19778
-
#6649 Szvsz. azok nagyobbak, mint a Titanic! Reaper 2km hosszú, Titanic meg 269.1 m... -
#6648 Bezzeg egy 44 kilóméter hosszú mesterséges épület, ami a galaxisok közti üres térből képes áthúzni a tejútrendszerbe több százezer titanic méretű szintetikus élőlényt, akik civilzációkat pusztítanak el szaporodásuk érdekében, az realisztikus. És neked a makó böki a szemed -
#6647 na! azért a hegymászás egy élmény volt vele -
Pares #6646 Köszi, de neeeeeeeeeeeem. A Mako hiányzik utoljára. Aboszlút unrealisztikus volt, minden tekintetben, és sokszor már nevetséges is.
A Hammerhead pedig valószínűleg így vagy ehez hasonlóan fog kinézni:
-
#6645 Tényleg benne van, de azok is concept artok amik sohasem biztos, hogy véglegesen is így fognak kinézni. -
#6644 benne van az artbookban a tank -
#6643 Nekem a MAKO kell!!! -
#6642 Állítólag így néz ki a Hammerhead tank vagy nagyon hasonlít rá:
-
#6641 köszönöm, kipróbálom, bár úgy rémlik így is próbáltam, de a collektorok meg a bábok folyamatosan jöttek. -
#6640 Szerintem full alap induló karakterrel mindenképp választanod kell Miranda és Jack között. Mindkettőhöz lojális csak importált karakterrel vagy 2. végigjátszásra lehetsz. -
torma1 #6639 Én is első végigjátszást mondom. Igaz hogy ME1-es karival kezdtem de nem volt 100%-os a paragon pontom és mégis választhattam a meggyőzést. -
#6638 Mert renegát jelzést sose mutat, csak akkor, amikor Kellyt felvittem vacsorázni 5 pont. A többi úgy rejtetten gyűlik... -
#6637 Akkor nemtom, én még ilyet nem tapasztaltam. Igaz, én hű vagyok az irányvonalhoz, de kb. fél csíknyi renegát mindig összejön, és azt se tudom, hogy... A véremben van. :DDD -
#6636 Ha a csík fullon van. Mondjuk ez nekem az első végigjátszásnál volt, akkor meg nyomkodtam még bőven renegádot is paragon mellé :) -
#6635 Attól függ mit értesz 100%-on. Azt, hogy a saját bónuszod 100% (vagy 70%, ha pl. a sebzést választja az ember), vagy pedig a csík, ami fentvan, az fullon.
Nekem Miranda vs. Jacknél közel nem volt fullon a csík (de 100%on a bónusz), és simán mentek a dolgok, soha egyetlen egy küldinél nem volt paragon hiány... Zaeed békítése is ment, igaz azt játék vége felé csináltam meg, lehet az elején tényleg kevés a cucc. -
#6634 Nekem 90% volt és a veszekedésben nem tudtam választani a paragont mert szürke volt. Ezért az egyik megsértődött. -
torma1 #6633 Szerintem nem kell 100% paragon/renegát pont. Nekem kb 75% volt és mégis lojális maradt mindkettő. -
#6632 #6617 -
SaGa Jr #6631 Azért nem jelenik meg a 2 asari, mert ők csak azután tűnnek fel, hogy Thane feladata el lett végezve. Ez a beépített trigger-jük. Addig nem lesznek ott míg a gyilkosunk le nem rendezi feladatát.
Ha ekkor még nem lett megcsinálva Garrus feladata, akkor velük beszélve elregélik, hogy kéne nekik valami mód a kijutásra. Ennek egyik megoldása a Garrus személyes feladata közben található hamis azonosító.
Amennyiben Garrus feladatás csináljuk meg előbb, akkor ezután még el kell végezni Thane személyes feladatát is és ekkor már egyből át is adható a csajoknak a cucc. -
#6630 Ha nincs 100%-on a paragonod vagy renegádod akkor bajban lesz a Miranda vs Jack nevű bunyóban :)
Amúgy utánanéztem és bizony páran írták, hogy nem jelenik meg nekik a 2 aszári annak ellenére sem, hogy megvan a hamis azonosítójuk. Ez valamilyen ritka bug lesz.
Nézd meg őket még egyszer. Szóval elindulsz Bailey-től kifelé, szemben van egy Avina. Balra fordulsz, átmész a másik szektorra és jobbra a sarokban kellene ülniük. Ha megszólítod őket vagy csak a közelben hallgatózol (mint a 2 Krogannál akik halat akartak szerezni a Fellegvár víztározójából) akkor megkapod a küldetést is. Utána már rajtad áll, hogy hogyan intézed el őket. -
#6629 hülye :D -
#6628 szted ennyire hüje lennék? -
#6627 "ellenben Miranda az egyértelmű pozitív harci képességei ellenére nem volt nálam egy kedvelt karakter a jégcsap természete miatt"
Insanityn elég luxus a természet alapján válogatni. :DD
De persze az insanity nagyon beteg, a hardcore az, ami úgy kb. reális erőszint egy normál végigjátszáshoz. -
#6626 kezdd el csinálni lojalitás küldetéseket, hívni fog. azt hiszem Horizon után 5 küldetést (csapattag felvétele, lojalitás, mellékküldi, teljesen mindegy) kell megcsinálni, utána jön Collector hajó. -
#6625 Ha jól tudom, a Collector's Ship küldetésnek kellene jönnie valahogy... -
#6624 Azt hiszem, lassan mindenki csatlakozott már a csapatomhoz. A dossier küldetések elfogytak, most jó sok személyes küldetés következik, melyet ugye a csapattagok hűsége miatt kell megcsinálni. Azonban a fő küldetés naplójában még az áll, hogy a dossziékban írt csapattagokat kutassam fel, s építsek csapatot. Ez mikor megy tovább ? Szerintem nincs több szervezni való tag, de mégsem hívott az Illusive Man... -
#6623 úgy értettem a gyengét, hogy a végső ejjdenagy csatában, ha a védők között hagyod, nagy eséllyel elhalálozik, Mordin-hoz hasonlóan ő is elég pocsék ilyen szinten.
csapattársként is meh szerintem legjobb esetben, mondjuk ebben nagyban befolyásol, h legszívesebben feljavítanám a séróját... egy csákánnyal.
btw a hamis dokumentumos küldetésnél nem nézel semmit félre, csak akkor jelennek meg Mass Effect wiki szerint, ha végigtoltad Thane lojalitás küldijét.
és ha Legion/Tali vitát nem tudod jól lezárni, abból sem lesz különösebb gondod - elsőre nálam nem volt se Thane se Legion lojális, mégsem halt meg senki. -
#6622 Felrakhatos bármikor a javítást, de ahogy elnéztemfőleg azoknak előnyös, akik egymagos perocessorral játszanak, náluk elég komolynak tűnő hibákat javít a patch.
Sok függ attól, hogy kinek milyen a főkaraktere, milyen nehézségi fokozaton játszik, s a csapattagok személyisége is befolyásolja kit szeret maga mellett tudni a játékos.
Férfi paragon Sheparddal szemben Tali a legbarátságosabb karakter, de neki a harci képességei főleg szintetikusok ellen hasznosak.
Mordin képességei szervesek, és páncélok ellen lehetnek hatékonyak, maga a karakter elég furcsa nekem, de azt nem állítanám, hogy rossz.
Jacket sokan nem kedvelik, én szerettem magammal cipelni, csakúgy, mint Samarát, ellenben Miranda az egyértelmű pozitív harci képességei ellenére nem volt nálam egy kedvelt karakter a jégcsap természete miatt. -
#6621 Úgy mennyire xar a játék, ha végig morci vagyok meg kiírtok mindenkit és a csapattagokat is kutyába veszem? Vagy ajánlott h. "jófiú" legyek? A ME1-et mint törvénytisztelő jó vittem végig, de itt kaotikus gonosz lennék... :D -
krisztajo #6620 Calver! Ja értem. Hát én nagyon igyekszem, mindenkit szeretnék megmenteni. Én például Jack-et eddig nem láttam gyengének Talit meg még csak a saját küldijében vittem magammal, Mordir-t meg még sehová sem.
Fenrir! Hát akkor végképp nem értem. Már azután mentem vissza, hogy Garrus küldijét befejeztem. Mégsem találtam meg őket! A fenébe, megint biztos valamit benézek!
Fantusz! Remélem igazad lesz. Azt hiszem a meggyőzésem már van akkora, hogy minden vitát elboronáljak a csapattagok között. Így azt hiszem a lojalitással nem lesz baj. A végét meg majd meglátjuk, a szelepeknél figyelni fogok! Igazad van tényleg nem erre kéne gondolni, csak jó lenne úgy összehozni.
Szóval az új foltot játék közben is érdemes felrakni??? Vagy inkább csak új játék kezdésekor? -
#6619 Nem hiszem, hogy nagy gond lenne nálad, ha úgy mész át az Omega4 relén, hogy előtte minden betervezett lojális küldetést megcsinálsz, s nem haragtod magadra egyik csapattagot sem.
Az egész küldetéssorozat talán 30 perc, amit a videobejátszások némileg megnyújtanak, igaz mentésre nem sokszor lesz lehetőséged (1-2 alkalom, de ennyi elég is)
Amikor a műszaki szakértőd a csőben halad, neked kívülről kell biztosítani őt, nehézségi szinttől függően harcolva nyomulsz előre, de az első szempont az, hogy időben kinyisd a szelepeket, különben a csőben lévő csapattagod megfullad.
8 szelepet kell kinyitni, nálam ez a pályarész volt a legmelegebb, bizony volt olyan, hogy az ellenfeleket hátra hagyva rohantam a zárakhoz (beszivárgó, taktikai álcásás bekapcsolva).
A többi feladatnál már nem kellett az idővel versenyt futni, így nyugisabb volt, a saját csapatodban elesetteket medigéllel fel tudod gyógyítani, a rossz dontés miatti veszteség szerencsére engem elkerült, de az ellen nem sokat tehet a játékos, legfeljebb visszatölt egy korábbi mentést, ezek a halálesetek a videobejátszásokban esnek, vagy csak hír formájában érte4sül róla Shepard - ehhez azonban valamit el kell rontani (szándékosan, vagy figyelmetkenségből), "jajj, most ki fog meghalni" gondolatot ki kell zárni a játékból. -
krisztajo #6618 Calver! Ja értem. Hát én nagyon igyekszem, mindenkit szeretnék megmenteni.
Fenrir! Hát akkor végképp nem értem. Már azután mentem vissza, hogy Garrus küldijét befejeztem. Mégsem találtam meg őket! A fenébe, megint biztos valamit benézek!
Szóval az új foltot játék közben is érdemes felrakni??? Vagy inkább csak új játék kezdésekor?
-
#6617 A 2 aszári csak akkor jelenik meg ha Garrus és/vagy Thane küldetése készen van a Fellegvárban. -
#6616 nincs sehol leírva az érték, még wiki-n sem, de nem nehéz megsaccolni: Mordin, Jack és Tali pl. gyenge harcosok, míg ugye Grunt és legfőképp a fél Omegát kiírtó Garrus... hát igen. persze ezt a "védelmi értéket" erősen megdobja ha a karakter lojális.
szóval: ha mindenki lojális, és Mordin-t küldted vissza a hajóhoz (elvileg ő hajlamos nagyon fűbe harapni), na meg addig jó választásokat hoztál (tehát nem hullott el senki), szvsz teljesen mindegy kiket viszel magaddal, mindenki túl fogja élni. -
Caine #6615 A paetorianra gondolsz?
Azzal szívtam talán a legtöbbet az egész játékban. Vagy a horizonti csatával, de ott volt 2-3 olyan trükk, ami sokkal könyebbé tette.
A lényeg, nekem ez volt vagy a negyedik taktikám, de bejött:
A paetorian önmagában nem gáz, csak kőrözni kell az oszlop (ahonnan indulsz a jelenet elején) körül és osztani, fedezékbe vonulni és hagyni, hogy a társak is irtsák. Olyan öt-hat barrier visszatöltődéssel ki lehet nyírni.
A gáz viszont az, hogy jönnek az elején a huskok és a collectorok és ha elkezdek taktikázni a paetorian körül, akkor kb. 4 mp alatt szétszedik a átsómat.
Úgyhogy rájöttem, hogy csak akokr nyerhetek, ha ezeket iradtatlan gyorsan hazavágom.
Tehát a következő a teendő:
Nehéz fegyver elő vesz a jelenet elején (nálam a collector beam volt), huskok gyorsan leszed warppal és collector beammel, utána irtó gyorsan ugyan ez a collevtorokkal (érdemes rájuk uszítani a társakat is), ha ügyes vagy, fél-egy perc alatt le lehet őket darálni.
Ez után lehet kőrözni az oszlop/feljáró körül és csak arra kell vigyázni, hogy ne (nagyon) találjon el a lézerével és elég távol legyél (bár ez szinte mindig így lesz, ha ott kőrözöl, ahol mondtam), amikor robbant és visszatölt.
Miután megvolt a jó taktika, elsőre sikerült. Előtte olyan 20x próbálkoztam minden félével ...
Insanityn a taktika minden. Még tech armorral is 3-4 lövés voltam, tehát a ramboval nem lehet semmire menni, de ha nem jó fegyverrel, powerrel vagy csapattaggal mész és nem jó a taktika, akkor esélytelen vagy. Ha ezek rendben vannak, akkor viszonylag könnyű ...
Szólj, ah elakadsz máshol. -
krisztajo #6614 Hotomi, Calver! Köszi így már értem. Most legalább már tényleg tudom mit kell csinálni. Légio küldije eddig homályos volt neked, de így már tiszta.
Horpeti! Ezek a védelmi értékek engem is érdekelnének. Esetleg priviben vagy spoilerben letudnád írni? A linket azért nem kérem, mert angolból eléggé gyér vagyok sajna. Jól lenne tudni kire mit lehet bízni.
ZÓÓÓcsi! Nekem ez tényleg nem gond! Teljen más valamit megkérdezni és a játékban átélni. Számomra ez nem csökkenti a játékélményt. Nem olyan mit a mozi vagy egy könyv vége, ezek szubjektív vélemények ami nekem segítenek.
Egyébként az új foltot érdemes feltenni? Lehet játék közben is vagy inkább csak akkor ha újat kezdek?
Apropó visszamentem a Fellegvárba a hamis azonosítok miatt megkeresni a két aszárit. Átnéztem az egész állomást, de én nem találtam sehol sem őket. Hát max. ez a küldi megfog maradni. -
Csak77 #6613 Jack tényleg nem jó vezetőnek, viszont jó "pajzsnak", ha lojális. Légió jó műszakinak. Nekem ők ketten haltak meg, köszönhetően hülye választásaimnak. :) -
#6612 Na akkor áruld el, hogy a collector hajón, azt a repülő izét, hogy élted túl, mert ha az elől el is futok, a bezúduló húsbábok, -persze mind páncélban- nyírnak ki. :( -
#6611 Nem csak az a lényeg, hogy mindenki lojális legyen, hanem hogy a megfelelő posztra a megfelelő embert kell rakni. Biotic shieldet nem fogja Garrus tartani, egy csapatot meg nem tud Jack vezetni.
Ez kismilliónyi walkthroughban le van írva, még a ME2 wikin is. -
#6610 hmmm, jó tudni h más is így gondolkozik... gyakorlatilag ugyanez volt a csapat-összeállításom nekem is végig, kivétel az elején, amikor még Garrus helyett Jacob/Grunt egyikét használtam (Squad Incendiary Ammo). megkockáztatnám, h a lehető legjobb verzió ez: csapattársak képességeinek cooldownja Shepard verzióinak sokszorosa, a fegyvereik meg kevesebbet (talán 45%-ot?) sebeznek... viszont egész csapatra ható lőszerekre nem igazán hat a sokszoros cooldown, sebzést meg Shepard is kapja. Miranda meg amúgy is ász a csapatra ható +15% sebzésbónuszával
viszont Tech Armor-t megéri maxolni és Power Armor-ra fejleszteni - +15% power damage ugyanis nagyon nem jön rosszul. nagyon nem. konkrétan sokkal jobban megéri azt feltornázni, mint a kaszt skillt (Defender) maximumra.