellen van használható képessége, de lövöldözni szerves lényekre is tud.
  • wedge31
    Kicsit sarkitasz mert ezen elv mellett haladva ugy illene hogy a dokit fel se vedd a csapatba vagy kirugd és erre ugye nincs lehetöség.

Thane meg még rosszabb talán mint morinth aki ugyan élvezetböl és tudatosan öl nem letagadva és kifogásokat keresve a tetteire a gyikfiú viszont azzal áltatja magát hogy a teste meg a lelke két különálló dolog és az egyik se tartozik a másikért felelöségel ami egy mocskos nagy hazugság.
  • samsung123
    valaki irja már le hogy a játékban hogylehet a FOV-ot növelni azaz a látószöget, PLS
  • Fantusz
    Nekem Morinth nem szimpatikus, el kell taposni, ahogy azt Samara meg is teszi, ha Shepard nem árulja el.

A Dragon Age-ben, s itt is adott a lehetőség a csalásra: kár, hogy behozták ezt a lehetőséget, hogy a játékos neki nem tetsző döntéseket hozva előnyhöz jut akkor is, ha nem a döntésének megfelelően folytatja a játékot (megöli Samara-t, majd visszatölti a játékot, megöli Morinth-ot, de a speciális képességét megtarthatja)
    Az, hogy neked Morinth szimpatikus, lelked rajta, én jól megvagyok Samaraval, még heccből sem álltam a tömeggyilkos lánya mellé, így a spec képességét sem használhatom.
  • Calver
    szinttől (vagy talán megcsinált küldetések számától?) függ ám h mekkora paragon/renegát pontszám kell egyes megoldásokhoz. Miranda/Jack vitát én kétszer is megoldottam már 40%-os renegát csíkkal emlékeim szerint...

de pl Samara lojalitás küldetésében Morinth egyszer csak 80%+ renegáttal ment, másik két karakteremmel már 60%-al is simán. dettó a vallatás Thane mellékküldetésében. szóval nincs ilyen konkrét érték ami kell különböző dolgok megoldásához.
  • KP27
    szerintem elég a 80%. elvileg legalábbis. de nekem majdnem megvolt a 100 többnyire a +75% vagy +100% paragon/renegade pontot adó fejlesztéssel. kevesebb pont kell meggyőzni őket a vita helyén, utólag már fullon kell legyen a csíkod.

mondjuk ez a része annyira nem jön be, mert ahhoz hogy legyen ennyi pontod logikátlanul szinte csak paragon vagy csak renegade vonalat követve kell játszani.
  • robotnyk
    80%, wut? bár nem pontos a számláló, de majd 90 sem volt nekem elég, újratalenteltem a bónuszért, és megcsináltam két küldetést újra a második végigjátszásomban, hogy elég legyen a pont. és megoldható utánna is? na jó, ez nekem is új. O.o
  • robotnyk
    ott paragon/renegadel megoldható, de csak a vita időpontjában. szerintem az összes konfliktus közül ehhez kell a legtöbb paragon/renegade az egész játékban, szóval nem árt a végére hagyni valamelyikuk küldetését.
  • KP27
    80%-nyi "csík" elég hogy ne vesszenek össze, de utólag kibékíteni viszont kell a 100%. hagyd miranda vagy jack küldijét utolsónak. közben igyekezz, hogy legyen minimum 80% paragon vagy renegede pontod.
  • PeToth
    Üdv!
    A napokban végigvittem másodszorra is a játékot, de sajnos ezúttal sem sikerült mindenkit lojálissá tennem: Jack lojális küldetése után van ugyebár a vita Miranda és Jack között. Ott megoldható, hogy ne haragítsam magamra egyiket sem? Vagy ha mégis akkor hogy lehet megbékíteni? A példakép csíkom teljes volt a végére, de nem tudtam beszélni Mirandával. Igaz a "példakép körív" alatti fura formájú mező üres volt, de oda nem jöttek már a pontok.
    Ja és persze így a végén meghalt Miranda.
  • KP27
    kiberheltem iniből az egérgyorsítást. totál más feelinget ad.
  • Calver
    Samara, a "fehérköpenyes igazságosztó" nekem soha nem volt szimpatikus... mármint olyan "faaprítóba vele" szinten nem szimpatikus. egydimenziós, ostoba és unalmas karakter szvsz, ha tehettem volna, otthagyom megrohadni Illium-on. Morinth ellenben egy sokkal de sokkal viccesebb figura, még ha mellesleg egy tömeggyilkos is bár még ezen a tulajdonságaival együtt sem gonoszabb jellem semmivel mint a csapat legtöbb tagja... (khmmm, Mordin)

bár lehet, hogy ez csak az én véleményem, mindenesetre három végigjátszásból egyszer sem bírtam rávenni magam, h megöljem Morinth-ot.
  • KP27
    Samarának van a Reave nevű képessége(nemtom magyarul mi). Az egyik legjobb képesség. Barriert és páncélt mint a kisangyal, úgy szedi le. hp ellen is jó. alacsonyabb nehézségi fokozatokon, még a pajzsokat is sebzi szépen, és szerintem túlságosan erős. godmode kb ha használod. ha területre fejleszted akkor meg végképp.

Esetleg választhatod a tungsten helyett,de akkor a gyújtólövedéket kell felfejleszteni más képességek rovására.
  • krisztajo
    Calver, KP27! Most már értem, akkor tényleg a Páncéltörő lőszer lesz a nyerő.
    Viszont amit a Dominate-val kapcsolatban írtál az nekem új. Lehet Samara lánya mellé állni, és akkor Ö csatlakozik? Ez a renegát megoldás ha jól értem, de akkor miért írtad, hogy álszent? Ezt hogy érted?
    Én a paragon vonalat fogom követni, de ez egy érdekes választás. Egyébként Samara-tól mit lehet megtanulni?

Hotomi! Igen én is így haverkodtam össze vele. Csak azt sajnáltam, hogy utána már nem lehetett megsimogatni. A gödörben én is többször elindítottam, de úgy vettem észre (lehet, hogy tévedek) hogy keresni nem lehetett vele. Mindig annyit kellett a fogadáskor fizetni amit utána a győzelemmel nyert. Vissza még nem mentem, de jó tudni, hogy akkor már nem érdemes indítani. Biztos van összefüggés a kettő között, hiszen a krogan árus mondta is, hogy nincs gazdája. Gondolom miután elmentünk nem foglalkozott vele senki és ezért lett gyenge.
  • robotnyk
    olyan előfordult, hogy az egyik társam fenn szorult egy tereptárgyon (következő ajtónál visszatette mögém), vagy Thane küldetésében idő előtt átengedett egy ajtón, és nem lépett tovább a játék a scriptben :D
    van 1-2szer, hogy lemarad az audio vége, de nem futottam vészes bugokba még.
  • Pares
    Ezt lessétek meg...

Vajon erről lenne szó?
    Hammerhead Shark:

• Pares
    Jah, és egyébként tudtátok, hogy a Hammerhead és Kasumi DLC-n kívül várható egy Liara DLC is? Nézzétek csak meg a Mass Effect 2\BioGame\CookedPC mappát, és írjátok be a keresőbe a Liara kulcsszót. 3 darab fájl is található ezzel a kulcsszóval, amiknek olyan neveik vannak, mint "liara_dlc_lead_in", "liara_first_intro" meg "liara_norm_intro". Ugyan ebben a mappában találhatóak hasonló Kasumira utaló névvel ellátott fájlok is...
  • Pares
    Érdekes. Nekem a fedezékrendszer totál hibátlanul működik. De csak nekem, mert a csapattársaimnál szokott előfordulni, hogy a fedezék rossz oldalára állnak. Nekem mondjuk sose volt gondom a fedezékkel. Olvastam azt is, hogy sokak tapasztalták ezt a lebegős bugot, én még szerencsére nem tapasztaltam. Beakadós bugom se volt. Néha előfordultak érdekes dolgok, de hála Istennek sose velem, csak a csapattársaimmal vagy az ellenféllel.

Viszont egyszer előfordult egy eléggé kellemetlen bug. Amikor Mordint próbáltam meggyőzni, hogy csatlakozzon (már a küldetése után), akkor a csapattársaim szabályosan össze-vissza "korcsolyáztak" a videóban. Mármint én és Mordin nagy nyugodtan állunk és beszélgetünk, a két csapattársam meg az álló pozíciójukban vannak, csak éppen össze vissza "csúszkálnak". Eléggé zavaró volt, de nem volt game-breaker. És szerencsére csak egyszeri eset volt...
  • Fenrir
    A fedezéket nálam is sokszor rosszul kezelte, konkrétan a láda másik oldalához bújt be, pont ahonnan lőttek.

Olyan is előfordult, hogy hirtelen felugrottam egy láda tetejére ahonnan aztán képtelen voltam lejönni. Legszebb benne az volt amikor a 2 csapattársam is felmászott mellém, így már hárman bénáztunk ott. Mondanom sem kell, hogy kezdhettem előröl a küldetést.

A lezuhant hajón is volt olyan, hogy mászkálás közben hirtelen a levegőben sétáltam, stb.

Az öngyilkos küldetésben volt olyan, hogy a második részénél amikor egy biotikus pajzzsal véd minket akkor 2 lövészt vittem magammal, Thane-t és Zaeed-et. Az első megálló után amikor le kell menni a rámpán Zaeed sikeresen beragadt a fordulóban és nem tudott utánunk jönni. Megölni nem tudták a kis dögök valamiért, de hiába hívtam magamhoz vagy adtam neki parancsot nem bírt kijönni onnan. Utána a második pihenőnél hirtelen megjelent mellettem. Előtte már háromszor végigjátszottam ezt a küldetést, de mással ilyen nem volt soha. Amúgy nála volt az is, hogy ennek a szakasznak az elején amikor ki kell választani a csapattagokat akkor egyszerűen továbblépett a beszélős jeleneten és rögtön már mehettem is a csapattal, mással ez sem volt.
  • ZÓÓÓcsi
    Ezek a bugok nálam is előjöttek, elég idegesítő, amikor beszorulsz egy olyan helyre ahonnan nem engem lejönni :/
  • KP27
    ilyenek nekem is voltak. ezért kell sűrűn menteni.
  • Hotomi
    Bug,bug,bug! Nálatok milyen bugok szoktak előfordulni? Nálam sűrűn előfordul, hogy helytelenül kezeli a program a fedezékeket, nem a fedezék mögé tesz hanem mellé, ahol természetesen könnyen kilőnek, és hiába nyomom a space-t, hogy újra fedezékbe menjen. A másik, hogy beragadok helyekre, és nem tudok kijönni, ilyenkor vagy visszatöltéssel vagy a küldetés újraindításával tudom folytatni. Volt olyan is, hogy átmásztam egy fedezéket és a levegőben találtam magam, rohangáltam össze-vissza a légtérben A mostani legújabb bug, Bakánál jött elő, megcsináltam a hűség küldijét, a csapat választásban kiírta, hogy lojális az öltözékén is tudtam változtatni, de a szintlépés menüben nem tudtam pontot rakni a Begubozodásra mert azt írja ki, hogy a csapattag nem hűséges , a másik két karimnál nem csinált ilyet, csak most az Őrszemnél. Összvissz nem vészes bugok, de idegesítőek.
  • Pares
    Mindenhol azt találgatják, hogy a hónap végén jön, valószínűleg. Írtak olyat is, hogy a Game Developers Conference-en jelentik be Március 9-én a Kasumi DLC-vel együtt. A bejelentés után meg már csak 1-2 nap a megjelenésig (ahogy az az előző DLC-kkel is volt). De lehet, hogy még ezen a héten bejelentik.
  • josi
    Ha vissza mész akkor meggyógyítják:)
  • Hotomi
    Múltkor adtam neki majom húst, és utána a táboron belül követett mint valami kóbor eb Még a viadalokon is tudtam inditani, szép sumát hozott, minden ellenfelét széttépte. De sajnos a hajóra már nem jött velem. Amikor később visszatértem Tuchankára, újra beküldtem küzdeni de már az első menetben széttépték
  • Fenrir
    Na mi a helyzet ezzel a Hammerhead DLC-vel? Nem nagyon akarják kiadni.
  • KP27
    azért mert Thane roncsoló lövedéke csak hp ellen ad bónuszt, amíg valakin barrier/pajzs/páncél van nem ad semmit. Garrus páncéltörő lövése meg +70% ad pajzs és hp ellen is. Most ehelyett választanál olyat, ami csak a kettő közül az egyikre ad bónusz? lelked rajta.

Mordir idegsokkja szintén csak akkor működik, ha nincs páncél/barrier/pajzs az ellenfélen. ergo megintcsak jobban jársz, ha mást választasz helyette, olyat ami leviszi a barriert vagy a pajzsot vagy a páncélt, és még a hp-t is sebzi. (nem tudom milyen kaszttal játszol) A torzító lövedék ugyan ad bónuszt a barrier ellen is(+50%) de ha van torzítás képességed akkor felesleges.
    köszi:) és a vége előtt kell összejönni valakivel, vagy a vége után is lehet okoskodni?:)
  • Calver
    na akkor most megpróbálom magyar fordításhoz igazodva...
    Ejtés látványosnak látványos, de sebzés szinten közel sincs a csúcson.
    Páncéltörő lőszer egyszerűen sebzés szempontjából messze a legjobb, max szinten (összehasonlítási alapnak ez a legjobb) +70% sebzés, életerő és páncél ellen. Thane féle Roncsoló lőszer hiába ad +80%-ot, csak organikus ellenfelek életereje ellen használható - tehát nem sokat ér. Torzító lőszer pedig hiába hat barrier-ekre is, pite a sebzése (maxolva +50%, ugyanmár), na meg barrier ellen ott a Warp (akkor ez torzítás lenne magyarban?). szóval Őrszemnek Páncéltörő lőszer a nyerő.

Dominate gyakorlatilag ugyanaz mint AI Hacking (feltörés? passz, Tali egyik képzettsége), csak élő ellenfeleken... tehát ideiglenesen melléd állítja őket, és magas szinten rájuk nyom egy barrier-t is. megtanulni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Morinth-tól tudod, ha azt választod Samara mellékküldetésében, h megölöd inkább anyucit. illetve miután megölted és kaptál érte achievement-et és Morinth lojalitását, akár vissza is tölthetsz, és megcsinálhatod paragon verzióban a küldetést, ugyanúgy megtanulható lesz, de... én túlzottan rühelltem Samara álszent pofikáját ehhez.
  • krisztajo
    Fantusz! Természetesen, azt én is rögtön észrevettem, hogy ezekre érdemes rágyúrni. Akiknél lehetett már ki van maxolva. Baka tényleg egész jó, tetszett a gyújtó lőszere, kár hogy azt nem lehet megtanulni.
    Miután alig van olyan küldi ahol csak tech ellenfelek ellen kell menni így Tali-t én nem nagyon vittem eddig sehová magammal. Tényleg kár érte, de mindig van nála használhatóbb csapattag.

Calver! Hát sajnos ezzel nekem tényleg nem sokat segítettél. Nem tudom mit takarnak ezek a nevek magyarul. De majd megpróbálom kitalálni. Igen Őrszem vagyok és tényleg nagyon jó választás volt, hiszen minden szitura van használható képessége.
    Nem gondoltam, hogy Miranda képessége gyenge lenne, legalábbis eléggé látványos, de végül is talán tényleg nem kell még egy biotikus képesség a meglévők mellé.
    Garrus-tól a Páncéltörő lőszert lehet megtanulni, ha arra gondolsz.
    De miért pont azt, annyival jobb mint a többi?
    És Thane Roncsoló lőszere nem annyira jó vagy Jack Torzító lőszere? És milyen Mordir Idegsokkja?
    Értem, hogy nem tudod mi magyarul a Dominate de körülírnád? Még mindig nem tudom melyik az és mit tud.

Most voltam a Krogan anyabolygón. Wrex nagyon nagy arc még mindig. A köszöntéskor azt hittem barátságból eltépi a női karim fél kezét!
    Ti összehaverkodtatok Urz-al a varren-el? Annyira jó fej volt, én nagyon bírtam. Kár, hogy nem lehetett megtartani. Már csak Ö hiányzott volna a többi házi kedvenc mellé a kabinomba!!!
  • KP27
    kedvenc képességem akkoris ez:

http://www.youtube.com/watch?v=XvgvrI7HZ3M
  • Calver
    ismerem Warp robbanását meg Throw-al való játékot, első karakterem Sentinel volt, azt a kasztot is imádom a legjobban mondjuk kicsit nehézkes volt vele összehozni, ugyanis Miranda Slam-jét kellett úgy eltalálnom, h pont mikor a levegőben van az ellenfél, akkor érje el Warp

az érdekelt inkább h Singularity meg Reave is előhozza-e a robbanást, de akkor ezek szerint igen, kössz a választ
  • SötétBarom
    Youtuberól egy komment:

"Sovereign: Your words are as empt-- ASSUMING DIRECT CONTROL
    Harbringer: HAHA Sovereign's gaaaay!! RELEASING CONTROL.
    Sovereign: your an asshole Harbringer."

• Calver
    később változtathatod természetesen bónusz képességedet, ezt írja is amikor először megjelenik Advanced Training (nem tudom mi a magyar neve) asszem.
    ha jól emlékszem Sentinel-el tolod, nekik nincs igazán szükségük rá - minden ellen van valami vicces képességük. ami jól jön, az Garrus féle AP Ammo (páncéltörő lövedék? gőzöm sincs magyar fordításról), akár csak 1 -es szinten, ha nem cipelsz magaddal olyan karaktert, akinél ki van gyúrva valami egész csapatra ható lőszer. esetleg még Energy Drain (energiaelszívás) lehet hasznos, Overload helyett - viszont az előbbivel ellentétben nem használható szép nagy robbantások összehozására (lángszórós ellenfelek/robbanékony cuccok). Miranda féle Slam (ejtés gondolom) elég gyenge, gyakorlati haszna kb annyi, h azonnal megöli a páncélozatlan Husk-okat (megint passzolom magyar fordítást, ők), de mivel Throw ugyanezt teszi, sokkal kisebb cooldown-al, felesleges. Dominate-et én spec még nem próbáltam ki - legalábbis nem főkarakterrel - meglehet h az is hasznos képzettség.
    summázva: ha nem használod Garrus-t, esetleg Jacob/Grunt egyikét csapatban mindenkit tápoló lőszerrel, akkor csapj le AP Ammo-ra. mindenesetre valamit mindenképpen tanulj meg - már csak azért is, mert ha utána újraosztod pontjaidat (Retrain Powers, 2500 element zero), megkapod azt az extra 1 pontot amit az új képzettség hozott magával.
  • KP27
    Szerintem thane kivétel. a bónusz képessége csak hp ellen ad plusz erőt. nála a warp és a dobás sokkal hasznosabb képesség.
  • Fantusz
    Alap, hogy minden csapattagodnál a specializált képességet maxold ki.
    A két csapattagod példájánál maradva Samara plusz HP bonuszt kap, illetve a biotikáját jeletősen erősíti a negyedik szinten elért specializáció, Thane pedig a HP bonusz mellé +50% fegyveres sebzéssel erősödhet.
    A lojalitással felszabaduló képességek is általában jók.
    A begubózás a páncélt erősíti akár 100%-al, plusz a kroganod képes lehet másodpercenként 55 HP-t gyógyulni, fejlesztésekkel +50% életerőt, s egy erős puskát kaphat - semmivel nem gyengébb, mint Wrex volt a ME1-ben.

Sajnos Tali (aki most is szimpatikus csapattag) képességeit eléggé leamortizálzák - nagyon jó a heckelés gethek, metchek ellen, de ahol nincsenek szintetikus ellenfelek ott használhatatlan, marad neki a robotja, a fegyvere, s ahogy írtad, az energiaelszívás is elég korlátozott lehetőség.
    Jack torzító lőszereit nem fejlesztettem, talán hiba volt, de őt teljesen a biotikára képeztem tovább.
  • KP27
    kerestem neked egy videót is, láthatod szépen amit írtam. mondjuk úgy nézem Samara reave képességét nem használja, és wide singularity-t használ, én viszont heavy-t választottam.

annyit érdemes megjegyezni hogy a dobás/emelés fele annyi idő alatt használható újra, mint a warp. A másik, hogy a dobás "gömbjével" szépen el lehet játszadozni. Be lehet állítani olyan szögben, hogy kirepüljön az ellen a nagy semmibe feltéve ha a pálya adottságai megengedik.

ja itt a videó:

http://www.youtube.com/watch?v=uP4Bw_MjAZI
  • KP27
    ha egy ellen valamilyen biotikus erő hatása alatt van, akkor ha warp-ot nyomsz rá,bónuszt kapsz. értem ezalatt hogy mondjuk a szingularitás éppen szopatja, vagy nyomtál rá egy emelést. de ha olyan ellenfeled van, akin barrier van, azon pedig default jön a bónusz. ez a bónusz abban jelentkezik, hogy nagyobb hatásköre lesz a robbanásnak. sima warp nagyobbat sebez 5méteres körzetben robban, az instabil meg asszem 7méteres körzetben, de kicsit kisebbet sebez.

kollektorok ellen hatásos nagyon. van egy csoport, a középsőnek leszeded a barrierjét. felemeled egyik társaddal,vagy szingularitást nyomsz rá, másikkal rányomod a warpot. négyes-ötös csoportból kettő-három megnyekkent, a maradék meg erőteljesen halálközeli állapotban. Samara reave képességét felraktam maxra, és területre, ezt kombináltam a saját képességeimmel, és Thane vagy Miranda volt a másik csapattársam.
  • krisztajo
    Én Samara-t eddig csak Thane beszervezős küldijében vittem magammal. Ott egy büdös szót sem szólt hozzám. De nekem is bejön a kari, tényleg erős. Nekem tetszik Thane is, ö is combos. Mondjuk egy Samara és Thane csapattal elég jól lehet szerintem gyalázni.
    Már a fél csapat lojális és sikerül Jack és Miranda ügyét is elboronálnom kb. olyan 90-95 %-os paragon vagyok.
    Ez a hamis adatos küldit én is megcsináltam, de én csak 5 renegát pontot kaptam érte. Nem tudom ez mitől függ?
    Viszont megint tanács kéne! Milyen képességet érdemes a csapattársaktól választani???
    És csak egyszer lehet és az visszavonhatatlan vagy többet is kipróbálhatok hogy eldöntsem melyik tetszik?
    Eddig még nem mertem semmit választani, gondolván hogy amíg nem lojális mindenki talán megbánom ami mellett döntöttem.
    Miranda Ejtés képessége például tetszik, de gondolkozom a különböző lőszerek között is.
    És a Begubózásról sem tudom még milyen. Nem tudom melyik lenne a leghasznosabb?
    Tali Energiaelszívása annyira nem jön be, hiszen csak korlátozottam használható.
    Ti mit használtok??? És mi az Domination amiről olyan sokat beszéltek?